Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πόσο κόστισε στο FBI το χακάρισμα του iPhone του San Bernardino;

Τρεις νέες εταιρείες κατέθεσαν αγωγή εναντίον του FBI ζητώντας από το δικαστήριο να αναγκάσει το Προεδρείο να αποκαλύψει πόσο κόστισε το ξεκλείδωμα του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τον Syed Rizwan Farook στους πυροβολισμούς του San Bernardino το Δεκέμβριο του 2015.
 
Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, οι Associated PressVice Media και Gannett, οι οποίες κατέθεσαν αγωγή στα τέλη του 2015, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος για το FBI να μην αποκαλύπτει αυτές τις πληροφορίες, εξηγώντας ότι τέτοιες λεπτομέρειες δε θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί βασίστηκαν στο Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας για να πείσουν το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ τους, εξηγώντας ότι η ταυτότητα του "hacker" και το κόστος της διαδικασίας θα πρέπει να είναι διαθέσιμες πληροφορίες για το κοινό.
«Ενώ δεν αμφισβητείται ότι ο πωλητής ανέπτυξε το εργαλείο πρόσβασης για το iPhone, η κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει κανέναν ορθολογικό λόγο για τον οποίο το να γνωρίζουμε την ταυτότητα του πωλητή συνδέεται με οποιοσδήποτε τρόπο με την ουσία του εργαλείου, πολύ λιγότερο πως αυτές οι γνώσεις θα αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εφαρμογή του εργαλείου» υποστηρίζουν οι εταιρείες που έχουν καταθέσει αγωγή σύμφωνα με το BBC.

Το FBI αρχικά μήνυσε την Apple, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την εταιρεία να χακάρει το ίδιο το  iPhone, αλλά παρά την δικαστική απόφαση, το Cupertino αρνήθηκε να το κάνει πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια όλων των Αμερικανών και των πελατών της. Ο οργανισμός τελικά στράφηκε σε κάποιον τρίτο που πιστεύεται ότι είναι η Cellebrite, ισραηλινή εταιρεία ασφάλειας και στη συνέχεια μια άγνωστη ομάδα hacking κατάφερε να παραβιάσει το iPhone. Το FBI κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή και να εξάγει τις αποθηκευμένες πληροφορίες, αλλά λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία ή την ομάδα που τους βοήθησε να παραβιάσουν το τηλέφωνο δεν έχουν δοθεί.
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα σημειώνουν ότι το FBI δαπάνησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για το λογισμικό που κατάφερε να «σπάσει» το  iPhone, αλλά το κόστος αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον οργανισμό.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα