Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Α)


Εάν δεν είναι σαφές στους ανθρώπους ακόμα, θα γίνει σύντομα, ότι η κοινωνία έχει μπει σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ένας ξεκάθαρος πόλεμος πληροφοριών μεταξύ των καθιερωμένων μέσων ειδήσεων, που συχνά αναφέρονται ως τα κύρια ΜΜΕ και των ανεξάρτητων μέσων ειδήσεων που διευθύνονται από πολίτες δημοσιογράφους (και τα οποία συχνά αναφέρονται ως εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.) Οι δύο πλευρές έχουν ριζικά διαφορετικές φιλοσοφίες όσον αφορά το είδος του οράματος για το μέλλον που είναι εφικτό, και ζωγραφίζουν πολύ διαφορετικές εικόνες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο κόσμο, ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που χρειάζονται επιδιόρθωση, κ.λπ.
Παρά τους πιο ευσεβείς πόθους μας, τα δύο αυτά είδη δεν μπορούν να συνυπάρξουν - κάτι πρέπει να φύγει.
Φαίνεται μάλλον προφανές σε εκείνους που έχουν τα μάτια για να δουν ότι τα περισσότερα από τα συμβατικά ΜΜΕ δεν είναι τίποτα περισσότερο από φερέφωνο για τα συμφέροντα των πιο ισχυρών ανθρώπων και θεσμών στην κοινωνία μας. Η ατζέντα τους κατευθύνεται κυρίως από το χρήμα και τον έλεγχο, και ο κύριος σκοπός τους επικεντρώνεται στο να πείσουν το κοινό να υιοθετήσει το δικό τους νοητικό μοντέλο της πραγματικότητας.
Τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κανένα συμφέρον να αλλάξουν τη δομή της εξουσίας μέσα στην κοινωνία, διότι οι σημερινοί θεσμοί που κυβερνούν τον κόσμο είναι οι ίδιοι θεσμοί που κατέχουν τα μεγάλα ΜΜΕ και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. 
Δεδομένου ότι η διαφθορά τρέχει αχαλίνωτη στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας, η λειτουργία των συμβατικών μέσων ενημέρωσης είναι αφιερωμένα ως επί το πλείστον στα δίκτυα της διαπλοκής τους μέσω της χρήσης του μαζικού ελέγχου του νου και της προπαγάνδας. 

Η απλή λογική λέει ότι η έκθεση της αλήθειας στο κοινό συνήθως είναι επιζήμια για την εξουσία των ολιγαρχών, και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης για να κρύψουν την αλήθεια και όχι να την αποκαλύψουν. Έτσι, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως οι δημόσιες σχέσεις, η προπαγάνδα, και η ψυχαγωγία, τα ΜΜΕ κρατούν το κοινό σε άγνοια για το κακό που συμβαίνει στα παρασκήνια και το αποσπούν ώστε να μην ενδιαφέρεται να ψάξει.
Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από τα συμφέροντα των εταιρειών, γεγονός που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν σε μια κοινότητα που κατευθύνεται από τις δυνάμεις της αγάπης, της ελευθερίας, και της αλήθειας. Ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία εντός των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης και όλα τα μέσα δεν έχουν αξιολογηθεί εξίσου, παραμένει μια ζωντανή κοινότητα άριστων ερευνητών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών που βρίσκονται σε καθημερινό αγώνα να βγάλουν την αλήθεια στους πολίτες του κόσμου - και οι περισσότεροι δεν πληρώνονται για να το κάνουν.
Αντ' αυτού, οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα εναλλακτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνειδητοποιούν ότι αν δεν αφιερώσουν χρόνο για να βρουν και να κατανοήσουν τις πραγματικές πληροφορίες, και να τις διαδώσουν, τότε η κοινωνία μας θα συνεχίσει να εξαπατάται από τις λεγόμενες «δυνάμεις που μας κυβερνούν». Η λειτουργία των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης περιστρέφεται κυρίως γύρω από την μεταφορά στους ανθρώπους ανεπεξέργαστων δεδομένων με κάποιο ιστορικό πλαίσιο και ανάλυση αυτού, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να ακολουθήσουν, να ελέγξουν οι ίδιοι τις πηγές, και να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις με βάση τα γεγονότα που παρουσιάζονται. Αυτή η μορφή ανοιχτής πηγής - η οποία παίρνει συζήτηση - έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δρουν σαν μια μορφή εξουσίας που υπαγορεύει στους ανθρώπους τι να σκέφτονται.
Του Tim Bryan
Αχόρταγος ελεύθερος στοχαστής, ο Tim έχει κάνει αποστολή του την αναζήτηση της αλήθειας με οποιαδήποτε μορφή αυτή μπορεί να έρθει. Μετά από την αφύπνιση του πριν από μερικά χρόνια, το πάθος του για τη γνώση και τη δικαιοσύνη τον έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι έρευνας σε βάθος, σε πολιτιστικά ταξίδια, και στην πλήρη επέκταση του νου. Ο Tim αισθάνεται ότι η πληροφορία που ρέει ελεύθερα στα χέρια του κοινού, και που οφείλεται στην αυγή του Διαδικτύου, δεν μπορεί να σταματήσει σε αυτό το σημείο, έτσι έχει βάλει στόχο του να συμβάλει στη διευκόλυνση και την κατανομή αυτής της περίπλοκης ροής των πληροφοριών, έτσι ώστε και άλλοι να μπορέσουν να επιταχύνουν τη δική τους αφύπνιση, και να γίνουν μέρος της αναπόφευκτης αλλαγής που συμβαίνει στην κοινωνία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα