Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα και πιο φυσικά tips ομορφιάς από διάφορες χώρες.

Μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο

Υπάρχουν μέρες που νιώθουμε ότι ακτινοβολούμε ομορφιά, και μέρες που δεν θέλουμε καν να βγούμε από το σπίτι. Και η μεγάλη αλήθεια είναι πως η ομορφιά – είτε μας αρέσει, είτε όχι – βρίσκεται κυρίως στο μυαλό μας.
Αυτό, βέβαια, δεν μας σταματά από το να φροντίζουμε το σώμα μας. Πόσο μάλλον, με το να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, είναι ακόμα πιο εύκολο να νιώθουμε καλά, και συνεπώς να δείχνουμε ότι είμαστε καλά. Και μερικές φορές αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι πολύ απλά, όπως μας δείχνουν οι παρακάτω συμβουλές από ολόκληρο τον κόσμο.

Γαλλία: Καθαριστικό νερό

Στην Γαλλία, οι γυναίκες χρησιμοποιούν εδώ και δύο δεκαετίες μικυλλιακό νερό καθαρισμό. Το νερό αυτό καθαρίζει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα, από σκόνη και βρωμιές του περιβάλλοντος, αλλά και από κατάλοιπα του μακιγιάζ. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο νερό και τρίψτε απαλά στο πρόσωπο.

Κίνα: Κολλαγόνο

Έχετε ακούσει σίγουρα για την μόδα του πόσιμου κολλαγόνου. Στην Κίνα, αυτή η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη. Τα ποτά αυτά περιέχουν κολλαγόνο από ψάρια και έχουν σκοπό να επιδιορθώσουν τα προβλήματα της επιδερμίδας… εκ των έσω. Το κολλαγόνο αποτελεί το 75% του δέρματός μας, και επηρεάζει την ελαστικότητά του. Θυμίζουμε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για να αποδειχθούν τα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου είναι μικρές, και δεν κατέληξαν σε ομόφωνα αποτελέσματα, αλλά η πρακτική εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος.

Αυστραλία: Απόσταγμα από δέντρο τσαγιού και ρίζα μυριόφυλλου

Το έλαιο του τεϊόδεντρου έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, και σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν μπορεί να διώξει την πιτυρίδα. Το έλαιο, πάλι, της ρίζας του μυριόφυλλου χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες για να βοηθήσει στην επούλωση πληγών. Στην Αυστραλία, όμως, πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για την ενυδάτωση που προσφέρει, όπως και για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για την ρίζα του μυριόφυλλου, αλλά το φυτό εμφανίζεται πολύ συχνά σε συνταγές παραδοσιακής ιατρικής.

StressMyPC : Εξετάσετε την σταθερότητα του υπολογιστή σας


Πρόκειται για ένα μικρό αξιόλογο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να εξετάσετε την σταθερότητα του υπολογιστή σας δοκιμάζοντας τη λειτουργία του σε ακραίες καταστάσεις.

Μια άποψη για το bullying


bullying
Το τραγικό συμβάν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, συγκλόνισε την Ελληνική κοινωνία κι έφερε στο προσκήνιο ξανά το ακανθώδες θέμα του bullying, του λεγόμενου σχολικού εκφοβισμού. Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τον τραγικό χαμό ενός νέου ανθρώπου και αποδοκίμασε τους ηθικούς αυτουργούς. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το bullying υπάρχει μέσα μας, δίπλα μας, κοντά μας, ασκείται ακόμη κι από εμάς τους ίδιους ασυνείδητα. 
Κατά πόσο λοιπόν η ίδια κοινωνία που καταδίκασε τους ηθικούς αυτουργούς του Βαγγέλη, η ίδια συνετέλεσε και στη διαιώνιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου;
Θα αναφέρω απλά παραδείγματα, προς επίρρωση των όσων υποστηρίζω. Όλοι μας στα παιδικά μας χρόνια, εκείνη την ευαίσθητη ηλικία που η προσωπικότητά μας πλάθεται και αρχίζει να αναπτύσσεται η αντίληψη, η δημιουργία προσωπικής γνώμης, αλήθεια πόσοι θυμόμαστε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη γνώμη μας; Πόσοι από τα ενήλικα μέλη της οικογένειας υπολόγιζαν στη γνώμη των μικρότερων και δεν κατέφευγαν σε φράσεις κλισέ τύπου: "εσύ είσαι μικρός, μεγάλωσε πρώτα και μετά τα λέμε’’  ή "είσαι μικρός, δε δικαιούται να έχεις γνώμη.
Η αποθάρρυνση στην ουσία του νέου ανθρώπου, η υποτίμηση της κρίσης του, στην πιο ευαίσθητη ηλικία που η προσωπικότητα αρχίζει να αναπτύσσεται. Ένας λοιπόν μεγαλύτερος ζητά από κάποιον που είναι μικρότερος να υποταχθεί στην ουσία σε αυτό που του λέει ή του ζητάει. Κι όμως, αδιόρατα, ασυνείδητα, το bullying θρέφεται με αυτή την εξουσία μεγαλύτερου προς τον μικρότερο κι έτσι εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.

Η μάστιγα της προσδοκίας

Η μάστιγα της προσδοκίας

Τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαν τι θα προτιμούσατε από τις παρακάτω τρεις επιλογές;
1) να κερδίσετε το αργυρό μετάλλιο στους αγώνες
2) να κερδίσετε το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες
3) να έρθετε προτελευταίοι
Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι (το 90% σύμφωνα με τις έρευνες) θα επιλέγατε το αργυρό μετάλλιο. Στο κάτω κάτω ποιος θέλει το χάλκινο όταν μπορεί να έχει το αργυρό μετάλλιο. Ποια θα έπρεπε, όμως, να ήταν η επιλογή σας αν το κριτήριο σας ήταν το να μεγιστοποιήσετε την ευτυχία σας; Οι έρευνες δείχνουν ότι τότε θα έπρεπε να είχατε επιλέξει το χάλκινο μετάλλιο… Οι νικητές χάλκινων μεταλλίων δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από τους νικητές των αργυρών! Ο λόγος;  Οι προσδοκίες…
Όσοι έρχονται δεύτεροι σε έναν αγώνα φαντάζονται πως θα ήταν αν είχαν έρθει πρώτοι και απογοητεύονται. Όσοι έρχονται τρίτοι φαντάζονται πως θα ήταν αν είχαν έρθει τέταρτοι και χαίρονται. Η απογοήτευση και η χαρά που νιώθουμε είναι το προϊόν της σύγκρισης του αποτελέσματος που παράγουμε με την προσδοκία που είχαμε θέσει στον εαυτό μας. Όταν το παραγόμενο αποτέλεσμα ξεπερνάει την προσδοκία μας τότε χαιρόμαστε. Διαφορετικά απογοητευόμαστε.
Με ποιον μηχανισμό, όμως, διαμορφώνουμε τις προσδοκίες μας; Αν και η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αρκετά περίπλοκη, ο βασικότερος παράγοντας διαμόρφωσης των προσδοκιών μας είναι η φαντασία μας. το πως φανταζόμαστε ότι θα «έπρεπε» να είναι τα πράγματα. Αν δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε απογοητευόμαστε. Αν δεν είναι η δουλειά μας όπως θα «έπρεπε» να είναι απογοητευόμαστε. Αν δεν είναι το σώμα μας όπως θα «έπρεπε» να είναι, απογοητευόμαστε. Αν δεν είναι το σπίτι μας όπως θα «έπρεπε» να είναι, απογοητευόμαστε. Αν δεν είναι η σχέση μας όμως θα «έπρεπε» να είναι, απογοητευόμαστε. Αν δεν είναι η ζωή μας όπως θα «έπρεπε» να είναι, απογοητευόμαστε. Και πως θα «έπρεπε» να είναι όλα αυτά;

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ… ΟΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

18744_erdogan-milli-seferberlik-ilan-ediyorumΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα εντυπωσιακό κήρυγμα στην 32η συγκέντρωση δημάρχων από όλη την Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, ουσιαστικά κήρυξε την Τουρκία σε κατάσταση πολεμικής σύγκρουσης με τους εχθρούς του τουρκικού έθνους, καλώντας τους πολίτες σε πολεμική επιφυλακή και πολεμική επιστράτευση για την σωτηρία της πατρίδας.
Ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα κρεσέντο απειλών επικαλούμενος τον Εθνικό Όρκο, «Misak ı Milli», που προέβλεπε την Μοσούλη, την βόρειο Συρία την Δ Θράκη ακόμα και την Θεσσαλονίκη εντός Τουρκίας, επιτέθηκε κατά όλων των υποτιθέμενων εχθρών της Τουρκίας, όπως το κουρδικό ΡΚΚ, το ισλαμικό DAEŞ, το δίχτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τις αριστερές οργανώσεις όπως το DHKP-C που δρα κυρίως στον Πόντο, ενώ δεν παρέλειψε να καταδικάσει και την Ευρώπη ότι στηρίζει τους τρομοκράτες που δρουν στο τουρκικό έδαφος.
angry-erdogan
Προχωρώντας ο Ερντογάν ουσιαστικά αναγγέλλει στρατιωτικό νόμο σε όλη την τουρκική επικράτεια την οποία, όπως υποστήριξε, απειλεί άμεσα η τρομοκρατία και οι διάφοροι εχθροί της Τουρκίας, παίρνοντας ειδικές εξουσίες και στην πραγματικότητα καταργώντας το τούρκικο σύνταγμα το οποίο άλλωστε από καιρό έχει καταργήσει, για να αποκτήσει ντεφάκτο τις εξουσίες που επιδιώκει με την λεγομένη συνταγματική μεταρρύθμιση.

To Τρίτο Μάτι και η “Μαγική” Όραση του ανθρώπου

Τρίτο Μάτι

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει, έστω και αν δεν γνωρίζουμε τι είναι, για το Τρίτο Μάτι. Αρκετοί όταν σκέφτονται το Τρίτο Μάτι, το συσχετίζουν με ζώα όπως τα ιγκουάνα  ή τους αρχαίους σφηνόδοντες της Νέας Ζηλανδίας που διατηρούν ακόμη ένα λειτουργικό Τρίτο Μάτι που στην επιστημονική του εκδοχή ονομάζεται Επίφυση. Οι επιστημονικές έρευνες στις ημέρες μας υποστηρίζουν πως ίσως αυτό το όργανο ήταν το πρώτο μάτι της φύσης, ειδικότερα στα σπονδυλωτά και τους ανθρώπους.
Όμως το Τρίτο Μάτι ή η Επίφυση περιβάλλεται από μυστήριο, καθώς η ακριβής λειτουργία του είναι άγνωστη στην Επιστήμη. Η Μικροσκοπική μελέτη του έχει αποκαλύψει πως σχηματίζεται από κυψέλες που διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις φωτοευαίσθητες κυψέλες που βρίσκονται στον Αμφιβλειστροειδή Χιτώνα των ματιών, κάτι που υποδεικνύει πως ίσως λειτουργούσε ως όργανο όρασης. Η επίφυση, ή Τρίτο Μάτι, φαίνεται πως δέχεται «σήματα» από περιοχές του  Εγκεφάλου που επηρεάζονται άμεσα από τις παρορμήσεις που διαπερνούν τα οπτικά νεύρα και εκκρίνει την ορμόνη Μελατονίνη, που επίσης μπορεί κανείς να βρει στον Αμφιβλειστροειδή μας. Αυτή η ορμόνη φαίνεται πως σχετίζεται με τον κύκλο του ύπνου και της εγρήγορσης, μία διεργασία που οι Επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει επακριβώς. Οι πνευματικές παραδόσεις όμως, όπως η Θεοσοφία κ.α, θεωρούν πως ταυτόχρονα με τις φυσιολογικές λειτουργίες του, το Τρίτο Μάτι που βρίσκεται στο κέντρο του  μέτωπου είναι ένα πολύ σημαντικό ψυχοφυσιολογικό κέντρο ή Τσάκρα, που σχετίζεται με δυνάμεις όπως η ενόραση και η αναπτυγμένη Συνειδητότητα.

Γιατί κάποιος λέει ψέματα πολύ εύκολα?


Όλοι μας έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας κάποιον ψεύτη . Κάποιες φορές ίσως είμαστε και εμείς οι ίδιοι (αλλά ξέχασα, εμείς πάντα έχουμε δίκιο για τον λόγο που θα πούμε ένα ψεματάκι μικρό ).

 Σε αυτό που εστιάζουμε συνήθως είναι πως μερικοί άνθρωποι είναι ψεύτες σε παθολογικό σημείο, που μάλιστα γνωρίζουμε ότι εκείνη την στιγμή μπορεί να μην είναι πραγματικό αυτό που λένε αλλά τους ακούμε.

 Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν οι ψεύτες με τις νευροεπιστήμες; Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2016 αναφέρει ότι λέγοντας κάποιος μικρά ψέματα συχνά, στην ουσία "ρυθμίζει" τον εγκέφαλό του να μην νιώθει άσχημα γι αυτό.


 Νευρολογικά, με κάθε μικρό ψέμα που λέει κάποιος, γίνεται πιο εύκολο να πει όλο και μεγαλύτερο ψέμα.

Τα συμπτώματα που δείχνουν δυσλειτουργία του θυρεοειδούς

thyroidets.jpg
Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο υποφέρουν από παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, οι μισοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν. Επειδή οι ορμόνες που παράγει επηρεάζουν σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος, καλό είναι να γνωρίζετε τα συμπτώματα, που θα πρέπει να σας υποψιάσουν, ώστε να αναζητήσετε τη βοήθεια ενδοκρινολόγου.
Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού και έχει το σχήμα πεταλούδας. Παράγει ορμόνες (T3, T4 και  καλσιτονίνη), που ελέγχουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού: από το πόσο γρήγορα χτυπά η καρδιά έως το πόσο γρήγορα ή αργά μεταβολίζονται οι θερμίδες που λαμβάνονται μέσω της διατροφής. «Η δυσλειτουργία του μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα στις γυναίκες άνω των 35 ετών, οι οποίες είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση νοσημάτων του συγκεκριμένου αδένα. 
Στις παθήσεις του θυρεοειδούς περιλαμβάνονται ο υπερθυρεοειδισμός, ο υποθυρεοειδισμός, που είναι οι πιο κοινές, οι θυρεοειδίτιδες, οι όζοι και η βρογχοκήλη. Η διάγνωση γίνεται με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, την κλινική εξέταση, αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ σπανιότερα απαιτείται η λήψη δείγματος ιστού για βιοψία. 
Η θεραπεία εξαρτάται από το νόσημα και τις περισσότερες φορές περιορίζεται στη λήψη φαρμάκων. Δεν αποκλείεται όμως να συστηθεί χειρουργική επέμβαση, σε περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή δεν επαρκεί ή όταν υπάρχουν καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι», εξηγεί ο κ. Αντώνιος Χατζηιωαννίδης, επιστημονικά υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Ιδιωτικού Πολυιατρείου Ηλιούπολης.

Τα ύποπτα συμπτώματα

Χρησιμοποιήστε ασπιρίνη για τη λεύκανση των ρούχων και την αφαίρεση λεκέδων

Για να λευκάνετε τα ρούχα σας πιο αποτελεσματικά, δώστε προσοχή στο είδος των ρούχων που θέλετε να πλύνετε και επιλέξτε ανάλογα κρύο ή ζεστό νερό.

lefka rouxa

Σχεδόν όλοι έχουμε ένα ή περισσότερα άσπρα ρούχα στη ντουλάπα μας, είτε επειδή πρέπει να τα φοράτε στη δουλειά είτε επειδή συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα.
Ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να μην φορούν πολύ συχνά άσπρα ρούχα για να αποφύγουν αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες ιδρώτα που δημιουργούν ένα άσχημο κιτρινωπό χρώμα στο ρούχο.
Αν και το πλυντήριό σας μπορεί εύκολα να αφαιρέσει κάθε είδος βρωμιάς που συσσωρεύεται από το περιβάλλον, είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσει αυτή τη φυσική φωτεινότητα του λευκού χρώματος.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποφεύγετε να τα φοράτε και δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε χημικά για να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση.
Χάρη στις ιδιότητες που διαθέτει η ασπιρίνη, μπορείτε να λευκάνετε τα ρούχα σας φυσικά χωρίς να εκθέτετε τα ντελικάτα υφάσματα σε σκληρές χημικές ουσίες.
Σήμερα θα σας πούμε γιατί είναι τόσο αποτελεσματική και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των κανονικών πλύσεων.
Πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Γιατί να χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη για τη λεύκανση των ρούχων και την αφαίρεση των λεκέδων;

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ! Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ



Ανταρκτική, μια μυστηριώδης, παγωμένη, ουδέτερη ζώνη. Σε όλη την ιστορία, η ανθρωπότητα έχει οδηγηθεί να πιστεύει ότι η ήπειρος δεν κρατά κανένα μυστικό. Προφανώς, νέα αμφιλεγόμενα στοιχεία και έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Ανταρκτική είναι η βάση μιας μυστικής παγκόσμιας ελίτ, που κατέχει τεράστια δύναμη. 

ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ 

Πληροφοριοδότες έχουν αποκαλύψει ότι η Ανταρκτική φιλοξενεί υπόγειες εγκαταστάσεις που ανήκουν σε μια πανίσχυρη συμμαχία κυβέρνησης και εξωγήινων ειδών, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, ακόμη και εξωγήινων. 

Το όνομα της συμμαχίας είναι Interplanetary Corporate Conglomerate (ICC), με πολλούς να επισημαίνουν ότι είναι μόνον μία από τις πέντε μεγάλες cabals της Γης. 

Η ιστορία της αληθινής εκμετάλλευσης της Ανταρκτικής άρχισε κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ, όταν οι Ναζί ξεκίνησαν την εξερεύνηση, καθώς και την κατασκευή ενός τεράστιου δικτύου βάσεων και συνδεδεμένων σηράγγων στη δεκαετία του 1930. 

Σύμφωνα με τον καταξιωμένο θεωρητικός συνωμοσιών Michael Salla, η επέκταση κράτησε έως το 1950, με την Ανταρκτική να αποτελεί καταφύγιο για την ελίτ των Ναζί που φυγαδεύτηκε με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Για να γυρίσουμε στη σύγχρονη εποχή, η Ανταρκτική έχει εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερη  ήπειρο όπου η παγκόσμια ελίτ συναντάται μυστικά και δημιουργεί τα μυστικά διαστημικά προγράμματα. 

Δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα προγράμματα, αν και ό, τι και αν είναι, οι συνέπειες τους για την ανθρωπότητα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας για το περιεχόμενό τους . 

Όταν λέμε «εβίβα» ουσιαστικά λέμε «ευοί ευάν»


Ευοί Ευάν και…εβίβα

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η λέξη «εβίβα» είναι λατινική ή ιταλική κι όταν πίνουν και φωνάζουν εβίβα, πιστεύουν ότι μιλούν ιταλικά. 


Πιστεύουν ότι προέρχεται από τη λέξη viva που σημαίνει ζωή. 

Στα ιταλικά και ισπανικά viva σημαίνει “να ζήσεις” ή ζήτω, όπως λέμε “viva Mexico”. 

Η λατινική λέξη που είναι η ρίζα αυτών είναι η λέξη “vivat, vivere”.

Κι όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι διαφορετική.


Η λέξη “εβίβα”, που συχνά ανταλλάσσεται μεταξύ των συμποτών, όσο και αν μοιάζει, δεν είναι λατινική. 

Ο μύθος του Οιδίποδα και της Σφίγγας – Τα κρυμμένα μυστικά


Η Σφίγγα είναι φανταστικό πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας,στενά συνδεδεμένο με το μύθο των Λαβδακιδών και συγκεκριμένα με εκείνον του Οιδίποδα. Οι αναπαραστάσεις της χρησιμοποιούνταν σε ασφαλισμένους χώρους ως σύμβολα προστασίας στον αιγυπτιακό, ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό.
Σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν κόρη τηςΧίμαιρας και του Όρθρου ή κατά άλλους του Τυφώνος και της Έχιδνας.. Η Έχιδνα είχε γεννήσει επίσης τον Κέρβερο τον Όρθρο (φύλακας των κοπαδιών του Γηρυόνη), το Λιοντάρι της Νεμέας, τη Λερναία Ύδρα και τη Φαία της Κρομμυώνας. Της αποδίδουν επίσης τη Χίμαιρα, το δράκοντα της Κολχίδας, το φύλακα του χρυσόμαλλου δέρατος, το δράκοντα που φυλούσε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων και τον αετό του Προμηθέα.


Στις ελληνικές αναπαραστάσεις η Σφίγγα απεικονίζεται ως φτερωτό λιοντάρι με κεφάλι γυναίκας (εν αντιθέσει με τη Σφίγγα της Αιγύπτου, που δεν έχει φτερά) ή ως γυναίκα με πέλματα και στήθη λιονταριού , ουρά ερπετούκαι φτερά πτηνού. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη σφίγγω.

Τις Σειρήνες τις αναγνωρίζουμε από το σώμα πουλιού,το ανθρώπινο κεφάλι,τα πόδια και τα νύχια που είναι δυνατά και χοντρά και μπορούν να παρομοιαστούν σαν του λιονταριού.Αυτό μας δείχνει ίσως μια συγγένεια που μπορεί να υπάρχει μεταξύ Σειρηνός και Σφιγγός.
Η Ήρα και ο Άρης την έστειλαν από την πατρίδα της, την Αρχαία Θήβα. Εκεί στεκόταν και ρωτούσε τους περαστικούς «Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;». Όποιον δεν μπορούσε να λύσει το γρίφο, η Σφίγγα τον έσφιγγε, μέχρι να πεθάνει. Ο Οιδίπους έλυσε τον γρίφο απαντώντας ότι το ον αυτό είναι ο άνθρωπος, αφού όταν είναι βρέφος περπατάει στα τέσσερα, μετά σηκώνεται στα δύο του πόδια και στα γηρατειά περπατάει όρθιος αλλά χρησιμοποιεί σαν τρίτο πόδι ένα μπαστούνι. Μόλις λύθηκε το αίνιγμά της η Σφίγγα γκρεμίστηκε από τον βράχο που στεκόταν και σκοτώθηκε. Ωστόσο, ο ακριβής γρίφος που έδινε η Σφίγγα δεν είναι γνωστός από αρχαίες πηγές, αλλά από μεταγενέστερα κείμενα.
Τα Κοινά έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα Σφίγγα(μυθολογία),το Βικιλεξικό έχει λήμμα που έχει σχέση με το λήμμα: σφίγγα(μυθολογία).Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για την Σφίγγα την οποία παρουσιάζει ο Παυσανίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Παυσανία η Σφίγγα ήταν νόθα κόρη του Λάιου. Ο Λάιος εμπιστεύθηκε μόνο σε αυτή τον χρησμό που πήρε από την Πυθία και της ανέφερε πως αφορούσε μόνο την Ιοκάστη και τους καρπούς της. Αυτό γιατί ο Λάιος είχε παιδιά και από παλλακίδες, αφού απέφευγε την συνεύρεση του με την Ιοκάστη. Όμως σε ένα από τα μεθύσια του κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και γεννήθηκε ο Οιδίποδας.
Έτσι, παρότι εγκατέλειψε τον Οιδίποδα στον Κιθαιρώνα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του, όταν κάποιος από τους γιους διεκδικούσε τον θρόνο τον έστελνε στην Σφίγγα. Αυτή με τον γρίφο της εξέταζε αν αυτοί ήταν γνήσια παιδιά του Λάιου. Επειδή τη γνώση του χρησμού την είχαν μόνο αυτοί που κατάγονταν από τη βασιλική γενιά, όσοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στον γρίφο της θανατώνονταν.
Ο Οιδίποδας πριν συναντήσει τη Σφίγγα είχε μάθει για τον γρίφο στον ύπνο του. Έτσι μπόρεσε να τον λύσει.
Ο αστεροειδής 896 Σφίγξ (896 Sphinx), που ανακαλύφθηκε το 1918, πήρε το όνομά του από τη Σφίγγα της Αιγύπτου.

Μεταναστευτικό: Η παράνοια λέγεται τώρα "λογική"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα