Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αλάνθαστη συνταγή: γάλα με σκόρδο για την αντιμετώπιση της ισχιαλγίας

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να φτιάξετε γάλα με σκόρδο με φυτικά προϊόντα. Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τα οφέλη του σκόρδου, το ψιλοκόβετε πριν τη χρήση.

isxialgia skordo

Η ισχιαλγία είναι μια πάθηση κατά την οποία το ισχιακό νεύρο ερεθίζεται, προκαλώντας πόνους στον πάσχοντα.
Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στη μέση μέχρι κάτω στα πόδια. Μερικές φορές ο πόνος εκτείνεται μέχρι και τα πέλματα.
Αυτή η πάθηση είναι μια από τις κύριες αιτίες που δεν σας αφήνουν να δουλέψετε. Παρουσιάζεται συχνά στους άνδρες αν και αποτελεί επίσης τακτικό φαινόμενο στις γυναίκες.
Η ισχιαλγία μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα των ανθρώπων να ολοκληρώνουν καθημερινές δραστηριότητες. Αυτό εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια. Να θυμάστε ότι ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μέρες.
Ο πόνος εμφανίζεται όταν το ισχιακό νεύρο πιέζεται ή παρουσιάζει φλεγμονή. Αυτό οφείλεται συνήθως σε κάποιο τραυματισμό, όπως κήλη δίσκου ή σε σπονδυλική στένωση.
Οι περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από δυσάρεστα συμπτώματα όπως μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αδυναμία στους μυς των ποδιών.
Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που βοηθούν στην καταπράυνση της ισχιαλγίας καθώς διαθέτουν αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες επιταχύνουν την αποκατάσταση ενώ παράλληλα περιορίζουν τα συμπτώματα.
Σε αυτή την περίπτωση θα μιλήσουμε για μια παλιά συνταγή που περιλαμβάνει γάλα και σκόρδο. Θεωρείται μια κοινή εναλλακτική θεραπεία για την ισχιαλγία.
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις ωφέλιμες ιδιότητές της. Επιπλέον, θα σας προσφέρουμε μια εύκολη συνταγή για να τη φτιάχνετε στο σπίτι σας.
Πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Τα οφέλη της συνταγής: γάλα με σκόρδο για την ισχιαλγία
isxialgia

Το γάλα με σκόρδο είναι ένα φυσικό ρόφημα και είναι δημοφιλές στην παραδοσιακή ιατρική για τις προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του.
Σε πολλούς πολιτισμούς, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης κατά των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει ανακαλυφθεί ότι το γάλα με σκόρδο έχει και άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Αυτό το ρόφημα καταπραΰνει τους πόνους των νεύρων καθώς δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό.
Αυτό οφείλεται στα συστατικά του. Το γάλα με σκόρδο είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως:
  • Βιταμίνες (Α, Β1 και C)
  • Μεταλλικά στοιχεία (Σίδηρο, πυρίτιο, θείο και ιώδιο)
  • Πολυσακχαρίτες
  • Πρωτεΐνες
  • Φλαβονοειδή
  • Ένζυμα
Επίσης ξεχωρίζει ως φυσικό αντιβιοτικό δεδομένου ότι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των μικροοργανισμών.
Αυτό το όφελος παίζει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου καθώς η ανισορροπία των βακτηρίων σχετίζεται με τις φλεγμονές.
Πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτή την αποτελεσματική αντιφλεγμονώδη συνταγή;
isxialgia ke skordo
Το γάλα με σκόρδο φτιάχνεται βράζοντας τις σκελίδες σκόρδου στο γάλα. Μπορείτε να γλυκάνετε το ρόφημα με μέλι αλλά να ξέρετε ότι δεν καλύπτει τη γεύση του σκόρδου.
Δεν πρέπει να βράζετε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου στο γάλα. Αυτό εμποδίζει την απελευθέρωση ορισμένων εκχυλισμάτων του στο γάλα.
Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να τρίβετε ή να ψιλοκόβετε τις σκελίδες πριν τις προσθέσετε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως βάση το αγελαδινό γάλα. Ωστόσο, οι χορτοφάγοι και όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη έχουν και άλλες επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα ρυζιού, αμυγδάλου ή σόγιας σε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα (250 ml) γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας (50 γραμμάρια) μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και τρίβετε τις σκελίδες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα γουδί ή κάτι παρόμοιο. Αν θέλετε, μπορείτε να τις κόψετε σε λεπτές φέτες.
  • Έπειτα, προσθέτετε το σκόρδο στο γάλα που έχετε επιλέξει. Τοποθετείτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Αν δεν θέλετε να βράσετε το μείγμα, υπάρχει μια εναλλακτική. Τρίβετε ή ψιλοκόβετε το σκόρδο και το αφήνετε να σταθεί στο γάλα για τουλάχιστον δυο ώρες. Αυτό επιτρέπει στο σκόρδο να απελευθερώσει τις ουσίες του στο γάλα.

Πώς το πίνετε

  • Για ακόμη πιο ισχυρή επίδραση ενάντια στην ισχιαλγία, πίνετε μια κούπα (200 με 250 ml) γάλα με σκόρδο την ημέρα. Αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα για να το καταναλώσετε σε μια δόση, μπορείτε να το μοιράσετε. Μπορείτε να το χωρίσετε σε δυο ή τρεις μερίδες την ημέρα.
  • Το πίνετε μέχρι ο πόνος να εξαλειφθεί πλήρως.
Για γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση, να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Θα χρειαστεί να αλλάξετε μερικές από τις καθημερινές σας συνήθειες και να αποφύγετε τη σωματική εξάντληση.
Η ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για την καταπράυνση της ισχιαλγίας. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες σωματικές δραστηριότητες. Αυτό θα εμποδίσει την επανεμφάνιση της ισχιαλγίας.
Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε τη στάση του σώματός σας. Φροντίστε να διατηρείτε συνεχώς σωστή στάση σώματος.
Ανεξάρτητα από τις αλλαγές του τρόπου ζωής, αυτό το ρόφημα μπορεί να κάνει πολλά για την ανακούφιση από τον πόνο.
Συνεπώς, αν λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και παρόλα αυτά συνεχίζετε να πονάτε τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα