Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Νέα αισιόδοξα βήματα προς το τεχνητό πάγκρεας



Το Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Νοσήματα του Πεπτικού και των Νεφρών (NIDDK) ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα τη χρηματοδότηση τεσσάρων νέων κλινικών δοκιμών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αυτοματοποιημένου συστήματος παράδοσης ινσουλίνης που είναι ευρύτερα γνωστό ως κύκλωμα «κλειστού βρόχου» ή «τεχνητό πάγκρεας» για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
Αρχίζοντας το 2017-2018, το Ινστιτούτο θα κατευθύνει περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των έργων, τα οποία «έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιθανόν τα τελευταία βήματα μεταξύ των δοκιμών των πλήρως αυτοματοποιημένων συσκευών και της εφαρμογής τους για καθημερινή χρήση«, σύμφωνα με δήλωση του Ινστιτούτου.
Αυτές οι νεότερες μελέτες είναι καίριας σημασίας. Μία πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό Lancet σημειώνει ότι οι περισσότερες μελέτες μέχρι και σήμερα με στόχο τη δημιουργία του τεχνητού παγκρέατος ήταν μικρές και δεν διέθεταν στοιχεία για σημαντικές υποομάδες ασθενών.

Δύο από τις νέες δοκιμές θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος που αναπτύχθηκε από την Medtronic, κατασκευάστρια εταιρεία του λεγόμενου «υβριδικού» σύστηματος κλειστού βρόχου το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς από 14 ετών και άνω από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων από το Σεπτέμβριο το 2016 και αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2017.
Μία άλλη μελέτη θα διερευνήσει ένα σύστημα γνωστό ως InControl, ανεπτυγμένο από διάφορους κατασκευαστές, ενώ μία τέταρτη το σύστημα γνωστό ως dual-hormone «βιονικό πάγκρεας» με την εμπορική ονομασία iLet από την Beta Bionics.
Οι μελέτες θα διεξαχθούν σε ασθενείς σε συνθήκες της καθημερινότητας, αξιολογώντας παράγοντες όπως η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα, η χρηστικότητα, η σωματική και συναισθηματική υγεία των συμμετεχόντων και το κόστος. Επίσης, όλες οι μελέτες θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο εκτός από μία, που θα είναι πολυεθνική. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 340 νέων και ενήλικων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Οι δοκιμές θα διαρκέσουν από 3 μήνες έως 1 έτος.
Για πολλούς ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η δημιουργία ενός επιτυχούς, πλήρως αυτοματοποιημένου τεχνητού παγκρέατος σημαίνει μία ζωή πιο ελεύθερη από τους απαραίτητους συχνούς ελέγχους της γλυκόζης του αίματος ή των πολλών δόσεων ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σχεδόν 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η επιτυχημένη υλοποίηση του  τεχνητού παγκρέατος θα αποτελέσει άλλο ένα τεράστιο βήμα προς την καλύτερη υγεία για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα