Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ; ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ 4 ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
 

3. To να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία θα μπορούσε να σώσει ζωές. Το να μοιραστείτε την ιστορία σας μέσα από ένα blog ή ένα αυτόνομο άρθρο μπορεί να είναι θεραπευτικό τόσο για σας όσο μπορεί και να εμπνεύσει τους άλλους να περάσουν από παρόμοιες καταστάσεις. Ένας αλκοολικός ή κάποιος που σκέπτεται την αυτοκτονία μπορεί να διαβάσει την ιστορία σας και να εμπνευστεί να ζητήσει βοήθεια, συνειδητοποιώντας ότι η θεραπεία είναι πραγματικά δυνατή. Όταν κάποιος είναι κοντά στο να πιάσει πάτο, ή στην πιο βαθιά κατάθλιψη, μπορεί να είναι απίθανο να βγει έξω για να ζητήσει βοήθεια ή ακόμα και να σηκώσει το τηλέφωνο. Αλλά επειδή το Διαδίκτυο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συνδεθεί και να μοιραστεί πληροφορίες με οποιονδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι τώρα δυνατό να αναζητήσει λύσεις για βοήθεια ανώνυμα.

Μια δυνατή ιστορία θεραπείας μπορεί να είναι σωτήρια για κάποιον που είναι στα πρόθυρα να κάνει μια φοβερή και δραστική επιλογή. Τα λόγια σας θα μπορούσαν να είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα τον επηρεάσει και θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη - έστω και για μία ημέρα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ημέρα κατά την οποία το άτομο θα αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια. Μπορεί να αποφασίσει να καλέσει μια γραμμή βοήθειας για άμεση βοήθεια, ή να παραδεχτεί σε ένα δικό του πρόσωπο ότι αγωνίζεται με τον αλκοολισμό, την κατάθλιψη ή σκέψεις αυτοκτονίας. Η δύναμη να σώσετε ζωές μοιράζοντας το προσωπικό σας ταξίδι είναι ανυπολόγιστη.

4. Βελτιώνοντας τα συναισθήματά της αυτοεκτίμησης αναγνωρίζετε την αξία σας. Υπάρχουν πολλά οφέλη για τους συνθεραπευόμενους σας στις θεραπευτικές ομάδες και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε παρόμοιους αγώνες, αλλά το να μοιραστείτε το προσωπικό σας ταξίδι ωφελεί εσάς, τον αφηγητή, επίσης. Το θεραπευτικό ταξίδι είναι συχνά ένας μακρύς δρόμος, καθώς και μια σημαντική περίοδος στη ζωή. Το να το μοιραστείτε με άλλους βοηθά να δώσετε νόημα και περιεχόμενο σε ό, τι περνάτε. Το ταξίδι σας μπορεί να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τους άλλους να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο, ενώ βοηθάει επίσης εσάς να παραμείνετε γειωμένοι και σας προσφέρει προοπτική σχετικά με τη φύση και τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας σας.



Η αφήγηση της ιστορίας της θεραπείας σας μπορεί επίσης να βοηθήσει εσάς να βρείτε τη φωνή σας. Όπως η Jay Boll, Αρχισυντάκτης στην Resources to Recover ( = Πόροι για να θεραπευτείτε), εξηγεί, «Το να γράψετε για μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε το χάος των προηγούμενων γεγονότων στη δομή μιας ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος, και ένα ηθικό δίδαγμα από το οποίο μπορείτε να μάθετε. Σας επιτρέπει να σκεφτείτε τα γεγονότα της ζωής σας και να τα εκφράσετε με έναν τρόπο που έχει νόημα για τους άλλους ανθρώπους και, τελικά, και για εσάς τους ίδιους».

Πάνω απ 'όλα, η ιστορία σας είναι σημαντική. Το να μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοιους αγώνες, μπορεί να εμπνεύσει και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν δράση για να αλλάξουν τη ζωή τους - ένα πολύτιμο δώρο. Αυτός είναι ο λόγος που οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα είναι συχνά ανίκανοι να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους, οι οποίοι αγωνίζονται με την εξάρτηση ή την κατάθλιψη - η αμοιβαία εμπειρία είναι το κλειδί για να εμπνεύσει κάποιον να αλλάξει πορεία.

Μπορεί να φαίνεται άβολο στην αρχή να μοιραστείτε το προσωπικό ταξίδι της ανάρρωσής σας. Ωστόσο, τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε τη δύναμη που η εμπειρία σας σας έχει δώσει να μεταμορφώνετε ζωές, είναι ένα δώρο που δεν μπορείτε να αφήσετε ανεκμετάλλευτο.

Της Jennifer Scott

Η Jennifer Scott γνωρίζει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ζεις με το άγχος και την κατάθλιψη. Έχει βιώσει και τα δύο από τότε που ήταν στην εφηβεία της. Σήμερα, γράφει για τα σκαμπανεβάσματα της ψυχικής ασθένειας της στο SpiritFinder.org. Το blog λειτουργεί ως πηγή πληροφοριών για τα άτομα με ψυχική ασθένεια καθώς και ως ένα φόρουμ όπου όσοι ζουν με το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να ανταμώσουν για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους.



 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα