Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ρόφημα με κυδώνι, αρμπαρόριζα, κανέλα και μέλι για αποτοξίνωση, ενίσχυση του μεταβολισμού και μείωση της χοληστερόλης


Το κυδώνι είναι ένα πολύτιμο χειμωνιάτικο φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην απώλεια βάρους, στην ενίσχυση του μεταβολισμού, στη διατήρηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος, στην τόνωση του ανοσοποιητικού, του κυκλοφοριακού και του καρδιαγγειακού συστήματος, στη μείωση της χοληστερόλης, στην πρόληψη του καρκίνου, στην πρόληψη των αλλεργειακών αντιδράσεων και στην καλή υγεία της επιδερμίδας.

Το ρόφημα με κυδώνι σε συνδυασμό με την κανέλα Κεϋλάνης και την αρμπαρόριζα είναι ένα γευστικό ρόφημα που θα μας βοηθήσει να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας, να χάσουμε τα περιττά κιλά και να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας. Επιπρόσθετα αν έχουμε προβλήματα με αυξημένη χοληστερόλη το ρόφημα αυτό θα μας βοηθήσει στη μείωση και ομαλοποίηση της.


Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται παρά μόνο δυο υλικά. Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο ρόφημα μας προσθέτουμε λίγο βιολογικό μέλι που εκτός από γεύση θα προσθέσει στο ρόφημα και αντιβακτηριακές ιδιότητες.



Ρόφημα με κυδώνι, αρμπαρόριζα κανέλα και μέλι για αποτοξίνωση, ενίσχυση του μεταβολισμού και μείωση της χοληστερόλης

Υλικά
1.000 ml νερό
1 κυδώνι
1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
10 φύλλα φρέσκια αρμπαρόριζα ή 2 κουταλιές ξερή αρμπαρόριζα
Βιολογικό μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κυδώνι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τα κομματάκια κυδωνιού, την αρμπαρόριζα, την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι. Όταν μαλακώσουν τα κυδώνια αποσύρουμε από την εστία.
Σουρώνουμε το ρόφημα και σερβίρουμε με μέλι. Καταναλώνουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο. Μαζί με το ρόφημα καταναλώνουμε το βραστό κυδώνι ή το κάνουμε πουρέ και τον αποθηκεύουμε σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα