Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η ελευθερία μας, βρίσκεται στο χέρι μας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc, MSc
Η ελευθερία μας, βρίσκεται στο χέρι μας.
Στην Αφρική και την Ινδία παγιδεύουν τις μαϊμούδες με τον εξής τρόπο: Παίρνουν ένα μπουκάλι που έχει στενό στόμιο, το στερεώνουν κάπου και βάζουν μέσα σε αυτό φιστίκια ή μια μπανάνα. Η μαϊμού μπορεί να βάλει το χέρι της μέσα και να πιάσει την μπανάνα, όμως καθώς κρατά την μπανάνα, έχει κάνει το χέρι της γροθιά και δεν μπορεί να το βγάλει από το μπουκάλι.

Δεν περνά στιγμή από το μυαλό της η σκέψη να αφήσει την μπανάνα για να βγάλει το χέρι της. Και έτσι μένει εκεί για μέρες, μέχρι να έρθει ο κυνηγός να την πιάσει, να τη βάλει στο κλουβί και να την πάει ή στο τσίρκο ή για έρευνες.

Η ελευθερία της είναι στο χέρι της. 

Είναι όμως τόσο προσκολλημένη στην μπανάνα που δεν της περνά καθόλου από το νου να την αφήσει.



Έτσι είμαστε και όλοι εμείς. Έχουμε πέντε- έξι χέρια μέσα σε πέντε –έξι μπουκάλια, έχουμε πιάσει πέντε –έξι μπανάνες και παραπονιόμαστε ότι δεν είμαστε ελεύθεροι, δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Επίσης, πιανόμαστε και από συγκεκριμένες μπανάνες που είναι μέσα σε συγκεκριμένα μπουκάλια, ενώ υπάρχουν και μπανάνες εκτός μπουκαλιών, όμως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε μόνο αυτές που είναι σε μπουκάλια.

Μόνο μια κίνηση χρειάζεται να κάνουμε για να απελευθερωθούμε, να ανοίξουμε τα χέρια και να αφήσουμε αυτό στο οποίο μένουμε προσκολλημένοι.

Έτσι λειτουργούμε στη ζωή μας μένοντας προσκολλημένοι σε συγκεκριμένες απόψεις και καταστάσεις και παραμένουμε στάσιμοι. 


simplylife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα