Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Έχει κλείσει η φωνή μου τι να κάνω;

exei-kelisei-i-foni-mou-ti-na-kano

Υπάρχει  κάτι που μπορώ να κάνω για να με βοηθήσει να μαλακώσει ο λαιμός και η φωνή μου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα;
Ναι υπάρχει! Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να βράσεις ένα φλιτζάνι γάλα και να βάλεις μέσα λίγο χαιρέφυλλο. Φυσικά δεν είναι η μοναδική λύση για περιπτώσεις που έκλεισε η φωνή μας ή πονάει ο λαιμός. Ακολουθούν φυσικές θεραπείες, για να αντιμετωπίσετε την φαρυγγίτιδα και τον πονόλαιμο.


Ο καιρός μας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο, αφού τη μία μέρα έχει ζέστη και την άλλη κρύο. Με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε τι να φορέσουμε και ο αέρας να κάνει τη «ζημιά». Έτσι με ένα απλό κρυολόγημα, το αποτέλεσμα είναι να κλείσει η φωνή μας. Δείτε αναλυτικά όλα τα γιατροσόφια που θα καταπραΰνουν το λαιμό και θα βοηθήσουν τη φωνή μας να επανέλθει ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γιατροσόφια για τον πονόλαιμο


Ο ατμός μπορεί να βοηθήσει να μαλακώσει η φωνή και ο λαιμός μας σε ελάχιστα λεπτά. Οι υδρατμοί θα τον καταπραΰνουν και θα αποσυμφορήσουν τα ιγμόρεια. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις που έχουν προκληθεί από ξηρότητα.
Θα χρειαστείτε:
  • 1 μπολ
  • Ζεματιστό νερό
  • Πετσέτα
  • 2 σταγόνες αιθέρια έλαια ευκαλύπτου (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Γεμίστε μέχρι τη μέση το μπολ με ζεματιστό νερό και σκύψτε από πάνω, ώστε να εισπνέετε του ατμούς. Φροντίστε να σκεπάστε το κεφάλι με μια πετσέτα ώστε οι υδρατμοί να μην χάνονται στην ατμόσφαιρα.

exei-kelisei-i-foni-mou-ti-na-kano
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ένα καυτό ντουζ. Η εισπνοή των υδρατμών στη ντουζιέρα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Το πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει
Μπορεί να ακούγεται λίγο «ανορθόδοξο», άλλα έχει πολύ καλά αποτελέσματα και είναι ένα από τα γνωστά γιατροσόφια για τον πονόλαιμο. Η καψαϊκίνηείναι η ουσία που θα μας ανακουφίσει προσωρινά από τον πόνο. Η ιδιότητα που έχει να επηρεάζει την ουσία P, δίνοντας εντολή στον εγκέφαλο να σταματήσει ο πόνος, θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση στο λαιμό.
Προσοχή: Η καψαϊκίνη απλώς σταματά τον πόνο και δεν καταπολεμά τη ασθένεια. Γιαυτό ενδείκνυται σε περιπτώσεις που θέλουν απλώς, να απαλλαγούν από τον ενοχλητικό πόνο για μερικές ώρες.
Υλικά:
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιεν
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • 1 κουταλάκι μέλι
Οδηγίες:
Βάλτε το νερό σε μπρίκι και τοποθετήστε στη φωτιά. Προσθέστε το μέλι και το πιπέρι, ανακατέψτε ελαφρώς και περιμένετε να ζεσταθεί. Να θυμάστε, το νερό δε πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού (απλώς να ζεσταθεί). Από τη στιγμή που ρίξετε μέσα το πιπέρι χρειάζεται συνεχώς ανακάτεμα.  Πιείτε και απαλλαγείτε από την δυσάρεστη αίσθηση του πονόλαιμου.

Το γαρύφαλλο έχει αποτελέσματα
Το μπαχαρικό του γαρίφαλου, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε περιπτώσεις που έχει κλείσει ο λαιμός και η φωνή. Πρόκειται για ένα παυσίπονο αρκετά αποτελεσματικό και αυτό το οφείλει στην ευγενόλη, μια ουσία που περιέχεται στο γαρύφαλλο και είναι φυσικό παυσίπονο.
Υλικά:
  • Μερικά καρφιά του μπαχαρικού
  • 1 ποτήρι νερό
Οδηγίες:
Πιπιλίστε 1 – 2 γαρύφαλλα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μασήστε ώστε να λιώσουν και να αφήσουν τα ωφέλιμα συστατικά τους. Τέλος, μπορείτε να τα καταπιείτε ή να τα φτύσετε.

Τι να κάνετε για να επανέλθει η φωνή
exei-kelisei-i-foni-mou-ti-na-kano
Το χαιρέφυλλο ή γνωστό ως μυρώνι, είναι ένα βότανο που υπάρχει σε άφθονο στη φύση και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μαϊντανό. Χρησιμοποιείται αρκετά στη Γαλλική κουζίνα, γιαυτό και αναφέρεται ως ο μαϊντανός της γκουρμέ κουζίνας. Ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Φτιάξτε με αυτό τσάι και πιείτε καθημερινά μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα. Σίγουρα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταπραΰνει το λαιμό και θα σας ανακουφίσει.
Αν δεν έχετε χαιρέφυλλο, τότε σίγουρα τα γιατροσόφια με βότανα που ακολουθούν και υπάρχουν σε κάθε σπίτι, θα σας ανακουφίσουν: 

Ρόφημα χαμομηλιού
Είναι ίσως το πιο διάσημο από τα γνωστά μας γιατροσόφια για τον πονόλαιμο. Δρα ως παυσίπονο και σκοτώνει τα βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
Υλικά:
  • 1 φακελάκι χαμομήλι
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
Οδηγίες:
Μόλις το νερό πάρει βράση, χύνετε σε μια κούπα και προσθέστε το φακελάκι με το χαμομήλι. Σκεπάστε με ένα πιατάκι και αφήνετε για 10 λεπτά τουλάχιστον, αμέσως μετά πιείτε κανονικά. Αν έκλεισε η φωνή και πονάει ο λαιμός σας, το ρόφημα χαμομηλιού είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μια κουταλιά μέλι για να μαλακώσει το λαιμό.

Μέλι για να μαλακώσει ο λαιμός
Μπορείτε είτε να το αναμείξετε με τσάι και να το πιείτε ζεστό, είτε να λάβετε σκέτο με ένα κουταλάκι. Το μέλι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για να καταπραϋνθεί ο πονόλαιμος. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την θετική επίδραση που έχει το μέλι για τον πονόλαιμο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 139 παιδιά με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Απέδειξε ότι το μέλι ήταν αρκετά αποτελεσματικό για το βήχα και μάλιστα περισσότερο από τα κοινά κατασταλτικά.

Αλατόνερο για τον πονόλαιμο
Μια παλιά συνταγή, που όμως είναι ακόμη αρκετά αποτελεσματική. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από φοιτητές, στο τμήμα υπηρεσιών υγείας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. Οι γαργάρες με αλατόνερο και χλιαρό νερό, μπορεί να απαλύνουν τον πονόλαιμο και να σταματήσει της εκκρίσεις. Είναι επίσης γνωστό ότι σκοτώνει τα βακτήρια που υπάρχουν στο λαιμό. Την επόμενη φορά θυμηθείτε, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σε ένα ποτήρι ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης του προβλήματος και να κρατήσει τον λαιμό σας καθαρό.

Για να κάνετε γαργάρες με ζεστό αλατόνερο
Θα χρειαστείτε:
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
Διαδικασία:
Βάλτε το νερό να ζεσταθεί και αφαιρέστε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Προσθέστε το αλάτι και κάνετε γαργάρες κατά τη γνωστή διαδικασία.
Προσοχή: Μην κάνετε υπερβολική χρήση, διότι κινδυνεύετε να ξηραθούν εντελώς οι υγιείς, μαλακοί ιστοί και αντί να ωφεληθείτε θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα επιδεινώνοντας την κατάσταση σας.

Φασκόμηλο και εχινάκεια για το λαιμό
Το φασκόμηλο μαζί  με την εχινάκεια, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του ερεθισμένου λαιμού. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2009 ανάμεσα σε 154 ασθενείς από 12 ετών και πάνω, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε ένα φυσικό σπρέι για το λαιμό που περιείχε εχινάκια / φασκόμηλο, είτε ένα φαρμακευτικό σπρέι με χλωρεξιδίνη / λιδοκαΐνη. Κάνοντας από 2 εμφυσήματα κάθε 2 ώρες και μέχρι 10 φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, το σπρέι που περιείχε εχινάκεια και φασκόμηλο, ήταν εξίσου αποτελεσματικά με το φαρμακευτικό σπρέι στη θεραπεία του πονόλαιμου.

Γαργάρες με φασκόμηλο
Υλικά:
  • Αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες:
Βάλτε το νερό μαζί με το φασκόμηλο να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάστε και αφήστε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Σουρώστε καλά και προσθέστε αλάτι. Ανακατέψτε και κάντε γαργάρες.

Η μέντα μπορεί να βοηθήσει με τον πονόλαιμο
Πως θα σας φαινόταν να σταματήσετε τον πονόλαιμο και ταυτόχρονα να έχετε δροσερή αναπνοή; Η Αμερικάνικη αντικαρκινική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα σπρέι που περιέχουν αιθέρια έλαια μέντας, μπορεί να φανούν αποτελεσματικά για τον πονόλαιμο. Το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ προσθέτει ότι, η μέντα περιέχει μενθόλη, η οποία βοηθά στην απόχρεμψη της βλέννας και καταπραΰνει το λαιμό.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός πέντε βοτάνων (συμπεριλαμβανομένης και της μέντας), όταν χρησιμοποιείτε σε διάλυμα ψεκασμού, βελτιώνει τον πονόλαιμο περισσότερο από ένα εικονικό φάρμακο. Μια άλλη, πιο παλιά μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008, αναφέρει ότι η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιάκες και αντιικές ιδιότητες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση του πονόλαιμου.

Και η κανέλα μπορεί να βοηθήσει
Καλό θα είναι να αποφεύγονται οι πικάντικες γεύσεις όταν πονάει ο λαιμός. Όμως η κανέλα είναι ένα από τα αποτελεσματικά γιατροσόφια για τον πονόλαιμο. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αρώματα, μπορεί να διευκολύνει το αναπνευστικό.
Θα χρειαστείτε:
  • 2 Κλωναράκια κανέλας
  • 1 κούπα βραστό νερό
Διαδικασία:
Βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε τα ξυλάκια της κανέλας. Αφήστε για 3 λεπτά περίπου και βγάλτε την κανέλα. Πιείτε στην υγεία σας!

Χρειάζεστε ξεκούραση και να πίνετε πολλά υγρά
Όταν έχει κλείσει η φωνή και ο λαιμός, χρειάζεστε ξεκούραση και κατανάλωση πολλών υγρών (νερό, χυμό πορτοκάλι, τσάι, ροφήματα). Προσέξτε μόνο να μην είναι ούτε πολύ ζεστά, αλλά ούτε και κρύα. Να ξεκουράζεστε αρκετά και να καταναλώνετε όσο πιο πολλά υγρά μπορείτε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα