Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ





Δύσκολο, δύσκολο πολύ η ψυχή να ξεκκολήσει από το σώμα της τον κόσμο˙ βουνά, θάλασσες, πολιτείες, ανθρώποι – ένα χταπόδι είναι η ψυχή κι όλα τούτα απλοκαμοί της.
Έκαμε η Ιταλία κατοχή στην ψυχή μου, έκαμε κατοχή η ψυχή μου στην Ιταλία, πια δε χωρίζουμε, γίναμε ένα˙ δεν υπάρχει δύναμη πιο ιμπεριαλιστική στον κόσμο από την ψυχή του ανθρώπου˙ καταχτάει, καταχτάται, κι όλο κι η αυτοκρατορία της τής φαντάζει στενή, πλαντάει, και θέλει να κυριέψει τον κόσμο, για να μπορεί ν’ ανασάνει...

Τέτοιο στάθηκε το πρώτο μου παρθενικό ταξίδι στη Φραγκιά. Τότε ευτύς δεν το κατάλαβα, μα μέσα μου άρχισαν να σπάζουν τα σύνορα της επαρχίας, είδα πως ο κόσμος είναι πιο πλούσιος και πιο πλατύς από την Ελλάδα, κι η ομορφιά κι ο πόνος κι η δύναμη μπορούν να πάρουν κι άλλα πρόσωπα εξόν από τα πρόσωπα που τους έδωσε η Κρήτη κι η Ελλάδα. Πόσες φορές, κοιτάζοντας τα ωραία σώματα που λάμπουν σαν αθάνατα στις ζωγραφιές της Αναγέννησης, με κυρίευε θλίψη αβάσταχτη κι αγανάχτηση, γιατί όλα τα θεία κορμιά που έδωκαν αφορμή στις ζωγραφιές τούτες σάπισαν, γίνηκαν χώμα˙ μιαν αστραπή μονάχα κρατάει απάνω στο φως του ήλιου η ομορφιά και η δόξα του ανθρώπου. Είχαν αρχίσει ν’ ανοίγουν πάλι μέσα μου οι δυο μεγάλες λαβωματιές … Από το πρώτο μου ετούτο ταξίδι, πάντα πια η ομορφιά αφήνει θανατερή απόγεψη στα χείλη μου. Έτσι πλούτισε η ψυχή μου βρίσκοντας μια νέα πηγή ανταρσίας˙ γιατί εύκολα δεν ανέχεται η απλοϊκή ψυχή του νέου να εξευτελίζεται η ομορφιά, και να μην απλώνει απάνω της το χέρι του ο Θεός και να την κάνει αθάνατη. Να’ μουν εγώ ο Θεός, διαλογίζεται ο νέος, σπάταλα θα μοίραζα την αθανασία˙ δε θ’ άφηνα ποτέ ένα ωραίο κορμί ή μια γενναία ψυχή να πεθάνει˙ μα τι Θεός είναι ετούτος που στον ίδιο κοπρόλακκο ρίχνει τους όμορφους και τους άσκημους, τους γενναίους και τους κιοτήδες και πατάει απάνω τους την πατούσα του, χωρίς διάκριση, και τους κάνει όλους λάσπη; Ή δεν είναι δίκαιος, ή δεν είναι παντοδύναμος, ή δεν καταλαβαίνει! Κι ο νέος, χωρίς συχνά να το ξέρει, πλάθει μέσα του, κρυφά, ένα Θεό που να μην ντροπιάζει την καρδιά του.

Mind Loop : Η αιώνια «Λούπα» του ανθρώπινου μυαλού

Loop

Mind Loop :  Αν η ζωή είναι προσωρινή, τότε πως μπορούμε και τη βιώνουμε αυτή τη στιγμή; Γιατί δεν έχει τελειώσει το Σύμπαν;  Μα κι αν είχε διαγραφεί και είχε γεννηθεί ξανά, θα το θυμόμασταν;
   Μόνο σε ένα άπειρο Σύμπαν θα μπορούσε να χωρέσει η ζωή. Μόνο σε ένα Σύμπαν δίχως όρια θα μπορούσε η ζωή αυτή να εκφραστεί σε όλες τις εκφάνσεις της μένοντας αιώνια. Και για να το καταφέρει αυτό, γίνεται ευάλωτη, εύθραυστη και εφήμερη. Φθείρεται και σβήνει για να αναζωπυρωθεί και πάλι. Και μεις, σαν ταξιδευτές της δημιουργίας, συλλέγουμε εμπειρίες, αλήθειες, εμπνεύσεις και αισθήσεις για να τις φυλάξουμε μέχρι να τις συναντήσουμε και πάλι. Σκαλί σκαλί ανακαλύπτουμε τον κόσμο και πέρα απ’τις δυσκολίες και τα εμπόδια πάντα καταφέρνουμε να φτάσουμε πιο μακριά. Παγιδευμένοι μέσα στο ίδιο μας το κεφάλι αντιλαμβανόμαστε όσα ήδη υποσυνείδητα γνωρίζουμε, βιώνοντας μια περιπλάνηση βγαλμένη μέσα απ’τη φαντασία μας. Και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ. Η ζωή δεν στερεύει ούτε στο ελάχιστο. Όσο κοντά κι αν φτάσουμε στο θάνατο, μονάχα τον προσπερνούμε. Σαν να είμαστε αιωνόβιοι. Οι θεοί που κρατούν στα χέρια τους την ίδια τους τη ζωή.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 600 KM/SEC;

Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες κοσμικές δομές του Σύμπαντος περιλαμβάνουν τα σμήνη των γαλαξιών, τα γαλαξιακά υπερσμήνη και τέλος τα "μεγάλα τείχη" (μια διάταξη από γαλαξίες σε μορφή εκτεταμένου φύλλου), που εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών φωτός. Υπάρχει όμως και μια άλλη υπερμεγέθης συγκέντρωση μάζας, ο ¨Μεγάλος Ελκυστής", που ασκεί τεράστια ελκτική βαρυτική δύναμη ώστε να αποτελεί μαζί με τις υπόλοιπες δομές της κοσμικής ύλης, την αιτία της κίνησης όχι μόνο γαλαξιών, όπως ο δικός μας, αλλά και του σμήνους της Παρθένου στον οποίο ανήκει και η τοπική ομάδα του Γαλαξία μας, με εκπληκτικά μεγάλες ταχύτητες.

great-attractor
Η μέτρηση αυτών των κοσμικών ταχυτήτων γίνεται με πλαίσιο αναφοράς το Κοσμικό Υπόβαθρο Μικροκυμάτων. Έτσι ακριβείς μετρήσεις έδειξαν ότι κινούμεθα προς το τμήμα του Ουρανού, που βρίσκεται ο αστερισμός του Λέοντα.
Ο Γαλαξίας μας μαζί με άλλους (Ανδρομέδας, τα Νέφη του Μαγγελάνου και τριάντα ακόμη μικρότερους γαλαξίες), αποτελούν μια τοπική ομάδα που κινείται με ταχύτητα περίπου 600 km/sec προς την κατεύθυνση ενός μικρού αστερισμού, στο Νότιο ημισφαίριο του Ουρανού, την Αντλία. Πρέπει να εξηγήσουμε όμως ότι η κίνηση αυτή δεν οφείλεται στην διαστολή του Σύμπαντος αλλά σε τέσσερις διαφορετικές αιτίες.

Διάστημα – Αστεροσεισμολογία: Ταλαντώσεις όμοιες με αυτές στον Ήλιο παρατηρούνται και σε άλλα άστρα-και αποκαλύπτουν



Hyades; open star cluster.
Ο Ήλιος μας πάλλεται εξαιτίας των κυμάτων πίεσης που δημιουργούνται από τους στροβιλισμούς στα ανώτερα στρώματά του – τα στρώματα που κυριαρχούνται από κινήσεις αερίων συναγωγής. [Η συναγωγή είναι ένας από τους τρεις τρόπους μεταφοράς της θερμότητας από ένα σώμα ή σύστημα μεγαλύτερης θερμοκρασίας σε ένα άλλο μικρότερης θερμοκρασίας. Συμβαίνει ανάμεσα σε ένα στερεό και ένα ρευστό, και ειδικότερα όταν ένα ρευστό κινείται πάνω σε μια επιφάνεια στερεού]. Ηλιοσεισμολογίαείναι το όνομα με το οποίο αναφέρεται η μελέτη αυτών των ταλαντώσεων, η οποία μπορεί να ρίξει φως στις εσωτερικές λειτουργίες του ήλιου.
Οι αστρονόμοι ανιχνεύουν συχνά φωτεινές ταλαντώσεις σε άλλα άστρα, οι φυσικές διεργασίες στα οποία τα καθιστά μεταβλητά, όπως τα μεταβλητά άστρα Κηφείδες, που χρησιμοποιούνται για να ρυθμιστεί η κοσμική κλίμακα αποστάσεων. Όμως, είναι πολύ δυσκολότερο να ανιχνεύσουν σε άστρα, ταλαντώσεις, όπως του Ήλιου, οι οποίες προκαλούνται από συναγωγή κοντά στην επιφάνεια των άστρων («αστεροσεισμολογία»). Τα ανοιχτά αστρικά σμήνη έχουν κατανοηθεί καλά και παρέχουν στοιχεία σημαντικά για τη μελέτη της αστρικής εξέλιξης, της περιστροφής ενός άστρου, των αστρικών μαζών και ηλικιών και πολλών άλλων ιδιοτήτων – και έτσι η αστεροσεισμολογία θα είναι μια αξιόπιστη προσθήκη για την παροχή ανεξάρτητων προσδιορισμών των μαζών και ηλικιών για τα μέλη των σμηνών. Οι αστρονόμοι, όμως, δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν τέτοιες μετρήσεις στα άστρα κύριας ακολουθίας σε ένα ανοικτό σμήνος – μέχρι τώρα.

Το σεναριο του αναποφευκτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σεναριο του αναποφευκτου
Αυτό ειναι το σεναριο που θα παιξει ο κυβερνητικος θιασος το προσεχες διαστημα. Ο λογος ειναι οτι ουτε αξιολογηση κλεινει και τεταρτο- η στα ΤΣΥΡΙΖΑικα- 3+ μνημονιο ειναι ΗΔΗ εδω. Εχουμε πει απο το Σεπτεμβριο οτι αξιολογηση ΔΕΝ προκειται να κλεισει τουλαχιστον οπως ειναι το σωστο να κλεισει απο θεμα ορων. Τωρα τι θεωρει κλεισιμο η κυβερνηση ειναι αλλη ιστορια: αν παω σε ενα πελατη μου να του πουλησω και καταληξω να δινω τα προιοντα μου κατω του κοστους, μπορει να το πω πωληση. Μπορει να πω οτι εκανα και τζιρο. Αν ομως μου εχουν κοστισει 100,000 και τα δωσω 80,000 το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν τη λεω δουλεια αλλα καταστροφη.
Αναλογα εχω γραψει πολλες φορες οτι παμε σε νεο μνημονιο, κατι που μπορει ο καθενας να μη το παραδεχεται αλλα οταν ζητας 4,5ΔΙΣ νεα μετρα επιπλεον, εγω (και ολος ο κοσμος) το λεει ΝΕΟ μνημονιο. Τωρα θελετε να ειναι το τεταρτο, το 3+ το 2 και ¾ ? Θελετε να ειναι προγραμμα και οχι μνημονιο? Να μας το ζηταει το ΔΝΤ και οχι οι νυν θεσμοι-πρωην τροικα? Πειτε τα οπως θελετε, το μαγαζι Ελλας υπεγραψε αλλα 4,5 δις εξτρα μετρα και αυτο μετραει.
Προχτες σε μια κινηση πανικου ο μικρος Αλιεξης βγηκε για ψηφοθηρια μοιραζωντας 618εκκ ευρω στα γεροντακια. Εκτος οτι το μετρο ειναι εντελως ηλιθιο, για αλλη μια φορα δημιουργει κατηγοριες ανθρωπων: ο παππους που παιρνει 800 ευρω θα παρει το 300αρακι του, η γιαγια που παιρνει 880 δε παιρνει τιποτα. Θεωρεισαι πλουσιος με 860 ευρω και φτωχος με 840! Ετσι, οπως και σε ολα, η λογικη ειναι αυτοι και εμεις. Οι ανθρωποι ειναι απλα ανικανοι και δεν μπορουν αυτο που ελεγαν οι πιο παλιοι: να μοιρασουν 2 γαιδαρων αχυρα. Ακομη και αυτο το ΧΑΖΟ μετρο δεν μπορουν να υλοποιησουν σωστα. Δεν ζει καποιος που παιρνει 860 ευρω πλουσια αλλα καποιος που παιρνει +3000. Οχι και πλουσιος αυτος που παιρνει κατω απο χιλιαρικο ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!  Σε ολους πιο κατω κανε οτι κανει ο ΟΠΑΠ μιας και εισαι τοσο ανικανος ακομη και να μοιρασεις λεφτα. Βαζεις ορια ανα κατηγορια και δινεις σε ολους ενα fix ποσο. Βαζεις π.χ το 50% του ποσου που θες να μοιρασεις μεχρι τα 600 ευρω, το αλλο 30 μεχρι τα 800 και το αλλο 20% μεχρι τα 1000, η κατι αναλογο.
Βεβαια επειδη ακριβως κανουμε ψηφοθηρια και δεν εχουμε καμμια ορεξη να κυβερνησουμε, το παιζουμε προυχωντες με ημερομηνια ληξης. ΔΥΟ μερες κρατησε η τρελλη παροχη των 618εκκ και το Σαββατο μεσα σε γελακια ψηφιστηκε ο προυπολογισμος που θα παρει 1,5ΔΙΣ απο τις συνταξεις. 48 ωρες κρατησε το πανυγηρι του παρε 1 και δωσε μου 3 πισω. Γιατι εκτος των αμμεσων 1,5Δις βαλαμε και φορο 20% μεχρι και στο καφε!
Τι κανεις αμα εισαι σοβαρος και οχι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ? Βγαζεις ενα προγραμμα για 61,800 ανεργους επιδοτουμενο απο το κρατος προς 10,000 ευρω το ατομο. 10κ για 12 μηνες ειναι 833 ευρω το μηνα μισθος. Ριχνεις στην αγορα 61,800 ανεργους  για ενα ετος με τη μονη υποχρεωση της επιχειρησης να πληρωνει το ταμειο τους. Εννοειται οτι αν για ενα ετος ενας υπαλληλος μου κοστιζει 200-250 ευρω το μηνα θα τον προσλαβω! Αρα μειωνεις την ανεργια- που εσπασε ΡΕΚΟΡ ολων των εποχων τον Νοεμβριο- εισπραττεις λεφτα στα ταμεια  (με ενα μεσο ορο 300 ευρω/ατομο ειναι 222εκκ ευρω), κοσμος εχει δουλεια αρα δημιουργεις και καταναλωτες αρα ΞΑΝΑ εισπραττεις απο υπηρεσιες, ΦΠΑ, ογκο συνναλλαγων κλπ. Δηλαδη day one το project σου στοιχιζει 618-222=396 εκκ ευρω, εχεις 61,800 κοσμο χαρουμενο και κανεις και δουλεια με εξτρα εσοδα.
ΠΟΙΟΣ θα τα σκεφτει αυτα? Το τσακαλωτο? Ο Σταθακης? Η μηπως ο Αλιεξης που το εχει ριξει στα ταξιδακια? Αυτα για να τα σκεφτεις πρεπει να εχεις 2 βασικα πραγματα:
  • Να σκεφτεσαι…
  • Να εχεις δουλεψει και να αναζητας συνεχεια τροπους να παραγεις και οχι να ταιζεις κομματοσκυλα και ψηφοφορους

Ηδονή και φρόνηση

post-553

Όταν λοιπόν υποστηρίζουμε ότι ο τελικός σκοπός είναι η ηδονή, δεν εννοούμε τις ηδονές των άσωτων κι αυτές που συνίστανται στην αισθησιακή απόλαυση, όπως ορισμένοι νομίζουν -από άγνοια κι επειδή διαφωνούν με εμάς ή παίρνουν στραβά τα λόγια μας- αλλά εννοούμε το να μην έχει κανείς σωματικό πόνο και ταραχή ψυχική, γιατί τη γλύκα στη ζωή δεν τη φέρνουν τα απανωτά φαγοπότια και τα γλέντια […] ούτε τα ψάρια και τα άλλα εδέσματα που προσφέρονται σ’ ένα πολυδάπανο τραπέζι, αλλά ο νηφάλιος στοχασμός, αυτός που διερευνά τους λόγους για τους οποίους προτιμάμε ή αποφεύγουμε καθετί και αποδιώχνει τις δοξασίες που με τόση ταραχή γεμίζουν την ψυχή μας.

Φωτεινὲς διαδρομές…

Φωτεινὲς διαδρομές...Ἀναζητώντας «σημάδια» γιὰ τὸ ποιὰν ἐπιλογὴ θὰ πρέπη νὰ ἐπιλέξουμε, ἰδίως στὶς δύσκολες ἡμέρες ποὺ διανύουμε, συνήθως ἀπασχολούμεθα μὲ ἄσχετες πληροφορίες καὶ χάνουμε χρόνο.
Χρόνο πολύτιμο καὶ ἀναγκαῖο νὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ ἄλλα, πιὸ οὐσιώδη καὶ σημαντικά, ποὺ ἀφοροῦν στὴν ἐπιβίωσίν μας.
Αὐτὸν τὸν χρόνο μποροῦμε νὰ τὸν κερδίσουμε μὲ ἕναν καὶ μόνον τρόπο: μὲ τὶς φωτεινές μας διαδρομές!
Στὴν πραγματικότητα αὐτὸ ποὺ ὀφείλουμε στοὺς ἑαυτούς μας εἶναι περισσότερες ὧρες στὸ Φῶς τοῦ Ἡλίου, ποὺ μᾶς θερμαίνει καὶ μᾶς καθοδηγεῖ ὅταν κι ὅποτε χρειάζεται.
Λίγες στιγμὲς χαλαρώσεως κάτω ἀπὸ τὶς ζεστές του ἀκτίνες εἶναι ἀρκετὲς γιὰ νὰ πάρουμε ὅλην ἐκείνη τὴν ἐνέργεια ποὺ χρειαζόμεθα καὶ νὰ συνεχίσουμε πιὸ σίγουροι γιὰ τὰ ἐπόμενά μας βηματα.
Μὰ αὐτὸ ἀπὸ μόνον δὲν μπορεῖ νὰ μᾶς ὑποδείξῃ τὸ ποῦ, πῶς, γιατὶ θὰ ἐπιλέξουμε τὴν κάθε μας διαδρομή. Τὸ μόνον ποὺ ἀποκτοῦμε, ἀπὸ μίαν τέτοιαν διαδικασία, εἶναι αὐξημένη αὐτοπεποίθησις.
Ἡ αὐξημένη αὐτοπεποίθησις, ποὺ εἶναι φυσικῶς ἀποκτειθήσα κι ὄχι μία πλασματικὴ εἰκόνα, μᾶς βοηθᾶ νὰ διαβιοῦμε πιὸ χαλαρὰ μά, κυρίως, πιὸ ἀσφαλεῖς συναισθηματικά. Αἰσθανόμενοι ἀσφαλεῖς σὰν ἄτομα, λειτουργοῦμε πιὸ ὑπεύθυνα καὶ τὰ βήματα μας εἶναι πιὸ σταθερά, πιὸ βέβαια καὶ σίγουρα πιὸ κοντὰ σὲ αὐτὰ ποὺ χρειαζόμεθα καὶ σὰν ἄτομα, μά, κυρίως, σὰν κοινωνίες.

Σταφιδόνερο για καθαρισμό του ήπατος και γρηγορότερο μεταβολισμό

raisin water
Έχετε ακούσει ποτέ για όλα τα οφέλη στην υγεία του σταφιδόνερου; Αυτό το ασυνήθιστο ποτό είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας, δεδομένου ότι προάγει την υγεία του ήπατος.
Ποιο είναι το μυστικό του ποτού αυτού που ονομάζεται σταφιδόνερο;
Το σταφιδόνερο ενθαρρύνει ορισμένες βιοχημικές διεργασίες στο ήπαρ που βοηθούν στην αποτελεσματικότερη απεξάρτηση του κυκλοφορικού συστήματός σας.
Το μεγαλύτερο μυστικό για το σταφιδόνερο  είναι οι ίδιες οι σταφίδες, και αν ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία για τέσσερις ημέρες θα παρατηρήσετε ότι η πέψη σας θα βελτιωθεί και θα αισθανθείτε πιο ενεργοί και λιγότερο κουρασμένοι.
Οι γιατροί συστήνουν συχνά κατανάλωση σταφίδας το πρωί για καλύτερη γενική υγεία. Οι σταφίδες εξαλείφουν την κακή χοληστερόλη, μειώνουν τα τριγλυκερίδια, βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
Είναι μια φυσική πηγή ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αλλά το αποτέλεσμα αυξάνει σημαντικά αν πίνουμε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει σταφίδες. Οι σταφίδες και το σταφιδόνερο έχουν χρησιμοποιηθεί στην λαϊκή ιατρική για την πρόληψη της εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων της καρδιάς και του ήπατος.

Τας κεμπάπ -Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό (συνταγή)


Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, που εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!
Μυρωδάτο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!
Η λέξη “τας” είναι παλιά τούρκικη λέξη για την κατσαρόλα, δηλαδή “τας κεμπάπ”σημαίνει “κεμπάπ στην κατσαρόλα”.

ΥΛΙΚΑ

  • Μοσχάρι 1 κιλό (νουά, κιλότο ή ελιά)
  • Κρεμμύδια 1/2 κιλό…και βάλε
  • Ελαιόλαδο 250 γρ.
  • Ντομάτες(ώριμες) 4-5 τεμ.(και λίγο πελτέ για να δώσει χρώμα)
  • Κόκκινο κρασί ημίγλυκο 1/2 ποτήρι του νερού
  • Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο
  • Μπαχάρι 6 κόκκους
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • ένα κουταλάκι ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Νερό 2 ποτήρια
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν τον ύπνο

woman-with-clock-1.jpg

Όλοι τον χρειαζόμαστε, αλλά δεν λαμβάνουμε αρκετό. Κοιμόμαστε τουλάχιστον μία ώρα λιγότερη από εκείνη που κοιμόμασταν πριν από 100 χρόνια και όσο το στρες αυξάνει, διώχνει τον ύπνο μακριά. Η έλλειψη καλού και ποιοτικού ύπνου, μπορεί να μας προκαλέσει πλειάδα προβλημάτων, από αύξηση του σωματικού μας βάρους, έως καρκίνο.

Ωστόσο, υπάρχουν και συγκεκριμένες συνήθειες που μπορούν να ...εμποδίσουν την έλευση του Μορφέα. Ποιες είναι και πώς θα τις αποφύγετε;
Να έχετε όλα τα φώτα αναμμένα.
Τoυλάχιστον για μισή ώρα πριν τον ύπνο, αποφύγετε τα έντονα φώτα. Αποφύγετε αν είναι δυνατόν και τις συσκευές που εκπέμπουν φως, τα λάπτοπ, τα κινητά και τα τάμπλετ. Και κλείστε την τηλεόραση. Ακόμη και 5 λεπτά έκθεσης στο λευκό φως μιας οθόνης, μειώνει τα επίπεδα της μελατονίνης κατά 50%, της λεγόμενης ορμόνης του ύπνου.
Να βλέπετε θρίλερ ή κάτι βίαιο στην τηλεόραση.
Θα σας εμποδίσει να νυστάξετε αλλά και να κοιμηθείτε.
Άσκηση
Μην ασκείστε τουλάχιστον δύο ώρες πριν την κατάκλιση, εκτός αν κάνετε γιόγκα. Ωστόσο, γενικά ο ύπνος ωφελεί τον ύπνο. Μελέτη του 2013 έδειξε πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται κοιμούνται καλύτερα και αισθάνονται πιο ξεκούραστοι, από εκείνους που δεν ασκούνται.

Πώς να φτιάξετε χυμό αλόης για φαρμακευτικές θεραπείες

Η αλόη αποτελεί ένα φαρμακευτικό φυτό, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και συνιστάται σε αρκετές θεραπείες υγείας κι ομορφιάς. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και φυτοστερόλες, που δίνουν όλα τους τα οφέλη για την υγεία μας και βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.


Παρόλο που η αλόη μπορεί να μας ωφελήσει όταν χρησιμοποιούμε κατευθείαν το τζελ της, μπορούμε επίσης να φτιάξουμε χυμό αλόης για διάφορες φαρμακευτικές χρήσεις. Αυτός ο χυμός συγκεντρώνει όλα τα οφέλη της αλόης και εφοδιάζει το σώμα με πολλά θρεπτικά συστατικά για τη βελτίωση της υγείας.
Ποιες είναι οι ιδιότητες της αλόης;
aloe-vera

  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, κολλώδη ουσία, τανίνες, αιθέρια έλαια, λιπαρά οξέα (ελαϊκό και το λινελαϊκό) και αμινοξέα.
  • Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος.
  • Έχει πεπτικές ιδιότητες.
  • Δρα σαν ισχυρό αποτοξινωτικό.
  • Ρυθμίζει την αναγέννηση των εσωτερικών ιστών.
  • Καταπολεμά τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες.
  • Αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση.
  • Δρα σαν ένα αναλγητικό (παυσίπονο)
  • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Γιατί το κρασί μπαίνει σε γυάλινο μπουκάλι και το γάλα σε χάρτινο;

glass_wine_bottles0.jpg
Έχουμε συνηθίσει να πίνουμε το κρασί από γυάλινο μπουκάλι, το γάλα από χάρτινο, να αγοράζουμε το νερό και τα αναψυκτικά σε συσκευασίες από πλαστικό. Πρόκειται για απλή συνήθεια ή για ανάγκη επιβεβλημένη από τη φύση και του κάθε προϊόντος;

Η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι. Η φύση του κάθε προϊόντος επιβάλλει το υλικό μέσα στο οποίο θα «φιλοξενηθεί», και η νομοθεσία είναι σαφής: Κάθε υλικό συσκευασίας πρέπει να είναι ελεγμένο για το τρόφιμο που θα χρησιμοποιηθεί. Το κοινοτικό δίκαιο επιβάλλει επισήμους ελέγχους στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν παρατηρούνται φαινόμενα «μετανάστευσης» συστατικών από τις συσκευασίες προς τα προϊόντα που καταλήγουν στο ποτήρι και στο πιάτο μας.
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετανάστευσης ουσιών από το υλικό της συσκευασίας προς το προϊόν. Στα πλαστικά υλικά συσκευασίας για παράδειγμα, αυτή η μετανάστευση αφορά είτε μονομερή, δηλαδή ουσίες που δεν πολυμερίστηκαν, είτε πρόσθετα πλαστικοποίησης που και οι δύο θεωρούνται τροφογενείς κίνδυνοι. Γι’ αυτό και όλα τα υλικά τα οποία προορίζονται για αυτή τη χρήση θα πρέπει να περάσουν από ειδικά χημικά τεστ ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλα για τα τρόφιμα.

7 προειδοποιητικά σημάδια της νεφρικής νόσου

Πολλές φορές δεν συνδέονται μεταξύ τους αλλά αν αντιμετωπίζετε αρκετά από αυτά τα συμπτώματα, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχετε από τη νεφρική νόσο.

nefriki nosos

Τα νεφρά σας βρίσκονται πίσω από την κοιλιακή σας χώρα, παράλληλα με τη σπονδυλική σας στήλη.
Η σωστή λειτουργία τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία καθώς διατηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών, των σωματικών υγρών και την πίεση του αίματος.
Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος, τα νεφρά σας διατρέχουν συνεχώς τον κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης και νεφρικής νόσου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πρόωρων σταδίων της νεφρικής νόσου δεν υπάρχουν συμπτώματα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διαγνωστεί.
Ο μοναδικός τρόπος που μπορείτε να την εντοπίσετε με ακρίβεια είναι μέσω αναλυτικών εξετάσεων αίματος και ούρων.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια του σώματος που μπορούν να επιστήσουν την προσοχή σας σχετικά με την ανάπτυξη μιας ανωμαλίας.
Παρακάτω, περιγράφουμε επτά από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια της νεφρικής νόσου, επομένως μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε μερικά από αυτά.

Η Μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα

Η Μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα της Φωτεινής Κακογιάννου

της Φωτεινής Κακογιάννου

Ένα ολόκληρο πλήθος «ειδικών» επωφελήθηκε, περισσότερο ή λιγότερο έντιμα, από τους δεισιδαιμονικούς φόβους των ανθρώπων.
Μάγοι, περιπλανώμενοι και θορυβώδεις, εντυπωσίαζαν τις αθώες ψυχές με τα μυστηριώδη φίλτρα τους ή τα θεαματικά τους ξόρκια.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και την περσική μαγεία, που ήταν συνδεδεμένη με την μαντεία, την ιατρική και την αστρολογία. Πολλοί επαγγελματίες της μαγείας
ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν υπό την προστασία των ξακουστών Περσών μάγων, για να προσδώσουν κύρος στις μεθόδους με τις οποίες υπότασσαν τους «δαίμονες» στη θέλησή τους για να ζητήσουν πράγματα πολύ πιο πεζά: να μάθουν το μέλλον, να απομακρύνουν το κακό μάτι, να τους αποκαλυφθεί η θεραπεία κάποιας σοβαρής αρρώστιας, να εξουδετερώσουν έναν πολιτικό ή επαγγελματικό αντίπαλο, να κερδίσουν μια δίκη…. αλλά και να ξανακερδίσουν έναν άστατο εραστή ή να τρελάνουν από έρωτα το αδιάφορο αντικείμενο του πόθου τους.

Τα συστατικά μιας μαγικής τελετής

Όσοι πήγαιναν να συμβουλευτούν μάγο, κατά κανόνα ανήκαν στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Κάποιες φορές, όμως, άντρες και γυναίκες ανώτερης τάξης δε δίσταζαν να καταφύγουν στα ερωτικά ή θανατηφόρα μάγια, τα μυστικά των οποίων κατείχαν οι μάγοι.

Η μαγική τελετή δανειζόταν πολλά από τη θρησκεία:
ξόρκια και προσφορές στους «δαίμονες», τους συνδετικούς κρίκους ανθρώπων και θεών, εξαγνισμό με νερό ή φωτιά.
Οι μάγοι και οι μάγισσες διέθεταν ολόκληρο εξοπλισμό, προορισμένο να εντυπωσιάσει τους πελάτες. Χρησιμοποιούσαν οστά και άλλα μακάβρια αντικείμενα κλεμμένα από τάφους, μαλλιά και κομμένα νύχια αυτού που πρόκειται να πέσει στα δίχτυα τους, κέρινες κού-
κλες με τη μορφή του θύματος, τρυπημένες με καρφιά.
Οι μάγοι έφτιαχναν επίσης κατάδεσμους, λεπτά πλακίδια από μόλυβδο, γκρίζα όπως ο θάνατος. Πάνω τους χαράσσονταν κείμενα που έδεναν το θύμα με τους χθόνιους θεούς, ύστερα το πινάκιο τυλιγόταν σε ρολό και διαπερνιόταν από ένα καρφί. Στη συνέχεια, τοποθετού-
νταν κρυφά μέσα σε ένα τάφο. Ο νεκρός αναλάμβανε να μεταφέρει το αίτημα στους «δαίμονες».
Η δύναμη του κειμένου του κατάδεσμου ενισχυόταν με διάφορα τεχνάσματα: επίκληση ξένων θεών, κείμενο γραμένο από τα δεξιά προς τα αριστερά, μυστηριώδης γραφή που συνδύαζε διάφορα αλφάβητα και σύμβολα μυστικιστικά, μαγικές φράσεις αποτελούμενες από γράμματα φαινομενικά ακατανόητα, τρομακτικές μορ-
φές ζώων ή δαιμονικών όντων.
Επιπλέον, κυκλοφορούσαν κατάλογοι με τελετές και ξόρκια, με τους οποίους οι μάγοι μετέδιδαν τη γνώση τους.
Ρωγμή στην κλασικιστική αντίληψη της ιστορίας και του αρχαίου κόσμου, οι κατάδεσμοι προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον ανθρωπολόγων, θρησκειολόγων και γλωσσολόγων, γιατί επιτρέπουν να μελετήσουμε τα όρια των αντιλήψεων, της κοινωνίας και της γλώσσας.
Περιλαμβάνουν συχνά λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα, κατεξοχήν παραδείγματα μαγείας, της βεβαιότητας πως αρκεί να πεις αυτό που θέλεις με τον κατάλληλο τρόπο και θα γίνει, δένοντας την πραγματικότητα και τα αντικείμενά της στο λόγο σου.
Κατά την αρχαιότητα, κατάδεσμος ονομαζόταν η πρακτική της συγγραφής μιας κατάρας ή ενός ξορκιού, συνήθως σε μια μολύβδινη πινακίδα, (σπανιότερα χρησιμοποιούνταν και άλλα υλικά). Ορισμένες φορές οι κατάδεσμοι συνοδεύονταν από κολοσσό, ένα μαγικό ειδώλιο (κάτι σαν κούκλες βουντού).
Η ύπαρξη των καταδέσμων ανάγεται τουλάχιστον στον 8ο αι. π.Χ. : στην Ηλιάδα αναφέρεται ότι ο βασιλιάς της Κορίνθου Πρωτέας, έστειλε τον Βελλερεφόντη στη Λυκία με μια διπλωμένη πινακίδα, όπου είχε γράψει θανατηφόρα σημάδια.
Ο κατάδεσμος αποσκοπούσε στο να υποτάξει το υποψήφιο θύμα στη θέληση του ατόμου, που τελούσε τη μαγική τελετή. Το κείμενο μαζί με τα λοιπά μαγικά αντικείμενα τοποθετούνταν σε ένα τάφο ή σε ένα σημείο που θεωρούνταν μιαρό και συνδέονταν κάπως με τον Κάτω Κόσμο.
Πίστευαν πως ο νεκρός λειτουργεί ως αποστολέας του μηνύματος στους υποχθόνιους δαίμονες, αλλά και ως εκτελεστικό όργανο ή «πάρεδρος» του μάγου. Σε δύο καταδέσμους από τη Φρυγία, που βρέθηκαν σε αγγείο που περιείχε οστά, ο μάγος καταγράφει τους αντιπάλους του και επικαλείται τους «αώρους νεκρούς»,
αυτούς δηλαδή που πέθαιναν πριν από την ώρα τους και γίνονταν φαντάσματα, παραμένοντας γύρω από τον τάφο μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής που διακόπηκε πρόωρα.
Σε άλλες περιπτώσεις το ρόλο αυτό έχουν οι «βιαιοθάνατοι», δηλαδή οι νεκροί των οποίων το νήμα της ζωής διακόπηκε βίαια.Αρκετοί κατάδεσμοι βρέθηκαν σε ταφές νέων ή παιδιών. Στη Μικρά Ασίαοι νεκροί προστατεύονταν από τους μάγους με την τοποθέτηση επιγραφών στα μνήματα, που απαγόρευαν την παραβίασή τους και καταριούνταν τον ενδεχόμενο δράστη.
Βέβαια, οι κατάδεσμοι θάβονταν σε τάφους και για να μην είναι δυνατή η ανακάλυψη ή η καταστροφή τους, και συνεπώς να εκτείνεται απεριόριστα στο χρόνο η δύναμή τους και η δύναμη του προτιθέμενου κακού.
Πολύ συχνά οι κατάδεσμοι στόχευαν στην ερωτική έλξη ή, αντίστροφα, στην ερωτική απομόνωση του αντιπάλου, στην αποτυχία του σε θέματα προσωπικής ευημερίας και εργασίας, στη φίμωση της γλώσσας του, στην αποτυχία αντιδίκων στο δικαστήριο, στην παράλυση του νου και της γλώσσας κατά τη διάρκεια της δίκης.
Οι πρωιμότεροι είναι στραμμένοι προς την κατεύθυνση των δικαιϊκών πρακτικών, ενώ οι μεταγενέστεροι εντοπίζονται σε ερωτικά αλλά και αθλητικά θέματα. Σε αρκετές περιπτώσεις γινόταν ευρεία χρήση των καταδέσμων για... νίκη σε αρματοδρομίες.
Σε ηρώο στη Νεμέα, πιθανόν του Οφέλτου, βρέθηκε κατάδεσμος όπου ένας άνδρας ελπίζει να απομακρύνει την αγάπη μιας γυναίκας από έναν άλλο άνδρα: «Αποστρέφω την Ευβούλη από τον Αινέα, μακριά από το πρόσωπό του, από τα μάτια του, από το στόμα του, από το στήθος του, από την ψυχή του, από όλο του το σώμα αποστρέφω την Ευβούλη από τον Αινέα».
Το δεύτερο ειδύλλιο του Θεόκριτου – ο οποίος έζησε κυρίως στην Αλεξάνδρεια στις αρχές της ελληνιστικής περιόδου (γεννήθηκε το 305 π.Χ.) – με τον τίτλο Φαρμακεύτριαι, αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικότερες μαρτυρίες ερωτικής μαγείας στην αρχαία εποχή: Περιγράφει την απόπειρα μιας γυναίκας, της Σιμαίθας, να κερδίσει, με τη βοήθεια της υπηρέτριάς της, αυτόν που
αγάπησε, με κατάδεσμους και επικλήσεις στη Σελήνη και στις Θεότητες του Κάτω Κόσμου, αναζητώντας σε νεκροταφεία το μαύρο αίμα των πτωμάτων και κάνοντας μια μαγική τελετή.
Η λεπτομερέστατη περιγραφή μιας τελετής Μαύρης Μαγείας, σε ένα λογοτεχνικό κείμενο, αντανακλά το σχετικό ενδιαφέρον των ανθρώπων εκείνης της εποχής και την ενασχόλησή τους με διαιωνιζόμενες από την αρχαιότητα μαγικές διαδικασίες, ανάμεσα σε αυτές και οι καταπασσαλεύσεις και οι κατάδεσμοι.
Όπως φαίνεται, μια τέτοια επιγραφή από μόνη της δεν είχε ιδιαίτερη μαγική δύναμη, γι’ αυτό συμπληρωνόταν με τις «γοητείες» και τις επικλήσεις που ψάλλονταν στους τάφους προς τους νεκρούς ή τους χθόνιους δαίμονες.
Σε αυτή την ιδιαίτερη μαγική γλώσσα θεωρούσαν πως είχαν μεγάλη δύναμη τα ονόματα θεοτήτων, όπως η σεληνιακή Εκάτη, ο Ερμής, η Περσεφόνη, η Δήμητρα, η Κόρη, η επίσης σεληνιακή Άρτεμις και άλλες υποχθόνιες θεότητες ή δαιμονικά όντα, όπως οι Ερινύες ή οι νεκυοδαίμονες του Κάτω κόσμου.
Οι πρώτες γνωστές σε εμάς ελληνικές μολύβδινες πινακίδες με κατάρες, προέρχονται από τη Σικελία και χρονολογούνται στις αρχές του 5ου αι. π.Χ.
Πολλές από αυτές προέρχονται από τη Σελινούντα, αποικία των Μεγαρέων στη Σικελία, στην οποία υπήρχε ονομαστό ιερό, στη περιοχή που σήμερα ονομάζεται Αγρός των Στηλών. Οι στήλες αυτές είναι αξιοσημείωτες επειδή έχουν ανεικονογραφικές ανθρώπινες κεφαλές, δηλ. κεφάλια χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου, για τα
οποία θεωρείται πως αναπαριστούν τις κεφαλές των νε-
ρών μιας ομάδας συγγενών, των Τριτοπατόρων τους.
Οι αρχαίοι Σελινούντιοι πίστευαν πως ήταν σημαντικό αυτοί οι Τριπάτορες να είναι ικανοποιημένοι, κι ήταν τόσο σημαντικό που, κάθε φορά που πέθαινε ένα μέλος της οικογενείας, οι ζωντανοί έπρεπε να προσφέρουν ειδικές θυσίες μπροστά στις στήλες αυτές. Ώστε να εξασφαλίσουν το ότι η μεταχείριση του νεκρού, και νέου μέλους των Τριτοπατόρων, δεν θα τους εξόργιζε (τους Τριπάτορες) και δεν θα τους προκαλούσε να πλήξουν με μίασμα την κοινότητα.
Οι περισσότερες μολύβδινες πινακίδες βρέθηκαν κοντά σε αυτές τις στήλες........ 

Φωτεινή Κακογιάννου

ypernoisis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πού πηγαίνουν οι σκέψεις μας και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τη δόνηση της ανθρωπότητας

poy-phgainoyn-oi-skepseis-mas
Ο νους μας σκέφτεται όλη την ώρα και κάνει χιλιάδες σκέψεις μέσα στην ημέρα. Κάποιες τις δημιουργούμε εμείς με βάση τις εμπειρίες και τη φαντασία μας και κάποιες άλλες δεν είναι δικές μας. Τις έλκουμε και αυτές προσαρμόζονται στη ζωή μας, σκουντώντας κρυμμένους φόβους, ανασφάλειες, το εγώ, επιθυμίες… Όταν κοιμόμαστε – δηλαδή πιστεύουμε πως αυτό που ζει το σώμα μας είναι αληθινό – οι σκέψεις μας σχεδόν πάντα εκφράζονται αρνητικά. Ενώ όταν αρχίζουμε να ξυπνάμε από τη λήθη της ανθρώπινης εμπειρίας, δηλαδή να αφυπνιζόμαστε, οι σκέψεις γίνονται ανάλαφρες και εκπέμπουν αισιοδοξία και φως.
Όταν σκεφτόμαστε, εκπέμπουμε σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Οι θετικές και όμορφες σκέψεις εκφράζουν λεπτοφυή συχνότητα ενώ οι αρνητικές και άσχημες σκέψεις, εκφράζουν χονδροειδή συχνότητα. Η συχνότητα που εκπέμπουμε έλκει και αντίστοιχες συχνότητες, έλκει δηλαδή και αντίστοιχες σκέψεις. Και φυσικά, δημιουργούνται και τα αντίστοιχα συναισθήματα, αρνητικά ή θετικά, λεπτοφυή ή χονδροειδή.
Όλες οι σκέψεις που παράγονται συγκεντρώνονται σε αυτό που ονομάζεται ανθρώπινος συλλογικός νους. Ο Eckhart Tolle έχει πει μια πολύ όμορφη περιγραφή για τις σκέψεις και τον ανθρώπινο συλλογικό νου: «Οι σκέψεις εμφανίζονται στον ανθρώπινο συλλογικό νου σαν ενεργειακές φούσκες οι οποίες όταν βρουν μια συχνότητα σε κάποιον άνθρωπο που ταιριάζει στη δική τους συχνότητα, αναδύονται στο νου του».
Οι σκέψεις είναι συχνότητες οι οποίες δημιουργούν τον ανθρώπινο συλλογικό νου. Κάποιες σκέψεις παράγονται από εμάς και κάποιες τις έλκουμε μέσα από εκεί. Αν ενισχύσουμε τον συλλογικό νου με σκέψεις αγάπης, ευγνωμοσύνης και χαράς και θα επηρεάσουμε όλο τον κόσμο.

Πως να διατηρείτε την μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή πάντα σε καλή κατάσταση


- Η μπαταρία αποτελεί βασικό εξάρτημα για τους φορητούς υπολογιστές αφού από την καλή της κατάσταση εξαρτάται ο χρόνος αυτονομίας και η ο σωστός τρόπος λειτουργίας του υπολογιστή μας. Παρ΄όλα αυτά είναι γεγονός ότι με το καιρό χάνει μέρος από την αρχική της χωρητικότητα και κάποια στιγμή καθίσταται ακατάλληλη για χρήση και στην περίπτωση αυτή απαιτείται φυσικά η αντικατάστασή της. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον φορητό μας υπολογιστή πάντα σε φόρμα και την μπαταρία του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες πιστά.

- To σύνηθες ερώτημα αρκετών χρηστών είναι το εξής : Πρέπει να έχω συνδεδεμένο το λάπτοπ μου στο φορτιστή ακόμη και αν η μπαταρία του φορητού μου έχει φορτισθεί πλήρως; Έχοντας μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία και το φορητό υπολογιστή μας στην πρίζα δεν είναι  επιβλαβές για τον υπολογιστή μας γιατί μόλις το επίπεδο φόρτισης φτάσει το 100% η μπαταρία σταματά την φόρτιση και αυτή η ενέργεια παρακάμπτεται άμεσα με το σύστημα τροφοδοσίας του φορητού υπολογιστή.

-  Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα στη διατήρηση της μπαταρίας στην υποδοχή της, όταν ο φορητός υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στην πρίζα, αυτό όμως ισχύει μόνο αν προκαλείται υπερβολική θέρμανση από το υλικό του laptop κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Έτσι, για μια κανονική χρήση, εάν το laptop μας δεν ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες (CPU και σκληρό δίσκο από 40C έως 50C) η μπαταρία θα πρέπει να παραμείνει στην πρίζα το laptop, ωστόσο αν παράγονται θερμοκρασίες πάνω από 60 ° C, η μπαταρία πρέπει να αφαιρείται, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη θέρμανση αφού η θερμότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της μπαταρίας. Αυτό δεν ισχύει μόνο όταν η μπαταρία βρίσκεται σε χρήση αλλά ακόμη και αν έχετε αφαιρέσει την μπαταρία από τον φορητό σας υπολογιστή, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποθηκεύετε σε περιόδους μη χρήσης σε δροσερά σημεία με την μικρότερη υγρασία.

- Η παρατεταμένη αποθήκευση θα πρέπει να γίνει σε ένα επίπεδο φόρτισης 40% και σε ένα δροσερό μέρος. Μερικοί ειδικοί συνιστούν να βάλετε τη μπαταρία στο ψυγείο μιας και οι 0C είναι ιδανική θερμοκρασία. Αν το κάνετε χρησιμοποιείστε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να κρατήσετε την υγρασία μακριά. Πριν τη χρησιμοποιήσετε ή την επαναφορτίσετε, αφήστε την να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου.

- Δεν πρέπει να αφήνουμε την συσκευή να ξεφορτίζει τελείως, παρά μόνο μία φορά κάθε 30 ημιτελή ξεφορτίσματα. Όσο πιο έντονη χρήση (ενεργειακά) κάνουμε, τόσο καθίσταται μικρότερη η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα netbooks, δεν έχουν μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις από την φύση τους, οπότε είναι δεδομένο πως η μπαταρία τους θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ένα  tip για να αποφύγουμε την υπερβολική και χωρίς λόγο κατανάλωση είναι τα εξής: Μην αφήνετε το λάπτοπ σας να ξεφορτίζει τελείως .

Έχουμε 753 ιαματικές πηγές



Είμαστε λαός της κλάψας, της μίρλας και της μιζέριας. Έχουμε μεσ’ τα πόδια μας τόσο πλούτο που τον αφήνουμε αναξιοποίητο και χάνουμε τον χρόνο μας στο να κλαιγόμαστε, να μεμψιμοιρούμε και να πίνουμε φραπέδες στις καφετέριες.
Απ’ την μια όλα αυτά κι’ απ’ την άλλη η τεμπελιά μας, τα μικροσυμφέροντα και η απίστευτη γραφειοκρατία μας έχουν καταστρέψει. Για παράδειγμα, αν εκμεταλλευόμασταν σωστά τις ιαματικές μας πηγές θα μπορούσαμε να έχουμε τουρισμό σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, με έσοδα πολλά εκατομμύρια ευρώ.
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ, SPA, ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,
Και πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων γιατρών, αντιπροσωπεύοντας την καθιερωμένη στο εξωτερικό Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία, γνωστές ειδικότητες που υπήρχαν και στην Ελλάδα έως και το 1952. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ιαματικές πηγές είναι για τους ηλικιωμένους. Επικρατεί δηλαδή η άποψη ότι οι ιαματικές πηγές είναι μόνο γι’ αυτούς, που μάλιστα έπαιρναν και επίδομα για να τις επισκεφθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ρευματισμούς και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει με τους ειδικούς πλέον να υποστηρίζουν ότι οι ιαματικές πηγές είναι για όλους –για ασθενείς και υγιή άτομα, όλων των ηλικιών.

Φυσικά Γεγονότα vs Θαύματα

Φυσικά Γεγονότα vs Θαύματα

Τυχαίο, Τύχη, Σύμπτωση, Θαύμα


Τι ακριβώς εννοούμε με τη λέξη «θαύματα»; Η θέση μου είναι ότι τα γεγονότα, που συνήθως αποκαλούμε θαύματα, δεν είναι υπερφυσικά, αλλά εμπίπτουν σε ένα φάσμα περισσότερο ή λιγότερο απίθανων φυσικών γεγονότων. Ένα θαύμα, με άλλα λόγια, αν συμβεί, είναι απλώς ένα γεγονός που οφείλεται σε καταπληκτική εύνοια της τύχης. Δεν ισχύει η διάκριση: Φυσικά γεγονότα εναντίον θαυμάτων.


Υπάρχουν μερικά γεγονότα που είναι πολύ απίθανα ακόμη και να τα σκεφτόμαστε, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε προτού κάνουμε τον σχετικό υπολογισμό. Και για να υπολογίσουμε, πρέπει να ξέρουμε πόσος χρόνος υπάρχει διαθέσιμος ή, γενικότερα, πόσες διαθέσιμες ευκαιρίες υπάρχουν για να συμβεί το γεγονός. Αν έχουμε στη διάθεσή μας άπειρο χρόνο ή άπειρες ευκαιρίες, τα πάντα είναι δυνατά. Οι μεγάλοι αριθμοί που συναντούμε στην Αστρονομία και τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που χαρακτηρίζουν τη Γεωλογία, συνδυάζονται για να ανατρέψουν άρδην τις καθημερινές μας εκτιμήσεις για το τι μπορούμε να περιμένουμε ως φυσικό και τι πρέπει να χαρακτηριστεί θαύμα.


[…] Μπορούμε να δεχτούμε μια ορισμένη ποσότητα τύχης στις εξηγήσεις μας, αρκεί η ποσότητα αυτή να μη γίνεται υπερβολική. Το ερώτημα είναι, πόση; Η τεράστια ένταση του γεωλογικού χρόνου μάς δίνει το δικαίωμα να δεχτούμε περισσότερες απίθανες συμπτώσεις απ’ όσες θα επέτρεπε ένα δικαστήριο, αλλά ακόμη κι έτσι υπάρχουν κάποια όρια. Η συσσωρευτική επιλογή είναι το κλειδί για όλες τις σύγχρονες εξηγήσεις μας σχετικά με την προέλευση της ζωής.


Αυτή συνδυάζει μια σειρά από τυχαία -σε αποδεκτά πλαίσια- γεγονότα (τυχαίες μεταλλάξεις), σε μια μη τυχαία ακολουθία, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι εξαιρετικά απίθανο, τόσο απίθανο, ώστε να μην μπορεί να έχει προκύψει ως προϊόν της τύχης και μόνο, ακόμη και αν δεχτούμε ένα χρονικό διάστημα εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από τη μέχρι τώρα ηλικία του σύμπαντος. Η συσσωρευτική επιλογή είναι το κλειδί, αλλά κάτι πρέπει να τη θέσει σε κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την ανάγκη να δεχτούμε ένα τυχαίο γεγονός ενός βήματος στην αρχή της ίδιας της συσσωρευτικής επιλογής.


Αυτό το ζωτικό πρώτο βήμα είναι δύσκολο, γιατί στο βάθος τους βρίσκεται κάτι που μοιάζει με παράδοξο. Οι διαδικασίες αντιγραφής που γνωρίζουμε χρειάζονται πολύπλοκους μηχανισμούς για να λειτουργήσουν. […] Τα μόρια του DNA αντιγράφονται με τους πολύπλοκους μηχανισμούς του κυττάρου, και τα γραπτά κείμενα αντιγράφονται με φωτοαντιγραφικά μηχανήματα. αλλά δεν μπορούν να αντιγραφούν αυτόματα, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί.

Ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα μπορεί να βγάλει φωτοαντίγραφα από τα ίδια τα σχέδια κατασκευής του, αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του. Οι βιομορφές αντιγράφονται εύκολα μέσα στο περιβάλλον που παρέχει ένα κατάλληλο πρόγραμμα υπολογιστή, αλλά δεν μπορούν να συνθέσουν μόνες τους το σχετικό πρόγραμμα, ούτε να κατασκευάσουν έναν υπολογιστή όπου αυτό θα εκτελεστεί. Η θεωρία του τυφλού ωρολογοποιού είναι πολύ ισχυρή, με την προϋπόθεση ότι μπορούμε να δεχτούμε την ύπαρξη της αντιγραφής και, επομένως, της συσσωρευτικής επιλογής. Ωστόσο, αφού η αντιγραφή χρειάζεται πολύπλοκους μηχανισμούς και αφού ο μόνος γνωστός τρόπος σχηματισμού πολύπλοκων μηχανισμών είναι η συσσωρευτική επιλογή, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα.

Η θεωρία του τυφλού ωρολογοποιού, στηρίζεται στην φημισμένη πραγματεία ενός θεολόγου του 18ου αιώνα, του Γουίλιαμ Πάλεϊ. Το βιβλίο του «Φυσική θεολογία, ή αποδείξεις της ύπαρξης και ιδιότητες της θεότητας συλλεγμένες από τα φαινόμενα της φύσης», που εκδόθηκε το 1802, είναι η καλύτερη παρουσίαση του «Επιχειρήματος του Σχεδιασμού» που ήταν πάντοτε το ισχυρότερο επιχείρημα για την ύπαρξη Θεού. Είναι ένα βιβλίο το οποίο θαυμάζω πολύ, γιατί ο συγγραφέας κατάφερε στην εποχή του αυτό που επιχειρώ κι εγώ τώρα. Υποστήριξε μια άποψη, πίστευε με πάθος στην ορθότητα της και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη διατυπώσει όσο πιο καθαρά και πειστικά μπορούσε.

Είχε τον προσήκοντα σεβασμό για την πολυπλοκότητα του έμβιου κόσμου και έβλεπε ότι απαιτεί ένα πολύ ιδιαίτερο είδος εξήγησης. Το μόνο στο οποίο έκανε λάθος -και ομολογουμένως, ήταν ένα μεγάλο λάθος!- ήταν η ίδια η εξήγηση.

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ..-ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΝΥΜΦΕΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΚΟΙΛΑΔΑ


Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Η. Μαριολάκος αναζητά τη σχέση μύθων και φυσικών φαινομένων

Η εποχή που, όταν οι θεοί «θύμωναν», γίνονταν σεισμοί και κατακλυσμοί, δημιουργούνταν νέες στεριές, νησιά αναδύονταν από τη θάλασσα και άλλα καταποντίζονταν χαρακτηρίζεται σήμερα απλώς μυθική, άρα στη σφαίρα της φαντασίας. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι μύθοι αντανακλούσαν μεγάλα φυσικογεωλογικά γεγονότα, που διασώθηκαν έτσι στο πέρασμα χιλιετιών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Ηλίας Μαριολάκος θέτει το ζήτημα της επανεξέτασης της Προϊστορικής εποχής κάτω από τα νέα δεδομένα της γεωλογικής έρευνας. 

«Θεοί, θεότητες, ήρωες, τέχνες και τεχνολογία, οικονομική δραστηριότητα, ακόμα και το πολίτευμα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το φυσικογεωλογικό περιβάλλον και τις μεταβολές του. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί η γεωμυθολογική ανάλυση διαφόρων συμβάντων στη Γη και ιδιαίτερα στον δικό μας χώρο», λέει ο κ. Μαριολάκος. Αλλωστε θεωρεί ότι η βάση της ελληνικής μυθολογίας χρονολογικά πρέπει να φτάνει ως το 16.000 πριν από σήμερα! 

Για το θεό Αχελώο δεν ήταν τίποτε να ξαποστείλει τις νύμφες που ζούσαν γύρω από τις εκβολές του, στη... θάλασσα _ «σε έναν άλλο τόπο» όπως λέει χαρακτηριστικά ο μύθος_ για να τις τιμωρήσει που δεν τον τιμούσαν όπως έπρεπε ενώ αντίθετα τιμούσαν άλλους θεούς.
Και όντως έτσι έγινε, με αποτέλεσμα οι Εχινάδες νύμφες να γίνουν τα μικρά νησάκια, που βρίσκονται... έκτοτε στο Ιόνιο, κατά μήκος των ακτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο περιγραφόμενος από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη κατακλυσμός της Σαμοθράκης που, όπως λέει, ήταν ο αρχαιότερος από όλους και στον οποίο εμπλέκεται και ο Δάρδανος, που σύμφωνα με διάφορες εκδοχές θεωρείται ο θεμελιωτής της Τροίας ήταν πραγματικό γεγονός.

Σπιρουλίνα: Η πιο πλήρης τροφή της φύσης

spirulina.jpg

Περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, και χαρακτηρίζεται, η πιο πλήρης τροφή της φύσης για τον άνθρωπο.
Συνιστά φυσική πηγή βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής εδώ και 30 χρόνια. H σπιρουλίνα, το μικροσκοπικό φυτό του γλυκού νερού, που αποτελείται από διαφανή λεπτά – φυσαλίδας έχει χαρακτηριστεί «τροφή του μέλλοντος», «τροφή των αστροναυτών» και «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», έχοντας προσελκύσει την προσοχή ακόμη και της NASA.
Αν και αναφορές για την κατανάλωση της σπιρουλίνας έχουν γίνει πολλούς αιώνες πριν, όπως από τους Αζτέκους στο Μεξικό, η σπιρουλίνα βρίσκεται στη Γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Μερικά συστατικά απαντώνται στη σπιρουλίνα στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα, περιέχει:

My Daily Wallpaper : Αλλάξτε ταπετσαρία αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας



Βαρεθήκατε να βλέπετε συνεχώς την ίδια εικόνα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας; Τότε κατεβάσετε αυτόματα κάθε μέρα μια νέα ταπετσαρία για την επιφάνεια εργασίας των Windows σας με το My Daily Wallpaper. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτόματα και να αλλάξετε ταπετσαρία σας μετά τη σύνδεση στα Windows ή να καθορίσετε το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε να αλλάζει.

Διαθέσιμες πάνω από 350.000 υψηλής ποιότητας ταπετσαρίες σε περισσότερες από 50 διαφορετικές κατηγορίες όπως 3d, αφηρημένο, αεροσκάφη, ζώα φύση, κινούμενα σχέδια, anime, a Apple Mac, τέχνη, παραλίες, ποδήλατα, μαύρο και άσπρο, Bollywood, αυτοκίνητα, κινούμενα σχέδια, διασημότητες, χορευτική μουσική, κόμικς, υπολογιστές, ψηφιακή τέχνη, φαντασία, μόδα, λουλούδια, τρόφιμα, fractals, αστεία, παιχνίδια,κορίτσια και τα μοντέλα, διακοπές, εσωτερική διακόσμηση, πόλεις, lego, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, National Geographic, θαλάσσια ζωή, έργα ζωγραφικής και τέχνης, επιστημονικής φαντασίας τραγουδιστές, διάστημα, αθλητισμός τεχνολογία, και πολλές άλλες.

Οι 4 αρχές που χρησιμοποιούσε ο Μπρους Λι για να ενδυναμώσει το πνεύμα του.



Ο Μπρους Λι έγινε παγκόσμια γνωστός, όχι μόνο χάρη στις υποκριτικές του δυνατότητες και τις εκπληκτικές ικανότητές του στις πολεμικές τέχνης, αλλά και ως μεγάλος φιλόσοφος. Οι απόψεις του πάνω στην ζωή εμπνέουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Ο Μπρους Λι κουβαλούσε πάντα ένα σημειωματάριο μαζί του για να σημειώνει όλες τις σκέψεις που του έρχονταν κατά την διάρκεια της ημέρας. Πρόσφατα, όλες αυτές οι χειρόγραφες σημειώσεις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Δείτε παρακάτω τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο Μπρους Λι για να ενισχύσει το πνεύμα του.
Για την θέληση και τα συναισθήματα
© www.brucelee.com
  • Αναγνωρίζοντας, ότι η δύναμη της θέλησης είναι το ανώτατο δικαστήριο πάνω από όλα τα άλλα τμήματα του μυαλού μου, θα το εξασκώ καθημερινά, όταν χρειάζεται να αναλάβω δράση για οποιονδήποτε σκοπό και θα σχηματίσω συνήθειες σχεδιασμένες να ενεργοποιούν την δύναμη της θέλησης, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
  • Συνειδητοποιώντας ότι τα συναισθήματα μου είναι εξίσου θετικά και αρνητικά, θα σχηματίσω καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων και θα με βοηθήσουν στην μετατροπή των αρνητικών συναισθημάτων σε κάποια μορφή χρήσιμης δράσης.
Για το λόγο, τη φαντασία και τη μνήμη

Υπάρχει ή όχι εξωγήινος πολιτισμός στον KIC 8462852; Πρόκειται για εξωγήινη υπερκατασκευή ή κάτι άλλο?



Προ ολίγων μηνών, αίσθηση προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με μια ενδιαφέρουσα θεωρία περί του άστρου KIC 8462852, ανάμεσα στους αστερισμούς του Κύκνου και της Λύρας, βάσει παρατηρήσεων από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Ειδικότερα, φάνηκαν ιδιαίτερα ασυνήθιστες διακυμάνσεις/ «παρεμβολές» στο εκπεμπόμενο φως, που παρέπεμπαν – με αποτέλεσμα να έρθουν στο προσκήνιο θεωρίες περί «Dyson Sphere/ swarm»: Πρόκειται για μια θεωρητική κατασκευή (ή μια σειρά κατασκευών) που περικλείει ένα άστρο, με σκοπό να συλλέγει όλη (ή έστω το μεγαλύτερο ποσοστό) της ενέργειας που εκπέμπεται από αυτό. Σημειώνεται ότι τέτοιες γιγαντιαίες δομές θεωρείται ότι αποτελούν κριτήριο κατάταξης ενός πολιτισμού σε «υψηλή» κατηγορία της κλίμακας Kardashev (κατάταξη πολιτισμών όσον αφορά στο τεχνολογικό επίπεδό τους).

OSToto Hotspot: Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε ασφαλές Wi-Fi hotspot


To OSToto Hotspot: είναι μία σύγχρονη εφαρμογή που σας παρέχει δωρεάν Wi-Fi hotspot και μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ασύρματο δρομολογητή, επιτρέποντας το τηλέφωνό σας ή άλλες φορητές συσκευές να συνδέονται σε αυτόν για να σερφάρετε στο διαδίκτυο δωρεάν, χωρίς κανένα όριο λειτουργίας, είναι ασφαλές για χρήση με ισχυρή ασφάλεια κωδικού πρόσβασης και δεν επιτρέπει σε κανέναν να συνδεθεί στο ασύρματο hotspot σας χωρίς την άδειά σας. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε διαθέσιμο ένα υπολογιστή με ενεργοποιημένο ασύρματο προσαρμογέα γι΄αυτή τη δουλειά που ωστόσο μπορείτε ταυτόχρονα να τον χρησιμοποιείται και εσείς. Στη συνέχεια, όλες οι κοντινές ασύρματες συσκευές όπως τα άλλα laptops, desktops smartphones, ταμπλέτες, media players, Kindle που, ασύρματοι εκτυπωτές κ.λ.π μπορούν να ενταχθούν δίκτυό σας ακριβώς όπως σε ένα setup WiFi από έναν ασύρματο δρομολογητή και απολαύστε το σερφάρισμα στο διαδίκτυο ελεύθερα. Θέλετε ακόμη να δοκιμάσετε την ταχύτητα του δικτύου σας; 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα