Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ





ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει, καὶ πῦρ ἄκρατον ἐξεπήδησεν ἐκ τῆς ὑγρᾶς φύσεως ἄνω εἰς ὕψος·
κοῦφον δὲ ἦν καὶ ὀξύ, δραστικὸν δὲ ἅμα, καὶ ὁ ἀὴρ ἐλαφρὸς ὢν ἠκολούθησε τῷ πνεύματι, ἀναβαίνοντος αὐτοῦ μέχρι τοῦ πυρὸς ἀπὸ γῆς καὶ ὕδατος, ὡς δοκεῖν κρέμασθαι αὐτὸν ἀπ' αὐτοῦ·
γῆ δὲ καὶ ὕδωρ ἔμενε καθ' ἑαυτὰ συμμεμιγμένα, ὡς μὴ θεωρεῖσθαι
<τὴν γῆν> ἀπὸ τοῦ ὕδατος·
κινούμενα δὲ ἦν διὰ τὸν ἐπιφερόμενον πνευματικὸν λόγον εἰς ἀκοήν.

Κι απ'το φως άγιος Λόγος (ο Πατέρας όλων Θεός) μεταφέρθηκε στο καθαρό της φύσης δημιούργημα και μια φωτιά (πυρ) ασυγκράτητη ξεπήδησε απ'αυτήν προς τα πάνω.
Ήταν ελαφριά και διαπεραστική, συγχρόνως και δραστική, κι ο αέρας, καθώς ήταν ελαφρύς, ακολούθησε το πνεύμα και ξεκινώντας από τη γη και το νερό ανέβηκε από μόνος του μέχρι τη φωτιά, δίνοντας την εντύπωση πως κρέμεται απ'αυτήν.
Η γη δε και το νερό παρέμεναν μόνα τους αναμεμιγμένα, να μην ξεχωρίζει η γη από το νερό και καθώς κινούνταν με τον πνευματικό Λόγο, που επιδρούσε πάνω τους, δημιουργούσαν ήχους.

σημ: παρατηρούμε ότι πρώτα μεταφέρθηκε στο καθαρό της φύσης δημιούργημα από το Φως ο Άγιος Λόγος του Πατέρα όλων Θεού, άρα αυτή η μεταφορά του Φωτός και η αλλαγή του σε Άγιο Λόγο σημαίνει ότι έγινε κάτι άλλο, δηλαδή γεννήθηκε ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα, ο μεν Πατέρας Θεός του Φωτός με τον Φωτεινό του Λόγο είναι Πανάγαθος Νους, ο μεν δεύτερος Νους δημιουργός είναι Άγιος Λόγος στο καθαρό της φύσης δημιούργημα έξω και μακριά από το πυρ και πνεύμα, και όταν επιδρά ενεργώντας πάνω στην υγρή φύση από πυρ και πνεύμα και ενώνεται μαζί της γίνεται πνευματικός Λόγος μέσα στην δημιουργία εσωτερικά στους επτά κύκλους της κτιστής δημιουργίας.

Άρα έξω από τους επτά κύκλους δηλαδή στον όγδοο κύκλο είναι Άγιος Λόγος ο δεύτερος Νους δημιουργός, αφού Νους και Λόγος είναι Αδιαίρετοι, και μέσα εσωτερικά στους επτά κύκλους είναι ο πνευματικός Λόγος, το πνεύμα της φύσης.
Γι'αυτό και ονομάζεται δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα.

ὁ δὲ Ποιμάνδρης ἐμοί,
᾿Ενόησας, φησί. τὴν θέαν ταύτην ὅ τι καὶ βούλεται;
καὶ, Γνώσομαι, ἔφην ἐγώ.

– Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης·
ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ.
– Τί οὖν; φημί.,
– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή. 
– Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω.
– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.
Κι ο Ποιμάνδρης μου λέει: "Αντιλήφθηκες τι σημαίνει το όραμα αυτό;"
Κι εγώ του είπα: "Θα το αντιληφθώ".
-Το φως εκείνο, είπε, είμαι εγώ, ο Νους, ο Θεός σου, που προϋπάρχω απ'την υγρή φύση, που δημιουργήθηκε απ'το σκοτάδι (την Ύλη) κι ο φωτεινός Λόγος, που δημιουργήθηκε από το Νου, είναι ο γιος του Θεού.
-Πως έγινε αυτό; λέω.
- Μάθε το εξής: αυτό, που από μέσα σου βλέπει και ακούει αποτελεί το Λόγο του Κυρίου, ο δε Νους αποτελεί τον Πατέρα Θεό. Το ένα από το άλλο δε διαχωρίζονται, καθόσον η ένωση τους είναι η ζωή.
-Σ'ευχαριστώ, του είπα.
- Ν'αντιληφθείς, όμως, το φως και να το αναγνωρίζεις.

φωτεινός Λόγος είναι ο Υιός του Θεού, 
ο φωτεινός Λόγος βγήκε από το Νου.
πνευματικός λόγος είναι ο άγιος λόγος που βγήκε από το Νου
του δεύτερου Νου δημιουργού.

(το σκότος-σκοτάδι η Ύλη, είναι το δοχείο της γένεσης το οποίο προϋπήρχε μέσα στον Νου του δεύτερου Νου δημιουργού από πυρ και πνεύμα, είναι η Ύλη από το οποίο προήλθε η κτιστή δημιουργία με τον πνευματικό Λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού, που έδωσε κίνηση στο "δοχείο" και δημιουργήθηκαν τα τέσσερα στοιχεία από πυρ και πνεύμα).


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα