Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Αν διαποτίσετε με αφοσίωση μια σκέψη για τον Θεό και με την αυτοσυγκέντρωσή σας εντυπώσετε τη σκέψη αυτή βαθιά μέσα σας, τότε στον ναό του υπερσυνειδήτου ο Κύριος του σύμπαντος θα έρθει να παραλάβει αυτή τη γεμάτη αγάπη σκέψη.
Ζητήστε από τον Θεό να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε όλες τις καλές σκέψεις που κάνετε και αποφάσεις που παίρνετε. Αποφασίστε ακλόνητα ότι θα κάνετε αυτό ακριβώς που πιστεύετε πως θα έπρεπε να κάνετε και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα φοβηθείτε μήπως πράξετε διαφορετικά κάτω από την πίεση των παλιών κακών συνηθειών σας.
Αναλύστε τον εαυτό σας. Τι έγινε με τις καλές προθέσεις και τις ευγενείς φιλοδοξίες που είχατε? Τις αφήσατε να πεθάνουν από έλλειψη δυναμικής θέλησης που θα τις εκπλήρωνε? Πάρτε μια ισχυρή απόφαση ότι θα αποφύγετε την επανάληψη των παλιών λαθών από σήμερα. Προγραμματίστε τον χρόνο σας. Αποφασίστε πως δεν πρόκειται να είστε ένα αυτόματο μηχάνημα που κυβερνάται από τον κόσμο κι από τις συνήθειές σας· δεν είναι αυτός ο δρόμος για την αληθινή ευτυχία. Πρέπει να αλλάξετε. Πρέπει να είστε ικανοί να αλλάξετε. Μια ακαθόριστη επιθυμία να βελτιωθείτε δεν αρκεί. Εσείς ήσαστε η αιτία αυτού που είστε τώρα και μπορείτε να γίνετε ό,τι θέλετε, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησης.
Πιο περιοριστικά κι από τους πέτρινους τοίχους είναι τα σίδερα της φυλακής της συνήθειας. Κουβαλάτε την αόρατη αυτή φυλακή μαζί σας οπουδήποτε πηγαίνετε. Αλλά μπορείτε να ελευθερωθείτε! Αποφασίστε τώρα να δραπετεύσετε από τη φυλακή των συνηθειών και να τρέξετε προς την ελευθερία. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ήμουν εγκλωβισμένος από τη συνήθεια δραπέτευσα απ’ όλα τα σιδερένια κάγκελα. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να περιορίζεται από συνήθειες που θα με έκαναν να λέω: «Δεν μπορώ να κάνω αυτό» ή «πρέπει να κάνω εκείνο» ή «μην το κάνεις αυτό γιατί μ’ εκνευρίζει» ή «δεν αντέχω το κρύο» και ούτω καθ’ εξής.

Γιατί οι συνήθειες αυτές είναι τόσο ισχυρές από την αρχή της παιδικής ηλικίας? Διότι έχουν μεταφερθεί από εμπειρίες προηγούμενης ζωής. Οι λανθασμένες συνήθειες και διαθέσεις είναι πιο δυσάρεστες απ’ όσο η οσμή του κουναβιού. Γιατί να συμπεριφέρεστε σαν ανθρώπινα κουνάβια, κάνοντας τους άλλους να μην αισθάνονται καλά και τιμωρώντας και τον εαυτό σας επίσης?
Πάρτε την ακλόνητη απόφαση να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια πως αν και ως θνητοί έχετε ορισμένες συνήθειες, ως θεϊκά όντα είστε ελεύθεροι. Γιατί θα πρέπει να λέτε ψέματα στον εαυτό σας? Γιατί να αποδίδετε στον εαυτό σας τα λάθη του παρελθόντος? Πρέπει να τα καταστρέψετε. Αλλιώς θα γίνουν μοσχεύματα στο δέντρο της ζωής σας. Δεν πρέπει να το επιτρέψετε αυτό.
Κάθε ισχυρή απόφαση που παίρνετε με μεγάλη αποφασιστικότητα μπορεί να μετατραπεί σε συνήθεια στη στιγμή. Γιατί να μην είστε ικανοί να κάνετε ό,τι επιθυμείτε, καθοδηγούμενοι από τη λογική? Πρέπει να προσπαθήσετε. Μακριά απ’ όλα σας τα λάθη! Επανεξετάστε τις παλιές πράξεις σας. Δείτε τι προβληματικές συνήθειες πιθανόν είχατε εκδηλώσει: ίσως τσακώνεστε με τους ανθρώπους ή τρώτε υπερβολικά ή είστε ζηλιάρηδες. Αποφασίστε σήμερα κιόλας, και βεβαιωθείτε πως ποτέ δεν θα τα ξανακάνετε αυτά. Γιατί να μη μπορείτε? Οτιδήποτε έχω προσπαθήσει να κάνω με τη δύναμη της θέλησης έχει επιτευχθεί. Και σας δίνω την ελπίδα πως αν το πάρετε απόφαση, κι εσείς επίσης θα επιτύχετε. Ο Θεός σάς έχει δώσει τη δύναμη να βάλετε δυναμίτη στα προβλήματά σας. «Προσέξτε, βουνά, μη στέκεστε στον δρόμο μου! Τα πλευρά σας θα κατακερματιστούν και θα θρυμματιστούν σήμερα!». Αυτές οι λέξεις είναι από ένα τραγούδι ενός μεγάλου σουάμι. Ένας άλλος του στίχος λέει: «Ζεύω στο άρμα μου τις μοίρες και τους θεούς!».
Μάθετε να χρησιμοποιείτε την ικανότητα διάκρισής σας. Εξετάστε κάθε παρόρμηση που σας έρχεται προκειμένου να βεβαιωθείτε αν είναι το σωστό για σας αυτό που θα πράξετε. Κι όταν η λογική σας σας λέει να κάνετε κάτι συγκεκριμένο, μην αφήσετε ούτε τις μοίρες ούτε τους θεούς να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο σας.
Μέχρι τώρα ήσαστε φυλακισμένοι των συνηθειών σας κι αυτό δεν σας έχει βγει σε καλό. Το ότι τώρα το βασίλειο του σώματός σας είναι ευπρόσβλητο σε επιθέσεις αρρώστιας, προβλημάτων, ψυχικών μεταπτώσεων και άγνοιας οφείλεται σε λανθασμένες συνήθειες σκέψης και δράσης σ’ αυτήν καθώς και σε προηγούμενες ζωές. Από τώρα και στο εξής θα πρέπει να λέτε: «Δεν είμαι σκλάβος του σώματος. Είμαι ο δικτάτορας του βασιλείου μου. Οι σκέψεις μου θα είναι όπως ακριβώς θέλω να είναι». Όταν θα έχετε αλλάξει τις συνήθειές σας, θα πείτε στον εαυτό σας: «Πόσο απλό ήταν να κάνω την αλλαγή αυτή! Πόσο αγενής υπήρξα απέναντι στον εαυτό μου με το να μην αντικαθιστώ τις ανόητες συνήθειες που λερώνουν την ψυχή μου μ’ εκείνες που φέρνουν ευτυχία!». 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα