Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η Αστρολογία ως κλειδι – γ’ 2 μέρος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ήφαιστος
Κατα κύματα θα σας έρχονται οι εκπλήξεις!… Σας το υπόσχομαι! 🙂
Απο την προηγούμενη συνέχεια, παραλείψαμε να σχολιάσουμε δυο-τρία πράγματα. Και πρώτο, το όνομα του Πάνα.
Η καταραμένη μου βιασύνη έφαγε την ακριβη πληροφορία, πως η κυρα-Λίντα προτείνει το όνομα «Πάν-Ώρος». Όχι σκέτο το «Πάν».
Αυτο είναι καταφανες λάθος, διότι ο Ώρος (το ακριβες αντίστοιχο του δικου μας Απόλλωνα) δεν είναι ο Πάν, ούτε μπορει να ταυτιστει μ’ αυτον.
Το δεύτερο θέμα που έφαγα για πρωινο (λόγω βιασύνης), είναι τα «δώρα» του Ηφαίστου!
Με τί ασχολείται ο Ήφαιστος; Με τη μεταλλουργία, με τις κατασκευες… άρα, είναι ένας εφευρέτης! Και τις εφευρέσεις του τις χαρίζειδεν τις κλειδώνει στο ντουλάπι περιμένοντας πότε θα έχουν ζήτηση στην πιάτσα, ώστε ν’ ανέβει η τιμη τους! Τί θέλω να πως μ’ αυτο; Έ, λοιπον, πιστεύω πως όταν επανανακαλυφθει ο Ήφαιστος, θα καταργηθει η βρώμικη εφεύρεση του «κοπυράϊτ», η οποία στην εποχη μας έχει γίνει μάστιγα!
Ό,τι και να πας σήμερα στα γραφεία ευρεσιτεχνιων, αυτοι πρόθυμα σε χρίουν «εφευρέτη»! Εδω δώσανε πατέντες …για τα γονίδια του ανθρώπου, λες και οι φαρμακευτικες εταιρείες κατασκεύασαν ποτε ανθρώπινα γονίδια στα εργαστήριά τους! Λες και σ’ αυτες οφείλουν τη γένηησή τους τα δισεκατομμύρια μωρα του πλανήτη!… Αυτοι, μάτια μου, είναι ικανοι να σε κάνουν «εφευρέτη» για …την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμο! Αρκει να τους τ’ ακουμπήσεις!
Τί σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Τίποτ’ άλλο, παρα σιδερένιες αλυσίδες για τη σκέψη! Χειρότερες απ’ αυτες που έδεσαν τον Προμηθέα! Διότι… σκεφθείτε το ακόλουθο σενάριο: Έρχεται ένας πονηρος, ζητάει «κοπυράϊτ» για πχ …την ανθρώπινη ομιλία!!!, του το δίνουν τα καραγκιοζάκια των αφεντικων του πλανήτη, και μετα… ή του χρυσοπληρώνεις «δικαιώματα», ή δεν ξαναμιλας ποτε σου!!!!!
Απίθανο;
Εγω λέω «όχι»! Κατα ‘κει πάμε ολοταχως…
Πιστεύω, λοιπον, ακράδαντα πως ο Ήφαιστος ερχόμενος θα σπάσει αυτες τις αλυσίδες!
Σκεφθείτε, όμως, και το ανάποδο: (Ήδη, με τόσα κείμενά μου που έχετε διαβάσει, θα έπρεπε να έχετε αποκτήσει κάποιους καινούργιους τρόπους του σκέπτεσθαι! 🙂 )
Μήπως το μακρινο 1919 «κάποιοι» ήξεραν (απο κάποια προφορικη παράδοση…) αυτα που έκρυψαν στα φανερα οι αρχαίοι ημων, και γι’ αυτο έσπευσαν να πουν «δεν υπάρχει Ήφαιστος»; Έ;
Τώρα, θα μου πεις: «- Και τί έγινε, που δεν φωτογράφησε τον Ήφαιστο καποιο τηλεσκόπιο; Αφου το(ν) ξέρεις εσυ!»
Θα σας απαντήσω πως ναι μεν, έτσι είναι τα πράγματα, πλην όμως υπάρχουν άγνωστοι ακόμη μηχανισμοι στον άνθρωπο, που δίνουν άλλη ισχυ σε μια πληροφορία, όταν αυτη δημοσιοποιηθει.

Ίσως αυτο να σας δίνει και την απάντηση του γιατί «αυτοι» (τ’ αφεντικα της ανθρωπότητας, ντε!) κάνουν τόσα και τόσα αίσχη, αλλα τρεμουν την «κοινη γνώμη»! Φαίνεται πως κάτι ξέρουν (ακόμη), που (ακόμη) δεν το μάθαμε εμεις! Καιρος, λοιπον, να το μάθουμε κι αυτο, και να τα ξεσκεπάσουμε όλα!
Για τη συνέχεια… Είχαμε μείνει στην αποκάλυψη πως τα ελληνικα γράμματα απο το Ξ και μετα αντιστοιχουν στους πλανήτες του ηλιακου μας συστήματος, γνωστους και άγνωστους (συν Ήλιο και Σελήνη). Ναι, αλλα αυτο πρέπει να το «δέσουμε» λιγάκι ακόμη, ώστε να ευσταθει σαν συμπέρασμα.
Με την πρώτη ματια, είναι φανερες πολλες ομοιότητες πλανητικων συμβόλων και (κεφαλαίων, όπως στην Αθήνα του 403 πΧ) γραμμάτων. Των περισσοτέρων! Μας μένουν, όμως, μερικα σύμβολα, όπου αυτη η ομοιότητα δεν είναι (καθόλου) εμφανης. Τί ισχύει γι’ αυτα;
Ας (ξανα)δούμε τον σχετικο πίνακα:
Σας έχω σημειώσει τις ισχυρες ταυτίσεις με γαλάζιο χρώμα, και τις έμμεσες με ανοιχτο κόκκινο. Απ’ όλο, λοιπον, το πινακάκι, μπορούμε να πούμε πως έχουμε τέσσερεις «εξαιρέσεις» στον κανόνα «γράμμα ίσον πλανητικο σύμβολο». Ας τις δούμε:
  • Στην περίπτωση του Άρη, το σύμβολο του πλανήτη είναι προφανέστατα το πέος επάνω στον κύκλο της ζωης. Το Ταύ, τώρα, ως γράμμα, είναι σαφέστατα αυτο που οι άντρες έχουν μέσα στο βρακι τους! (Απ’ τη μπροστα μερια! 🙂 ) Εδω, δηλαδη, δεν έχουμε αλχημιστικο σύμβολο, αλλ’ αναπαράσταση έννοιας.
  • Στον Κρόνο, το αντίστοιχο γράμμα Φι δεν είναι το αλχημιστικο του σύμβολο, αλλα ο πλανήτης Κρόνος με τους δακτυλίους του!
  • Στον Ουρανο, το γράμμα που αντιστοιχει στο αλχημιστικο του σύμβολο είναι το Ξ, κι όχι το Χ. Η εναλλαγη τους οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, ότι έχουν το ίδιο όνομα!Και το ένα είναι Ουρανος, και το άλλο! Πλην όμως, το Χ είναι ο ουρανος με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και το Ξ ο πλανήτης Ουρανος! Επίσης, θυμηθείτε πως στις λατινογενεις γλώσσες το Χ έχει υιοθετήσει και την φωνητικη αξία του Ξ!
Δηλαδη όλα συνηγορουν πως έχουμε κάτι σαν λογοπαίγνιο με τ’ όνομα (Ουρανος – ουρανος), άρα και ίδια φωνητικη αξία… αλλα, παρ’ όλ’ αυτα, το Ξ έχει μετατοπιστει. Γιατί;
Για να μας τραβήξει την προσοχη σε κάτι… που δεν είναι του παρόντος. Πάντως, αυτο το «κάτι» είναι τόσο σοβαρο, που θες – δε θες το λαμβάνεις υπ’ όψη σου!
Θα το καλύψουμε στην επόμενη συνέχεια.
  • Τέλος, μας μένει η Αφροδίτη, της οποίας το σύμβολο μας λέει πως πρόκειται για το ον, που βοηθάει τις ψυχες να κάνουν τον κύκλο τους μέσω της ενσάρκωσης ( = σταυρος της ύλης), άρα πρόκειται για την γυναίκα (που γεννάει και ενσαρκώνει). (Αυτη είναι η σημασία του συμβόλου της Αφροδίτης, και σαφως όχι η χιουμοριστικη που έδωσα στην προηγούμενη συνέχεια.) Αλλα το αντίστοιχο γράμμα, τώρα, το Σ, είναι το μοναδικο σ’ όλον τον πίνακα που δεν «κολλάει»!… Αν ήταν σαν το (ντάμπλγιου) W, θα έλεγα πως αναπαριστα το χαρακτηριστικότερο μακροσκοπικο γνώρισμα μιας γυναίκας… το περιεχόμενο του σουτιέν της! 🙂
Αλλα δεν είναι.
Την απάντηση σ’ αυτο το μίνι-αδιέξοδο μπορει να μας τη δώσει μόνο μια ματια στις παλιότερες (αρχαιότερες) μορφες των ελληνικων γραμμάτων… να δούμε, βρε αδερφε, πώς ήταν το σίγμα κάποτε, κι αν κάποια αρχαία μορφη του σηματοδοτει τη γυναίκα. Αλλα δυστυχως, το μεν Ιντερνέτι δεν έχει κάποια σελίδα της προκοπης επ’ αυτου, η δε εγκυκλοπαίδεια «Ήλιος» που έχω σπίτι (και την έψαξα) δεν έχει τίποτε, παρα μόνον για το άλφα.
Αφήνω το σχετικο θέμα ανοιχτο, και αν εσεις βρείτε τίποτε αλλου, θα με υποχρεώσετε.
Πάντως, τελικα, παρα τις όποιες μικροταλαντεύσεις, η ταύτιση «πλανητικων» συμβόλων και γραμμάτων (απο το Ξ και μετα) ισχύει. Αναντίρρητα.
Πιστεύω πως ο εγκέφαλός σας ήδη απορρόφησε τις εκπλήξεις της προηγούμενης συνέχειας, άρα είσαστε σε μια κατάσταση νορμάλ… κι έτοιμοι-ες να δεχθείτε τα επόμενα ταρακουνήματα! Γιά να ξαναδούμε λιγάκι τον πίνακα! Τί παρατηρούμε;
  • Πως το Ξ είναι το σύμβολο του Ουρανου πλαγιασμένο κατα 90 μοίρες! Γιατί; Διότι ο πλανήτης Ουρανος όντως αυτοπεριστρέφεται κάθετα στο επίπεδο περιστροφης του γύρω απ’ τον Ήλιο!!! (Για την ακρίβεια, κάθετα συν κάτι: 98 μοίρες. Πάντως, η κεντρικη ιδέα είν’ αυτη! Για δέστε κι εδω: Uranus astronomical data – εκει που λέει «tilt»!)
  • Πως ο Ερμης (που φαίνεται πιο καθαρα ως R, παρα ως Ρ), είναι γυρισμένος …ανάποδα! 180 μοίρες, λες και κάνει κατακόρυφο! Γιατί; περιστρέφεται ανάποδα; Έτσι φαίνεται… Και φαίνεται πως κάποτε γύριζε …κανονικα, αλλα «κάποιοι» τον γύρισαν τούμπα, για τους δικους τους λόγους! (Ν’ απαντήσω και στον φίλο που με ρωτάει γιατί δεν φαίνεται στα γράμματα ο Φαέθων: δεν φαίνεται, αλλα οι πάλαι ποτε κάτοικοί του άφησαν εντονώτατα τα ίχνη τους στο ηλιακο μας σύστημα, αγαπητε! Κι επειδη τά ‘καναν -με το συμπάθειο- σκατα με τις επεμβάσεις τους, γι’ αυτο φάγανε έναν ωραίο κεραυνο απ’ τον Δία, και ησύχασαν! Όπως ησύχασε και το ηλιακο μας σύστημα – μέχρι στιγμης.)
Το θέμα του Ερμη δεν ξέρω αν θα σας το αναπτύξω τώρα, ή (πολυ) αργότερα. Μάλλον το δεύτερο. Μπορείτε, πάντως, να σκεφθείτε με την ησυχία σας (κάντε το σαν άσκηση, στο κάτω-κάτω) πού σημείωσαν οι αρχαίοι ημων την πρότερη κατάσταση του Ερμη. (Και ναι, οι αρχαίοι ημων ήξεραν κι άλλα πράγματα για το απώτατο παρελθον, αλλα προτιμούσαν να μη μιλάνε γι’ αυτα! Ούτε φανερα, ούτε έμμεσα…)
  • Πως ο Κρόνος σημειώνεται (ως Φι) με τους δακτυλίους του!… Ναι μεν, ο Κρόνος είναι ο πιο έξω πλανήτης του ηλιακου μας συστήματος, που φαίνεται χωρις όργανα παρατηρήσεων – με το μάτι και μόνον… αλλα οι δακτύλιοι απαιτουν τηλεσκόπιο για να τους δεις! Πώς, λοιπον, τους ήξεραν οι αρχαίοι ημων; (Όπως ήξεραν και τον Ουρανο, κτλ κτλ, θα μου πεις. Σωστα!…)
Εκπληκτικα όλ’ αυτα; Σαφως! Κα να σκεφτει κανεις πως όλες αυτες οι πληροφορίες περιέχονται στο κλασικο ελληνικο αλφάβητο!!! Μπροστα στα μάτια μας για τουλάχιστον τρεις χιλιάδες χρόνια, αλλα ποιος να το προσέξει!
Στα παραπάνω, υπάρχουν φυσικα μερικες εύλογες απορίες – πχ, γιατί ο Κρόνος (ως Φι) απεικονίζεται σε κλίση 90 μοίρες. Ειλικρινα, δεν ξέρω να σας απαντήσω, διότι εδω γράφω όσα έχω ψάξει. Δεν σημαίνει πως έχω βρει όλες τις απαντήσεις!
Πάντως, είμαστε στον σωστο δρόμο!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα