Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η Αστρολογία ως κλειδι – β’ μέρος



ια να δούμε, σήμερα, κάτι άλλο πολυ ενδιαφέρον: το πώς τοποθετούνται οι «πλανήτες» στον ζωδιακο κύκλο – κι εννοω το διάγραμμα, όπου φαίνεται ποιος «πλανήτης» είναι κυρίαρχος ποιου ζωδίου.
Λοιπον… απο τα ελληνιστικα χρόνια, όπου έχουμε τις πρώτες αναφορες γι’ αυτο που αποκαλούμε «σημερινη δυτικη (ελληνικη, ακριβέστερα) Αστρολογία», μέχρι τα χρόνια της Αναγέννησης στην Ευρώπη… και δυο-τρεις αιώνες μετα, η εικόνα ήταν έτσι:

Βλέπουμε πως υπάρχει ένα είδος «συγκυριαρχίας», δηλ. με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη (που κυβερνάνε απο ένα ζώδιο), οι υπόλοιποι πλανήτες κυβερνάνε δύο ζώδια ο καθένας. Η ιστορία της αστρολογικης θεωρίας θέλει αυτο να γίνεται με λεπτες «αποχρώσεις», πχ άλλο είναι ο «αφροδισιακος» χαρακτήρας του Ταύρου, κι άλλος του Ζυγου – αν και τα δύο αυτα ζώδια κυβερνώνται ταυτόχρονα απ’ την Αφροδίτη.
Ωστόσο, το 1781 (στις 13 Μαρτίου) ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ουρανος (τον οποίο αρχικα ο Χέρσελ πέρασε για κομήτη!), ο οποίος Ουρανος έγινε κύριος του Υδροχόου, και η κατάσταση διαμορφώθηκε έτσι:
Να πούμε, μονάχα, πως η (επαν)ανακάλυψη ενος πλανήτη του ηλιακου μας συστήματος δεν είναι κάτι το αλαφρο!… Έχει συνέπειες: Διότι ο συγκεκριμένος πλανήτης φέρνει τα «δώρα» του στην ανθρωπότητα!
Ο Ουρανος, πχ, είναι ο πλανήτης του λαου, των επαναστάσεων, της Αστρολογίας, του ηλεκτρισμου… και των ηλεκτρονικων υπολογιστων.
Θυμηθείτε… Τί έγινε το 1789, οκτω χρόνια μετα την (επαν)ανακάλυψη του Ουρανου; 🙂
Να μην αναφέρουμε και το ότι όλοι άρχισαν (κάποιες δεκαετίες μετα) ν’ ασχολούνται συστηματικα με τον ηλεκτρισμο! Πχ ο Γκέοργκ Σίμων Ώμ βρήκε τον ομώνυμο νόμο το 1810! (Είναι ψιλοτραγικο… διότι την ίδια εποχη η Ελλάδα, πατρίδα του δυτικου πολιτισμου, ήταν ακόμη υπόδουλη!)
Λοιπον, προχωράνε τα χρόνια, και φτάνουμε στα 1846 (23 Σεπτεμβρίου), οπότε (επαν)ανακαλύπτεται ο Ποσειδων, κυρίαρχος των Ιχθύων – και το διάγραμμα ξαναλλάζει:

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η «επίσημη» επιστημονικη θέση είναι πως ο Leverrier βρήκε τον Ποσειδώνα με μαθηματικους υπολογισμους… και το ‘παιξε σνόμπ! «- Βάλτε, κύριοι, το τηλεσκόπιο να σημαδέψει εκει που δείχνω, κι εγω θα πάω για καφε! – διότι ήδη ξέρω πως εκει βρίσκεται ο νέος πλανήτης!», φέρεται να είπε (περίπου). Αλλα ο Γιώργος Μπαλάνος, στα «Όντα απο το διάστημα», δίνει μια άλλη εκδοχη, τρομερα σπαρταριστη (ακόμη γελάω!) – και τελείως αντίθετη με την «επίσημη» επιστημονικη θέση. (Συγκεκριμένα, πεντέξη επιστήμονες της εποχης παίζαν …Λόττο! «- Ένας πλανήτης πέραν του Ουρανου!», έλεγε ο ένας, «- Δύο!», πεταγόταν ένας άλλος, «- Κανένας!», ανταπαντούσε ένας τρίτος, κτλ κτλ.)
Τέλος πάντων, ο Ποσειδώνας, πλανήτης της απεικόνισης, έφερε την φωτογραφία και τον κινηματογράφο!
Κάποια στιγμη ύστερ’ απ’ όλ’ αυτα, το 1909, η φωτογραφικη μέθοδος αποκάλυψε πως υπήρχε κι άλλος πλανήτης πέραν του Ποσειδώνος – ο Πλούτωνας αποτυπώθηκε σε φωτογραφία! Πλην όμως, κανένας δεν κατάλαβε τί έδειχνε η φωτογραφία…
…μέχρι το 1930 (18 Φεβρουαρίου), οπότε ο ερασιτέχνης Κλάϋντ Τόμποου (που εκείνη την εποχη δούλευε σ’ ένα πανεπιστημιακο πρόγραμμα εξερεύνησης του ουρανου με το τηλεσκόπιο του ιδρύματος) πιστοποίησε οριστικα πως επρόκειτο για νέο πλανήτη. («Νέο», για τις γνώσεις της εποχης μας, έ; Να μην ξεχνιόμαστε!…) Ακολουθει το τροποποιημένο διάγραμμα:
Φτάσαμε, λοιπον, στην εποχη μας, αλλα «κάτι» μας λέει πως δεν πρέπει να κάτσουμε στ’ αυγα μας! Γιατί; Διότι έχουμε μερικα ερωτήματα αναπάντητα:
  • Δεν πρέπει να «σπάσει» η συγκυριαρχία και στα παραπάνω ζώδια;
  • Με ποιον τρόπο;
  • Ποιοι δύο πλανήτες θα (επαν)ανακαλυφθουν, ποια ονόματα θα έχουν, και ποια σύμβολα;
Ένα-ένα!…
Η απάντηση στο πρώτο είναι «ναι».
Ο τρόπος, τώρα… Κατ’ αρχην, τέσσερα ζώδια ανα δύο, μας κάνουν έξι συνδυασμους. Απ’ αυτους εξαιρούμε τους δύο, που συνδέουν τα (μέχρι σήμερα) ζώδια της Αφροδίτης και του Ερμη (διότι δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε έτσι), και μας μένουν τέσσερεις. Άρα, πώς θα προχωρήσουμε;
Παρατηρούμε ότι μέχρι τώρα, οι (επαν)ανακαλύψεις ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι:
Λοιπον, υποψιαζόμαστε πως θα συνεχίσουμε με το ίδιο μοτίβο σε ζίγκ-ζάγκ… άρα, θα πάμε κάπως έτσι:
Ή, επειδη η όλη φάση κάτι μας θυμίζει… να το ζωγραφίσουμε καλύτερα κάπως έτσι:
Κι ακόμη καλύτερα, έτσι:
Ναι!… Α-κρι-βως!!! Πρόκειται για το κηρύκειο επάνω στον ζωδιακο! (Δηλαδη αυτο που αποκαλω «μακροσκοπικο» κηρύκειο. Το «μικροσκοπικο», αντίθετα, είναι το DNA.)
Το μπλε φίδι είναι το λεγόμενο «κατερχόμενο», διότι η θεία σοφία κατεβαίνει απ’ τους ουρανους στον άνθρωπο, και το κόκκινο φίδι είναι το «ανερχόμενο», διότι ο άνθρωπος πορεύεται προς τα πάνω, προς τον Θεο.
Εκπλαγήκατε μ’ όλ’ αυτα; Ίσως και να μην έπρεπε…
Μας μένουν, λοιπον, τα ονόματα των δύο νέων πλανητων, και τα σύμβολά τους. Για τα τελευταία αυτα, σας δίνω μια υπόδειξη!
Ας βάλουμε με τη σειρα τα ήδη γνωστα πλανητικα σύμβολα:

Σας θυμίζουν κάτι; Εννοω, όχι αν τα είδατε σε τίποτε περιοδικα, αλλα αν τα είδατε σε κάποια άλλη, παρόμοια μορφη.
Όχι; Κακως! Ξέρετε, θά ‘ΠRεπε ήδη να έχετε κάποιες Υποψίες! Για εσας, κάτι τέτοια θα έπρεπε να είναι ΨΩμοτύρι!… 🙂

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα