Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το βιβλίο των αποτυχιών

Ο γνωστός συγγραφέας Μπιλ Μπράισον («Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)», «Σαίξπηρ», «Ένας Αμερικάνος ταξιδεύει στη Βρετανία») έγραψε ένα βιβλίο όπου συγκέντρωσε αληθινές ιστορίες από διάφορες πηγές (εφημερίδες, δελτία ειδήσεων και διάφορα αναγνώσματα), οι οποίες είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Είτε από κακή τύχη είτε λόγω πνευματικής ελαφρότητας των πρωταγωνιστών, το The Blook of Bunders είναι εν τέλει μια συλλογή πραγματικών ανέκδοτων, μερικά από τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά.
Αθλητικά
17χρονος μποξέρ στη Βραζιλία δέχτηκε πλήγμα στην καριέρα του όταν, εν μέσω ενός αγώνα του στο Ρίο, η μαμά του εμφανίστηκε και τον έστειλε σπίτι να τελειώσει το διάβασμα για το σχολείο.
Ο Janos Zeklos, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Ρουμανία, αποφάσισε να τα παρατήσει το 1979 αφού σκόραρε εναντίον της δικιάς του ομάδας για τριακοστή τρίτη φορά στην καριέρα του.
Ενθουσιώδης οπαδός του ποδοσφαίρου πέτυχε να αποτρέψει ένα γκολ στο τέρμα της ομάδας του, πυροβολώντας την μπάλα στον αέρα με ρεβόλβερ. Μπήκε φυλακή για τρεις μήνες.
Μακάβρια
Το 1975 στη Βερμούδα, ένας άντρας σε σκούτερ χτυπήθηκε από ένα ταξί και σκοτώθηκε. Ένα χρόνο πριν, ο ίδιος ήταν επιβάτης στο ίδιο ταξί, με τον ίδιο ταξιτζή, όταν χτύπησαν τον αδερφό του ενώ οδηγούσε το ίδιο σκούτερ και τον σκότωσαν, στον ίδιο δρόμο.
Παριστάμενοι σε μια κηδεία ξαφνιάστηκαν όταν το «πτώμα» σηκώθηκε από το φέρετρο ενώ το κουβαλούσαν προς τον τάφο και πετάχτηκε στον δρόμο, όπου τη χτύπησε αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.
Αμερικάνος τουρίστας στη Νότια Αμερική δέχτηκε επίθεση από μέλισσες-δολοφόνους και ρίχτηκε στο ποτάμι για να γλιτώσει, μόνο για να καταλήξει τροφή για πιράνχα.

Αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, ο Γάλλος Jacques Lefevre βύθισε ένα παλούκι στο χώμα δίπλα σε έναν γκρεμό που κατέληγε στη θάλασσα και έδεσε ένα σχοινί σε αυτό και στον λαιμό του. Ήπιε δηλητήριο, έβαλε φωτιά στα ρούχα του, έγειρε στον γκρεμό και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Αστόχησε, η σφαίρα έκοψε το σχοινί στα δύο, αυτός έπεσε στη θάλασσα, το νερό έσβησε τη φωτιά που θα τον έκαιγε ζωντανό, και έπειτα τον έκανε να ξεράσει το δηλητήριο. Ένας περαστικός ψαράς τον μάζεψε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, πέθανε από κρυοπληξία.
Εξίσου αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, ο 36χρονος Ισπανός Paol Guerra, στήθηκε μπροστά από ένα φορτηγό που ερχόταν κατά πάνω του. Ο οδηγός τον απέφυγε, οδήγησε το φορτηγό σε έναν τοίχο, και άρχισε να τον κυνηγάει για να του ζητήσει τα ρέστα για τις ζημιές. Ο Paol όρμησε μπροστά σε ένα άλλο φορτηγό, το οποίο επίσης τον απέφυγε και υπέστη ζημιές. Ο δεύτερος οδηγός άρχισε να τον κυνηγάει μαζί με τον πρώτο. Ο Paol τότε ανέβηκε στην οροφή ενός σπιτιού για να τους ξεφύγει, για να καταλήξει και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να τον κυνηγάει μαζί με τους άλλους δύο. Ο Paol έφτασε σε μια γέφυρα αλλά πριν προλάβει να πηδήξει τον έπιασαν οι διώκτες του και τον οδήγησαν στην αστυνομία.
Με το που ο Dougal Haston ολοκλήρωσε τη συγγραφή της νουβέλα του, όπου ο πρωταγωνιστής παγιδεύτηκε μετά από μια κατολίσθηση χιονιού σε θέρετρο για σκι, ο συγγραφέας πήγε σε ένα θέρετρο για σκι και παγιδεύτηκε σε κατολίσθηση χιονιού. Ο πρωταγωνιστής διασώθηκε –ο συγγραφέας όχι.
Ένας Εβραίος του 18ου αιώνα κατάφερε κι έπεσε στον βόθρο μιας εξωτερικής τουαλέτας. Ήταν Σάββατο, οπότε αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν να τον βοηθήσει να βγει, θεωρώντας ότι αυτός ήταν ο τρόπος να τηρήσει το θρησκευτικό έθιμο της αργίας του Σαββάτου. Την επομένη, ζήτησε βοήθεια για να βγει, αλλά του την αρνήθηκαν οι αρχές καθώς ήταν η δική τους θρησκευτική αργία της Κυριακής. Την Δευτέρα που πήγαν οι περίοικοι να δουν πώς είναι η κατάσταση, τον βρήκαν νεκρό.
Όταν ο Roberto Rodriguez άνοιξε τα μάτια του, εξεπλάγη ανακαλύπτοντας πως βρισκόταν σε φέρετρο πάνω στο οποίο έριχναν χώμα. Δικαιολογημένα ενοχλημένος, ανασηκώθηκε από την παρ’ ολίγον μόνιμη κατοικία του και παραπονέθηκε με έντονες διαμαρτυρίες. Το άτυχο γεγονός που ακολούθησε την επόμενη στιγμή, ήταν πως η πεθερά του έμεινε στον τόπο. Την έθαψαν επί τόπου στην ήδη πληρωμένη τρύπα που είχαν σκάψει, και στο ίδιο φέρετρο. Πρώτα σιγουρεύτηκαν πως ήταν νεκρή.
Ένας Παρισιανός μπακάλης φυλακίστηκε για δύο χρόνια το 1978 όταν κάρφωσε στο στήθος της γυναίκας του ένα κομμάτι τυρί, σκοτώνοντάς την.
Το έγκλημα δεν είναι για όλους
Το 1972, ένας φιλόδοξος αλλά όχι και πολύ ενημερωμένος άντρας συλλήφθηκε στην Αργεντινή όταν προσπάθησε να υποχρεώσει με την απειλή όπλου ένα λεωφορείο να τον πάει στην Κούβα.
Οπλοφόρος συνελήφθη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, όταν λήστεψε έναν μηχανόβιο και μετά τον ανάγκασε να τον οδηγήσει σπίτι του.
Ληστής τράπεζας συνελήφθη εύκολα, αφού έδωσε εντολή στον ταμεία να μην του δώσει τη λεία του σε μετρητά, αλλά να του κάνει κατάθεση στον λογαριασμό του.
Κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα επίπλων, δύο από τους τρεις ληστές, άνδρας και γυναίκα, αποφάσισαν να κάνουν σεξ σε ένα από τα κρεβάτια. Όταν ζήτησε και ο τρίτος να συμμετέχει και δέχτηκε αρνητική απάντηση, βρήκε ένα τηλέφωνο και ενημέρωσε την αστυνομία πως μια ληστεία ήταν σε εξέλιξη. Οι δύο συνελήφθησαν.
Οπλοφόρος με μια μαξιλαροθήκη στο κεφάλι μπήκε σε μαγαζί με ντόνατ για να κάνει ληστεία, αλλά είχε ξεχάσει να ανοίξει τρύπες για να βλέπει. Ένας θαμώνας τον αναγνώρισε όταν σήκωσε την πρόχειρη κουκούλα για να δει τι κάνει, και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.
Διάφορα
Δημοτικοί υπάλληλοι του Τορόντο, αφού βρήκαν σε ένα πάρκο αντικείμενα που νόμιζαν ότι ήταν πεταμένα σκουπίδια, τα έριξαν σε χωματερή και τα έθαψαν. Τελικά ήταν έργα τέχνης από την υπαίθρια γκαλερί του πάρκου. Δέκα καλλιτέχνες απαίτησαν αποζημίωση.
Αφού μάζεψε 2.000 κουπόνια από τσιγάρα, ένας Άγγλος καπνιστής τα πακετάρισε και τα έστειλε στην εταιρεία με ένα αίτημα για ένα ρολόι χεριού ως δώρο της σχετικής προσφοράς. Μερικές μέρες αργότερα παρέλαβε από την εταιρεία μια τσάντα για γκολφ, δύο ηλεκτρικές κουβέρτες, μία χύτρα ταχύτητος, μία κούκλα, μερικά μουσικά άλμπουμ σε βινύλιο, τρία μαγνητόφωνα, μερικά κατσαρολικά και τρία ρολόγια χεριού. Ο ευσυνείδητος καπνιστής κράτησε ένα ρολόι, όπως είχε ζητήσει, πακετάρισε τα υπόλοιπα και τα επέστρεψε. Σε αναγνώριση της εντιμότητας του καταναλωτή, η εταιρεία τού έστειλε 10.000 κουπόνια. Με αυτά, ο καπνιστής ζήτησε κάποια εργαλεία και ένα πάπλωμα. Μερικές μέρες αργότερα η εταιρεία τού έστειλε δύο σκάλες και μία γλάστρα.
Ένας τραπεζοϋπάλληλος πήρε προαγωγή ως μάνατζερ και υποβίβασε το πρώην αφεντικό του σε θέση αρχάριου. Αυτός του έκανε μήνυση καταγγέλλοντας πως ο καινούργιος του προϊστάμενος τον ανάγκασε να αντιγράψει με το χέρι τον τηλεφωνικό κατάλογο. Κέρδισε 56.000 δολάρια αποζημίωση.
Ο τίτλος της Αυστραλιανής ταινίας Πορεία στον Παράδεισο μεταγράφηκε στην Αμερικάνικη διανομή ως Πορεία στην Κόλαση.
Μια Αγγλίδα, ενώ έμπαινε στο μπάνιο, θυμήθηκε πως άφησε τον φούρνο αναμμένο. Κατέβηκε γυμνή στην κουζίνα κι ενώ έβγαζε τα κουλουράκια απ’ τον φούρνο, άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Νομίζοντας πως είναι ο φούρναρης, ο οποίος αν δεν απαντούσε στην πόρτα θα έμπαινε για να αφήσει ένα καρβέλι στο τραπέζι της κουζίνας όπως είχαν συνεννοηθεί, κρύφτηκε στην αποθήκη. Όμως, τρομοκρατημένη, άκουσε βήματα προς την αποθήκη. Η πόρτα άνοιξε και είδε έναν υπάλληλο της εταιρίας αερίου που ήρθε να δει τον μετρητή. «Α, περίμενα τον φούρναρη» ψέλλισε η ακόμα γυμνή γυναίκα, και ο υπάλληλος έφυγε χωρίς να πει κουβέντα.
Ο διάσημος πιανίστας Άρθουρ Ρούμπινσταϊν έψαχνε μανιωδώς για ηλεκτρονικούς κοριούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Μόσχας, όπου είχε πάει για να δώσει συναυλία. Βρήκε κάτι καλώδια κάτω από το χαλί και τα έκοψε. Την επόμενη μέρα η καμαριέρα τού είπε πως είχε γίνει κάτι πολύ περίεργο –ένας πολυέλαιος στο δωμάτιο από κάτω είχε πέσει στα καλά του καθουμένου.
Μια δίκη στον Καναδά ακυρώθηκε, όταν ο δικαστής έμαθε πως ένας από τους ενόρκους ήταν κουφός, ένας άλλος δεν μιλούσε Αγγλικά και ένας τρίτος ήταν κουφός και δεν μιλούσε Αγγλικά.
Στη Σαουδική Αραβία το 1979, τα Αραβικά Νέα ανακοίνωσαν: «Λυπούμαστε να σας ενημερώσουμε πως δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις καιρικές συνθήκες. Για το δελτίο καιρού βασιζόμαστε σε αναφορές από το αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε λόγω καιρού. Το αν θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε αύριο για τις καιρικές συνθήκες θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.»
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα