Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Τελευταίες Μέρες του 2016* Ευχαρίστησε*



29. 12. 2016



Τελευταίες Μέρες του 2016*


Νέα Σελήνη στο Τέλος του 2016*


*


Όπως θα είναι το Τέλος αυτής της Χρονιάς,


έτσι θα είναι και η Αρχή και της Επόμενης*


Που θα δώσει το στίγμα για όλο το 2017*


Γιατί όπως κλείνει ένας Κύκλος 


έτσι και με τον ίδιο τρόπο ανοίγει ένας άλλος*


Γι΄αυτό φρόντισε


να κλείσεις το 2016


όσο καλύτερα μπορείς*


Με Λόγια Aγάπης κι Ευγνωμοσύνης

Κυρώσεις Ομπάμα στη Ρωσία, λόγω της "ανάμιξής της" στις εκλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυρώσεις Ομπάμα στη Ρωσία, λόγω της "ανάμιξής της" στις εκλογές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα την επιβολή μιας σειράς κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των προσπαθειών που της προσάπτει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των φετινών αμερικάνικων προεδρικών εκλογών και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αμερικανικές ενέργειες.
"Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ' ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς", τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.
"Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασής μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν", συμπλήρωσε ο Ομπάμα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μια έκθεση υπηρεσιών της κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες.
Η σημαντικότερη από τις κυρώσεις είναι η απέλαση 35 ρώσων διπλωματών που κηρύσσονται "ανεπιθύμητοι" (personae non grata) καθώς χαρακτηρίζονται από την Ουάσινγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

8 πολύτιμα εργαλεία για το πώς να μετατρέψεις τη ζήλια σε δημιουργικότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για 8 πολύτιμα εργαλεία για το πώς να μετατρέψετε τη ζήλια σε δημιουργικότητα

Μία από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις ξεκίνησε ως ζήλια. Ναι, καλά διαβάσατε, από ζήλια. Όταν μιλάω για ζήλια δεν εννοώ εκείνο το πικρό φαρμάκι που νιώθουμε για κάποιον άλλον και ευχόμαστε να του συμβούν τα τρισχειρότερα ή την εμμονή για ανθρώπους ή καταστάσεις. Μιλάω για τη ζήλια που καθρεπτίζει και παρακινεί, τη ζήλια που είναι ανάμικτη με θαυμασμό.

Ζήλευα λοιπόν τα όμορφα κοσμήματα που έφτιαχναν καλλιτέχνες από πηλό τα οποία χάζευα με τις ώρες στο internet. Στα μάτια μου φάνταζαν μαγικά και οι δυνατότητες που έδινε ο πηλός απεριόριστες. Δεν χρειαζόταν να βρω την κατάλληλη φόρμα για να ενθέσω έναν κρύσταλλο… Μπορούσα να τη φτιάξω μόνη μου και να της δώσω ό,τι σχήμα ήθελα.

Δεν άργησα να κλείσω το online shop που είχε μόνο ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους και να προσπαθώ να μάθω τον πηλό. Δεν μπορείς να αφιερωθείς σε κάτι αν δεν του κάνεις πρώτα χώρο… τσεκαρισμένο. Αμέτρητες αποτυχίες, χρόνος και χρήματα επενδύθηκαν για να καταφέρω να φτιάξω αυτά που φτιάχνω σήμερα.

Αυτό με έκανε να καταλάβω πως υπάρχει μεγάααααλη απόσταση μεταξύ του «ζηλεύω και θαυμάζω» με το να κάνω πράξη αυτό που ζηλεύω και θαυμάζω.

Ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως όταν προσπαθούσα να αντιγράψω κοσμήματα ή να ακολουθήσω μαθήματα που έβρισκα στο internet για να εξασκηθώ με αυτό το άγνωστο τότε υλικό, αποτύγχανα παταγωδώς. Φοβόμουν πως δε θα τα κατάφερνα γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη στις δημιουργικές μου ικανότητες. Έτσι, για αρκετό καιρό προσπαθούσα να αναλύσω τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούσαν άλλοι καλλιτέχνες, χωρίς επιτυχία.

Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πως ο σπόρος που είχα μέσα μου ήταν μοναδικός. 

7 σημαντικές συνειδητοποιήσεις που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα



Όλοι έχουμε την ίδια δύναμη μέσα μας να κάνουμε σπουδαίες αλλαγές στη ζωή μας. Όταν οι εσωτερικές αλλαγές συμβαίνουν, οι εξωτερικές αλλαγές ακολουθούν. Παραθέτω 7 σημαντικές συνειδητοποιήσεις που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα.
1. Ανακάλυψα πως όσο πιο πολύ προσφέρω με αγάπη και ανιδιοτέλεια, τόσο περισσότερο διευρύνεται ο δικός μου χρόνος. Πάντοτε δίσταζα να βάλω περισσότερα πράγματα στις δραστηριότητές μου γιατί έλεγα πως ήδη ήμουν αρκετά απασχολημένη και πως δε θα είχα χρόνο. Ανακάλυψα πως η φιλανθρωπία άλλαξε την έννοια του χρόνου στη ζωή μου. Η προσφορά, η συμπόνια και η αγάπη είναι διαστάσεις πέραν του φυσικού σώματος κι όταν εισέρχεσαι σε αυτές, ο γραμμικός χρόνος αλλάζει και διευρύνεται.
2. Ανακάλυψα πως το πιο σημαντικό όλων είναι να ακολουθώ την καρδιά μου 100% . Προσέξτε: 100%… ακόμη κι αν αυτά που λέει δε βγάζουν νόημα. Εδώ γεννιέται και η εμπιστοσύνη στο Θεό, στο Σύμπαν, στο Όλα Όσα Είναι. Μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου και να αφήσεις μια σίγουρη και ασφαλή συνήθεια; Να ρισκάρεις να χάσεις κάτι γιατί νιώθεις πως απλά πρέπει να κάνεις κάτι άλλο; Να επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε μια νέα δραστηριότητα που δεν ξέρεις αν ποτέ θα σου δώσει γλυκούς καρπούς; Να ρισκάρεις να αφήσεις κάτι σίγουρο ακόμη κι αν σου δίνει καρπούς γιατί πολύ απλά ήρθε η στιγμή να κάνεις κάτι άλλο; Μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου χωρίς προσδοκίες για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Όταν η καρδιά μάς καλεί σε μια συγκεκριμένη εμπειρία, πολλές φορές είναι για την ίδια την εμπειρία και όχι για τους καρπούς της, γλυκούς ή πικρούς. Όταν η καρδιά οδηγεί, το καταλαβαίνεις γιατί ο νους σιωπά…. και απλά νιώθεις την καθοδήγηση του Σύμπαντος.
3. Ανακάλυψα την αυθεντικότητά μου στο 100%. Πολλές φορές δεν καταλάβαινα πως προσπαθούσα να καλύψω τις προσδοκίες άλλων, βάζοντας στην άκρη τα δικά μου «θέλω» ή βάζοντας στην άκρη αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου να κάνω και να είμαι. Έμαθα να αναγνωρίζω πότε εκφράζεται το εγώ μου και να πράττω αναλόγως και επίσης έμαθα να βάζω καλύτερα όρια στους άλλους. Και αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα καθώς η αυθεντικότητα διευρύνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Ανακάλυψα την πραγματική διάσταση του εαυτού μου, αυτό που θέλω να είμαι στην κάθε παρούσα στιγμή. Και το τιμώ κάθε μέρα.

Το πόθεν έσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα


Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών, υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν τις καταθέσεις της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποθέτω πως ο θόρυβος για τις καταθέσεις στο λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα, γίνεται για περάσουν απαρατήρητα τα πόθεν έσχες -και τα έργα- άλλων πολιτικών.

Να θυμίσω πως τις παραμονές των Χριστουγέννων του Δεκεμβρίου του 2008, έγινε επίθεση στην καθαρίστρια και συνδικαλίστρια -τότε- Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι δυο δράστες την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το πιεί.

Οι δράστες -που παραμένουν ασύλληπτοι- δεν επικηρύχτηκαν αμέσως αλλά μετά από 11 μήνες, και αφού κάποιοι φρόντισαν να επισημάνουν στην πολιτική ηγεσία πως επικηρύσσονται ληστές τραπεζών αλλά όχι αυτοί που επιτίθενται με βιτριόλι σε μια καθαρίστρια που αγωνιζόταν για καλύτερες συνθήκες εργασίας για τις καθαρίστριες.

Αμέσως μετά την επίθεση, υπήρξε μια προσπάθεια από τους πολίτες να μαζευτούν χρήματα, για να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις που χρειαζόταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ενώ υπήρξε και γενικό κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Μεταξύ άλλων, κάποιοι μπλόγκερ έκαναν κάλεσμα στο BIOS, όπου υπήρχε ένα κουτί, όπου ο καθένας μπορούσε να αφήσει χρήματα· το ξέρω γιατί ήμουν ένας από αυτούς που έκαναν το κάλεσμα και ήμουν εκεί.

Αυτά είναι τα χρήματα στο λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Πρωτοφανές: Οδηγός στις ΗΠΑ θα δικαστεί γιατί είχε πιει πολύ…. καφέ!

Πρωτοφανές: Οδηγός στις ΗΠΑ θα δικαστεί γιατί είχε πιει πολύ…. καφέ!

Στις ΗΠΑ, οι οδηγοί θα πρέπει, πλέον, να προσέχουν μία ακόμη παράμετρο, καθώς αν την… παραβούν, θα κινδυνεύσουν να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Ποια είναι αυτή; Τη… μεγάλη κατανάλωση… καφέ!
Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο προκάλεσε αίσθηση ακόμη και στη μεγάλη αμερικανική χώρα. Ο 36χρονος Joseph Schwab από την Καλιφόρνια, πέρασε από έλεγχο αλκοτέστ, διότι ένας αστυνομικός έκρινε ότι οδηγεί περίεργα και επιθετικά. Όταν φύσηξε στο μηχάνημα, η ένδειξη έδειξε το… απόλυτο μηδέν.
Το μηχάνημα δεν εντόπισε την παραμικρή ποσότητα αλκοόλ κατά τον έλεγχο στον 36χρονο. Παρόλα αυτά, ο οδηγός από την Καλιφόρνια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Οι Τούρκοι «συνδέουν» τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Άγκυρα με τον Τζιχάντι Τζον

Οι Τούρκοι «συνδέουν» τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Άγκυρα με τον Τζιχάντι Τζον
Σε συνέχεια της αυστηρής ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, στην οποία με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο αποκρούονται οι ισχυρισμοί μερίδας του τουρκικού Τύπου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, η ερντογανική ημερήσια εφημερίδα Güneş κυκλοφόρησε την Πέμπτη με πρωτοσέλιδο στο οποίο αποκαλεί τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα Τζον Μπας «ψεύτη» και τον «συνδέει» με τον διαβόητο αποκεφαλιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Βρετανό υπήκοο Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστό κι ως Τζιχάντι Τζον.
Η Güneş γράφει στο πρωτοσέλιδό της «Κι αυτός είναι ο ψεύτης Τζον», βάζοντας μια μεγάλη φωτογραφία του Αμερικανού πρεσβευτή Τζον Μπας δίπλα σε μία μικρότερη του Τζιχάντι Τζον.
Η ισλαμιστική ερντογανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πανικοβλήθηκαν μετά τις κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις κι εξουσιοδότησαν τον πρεσβευτή τους να αρνηθεί τα γεγονότα.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας ως «αλαζονική» και κατηγορεί τον Πρεσβευτή ότι ψεύδεται.
Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα απάντησε την Τετάρτη με αυστηρότητα στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που υιοθετούν τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας: Αυτό είναι το σχέδιο Χίλαρι-Ομπάμα για να ανατρέψουν τον Τραμπ

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας: Αυτό είναι το σχέδιο Χίλαρι-Ομπάμα για να ανατρέψουν τον Τραμπ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε πολύ τυχερός.
Κληρονόμησε μια αμερικάνικη οικονομία όχι μόνο με επουλωμένες τις πληγές της από το κραχ του 2008, αλλά έτοιμη να απογειωθεί.
Ο Μπαράκ Ομπάμα του παραδίδει ένα ρυθμό ανάπτυξης 3,2% για το γ΄ τρίμηνο (έναντι 1,4% του β΄), με αυξημένα εταιρικά κέρδη και την κατανάλωση (που κινεί τα 2/3 της αμερικανικής οικονομίας) αυξημένη κατά 2,8% πέραν πάσης προσδοκίας.
Όμως η Αμερική είναι σε ταραχή, παρά την παρέλευση των εκλογών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποίησε τον γύρο του θριάμβου (victory tour) της νίκης του σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, συνάντησε δυναμικές διαδηλώσεις για τοπικά κυρίως ζητήματα, γεγονός που σημαίνει ότι πέρα από τα νούμερα που ευημερούν, οι άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί είτε από τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που προκάλεσαν τα φονικά των δύο τελευταίων χρόνων, είτε λόγω των προεκλογικών αναμετρήσεων, είτε λόγω των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μεσαία και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
Όλα τα ζητήματα τίθενται πλέον με κινηματικό τρόπο από τους πολίτες με ένα μάλλον πρωτόγνωρο τρόπο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την μαζικότητα των διαδηλωτών.
Στο μεταξύ, τα πρόσωπα, οι δισεκατομμυριούχοι που επιλέγει ο Τραμπ για να συγκροτήσουν την διοίκησή του έχουν πανικοβάλει όχι μόνο όσους δεν τον ψήφισαν αλλά και ένα ευρύτερο τμήμα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.
Η επιλογή του εθνικιστή Steve Bannon ως κορυφαίου συμβούλου στρατηγικής έχει θορυβήσει πολλούς, γιατί σηματοδοτεί μια απρόσμενη στροφή.
Πρόκειται για σκληρούς συντηρητικούς «λαϊκιστές» με ακραίες προσωπικές θέσεις για την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα.
Η βασική γραμμή της πολιτικής του είναι κατά των ελεύθερων συναλλαγών, με την έννοια ότι οι κοινωνίες πρέπει να αποκαταστήσουν τον έλεγχο στα σύνορά τους!…
Οι αγορές, παρά το αρχικό μούδιασμα, φαίνεται πως τώρα ποντάρουν στον πληθωρισμό που θα φέρει η αναπτυξιακή πολιτική Τραμπ μέσω δημοσίων επενδύσεων.
Αν και αντιλαμβάνονται ότι εισέρχονται σε εποχή υψηλής μεταβλητότητας, μάλλον εγκαταλείπουν την απαισιοδοξία τους.

Οι λουκουμάδες της κυρά Μαρίας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά



Τι ήταν να επισκεφθώ τη φίλη μου Σουζάνα για να παίξουν τα παιδιά μας χθες  βράδυ…
«αμαρτήσαμε» χαλώντας τη διατροφή μας, τρώγοντας λαχταριστούς λουκουμάδες!
Η συνταγή είναι της κυρά Μαρίας. Της μαμάς της φίλης μου, που εκτός από εύκολη είναι και νόστιμη. Ακόμη και μια πρωτάρα μπορεί να τα καταφέρει. Βλέπεται η Σουζάνα, ήταν η πρώτη φορά που θα επιχειρούσε να φτιάξει λουκουμάδες και αγχονόταν για το αποτέλεσμα.
Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά, οι λουκουμάδες στρογγύλεψαν, φούσκωσαν και έγιναν πεντανόστιμοι. Δείτε παρακάτω τη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Οι καλύτερες συνταγές με αυγά

Δεν χρειάζεται τα αυγά να υπάρχουν μόνο στο πρωινό σας… Έχουμε μερικές ιδέες για να τα αξιοποιήσετε με δημιουργικούς και πρωτότυπους τρόπους!


Οι καλύτερες συνταγές με αυγά

Τι έχει μείνει να πούμε για τα αυγά που δεν έχουμε ήδη πει; Είναι ένας διατροφικός θησαυρός, μας γεμίζει με πρωτεΐνη και πολλά ακόμα συστατικά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη, και την ίδια στιγμή είναι από τους καλύτερους συμμάχους στον αγώνα μας να χάσουμε τα περιττά κιλά. Και επειδή τις περισσότερες φορές τα προτείνουμε σαν μια ιδανική και γρήγορη λύση για το πρωινό μας, αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε και άλλες τους χρήσεις… πιο δημιουργικές, και ακόμα πιο νόστιμες!

Σαλάτα με αυγό και ρύζι

Για 1 μερίδα, με 388 θερμίδες
Θα χρειαστούμε:
½ της κούπας μαγειρεμένο καστανό ρύζι
1 κούπα μαγειρεμένα φασολάκια, κομμένα
1 ώριμο δαμάσκηνο, σε φέτες
2 κ.σ. κομμένα καρύδια
1 αυγό, βρασμένο σφιχτό, σε φέτες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό από λάιμ
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύουμε το ρύζι, τα φασολάκια, το δαμάσκηνο, τα καρύδια και το αυγό σε ένα μπολ, και έπειτα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και δύο ημέρες.

Οι 2 ύπουλοι πόνοι που φανερώνουν καρκίνο!!!

055

Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα «ηχηρό» σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, όπως ο πόνος στη μέση ή το χέρι μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.
Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν, σύμφωνα με το δημοφιλή γιατρό, παρουσιαστή και συγγραφέα Δρ Οζ.

Το τραπέζι των εορτών ή το εορταστικό τραπέζι;

Χριστούγεννα σχέσεις
Χριστούγεννα... Αλλαγή της χρονιάς! Μία περίοδος που από πολλούς θεωρείται η ομορφότερη της χρονιάς. Ίσως γιατί το κλείσιμο της κάποιους τους ανακουφίζει σαν κάτι που πέρασε ή σαν ένα νέο άνοιγμα που θα ευοδωθούν οι κόποι του παρελθόντος. Ίσως γιατί κάνοντας ανασκόπηση στη χρονιά που πέρασε κάποιος νιώθει ικανοποίηση και λαχτάρα για να προχωρήσει, και κάποιος απογοήτευση και θέλει να προσπεράσει.
Μέσα σε όλα αυτά τα ερωτήματα που προκύπτουν, η συγκέντρωση με άλλους ανθρώπους καθιστά τις απαντήσεις πιο δύσκολες. Γιατί το γιορτινό τραπέζι, πολύ συχνά, δεν είναι και τόσο γιορτινό; Αναφέρομαι φυσικά στην εορταστική διάθεση και κατά πόσο αυτή υπάρχει ή επιτρέπεται να βγει στην επιφάνεια.
Οι γιορτές παραδοσιακά είναι αφορμή για οικογενειακή συγκέντρωση. Άνθρωποι ταξιδεύουν, μετακινούνται, επισκέπτονται τις οικογένειες τους προκειμένου να βρεθούν όλοι μαζί για να περάσουν τις γιορτές. Ένα υπέροχο έθιμο που μπορεί ταυτόχρονα να δυσκολεύει πολύ.
Το πνεύμα των εορτών, όσο και αν μας επηρεάζει, δεν είναι ικανό να λύσει παρεξηγήσεις, να επουλώσει πληγές και να κάνει τις σχέσεις πιο λειτουργικές. Αντιθέτως, αυτό που συνήθως γίνεται είναι να κουκουλώνονται οι δυσκολίες προκειμένου να περάσουν οι γιορτές, κι έπειτα ξαναγυρίζουμε στη γνώριμη δυσλειτουργική σχέση.
Αλήθεια, δε μπορεί να γίνει διαφορετικά; 

Η φροντίδα της όποιας σχέσης δεν αφορά την εορταστική περίοδο

Τόλμησε να αποκαλύψει μία μυστική συνταγή για τη θεραπεία των καρκίνων του πνεύμονα, του μαστού, του παγκρέατος, του προστάτη, και του παχέος εντέρου, την οποία οι επιστήμονες δεν ήθελαν να γνωρίζετε!

cookies-021
Ο καρκίνος είναι μια από τις πιο φοβερές ασθένειες που υπάρχουν. Προσβάλλει τα άτομα, επηρεάζοντας τη συνολική σωματική και ψυχική τους κατάσταση.
Χιλιάδες άτομα διαγιγνώσκονται  με καρκίνο σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρκίνου: του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του δέρματος ακόμη και του αίματος.
Οδηγούν στον θάνατο αν δεν αν δεν γίνουν γρήγορα αντιληπτοί.

Η γνωστή θεραπεία περιλαμβάνει χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Και οι δύο είναι επεμβατικές και μπορεί να έχουν πολλές αρνητικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητες  εάν θέλει κάποιος να επιβιώσει. Όμως, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, υπάρχουν επίσης πολλές φυσικές θεραπείες που είναι αρκετά αποτελεσματικές.
Η Ρωσίδα επιστήμονας Cristo Mermersky κατάφερε να δημιουργήσει μια φυσική συνταγή που έχει εφαρμοστεί από χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει καλά χάρη σε αυτήν την επαναστατική συνταγή.
Αυτή η επιστήμονας είπε: "Ακολουθείτε την όλη θεραπεία και ο καρκίνος απλά εξαφανίζεται."
Εξουδετερώνει τα καρκινογόνα κύτταρα, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, θεραπεύει την καρδιά, καθαρίζει το συκώτι, καθώς και τα νεφρά. Ενισχύει επίσης την εγκεφαλική λειτουργία και επιταχύνει την ανάρρωση των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Η μαμά μου είχε Λιπώδη Διήθηση του Ήπατος και άρχισε να πίνει αυτό το ποτό. Σε μερικές ημέρες το συκώτι της είχε ήδη καθαριστεί Εντελώς!

cookies-021
Ο καρκίνος είναι μια από τις πιο φοβερές ασθένειες που υπάρχουν. Προσβάλλει τα άτομα, επηρεάζοντας τη συνολική σωματική και ψυχική τους κατάσταση.
Χιλιάδες άτομα διαγιγνώσκονται  με καρκίνο σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρκίνου: του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του δέρματος ακόμη και του αίματος.
Οδηγούν στον θάνατο αν δεν αν δεν γίνουν γρήγορα αντιληπτοί.

Η γνωστή θεραπεία περιλαμβάνει χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Και οι δύο είναι επεμβατικές και μπορεί να έχουν πολλές αρνητικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητες  εάν θέλει κάποιος να επιβιώσει. Όμως, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, υπάρχουν επίσης πολλές φυσικές θεραπείες που είναι αρκετά αποτελεσματικές.
Η Ρωσίδα επιστήμονας Cristo Mermersky κατάφερε να δημιουργήσει μια φυσική συνταγή που έχει εφαρμοστεί από χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει καλά χάρη σε αυτήν την επαναστατική συνταγή.
Αυτή η επιστήμονας είπε: "Ακολουθείτε την όλη θεραπεία και ο καρκίνος απλά εξαφανίζεται."
Εξουδετερώνει τα καρκινογόνα κύτταρα, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, θεραπεύει την καρδιά, καθαρίζει το συκώτι, καθώς και τα νεφρά. Ενισχύει επίσης την εγκεφαλική λειτουργία και επιταχύνει την ανάρρωση των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Άπλωσε Κουρκουμά γύρω από τα μάτια της. 10 λεπτά αργότερα τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα!

Ένα από τα πιο ισχυρά και πιο υγιεινά μπαχαρικά στον πλανήτη είναι σίγουρα ο κουρκουμάς. Παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας. Χρησιμοποιείται τακτικά στην ινδική κουζίνα, αλλά επίσης χρησιμοποιείται στην Ayurvedic και κινεζική ιατρική για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
she-ξεκίνησε-εφαρμογή-κουρκουμά-γύρω-της-μάτια-10-λεπτά-μετά-τα-αποτελέσματα-ήταν-απίστευτο
Εφαρμόστε το παρακάτω μείγμα γύρω από τα μάτια.
¼  κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη και 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας. 
Περιμένετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.
Κουρκουμάς- Σημαντικότερα Οφέλη για την υγεία:

  1. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο, τα κύτταρα υγιή . Έχει την ικανότητα να μπλοκάρει τα ένζυμα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του καρκίνου. Αν προσθέσετε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού στα γεύματά σας, θα σας προστατεύσει σίγουρα από αυτήν την θανάσιμη ασθένεια.

Επίγνωση: η δική μας βαθύτερη γνώση

Επίγνωση
Πολλές φορές, όταν προσηλώνομαι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εμπειρία μου, είτε πρόκειται για σκέψη, ομιλία είτε απλά για πλοήγηση στο ίντερνετ, αναρωτιέμαι αν τη δεδομένη στιγμή έχω επίγνωση ολόκληρου του σώματος, της αναπνοής μου και κάθε σκέψης, συναισθήματος και αίσθησης των αντικειμένων που χρησιμοποιώ.
Έχω επίγνωση άλλων πραγμάτων και ανθρώπων στον περιβάλλοντα χώρο καθώς φτιάχνω  τον καφέ μου; Άραγε οι άνθρωποι μπορούμε  έστω και λίγο να νιώσουμε τη διαφορά ανάμεσα στην εστίαση της προσοχής στην επιφάνεια του καθρέφτη και όχι στις μορφές που προβάλλονται πάνω της; Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε με την προσοχή μας εστιασμένη πάνω στην επιφάνεια, τότε θα ανακαλύψουμε εύκολα και γρήγορα ότι δεν επηρεαζόμαστε από τις διάφορες μορφές που αντανακλώνται σε αυτή.
Ομοίως, σκέφτομαι ότι μπορεί να αντιλαμβανόμαστε αυτό που βλέπουμε, για παράδειγμα, στην τηλεόραση ή αυτό που μας λέει κάποιος άλλος, αλλά πόση επίγνωση του σώματος μας ή άλλων αντικειμένων μέσα στο δωμάτιο εκτός από την τηλεόραση έχουμε ή του ανθρώπου που μας μιλά την ίδια στιγμή; Κάθε φορά που η προσοχή μας εστιάζεται κατά αποκλειστικότητα σε κάτι που βιώνουμε, χάνουμε την επαφή με την καθαρή επίγνωση, κι αυτό γιατί «η καθαρή επίγνωση είναι σαν τον κενό χώρο, εμπεριέχει όλα μας τα βιώματα, είναι ένα με αυτά, συνάμα όμως διακρίνεται από αυτά». 
Τότε φτάνουμε αναλογιζόμενοι τη σχέση μας με το χρόνο, να νιώθουμε την ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να τη στηρίξουμε σε καινούργια θεμέλια, αυτά της συνειδητότητας και της καθαρής επίγνωσης. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να έρθουμε εγγύτερα στην ουσία της ύπαρξης και στην αλήθεια που τη διαπνέει, ότι δηλαδή  «είμαστε συνειδητοί, άρα υπάρχουμε». 
Η θέληση χωρίς επίγνωση δυναμιτίζει εξαιτίας του φόβου και της άγνοιας τις τάσεις του εαυτού, τις συνήθειες και την ίδια την άγνοια, καθώς υπάρχει σύγχυση και σύγκρουση στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας . Η πνευματική και συναισθηματική διαύγεια αίρειται, όταν υπάρχει απλώς κριτική ή αρνητικότητα ή αποδοχή, αντί της παρατήρησης των σκέψεων και των συναισθημάτων. 
Γι ‘ αυτό τί χρειάζεται να κάνουμε; 

Πάολες και παλικάρια γινήκαμε μαλλιά κουβάρια…



H Ελλάδα θα υποκλίνεται αιώνια στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Η οικουμένη επίσης. Ο ελληνικός λαός έχει το προνόμιο αυτό το έργο να ανήκει στα δικά του τιμαλφή. Και την ακόμα μεγαλύτερη τιμή να το μοιράζεται με όλον τον κόσμο.
    Ο Χατζιδάκις είναι αιώνιος και αθάνατος. Θα παραμείνει στις καρδιές των ανθρώπων όσο υπάρχουν άνθρωποι. Θα παραμείνει στην καρδιά και στο μυαλό του ελληνικού λαού για όσο θα υπάρχει ελληνικός λαός. 
    Αυτονόητες διαπιστώσεις. Τόσο αυτονόητες όσο η διαπίστωση ότι ο Χατζιδάκις δεν έχει την ανάγκη «προστασίας» από κανέναν. Άλλοι έχουν ανάγκη να υποδύονται ότι τον «θυμούνται» και ότι «σέβονται» το έργο του την ώρα που φροντίζουν – λυσωδώς – να ρίχνουν στη λήθη το περιεχόμενό του.
   Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι ένας πληθωρισμός αναφορών στον συνθέτη και τούτο όχι με αφορμή το αειθαλές έργο του – που θα έπρεπε να αποτελεί καθημερινά αφορμή και έναυσμα για μια προσπάθεια πολιτιστικής ανάτασης – αλλά με αφορμή την ερμηνεία ενός τραγουδιού του από την τραγουδίστρια κυρία Πάολα στην τηλεοπτική εκπομπή του κ.Σπύρου Παπαδόπουλου.
    Μεγάλη η ταραχή, λοιπόν. Μέγας και ο κοπετός. Αντιστοίχως με τα προπέρσινα όταν ο κ.Ρουβάς τραγούδησε το «Αξιον Εστί» του Μίκη: «Και είχε δικαίωμα να τραγουδήσει η Πάολα το τραγούδι»; «Και συνάδουν ο Χατζιδάκις και ο Γκάτσος με το είδος τραγουδιού στο οποίο αρέσκεται η κυρία Πάολα»; «Και πως το είπε η Πάολα, το είπε καλά ή το σκότωσε»;

Ο Θησέας, ο Κένταυρος Ευρυτίωνας, και η Ιπποδάμεια.



Στην πλατεία Βικτωρίας, υπάρχει ένα γλυπτό ο οποίο απεικονίζει  την μάχη του   Θησέα, του  Κένταυρου Ευρυτίωνα, και της  Ιπποδάμειας. Το γλυπτό κοσμούσε τη πλατεία Συντάγματος  για αρκετά χρόνια μέχρι το 1938, στην συνέχεια μετακινήθηκε στην στη πλατεία Βικτωρίας. Μάλλον κρίθηκε πως ταίριαζε στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας... 

Τι και εάν ο Θησέας θεμελίωσε το μεγαλείο των Αθηνών ενώνοντας τους δήμους της Αττικής(για αυτό τον λόγο λέμε «Αι Αθήναι»). Την ανάμνηση αυτή εόρταζαν οι Αθηναίοι στις 16 Εκατομβαιώνος με τα «Συνοίκια» ή «Συνοικέσια». 

Το γλυπτό απεικονίζει σύμφωνα με το μύθο, τον ήρωα των Αθηνών Θησέα να σώζει την πανέμορφη Ιπποδάμεια, σύζυγο του βασιλιά των Λαπιθών Πειρίθου, από το μεθυσμένο Κένταυρο Ευρυτίωνα. (*)



Ο Κένταυρος έχει ανασηκωθεί στα πίσω του πόδια, με το αριστερό του χέρι σφίγγει την απελπισμένη Ιπποδάμεια και με το δεξιό κρατάει μία πέτρα, με την οποία προσπαθεί να χτυπήσει το Θησέα. 

Ο Θησέας   προσπαθεί να τον ρίξει, κρατώντας με το αριστερό του χέρι το πόδι του Κενταύρου,  τραβώντας τον ταυτόχρονα με το δεξί χέρι από τα μαλλιά. Το μέγεθος του Κενταύρου αντισταθμίζεται από τη ρώμη του ήρωα Θησέα. Πεσμένη στο έδαφος μία ακόλουθος της Ιπποδάμειας παρακολουθεί ανήμπορη τη σκηνή. 

Η "διάσωση" της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από τον Αραβικό κόσμο




Πολλοί  ίσως δεν γνωρίζουν  πως αρκετά  κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας,  διασώθηκαν από τους Άραβες μετά τον 7ο  μ.χ αιώνα.  Ηδη στο Βυζάντιο κατά τη διάρκεια της «σκοτεινής περιόδου» της Εικονομαχίας τον 7ο και 8ο   αιώνα, τα αρχαία Ελληνικά έργα περί επιστήμης και φιλοσοφίας δεν αντιγράφονταν πλέον στα Ελληνικά, ενώ δεν υπήρχαν  επίσης  πολλές πρωτότυπες νέες φιλοσοφικές προσεγγίσεις  κατά την περίοδο αυτή.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως  η αρχαία Ελληνική επιστήμη και η φιλοσοφία διασώθηκαν σε ένα μικρό ή μεγάλο μεγάλο βαθμό, από τους Άραβες  λόγω των  ιστορικών συνθηκών που προέκυψαν από τις ισλαμικές κατακτήσεις του 7ου αιώνα, αλλά και της αντίστοιχης παρακμής του Βυζαντίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η «Αναγέννηση της Ελληνικής επιστήμης και φιλοσοφίας»  η οποία συντελέστηκε  αργότερα κατά την Αναγέννηση,  οφείλεται εν μέρη και στις μεταφράσεις των αρχαίων Ελληνικών κειμένων που  έγιναν στα Αραβικά στη Βαγδάτη λίγο μετά την ίδρυση της το 762 και διήρκεσε μέχρι και το τέλος του 10ου αιώνα. Αυτή την εποχή  πλούσιοι Άραβες  πλήρωναν μεγάλα ποσά για την αγορά Ελληνικών χειρογράφων που περιείχαν τις πολυπόθητες Αρχαίες Ελληνικές  επιστημονικές και φιλοσοφικές πραγματείες.

Η Ελληνική γνώση πέρασε στα χέρια των Αράβων  κατά τον 9ο  και 10ο  αιώνα οι οποίοι αφού ήρθαν σε επαφή μαζί της, την ανέπτυξαν  σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα περισσότερο.

Ιδιαίτερης προσοχής από τους Άραβες έτυχαν οι μεταφράσεις του Αριστοτέλη αλλά και  οι κλασικές μαθηματικές, αστρονομικές και ιατροφιλοσοφικές πραγματείες των Ευκλείδη, Αρχιμήδη, Πτολεμαίου και Γαληνού.

Πολλά  επισης Αρχαία Ελληνικά  κείμενα  που αφορούν τις απόκρυφες επιστήμες, που δεν υπάρχουν πλέον στο πρωτότυπο, διασώζονται μόνο στα Αραβικά. δηλ. πρακτικές επιστήμες με σκοπό να ελεγχθεί η φύση, όπως Αστρολογία και αλχημεία, γεωμαντεία, μαντική και ερμηνεία ονείρων και, επίσης, λίγη πρακτική ιατρική.

Οι Άραβες της Ισπανίας από τα μέσα του 10ου αιώνα μετέφεραν τις Αραβικές μεταφράσεις όλων αυτών των έργων στη Δύση μεταφράζοντας αρχικά οι ίδιοι στα λατινικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα