Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Καρκίνος του μαστού: Αυτή η φωτογραφία με λεμόνια έγινε viral στο facebook – Δείτε γιατί!

καρκίνος του μαστού

Νομίζετε ότι ξέρετε ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού, μέχρι να έρθει η στιγμή που κάνετε απλή αυτοεξέταση δια της αφής και σας κυριεύει κάποιες φορές μια ανησυχία. Μήπως αυτό που πιάνω είναι όγκος; Πρέπει να ανησυχώ για το λακκάκι του δέρματος εκεί; Τι ακριβώς ψάχνω να αισθανθώ με το χέρι μου;

Αυτές ήταν οι ανησυχίες και της Corrine Beaumont, μιας νεαρής σχεδιάστριας, η οποία δημιούργησε την καμπάνια «Know Your Lemons», η οποία έχει διαμοιραστεί (shares) περισσότερες από 32.000 φορές στο Facebook τις τελευταίες ημέρες.
Η Corrine έχασε και τις δύο γιαγιάδες της από καρκίνο του μαστού στις ηλικίες των 40 και 62 ετών και, όταν έψαξε, βρήκε πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα που πρέπει να αναζητάει σε μια αυτοεξέταση. Έτσι αποφάσισε μοιραστεί με το κοινό του Facebook μια "λύση".
Τα λεμόνια έγιναν το σημείο αναφοράς της στην αλληγορική προσέγγιση για τα σημάδια στο στήθος, καθώς προσπαθούσε να δημιουργήσει έναν απλό, οπτικό τρόπο για να παρουσιάσει το πώς μπορεί να φαίνονται και να γίνονται αισθητά στην αφή τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.
καρκίνος του μαστού
Η εκστρατεία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσει γυναίκες σε ΗΠΑ, Ισπανία, Τουρκία και Λίβανο, ενώ έχει μεταφραστεί σε 16 διαφορετικές γλώσσες. Η εκστρατεία “Know Your Lemons” έχει αρχίσει από το 2003, η συγκεκριμένη φωτογραφία που βλέπετε στην φετινή εκστρατεία έχει κερδίσει την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Facebook και σε άλλα social media, όταν έγινε share αρχικά από την Erin Smith Chieze.
Η τελευταία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε στάδιο 4, αφότου πρώτα η ίδια αντιλήφθηκε μια εσοχή στο στήθος της, χάρη σε μια παρόμοια εικόνα που είχε δει με λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο καρκίνος του μαστού εξωτερικά.
καρκίνος του μαστού
Μια πρόσφατη έρευνα σε 1.000 γυναίκες έδειξε ότι το ένα τρίτο των γυναικών δεν ελέγχουν στήθος τους τακτικά για σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.
Και ενώ το 96% γνωρίζει ότι ένα εξόγκωμα στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του καρκίνου, περισσότερο από το 25% των γυναικών δεν γνώριζε ότι και μια ανεστραμμένη θηλή μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα.
Ένα εξόγκωμα ή μια περιοχή με πιο πυκνό ιστό στο στήθος τους είναι το πιο κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού που παρατηρούν οι περισσότερες γυναίκες, σύμφωνα με το βρετανικό NHS.
Στο 90% των περιπτώσεων αυτά τα ογκίδια δεν είναι καρκίνος, αλλά είναι πάντα σώφρον να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να σας διαβεβαιώσει, από την στιγμή που θα νιώσετε εσείς κάτι στο στήθος σας.
Άλλα κοινά συμπτώματα που πρέπει να ξέρετε είναι μια τυχόν πτύχωση του δέρματοςεσοχές στο στήθος και μια αλλαγή στην θέση της θηλής.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα