Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Την πάτησε κάτω την ψυχή του, την τύφλωσε, την ξέχασε σαν παλιόρουχο



Ο κακομοίρης ήταν στριμωγμένος από όλες τις μεριές. Σαν να τον έπιασαν από το σβέρκο και να του είπαν: «Άσε τα «μου» και τα «μα», από δω και κάτω θα ζήσεις έτσι. Αυτά που ήξερες ξέχασέ τα. Από δω και πέρα μέσα στον κουβά της πόλης θα κυνηγάς τις ευκαιρίες». 
Και δεν έφερε αντιρρήσεις ο άμοιρος, προσαρμόστηκε εύκολα. Και για να μην έχουμε ντράβαλα, αναγκάστηκε να τα πιστέψει ολόψυχα τούτα τα καινούργια, η ψυχή του όμως έμεινε πίσω. Την πάτησε κάτω την ψυχή του, την τύφλωσε, την ξέχασε σαν παλιόρουχο μέσα στην ντουλάπα κι έζησε τη ζωή του κουβαλώντας ένα ψέμα που αναγκάστηκε να το κάνει πίστη και όνειρό του. 
Αναγκάστηκε να πάει κόντρα σε αυτό που ήθελε και επιθυμούσε βαθιά, αναγκάστηκε να ξεχάσει τον πόνο που ένιωθε κάθε λίγο και λιγάκι και κατέληξε να τα συνηθίσει όλα αυτά, ξεχνώντας πως είναι άνθρωπος ζωντανός, και έμεινε εκεί στη γωνιά του σαν άδειο σακί γεμάτο αγριόγατες να του γρατζουνάνε και να του θολώνουν το μυαλό. Δεν μπορεί να βρει την άκρη ο κακομοίρης, δεν μπορεί να ξετυλίξει το νήμα. Γερνάει και δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ένα συμπέρασμα.

 Δεν μπορεί να βρει τι του έφταιξε. Πότε από δω και πότε από κει. Μόνο φοράει τη στολή του κυνηγού, παίρνει την καραμπίνα στο χέρι και με τη βοήθεια του σκύλου του τρέχει στις εξοχές και στα ρουμάνια να κυνηγήσει και να σκοτώσει τα μικρά ζωάκια που λουφάζουν ζεστά μέσα στα λαγούμια και στις φωλιές τους. 
Αυτό που έκανε στον εαυτό του τώρα το κάνει στα ζώα. Πάντα γύρευε ένα θύμα στη ζωή του. Δεν μπορεί να ζήσει έτσι απλά. Πάντα γύρευε ένα στόχο. Τον περιέπλεξαν, τον περδίκλωσαν, τον ανάγκασαν να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.
 Αχ, και να ‘ξερα γράμματα!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ
Εικόνα: http://cdn.designbyhumans.com/pictures/blog/11-2014/fallnature_tees/birds.jpg


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα