Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκλειψη Ηλίου 26.2.2017

1512673_631258456909605_295482063_n

Η έκλειψη που θα γίνει στις 26.2.2017 στην 8.12′ των Ιχθύων, είναι η 29η από την σειρά Saros 140, θα διαρκέσει 44 δεύτερα της ώρας και θα είναι ορατή από την Ν. Αμερική και την Νοτιοδυτική Αφρική.
Σχηματίζοντας ένα αστρολογικό χάρτη με συντεταγμένες Αθηνών, βρίσκουμε την έκλειψη στον 7ο οίκο του χάρτη, με Ωροσκόπο στην 23.33′ μοίρα του Λέοντα και Μεσουράνημα στις 17.24΄ του Ταύρου.
Η δακτυλιοειδής αυτή έκλειψη Ηλίου έχει τον χαρακτήρα μιας νέας αρχής γεγονότων που θα εξελιχθούν μέσα στις επόμενες 44 μέρες (λόγω της χρονικής διάρκειάς της έκλειψης), και όχι μόνοαφού κουβαλάει την δυναμική της προηγούμενης έκλειψης Ηλίου, που είχε γίνει την 1.9.2016 ακριβώς απέναντι, δηλαδή στην 9η μοίρα της Παρθένου. Εκείνη η έκλειψη είχε έντονο το στοιχείο της σύγχυσηςλόγω της εμπλοκής της με το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, αλλά και τους Δεσμούς της Σελήνης, που τόσο μας ταλαιπώρησε τον προηγούμενο χρόνο.
Παρατηρούμε λοιπόν στον χάρτη αυτής της έκλειψης, ότι η Νέα Σελήνη περιτριγυρίζεται από τον Ποσειδώνα και τους Δεσμούς της Σελήνης, μαζί και με έναν Ερμή πολύ αδύναμο μέσα στους Ιχθύς. ‘Όλη η πολυαστρία βρίσκεται στον 7ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη (οίκο των συνεργατών, συμβουλατόρων, συμμάχων αλλά και φανερών εχθρών).
Παράλληλα εξ ίσου δυνατή είναι και η παρουσία της αντίθεσης του ανάδρομου Δία μέσα από τον Ζυγό, με την σύνοδο του Αρη-Ουρανού στον ΚριόΕδώ πρέπει να επισημάνω και την αντισκιά του Δία επάνω στα φώτα, δηλαδή στην έκλειψη του Ηλίου.
Όλοι οι Πλανήτες ενεργοί, αφού και ο Πλούτωνας έχει ένα ανοικτό ταυ τετράγωνο επάνω στην αντίθεση του Δία – Ουρανού, που εκτός από την συνοδική συμμετοχή του Αρη, είναι και σε εμπλοκή με σκληρές όψεις επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης. Όλο αυτό το σκηνικό κάνει το τοπίο σκοτεινό και επικίνδυνο σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.
Σημαντικές είναι επίσης και οι κόντρα-αντισκιές του Αρη και του Ουρανού επάνω στα φώτα της έκλειψης, που δίνουν και αυτές την δική τους δυναμική.
Ο Κρόνος αμέτοχος αυτή την χρονική περίοδο, αφού έδωσε τις εντολές του, τώρα βρίσκεται παρατηρητής μέσα στον Τοξότη, θεωρητικολογώντας την κατάσταση του όλου πλανητικού σκηνικού.
Άφησα τελευταία την αδύναμη από θέση Αφροδίτη, η οποία στην κρίσιμη διάρκεια της έκλειψης θα είναι ανάδρομη μέσα στον πολεμικό και ανταγωνιστικό ζώδιο του Κριού.
Ο Ωροσκόπος του χάρτη στις 23 του Λέοντα, σε ακριβή όψη χιαστί με τον Χείρωνα, που βρίσκεται στον όγδοο οίκο, στους Ιχθύες.
Το Μεσουράνημα, χωρίς όψεις στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου στην 17η μοίρα, με κυβερνήτη την αδύναμη Αφροδίτη που είναι έτοιμη να αναδρομίσει.
Για όσους γνωρίζουν αστρολογία καταλαβαίνουν ότι αυτή η έκλειψη δεν είναι μια οποιαδήποτε έκλειψη, αλλά μια δυναμική και απρόβλεπτη έκλειψη, σαν ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο που δεν ξέρεις τι θα κατεβάσει, όταν αρχίσει η μπόρα που θα φέρει.

Σε προσωπικό επίπεδο σίγουρα θα φέρει ανακατατάξεις στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, μέσα σε πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα, αφού θα ξυπνήσει αυταπάτες ή θα ξεσκεπάσει απάτες από το προηγούμενο διάστημα, που θα φέρουν συναισθηματικά πισωγυρίσματα και θολωμένες σκέψεις και εντυπώσεις.
Πολλές παρεξηγήσεις και βιαστικές αντιδράσεις, που θα φέρουν ρίξεις, ακόμα και σε μακροχρόνιες σχέσεις. Θα υπάρχει η διάθεση να μπούνε στο τραπέζι όλα τα άλυτα έως τότε θέματα, χωρίς όμως ελπίδα επίλυσης τους, αφού το κλίμα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο.
Το συναισθηματικό πλήγωμα θα είναι ισχυρό στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η πληγωμένη υπερηφάνεια έντονα παρούσα και σε πλήρη σύγχυση.
Όλος ο χάρτης έχει έντονο τον χαρακτήρα της μεταβλητότητας και του παρορμητισμού, με μοναδική σταθερότητα τον Ωροσκόπο στον Λέοντα, που λειτουργεί μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης αλαζονικής και εύθικτης διάθεσης, και το Μεσουράνημα μέσα στον Ταύρο, που ζητά την υλοποίηση της υλικής ασφάλειας, με επίσης αναποτελεσματικό και πεισματικό τρόπο, αφού οι κυβερνήτες και των δύο σημείων, βρίσκονται σε άβολες θέσεις και δεν βγάζουν τον θετικό εαυτό τους.
Άρα σε προσωπική βάση, η στάση στα γεγονότα (Ωροσκόπος) και οι στόχοι (Μεσουράνημα) τελείως υποκειμενικοί, με λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αφού δεν αρκεί να έχεις σταθερές θέσεις, αλλά να σε βοηθάει και το γενικό εξωτερικό κλίμα για να τις εδραιώσεις, που στην συγκεκριμένη συγκυρία είναι ένα κλίμα, στο οποίο θα διακρίναμε ένα βιαστικό επαναστατικό τρόπο διεκδίκησης, μέσα σε ένα ασταθές και πλανερό κλίμα, όπου είναι όλα ρευστά και μεταβλητά, και το μόνο που μπορεί νααποκομισθεί είναι ένα σύνολο από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.
Σε κοινωνικό επίπεδο η ανάγκη για αλλαγές είναι πιεστική και επιτακτική έως αναγκαστική, όμως μέσα σε μία αβεβαιότητα και μια ιδεολογική σύγχυση, η οποία έρχεται σαν αποτέλεσμα από την προηγούμενη έκλειψη.
Ο ανάδρομος Δίας δίνει μια υπερεκτίμηση στους επικοινωνιακούς διαξιφισμούς, που έχουν την τόλμη να ζητούν αλλαγές εδώ και τώρα με οποιοδήποτε κόστος.
Ο Αρης από μία θέση δυναμική μεν, μέσα στον Κριό αλλά σε άβολη Κρόνια θέση, αναγκάζεται να δράσει σπασμωδικά και αψυχολόγητα, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, που μπορεί να είναι και ένα επικοινωνιακό ναυάγιο για θέματα με το εξωτερικό, με ένα πιθανό αποτέλεσμα μεγάλης χασούρας.
Οι οικονομικές υποθέσεις χωρίς υποστήριξη, αφού οι δείκτες τους είναι αδύναμοι και ουτοπικοί. Ο Ερμής υπεύθυνος για τα οικονομικά σε αδύναμη θέση πιστεύει στα κοινά σχέδια μιας συλλογικής εύνοιας. Ο Νότιος Δεσμός όμως, παρόλο που είναι σε μια όμορφη θέση, δίπλα από τον Ερμή ρουφάει σαν σκούπα κάθε ελπίδα, σε ότι νέο υπόσχεται ο μπαρουτιασμένος Ουρανός από την θέση που βρίσκεται.
Οι ανατροπές που προέρχονται από τις συνεννοήσεις με το εξωτερικό, επηρεάζονταιαπό τον Πλούτωνα, που ζητάει από τον Δία να ξεπληρώσει παλιές αμαρτίες και από τον Αρη να είναι όσο πιο πολεμικός και εξαναγκαστικός γίνεται. Παράλληλα ο Πλούτωνας αποφασίζει για την μαζική κοινή μοίρα των ανθρώπων, με απόλυτο και κυριαρχικό τρόπο εξαναγκασμού.
Η εσωτερική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, αδύναμη αλλά πεισματικά σταθερή και ακλόνητη στις θέσεις της, ενώ η αντιπολίτευση έχει όλα τα επιχειρήματα για να παλέψει από θέση ισχύος, λόγω κάποιας υποστήριξης που μπορεί να έχεισε θεωρητικό επίπεδο βέβαια και με μπόλικες ουτοπικές υποσχέσεις.
Η Ηλιακής έκλειψη γίνεται στον 10ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος που σημαίνει ότι νέοι στόχοι με όλη την δυναμική της έκλειψης θα τεθούν επί τάπητος ως προς την πορεία της χώρας και την θέση της ως κρατική οντότητα ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες.
%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-2622017
Όλη αυτή η δυναμική της Ηλιακής έκλειψης βρίσκετε σε στενή συναστριακή σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδαςάρα την επηρεάζει άμεσα και σίγουρα θα δώσει σημαντικές αλλαγές.
Ας δούμε όμως με ποιες όψεις. Η γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας (Ωροσκόπιο 3.2.1830 ώρα Αθηνών 12.00) βρίσκεται στην 21 μοίρα των Διδύμων, και εκπροσωπεί τον λαό και το λαϊκό συναίσθημα. Ο γενέθλιος Ποσειδώνας βρίσκεται στην 21 μοίρα του Αιγόκερω στον 9ο οίκο και εκπροσωπεί τις προσδοκίες που έχουμε ως κράτος από τις εκάστοτε εξωτερικές συναλλαγές μας.
Η προοδευτική Σελήνη της Ελλάδας τώρα βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού και κάνει όψη τετραγώνου με τον γενέθλιο Ποσειδώνα που βρίσκεται στον οίκο των δήθεν ευεργετών της, που σημαίνει εξαπάτηση από τις εξωτερικές δοσοληψίες μας, και εξάγωνο με την γενέθλια Σελήνη των Διδύμων που σημαίνει ότι ο λαός αισιοδοξεί και έχει ψυχικές αντοχές.
Τώρα θα διεγερθεί από την διελαύνουσα σύνοδο του Αρη-Ουρανού (κάνε τις αλλαγές τώρα) που είναι στην 21η μοίρα του Κριού, και το τετράγωνο της προοδευμένης Σελήνης με τον γενέθλιο Ποσειδώνα (νοιώθω εξαπατημένος), και με την γενέθλια Σελήνη πού έχει όψη χιαστί με τον γενέθλιο Ποσειδώνα (ο ευκολόπιστος λαός που τρέφει αυταπάτες για τους ευεργέτες του).
Παράλληλα ο διελαύνων Ποσειδώνας επάνω στον προοδευτικό Ν. Δεσμό της Ελλάδος στον ενδέκατο οίκου, οίκο του κοινοβουλίου, εξαφανίζει παλιές δομές κομμάτων μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.
Η έκλειψη Ηλίου από την 8η μοίρα των Ιχθύων κάνει όψη εξαγώνου με τον προοδευτικό Δία της Ελλάδας που βρίσκεται στον 8ο οίκο των δανείων, δίνει μια νότα αισιοδοξίας για αλλαγές στον τομέα των υποχρεώσεων της χώρας.
Ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο των εξωτερικών σχέσεων, βοηθάει να δημιουργηθούν νέες συνεργασιακές ομάδες με το εξωτερικό, λόγω της ευνοϊκής όψης που κάνει επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης του γενεθλίου της Ελλάδας.
Τα φώτα της έκλειψης σε ευνοϊκή όψη με τον Δία του προοδευτικού ωροσκοπίου της Ελλάδος, μπορεί να βοηθήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις σε μια ευνοϊκή ρύθμιση, αλλά επάνω σε ένα μετασχηματισμό νέων δομών.
Αυτά και άλλα πολλά μας λένε τα άστρα σε αυτό το φεγγάρι, ας ευχηθούμε να γίνουν τα καλύτερα για την εξέλιξη της χώρας μας και του λαού της!
Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα