Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για αντιγήρανση

anti-aging

Η μεγαλύτερη επιθυμία κάθε ανθρώπου είναι να παραμείνει όμορφος και νέος όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Και δοκιμάζει διάφορες μεθόδους στην προσπάθειά του να τα καταφέρει.

Αυτές οι προσπάθειες, όμως, δεν είναι πάντα επιτυχείς. Πώς, άλλωστε, να τα βάλει κανείς με το χρόνο;
Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της μακροζωίας. Το σημαντικότερο απ’ αυτά είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και η τακτική σωματική άσκηση.
Αν θέλετε να μείνετε νέοι και να αποφύγετε πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, καταναλώστε τις 10 παρακάτω τροφές σε καθημερινή βάση:
cooked-fish

1. Ψάρια

Οι έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε πολλά ψάρια, αποφεύγουν την καρδιακή νόσο. Για παράδειγμα οι αυτόχθονες Ινουίτ της Αλάσκας έχουν ελάχιστο έως μηδενικό ποσοστό καρδιακών παθήσεων, προφανώς επειδή καταναλώνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες ψαριών. Είναι γνωστό ότι τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που σταθεροποιούν τους ρυθμούς της καρδιάς και προστατεύουν από τη συσσώρευση της χοληστερόλης στις αρτηρίες.

olive-oil1

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και είναι ένα από τα τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Μελέτες επιστημόνων έχουν δείξει πως η κατανάλωση του ελαιόλαδου μειώνει τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων και η προσθήκη του στο φαγητό με τα αντιοξειδωτικά και τις πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύει από διαφορετικές ασθένειες που έρχονται με την ηλικία.


dark_chocolate

3. Σοκολάτα

Το κακάο είναι το κύριο συστατικό της σοκολάτας. Εχει υψηλή συγκέντρωση φλαβονολών, που είναι πολύ καλές για τα αιμοφόρα αγγεία. Οταν τα αιμοφόρα αγγεία λειτουργούν καλά, είστε σε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, την υψηλή πίεση του αίματος την άνοια και τη νεφρική νόσο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση της αγαπημένης σας σοκολάτας. Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε τις μερίδες σας, διαφορετικά η σοκολάτα μπορεί να σας βλάψει. Εκτός από τις πλάκες της σοκολάτας υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ροφημάτων που παρασκευάζονται από κακάο. Με την κατανάλωσή τους θα έχετε την ευκαιρία να αποτρέψετε τις καρδιακές παθήσεις.
yogurt-1

4. Γιαούρτι

Το γιαούρτι θεωρείται ένα από τα κύρια μυστικά της μακροζωίας. Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν χρησιμοποιείται στις περισσότερες δίαιτες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ισως έχετε ακούσει πως το γιαούρτι μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης. Καθώς είναι γεμάτο από ασβέστιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον τα «καλά βακτήρια» που περιέχει, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βελτιώνουν τη γενική σας υγεία.
blueberries

5. Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα (μπλε μούρα) έχουν εκπληκτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Αν τα συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας μενού, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα μύρτιλλα αυξάνουν το συντονισμό των ανθρώπων όταν αυτοί μεγαλώσουν. Περιέχουν ενώσεις που μπορούν εύκολα να μειώσουν την οξειδωτική βλάβη και τη φλεγμονή. Αυτά τα προβλήματα υγείας μπορούν να οδηγήσουν σε κενά μνήμης και κινητικά προβλήματα όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει. Τα μύρτιλλα μπορούν να προστατέψουν, επομένως αποτελούν μια θαυμάσια επιλογή για την υγιή γήρανση.
Mixed Nuts

6. Ξηροί καρποί

Αν πραγματικά νοιάζεστε για την υγεία και την ομορφιά σας, θα πρέπει να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Αυτή η τροφή είναι τεράστια πηγή ακόρεστων λιπαρών και μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το ελαιόλαδο. Πρόσφατα βρέθηκε πως οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν. Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχουν, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα τα καθιστούν μία από τις πιο υγιεινές τροφές. Σήμερα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς, που αποτελούν επίσης μια τέλεια επιλογή για χορτοφάγους.
wine

7. Κρασί

Η αρνητική επίδραση του αλκοόλ στην υγεία μας είναι αδιαμφισβήτητη. Οταν όμως καταναλωθεί μέτρια ποσότητα αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει την υγεία. Το κρασί είναι το πιο υγιεινό από τα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο. Αν πίνετε κρασί, δεν θα απολαύσετε απλώς την εξευγενισμένη γεύση του, αλλά θα προστατέψετε τον εαυτό σας από πολλές ασθένειες. Εκείνοι που πίνουν κόκκινο κρασί είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν διαβήτη, απώλεια μνήμης και καρδιακή νόσο. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτό το ποτό θα επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης στο σώμα σας.
baby_carrots

8. Καρότα

Το καρότο είναι μια ακόμα φανταστική τροφή που σίγουρα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε νέοι. Παρέχει στο σώμα διάφορες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να είναι κανείς υγιής. Αυτό το πορτοκαλί λαχανικό είναι μια τέλεια πηγή άλφα και βήτα καροτένιου που είναι γνωστό ότι ενισχύουν την ανοσία μας, ενώ επίσης «ξορκίζουν» τον καρκίνο. Επιπλέον, τα καρότα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για τη φροντίδα του δέρματος, γιατί τα καροτενοειδή προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το καλοκαίρι θα πρέπει να προσπαθείτε να προσθέτετε τα καρότα στη διατροφή σας και να μην ξεχνάτε να απλώνετε πάνω σας αντηλιακά.
sunflower-seeds

9. Ηλιόσποροι

Οι περισσότεροι από εμάς τους προτιμούν όταν ψάχνουν για ένα νόστιμο σνακ. Ομως, γνωρίζετε ότι αυτή η τροφή κάνει πολύ καλό στην υγεία σας; Δεν μπορεί να βρεθεί κανένα άλλο τρόφιμο που να είναι πιο γεμάτο από τους ηλιόσπορους με βιταμίνη Ε. Θα πρέπει όλοι να καταναλώνουν αυτή τη βιταμίνη, προκειμένου να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, που γίνεται πιο αδύναμο όσο περνάνε τα χρόνια.
dates

10. Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Μπορεί να σας κάνει εντύπωση που βλέπετε τα δαμάσκηνα σ’ αυτή τη λίστα, αλλά έχει αποδειχθεί πως αποξηραμένα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά από τα φρέσκα φρούτα, σε ό,τι αφορά την υγεία σας. Ενας από τους λόγους για τους οποίους τα δαμάσκηνα είναι τόσο χρήσιμα για εσάς, είναι η ικανότητά τους να απομακρύνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από το αίμα και να βελτιώσουν την κυκλοφορία. Ως εναλλακτική λύση αντί για τα δαμάσκηνα, μπορείτε επίσης να φάτε σταφίδες και σύκα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα