Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NASA



Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις οποιουδήποτε είδους. Γι’ αυτό όταν η NASA [που υποχρεώθηκε από το επιστημονικό περιοδικό NATURE να μην ανακοινώσει το ακριβές θέμα της συνέντευξης τύπου που έχει συγκαλέσει για απόψε το βράδυ στις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος], προσπάθησα να μάθω ποιο ήταν το “μεγάλο μυστικό”! Αρχικά πίστευα ότι θα είχε κάποια σχέση με τις περαιτέρω έρευνες σχετικά με την ανακάλυψη ενός πλανήτη γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, του πλησιέστερου σ’ εμάς άστρου μετά τον Ήλιο, που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Γι’ αυτό άλλωστε στο χθεσινό μου κείμενο αφιέρωσα την τέταρτη και πέμπτη παράγραφο στο θέμα αυτό. Αλλά μία καλύτερη “ανάγνωση” των ονομάτων εκείνων που θα παραβρεθούν στη αποψινή συνέντευξη μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για τον εντοπισμό ενός κοντινού μας άστρου με 7 πλανήτες στο μέγεθος της Γης μας όπως φαίνεται ότι ανακάλυψε ο Keith Cowing: http://nasawatch.com/archives/2017/02/spitzer-discove.html
Ένας από τους αποψινούς ομιλητές, ο Michael Gillon, ήταν πέρυσι ο κύριος συγγραφέας μιας εργασίας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NATURE (Μάιος 2016) σχετικά με την ανακάλυψη τριών πλανητών γύρω από ένα νάνο αστέρα (https://en.wikipedia.org/wiki/TRAPPIST-1) προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Υδροχόου σε απόσταση 39,5 ετών φωτός από τη Γη (https://arxiv.org/abs/1605.07211). Διαβάζω, λοιπόν, ότι η αποψινή ανακοίνωση έχει σχέση με την περσινή ανακάλυψη, αλλά και την προσθήκη τεσσάρων επί πλέον πλανητών στο μέγεθος της Γης μας καθώς επίσης και ότι οι περισσότεροι από τους πλανήτες αυτούς βρίσκονται στην επονομαζόμενη κατοικήσιμη ζώνη του δεδομένου άστρου. Αυτό σημαίνει ότι στην επιφάνεια των πλανητών αυτών το νερό, εάν υπάρχει, θα μπορεί να βρίσκεται δυνητικά σε υγρή μορφή.


Φωτογραφία του Dionysios Simopoulos.
Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι το δικό μας είδος ζωής, (ή ζωή όπως την ξέρουμε) φαίνεται να εξελίσσεται πάνω σε πλανήτες που παρουσιάζουν μια σταθερή κατάσταση θερμοκρασίας. Ένας τέτοιος πλανήτης θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή απόσταση από τον ήλιο του, έτσι ώστε να διαθέτει νερό που να μην είναι ούτε παγωμένο, ούτε να εξατμίζεται εύκολα. Γιατί το νερό φαίνεται ότι είναι απαραίτητο στη διαδικασία της ένωσης των χημικών στοιχείων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία της ζωής. Ο πλανήτης επίσης που θα την φιλοξενεί θα πρέπει να έχει και το κατάλληλο μέγεθος, έτσι ώστε η ατμόσφαιρα που θα συγκρατεί η βαρύτητα του να μην είναι ούτε πολύ μεγάλη, όπως του Δία, ούτε πολύ μικρή όπως του Άρη.
Αυτό φυσικά ΔΕΝ σημαίνει ότι πρόκειται να ανακοινωθεί η ανακάλυψη κάποιου είδους ζωής σ’ αυτούς τους πλανήτες. Κάθε άλλο, γιατί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολυετείς και επισταμένες μελέτες! Πρόκειται, φυσικά, για μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερα συνταρακτικό. Αλλά ας μην προτρέχουμε, κι ας περιμένουμε να ακούσουμε του λόγου το αληθές!

 Dionysios Simopoulos 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα