Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Β)


Η Σύγκρουση Μεταξύ των Συμβατών και Εναλλακτικών ΜΜΕ
Ο πόλεμος των πληροφοριών μεταξύ των δύο είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα δύο πραγμάτων: ένα δυσαρεστημένο κοινό που του έχουν πει ψέματα επί αιώνες, και η εμφάνιση του Διαδικτύου, το οποίο έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ελεύθερη ροή των πληροφοριών σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, οι θαμμένες αλήθειες του παρελθόντος και οι ασαφείς πραγματικότητες του παρόντος να έρχονται στην επιφάνεια και να εκτίθενται από το εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό τρομάζει μέχρι θανάτου τα συμβατά ΜΜΕ, δεδομένου ότι η δουλειά τους είναι να διατηρούν την τρέχουσα δομή της εξουσίας στη ζωή. Αν η σημερινή τάση συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς της, τότε είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα εναλλακτικά ΜΜΕ γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στην υπάρχουσα συνειδητότητα.
Ενώ η μάχη μεταξύ των δύο υπάρχει σταθερά σε εξέλιξη στους υπόγειους κύκλους εδώ και πολλά χρόνια, το γεγονός έχει μεταφερθεί στην πρώτη γραμμή της συλλογικής συνειδητότητας και αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στα κύρια ερτζιανά κύματα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η σύγκρουση μεταξύ των δύο είναι ορατή σε όλους, όπως η μαζική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων των "ψεύτικων ειδήσεων" για την καταπολέμηση των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον συμβατικό Τύπο, υποστηρίζοντας ότι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέει το κατεστημένο είναι "ψεύτικες ειδήσεις."
Ορισμένες από τα επιχειρήματα που αραδιάζουν είναι ότι οι πηγές των εναλλακτικών ειδήσεων είναι όλες μέρος μιας εκστρατείας ρωσικής προπαγάνδας. Ότι οι άνθρωποι που τις προπαγανδίζουν είναι συνωμοσιολόγοι. Και, κάτι που μου αρέσει προσωπικά, ότι είναι ένα μάτσο από 15χρονα παλιόπαιδα του διαδικτύου που κάθονται στο υπόγειο τους στη Μακεδονία και διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για πλάκα, λες και ξεσκεπάζοντας ιστορίες όπως της PizzaGate είναι ευχάριστο.

Αντίθετα, η ειλικρινής δημοσιογραφία είναι ένα πολύ επικίνδυνο πεδίο για να είσαι, έτσι οποιοσδήποτε προπαγανδίζει την ιδέα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ανόητοι που το κάνουν για διασκέδαση έχει απλώς πέσει θύμα της προπαγάνδας των συμβατικών ΜΜΕ. Ενώ ανόητοι και ιστοσελίδες παγίδες πράγματι υπάρχουν, αυτό δεν αφορά μόνον τα εναλλακτικά ΜΜΕ και μπορούν να βρεθούν γύρω από οποιοδήποτε θέμα στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους ανόητους και τις πλαστές ιστοσελίδες ειδήσεων που εισδύουν στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης για να τα δυσφημίσουν είναι συνήθως επιχειρήσεις αντικατασκοπείας που χρησιμοποιείται για να διεισδύσουν στις τάξεις τους και να δυσφημίσουν την κίνηση.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί σχετικά με όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να συκοφαντήσουν τα εναλλακτικά ΜΜΕ είναι ότι ούτε ένας δεν προσπαθεί να προβάλει ένα επιχείρημα που βασίζεται σε οποιοδήποτε είδος λογικής. Η μόνη λογική εξήγηση για αυτό είναι ότι τα συμβατικά ΜΜΕ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο των πληροφοριών ανοίγοντας το θέμα αυτό προς συζήτηση και συζητώντας τα γεγονότα. Αντ' αυτού, θα πρέπει να καταφύγουν σε συκοφαντικές εκστρατείες, ψυχολογικές επιχειρήσεις, και ξεκάθαρη λογοκρισία του Διαδικτύου τύπου Όργουελ για να νοθεύσουν την αλήθεια.
Υπάρχει ένας λόγος που το Κογκρέσο έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να παράγει και να χρησιμοποιεί την προπαγάνδα στον λαό της, με την κατάργηση του νόμου Smith Mundt. Υπάρχει ένας λόγος που το Κογκρέσο αυτή τη στιγμή προσπαθεί να περάσει νόμο για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, γεγονός που δίνει στην κυβέρνηση την άδεια να δημιουργήσει ένα Υπουργείο της Αλήθειας για τους σκοπούς του φιλτραρίσματος των πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Διάολε, ακόμη και ο Πάπας έχει εμπλακεί με την εκστρατεία κατά των «πλαστών ειδήσεων», που τα συγκρίνει με το να τρώμε κόπρανα (το οποίο είναι περίεργο από μόνο του!)
Με τη μαζική επίθεση του κατεστημένου ενάντια των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, το ερώτημα γίνεται τώρα: Πώς οι άνθρωποι της αλήθειας στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης θα κερδίσουν τον πόλεμο της πληροφορίας, όταν όλη η τράπουλα είναι εναντίον τους;
Του Tim Bryan
Αχόρταγος ελεύθερος στοχαστής, ο Tim έχει κάνει αποστολή του την αναζήτηση της αλήθειας με οποιαδήποτε μορφή αυτή μπορεί να έρθει. Μετά από την αφύπνιση του πριν από μερικά χρόνια, το πάθος του για τη γνώση και τη δικαιοσύνη τον έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι έρευνας σε βάθος, σε πολιτιστικά ταξίδια, και στην πλήρη επέκταση του νου. Ο Tim αισθάνεται ότι η πληροφορία που ρέει ελεύθερα στα χέρια του κοινού, και που οφείλεται στην αυγή του Διαδικτύου, δεν μπορεί να σταματήσει σε αυτό το σημείο, έτσι έχει βάλει στόχο του να συμβάλει στη διευκόλυνση και την κατανομή αυτής της περίπλοκης ροής των πληροφοριών, έτσι ώστε και άλλοι να μπορέσουν να επιταχύνουν τη δική τους αφύπνιση, και να γίνουν μέρος της αναπόφευκτης αλλαγής που συμβαίνει στην κοινωνία.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα