Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

*Ο ύμνος του Λύκου προς την Πανσέληνο, δεν είναι μύθος*

Ο μύθος του Λύκου και της μητέρας του Σελήνης !! 


Σίγουρα έχετε παρατηρήσει φίλοι μου, ότι τα ζώα είναι ανήσυχα τις τελευταίες ημέρες της γέμισης του φεγγαριού. Αλλά και κατά κανόνα, όλοι οι άνθρωποι λίγες μέρες πρίν κάθε Πανσέληνο, νιώθουμε να αυξάνονται οι αβεβαιότητες μας. Τούτο διότι πέφτει ο δείκτης της ψυχικής μας ηρεμίας, και τότε ταλαντεύονται οι ισορροπίες μας μεταξύ συναισθήματος και λογικής.. ενώ μετά την Πανσέληνο, είναι σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μας, ή σαν να βρήκαμε ξαφνικά την λύση στο πρόβλημα μας !!.

Κατά πόσο οι Μύθοι & Θρύλοι συγγενεύουν με την Πραγματικότητα ??!!. 

Έτσι και οι άνθρωποι κατά τις παλαιότερες εποχές, καθώς είχαν αντιληφθεί ότι τα ζώα έχουν πολύ πιο ανεπτυγμένα ένστικτα απ’ τον άνθρωπο (ειδικά σε ότι αφορούσε καιρικά φαινόμενα, αλλαγές της φύσης και διαφόρους άλλους κινδύνους)... παρατηρούσαν τις αντιδράσεις των ζώων, ώστε να προετοιμαστούν και εκείνοι αναλόγως. Κάποιες συνήθειες των ζώων ωστόσο, τους ήταν μυστήριες και ανεξήγητες. Όπως το γεγονός ότι οι λύκοι σε κάθε Πανσέληνο μαζεύονταν σε κάποιο ξέφωτο, και επιλέγοντας το ψηλότερο σημείο, σήκωναν το κεφάλι προς το φεγγάρι και ούρλιαζαν (??!!).

Έτσι από τότε ακόμη, άρχισαν να γεννιούνται διάφοροι θρύλοι και να διαδίδονται ως θεωρίες, από τις οποίες η πιο πλησιέστερη στις εξηγήσεις που μας δίνει σήμερα η επιστήμη, σε συνδυασμό με την αστρολογία, έχει ως εξής:

**  Κάθε φορά που χρειάζεται να γεμίσει η Σελήνη (πανσέληνος), κλέβει ενέργεια από τον Ήλιο, ο οποίος έχει ψυχή ανίκητου και αθάνατου μάγου, που για να τραφεί (να συγκεντρώσει ενέργεια), απλώνει τις ακτίνες του και ρουφάει την δύναμη των πιο ανθεκτικών ψυχών – οργανισμών πάνω στην Γή. Αυτός υποπτεύονταν πως ήταν και ο λόγος, που τα αγρίμια την ημέρα κρύβονται απ’ τον ήλιο. Μέσα σε αυτά και ο λύκος. 
Παρεμπιπτόντως. Ο λύκος πράγματι, έχει φοβερές ψυχικές αντοχές. Είναι από τα ζώα που εάν παγιδευτεί, αψηφά κάθε σωματικό πόνο προκειμένου να ελευθερωθεί. Εάν δηλαδή πιαστεί σε παγίδα το πόδι του (και έχουμε άπειρα παραδείγματα), θα το κόψει με τα ίδια του τα δόντια δίχως να χάσει τις αισθήσεις του. Στην συνέχεια θα απομακρυνθεί αιμόφυρτος, έως να βρεί μέρος για να κρυφτεί. Και μόνο τότε αφήνει να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του!!.

Επιπλέον (όπως μας λέει ο θρύλος), ο Λύκος με μορφή σκυλάνθρωπου ήταν γέννημα της Σελήνης, που για να μην φάει τα άλλα της παιδιά, τον πέταξε κάτω στην Γή – τον εξόρισε δηλαδή .. αλλά τελικά ο Λύκος επέζησε και ερωτεύτηκε τρελά μια αδέσποτη κάτασπρη σκυλίτσα, και έτσι πολλαπλασιάστηκε το είδος τους.
Την σύντροφο του όμως, την έπιασαν οι άνθρωποι την ώρα που είχε πάει να κλέψει τροφή για τα παιδιά τους, και τότε την έγδαραν ζωντανή !!.
Το τομάρι της στην συνέχεια το κρέμασαν σε ένα δένδρο, προς γνώσιν και συμμόρφωση όλων των άγριων λυκόσκυλων. Ο Λύκος όμως πήγε κρυφά την νύχτα και πήρε το αιματοβαμμένο κάτασπρο τομάρι της, και ουρλιάζοντας από ψυχικό πόνο, το ανέβασε στην ψηλότερη κορφή ενός βουνού. Εκεί θρηνώντας τον χαμό της, ικέτευε την μητέρα Σελήνη, να αναστήσει την αγαπημένη του !!.

Η καρδιά της Σελήνης ράγισε από τύψεις. Αλλά όσο κι αν προσπάθησε, δεν είχε αυτήν την μαγική δύναμη να την αναστήσει. Ωστόσο, η πνοή της την οποία έστειλε στην Γή.. ήταν ένα πολύ ισχυρό ελιξίριο, ικανό να αναζωογονήσει – να ανακουφίσει – να δώσει κουράγιο στον Λύκο, αλλά και σε κάθε άλλη πονεμένη ψυχή.

Από τότε (μας λέει ο μύθος), κάθε Πανσέληνο, οι λύκοι ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σημείο σε κάποιο ξέφωτο, και σηκώνοντας το κεφάλι προς το μέρος της Σελήνης, της τραγουδούν – την υμνούν και την παρακαλούν να στείλει το ελιξίριο της ώστε να αναστήσει μια αγαπημένη ψυχή – ώστε να γιατρέψει τον πόνο ψυχής – ώστε να τις δώσει δύναμη να αντέξει τον σωματικό πόνο. Έτσι η Σελήνη τότε, για να απαλύνει τις τύψεις της, στέλνει το ελιξίριο της προς κάθε ψυχή, το οποίο της δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της πάνω στην Γή !! 
  

Μελέτες – Έρευνες – Συμπεράσματα:

Στο σημείο αυτό θέλω να σας βεβαιώσω πως πίσω από αυτόν το μύθο βρίσκονται αρκετές αλήθειες, που σήμερα έχουν διαφορετικές ονομασίες (ορολογίες), με επιστημονικές ερμηνείες. Και ασφαλώς είναι απολύτως φυσικό, σε παλαιότερες εποχές που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να έχουν εξηγήσεις, να παρουσιάζουν τις θεωρίες τους με τρόπο μυθικό.
Ακόμη και στις μέρες μας, δεν είναι τυχαίο που ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν σε «μυστήριες τελετές» κάτω απ’ το φεγγάρι. Κατά πόσο βέβαια ψυχανεμίζονται (?!).. δεν είναι επί της παρούσης να το θίξω. Αλλά το βέβαιο είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις η ψευδαίσθηση που δημιουργείται στο μυαλό, είναι τόσο έντονη, που επισκιάζει την πραγματικότητα !!.
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι άτομα με ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις, άλλοτε αποφορτίζουν το μυαλό τους κάτω απ’ την θέα του φεγγαριού, και άλλοτε “γεμίζουν τις μπαταρίες τους” σε κάθε πανσέληνο. Αυτή η μέθοδος μάλιστα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και σε πολλά άλλα άτομα, τα οποία κουράζονται πνευματικά - ψυχικά. Άλλωστε είναι όντως γεγονός ότι, ο αστεροειδής η Ψυχή εκπέμπει ενέργεια, η οποία εμψυχώνει τις απογοητευμένες ψυχές, και ανακουφίζει τις πονεμένες. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ελλείψεις των ψυχικών αναγκών μας, διαχέει ενέργεια, η οποία μεταφράζεται ως Ελιξίρια Ψυχική Αναγέννηση.

Και τέλος, συμφωνώ επίσης απόλυτα με την θεωρία που υποστηρίζει πως «η πνοή της Σελήνης» εξανεμίζει τις θλιβερές αναμνήσεις μας, ώστε να μην κρατούν δέσμια την ψυχή μας σε καταστάσεις που εγκλωβίζουν - φθείρουν – έως και που σκοτώνουν την ελπίδα. 
**Συνεπώς. Τις νύχτες που εμφανίζεται η Πανσέληνος.. σηκώστε τα μάτια στον ουρανό κι από τα βάθη της Ψυχής σας κάντε μια ευχή. Εάν πιστέψετε στην δύναμη της.. τότε η παράκληση σας πολύ πιθανόν να εισακουστεί !!. 



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα