Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα πουλιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρέγκλινγκ

Ξανασυμφώνησαν να  ξαναέρθουν. Μετά την Καθαρά Δευτέρα.Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς,αφού είναι γνωστό πως  weather  forecast  δεν φτάνει πέραν του 4ημέρου. Πως διάολο να προβλέψουν τον καιρό για μετά από δέκα μέρες; Ανθρωποι είναι. Βοηθάει και ο Αρναούτογλου βέβαια,τον οποίο παρακολουθούν On line στα Eurogroup αλλά  όσο να’ναι ο  κωλόκαιρος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει περισσότερο απρόβλεπτος.
Μέχρι και ο σακάτης δήλωσε πως «πάμε καλά». Αξιοπρόσεκτη σύμπνοια. Οταν πέφτει το μαρούλι, όταν είσαι τακτικός εις τας υποχρεώσεις  σου,είσαι αξιόπιστος δανειολήπτης. Εντάξει, μπορεί ν σε βρίζουν και να σε προσβάλουν,αλλά και αυτοί άνθρωποι μπορεί να είναι. Ποτέ δεν ξέρεις. Το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»  έγινε  «ούτε ένα ευρώ  νέα λιτότητα». Ως γνωστόν,άλλο το  ένα και άλλο το άλλο. Και κάτσε κάτω να στη βάλω.
«σε κάθε ένα ευρώ νέου φόρου,θα υπάρχει ένα ευρώ φοροαπαλλαγών». Λένε οι εδώ «φιλιπινέζες».  Νέο εφεύρημα και αυτό. Δηλαδή  σου δίνω 100 ευρώ και μετά μου δίνεις εσύ 100 και είμαστε πάτσι. Το για ποιον λόγο θα πρέπει να γίνει αυτή η άσκοπη δοσοληψία που καταλήγει στο «μηδέν» ουδείς πάλι ξεύρει. Εντάξει να τα πάρεις. Αλλά να λες και «μαλάκα» τον ψηφοφόρο,αυτό δεν το βρίσκω σωστό και πρέπον.
Μέτρα και μετά το 2019. «δεν ξέρουμε ακόμα τί είδους ,αλλά δε γαμιέστε. Εχει σημασία άλλωστε»; είπε ο Ρέγκλινγκ.  «ασφαλώς όκι», ανταπαντησε το θηρίο ο Τσακαλώτος. Δώσαν τα χέρια και είπαν να τα ξαναπούν σε κανένα μήνα,αφού πρώτα έρθουν οι του ΔΝΤ εδώ στην ζεστή χώρα μας. Ο μπαμπουίνος ο Τόμσεν για μπανάνες «τσικίτα» και η Βελκουλέσκου για να πλύνει το μουνί της σε καμιά μπανιέρα με αλατόνερο φερμένο από την Καλντέρα.
Και η επόμενη εκταμίευεση,είναι σίγουρη. Οπως όλες οι προηγούμενες και όλες οι επόμενες,δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει τους τόκους ο τοκογλύφος, αν πρώτα δεν σε δανείσει. Είναι «εκ των ων ουκ άνευ» που λένε και οι  «κολυβογραμματισμένοι». Εκτός και αν στο μέλλον βρουν τρόπο να παίρνουν τόκο χωρίς να δανείζουν. Πάιζει και αυτό. Αν βρουν μπροστά τους κανέναν νέο «ΓΑΠ»,αυτό έχει  μια σοβαρή πιθανότητα.

Ανάπτυξη προ των πυλών, ήδη λικνιζόμενη βλέπουν. Σχεδόν όλοι. «βαινουμε καλώς». «τα περισσότερα γίνονται πράξη». «θα χρειαστεί λιγότερα από τα 85 δις η Ελλάδα» είπε ο άλλος γύφτος του ESM.  Εξεπλάγην ευχάριστα και αυτός. Αυτά ακούνε οι Συριζαίοι και το διαλαλούν. Αντε να πείσεις τους οπαδούς του Κούλη πως αυτά είναι γεννήματα της φαντασίας του Τσίπρα. Αφού τα λένε τα πιο επίσημα χείλη. Πως να μη δεις την αναγκαστική ανάπτυξη να  καλπάζει; Ξέρεις περισσότερα εσύ από τον  Βιζερ τον Τομσεν και τον Μοσκοβισί; Ζαμέ.
«Εκπληκτος» δήλωσε και ο Γάλλος τσαρλατάνος με τα επιτέυγματα των ελληνόφωνων τσαρλατανων. Το ότι ο Ολλανδός τσαρλατάνος αναφέρει πως τα μέλη του ΔΝΤ δεν έχουν πειστεί  για την μακρόπνοη αποτελεσμάτικότητα  των μέτρων  μέσω των οποίων φέτος η αφάιμαξη εκτινάχθηκε και προκάλεσε την  έκπληξη του Γάλλου τσαρλατανου υπουργού και όχι μόνο,αυτό είναι μια λεπτομέρεια. Σου λένε «και που ξέρουμε πως και του χρόνου θα έχουν την ίδια απόδοση»;  Εκάμφθησαν όμως. Επικράτησε η λογική,αφού σήμερα η «ψωροκώσταινα» αποπλήρωσε  δόση δανείου ύψους 2 δις (σε σύνολο 25) που αφορά στην επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος,δηλαδή των παραμάγαζων των τοκογλύφων. Η πουτάνα βγάζει συνέχεια  κάτω από το στρώμα. Τελειωμό δεν έχουν. Που τα  βρίσκει η ρουφιάνα;
Ορθή παρατήρηση και εύλογη απορία. Κοίτα στον ορίζοντα. Κοίτα καλά. Βγείτε  στα μπαλκόνια και στις πλατείες. Οσοι περπατάτε,σταματείστε. Οσοι οδηγείτε,τραβήξτε χειρόφρενο. αξίζει τον κόπο. Παρατηρείστε προσεκτικά. Χιλιάδες «πουλιά», χιλιάδες,μυριάδες χαρτονομίσματα με «φτερά», σαν χρωματιστές σερβιέτες,100ευρα,200ευρα,50ευρα, 20ρικάκια και δεκαευράκια από πίσω ακολουθούν φτερουγίζοντας  χαρούμενα. Ολα σε μια απέραντη πολύχρωμη γραμμή που χάνεται  προς τον Βορά, με προορισμό τις βαθειές τσέπες των  «μηχανισμών», αφού πρώτα περάσουν από μερικές  τσέπες «αξιωματούχων», «επιτετραμένων», μελών επιτροπών, υπουργών, στελεχών οργανισμών κρίσιμων για την χλωρίδα και την πανίδα της Ελλάδας. Γιατί τα «πουλιά» πρέπει να συνεχίζουν  να πετούν, ανεξαρτήτως καιρού , εποχής, θερμοκρασίας. Οτι χρώμα και να έχει το χωράφι. Είτε είναι το πράσινο της Ανοιξης. ¨Ειτε το μπορντοροδοκόκκινο του Φθινοπώρου. ¨Ειτε το μωβ και μπλε του χειμώνα. Εϊτε το κιτρινοπορτοκαλί του Καλοκαιριού.
Γιατί,τί είναι η Ελλάδα; Μην είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά; Μην είναι τα πελάγη και τα ηλιοβασιλέματά της; Οχι. Είναι η τσέπη σου μαλάκα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα