Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι ιδέες και τα γεγονότα

facts

Η ζωή εξελίσσεται μέσα από γεγονότα. Συχνά μπερδεύουμε τις ιδέες με τα γεγονότα, κάτι που φαίνεται να είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σύγχυσης, διαίρεσης, σύγκρουσης, πόνου και θλίψης στον κόσμο..
Είμαι πάνω στη μηχανή και οδηγώ. Από πίσω μου κάποιος σφυρίζει μανιασμένα; Κοιτάζω και σκέφτομαι “πολύ ανυπόμονος είναι ο τύπος, τα νεύρα του θα έχει”. Ο πίσω όμως σφυρίζει επειδή βλέπει ότι το στηριχτήρι της μηχανής έχει βγει από τη θέση του και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πετάξει κάτω τη μηχανή.
Υπάρχει ένα γεγονος.. κάποιος σφυρίζει πίσω μου. και υπάρχει μια ιδέα.. “ότι αυτός ο κύριος είναι ανυπόμονος και νευρικός”. Υπάρχει και ένα ακόμη γεγονος, ότι εγώ έχω την ιδέα ότι ο κύριος είναι ανυπόμονος και νευρικός.
Όταν υπάρξει αντίληψη ενός γεγονότος, όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς να φτιαχτεί μια ιδέα από αυτό (να μείνεις με το γεγονός), καταφέρεται, την ίδια στιγμή, ένα ολοζώντανο χτύπημα στη μηχανικότητα.
ΥΓ: Κάποιος μπορεί μάλλον εύκολα να δεχτεί αυτό το παράδειγμα, αλλά ποιος έχει την διαύγεια να δει, πχ, ότι ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, δεν είναι κάτι κακό, αλλά είναι απλά αυτό που είναι, ένα γεγονός;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα