Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να νικήσεις την ανασφάλεια και να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου κατακόρυφα;

Αν σε βασανίζει η ανασφάλειά σου, και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα περάσουν από αυτό το στάδιο, επειδή – σε αντίθεση σε ό,τι πιστεύεις ή σου έχουν πει – δεν υπάρχει άτομο που να γεννιέται και να έχει την απόλυτη πίστη στον εαυτό του. Όλοι μας, λίγο-πολύ, μαθαίνουμε πώς να φτάσουμε εκεί.
anasfaleia
Και οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ καλό ξεκίνημα…
Ξέχνα την τελειότητα
Η τελειότητα είναι ένα ψέμα. Κανένας δεν πρόκειται να την αγγίξει. Όσο περισσότερο προσπαθείς να είσαι τέλειος, τόσο περισσότερο θα απογοητεύεσαι κάθε φορά που δεν αγγίζεις τους υπερβολικά υψηλούς στόχους που έχεις βάλει.
Ξεκίνα να κάνεις πράγματα
Να μια τέλεια ιδέα: Αντί να σκέφτεσαι (και να υπεραναλύεις) σενάρια και πιθανότητες, βγες έξω και άρχισε να κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι τι θα πει ο κόσμος, και ζήσε την ζωή που θέλεις. Οι εμπειρίες που θα μαζέψεις είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση.
Ντύσου όπως θες
Είδες κάτι που θέλεις να φορέσεις; Ξέχνα τι μπορεί να λέει οποιοσδήποτε άλλος, και φόρα τα ρούχα που σ’ αρέσουν.

anasfaleiaΞεκίνα να παίρνεις αποφάσεις
Αρχίζεις από τις μικρές, όπως τι να φορέσεις σήμερα. Και προχωράς σταδιακά στις πιο μεγάλες, αυτές που μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον σου. Τίποτα δεν δείχνει περισσότερη αυτοπεποίθηση από το να είσαι αποφασιστικός και να στηρίζεις τις επιλογές σου.
Χαμογέλα
Απλό, αλλά αναγκαίο.
Πες ένα μπράβο στον εαυτό σου
Ακόμα κι αν αυτό που κατόρθωσες να κάνεις σήμερα είναι μικρό στα μάτια των άλλων, για ‘σένα πρέπει να είναι πηγή χαράς και ικανοποίησης. Επειδή, μερικές μέρες δεν είναι εύκολο καν να σηκωθούμε απ’ το κρεβάτι και να ανοίξουμε το ντους. Κι εκείνες τις μέρες είναι που πρέπει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου, και να θυμάσαι ότι μπορείς να κάνεις ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Πρόσεξε την στάση του σώματος
Αυτό συχνά το παραβλέπουμε, αλλά είναι σημαντικό. Το να στεκόμαστε σωστά, με την πλάτη ίσια, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πολύ πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Στάσου στο ύψος σου, λοιπόν, σαν να είσαι έτοιμος να πεις κάτι σε όλο τον κόσμο—πόσο υπέροχος είσαι, ας πούμε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα