Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τα πάντα είναι δυνατά το 2017!!!!!!

Τα πάντα είναι δυνατά .....     όταν πιστεύεις ότι τα πάντα είναι δυνατά και αφήνεις χώρο για τις απεριόριστες πιθανότητες και το απίθανο που μπορείς να βιώσεις επειδή δεν σκέφτεσαι από ένα νου που απορρίπτει  επειδή ξέρεις ότι ο Θεός σου επιφυλάσσει το καλύτερο!
..Αποτέλεσμα εικόνας για 2017
......όταν στέλνεις  την θετική σου ενέργεια, ευλογίες, φως, αγάπη, όμορφες σκέψεις  στη νέα χρονιά. Δηλώνεις τι είδος έτους επιθυμείς να είναι. Γιορτάζεις το νέο έτος πριν μπει και συνειδητά σκέφτεσαι διαφορετικά για να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Ξαναπρογραμματίζεις ό,τι δεν σου αρέσει.
.....όταν κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις και να ελέγξεις  τους άλλους όμως μπορείς να τους επηρεάσεις όταν σκέφτεσαι θετικά γι αυτούς και σταματάς να εστιάζεσαι στις αδυναμίες τους. Όταν στέλνεις αγάπη και ευλογίες κάθε φορά που πρόκειται   να συναντήσεις κάποιον και θεωρείς την συνάντηση σας ιερήΌταν αρχίσεις να προσεύχεσαι για αυτούς. 
.                                                                  .....όταν προσεύχεσαι,  διαλογίζεσαι! Έτσι μπορείς να έρθεις σε επαφή με το κβαντικό πεδίο. Εκεί συνδέεσαι με το Θεό,  είσαι κανάλι για την αγάπη του, τα πλούτη του και  αφήνεις  την επιθυμία σου με εμπιστοσύνη και  ζητάς καθοδήγηση. Εκεί βιώνεις την πραγματική  συγχώρεση, απελευθερώνεις το παρελθόν  και Νιώθεις το θεϊκό φως να σε πλημμυρίζει. Εκεί ο θεός δημιουργεί μέσα από εσένα. Μόνο στη βαθιά χαλάρωση στο επίπεδο Άλφα ή Θήτα μπορείς να δώσεις νέες πληροφορίες στο υποσυνείδητο και να το επαναπρογραμματίσεις.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ



Χρόνια πολλά, ρε. Καλή χρονιά, ρε. Με το δεξί να υποδεχθείτε την Πρωτοχρονιά, ρε.
Τι είναι αυτά; Μιλάς για ανύπαρκτα πράγματα. Ουδείς γεννημένος έχει σχέση με το χρόνο. Μ’ αυτό που αποκαλούν «χρόνο».
Μόνον αν δεν επικοινωνείς με το πνεύμα σου ασχολείσαι με το χρόνο. Επιτόπου αιχμαλωτίζεσαι αν κόψεις φέτες τον ανύπαρκτο «χρόνο» και τον κάνεις ώρες, ημέρες, εβδομάδες, έτη, αιώνες.
Στον άχρονο χρόνο της Δημιουργίας δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπήρξαν ποτέ. Γνήσιος βαρβαρισμός είναι να παραδώσεις το Είναι σου στο χρόνο, να τρέχεις να προλάβεις το χρόνο, να προσπαθείς μια ζωή γήινη να νικήσεις το χρόνο, δηλαδή ένα μέγεθος άπιαστο, αόρατο, ανυπόστατο.
Η πρωτοχρονιά είναι των νεκρών.

ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΑΛΛΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ



Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Πόσα, άραγε, πτυχία πρέπει να διαθέτει κανείς για να γνωρίζει πως γράφεται η λέξη «διοικητική» και πώς να μην κάνει 3 λάθη (ολογράφως τρία) σε μία μόνο λέξη, τη λέξη «μεταρρύθμιση»; Φτάνει ένα πτυχίο του Χάρβαρντ ή μήπως χρειάζονται και δύο μεταπτυχιακά, ένα με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις (ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση) στο Πανεπιστήμιο STANFORD των Η.Π.Α. και ένα άλλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο HARVARD (Harvard Business School) των Η.Π.Α;
Μήπως πρέπει να γνωρίζει και τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και να έχει διακριθεί με τα βραβεία "Hoopes" και "Tocqueville" του Πανεπιστημίου του Harvard για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με θέμα τις "Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις"; Δυστυχώς δεν αρκούν οι φοβερές αυτές επιδόσεις για να γνωρίζει ένας Αμερικανοσπουδαγμένος, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να συμπληρώνει χωρίς κραυγαλέα λάθη τη δήλωση του για το πόθεν έσχες του 2014.

Ο φόβος της γνώσης και της άγνοιας. (μέρος δεύτερο)




Φόβοι με το «δεν γνωρίζω» :
Το άγνωστο, σε κάποιες περιπτώσεις μας οδηγεί να το φοβόμαστε.
Η άγνοια αυτή έχει να κάνει με το όλο μας μέλλον. Σε αυτή την άγνοια μπαίνει μπροστά μας κάποιες φορές όλο αυτό που βλέπουμε γύρω μας από τους δικούς μας ανθρώπους. Δηλαδή όταν είσαι 20 χρονών φοβάσαι τι ενήλικας θα γίνεις. Όταν είσαι ενήλικας φοβάσαι πώς θα μεγαλώσεις. Όταν μεγαλώσεις φοβάσαι όλα όσα έρχονται ως ασθένειες, ως απώλειες και ως θάνατος.



Πώς δημιουργείται αυτός ο φόβος προς το άγνωστο ? Μήπως από το «γνωστό βλέπω», από το «γνωστό αποτυπώνω» και τελικά το εκδηλώνω?
Δηλαδή ένας άνθρωπος 20 χρονών βλέπει και αποτυπώνει αυτά που βιώνουν οι γονείς του, η γιαγιά του, ο παππούς του και ο περίγυρός του. Αφού τα αποτυπώνει χωρίς να το καταλαβαίνει αυτές οι πληροφορίες μπαίνουν στο υποσυνείδητο μας και εκδηλώνονται ως γνώση. Κι αν έστω και μία φορά έχουμε ακούσει φράσεις όπως «πρόσεχε μην την πατήσεις όπως κι εγώ», τότε ενεργοποιείται ο φόβος μας, δηλαδή ένα «φάντασμα». Καθώς η ζωή των άλλων αποτυπώνεται μέσα στο δικό μου υποσυνείδητο και δεν ζω με αρμονία μέσα από τα δικά μου εσωτερικά κομμάτια, αλλά ανακατεύονται τα δικά μου κομμάτια με τις ζωές των άλλων και έτσι ο φόβος ανακατεύεται με την φαντασία μου. Τώρα αν ο 2οχρονος είναι εσωστρεφής αυτά τα κομμάτια εκδηλώνονται με ξεσπάσματα είτε ως τροφή, είτε ως μικρές ασθένειες, είτε ως ψυχολογικά προβλήματα. Αν είναι εξωστρεφής εκδηλώνονται με ξεσπάσματα βίας προς τα έξω, δηλαδή με μόνιμο θυμό προς όλους και προς όλα.

Ο φόβος της γνώσης και της άγνοιας. (μέρος πρώτο)




Κατά τον Πλάτωνα δύο φόβους έχει από τη φύση του ο άνθρωπος ..του κρότου και του ύψους. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας αναπτύσσονται όλοι οι υπόλοιποι φόβοι.
Το θέμα είναι να βρούμε το πώς και μετά από το πώς να περάσουμε στον τρόπο όχι να τους πολεμήσουμε, αλλά να τους αγαπήσουμε και να τους οδηγήσουμε να φύγουν με την αγάπη μας. Καθώς αν πολεμήσουμε τους φόβους μας, εκείνοι όχι δεν θα φύγουν, απλώς θα «μάθουν» να κρύβονται και να μας βασανίζουν είτε παρουσιάζοντάς μας ξανά και ξανά συμβάντα, είτε να σωματοποιούνται.
Οι φόβοι μας λοιπόν χωρίζονται σε γνώση και σε άγνοια.
Σε γνώση :
Τι θα πει γνωρίζω ?

Θα πει πως κάτι που φοβάμαι το έχω ζήσει στο παρελθόν, ξέρω πως είναι, ξέρω πόσο πόνεσα, πόσο αγχώθηκα, πόσο στεναχωρήθηκα και έτσι οι σκέψεις μου όταν πλησιάζει ένα παρόμοιο γεγονός ενεργοποιούν τον φόβο. Ο φόβος αυτός χωρίς να το καταλαβαίνω, υποσυνείδητα, μου ενεργοποιεί σκιές οι οποίες κατακλύζουν το μυαλό μου και το σώμα μου. Ο τρόπος που πράττω σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι γεμάτος από τρόμο, η ανάσα μου είναι βαθιά και κοφτή και το σώμα μου είναι άκαμπτο. Σε τέτοιες περιπτώσεις πριν ακόμη να βιώσω το συμβάν το όλο μου «χορεύει» στον ρυθμό του φόβου και το μέσα μου κάνει ως ένα σημείο τον «προφήτη» θυμίζοντάς μου εσωτερικά όλο του προηγούμενο συμβάν, δηλαδή όλο το χθες.
Τέτοιοι φόβοι με το «γνωρίζω» είναι :

Ισχυρά ηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα μπορεί να προκαλέσουν επιθανάτιες εμπειρίες

Οι μυστηριώδεις και αμφιλεγόμενες επιθανάτιες εμπειρίες, που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι στο κατώφλι του θανάτου, πιθανώς προκαλούνται από έναν «χείμαρρο» ηλεκτρικής δραστηριότητας, που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο λίγο πριν από το θάνατο.
outofbodyevents
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έγινε με τη βοήθεια εγκεφαλογράφου, διαπιστώθηκε ότι μια έντονη δραστηριότητα ηλεκτρικών κυμάτων συμβαίνει κατά τις στιγμές πριν από το θάνατο.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ξαφνική "έκρηξη" των ηλεκτρικών κυμάτων στον θνήσκοντα εγκέφαλο ίσως αποτελεί την αιτία των επιθανάτιων εμπειριών.
Κατά τις συγκεκριμένες εμπειρίες, οι ασθενείς αναφέρουν ότι έβλεπαν τον εαυτό τους από ψηλά ή βάδιζαν σε ένα τούνελ προς ένα λαμπερό φως.
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν μια τέτοια εμπειρία ως θρησκευτικό ή πνευματικό όραμα και ως επιβεβαίωση για την μετά θάνατο ζωή.
Όμως, οι επιστήμονες συνήθως είναι πιο επιφυλακτικοί, όσον αφορά την ερμηνεία του φαινομένου.

Να ζεις




Nα πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.
Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο.
Έφυγα εκείνο το απόγευμα, για τα νησιά. Η Πηνελόπη δεν έφυγε, πέθανε. Η νοσοκόμα άλλαξε σεντόνια στο κρεβάτι κι ο θείος συνέχισε να είναι κυνικός. Η Στέλλα μάλλον ζει ακόμα.
~~
Τα όνειρα είναι ένα παράδοξο μέρος. Είναι μέσα στον εγκέφαλο μας, αλλά εμείς δεν είμαστε.
Κάποιος βρίσκεται εκεί, κάποιος που τον αντιλαμβανόμαστε ως «εγώ», σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, αλλά δεν είναι (ε)-αυτός που ζει στον κόσμο.
Μήπως τελικά η τέχνη δεν μιμείται τη ζωή, αλλά τα όνειρα;
~~
Έτσι, τυχαία κι απροσδόκητα, είδα λίγο πριν τα χριστούγεννα ένα όνειρο που μόνο εορταστικό δεν είναι. Αλλά χάρη σ’ αυτό κατάφερα να συνομιλήσω μ’ έναν -νεκρό- συγγραφέα που νιώθω σαν φίλο, τον Τσαρλς Μπουκόφσκι.
Το όνειρο ξεκινούσε σαν ταινία. Έβλεπα τους τίτλους αρχής ενός φιλμ νουάρ, που το σενάριο είχε γράψει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Σ’ αυτό πρωταγωνιστούσε, στο ρόλο του ντετέκτιβ, η λογοτεχνική περσόνα του Μπουκόφσκι, ο Χένρι Τσινάνσκι.
Όμως λίγο μετά την αρχή της ταινίας κάποιος πυροβόλησε τον ντετέκτιβ Τσινάνσκι στην κοιλιά -ή τον τραυμάτισε με μαχαίρι.
Τότε αυτός ο «εγώ» που έπαιζε στο όνειρο, ως θεατής μιας ταινίας, βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας. Μάλλον κάποιο ατύχημα είχε συμβεί κατά τα γυρίσματα, έτσι ο πρωταγωνιστής είχε τραυματιστεί στ’ αλήθεια.
Το παράδοξο ήταν ότι ο πρωταγωνιστής, αυτός που έπαιζε τον Τσινάνσκι, δεν ήταν άλλος απ’ τον Μπουκόφσκι -αυτοπροσώπως.
Δεν γινόταν ν’ αφήσω να χαθεί τέτοια ευκαιρία. Πλησίασα για να του μιλήσω. Η κοιλιά του είχε ανοίξει σαν πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ. Τα έντερα του είχαν βγει έξω.

Ο ΔΡΟΜΟΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΔΡΟΜΟΣ…
Όταν ξεκινά κάποιος με την Αυτογνωσία χρειάζεται να γνωρίζει, (ή να αντιληφθεί νωρίς, για δικό του καλό εξοικονόμησης χρόνου, και αποφυγής άσκοπης ταλαιπωρίας του), πως το τι γίνεται στην εξωτερική του ζωή, είναι ανεξάρτητο από την Εσωτερική - Εξελικτική Πνευματική του πρόοδο. Αν μιλάμε βέβαια για Πνευματική πρόοδο, και όχι για την επονομαζόμενη εξέλιξη (πρόοδο) του εγώ, δηλαδή μονάχα της προσωπικότητας…..
Ανεξάρτητο (από την Πνευματική του πρόοδο) διότι, το εξωτερικό σκηνικό της ζωής, δεν αφορά έναν «δείκτη» του πόσο καλά, ή ψηλά βρίσκεται εσωτερικά, όσο κι αν αυτό αρχικά (για κάποιο μικρό, ή μεγάλο διάστημα) φτάνει να το νομίζει, αλλά ένα πολύ καλό «εργαλείο», που αν «χρησιμοποιήσει» σωστά, αρχίζει και ελευθερώνεται ουσιαστικά, προσεγγίζοντας την Πραγματική του πλέον Φύση...
Χρειάζεται λοιπόν, να «μην τον απασχολεί» καν «το έξω». Κι αυτό, γιατί πρώτα θα πρέπει να αναγνωρίσει τις εσωτερικές συσσωρεύσεις που έχουν μαζευτεί μέσα του από τα χρόνια και τις καταστάσεις, (ως το υποσυνείδητο του, που αντανακλάται απλώς στην εξωτερική του ζωή), φέρνοντας αυτές τις συσσωρεύσεις στο Φως της κατανόησης, και μετά να μπορέσει να  απολαύσει «τα δώρα» της Εσωτερικής Ευδαιμονίας…..
Διότι μονάχα, συνειδητοποιώντας αυτές τις συσσωρεύσεις, και ξεκαθαρίζοντας τες, (λύνοντας τες μέσα του, μια και όλες τους αντικατοπτρίζουν κομμάτια του, άρα τον ίδιο), φτάνει να «νιώσει» πως το εξωτερικό σκηνικό τελικά, πραγματικά δεν τον αφορά…. (αν θέλει να πάει βαθύτερα, και ουσιαστικότερα για να φτάσει στον Αληθινό του Σκοπό στη ζωή).

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ
Όταν μιλώ σε έναν άλλον άνθρωπο, δεν το κάνω «για να ξεφορτώσω...»
Το κάνω, «για να ακούσω» τι λέω ο ίδιος, τι νιώθω, τι θέλω....
Το κάνω, γιατί έτσι μπορώ και «με βλέπω...»
Το κάνω όμως επίσης, για όλα αυτά που «ερεθίζονται» μέσα μου από τα λόγια του άλλου που έχει ακούσει το θέμα μου, διότι «δονούν» εντός μου, κάτι, που και πάλι αφορά εμένα, και που δεν θα το είχα δει αν δεν μου το έλεγε (με όλο αυτό να προκύπτει, χωρίς να το προκαλώ, κι αυτό είναι και «το μαγικό»). Όχι με την έννοια πως ότι κι αν ακούσω θεωρώ ότι ισχύει, αλλά με την έννοια, πως κοιτώ, το «πώς» είμαι, σε σχέση με αυτό. «Που» βρίσκομαι σε σχέση με αυτό; Ισχύει; Σε ποιο βαθμό; Πότε; Ή αυτό καθ’ αυτό μου είναι αδιάφορο, αλλά με παραπέμπει σε κάτι άλλο βαθύτερα κρυμμένο;
Συνήθως εμείς οι άνθρωποι, βλέπουμε πολύ επιφανειακά, και λειτουργούμε εντελώς αντανακλαστικά, όλα όσα θεωρούμε «μας προκαλούν» (φταίνε) οι άλλοι. Αλλά έτσι, πχ το ότι θυμώνουμε, πονάμε, ή χαιρόμαστε τελικά, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι μέσα μας είναι που τα έχουμε έτσι κι αλλιώς όλα αυτά, και απλά «ο άλλος» (ο κάθε άλλος) σε κάθε περίπτωση, μας βγάζει και «κάτι» στην επιφάνεια (απ’ όλα όσα έχουμε ήδη όπως είπαμε). Γιατί δεν μπορεί κανείς να μας προκαλέσει κάτι, αν δεν το έχουμε ήδη. Έτσι, στην επαφή μας με τον (κάθε) άλλον, απλώς μας δίνεται η δυνατότητα, να δούμε τι έχουμε. Να αναγνωρίσουμε οπότε τι άλλο; Όλη τη γκάμα της ανθρώπινης ύπαρξης: Που είναι, μία τεράστια αποθήκη ενεργειών, που έχουν να κάνουν με τη διαβάθμιση από το τέρας, μέχρι και τον Άγιο… Γι’ αυτό όταν κάτι δεν θέλουμε να δούμε, το μόνο που κάνουμε είναι το ότι απωθούμε αυτό που ήδη είμαστε. Όλα είμαστε. Το θέμα είναι, πως τα διαχειριζόμαστε, και τι εκδηλώνουμε. Το τέρας; Κάτι ενδιάμεσο; Ή τον Άγιο;
Το κάθε λεκτικό λοιπόν (ή γενικότερα συμπεριφεριακό), καθαρό μοίρασμα, είναι και η ουσία της πραγματικής εξομολόγησης, κι όχι απλά το να λέω τι έχω κάνει, ή τι σκέφτηκα… Και ακριβώς εδώ, κρύβεται η ρίζα της χιλιοειπωμένης «ενσυναίσθησης». Γιατί ότι βρούμε σε εμάς, είναι ίδιο ακριβώς με αυτό που έχει και ο κάθε άλλος. Η «συνάντηση μας», βρίσκεται ακριβώς σε αυτήν την κατανόηση!

Το Μεγάλο Ωροσκόπιο του 2017 – Διαβάστε προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Το Μεγάλο Ωροσκόπιο του 2017 – Διαβάστε προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Οι διάφορες επιρροές της Αφροδίτης, του Ερμή και του Κρόνου μπορεί να σας επιτρέψει να αλλάξει τη σεξουαλική σας αγάπη, να αλλάξει την πρόσθετη ευαισθησία
Ο Άρης στο ζώδιο σας και από τις 9 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου σας ανάβει το πράσινο φως να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να βρείτε την αγάπη τη ζωή σας και γενικότερα να πέσετε πρόθυμοι στη μάχη ή γενικότερα όπου… ακούτε πυροβολισμούς!
Με τον πλανήτη της αγάπης και της αποπλάνησης να συνωμοτεί για χάρη σας, θα έχετε σε μόνιμη βάση υποψήφια… θύματα αγάπης γύρω σας.
Αλλά για τη συνέχεια, Άρης και Αφροδίτη κατά το φθινόπωρο πλευρά (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) ενεργοποιούν ένα μηχανισμό ρομάντσου, αρκετά πρωτόγνωρο για τα γούστα σας.
Με τον Κρόνο… παρκαρισμένο στο κεφάλι σας για δύο χρόνια, γίνατε πιο σοβαροί από ποτέ και αρκετά ώριμοι για να αποφασίσετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιον άνθρωπο.
Έτσι, όταν ο αισιόδοξος Δίας διασχίσει τις δικές του γωνίες (κατά τις 10 Οκτωβρίου) ξεκινά μια περίοδος περίπου 13 μηνών που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τη σκέψη ενός γάμου, μιας δέσμευσης γενικότερα ή οτιδήποτε άλλου θεωρείτε σημαντικό στον ορίζοντα.

Τώρα ποὺ τελειώνει κι αὐτὴ ἡ χρονιά…

Τώρα ποὺ τελειώνει κι αὐτὴ ἡ χρονιά...

Τώρα ποὺ κι αὐτὴ ἡ χρονιὰ  εὑρίσκεται στὸ τέλος της, πολλὰ εἶναι τὰ ὄνειρα ποὺ περιμένουν πίσω ἀπὸ τὶς κουρτίνες, πολλὲς εἶναι οἱ δημιουργικὲς σπίθες ποὺ περιμένουν νὰ μετατραποῦν σὲ φλόγες, πολλὲς ἐπιθυμίες ποὺ περιμένουν νὰ βγοῦν στὸ φῶς.
Χρονολογικὰ εἴμαστε στὸ τέλος τοῦ χρόνου, ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα εἴμαστε σὲ μιὰ νέα ἀρχὴ τοῦ ταξειδιοῦ μας. 
Ὁ Δρόμος εἶναι γεμάτος ἄπειρες χαρές, ποὺ περιμένουν νὰ ἀποκαλυφθοῦν μέσα ἀπό τὶς μικρὲς ἤ μεγάλες στιγμές.
Νὰ θυμᾶσαι ὅτι τὸ μονοπάτι εἶναι ἑλικοειδὲς καὶ ἔχει πολλὰ στρυφογυρίσματα.
Ἂν κολλήσῃ κάπου κύτταξε γύρω σου τὴν ἀπέραντη θέα ποὺ ἔχεις ἀπὸ τὸ σημεῖο ποὺ εὑρίσκεσαι καὶ τότε θὰ καταλάβης ὅτι ἔχεις προχωρήσει πάρα πολύ.
Ἀπόλαυσε τοὺς σταθμούς, κάνουν ὑπέροχη τὴν ἀναζήτηση, γεμάτη νόημα καὶ σκοπό. Καθάρισε τὸν καθρέπτη τῶν ἀναμνήσεων ἀπὸ τοὺς παλαιοὺς φόβους, τοὺς παλαιοὺς θυμοὺς καὶ ἀπὸ κάθε λογῆς ἀπογοήτευση.
Βρὲς τὴν δική σου ταχύτητα καὶ τὰ δικά  σου φῶτα πορείας.
Ὑπάρχουν πολλὰ λιμάνια ποὺ θὰ δῆς γιὰ πρώτη φορά, κατευθύνσου ἐκεῖ ποὺ ποτὲ πρὶν δὲν ἔχεις βρεθεῖ.
Κράτα τὶς σκέψεις σου ὑψηλά.

Τέλος, αρχή. Λες κι έχει σημασία ο χρόνος τελικά...



Ο άνθρωπος από τα πρώτα βήματα του συνήθιζε να κόβει τον χρόνο σε μικρά κομμάτια. Ποιος ξέρει γιατί, ίσως ο φόβος για το άγνωστο που τον τρομάζει, ίσως η αίσθηση του πόσο μικρός κι ανίσχυρος είναι απέναντι του, ποιος να ξέρει τελικά...
Χώριζε τη ζωή του σε μικρά τμήματα πιστεύοντας πως μπορεί έτσι να τιθασεύσει τη μοίρα, να νικήσει τη φθορά, να παλέψει το άγνωστο του θανάτου. Παιδική ηλικία, εφηβεία, ωριμότητα, γεράματα... Χρόνια, μήνες, ώρες, λεπτά, στιγμές κι ανάσες...
Πάντα κάτι που τελείωνε, σηματοδοτούσε την ελπίδα για κάτι νέο που ξεκινούσε. Νέα όνειρα, φρέσκες σκέψεις, καινούριες ελπίδες.
Και πάλι απ' την αρχή...

Γυρίζεις ένα φύλλο στο ημερολόγιο σου και πιστεύεις πως μαζί μ' αυτό αλλάζεις και ζωή. Λες και δε θα 'σαι το ίδιο αγρίμι κι αύριο το πρωί...
Στέλνεις ευχές, ντύνεσαι επίσημα, φοράς τη μάσκα με το ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο σου μήπως κι έτσι ξορκίσεις την ασχήμια γύρω σου. Με μια κίνηση, σε μια στιγμή. Σα να μην έγιναν ποτέ όλα εκείνα που σου μαυρίζουν την ψυχή σου.
Ελπίζεις, εύχεσαι, ονειρεύεσαι...

Hangover: Τι να φάτε για να το ξεπεράσετε;



Η παραμονή Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και οι περισσότεροι θα γιορτάσουν την άφιξη της νέας χρονιάς με φαγητό, βασιλόπιτα, χαρτιά, γλέντι και… αλκοόλ.

Στην περίπτωση που την παραμονή το »ρίξετε» έξω,  για να μην σας βρει η 1η Ιανουαρίου σας με πονοκέφαλο και άσχημη διάθεση μάθετε με ποιες τροφές θα διώξετε το hangover!
Σπαράγγια
Σύμφωνα με μελέτη του 2009 που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα όσοι καταναλώνουν σπαράγγια αποβάλλουν πιο εύκολα το αλκοόλ από τον οργανισμό τους.
Αβγά
Εκτός από την πρωτεΐνη που περιέχουν είναι πλούσια σε βιταμίνες B, οι οποίες καταστρέφουν σε ένα μεγάλο βαθμό το αλκοόλ.

Και μετά τις γιορτές τι;

Γράφει ο Μανώλης Μανωλαράκης διαιτολόγος
Αποτέλεσμα εικόνας για διαιτα χιουμορ

Μάθαμε και ξανά είπαμε τις θερμίδες των γιορτών, σχεδιάσαμε τις εξόδους και τα γεύματα μας, περάσαμε καλά, αλλά, η ζυγαριά μας την επόμενη μέρα, είτε προσέξαμε, είτε όχι, δείχνει 2-3 κιλά παραπάνω! Και εκεί αρχίζουμε να μετανιώνουμε είτε για ό,τι φάγαμε, είτε για ό,τι δεν φάγαμε. Τι όμως είναι αυτό το παραπάνω βάρος, που μας κάνει δώρο η ζυγαριά;
Η απάντηση είναι απλή: άπεπτη τροφή και νερό! Δυστυχώς, η ζυγαριά, ο μεγάλος κριτής για πολλούς ανθρώπους, αυτός που θα αποφανθεί για το αν θα πάει καλά η μέρα, η χρονιά κλπ, δείχνει μόνο ένα νούμερο. Ο άνθρωπος όμως είναι «περισσότερα». Δεν είναι μόνο λίπος, αλλά και μυϊκή μάζα, οστά, όργανα, νερό και γλυκογόνο και στα δύο τελευταία οφείλονται κατά κόρον οι μεγάλες διακυμάνσεις κιλών από την μια μέρα στην άλλη.
Για να πάρουμε λοιπόν 1 kg λίπους, θέλουμε κατά εκτίμηση 7000 kcal / θερμίδες παραπάνω, από αυτές που έχουμε ανάγκη. Δηλαδή, όταν ένας μέσος ενήλικας θέλει 2000 kcal θερμίδες την ημέρα, αν η ζυγαριά «λέει» ότι πήρε 2 κιλά, την προηγούμενη μέρα έφαγε 2000+7000 x 2=16000 θερμίδες!
Και όμως, έχει υπολογιστεί ότι η απόλαυση του εορταστικού τραπεζιού αποδίδει κατά μέσο όρο περίπου 3000-4500 kcal/ θερμίδες ανά άτομο! Άρα η ζυγαριά τι δείχνει; Σίγουρα πάντως, τα επιπλέον κιλά δεν είναι δώρο του Αγίου Βασίλη και σίγουρα δεν είναι λίπος.
Πάμε λοιπόν να δούμε το πρώτο αίτιο. Όταν το σώμα δέχεται όγκο τροφής. αλλά και υγρών, μεγαλύτερο από ότι έχει συνηθίσει και επιπλέον όταν η τροφή είναι μαγειρεμένη με πιο πολύ αλάτι και καρυκεύματα, δυσκολεύεται να την μεταβολίσει και να την αποβάλλει τόσο γρήγορα. Ακόμα και αν κανείς έτρωγε ένα κιλό μπρόκολο νερόβραστο με πολύ αλάτι, την άλλη μέρα η ζυγαριά θα του έλεγε: Πάχυνες!
Το σώμα όμως θέλει τουλάχιστον ένα με δυο εικοσιτετράωρα για να μεταβολίσει πλήρως την τροφή και να αποφανθεί αν θα καεί ή θα γίνει λίπος. Άρα λοιπόν, μετά από ένα πλούσιο γεύμα κατακτάται νερό και πρέπει να βοηθήσουμε το γαστρεντερικό μας, αλλά και το λεμφικό μας σύστημα, με ήπια διατροφή και «κίνηση» για να δουλέψουν πιο σκληρά, γεγονός που έρχεται σε αντιπαράθεση με το «καθιστικό» πρότυπο των γιορτών.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ



Ποιος είναι ο Χριστός; ο Υιός του Ανθρώπου! ο ίδιος ο Θεός!
Όταν κατανοήσεις τον λόγο του ίσως αφυπνιστείς.
 



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΘΕΟ ΑΡΑ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ. 

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΗΛΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ. 

ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΤΥΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 

ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ MATRIX 

KAI O ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΑΡΧΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ  ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Η απίστευτη μέθοδος ανακούφισης του πόνου που σας προσφέρει την ανακούφιση που τόσο αναζητάτε!

μανταλάκι αυτί διάγραμμα ρεφλεξολογία

Κάθε ένα από αυτά τα 6 διαφορετικά σημεία στο αυτί είναι συνδεδεμένο με τον πόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Με την εφαρμογή πίεσης σε κάθε ένα από αυτά τα σημεία, μπορείτε να ανακουφίσετε αυτούς τους πόνους.
μανταλάκι αυτί διάγραμμα ρεφλεξολογία
Το πάνω τμήμα του αυτιού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πλάτη και τους ώμους. Εφαρμόζοντας ένα μανταλάκι για περίπου ένα λεπτό θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να μειώσετε την ένταση. Δοκιμάστε αρκετές φορές την ημέρα για να περιοριστεί ο πόνος στην πλάτη και στον ώμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα