Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

10+1 πράγματα που δεν ήξερες για τη Jackie Kennedy Onassis



Η Jackie Kennedy Onassis ή Jackie O, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φιγούρες που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο και άφησαν το στίγμα τους για πάντα. Εκτός όμως από είδωλο του διαχρονικού στυλ, η Jackie O ήταν μία ανεξάρτητη, πολυπράγμων γυναίκα με αυτοπεποίθηση που ακόμα και σήμερα μας συναρπάζει με τις άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της. Με αφορμή την ταινία Jackie, στην όποια πρωταγωνιστεί η Natalie Portman – και αναμένεται να φτάσει στα Oscar – φέρνουμε στο προσκήνιο 6 «μυστικά» για μία από τις πιο αγαπημένες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ.
  1. Το πατρικό της όνομα
Η Jackie Kennedy, γεννήθηκε με το όνομα Jacqueline Lee Bouvier, από γονείς με καταγωγή από την Ιρλανδία και Βέλγιο-Σκωτία-Αγγλία. Ο πατέρας της ήταν χρηματιστής και η μητέρα της κοσμική της Νέας Υόρκης.
  1. Η ζωή της
Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1929 και πέθανε στις 19 Μαΐου 1994. Ήταν Καθολική στο θρήσκευμα και παιδί χωρισμένων γονιών και δεν ταίριαζε με την υψηλή κοινωνία Προτεσταντών της Νέας Υόρκης.
  1. Είχε εγκυμοσύνες
Το 1995 έκανε μία αποβολή. Το 1956 γέννησε νεκρό ένα κοριτσάκι, την Αραμπέλλα. Το επόμενο έτος, στις 27 Νοεμβρίου 1957, γέννησε την κόρη της Καρολίνα, με καισαρική τομή. Δύο εβδομάδες μετά αφού ο άντρας της έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, γέννησε τον πρώτο τους γιο, τον John Kennedy Jr. με καισαρική, στις 25 Νοεμβρίου 1961.

  1. Το στυλ της
Το στυλ της στις επιλογές της, την έκανε πάντα fashion icon. Πάντα εκτιμούσε τους Γάλλους σχεδιαστές, πράγμα που δημιουργούσε αρνητικά σχόλια από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Στο Λευκό Οίκο, έφερε Γάλλο chef. Δημιούργησε επίσης τη θέση του Curator στο Λευκό Οίκο, με στόχο τη διακόσμησή του, με έργα τέχνης. Όταν συνόδευε τον άντρα της στις πολιτικές του περιοδείες, το κοινό που πήγαινε στις συγκεντρώσεις ήταν διπλάσιο.
  1. Έχει εργαστεί για τη Vogue
Όταν ήταν 21 ετών, η Jackie εργάστηκε ως junior editor για το περιοδικό Vogue. Τιμήθηκε με τη δουλειά – συνεπάγεται έξι μήνες στα γραφεία του περιοδικού στη Νέα Υόρκη και έξι στο Παρίσι, ως το κορυφαίο βραβείο στο διαγωνισμό δοκιμίου Prix de Paris της Vogue το 1951. Σύμφωνα όμως με τη συγγραφέα του What Jackie Taught Us, Tina Shanti Flaherty, η Jackie εγκατέλειψε τη θέση την πρώτη ημέρα και αντί της Vogue πήγε να εργαστεί ως αρθρογράφος στη The Washington-Times Herald.
  1. Έχει κερδίσει Emmy
Όταν ο σύζυγός της κατέκτησε τον Λευκό Οίκο το 1960, η Jackie έβαλε μπρος για ένα τεράστιο σχέδιο ανακαίνισης. Για να το προχωρήσει, δημιούργησε το Fine Arts Committee for the White House, όπου λάμβανε ανώνυμες δωρεές για να αγοράζει αντικείμενα που ήταν σημαντικά για την αμερικάνικη ιστορία. Το 1962, έκανε ένα tour στον Λευκό Οίκο για το CBS και στη συνέχεια κέρδισε ένα τιμητικό βραβείο Emmy. Πλάνα από το tour παρουσιάζονται στο Jackie.
  1. Ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στον Λευκό Οίκο του Kennedy ως “Camelot
Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του JFK, η Jackie Kennedy μίλησε στο περιοδικό Life για την αγάπη του συζύγου της για το μιούζικαλ Camelot. Στη συνέχεια, είπε στον δημοσιογράφο, «θα υπάρξουν κι άλλοι σπουδαίοι πρόεδροι και πάλι, αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ άλλο Camelot».
  1. Αρνήθηκε να αλλάξει το αιματοβαμμένο ρούχο της
Μετά τη δολοφονία του συζύγου της, η Jackie αρνήθηκε να αλλάξει τα ματωμένα ρούχα της. Όταν η Lady Bird Johnson πρότεινε να το κάνει πριν από την ορκωμοσία του Lyndon Johnson, η Jackie αρνήθηκε λέγοντας «Θέλω να δουν τι έκαναν στον Jack».
  1. Έσωσε το Grand Central Station
H Jackie πολέμησε την απόφαση περί κατεδάφισης του σταθμού το 1975, στέλνοντας επιστολή στον Δήμαρχο της πόλης: «Αγαπητέ Δήμαρχε Beame … δεν είναι σκληρό να αφήσετε την πόλη μας να πεθάνει από μειώσεις, απογυμνωμένη από όλα όσα είμαστε υπερήφανοι, μέχρι να μη μείνει τίποτα από την ιστορία και την ομορφιά της για να εμπνεύσει τα παιδιά μας; Αν δεν είναι εμπνευσμένα από το παρελθόν της πόλης μας, πού θα βρουν τη δύναμη να πολεμήσουν για το μέλλον της; Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για το παρελθόν τους, αλλά για το βραχυπρόθεσμο κέρδος το αγνοούν και γκρεμίζουν ό, τι έχει σημασία». Η Jackie έσωσε κι άλλα σημεία – ορόσημα, όπως η πλατεία Lafayette στην Ουάσιγκτον.
  1. Είχε μία πετυχημένη καριέρα ως book editor
Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της το 1975, η Jackie μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έγινε σύμβουλος σύνταξης στη Viking Press. Αργότερα μετακόμισε στο Doubleday, όπου senior editor μέχρι το θάνατό της το 1994.
  1. Τελευταίος της σύντροφος
Ο Maurice Tempelsman, Βελγο-Αμερικανός έμπορος διαμαντιών και επιχειρηματίας ήταν ο τελευταίος της σύντροφος (1980-1994, μέχρι το θάνατό της), αν και η σχέση τους δεν έφτασε ποτέ σε γάμο.
Φωτό από: Famous People
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα