Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο τρομακτικός Κράμπους & άλλοι μπαμπούλες των Χριστουγέννων

Κράμπους

Όλα τα πράγματα έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά και η χαρούμενη περίοδος των Χριστουγέννων δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι αν με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης ψάχνετε στολή Άγιου Βασίλη και δώρα για τα αγγελούδια σας, η φιγούρα του φοβερού Κράμπους θα σας δώσει μια… εναλλακτική για εκείνα τα παιδάκια που προτίμησαν να παραμείνουν άτακτα.
Ο μυθικός Κράμπους είναι σύμφωνα με το θρύλο, ο διαβολικός δίδυμος του  Αγίου Νικολάου. Ο συγκεκριμένος άγιος, που σε πολλές χώρες ταυτίζεται με τον Άγιο Βασίλη, επισκέπτεται τα καλά παιδιά και τους χαρίζει δώρα. Ο Κράμπους όμως είναι ο κακός της ιστορίας. Μισός τράγος και μισός δαίμονας, με τεράστια κέρατα, κοφτερούς κυνόδοντες και μια μακριά κόκκινη γλώσσα, αρπάζει τα παιδιά που είχαν κακή διαγωγή και τα φορτώνει σε μια σκάφη στην πλάτη του, για να τα πάρει στην κόλαση, όπου θα ζήσουν μαζί του για ένα χρόνο. Σε μια άλλη εκδοχή του μύθου, ο Κράμπους δένει τα παιδιά με αλυσίδες, τα σέρνει στο λημέρι του στα έγκατα της Γης, κι η συμπεριφορά τους εκεί θα κρίνει την τύχη τους, μια τύχη που εξαντλείται σε δύο επιλογές: το ξύλο ή το φάγωμα.
Οι ιστορικοί που έχουν μελετήσει το θρύλο του Κράμπους, δεν είναι σίγουροι για την προέλευση του, αλλά γενικά θεωρείται πως αυτό το πλάσμα, όπως και ο Άγιος Βασίλης, προηγείται χρονικά από τον Χριστιανισμό και έχει τις ρίζες του στη σκανδιναβική μυθολογία και τον γερμανικό παγανισμό. Το ίδιο το όνομα του άλλωστε, προέρχεται από τη γερμανική λέξη Krampen που σημαίνει «νύχι». Για τους Σκανδιναβούς, ο Κράμπους είναι ο γιος της Χελ, της βασίλισσας του Κάτω Κόσμου, κι είναι μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει την ισορροπία ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι και φροντίζει να διατηρεί την αρμονία του καλού με το κακό. Επιπλέον, ίχνη του μύθου, εντοπίζουμε και στην ελληνική μυθολογία, όπου ο Κράμπους μοιάζει με τους δικούς μας φαύνους και τους σάτυρους, τους δαίμονες που κυνηγούσαν τα όμορφα κορίτσια.
Η αντιστοιχία του Κράμπους με τον Άγιο Νικόλαο φαίνεται ξεκάθαρα στο έθιμο της Νύχτας του Κράμπους (Krampusnacht) που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου-παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου- σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Αυτή τη νύχτα ο Κράμπους βγαίνει προς αναζήτηση των άτακτων παιδιών. Γι’ αυτό, το πρωί της 6 Δεκεμβρίου, όλα θα τρέξουν με αγωνία στο τζάκι για να δουν αν η κάλτσα τους περιέχει κάποιο όμορφο δώρο, σημάδι πως ήταν καλά παιδιά ή τα κάρβουνα και το ξύλινο μπαστούνι που τους άφησε ο Κράμπους, μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη για την κακή τους συμπεριφορά.

ΤΙ ΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ;


Μια μέρα το φθινόπωρο του 1981, οκτώ άνδρες στα 70 τους βγήκα από ένα φορτηγό μπροστά από ένα πρώην μοναστήρι στο New Hampshire. Προχωρούσαν παραπατώντας, μερικοί από αυτούς σκυφτοί από τα αρθρητικά, κάνα δύο με μπαστούνια. Στη συνέχεια πέρασαν μέσα από την πόρτα και να μπουν σε μια μηχανή του χρόνου. Ο Perry Como ακουγόταν να τραγουδά μέσα από ένα παλιό ραδιόφωνο. Ο Ed Sullivan καλωσόρισε τους επισκέπτες μέσα από μια μαυρόασπρη τηλεόραση. Τα πάντα μέσα - συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων στα ράφια και των περιοδικών που βρίσκονταν γύρω - είχαν σχεδιαστεί για να αναπαραστήσουν την εποχή του 1959. Αυτό θα ήταν το σπίτι των ανδρών για πέντε ημέρες, καθώς συμμετείχαν σε ένα ριζοσπαστικό πείραμα, που είχε επινοήσει μια νεαρή ψυχολόγος με το όνομα Ellen Langer.
Τα υποκείμενα ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά και η ηλικία είχε αφήσει τα σημάδια της. «Αυτό ήταν πριν τα 75 γίνουν το νέο 55», λέει η Langer, η οποία είναι 67 και η μακροβιότερη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Χάρβαρντ. Πριν από την άφιξή τους, οι άνδρες είχαν αξιολογηθεί με μετρήσεις σε τομείς όπως η επιδεξιότητα, η δύναμη της λαβής, η ευελιξία, η ακοή και η όραση, η μνήμη και η γνωσιακή λειτουργία - ίσως τα πιο κοντινά πράγματα που οι γεροντολόγοι της εποχής θα μπορούσαν να μετρήσουν με ελέγξιμους βιοδείκτες της ηλικίας. Η Langer προέβλεψε ότι οι αριθμοί θα ήταν αρκετά διαφορετικοί μετά από πέντε ημέρες, όταν τα υποκείμενα θα έβγαιναν από κάτι που επρόκειτο να είναι μια αρκετά έντονη ψυχολογική παρέμβαση.
Η Langer είχε ήδη αναλάβει κάνα δυο μελέτες που αφορούσαν ηλικιωμένους ασθενείς. Σε μία, ανακάλυψε ότι οι τρόφιμοι γηροκομείου που είχαν εκτεθεί σε πρώτα στάδια απώλειας της μνήμης ήταν σε θέση να τα καταφέρουν καλύτερα σε τεστ μνήμης όταν τους παρέχονταν κίνητρα για να θυμούνται - που δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, η αδιαφορία θεωρούνταν λανθασμένα ως υποβάθμιση του εγκεφάλου. Σε μία άλλη, που τώρα θεωρείται κλασική στην κοινωνική ψυχολογία, η Langer έδωσε φυτά εσωτερικού χώρου σε δύο ομάδες τροφίμων γηροκομείου. Στη μια ομάδα είπε ότι ήταν υπεύθυνοι στο να διατηρήσουν τα φυτά ζωντανά και ότι θα μπορούσαν επίσης να κάνουν επιλογές σχετικά με το πρόγραμμά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην άλλη ομάδα είπε ότι το προσωπικό θα φρόντιζε για τα φυτά, και ότι δεν τους δίνονταν καμία επιλογή στο πρόγραμμά τους. Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, διπλός αριθμός από τα υποκείμενα στην ομάδα με την φροντίδα των φοιτών και την λήψη των αποφάσεων ήταν ακόμη εν ζωή από ό, τι στην ομάδα ελέγχου.

Φοβάμαι μια μέρα πως θα μεγαλώσω και θα μείνω μόνος





Σαββατοκύριακο.



Γυρίζεις σπίτι. 

Κλείνεις ίντερνετ. Κλείνεις παράθυρα.  Κλείνεις τα μάτια....

....ο ήλιος έδυε στο ανατολικότερο νησί της Ελλάδας. Ο γέρος φαροφύλακας του νησιού μετά από 75 χρόνια υπηρεσίας (είχε άλλα 15 για να συμπληρώσει τα ένσημα να πάρει σύνταξη) τα είχε δει όλα πια. Είχε δει δελφίνια, γλάρους, καβούρια, ...αλλά όχι ανθρώπους.


Μερικές φορές, έβλεπε αεροπλάνα να περνάνε από πάνω του κι απλά υπέθετε ότι τα χειρίζονταν άνθρωποι. Δεν ήταν σίγουρος.  Καθρέφτη δεν είχε στο νησί, άρα δεν ήξερε πώς είναι η ανθρώπινη μορφή, εκτός από κάτι εικόνες που είχε δει σε κάτι παλιά βιβλία από τότε που στο νησί κατοικούσαν οι Παπούα (πριν μετοικήσουν στην Ν. Γουινέα).


Στην άλλη πλευρά του νησιού, είχε την υποψία ότι έμεναν κι άλλοι άνθρωποι, αλλά είχε έναν δισταγμό...μια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του. 

Πως μπορεί να ήταν αποκύημα της φαντασίας του ή οφθαλμαπάτη το ότι είδε μια μέρα κοντά στην παραλία να παίζουν ανέμελα παιδάκια και ψαράδες να βγαίνουν στ’ ανοιχτά με τις βάρκες τους. 

Φυσικά και δεν ήθελε να τον περάσουν για τρελό οι γλάροι με τους οποίους μιλούσε κάθε μέρα.

Μια μέρα κατάλαβε κάποια αλλαγή στον αέρα.  Μία αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση και στην αναλογία οξυγόνου/αζώτου. Οι δείκτες μέσα στο κεφάλι του, τρελάθηκαν.

Νόμιζε ότι βρισκόταν στο Τρίγωνο των Βερμούδων, αλλά του έφυγε πολύ γρήγορα αυτή η εντύπωση, γιατί φορούσε τζιν κι όχι βερμούδα. 

Στ’ ανοιχτά του Αιγαίου, το «Νήσος Χίος» παρέκκλινε από την πορεία του. Είχε βάλει πλώρη για τη Χίο και μετά Μυτιλήνη αλλά, μέσα στην καταιγίδα, το GPS είχε τρελαθεί κι ενώ τη μία στιγμή έδειχνε ότι ήταν στην Αδριατική θάλασσα, την άλλη έδειχνε πως ήταν  στ’ ανοιχτά της Μαδαγασκάρης.

Έβγαλε τον εξάντα, λοιπόν, και με τη βοήθεια των αστεριών κατάλαβε πως είναι στα ανοιχτά της Τουρκίας. 

Είδε ένα φως. 

ΤΟ CERN ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΝ «ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ» ΦΩΤΟΝΙΩΝ

Ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους της σύγχρονης εποχής είναι η φύση της «σκοτεινής» ύλης, η οποία αν και αντιστοιχεί στο 85% της ύλης του σύμπαντος παραμένει απόλυτα μυστηριώδης για τους επιστήμονες. Ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό είναι πως είναι δύσκολο να εντοπισθεί από επίγεια πειράματα και διαστημικά τηλεσκόπια, αφού δεν εκπέμπει ούτε απορροφά φως, αλλά και κανένα άλλο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
cern-peirama-na64Ο χώρος που πραγματοποιείται το πείραμα NA64
Ωστόσο, παρόλο που δεν έχει ανιχνευθεί ποτέ μέχρι σήμερα, «προδίδει» την παρουσία της από τη βαρυτική έλξη που ασκεί στη συμβατική ύλη. Μάλιστα, μόνον η ύπαρξή της μπορεί να εξηγήσει ανωμαλίες στην κίνηση κοσμικών δομών, όπως οι εξωτερικές περιοχές των γαλαξιών.
Ανάμεσα στις θεωρίες που έχουν προταθεί για τη φύση ή τη συμπεριφορά της «σκοτεινής» ύλης, ορισμένες υποστηρίζουν πως η βαρύτητα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρά με τη συμβατική ύλη. Αντίθετα, υπάρχει μία ακόμη «σκοτεινή» δύναμη, άγνωστη έως σήμερα, με την οποία οι δύο μορφές ύλης αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες μάλιστα, όπως η ηλεκτρομαγνητική δύναμη εκδηλώνεται με την ανταλλαγή φωτονίων, έτσι και στην περίπτωση της «σκοτεινής» δύναμης υπάρχει ένα σωματίδιο το οποίο είναι ο φορέας της. Επομένως το σωματίδιο, το οποίο έχει ονομαστεί «σκοτεινό» φωτόνιο, παίζει τον ρόλο ενδιάμεσου ανάμεσα στη «σκοτεινή» και τη συμβατική ύλη.

Αυτά είναι τα εσώρουχα που… ανάβουν τους άντρες

εσώρουχα

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η επιλογή της γυναίκας στο τι εσώρουχα φοράει, παίζει όχι απλά σημαντικό, αλλά καίριο ρόλο στην σεξουαλικότητά της και κατ’ επέκταση στο πώς την… αντικρίζει ο άντρας;

Σύμφωνα με έρευνα, τα εσώρουχα που επιλέγει να φορέσει μια γυναίκα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς την βλέπει ο άντρας γενικότερα και... στο κρεβάτι ειδικότερα.
Η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, που ρωτήθηκαν, συμφώνησαν ότι τα εσώρουχα επηρεάζουν το πόσο ελκυστικό θεωρούν τον/την σύντροφό τους, με πάνω από το ήμισυ των ανδρών να λέει ότι κρίνει αρκετά μια γυναίκα από το πόσο ελκυστικά είναι τα εσώρουχα που φοράει.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 86% των ανδρών δήλωσε ότι το είδος των εσωρούχων που φοράει η γυναίκα τους επηρεάζει στο πόσο ελκυστική την θεωρούν και το 71% των γυναικών δήλωσε ότι το είδος των εσωρούχων ενός άνδρα “μετράει” πολύ στο πώς τον φαντάζονται στο σεξ.
Λοιπόν, ποια εσώρουχα είναι εκείνα που “ανάβουν” άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα; 

Μικρές 3άδες, Φτωχές μεν… πλην τίμιες

thumbnail_dakakia-pollapla

Σύμφωνα με τη θεωρία που περιγράφω στο βιβλίο μου  Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής, ο ιδανικότερος τρόπος για να πετύχεις να βρεις το συντομότερο δρόμο του κορεσμού  είναι ο συνδυασμός των βασικών γευμάτων σου σε τουλάχιστον τρεις 3άδες και δυο ενδιάμεσες 2άδες, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ένα «προσωπικό ρυθμιστή όρεξης και κορεσμού».
Για να υπάρξει διευκόλυνση στην παρασκευή γευμάτων δομημένα σε μικρέ 3άδες, στο παρακάτω άρθρο, θα σου δοθούν απλές και έξυπνες λύσεις ώστε να λάβεις έμπνευση για να φτιάξεις στο μέλλον δικούς σου συνδυασμούς  που ταιριάζουν στις γευστικές σου επιθυμίες και κυρίως με ιδιαίτερα οικονομικές  πρώτες ύλες .
Οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί αποτελούν κάποιες από τις συνηθέστερες προσωπικές μου επιλογές στην καθημερινή διατροφή μου και κάθε μία ξεχωριστά μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα άριστο θρεπτικό αποτέλεσμα καθώς και μια ικανή παραγωγή του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης, ώστε γρήγορα και εύκολα να αποκτήσεις τον έλεγχο της πείνας σου. Κύριο χαρακτηριστικό των συνδυασμών που ακολουθούν, είναι η έμφαση στις πολλές ωμές τροφές που χαρίζουν γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη καλή χλωρίδα του εντέρου με περισσότερα ευεργετικά ένζυμα.
Σου παρουσιάζω λοιπόν τις φτωχές μεν, πλην τίμιες 3άδες της καθημερινότητάς μου. Όπως πολύ εύκολα θα διαπιστώσεις θα δεις ότι «μια εικόνα – χίλιες γεύσεις»

Από σήμερα, Ομοσπονδιακοί θα μπορούν να χακάρουν εκατομμύρια συσκευές με ένα ένταλμα

starting-tomorrow-feds-can-hack-millions-of-devices-with-one-warrant

ΤHN ΠEΜΠΤΗ, 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, έχει ορισθεί ένα ζωτικής σημασίας Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να τεθεί σε ισχύ  η δραματική εξουσία επιτήρησης των ομοσπονδιακών πρακτόρων

Η επικείμενη αλλαγή στο άρθρο 41 των ομοσπονδιακών κανόνων της ποινικής δικονομίας χαλαρώνει τις νομικές απαιτήσεις για την απόκτηση έρευνας και κατάσχεσης και παρέχει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα ιδιωτών.
Στο παρελθόν, για την επιβολή του νόμου που απαιτείτο ένταλμα από δικαστή εντός της δικαιοδοσίας όπου η προτεινόμενη έρευνα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, εάν ένα άτομο προσπαθήσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας του, τότε το ένταλμα θεωρείται έγκυρο, ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία. Μία και μόνη άδεια θα έχει τη δυνατότητα να επικύρωσει εκατομμύρια αναζητήσεις στις ιδιωτικές συσκευές. Κάθε δημοσιογράφος, ακτιβιστής, ή πληροφοριοδότης ο οποίος χρειάζεται προστασία της ιδιωτικής του ζωής και χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Freenet ή το δίκτυο Tor θα πέσει απευθείας στο στόχαστρο.
Όπως αναφέρει το USA Today συνοπτικά , την αλλαγή των κανόνων “ζήτησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εγκρίθηκε από τα ΗΠΑ Ομοσπονδιακά Δικαστήρια και εγκρίθηκε στις 28 Απριλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες”.

Και ποιος είναι ακώλυτος; Αυτός που δεν επιθυμεί τίποτε από τα ξένα

post-552

O ανεμπόδιστος άνθρωπος, αυτός, στον οποίο τα πράγματα έρχονται όπως θέλει, είναι ελεύθερος. 
Αυτός όμως, που μπορεί ή να τον ανακόψουν ή να τον εξαναγκάσουν ή να τον εμποδίσουν ή, παρά τη θέλησή του, να τον μπλέξουν σε κάτι, είναι δούλος.
Και ποιος είναι ακώλυτος; 
Αυτός που δεν επιθυμεί τίποτε από τα ξένα. 
Και ποια πράγματα είναι ξένα; 
Αυτά που δεν εξαρτάται από εμάς ούτε να τα έχουμε ούτε να μην τα έχουμε ούτε να τα έχουμε σε μια ορισμένη κατάσταση ή με έναν ορισμένο τρόπο. 
Επομένως, το σώμα είναι ξένο, τα μέρη του είναι ξένα, η περιουσία είναι ξένο πράγμα. 

Η Ατζέντα της Ερπετοειδούς (Δρακωνιανής) Εισβολής



Περίπου πέντε χιλιάδες πεντακόσια χρόνια πριν, η κοσμική μνήμη μας (ο βασικός πυρήνας της δημιουργίας) διαγράφηκε από τα ερπετοειδή. 

Ευτυχώς η μνήμη, η συχνότητα και η ενέργεια έχουν αρχίσει να επανέρχονται τώρα και τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει.

Αυτά τα ερπετοειδή όντα πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι εδώ. 

Αισθάνονται ότι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν υποδουλωμένους εμάς τους υπόλοιπους, γιατί δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε τον εαυτό μας. 

Και έχουν ξεχάσει ότι αποτελούν μέρος της συνείδησης του θεού. 

Όταν η εισβολή συνέβη, ήταν μια εισβολή 5η διαστάσεων, δηλαδή από την 5η διάσταση οι ερπετοειδείς ενέργειες δημιούργησαν μια συγκεκριμένη σκουληκότρυπα και εισέβαλαν. 

Και όταν το έκαναν αυτό, κρυπτογράφησαν το κυτταρικό αλφάβητό μας. 

Αυτό σημαίνει ότι απενεργοποίησαν το DNA μας, απενεργοποίησαν την κεντρική πηγή ενέργειας του πυρήνα μας που ήταν στο κέντρο του πλανήτη μας. 

Ο πλανήτης μας, φυσικά, είναι μια ζωντανή, συνειδητή οντότητα που αναπνέει. 

Ο σιδερένιος πυρήνας του πλανήτη μας έχει μια μαύρη τρύπα μέσα σε αυτόν, στην οποία αναπνέει η πηγή. 


Τα πεδία των διαφόρων δικτύων που στην πραγματικότητα διαστρεβλώθηκαν από αυτή την εισβολή, αποσύνδεσαν την συγκεκριμένη πηγή ενέργειας από τον πλανήτη μας. 

Έτσι, αυτό που συνέβη είναι ότι αντί να είμαστε συνδεδεμένοι με την πηγή της εσωτερικής αέναης ενέργειας που ανταλλάσσουμε με το πεδίο του πλανήτη μας, αυτή η συχνότητα, η ενέργεια του πλανήτη μας και η συνείδησή μας κατέληξαν  να χρησιμοποιούνται για το συμφέρον των ερπετοειδών.

Αν κοιτάξουμε τον κόσμο σήμερα, θα δούμε την τρίτη διάσταση, μπορούμε να δούμε ότι η ανθρωπότητα έχει χάσει την Ανθρωπιά της. 

Ζούμε σε μία αντι ανθρώπινη δομή. 

Πώς αφήσαμε να συμβεί αυτό και πώς του επιτρέπουμε να συνεχίζει; 

Αυτή δεν είναι μία ανθρώπινη ατζέντα, είναι μία εξωγήινη αρνητική ατζέντα. 

Πραγματικά, δεν έχει σχέση με το να δημιουργήσουμε έναν εχθρό. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ερπετοειδής συνείδηση πρέπει να αντικατασταθεί. Η ερπετοειδής συνείδηση πρέπει να καταλάβει ότι ο χρόνος του ελέγχου της σε αυτόν τον πλανήτη έχει τελειώσει. 


Όταν οι Ερπετοειδείς εισέβαλαν, διείσδυσαν στην Σακκάρα, στην Αίγυπτο. 

Prey: Προστατεύστε τους υπολογιστές και τις φορητές σας συσκευές από κλοπή ή απώλεια


Επειδή δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να χάσουμε ή να μας κλέψουν το κινητό μας, καλό θα είναι να πάρουμε εκ των προτέρων τα μέτρα μας ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα θα μας τη δώσει το Prey. Το Prey είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα που έρχεται να μας δώσει λύση σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το τηλέφωνο ή το laptop σας ανά πάσα στιγμή, και μπορεί σας βοηθήσει να το βρείτε, αν ποτέ χαθεί ή κλαπεί. Πρόκειται για λογισμικό που εγκαθίσταται σε Η/Υ και υποστηρίζει όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα: Linux, Windows, OSX. Αντίστοιχα, είναι διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα θα πρέπει να δώσετε στα αντίστοιχα πεδία του προγράμματος το e-mail σας και ένα κωδικό.

Αν δεις μαύρη γάτα… απλώς κάπου πηγαίνει

o-tempo-voa-2




Γενικώς, στο ιδεολογικό οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης υπάρχουν μπόλικα μεταφυσικά και παραφυσικά τερτίπια, δεισιδαιμονίες και μπουρδολογίες ολκής. Μπορούμε να αντιδράσουμε; Υπάρχει ελπίδα να μην πνιγούμε στο βούρκο της ανοησίας και της σαχλαμάρας; Πέρα από τα κοινωνικοοικονομικά αίτια που γεννούν και τρέφουν όλες αυτές τις ανοησίες, διαθέτουμε αρκετά εργαλεία, μέσα από τον πλούτο της επιστήμης, για να αντισταθούμε στην πληθώρα των παπάδων αλλά και των μάγων, των τηλεπαθητικών, των μέντιουμ και των τσαρλατάνων.
Μπορούμε να φανταστούμε την επιστήμη και τη γνώση γενικότερα, σαν ομπρέλα που ως σύνολο των επιμέρους κλάδων της, μας προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι της πτώσης ανόητων λίθων, από τους οποίους ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε. Διαθέτουμε λογικές διαδικασίες και μεθοδολογίες που επιτρέπουν να μην παραδιδόμαστε στους κρουνούς αποχαύνωσης που εκτοξεύουν απ’ όλες τις κατευθύνσεις. Η λογική, συνεπικουρούμενη από τη γενική γνώση, μπορεί να αντικρούσει και να ξεσκεπάσει την καθημερινή βλακεία, ιερή ή ανίερη.
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην αντίστασή μας με τη χαζομάρα που δεν πρέπει να μας διαφεύγουν. Καταρχάς, πρέπει να ξέρουμε πώς η θεωρία, η ιδιαίτερη άποψη που τρέφουμε, επιδρά στην αντιλαμβανόμενη πραγματικότητα.
«Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά ό,τι αντιλαμβανόμαστε από αυτήν βάσει των μεθόδων της έρευνάς μας», είχε πει χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Χάιζενμπεργκ1.
Με άλλα λόγια, η πραγματικότητα τείνει προς τον “υποκειμενισμό” τουλάχιστον, ανάλογα με το βαθμό ακριβείας των μέσων παρατήρησης, την αντιληπτική ικανότητα του παρατηρητή.
Επίσης, η θεωρία, κατά κάποιον τρόπο, φτιάχνει πραγματικότητα, η οποία (πραγματικότητα) μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από εμάς, αλλά η αντίληψή μας γι’ αυτήν επηρεάζεται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Έτσι την πάτησε ο Κολόμβος φτάνοντας στην αμερικανική ήπειρο. Υποτίθεται πως ανακάλυψε κανέλα, μαστιχόδεντρα, καρύδες και ραβέντι, που σε καμία περίπτωση δε φύονταν στη συγκεκριμένη ήπειρο. Είχε τη θεωρία πως βρίσκεται στην Ασία και έκανε παρατηρήσεις σχετικά με αυτήν, ενώ βρισκόταν στην “απέναντι” πλευρά του κόσμου.
Η επιστήμη γνωρίζει πως ο παρατηρητής επιδρά σε αυτό που παρατηρεί. Ένας μηχανικός, για να υπολογίσει την ελαστικότητα ή την αντοχή ενός μετάλλου, το καταπονεί. Η παρατήρηση μιας φυλής από ανθρωπολόγους μεταβάλλει τη συμπεριφορά της. Οι ψυχολόγοι γνωρίζουν ότι η παρατήρηση ή η γνώση των στόχων από τα υποκείμενα ενός πειράματος τροποποιούν το αποτέλεσμα.

Οι εξαίρετοι Ίωνες της Φώκαιας



Θέση και ίδρυση
Η Φώκαια, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο ΒΔ της Σμύρνης, ήταν μια ιωνική πόλη σε αιολικό έδαφος. Η χερσόνησος πάνω στην οποία εκτεινόταν χώριζε τον κόλπο της Κύμης, μια αιολική περιοχή, από τον κόλπο του Έρμου, όπου ήταν χτισμένες η Σμύρνη και οι Κλαζομενές.
Οι αρχαίοι συγγραφείς παραδίδουν ότι η Φώκαια, η βορειότερη από τις 12 ιωνικές πόλεις, ιδρύθηκε από αποίκους της Φωκίδας με αρχηγό τον Αθηναίο Φιλογένη σε γη που τους παραχωρήθηκε από τους Κυμαίους.
Η σύγχρονη έρευνα ωστόσο δέχεται πως η παράδοση αυτή ουσιαστικά απηχεί την προσπάθεια της πόλης των Αθηνών να εδραιωθεί ως πατρίδα όλων των Ιώνων.
Ακόμη και η φωκική προέλευση των αποίκων δικαιολογείται από την προσφιλή μέθοδο της αρχαίας ιστοριογραφίας να θεωρεί τυχόν ομοιότητες μεταξύ ονομάτων ως ενδείξεις για την ύπαρξη ιστορικών σχέσεων.

Οι νησίδες της αρχαίας Φώκαιας 
Η πόλη πήρε το όνομά της μάλλον από το σχήμα των παρακείμενων νησιών που μοιάζουν με φώκιες (φώκαι). Το ζώο αυτό άλλωστε απεικονίζεται στον εμπροσθότυπο των νομισμάτων της ως «λαλούν σύμβολο».
Ανασκαφικές έρευνες έφεραν στο φως όστρακα της χαρακτηριστικής αιολικής μονόχρωμης κεραμικής του 9ου αι. π.Χ., ένδειξη ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Φώκαιας ήταν Αιολείς. Η πόλη έγινε ιωνική το αργότερο τον 8ο αι. π.Χ. με την εγκατάσταση αποίκων από την Τέω και τις Ερυθρές.
 Η τόσο πρώιμη επικράτηση του ιωνικού στοιχείου στη Φώκαια τεκμηριώνεται από αρχαιολογικά δεδομένα, συγκεκριμένα από την πρωτογεωμετρική και γεωμετρική κεραμική που βρέθηκε εκεί. Ανάμνηση της μετάβασης από την αιολική στην ιωνική εθνική ενότητα διαφυλάσσεται στη μαρτυρία του Παυσανία.

 Σύμφωνα με αυτή, προκειμένου να γίνει δεκτή η Φώκαια στο Πανιώνιον, την πολιτική και θρησκευτική ένωση των ιωνικών πόλεων, έπρεπε να υποταχθεί σε μια ξενόφερτη βασιλική δυναστεία από την Τέω και τις Ερυθρές.

Στο πλαίσιο της ιστορικής αυτής σχέσης ερμηνεύεται η υιοθέτηση από τη φωκαϊκή νομισματοκοπία του συμβόλου της πόλης της Τέω και η έκδοση από το νομισματοκοπείο των Ερυθρών, κατά το φωκαϊκό πρότυπο, μικρών νομισμάτων από ήλεκτρο ίσων με το 1/6 του στατήρα (έκτη).

Φανταζόμαστε φαντάσματα!

ghost-1

Κατά κανόνα τα παραφυσικά φαινόμενα θεωρούνται ως παράξενα και αινιγματικά και δεν εξηγούνται από την επιστημονική κοινότητα. Πολλές φορές αυτά τα φαινόμενα καταλήγουν να ερμηνεύονται από την νευρολογία. Έτσι σημαντικό είναι να εξηγηθεί πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος που σχετίζεται με το θέμα.
Αρχικά ο εγκέφαλος αποτελείται από δυο ημισφαίρια που είναι υπεύθυνα για νοητικές λειτουργίες και την εκτέλεση κινήσεων της αντίθετης πλευράς, δηλαδή το αριστερό ημισφαίριο ασχολείται με την δεξιά πλευρά του σώματος και  το δεξί με το αριστερό. Επίσης το δεξί ημισφαίριο είναι συναισθηματικά ασταθές και το αριστερό πιο λογικό. Μεταξύ τους τα ενώνει το μεσολόβιο, δηλαδή νευρικές ίνες που επιτρέπει την επικοινωνία.
Ο γιατρός Silas Weir Mitchell από την Φιλαδέλφεια επινόησε τον όρο “μέλος-φάντασμα” ο οποίος αναφέρεται στα άτομα που δεν είναι αρτιμελή και έχουν ακρωτηριαστεί. Συγκεκριμένα τα άτομα αυτά αισθάνονταν ότι αυτά τα μέλη που έχασαν υπήρχαν στη θέση τους. Το φαινόμενο ξεκίνησε από τις αρχές του 20ου αιώνα όταν η γάγγραινα μάστιζε και πολλοί αναγκάζονταν να ακρωτηριαστούν για να μην εξαπλωθεί η μόλυνση σε όλο το σώμα. Καταγράφεται ότι το 60%-80% αυτών των ασθενών έχει βιώσει το “μέλος-φάντασμα”. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εμφανισθεί όχι μόνο στα άκρα, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέλος. Τα συμπτώματα είναι ο πόνος κατά κύριο λόγο ή μούδιασμα και κάψιμο.

Τόνωση και σύσφιξη με αλάτι, μέλι και μέντα!


Τονώστε και συσφίξτε την επιδερμίδα σας με αλάτι,μέλι και μέντα!
Η μάσκα αυτή συστέλλει και τους διεσταλμένους πόρους
ΥΛΙΚΑ

1 κουταλάκι λεπτό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι ρευστό θυμαρίσιο μέλι
3 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας
(ή 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαθαίνεται το Σεξ;

popaganda_sex_seminars_slider

Παρακολουθήσαμε το "sex and life coaching" σεμινάριο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και πήραμε tips από ειδικούς για το πώς να χαρίζουμε τους πιο δυνατούς οργασμούς (αλλά και πώς να συμβιώνουμε με το ταίρι μας).


Μαθαίνεται το σεξ; Δεν είναι κάτι που όλοι ξέρουμε να κάνουμε αφού είναι το βασικό μας ένστικτο; Ναι, όλοι ξέρουμε να κάνουμε σεξ το ερώτημα όμως είναι πόσο καλό είναι το σεξ που κάνουμε. Είμαστε ανοιχτοί να ενημερωθούμε για τα νέα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη σεξουαλική κορύφωση, να γνωρίσουμε της τεχνικές των εραστών της Λατινικής Αμερικής, να εξερευνήσουμε τις ερωτογενείς ζώνες που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε;
Αλήθεια, εσείς ξέρετε πόσα είδη γυναικείου οργασμού υπάρχουν;
Κι από την άλλη, μαθαίνεται η συντροφικότητα; Οι περισσότεροι αναζητούμε σχέσεις, όλοι επιδιώκουμε τη συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, όλοι θέλουμε να γνωρίσουμε την αγάπη, αλλά πόσοι ξέρουν να διαχειριστούν τις κρίσεις που ξεσπούν ανάμεσα στα ζευγάρια και πόσοι αντιλαμβάνονται ότι ο καθένας από εμάς κουβαλάει τη δική του οπτική για το τι είναι αγάπη, έρωτας, συμβίωση;
Κι αν όλα αυτά φαντάζουν βουνό πόσα περισσότερα εμπόδια ορθώνονται στον δρόμο των gay/bisexuals που στοιχειώνονται από προκαταλήψεις, στερεότυπα κι απαρχαιωμένες ταμπέλες; Πώς σήμερα μπορεί κάποιος με θάρρος να διεκδικήσει τη δική του ερωτική, εντελώς προσωπική ταυτότητα, χωρίς να ντρέπεται ή να φοβάται, χωρίς να εξαναγκάζεται να μπει σε καλούπια;
«Η γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να χάσει τον έλεγχο, ο άνδρας για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να αισθάνεται ότι τον έχει»

Τα 5 αναπόφευκτα στάδια μετά από έναν χωρισμό

breakup2.jpg
Είστε ακόμη σε σοκ. δεν πιστεύετε ότι η σχέση σας τέλειωσε. Είστε θυμωμένος/η και νιώθετε πληγωμένος/η και εγκαταλελειμμένος/η. Φοβάστε ότι δεν θα ξαναβρείτε ποτέ κάποιον που να σας αγαπάει πραγματικά και να σας φροντίζει. Θρηνείτε τη σχέση που νομίζατε ότι θα κρατήσει για πάντα... 
Η απώλεια ενός συντρόφου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην προσπάθεια να ξεπεράσετε έναν χωρισμό θα περάσετε αναπόφευκτα από πέντε στάδια πένθους:
Άρνηση: “Δεν μου συμβαίνει εμένα αυτό”.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι από στιγμή σε στιγμή θα επικοινωνήσει και πάλι μαζί σας. Είστε ακόμη σε σοκ για αυτό που συνέβη. Είναι σαν να αρνείστε να αποδεχθείτε την αλήθεια. Αισθάνεστε σοκαρισμένος/η, φοβισμένος/η, μουδιασμένος/η. Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την απώλεια. Ελπίζετε να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας- και μάλιστα ότι θα εμφανιστεί μετανιωμένος στην πόρτα σας και θα σας διεκδικήσει.
Θυμός; “Γιατί μου συμβαίνει αυτό; Δεν μου αξίζει;”
Όταν οι παραλυτικές επιδράσεις της άρνησης αρχίσουν να υποχωρούν, θα δώσουν τη θέση τους στον πόνο. Και τότε αχίζετε να αισθάνεστε θυμό για τον σύντροφό σας, για την απάθειά του/της, για την προδοσία του/της. Έχετε ανάγκη να κατηγορήσετε κάποιον άλλο για αυτό που σας συνέβη και ο θυμός αυτός μπορεί να ξεσπάσει και σε οποιονδήποτε άλλο βρεθεί στον δρόμο σας.

Ετήσιες Προβλέψεις Αριθμολογίας 2017: Ερωτικά & Οικονομικά

Το Παγκόσμιο έτος 2017 και η ενέργεια στην οποία δονείται όλη η Γη, αυτή τη χρονιά

Αποτέλεσμα εικόνας για έτος 2017


Πέρα από τον Αριθμό Προσωπικού έτους που δείχνει σε ποιο χρόνο του εννεαετούς κύκλου βρισκόμαστε, υπάρχει και το Παγκόσμιο Έτος - ο μονοψήφιος αριθμός στον οποίο καταλήγουμε κάνοντας την αναγωγή του έτους που διανύουμε (2017) – ο οποίος μας δείχνει την ενέργεια στην οποία δονείται όλη η Γη αυτή τη χρονιά.
Το Παγκόσμιο Έτος 2017 δονείται με την ενέργεια του αριθμού 1, και συμβολίζει την αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Είναι μια καλή περίοδος για να κάνουμε ένα γάμο, να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί, ν’ αγοράσουμε ένα σπίτι ή να μετακομίσουμε σε άλλο διαμέρισμα, ν’ αλλάξουμε εργασία. Είναι σημαντικό να εστιαστούμε στις αληθινές μας ανάγκες και να κυνηγήσουμε τους προσωπικούς μας στόχους. Η πρόκληση μας είναι να μάθουμε στεκόμαστε μόνοι στα πόδια μας, πιστοί στα πιστεύω και τις ιδέες μας. Αυτούς τους 12 μήνες όλα μπορεί να συμβούν.
Η ζωή μας λειτουργεί με επαναλαμβανόμενους εννεαετείς κύκλους που ενσωματώνουν τις παγκόσμιες αρχές των αριθμών 1 έως 9. Όταν τελειώνουμε με τον ένατο κύκλο αρχίζουμε ξανά από το ένα, και προχωράμε πάλι μέσα από τους εννέα αριθμούς. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της ζωή μας. Αν κοιτάξουμε εννέα χρόνια πίσω και δούμε ποιοι τομείς επηρεάσθηκαν πρέπει να αναμένουμε την επανάληψη γεγονότων παρόμοιας δόνησης.
Για να βρεις σε ποιο σημείο του εννεαετούς κύκλου βρίσκεσαι, πρόσθεσε την ημέρα και το μήνα γεννήσεως σου με τον αριθμό του παγκόσμιου έτους 2017 – δηλαδή το 1 - και αν ο αριθμός που θα προκύψει είναι διψήφιος κάνε αναγωγή σε μονοψήφιο αριθμό.
Για παράδειγμα αν έχεις γεννηθεί στις 14 Μαρτίου πρόσθεσε την ημέρα και το μήνα γέννησης σου (14+3) με τον αριθμό του παγκόσμιου έτους (1), 14+3+1=18. Κατόπιν μετέτρεψε τον αριθμό 18 σε μονοψήφιο 1+8=9, Το 9 είναι το προσωπικό σου έτος για το 2017.
Αν το προσωπικό σου έτος είναι Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 1:

Το ακροβατικό που χρειάστηκε ώστε να πεισθεί ο κόσμος ότι οι ανελκυστήρες είναι ασφαλείς

Ο Elisha Otis επιδεικνύει το σύστημά του, 1853 - πηγή
Πόσοι από εμάς χρησιμοποιούμε τους ανελκυστήρες καθημερινά; Πριν το 1854 όμως, ο κόσμος δεν εμπιστεύονταν να τους χρησιμοποιήσει και τους θεωρούσε παγίδες θανάτου -τα καλώδια έσπαζαν αρκετά συχνά.

Τότε, εμφανίστηκε ο μηχανικός Elisha Otis και η εφεύρεσή του, ο ασφαλής ανελκυστήρας. Χάρη στην έξυπνη μηχανική του, τα καλώδια έσπαζαν αλλά ο ανελκυστήρας παρέμενε ασφαλής.



Δείτε μια επίδειξη του πως δούλευε:

Ρόζα Παρκς: Η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ


Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Aφροαμερικανίδα Ρόζα Παρκς (4 Φεβρουαρίου 1913-24 Οκτωβρίου 2005) αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση για την εποχή, έμελλε να σημαδέψει τον αγώνα των μαύρων για ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ.
Η 42χρονη μοδίστρα από το Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα έπειτα από μία μέρα στη δουλειά, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων που προορίζονταν για τους «μαύρους» πολίτες. Σύμφωνα με το νόμο για το φυλετικό διαχωρισμό, ο οποίος ίσχυσε μέχρι το 1956, οι θέσεις των μαύρων επιβατών βρίσκονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου και χωρίζονταν από εκείνες των λευκών με μια κενή σειρά. Όταν το λεωφορείο γέμισε και έμειναν όρθιοι τέσσερις λευκοί, ο οδηγός Τζέιμς Μπλέικ, απαίτησε να αδειάσει η πρώτη σειρά του «έγχρωμου τομέα», στην οποία καθότανε η Παρκς και να μείνει κενή. Ενώ οι έγχρωμοι συνεπιβάτες της συμμορφώθηκαν στη διαταγή του οδηγού, η Παρκς εναντιώθηκε και παρέμεινε στη θέση της με αποτέλεσμα εκείνος να καλέσει την αστυνομία κι εκείνη να συλληφθεί.

Η φωτιά μαινόταν και εκείνοι συνέχιζαν να παίζουν


Η φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω τραβήχτηκε πριν από 50 χρόνια. Μπορεί να φαίνεται -και η αλήθεια είναι ότι είναι- παράξενη, αλλά είναι αληθινή. Οι οπαδοί παρακολουθούν έναν αγώνα στις κερκίδες καθώς ένα κτίριο πίσω τους καίγεται.



Ακόμη και την εποχή που τραβήχτηκε, ο κόσμος αδυνατούσε να πιστέψει ότι είναι πραγματική.

Πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ των Mount Hermon και Deerfield Academy στις 20 Νοεμβρίου του 1965. Η φωτογραφία είναι του Robert Van Fleet, ο οποίος όμως δεν έλαβε ποτέ χρήματα γι' αυτήν, και ας αναδείχτηκε Αθλητική Φωτογραφία της Χρονιάς από το Associated Press, και ας εμφανίστηκε στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Life, και ας εμφανίστηκε σε δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά σε όλες τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους και οι New York Times. Στο εξωτερικό, η φωτογραφία εμφανίστηκε στην Αγγλία, την Γαλλία, τη Δυτική Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Κολομβία, το Ιράν, την Βενεζουέλα, την Τουρκία και τη Σουηδία, κ.ά..

Τι στο καλό όμως συνέβαινε, που ένας αγώνας συνεχίστηκε χωρίς διακοπή, παρά τη μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν τόσο κοντά;

Ο Robert Van Fleet

Όσες φορές και αν εμφανίστηκε η φωτογραφία, δεν υπήρχε καμία εξήγηση, έτσι, λίγα είναι γνωστά για την ιστορία της. Σε γενικές γραμμές πάντως περιλαμβάνει μια παλιά αντιπαλότητα μεταξύ των σχολείων, ένα επιστημονικό κτίριο γεμάτο ταριχευμένα πουλιά, χιλιάδες πυροσβέστες που εμποδίζουν τους θεατές να δουν, μερικούς υπαλλήλους που ήταν αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση και έναν γονέα ο οποίος δεν είχε ιδέα ότι τραβώντας την θα απαθανάτιζε μια από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες στην ιστορία του σχολικού αθλητισμού.

Η Δύναμη της Αγάπης

Η αγάπη είναι μια λέξη τόσο απλή και τόσο μεγαλειώδης. Αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εξελικτικής μας πορείας, συνυφασμένο μέσα από μια σειρά πολλαπλών συναισθημάτων. Περιγράφεται ως ένα ισχυρό συναίσθημα, που περικλείει με ένα μοναδικό τρόπο την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια. Στις σχέσεις των ανθρώπων, ορίζεται μέσα από εκδηλώσεις στοργής, αφοσίωσης, συμπόνιας και θυσίας πολλές φορές.
Θεωρείται ως η σημαντικότερη πτυχή της ζωής που εκφράζει την ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε στάδιο αλλά και σε κάθε βήμα . Ο Γάλλος κληρικός Jean-Baptiste Henri Lacordaire (1802-1861) μας δίνει έναν μοναδικό ορισμό στην αξία της «Η αγάπη είναι στην αρχή, στη μέση και στο τέλος όλων των πραγμάτων».
Η αληθινή αγάπη δεν περιέχει κανένα ίχνος εγωισμού. Είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους μνησικακία. Η δύναμη της είναι τόσο καταλυτική, που διαμορφώνει και καθορίζει κάθε είδους σχέση προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική. Είναι εκείνη η δύναμη που μας οδηγεί στην πίστη και στην θέληση για την ίδια την ζωή.
Είναι η εφαλτήριος δύναμη, που οδηγεί στην ευτυχία και στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων. Το αίσθημα της ψυχικής ευφορίας είναι βάλσαμο για κάθε ψυχή που παλεύει να βρει το δικό της φως, το δικό της μονοπάτι.

30 πράγματα που… μάλλον δε γνώριζες!


perierga.gr - Ξέρετε ότι υπάρχουν 30 πράγματα που... δεν ξέρετε!

Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε…
1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.
2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.
3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.
4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.
5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.
6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.
7. Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.
8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
9. Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι
10. Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.
11. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.
12. Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.
13. Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.
14. Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
15. Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα