Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής


psychopathromanou.jpg
Ο όρος ψυχοπαθής δεν είναι κολακευτικός- τα άτομα στα οποία αποδίδουμε αυτόν τον χαρακτηριστμό είναι συνήθως ψυχρά, χειριστικά, δεν μετανιώνουν για τις πράξεις τους και αναζητούν συγκινήσεις χωρίς να φοβούνται και χωρίς να νοιάζονται αν θα βλάψουν άλλους.

Νέα μελέτη ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Βόννης ωστόσο, έρχεται να ανατρέψει την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τους ψυχοπαθείς, καθώς βρήκαν πως μία συγκεκριμένη μορφή ψυχοπάθειεας μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να φτάσει στην κορυφή επαγγελαμτικά, χωρίς όμως να έχει βλάψει τους συναδέλφους τους.

Τα άτομα που έχουν αυτήν την προσωπικότητα ανεβαίνουν σχετικά γρήγορα τη σκάλα της επαγγελματικής επιτυχίας, καθώς είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα, είναι αδίστακτοι αλλά και γοητευτικοί ταυτόχρονα. 

«Η τοξική μορφή της ψυχοπάθειας χαρακτηρίζεται από αντικοινωνική παρορμητικότητα», λέει ο καθηγητής Gerhard Blickle από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, παίρνουν ό,τι τους αρέσει, πράττουν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες και ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους».

Η δυνητικά καλοήθης μορφή της ψυχοπάθειας ονομάζεται ‘ατρόμητη κυριαρχία’, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν γνωρίζουν τι θα πει φόβος, έχουν έντονη αυτοπεποίθηση, καλές κοινωνικές δεξιότητες και είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στο στρες.

Το αν ένα άτομο με ‘ατρόμητη κυριαρχία’ θα φτάσει στην κορυφή επαγγελματικά, έχει να κάνει με την εκπαίδευσή του. Οι «ψυχοπαθείς» με υψηλή μόρφωση αξιολογούνται από τους συναδέλφους τους στο χώρο εργασίας ως εξαιρετικά ικανοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικοινωνικοί.

Ένας άνθρωπος με ‘ατρόμητη κυριαρχία', νοημοσύνη άνω του μέσου όρου και καλές επιδόσεις στην εκπαίδευση μπορεί να γίνει ένας ανιδιοτελής ήρωας της καθημερινότητας, επιλέγοντας ένα επάγγελμα όπως γιατρός στα επείγοντα.
H μελέτη θα δημοσιευθεί τον Απρίλιο στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα