Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ανθρακούχο νερό (Σόδα) : Καλό ή κακό τελικά;

5b05c2a78fdf9e89c02a8fb2b6ad61d8

Το ανθρακούχο νερό είναι ένα δροσιστικό ποτό και σίγουρα μια πολύ καλή εναλλακτική αντί για αναψυκτικά. Ωστόσο, ας δούμε το θέμα λίγο πιο αναλυτικά επειδή έχουν διατυπωθεί ανησυχίες ότι μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας.
Τι είναι, το ανθρακούχο νερό;
Το ανθρακούχο νερό είναι νερό που έχει ενισχυθεί με αέριο διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός αφρώδους ποτού που είναι επίσης γνωστό ως ανθρακούχο νερό, σόδα, νερό με σόδα, seltzer water και αεριούχο νερό.
Τα φυσικά ανθρακούχα μεταλλικά νερά, όπως το Perrier και το San Pellegrino, είναι διαφορετικά.
Αυτά τα νερά σχεδιάζονται φυσικά από μια μεταλλική πηγή, και συνήθως περιέχουν μεταλλικά άλατα και ενώσεις θείου. Φυσικά, αυτά τα νερά περιέχουν και διοξείδιο του άνθρακα.
Το tonic water είναι μια μορφή ανθρακούχου νερού, η οποία περιέχει ένα πικρό συστατικό που ονομάζεται κυνίνη, μαζί με ζάχαρη ή υψηλή περιεκτικότητα από σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού.
Επηρεάζει την πέψη;
Το ανθρακούχο νερό μπορεί να επηρεάσει την υγεία του πεπτικού συστήματος με διάφορους τρόπους.
Μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα κατάποσης.
Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά μελέτες δείχνουν πως το ανθρακούχο νερό μπορεί πράγματι να βελτιώσει την δυνατότητα κατάποσης σε νέους και ηλικιωμένους. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24170038https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26607248https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22843761).
Σε μία μελέτη, 16 υγιή άτομα κλήθηκαν να καταπίνουν διάφορα υγρά επανειλημμένα. Το ανθρακούχο νερό έδειξε την ισχυρότερη ικανότητα να διεγείρει να νεύρα που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία της κατάποσης (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26607248).
Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός χαμηλής θερμοκρασίας και ανθρακικού ενισχύουν αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22843761).

Μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της πληρότητας
Το ανθρακούχο νερό μπορεί να βοηθήσει στο να νιώθουμε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το κανονικό νερό.
Το ανθρακούχο νερό μπορεί να βοηθήσει τα τρόφιμα να παραμένουν στο πρώτο τμήμα του στομάχου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση πληρότητας.(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9009113).
Σίγουρα, χρειάζεται να γίνουν μεγαλύτερες έρευνες για να πιστοποιήσουν αυτά τα αποτελέσματα.
Μπορεί να βοηθήσει σε ανακούφιση από δυσκοιλιότητα.
Άτομα που παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα ίσως ανακάλυψαν ότι το ανθρακούχο νερό μπορεί να βοηθήσει σε ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Σε μία δυ-βδόμαδη έρευνα 40 ηλικιωμένων ατόμων που είχαν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια, η συχνότητα κινητικότητας του εντέρου σχεδόν διπλασιάστηκε στην ομάδα που κατανάλωνε ανθρακούχο νερό, σε σύγκριση με την ομάδα που κατανάλωνε νερό βρύσης.
Και επιπλέον, οι συμμετέχοντες ανέφεραν μείωση των συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας κατά 58%.(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21551998).
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το ανθρακούχο νερό μπορεί να βελτιώσει και άλλα συμπτώματα δυσπεψίας, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο στομάχι.
Λόγω της παραπάνω δράσης χρειάζεται προσοχή η κατανάλωση σόδας από άτομα που υποφέρουν από κολίτιδα, φουσκώματα και αέρια.
Εν κατακλείδι – ΤΟ tip του διαιτολόγου
Τα ανθρακούχα νερά συστήνονται σε ανθρώπους που έχουν αυξημένο ουρικό οξύ. Παρόλα αυτά αναφορικά με τους ανθρώπους που λαχταρούν επίμονα να καταναλώνουν μόνο ανθρακούχο νερό ίσως να αποτελεί μια ένδειξη έλλειψης ασβεστίου στη διατροφή τους για αυτό θα ήταν σημαντικό να προσθέσουν στη διατροφή τους εναλλακτικές πηγές όπως άγρια χόρτα, σουσάμι, αμύγδαλα, μπρόκολο, μαρούλι, πορτοκάλια, όλα τα γαλακτοκομικά, κινόα, μαύρο σταφύλι, καροτοχυμός, μαϊντανός, κα
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απόδειξη ότι τα ανθρακούχα ποτά ή το ανθρακούχο νερό είναι κακό για μας.
Δεν είναι και τόσο επιβλαβές για την υγεία των δοντιών μας και φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση στην υγεία των οστών.
Είναι επίσης ένα ποτό χωρίς θερμίδες που προκαλεί μια ευχάριστη, αφρώδη αίσθηση. Πολλοί άνθρωποι το προτιμούν από το απλό νερό.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να απορρίψουμε αυτό το ρόφημα σίγουρα όμως το καθαρό φιλτραρισμένο μεταλλικό νερό δεν μπορεί να αντικατασταθεί.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα