Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Χείλη σκασμένα από το κρύο: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

χείλη

Είναι γνωστό ότι όταν πέφτει αισθητά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα όταν αυτό συνδυάζεται με κρύο αέρα και ξηρασία στην ατμόσφαιρα, τα χείλη μας υποφέρουν κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι.

Έτσι προκαλείται το γνωστό σε όλους μας πρόβλημα με τα χείλη που σκάνε, δημιουργούνται πληγές, μας ταλαιπωρούν και μας πονάνε όταν μιλάμε, αλλά και όταν τρώμε ή πίνουμε κάτι.
Το να έχετε πάντα μαζί σας ένα lip balm, το απαλό υλικό σαν κραγιόν που ενυδατώνει και προστατεύει τα χείλη από το κρύο, είναι απαραίτητο τον χειμώνα, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό ή οικονομικό, αν το αγοράζετε από τα καταστήματα.
Με την απλή συνταγή που θα δείτε παρακάτω, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας lip balm και να το έχετε πάντα μαζί σας σε μια μικρή συσκευασία και να το βάζετε στα χείλη σας με τα δάχτυλά σας.

Αμερικανός αναλυτής: Τα σύνορα της Τουρκίας θα αλλάξουν- οι Κούρδοι δημιουργούν ξεχωριστό κράτος


«Τα σύνορα της Τουρκίας θα αλλάξουν, οι Κούρδοι δημιουργούν κράτος, θα κάνουν ομοσπονδία;», γράφει το δημοσίευμα


Δεκέμβριος  16, 2016, 22:36


Ο Αμερικανός αναλυτής, Μάικλ Ρούμπιν,  σε άρθρο του σημειώνει ότι η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί ένα θα γίνει ένα ξεχωριστό κουρδικό κράτος στην Τουρκία ή θα σχηματισθεί μια ομοσπονδία, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα  ‘Demokrat Haber.




O Ρούμπιν αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ισχυρίζεται ότι με αυτήν άρχισε η διαδικασία διαίρεσης του τουρκικού κράτους.



Ο αναλυτής σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των Κούρδων σε μια  αιματηρή προσπάθειά του να τους ταπεινώσει.

 Συγχρόνως, αναζητώντας τις ψήφους της πλειοψηφίας των Κούρδων προσπαθεί να τους διασπάσει.


Ο Ρούμπιν ανέφερε ότι η Τουρκία θα χωριστεί σε τμήματα. 

Μάρω Βαμβουνάκη: Ο θάνατος είναι πολλών ειδών

Αν σε ηλικία ώριμη και δύσκολη, μια γυναίκα —αλλά και άντρας, γιατί, ως γνωστόν, η κλιμακτήριος αφορά και στα δύο φύλα, μόνο που οι άντρες κρύβουν πιο συ­στηματικά και πιο νοσογόνα τα αισθήματα τους και δεν τα μαθαίνουμε – συνεχίζει να υποφέρει επί χρόνια με τα κλασικά συμπτώματα της δυσθυμίας, της κατάθλι­ψης, της παραίτησης, των ψυχοσωματικών, της υστερίας, κι όλα όσα χαρακτηρίζουν την κλιμακτήριο, είναι επει­δή, ξανά, κάτι αρνείται να κάνει για τον εαυτό της σω­στά.xx
Θάβει ξανά τη νέα, μεγάλη της ευκαιρία. Είναι που δεν αξιοποιεί τη νέα πρόταση για ζωή αληθινή, ζωή δι­κή της, του πεπρωμένου της, και αυτοπροδίδεται πάλι.
Ο εαυτός της, έστω και αργότερα, έστω και μέσα σε γκρί­ζο σκηνικό, την καλεί σπαραχτικά να συμφιλιωθούν, να συνομιλήσουν, να ενωθούν, να υπερβούν τον χρόνιο δι­χασμό που τους τυράννησε.

Ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα: Η Κίνα παγίδευσε και άρπαξε αμερικανικό υποβρύχιο drone!



ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΠΟ ΗΠΑ: "ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ" 

Πλοίο του Ναυτικού της Κίνας προχώρησε στην κατάσχεση ενός υποβρύχιου drone που είχε στείλει αμερικανικό ωκεανογραφικό σκάφος σε διεθνή ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε διάβημα, ζητώντας να τους επιστραφεί το drone, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου τύπου στην πρόσφατη ιστορία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου βορειοδυτικά του κόλπου Σούμπικ, την ώρα που το USNS Bowditch, ένα ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος, επρόκειτο να ανακτήσει το υποβρύχιο σκάφος.
Η αποστολή του ερευνητικού σκάφους είναι η συλλογή θαλάσσιων  και υποθαλάσσιων  δεδομένων .
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το Bowditch βρισκόταν περί τα 100 μίλια ανοικτά του λιμανιού Subic όταν έγινε το συμβάν.
Το αμερικανικό σκάφος σταμάτησε προκειμένου να περισυλλέξει δύο υποβρύχια drone όταν ένα κινεζικό σκάφος το οποίο παρακολουθούσε το αμερικανικό  κατέβασε ένα φουσκωτό με ολιγομελή ομάδα η οποία πήγε μέχρι το σημείο που βρισκόταν το αμερικανικό drone και απλά το περισυνέλλεξε.

Η Τετραφάρμακος του Επίκουρου


 Κείμενο της Τετραφάρμακου από τη Βίλα των Παπύρων

Η Τετραφάρμακος αποτελεί την συμπύκνωση των κυριότερων διδασκαλιών του Επίκουρου αναφορικά με το πώς να διάγει κανείς τη ζωή του. Μας είναι γνωστή από ένα κείμενο του Επικούρειου φιλοσόφου Φιλόδημου που διασώθηκε στην λεγόμενη βίλα των παπύρων στο Ηράκλειο της Ιταλίας (σημ. Ercolano, αρχαίο Herculaneum).

"Ο θεός δεν είναι για φόβο, ο θάνατος δεν προκαλεί ανησυχία και το καλό εύκολα αποκτιέται, το δε κακό εύκολα αντέχεται. (Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος και ταγαθόν μεν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον).

Ανάλυση
Άφοβον ο θεός

Σύμφωνα με τον Επίκουρο και πολλούς άλλους Έλληνες της εποχής του οι Θεοί δεν ήταν όπως οι άνθρωποι, με επιθυμίες και πάθη αλλά τέλεια όντα χωρίς καμία επιθυμία που εξ ορισμού δεν ανακατεύονταν στα ανθρώπινα πράγματα. Αυτό γιατί η όποια ενέργεια των Θεών θα φανέρωνε κάποιο σκοπό και ως εκ τούτου κάποια επιθυμία. Αυτό με τη σειρά του θα φανέρωνε κάποια έλλειψη που αυτομάτως θα καθιστούσε το Θεό λιγότερο από τέλειο. Σύμφωνα με τον Επίκουρο επομένως οι Θεοί υπάρχουν μεν αλλά δεν ασχολούνται εξ ορισμού με τα ανθρώπινα πράγματα.

Ανύποπτον ο θάνατος

Ανακαλύφθηκαν απολιθωμένες πατημασιές προγόνων του ανθρώπου ηλικίας 3,7 εκατ. ετών



Ανακαλύφθηκαν απολιθωμένες πατημασιές προγόνων του ανθρώπου ηλικίας 3,7 εκατ. ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στην Τανζανία της Αφρικής απολιθώματα από πατημασιές που έκαναν πρόγονοι του ανθρώπου πριν από 3,66 εκατ. χρόνια.   


Η ανακάλυψη έγινε κοντά στην τοποθεσία Λαετόλι, σε απόσταση μόνο 150 μέτρων από εκεί όπου είχαν βρεθεί παρόμοιες απολιθωμένες πατημασιές το 1976. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτυπώματα πιθανότατα δημιουργήθηκαν από μέλη του δίποδου είδους «Αυστραλοπίθηκος αφαρένσις», στο οποίο ανήκε και η διάσημη «Λούσι».   

Οι νέες πατημασιές μάλλον προέρχονται από ένα αρσενικό που περπατούσε επί τουλάχιστον 30 μέτρα παρέα με τέσσερα πιο μικρόσωμα άτομα (ίσως τρία θηλυκά κι ένα παιδί) πάνω σε βρεγμένη ηφαιστειακή στάχτη, η οποία στη συνέχεια στερεοποιήθηκε.   

Αἶξ και όνος Αἰσώπου Μῦθοι

post-429b

Ένας άνθρωπος είχε μια κατσίκα κι έναν γάιδαρο. 
Φαίνεται πως περισσότερο του χρειαζόταν ο γάιδαρος, γι’ αυτό και τον τάιζε καλύτερα παρά την κατσίκα. 
Η κατσίκα ζηλοφθονούσε τον γάιδαρο, οπότε σκέφθηκε το εξής για να βγάλει το φθόνο της: 
πήγε και του είπε: “γάιδαρε, τι την θέλεις τέτοια ζωή; σε έχουνε δεμένο και κάνεις όλες τις βαριές δουλειές: άλλοτε γυρίζεις τη μυλόπετρα, άλλοτε κουβαλάς φορτία, σε χτυπάνε για να περπατάς… 
Εγώ βλέπω μόνο έναν τρόπο να γλυτώσεις από τα βάσανά σου: να σαλτάρεις και να πέσεις σε ένα γκρεμό, τότε θα βρεις ανάπαυση”. 
Ο γάιδαρος σκέφτηκε “καλά μου λέει! Ζωή είναι αυτή, όλο βαριές δουλειές και βάσανα;” και πήγε έπεσε σε ένα γκρεμό. 
Έτσι όπως έπεσε όμως τραυματίστηκε, αλλά δεν ξεψύχησε. 

Μαγικές επαφές, τραγικές σχέσεις





Ο
‘ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ’ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ. Είναι εδώ. Σημερινός, συγκαιρινός, σύγχρονος, ενεργός. Η ανθρωπότητα τον προετοίμαζε στα σπλάχνα της για δεκαετίες. Ίσως για αιώνες. Και τώρα τον εξαπολύει όπως κάποτε την πανούκλα και πιο πρόσφατα, το AIDS. Ο ελευθέρως καλπάζων ολετήρ σε όλη του τη μεγαλοπρεπή φρίκη. Είναι ακμαίος, άλκιμος, σθεναρός και αν όχι εσθλός, σίγουρα θαλερός και παλλόμενος. Ο α-σχεσιακός, απόλυτα πολυ-επαφικός άνθρωπος ζει ανάμεσά μας. Μέσα μας. Παντού. Και δημιουργεί. Τι; Την εξάλειψη όσων απέμειναν για να θυμίζουν πως κάποτε υπήρχε σ’ αυτόν τον μπλε πλανήτη ανθρωπότητα. Ανθρωπότητα ονείρων, οραμάτων, πολιτισμών, επιτεύξεων. Ανθρωπότητα όρθιων ανθρώπων, όρθιων κεφαλιών, όρθιων βλεμμάτων. Ανθρωπότητα του βλέμματος. Κι όλο αυτό πρέπει να σβήσει.

Κι αυτό, βεβαίως, θα γίνει. Σύντομα, μέσα σε μια, το πολύ δυο γενιές. Θα γίνει ολοκληρωτικά. Εσωτερικά και εξωτερικά. Όπως μέσα έτσι και έξω. Όπως άνω έτσι και κάτω…

Για πολλούς αιώνες είχαμε ξεγελαστεί. Όλοι μας. Ποιητές, φιλόσοφοι, παπάδες, αγρότες, τεχνητάδες. Ναυτικοί, νοικοκυρές, στρατιώτες, εσωτεριστές. Άπαντες και απαξάπαντες. Είχαμε βυθιστεί στη ραστώνη των… σχέσεων. Κάποιος μας είχε κάνει μάγια. Από την αυγή της ανθρωπότητας. Από τον Αδάμ κιόλας. Έστω από την εποχή του Νώε. Κάποιος μας είχε ρίξει κάτι στο νερό, στο χυλό και στο κουρκούτι. Κάποιος μας είχε πείσει ότι όλα είναι σχέσεις. Το κάθε τι, το μικρό και το μεγάλο. Το ασήμαντο και το σπουδαίο. Το έλασσον και το μείζον, καθώς θα λέγανε και οι σπουδαγμένοι άλλων εποχών. Και όλοι είχαμε φάει το μήλο όπως η Χιονάτη και δηλητηριαστήκαμε. 

Πέσαμε σε λήθαργο και ματαίως αναμέναμε το πριγκιπόπουλο να έρθει να μας φιλήσει και να πάρουμε τα πάνω μας. Μόνο τα κάτω μας παίρναμε. Επί αιώνες. Και το παραμύθι συνεχιζόταν. Και πλούταινε και βάθαινε. Σχέση με το μέσα μας, σχέση με το έξω μας, σχέση με τα ποτάμια, τις ραχούλες, τα δεντράκια. Σχέση με το γείτονα, σχέση με τη γειτόνισσα, σχέση με τα έμψυχα, τα άψυχα. Σχέση με το χρόνο, με τον πόνο, με το άσχημο και το ωραίο. Σχέση με το Θεό ακόμη και με το διάβολο (έξω από δω βεβαίως!). Σχέσεις παντού ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν σχέσεις. Σε κενό αέρος ας πούμε ή στο μαύρο κι άραχλο σύμπαν. Σχέση με τα συναισθήματά μας, με τις σκέψεις μας, με τη ‘σκιά’ μας. Σχέση με το στομάχι μας, τους νεφρούς και τα προϊόντα του μεταβολισμού μας.

Δεν ήταν απλώς μάγια αυτά… ήταν η μεγαλύτερη συνωμοσία που υπήρξε ποτέ σε τούτο το μοναχικό, δύσμοιρο και αεί περιστρεφόμενο πλανήτη… η μεγάλη συνωμοσία των σχέσεων ενάντια στην… εξέλιξή μας!

Και τι καταφέραμε;

Για εκείνες τις νάρκες που δεν σκάνε όταν τις πατάς…


Άκουσα εκείνον που έλεγε
Με νάρκωσε αυτή η αγάπη…

Άκουσα εκείνην
Με εκδικήθηκες με το επίμονο βλέμμα σου… ήμουν γυμνή πάντοτε μπροστά σου…

Άκουσα κάποιον ακόμα
Αυτό που λατρέψαμε στους Ήρωες ήταν ότι κατέκτησαν το δικαίωμα να πεθάνουν… δεν σύρθηκαν ως το κατώφλι του τέλους… ζηλέψαμε ότι εφέλκυσαν το κινδυνώδες του βίου αλλά περισσότερο το ιερό τους διάσημο… αυτό του θανάτου μετά από μια πλήρη ζωή…

Κι ακόμα έναν
Ο χριστιανισμός δεν θα παρακμάσει ποτέ… θα τελειώσει μαζί με τον άνθρωπο… ούτε στιγμή πριν… γιατί ταιριάζει απόλυτα με το ψυχισμό του ανθρώπου… το νοσηρό του ψυχισμού του… το σαδομαζοχιστικό ανάγλυφο και τα έγκατα του απείρου του… ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφική οδός… είναι Το Υπόγειο… ο Ποταμός... η Ιαχή… το Παραλήρημα του Ερπετού…

Κάποιος είπε
Λιμνάζω μαζί σου…
Ήταν η φωνή της
Με λήστεψες…
Διέκρινα στα λόγια της
Συνεχίζω να ζω από περιέργεια…

Κι εκείνος
Τα ιστορικά δρώμενα δεν έχουν καμιά ουσιαστική αξία. Πριν από μένα δεν υπάρχει τίποτα. Ένα φαντασιακό κράμα, ένα αμάλγαμα από αλήθειες και ψεύδη… ανοησίες που κάποιο έγραψαν κάποτε… δεν με ενδιαφέρει, δεν πρέπει να χάνεις χρόνο μ’ αυτά… κάνε ιστορία αυτό που ζεις… για σένα… το αύριο, μόνο αυτό να σε νοιάζει…

Μίλησε κάπως έτσι
Η μοναξιά χειροτερεύει κάθε φορά που φεύγεις… κάθε φορά είναι βαρύτερη από την προηγούμενη… όταν δεν σε είχα δεν το ένιωθα αυτό… τώρα πονάω… ίσως η συντροφικότητα να είναι κατάρα…

Τα λόγια του ήταν
Είδα ένα παράξενο όνειρο… βρισκόμουν σε ένα παλιό, άδειο, βρώμικο σπίτι… μου ήταν οικείο… και δεν ήταν… κανείς μέσα… κανείς έξω… περιπλανιόμουν στα άδεια δωμάτια, δεν ξέρω γιατί… κάποια στιγμή γύρισα και είδα τον πατέρα μου… δεν ένιωσα καμιά ζεστασιά… μονάχα φρίκη… ήταν γεμάτος αίματα… από το χτύπημα καθώς έπεσε στο πάτωμα… το δεξί μισό του πρόσωπο ήταν κατάμαυρο… ‘την επόμενη φορά’… αυτό ψέλλισε κι εγώ τον προσπέρασα ουρλιάζοντας άηχα και συνέχισα να περιπλανιέμαι στο αχανές σπίτι με τα άπειρα δωμάτια… και δεν έβρισκα την έξοδο…

Του είπε
Το Ερπετό σε γέννησε… μην το περιφρονείς… μην το αρνείσαι…

ΓΙΑΤΡΕ, ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΙΚΡΗ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΗΝ!





Ο άνθρωπος παραμιλάει, τα 'χει χαμένα ο φουκαράς, δεν αποκλείεται να 'ναι σκαστός από το τρελλάδικο. Αυτά θα σκεφτόταν ο καθένας εάν μόλις πριν 25 χρόνια αντίκρυζε κάποιον να μιλάει «μόνος του» στον δρόμο. Σήμερα είναι εικόνα συνηθέστατη, όλοι σχεδόν επικοινωνούν με φορητό τηλέφωνο.
Ούτε σκέψη υπήρχε πριν λίγα χρόνια στον άνδρα με μικρό πέος να πάει στον μάστορα χειρουργό να του το «τραβήξει» ένα-δυο πόντους. Σήμερα, η δουλειά εξελίχθηκε, νέες τεχνικές, διάφορες εφαρμογές και η προσθήκη, σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι 4-5 εκατοστά, είναι μια απλή διαδικασία.
Σε λιγώτερο από μια ώρα η η φαλλοπλαστική θα έχει ολοκληρωθεί και την επομένη κιόλας ο «ασθενής» θα βγει από την κλινική. Το φοβερό είναι άλλο. Σύμφωνα με έρευνα το 90% (!!!) των Ελλήνων που καταφεύγουν στην αυξητική του μορίου τους δεν το έχουν μικρό! Ακόμα και με την κρεατόβεργά τους σε μήκος και πάχος κανονικού μεγέθους, θέλουν... κι άλλο! Και πιο μακρύ πέος και πιο παχύ. Γιατί;
Κατ' αρχήν. Ποιος είναι ο... προικισμένος πούντζος, όπως έτσι τον έλεγε ο ήρωας της Επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αρχίζει το πάρτι: Το Facebook θα μας ειδοποιεί “πότε μια είδηση είναι ψεύτικη”!

facebook.001

Αν ένα θέμα είναι “εξακριβωμένα ψεύτικο”, οι χρήστες θα βλέπουν στην «είδηση» μια ειδοποίηση πως το θέμα έχει «καταρριφθεί»

Αποφάσισε, τελικά, το Facebook ότι πρέπει να βάλει σε «τάξη» το timeline των χρηστών του, που συχνά βλέπουν να παρελαύνουν δεκάδες ψεύτικες ειδήσεις, ανάμεσα στις αναρτήσεις των φίλων τους. Σε συνεργασία με την Poynter International Fact-Checking Network, που έχει ακριβώς αυτό το αντικείμενο, της διασταύρωσης δηλαδή των ειδήσεων και το κατά πόσο πρόκειται για hoax ή πραγματικότητα, πλέον θα αξιολογεί τα άρθρα που δημοσιεύει ο καθένας και μάλιστα θα παραπέμπει στην διάψευση, σε περίπτωση που πρόκειται για ψεύτικη είδηση.
«Έχουμε ευθύνη να μειώσουμε την διασπορά ψευδών ειδήσεων» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Facebook Adam Mosseri, στην Washington Post και προσθέτει πως αυτό θα γίνει με σεβασμό στην δημοσίευση όλων των απόψεων, καθώς το κοινωνικό δίκτυο δεν θα πάψει να είναι ένας χώρος όπου ο καθένας από τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες του μπορεί να εκφραστεί.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί ως εξής:

Μήπως ο PHILIP K. DICK αποκάλυψε το πραγματικό ΜΑΤΡΙΞ το 1977;



Αποτέλεσμα εικόνας για DID PHILIP K. DICK DISCLOSE THE REAL MATRIX IN 1977?

Δεν υπήρξε απλά ένας διανοούμενος της εποχής του, ο τύπος ήταν ο ένας και μοναδικός της επιστημονικής φαντασίας από την άποψη της οργάνωσης. Ήταν ένα άνθρωπος φαινόμενο που μας μύησε στα μυστικά του μέλλοντος και ο οποίος ποτέ δεν συμμετείχε επίσημα σε οποιαδήποτε επιστήμη (εκτός από την επιστημονική φαντασία) ...Πόσο παράξενο!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΙΟΝ... ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ;



Δεν αντέχεται, ρε, αυτό που μου ρίχνουν στη μάπα εδώ και 50 χρόνια. Ένα καράβι τούρκικο, στρατιωτικό, του λιμενικού, υποβρύχιο, μπαίνει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος και το γεγονός χαρακτηρίζεται «πρόκληση». Μιλάμε σοβαρά ή κάνουμε πλάκα;
Το ίδιο κι αν παραβιάσει το εθνικό μας εναέριο χώρο ένα τουριστικό αεροπλάνο, μαχητικό, καταδιωκτικό. Επιτόπου και μ' ένα στόμα όλοι θα μας πουν «πρόκληση» της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία...πρόκληση!
Αν η Ελλάδα τηρεί παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές...προκλήσεις, τότε με ποιά λογική αισθάνονται να... προκαλούνται κάποιοι;

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ


Ο αισχρός στην εμφάνιση και στους τρόπους ψευτοκαλόγερος Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν ήταν ο γαμάω της Ρωσίας. Δεν πρόκειται περί μύθου. Ένας κτηνώδης άντρακλας, 1μ.93 ύψος, με μαγικές ικανότητες να υπνωτίσει τον καθένα, να πλανέψει την κάθε γυναίκα, μάλιστα με τρόπο χυδαίο, κατάφερε να εξουσιάζει τον τσάρο και την τσάρινα. Να διορίζει υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς.
Για τους συνωμότες που αποφάσισαν να δολοφονήσουν τον Ρασπούτιν η υπόθεση ήταν εθνική. Πατριωτική. Είχε ξεπεράσει κάθε όριο η επιρροή του βρωμύλου Ρασπούτιν, που ξεφτύλιζε την αριστοκρατία, που πηδούσε και μαζί κορόιδευε κάθε κυρία της υψηλής κοινωνίας. Αρχηγός της συνωμοσίας ο 30χρονος πρίγκηπας Φέλιξ Γιουσούπωφ.
Ρασπούτιν και Γιουσούπωφ, δύο άνθρωποι που ανήκαν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Θηρίο μοναχό ο 47χρονος Ρασπούτιν, αγράμματος χωριάτης τον οποίον ο Γιουσούπωφ, όπως καθένας δεν τολμούσε να τον κυττάξει στα μάτια. Διαπεραστικά, μαγνητικά τα μάτια του ρασοφόρου κάρφωναν με φλόγες πύρινες τον άλλον.
Αριστοκράτης ο Φέλιξ Γιουσούπωφ. Πάμπλουτος. Όμορφος. Σπουδαγμένος στην Οξφόρδη. Σνομπ. Μαλακό μέταλλο. Παντρεμένος με το πιο όμορφο κορίτσι της Μόσχας, την Ιρίνα. Και αυτήν είχε στο μάτι να την πηδήξει ο Ρασπούτιν.
Κυβερνήτης της Μόσχας ο πρίγκηψ Γιουσούνωφ, ο πατέρας του Φέλιξ, τόλμησε να τα πει έξω από τα δόντια για τον Ρασπούτιν στον τσάρο. Την άλλη μέρα κιόλας ο κυβερνήτης αντικαταστάθηκε. Η μητέρα του Φέλιξ, απ’ έξω απ’ έξω μίλησε στην τσαρίνα για την αηδιαστική συμπεριφορά αυτου του ελεεινού Ρασπούτιν. «Ελπίζω να μη σε ξαναδώ μπροστά μου» είπε ατάραχα η τσαρίνα στην Γιουσούποβα.
Σα σήμερα 16 Δεκεμβρίου το 1916 ο Ρασπούτιν δέχεται να επισκεφθεί τον Φέλιξ στο σπίτι του στην Πετρούπολη. Όλα είναι έτοιμα.

ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ






ΣΤ' ΜΕΡΟΣ


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Στοβαίος 1, 49, 3

Λοιπόν, η ψυχή είναι ασώματη ουσία γιατί αν είχε σώμα δε θα μπορούσε να σώζει τον εαυτό της.
σημ: η ψυχή είναι αμετάβλητη νοητική ουσία της Αρμονίας.
Κάθε έμβιο σώμα με σάρκα γεννιέται για να πεθάνει.


Διότι, κάθε σώμα χρειάζεται την ουσία, και επίσης χρειάζεται και ζωή που να βρίσκεται σε τάξη. 
σημ: κάθε σώμα χρειάζεται την νοητική ουσία, η οποία δίνει στο σώμα την ζωή, και πάνω στην ζωή (ψυχή) θα δομηθεί το σώμα ώστε να βρίσκεται σε τάξη .

Διότι, κάθε πράγμα που έχει γέννεση πρέπει να το ακολουθεί η μεταβολή.
Διότι ότι γεννιέται, γεννιέται σε μέγεθος και έχει αυξητική πορεία αλλά, κάθε τι αυξανόμενο ακολουθείται από μείωση και τη μείωση την ακολουθεί φθορά.
σημ: κάθε τι που γεννιέται στον δικό μας κόσμο δηλαδή όλα τα έμβια σάρκινα σώματα, πάντα θα τα ακολουθεί η μεταβολή του σώματος τους. 
Διότι ότι γεννιέται, αυξάνει το σώμα του συνεχώς μέχρι την ολοκλήρωση του, αλλά και αμέσως μετά ακολουθείται η μείωση του, δηλαδή η γήρανση και φθορά του σώματος.


Μετέχοντας δε σε ένα είδος ζωής ζει και συμμετέχει στην ύπαρξη εξαιτίας της ψυχής.
Η αιτία λοιπόν της ύπαρξης του σώματος (δηλαδή η ψυχή) είναι η ίδια ανώτερη.
σημ: μετέχοντας το σώμα σε ένα είδος ζωής, συμμετέχει στην ύπαρξη εξαιτίας της ψυχής.

σημ: η αιτία της ύπαρξης του σώματος είναι η ψυχή, και γι'αυτό η ψυχή είναι ανώτερη.




Τώρα βέβαια το να υπάρχει, εννοώ το να γεννιέται μέσα στο λόγο, και να μετέχει σε ζωή με νόηση, διότι η ψυχή δίνει ζωή με νόηση.
Ονομάζεται έμβιο ον εξαιτίας της ζωής, λογικό εξαιτίας της νόησης και θνητό λόγω του σώματος.

σημ: το να υπάρχει το σώμα, δηλαδή το να γεννιέται ενωμένο με τον λόγο της ψυχής, πετυχαίνει να μετέχει στη ζωή με νόηση, διότι η ψυχή δίνει κίνηση με νόηση στο σώμα.

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ Η ΘΝΗΤΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ






Ε' ΜΕΡΟΣ


Ο πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, Λόγος είναι ο Άνθρωπος Ουσιωδώς όμοιος με το Άπλετο Φως, και ο άνθρωπος της Γης είναι το είδος του ανθρώπου. στο κτιστό σύμπαν των επτά κύκλων.

....

Ερμητικά κείμενα: Ερμής Τρισμέγιστος..Ανάλυση κειμένου


Η ψυχή είναι αθάνατη νοητική ουσία έχοντας ως νόημα τον δικό της λόγο, όσο βρίσκεται μαζί με το ανθρώπινο σώμα έλκεται από τη σκέψη της Αρμονίας.


Αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα μένει μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο.
Εξουσιάζει το λόγο της φέροντας σε ό, τι έρχεται στη ζωή, όμοια με τη νόηση της κίνηση και αυτό ονομάζεται ζωή.
Διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ψυχής, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.

....
σημ: θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Η αυτοβελτίωση του εαυτού μας συμβαίνει μόνον όταν μπορούμε να ταξιδεύουμε παντού με τον νου κάνοντας όμορφα όνειρα ψυχής..όνειρα αληθινά..
Αν ο νους είναι πάντα προσγειωμένος στην υλική εδώ πραγματικότητα της καθημερινότητας μας, είναι φυσικό να κάνει πάντα αρνητικές σκέψεις ανούσιες χωρίς νόημα στη ζωή.

Ο νους δίνει ζωή στα συναισθήματα, και τα συναισθήματα δίνουν ζωή στο σώμα.

Αν το σώμα που είναι δίχως λογική (σώμα είναι ο εγκέφαλος, ο ρεαλιστής θνητός νους, ο δίχως λογική εγκέφαλος, που τον οδηγούν οι ανάγκες του σώματος, και οδηγός στην ζωή του γίνονται οι ανάγκες του σώματος). 
Αν το σώμα που είναι δίχως λογική και γεμάτο από ανάγκες ελέγχει τις σκέψεις και τα όνειρα μας για την ζωή, τότε είναι επόμενο να ζήσουμε μια αρνητική ζωή γεμάτη από ανάγκες, με θνητά διττά συναισθήματα που πάντα καταλήγουν σε αρνητικές αισθήσεις και σκέψεις.

Αν όμως ο νους της ψυχής είναι αυτός που θα μας οδηγεί στη ζωή μας, τότε είναι επόμενο πάντα να κάνουμε όμορφες σκέψεις αγάπης και Αρμονίας, όμορφα όνειρα, θα αντιμετωπίζουμε την ζωή με τα όνειρα ψυχής μας, και θα είναι οδηγός στη ζωή μας, όπου θα ζήσουμε μία όμορφη ζωή. Διότι ο νους γεννά την ζωή και τον κόσμο γύρω μας και όχι το σώμα. Επιλογή!

Έτσι λειτουργεί η ψυχή όταν βρίσκεται μέσα, ή έξω από το σώμα, διότι είναι νοητική ουσία.
Εξουσιάζει το λόγο της φέροντας σε ό, τι έρχεται στη ζωή, όπως τα σώματα που είναι όμως γεμάτα από ανάγκες..και αυτό ονομάζεται θνητή ζωή.

Διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ψυχής, η ζωή, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.
Αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα μένει μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο χωρίς τα υλικά σάρκινα σώματα 

....
Συνέχεια..

Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ





Δ' ΜΕΡΟΣ

Υπάρχει λοιπόν η ουσία και ο λόγος και η νόηση και η διανόηση.
Προς τη διανόηση οδηγεί και η εικασία και η αίσθηση.
Ο λόγος οδηγείται προς την ουσία και το νόημα δι'αυτού άγεται.
Η νόηση επιπλέκεται με το λογισμό και μαζί μία μορφή αποκτούν και αυτή είναι η μορφή της ψυχής.
Οδηγεί δε στη διανόηση η εικασία και η αίσθηση.
Αυτά δε μένουν στο ίδιο σημείο αλλά μεγαλώνουν και μικραίνουν και διαφοροποιούνται. Γίνονται χειρότερα όταν αποσπαστούν από τη διανόηση αλλά, όταν ακολουθούν και πείθονται, κοινωνούν το νοητικό λόγο δια των μαθημάτων.
σημ: υπάρχουν λοιπόν τα μαθήματα στην εδώ ζωή από την μοίρα, για να διορθωθούμε και να μην μας οδηγεί η δίχως λογική φύση, αλλά η διανόηση μέσω της νοητικής ουσίας της ψυχής.

Έχουμε βέβαια και την επιλογή. 
Διότι η επιλογή του καλύτερου είναι στη διάθεση μας, όπως άθελα μας και αυτή του χειρότερου. 
Διότι η επιλογή που είναι εξαρτημένη από τα κακά πλησιάζει όποιον τα επιλέξει.
σημ: ο νόμος της έλξης όπως μας αποδεικνύεται πλέον και στα γραπτά του Ερμή Τρισμέγιστου ισχύει!
"ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε"

Επειδή λοιπόν η νοηματική ουσία μας είναι αυτεξούσια, δηλαδή ο νοηματικός λόγος, και αυτή πάντα ίδια μένει, γι'αυτό και η μοίρα δεν την επηρεάζει.

σημ: η μοίρα δεν μπορεί να επέμβει στην ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων, διότι η νοηματική ουσία είναι αυτεξούσια, δεν έχει ανάγκες, ανάγκες έχει μόνο το σώμα μας, άρα η νοηματική μας ουσία ως Ουσιωδώς όμοια με το Φως εξουσιάζει τα πάντα! για τον λόγο αυτόν καμιά μοίρα και κανένας "θεός" δεν μπορεί να εξουσιάσει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των ανθρώπων. 

Μπορεί όμως η μοίρα να εξουσιάσει το σώμα! και να επέμβει με τον νόμο της Αρμονίας που επιφέρει την Μοίρα στους ανθρώπους της Γης, στα σώματα τους και στις μορφές του σώματος τους, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα τα πάθη και τις επιθυμίες.

Επειδή λοιπόν η νοηματική ουσία μας είναι αυτεξούσια, δηλαδή ο νοηματικός λόγος, και αυτή πάντα ίδια μένει, γι'αυτό και η μοίρα δεν την επηρεάζει.

Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ





Γ' ΜΕΡΟΣ 

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Στοβαίος 1, 41,4

Η Ψυχή λοιπόν είναι ουσία ασώματη, (διανοητική ουσία), και όντας μέσα στο σώμα δε χάνει την ουσία της, Διότι συμβαίνει να είναι αεικίνητη στην ουσία της, κινείται μόνη της κατά τη διαδικασία της νόησης χωρίς να κινείται μέσα σε κάτι ούτε προς κάτι ούτε χάρη σε κάτι.
Προέχει στη δύναμη και ότι προέχει δε χρειάζεται αυτά που έπονται.
σημ: αυτά που έπονται (που έρχονται), δηλαδή το πνεύμα και το σώμα, η διανοητική ουσία (ψυχή, ζωτική ουσία) τα εξουσιάζει, και μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά αφού η ίδια η ψυχή είναι ο φορέας της ζωής και δίνει ζωή και κίνηση και στα άλλα.

Αυτό λοιπόν που είναι μέσα σε κάτι είναι ο τόπος και ο χρόνος και η φύση.
Αυτό που υπάρχει σε σχέση με κάτι είναι είναι η Αρμονία και το είδος και το σχήμα.
Και αυτό που υπάρχει χάρη σε κάτι, είναι το σώμα.

Διότι για χάρη του σώματος είναι και ο χρόνος και ο τόπος και η φύση.

Αυτά, με συγγενική οικειότητα, επικοινωνούν μεταξύ τους.
Επειδή το σώμα χρειαζόταν τόπο (δε μπορεί να λειτουργήσει το σώμα χωρίς τόπο) και μεταβάλλεται με φυσικό τρόπο και είναι αδύνατον να υπάρξει μεταβολή χωρίς τον χρόνο και τη φυσική κίνηση, ούτε και μπορεί να υπάρχει σώμα χωρίς Αρμονία.

Ο τόπος λοιπόν υπάρχει για χάρη του σώματος . Διότι δέχεται τις μεταβολές του σώματος και δεν αφήνει να χάνεται ό, τι μεταβάλλεται.
Μεταβαλλόμενο δε, μεταπίπτει από το ένα στο άλλο και χάνει τη σύσταση του αλλά δεν παύει να είναι σώμα, μόνο που, μεταβαλλόμενο σε κάτι άλλο έχει τη σύσταση του άλλου.
Διότι το σώμα, ως σώμα παραμένει. Όμως η όποια διάθεση του δε μένει, και επομένως το σώμα μεταβάλλεται μόνο κατά τη διάθεση.

Λοιπόν, ο τόπος, ο χρόνος και η φυσική κίνηση είναι ασώματα.
Κάθε ένα δε, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.
Και είναι η ιδιότητα της χωρητικότητας το χαρακτηριστικό του τόπου, το διάστημα και ο αριθμός του χρόνου, και της φύσης είναι η κίνηση, της Αρμονίας η φιλία, και του σώματος η μεταβολή.
Χαρακτηριστικό της ίδιας της ψυχής είναι η κατ'ουσίαν νόηση.

Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ




Β' ΜΕΡΟΣ


Στον κτιστό κόσμο υπάρχουν επτά σύμπαντα, το δικό μας σύμπαν είναι το πιο κατωφερή.


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Κινείται ό,τι κινείται με την ενέργεια της κίνησης που κινεί το σύμπαν και η φύση του σύμπαντος δίνει κίνηση σε όλα.
Μία μεν κατά τη δύναμη της και άλλη κατά την ενέργεια της.
Και η μία μεν διαπερνά το σύμπαν και το συγκρατεί από μέσα, ενώ η άλλη απλώνεται και το συγκρατεί απ'έξω.
Μαζί και οι δυο βρίσκονται σε όλα.

Η φύση όλων, δημιουργώντας όσα γεννιούνται, παρέχει δημιουργία σε όσα δημιουργούνται σπέρνοντας τα σπέρματα της και έχοντας ύλη που κινείται.

Καθώς κινείται θερμαίνεται και η ύλη γίνεται φωτιά και νερό, 
το ένα σθεναρό και ισχυρό και το άλλο παθητικό.
Η φωτιά εναντιούμενη στο νερό το ξέρανε κι έγινε γη πάνω στο νερό.
Καθώς δε ξεραινόταν γινόταν ατμός από τα τρία: το νερό, τη γη και τη φωτιά και έγινε αέρας.

Αυτά, ενώθηκαν σύμφωνα με τη λογική της Αρμονίας, το θερμό με το ψυχρό και το ξηρό με το υγρό και από τη συνύπαρξη αυτών έγινε πνεύμα και σπέρμα ανάλογο με το πνεύμα που παρέχει το σύμπαν. 
(σημ: το πνεύμα είναι ανάλογο με τα στοιχεία που εμπεριέχονται εσωτερικά σε κάθε σύμπαν  από τα επτά σύμπαντα επτά κύκλους της κτιστής δημιουργίας από πυρ και πνεύμα).

Αυτό το πνεύμα, πέφτοντας στη μήτρα δεν ηρεμεί στο σπέρμα και, μη ηρεμώντας, μεταβάλλει το σπέρμα και μεταβαλλόμενο, αυτό αποκτά αύξηση και μέγεθος.
Με το μέγεθος που αποκτά παίρνει και εικόνα σχήματος και σχηματίζεται.
Με το σχήμα μεταφέρεται το είδος μέσω του οποίου παίρνει την εικόνα. 

Επειδή λοιπόν το πνεύμα, μέσα στη μήτρα, δεν είχε τη ζωτική του κίνηση αλλά τη βλαστική, αυτήν η Αρμονία τη συνταίριαξε να είναι η υποδοχή της διανοητικής ζωής (η οποία είναι αμερής-αδιαίρετη και αμετάβλητη και δεν παύει ποτέ να είναι αμετάβλητη).

Και ότι είναι μέσα στη μήτρα με τους αριθμούς το κυοφορεί, το γεννά και έξω το βγάζει στον αέρα. 
(σημ: στο δικό μας σύμπαν ο θεός αεί γεωμετρεί).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα