Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΤΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ



Πουτανάκι από κούνια η Σαλώμη, ανήλικη ακόμα, ανέλαβε να καθαρίσει τη μπουγάδα για πάρτη της μάνας της και να πλανέψει τον θείο της Ηρώδη να πάρει το κεφάλι του ευσεβέστατου Ιωάννου του Βαπτιστού. Το εν λόγω στόρυ έχει παίξει ανά τους αιώνες, αλλά σήμερα ο αποδυτηριάκιας θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μακριά απ' εκείνα που αναφέρουν τα ιερά κιτάπια.
Σήμερα είναι του Ιωάννου Προδρόμου του Βαπτιστού. Έτσι το 'χουν κανονισμένο. Χθες τα Θεοφάνεια, ο αγιασμός των υδάτων, αν είναι δυνατόν με το στόμα να αγιάζουν και τα νερά, και σήμερα αυτουνού του παράξενου κουρελή, του Βαπτιστού, που κυκλοφορούσε μ’ ένα ρούχο από τρίχες κι ένα δερμάτινο κορδόνι στη μέση. Φοβερά πράγματα.
Φρικιαστική φάτσα αυτός ο Ιωάννης, φιγούρα απόκοσμη που έτρωγε ακρίδες και μέλι και είχε μυηθεί στις μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων των ποταμών. 
Βουτούσες στο ποτάμι και ο περίεργος Ιωάννης συγχωρούσε τις αμαρτίες σου. ''Ομιλεί'' η πίστη σου και η δύναμη του νερού, όχι όπως το έχουν΄δηλητηριάσει οι βιομηχανίες και τα τοξικά που έχουν φλομώσει τα χώματα της γης.
Ο Ηρώδης ο Αντύπας, ο εγγονός του Ηρώδη του Μέγα, βασίλευε στην Ιουδαία, ένα καλό ανθρωπάκι, σεμνό, δημιουργικό, που όμως καψουρεύθηκε την γυναίκα του αδελφού του, την Ηρωδιάδα.
«Κάτσε καλά!...» τον προειδοποιεί ο Ιωάννης, ''... αν την παντρευτείς θα φας το κεφάλι σου, δεν είναι ηθικό να κοιμάσαι με τη νύφη σου...». Υπ’ όψιν ότι η εβραϊκή θρησκεία απαγόρευε δεύτερο γάμο και ο Τζων ο Βαπτιστής ήταν ικανός να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Δεν ήξερε η Ηρωδιάδα πώς να ξεμπερδέψει μ’ αυτόν τον ψευτοπροφήτη Βαπτιστή, μ’ αυτόν που στον Ιορδάνη ποταμό βαπτίζει κόσμο. «Έλα δω, μωρή...» είπε στην κόρη της. «Χορούς ξέρεις, τσαχπίνα είσαι, κάνε τα γλυκά μάτια στον Ηρώδη, τον γκόμενό μου».
Πλακώνει έναν καρσιλαμά η Σαλώμη και τον τρελαίνει τον μπάρμπα της, καπάκι κι ένα τσιφτετέλι που μπροστά της δεν έπιανε καμμιανής άλλης ο χορός της κοιλιάς. Κάργα στη μαστούρα ο βασιληάς δίνει παραγγελιά. ''Ό,τι θες, νεράιδα μου, πέταξε τα όλα τα πέπλα από πάνω σου και ζήτα μου ό,τι θες...''.
Η σκρόφα με βλέμματα όλο υποσχέσεις στον χαρμάνη Ηρώδη ζήτησε το πιο φρικιαστικό ρουσφέτι. «Πρώτα το κεφάλι του Ιωάννου σε πιατέλα έξτρα λαρτζ και μετά, τρελιάρη παιδεραστή, είμαι όλη δικιά σου...»
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα