Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια - μέρος τρίτο

Απόσπασμα από την σειρά σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με θέμα «σχέσεις κατά την διάρκεια της αλλαγής»
 
Στις προηγούμενες δύο αναρτήσεις ορίσαμε την αρσενική δημιουργική ενέργεια ( ευθείες γραμμές και γωνίες) και την θηλυκή δημιουργική ενέργεια (καμπύλες και στροβιλίσματα). Συζητήσαμε για το τι συμβαίνει όταν αυτές οι δημιουργικές ενέργειες βρίσκονται εκτός ισορροπίας μεταξύ τους, όταν η μία είναι κυρίαρχη και η άλλη αδύναμη. Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι εδώ μιλάμε για τις προσωπικές σας δημιουργικές ενέργειες και όχι για γένη και σώματα. Μιλήσαμε επίσης λίγο για το πώς καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την θέση, της μη ευθυγράμμισης. Διαβάστε και τα άρθρα του προηγούμενου μήνα. Υπάρχουν αρκετά εκεί. Όταν η αρσενική και θηλυκή δημιουργική σας ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένες, ισορροπημένες και παίζουν καλά μεταξύ τους, βρίσκεστε στην ανώτερη κατάσταση ύπαρξης της τέταρτης διάστασης. Όπως με ακούσατε να λέω προηγουμένως, όλοι κινούμαστε μεταξύ τρίτης και τέταρτης διάστασης στην καθημερινή μας ζωή. Ζούμε και στις δύο ταυτόχρονα. (Για την εξήγηση της διαφοράς μεταξύ τρίτης , τέταρτης και πέμπτης διάστασης παρακαλώ δείτε προηγούμενα άρθρα, τι είναι η 3η και 4η διάσταση; Και τον τρόπο ζωής στην 5η διάσταση). Σύντομα, υψηλότερης δόνησης λέξεις όπως άνεση, γέλιο, κοινωνία, συνδημιουργία, σεβασμός, θαυμασμός, εκτίμηση, ισορροπία βιώνονται όταν είμαστε στην τέταρτη διάσταση. Οι πυκνότερες , πιο αργές εμπειρίες όπως ανταγωνισμός, κατάθλιψη, ενοχή, ευθύνη, θύμα βιώνονται μόνο όταν είμαστε στην τρίτη διάσταση. Στην τέταρτη διάσταση δεν υπάρχει έλλειψη, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δεν υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει , και δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος εκεί.
Όταν η υγιής αρσενική ενέργεια βρίσκεται σε σχέση με μια υγιή θηλυκή ενέργεια, η αρσενική δημιουργικότητα έχει τον χώρο και την ευκαιρία να σκεφτεί νέες ιδέες και να χτίσει νέα σχέδια. Τώρα έχει το κίνητρο και την ώθηση για να μάθει, να μεγαλώσει και να επεκταθεί σε νέα πεδία πιθανοτήτων. Το αρσενικό νοιώθει να έχει αξία και έχει την στήριξη να εξερευνήσει νέες δομές που μπορεί να χτίσει έτσι ώστε, το θηλυκό να μπορέσει να δημιουργήσει μέσα εκεί. Η υγιής αρσενική ενέργεια επίσης αγαπάει την ισορροπημένη θηλυκή ενέργεια και λέει : «πως μπορώ να ανυψώσω, να φροντίσω και να προμηθεύσω αυτή την θηλυκή δημιουργικότητα; Πως μπορώ να την βοηθήσω να δημιουργήσει τα όνειρα της; Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους κόσμους». Αυτό συμβαίνει μέσα στον καθέναν από εμάς ατομικά καθώς και σε μία εξωτερική σχέση. Ο άντρας χτίζει ανυψωμένους κήπους και η γυναίκα φυτεύει φροντίζει τα λαχανικά και τα βότανα. Είμαι σίγουρος ότι έχετε δει δύο ή περισσότερους ανθρώπους να συναντιούνται και να δημιουργούν τόσο όμορφα πράγματα σαν ομάδα.
Όταν η υγιής θηλυκή δημιουργική ενέργεια είναι σε ευθυγράμμιση και ισορροπία με το υγιές αρσενικό, έχει την δομή και τη βάση που είναι απαραίτητες για την δημιουργικότητα. Μπορεί με ευκολία και πάθος να σχεδιάζει και να ζωγραφίσει, να πραγματοποιήσει και να υλοποιήσει τα όνειρα της. Μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην μελέτη, στο γράψιμο και την τέχνη, στην μουσική και τα μαθηματικά που τόσο αγαπάει. Η ισορροπημένη αρσενική ενέργεια παρέχει την δομή, την βάση και την σταθερότητα. Είναι αξιόπιστος, υπάρχει στόχος, δύναμη και μια αίσθηση προστασίας για την θηλυκή ενέργεια, για να βιώσει τον εαυτό της με ασφάλεια. Όταν η θηλυκή ενέργεια είναι ασφαλής και έχει την άδεια, τότε η δράση της είναι εξελικτική και δημιουργική. Η αρσενική, δημιουργεί το δοχείο ή το πεδίο που προσφέρει στην θηλυκή έναν αξιόπιστο χώρο να δημιουργήσει και να είναι ευτυχισμένη. Είναι από αυτή την ισορροπία του δίνω και παίρνω που η ροή ξετυλίγεται. Είναι τότε που το θηλυκό μπορεί να πει «θα ήθελα ένα σπίτι. Πότε το είπα αυτό; Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να μετακομίσω στην παραλία και να έχω ένα σπίτι εκεί»
Και η αρσενική ενέργεια χαμογελάει και λέει ; μπορώ να σου το χτίσω. Πόσο μεγάλο και τι χρώμα;

Υπάρχει τότε ένα πάρε δώσε, μια συνεργασία και μια συνδημιουργία. Η θηλυκή ενέργεια λέει « αυτό που έχτισες είναι υπέροχο. Μπορείς να χτίσεις και έναν κήπο; Μήπως μπορείς να βάλεις και μερικά σπιτάκια για πουλιά; Τι θα έλεγες για ………». Όσο το θηλυκό δημιουργεί περισσότερο και πλατύτερα, το αρσενικό επεκτείνει την δομή και κάνει άπλετο χώρο για αυτήν να στροβιλίζεται. Υπάρχει ισορροπία. Υπάρχει μια συγκίνηση δημιουργίας με πάθος που την μοιράζονται. Σαν παράδειγμα στην ζωή μου, με χαρά χτίζω μια ζαρντινιέρα για την Ροξάνη για να μπορέσει αυτή να φυτέψει με χαρά.
Σε αυτή την υψηλότερη ισορροπία της τέταρτης διάστασης, αυτή η συνδυασμένη δημιουργική ενέργεια γίνεται πολύ ισχυρή και έχει την ικανότητα να κοιτάξει απλά τον κόσμο της τρίτης διάστασης και να πει «ακούω την άποψη σου ότι δεν είμαι άξιος. Δεν είναι εκεί που επιλέγω να πάω. Σε ευχαριστώ πολύ». Δεν υπάρχει συζήτηση ή διαπραγματευση. Καμία ενέργεια δεν πάει χαμένη και καμία δεν απαξιώνεται. Παίρνεις την απόφαση σου και μετά ξεσκονίζεις τα σανδάλια σου και ξεκινάς την δουλειά σου, αφήνοντας στο άλλο άτομο τον χώρο να κάνει την δική του.
Φέρνοντας το Αρσενικό και Θηλυκό σε Ευθυγράμμιση.
Στο 1ο και 2ο μέρος αυτής της σειράς περιγράψαμε τέσσερις τρόπους όπου το αρσενικό και το θηλυκό είναι εκτός συγχρονισμού μεταξύ τους και προτείναμε να αρχίσετε να παρατηρείτε τους άλλους στον κόσμο σας που φανερόνουν αυτές τις όψεις. Αυτή η παρατήρηση εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα.
Ένας άλλος τρόπος να αναγνωρίσετε, να βιώσετε και να αρχίσετε να γειώνετε την αρσενική και θηλυκή ενέργεια στην δημιουργική σας διαδικασία είναι στην δόνηση των λέξεων. Οι λέξεις είναι ένα απλό, έυκολο μέρος για να αρχίσετε να επαναφέρετε σε ισορροπία την αρσενική και θηλυκή σας δημιουργική ενέργεια. Σας έχω δώσει παράδειγμα επτά πολύ δυνατών λέξεων, τις Επτά Ζωντανές Λέξεις, και σε άρθρα και σε αρχείο ήχου. Αυτές οι λέξεις είναι μέρος της φυσικής σας ευθυγράμμισης με την αγάπη που είσαστε – την ουσία αυτού του οποίου πάντα είσαστε αλλά από το οποίο έχετε απομακρυνθεί εξαιτίας του ότι η σχέση σας με αυτούς «εκεί έξω» ήταν πιο σημαντική με την σχέση σας με το εσείς «εδώ μέσα».
Αφήστε με να σας δώσω μια ιδέα της αρσενικής και θηλυκής φύσης σε αυτές τις επτά ιδιαίτερες λέξεις ( και σε άλλες). Παίξτε μαζί τους. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να έχετε αυτή την εμπειρία.
Οι αρσενικές λέξεις έχουν ευθείες γραμμές και γωνίες. Όταν γίνετε ή φορέσετε αυτή την λέξη σαν ενέργεια στον χώρο σας μπορείτε να έχετε μια αίσθηση των ευθειών γραμμών και των γωνιών. Οι θηλυκές λέξεις έχουν καμπύλες και στροβιλίσματα. Μια λέξη που έχει αρσενική φύση μέσα της θα μπορούσε να είναι ,για παράδειγμα, η λέξη Ικανός. Έτσι, πάρτε μια ανάσα και νοιώστε το συναίσθημα του να είσαστε Ικανοί. Κανενός η γνώμη δεν μετράει εδώ παρά μόνο η δική σας. Πάρτε μια ανάσα και νοιώστε μέσα στο σώμα σας την δύναμη του να είσαστε Ικανός. Το σώμα σας μπορεί να θέλει να καθήσει στητό και το κεφάλι σας μπορεί να θελήσει να πάει προς τα πίσω. Οι ώμοι σας μπορεί να θελήσουν να πάνε προς τα πίσω. Είναι μια αίσθηση «ναι, είμαι ικανός». Απλά προσποιηθείτε. Κάντε το επίτηδες στην αρχή εαν χρειαστεί. Το Ικανός σε αυτή την περίπτωση, έχει μια δομή μέσα του. Μπορεί να το νοιώσετε σαν αρσενική λέξη. Απλά νοιώστε την σταθερότητα της.
Τώρα προσθέστε στην λέξη ικανός την δόνηση και το αίσθημα του να είσαστε Σίγουροι για τον εαυτό σας. Υπάρχει κάτι που να κάνετε καλά; Μπορείτε να δέσετε τα παπούτσια σας; Είσαστε σίγουροι; Μπορείτε να το κάνετε κάθε φορά; Είσαστε απόλυτοι; Είμαι Ικανός και Σίγουρος. Αφήστε το σώμα σας να είναι και να νοιώσει αυτές τις λέξεις.
Αφήστε αυτές τις δύο λέξεις να δημιουργήσουν την δομή και το δοχείο (αρσενικό) μέσα στο οποίο η θηλυκή δημιουργικότητα να μπορέσει να βιώσει τον εαυτό της. Χωρίς την δομή και το δοχείο οι θηλυκές λέξεις και η δημιουργική ενέργεια θα ξεχυθούν και θα διασκορπιστούν, χωρίς κατεύθυνση. Όταν ρίξετε νερό στο τραπέζι χωρίς να υπάρχει φλυτζάνι θα τα κάνετε χάλια. Τώρα βρείτε το αίσθημα της Άνεσης. Είναι σαν εκπνοή. Αυτή η λέξη έχει πιο θηλυκή ενέργεια μέσα της. Η Άνεση δεν έχει καμία δομή. Αφήστε την προσοχή σας να Στοχεύσει (αρσενική λέξη) στην Άνεση καθώς είσαστε σίγουροι και ικανοί. Καθένας μας έχει αρσενική και θηλυκή δημιουργικότητα μέσα του. Σίγουρος, Ικανός, Άνεση. Αφήστε τον εαυτό σας να βιώσει την θηλυκή ροή και δεν θα νοιώσετε μόνο Άνεση αλλά θα νοιώσετε και όμορφα για τον εαυτό σας.
Το μου Αρέσω δεν έχει όρια, δεν έχει αιχμές, δεν έχει γραμμές και δεν έχει γωνίες. Μου Αρέσω. Και τώρα δώστε στον εαυτό σας Άδεια. Η Άδεια δεν έχει γραμμές. Είναι «ουάου, μπορώ να το κάνω αυτό!». Χτίζετε ένα δοχείο από τις λέξεις Σίγουρος, Στόχος και Ικανός για να επιτρέψετε στην Άνεση και την Άδεια να έχουν την ελευθερία τους. Τώρα βρείτε μια άλλη θηλυκή λέξη. Βρείτε την δόνηση της λέξης Καλοσύνη, που είναι πολύ δυνατή και πολύ θηλυκή.
Τώρα μια τελευταία λέξη: θα επιτρέψετε την Εκτίμηση να ξεκινάει και να ρέει μέσα στο χώρο σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να Εκτιμήσει την Ικανότητα και την Σιγουριά γιατί τώρα έχει την Άδεια να βιώσει. Επιτρέψτε του να είναι πολύ Στοχευμένος .
Μια άλλη πρόταση: δημιουργήστε μια λίστα από αρσενικές και θηλυκές λέξεις. Φορέστε μια κάθε μέρα. Πειραματιστείτε. Επίσης αρχίστε να παίζεται διαλέγοντας μια «αρσενική» λέξη και βρίσκοντας μια θηλυκή της όψη. Μπορεί αμέσως να αναγνωρίσετε τις ευθείες γραμμές και τις γωνίες της Σιγουριάς αλλά να δείτε εάν μπορείτε να αγγίξετε την «θηλυκή» όψη αυτής της λέξης. Το θηλυκό μπορεί να είναι Σίγουρο ότι η σειρά με τα μαρούλια που έσπειρε θα φυτρώσουν . Η θηλυκή λέξη Τρυφερός μπορεί να έχει και αρσενική όψη. Όπως ένας τρυφερός παππούς που κρατάει το μωρό. Καταλάβατε την εικόνα;
Επίσης μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το πως δημιουργείτε στην καθημερινή σας ζωή. Αρχίστε να ενσωματώνετε συνειδητά και με πρόθεση, με θηλυκή και αρσενική δημιουργικότητα. Για παράδειγμα: εάν έχετε ένα μεγάλο πρόγραμμα στην δουλειά, για παράδειγμα μια νέα διαφημιστική καμπάνια, είναι σημαντικό να καταλάβετε το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έχετε να δουλέψετε και πόσο στοιχίζουν οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε τα όρια και το μέγεθος ,το χρώμα και τις ιδιαιτερότητες που απαιτούνται για διαδικτυακές διαφημίσεις. Εάν όμως αντίθετα απλά πέσετε με τα μούτρα στον σχεδιασμό της διαφήμισης (θηλυκό) χωρίς την κατανόηση και την δομή (αρσενικό) του συστήματος , μπορεί να έχετε μια όμορφη αλλά άχρηστη διαφήμιση. Δημιουργείστε το πλαίσιο ή την βάση πρώτα και μετά δημιουργήστε με χαρά μέσα σε αυτό.
Είσαστε πολύ ισχυροί. Είσαστε μεγάλοι. Είσαστε σημαντικοί. Δεν υπήρξατε ποτέ μικροί και πάντα υπήρξατε το μικρό παιδί που ήταν Ικανό και Ταλαντούχο με Βεβαιότητα και Άνεση. Απλά αφήσατε έναν ενήλικα να σας πείσει για μια στιγμή για το αντίθετο και αυτή η στιγμή τώρα πέρασε. Αυτή την στιγμή είσαστε Σίγουροι, και Ικανοί και Στοχευμένοι. Είσαστε σε Εκτίμηση και Άδεια και Άνεση και πάλι. « Μου Αρέσω» - όπως τότε που είσασταν εκείνο το μικρό παιδί.
Καθώς θα ισορροπήσετε αυτή την αρσενική και θηλυκή δημιουργική ενέργεια και θα ξεκινήσετε να επιλέγετε ποια θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίσταση, ο κόσμος γύρω σας θα αλλάξει σημαντικά. Όλα είναι εσείς. Είσαστε ο μόνος που έχει σημασία και όταν θα μπορέσετε να αρχίσετε να επιλέγετε συνειδητά το πως θα δημιουργείτε, θα δείτε ότι το φώς που έχετε είναι τόσο μαγνητικό που η υπηρεσία σας προς τους άλλους θα είναι χωρίς προσπάθεια.
Jim Self
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα