Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Διάδρομος, μικρές και έξυπνες ιδέες

Τις περισσότερες φορές θεωρούμε το διάδρομο του σπιτιού μας ένα χώρο τον οποίο απλά διασχίζουμε, χωρίς όμως να του δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Γιατί, λοιπόν, να μην τον αξιοποιήσουμε  διακοσμώντας τον κατάλληλα; Οι περισσότεροι διάδρομοι είναι πλάτους 0,90 -που είναι και το αρχιτεκτονικά ελάχιστο- έως 1,20 στα συνηθισμένα διαμερίσματα. Συνήθως επικοινωνούν το σαλόνι και την κουζίνα με τις κρεβατοκάμαρες και το μπάνιο.
Μικρές και έξυπνες ιδέες μπορούν να αλλάξουν την όψη του διαδρόμου και να του δώσουν μία χαρούμενη νότα, φτιάχνοντας και τη δική μας διάθεση κάθε φορά που τον διασχίζουμε.
Φωτογραφίες
Δημιουργούμε έναν όμορφο τοίχο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Φωτογραφίες γάμου, διακοπών, με φίλους και οτιδήποτε μας προκαλεί χαμόγελα.
Αν επιλέξουμε οι φωτογραφίες να είναι ασπρόμαυρες, έχουμε το ελεύθερο να παίξουμε με τις κορνίζες σε χρώμα, σχήμα, μέγεθος. Αν όμως επιλέξουμε έγχρωμες εικόνες, επιλέγουμε τις κορνίζες ανεξάρτητα από το μέγεθος, να είναι όμοιες μεταξύ τους και λιτές.
diadromos-ingolden-gr
diadromos-fvtografies-ingolden-gr
diadromos-fvtografies1-ingolden-gr

Οι Ινδιάνοι Σιου αντιστέκονται ακόμα (τώρα στους αγωγούς αργού πετρελαίου)


Η εξέγερση των Ινδιάνων στον Όρθιο Βράχο της Ντακότα είναι μια εξέγερση για όλο τον πλανήτη


του  

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου του μακρινού 1862, 38 Ινδιάνοι Σιου της Ντακότα εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού, σε δημόσια εκτέλεση μπροστά σε 4.000 πολίτες. Τα σώματα τους έμειναν σε κοινή θέα για τριάντα λεπτά και ύστερα πετάχτηκαν σε έναν μεγάλο λάκκο.


Η διαρκής εξαπάτηση των Ινδιάνων


Οι Αμερικανοί άποικοι είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν τη γη των Σιου από τη δεκαετία του 1840. Όπως είπαμε, οι Σιου επιχείρησαν να διαπραγματευτούν, ωστόσο οι Αμερικανοί παρέλειψαν κατά το 1860 να καταβάλλουν την ετήσια αποζημίωση, κάτι που σε συνδυασμό με την αποστέρηση τροφίμων, οδήγησε και στον ξεσηκωμό εναντίον των αποικιοκρατών.
Μεταξύ του 1862-1890 καταγράφονται η εξέγερση των Σαντέ το 1862, ο πόλεμος που διεξήγαγε ο αρχηγός Makhpiya-luta (Κόκκινο Σύννεφο) μεταξύ των ετών 1865-67 που ανάγκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπογράψουν τη συνθήκη του οχυρού Laramie (1868), και τέλος η μεγάλη εξέγερση που διηύθυναν οι αρχηγοί Tatanka Yotanka (Καθιστός Ταύρος) και Tashunca-Uitco (Τρελό Άλογο), που τερματίστηκε με αιματηρό τρόπο το 1890 (σφαγή στην περιοχή Wounded Knee).

Ο Μαραντόνα αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο



Τον "δεύτερο" πατέρα του αποχαιρέτησε μ' ένα συγκλονιστικό ποστ στο Facebook, o θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα

Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μέσω Facebook στον Φιντέλ Κάστρο. Ο διάσημος Αργεντινός έγραψε:
AdTech Ad

"Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστος μου, που με συμβούλευε, εκείνος που μου τηλεφωνούσε ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ. Ποτέ δεν έκανε λάθος, για μένα ο Φιντέλ ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο μεγαλύτερος. Η καρδιά μου πονάει, γιατί ο κόσμος χάνει των σοφότερο όλων.
Δεν μπορεί ο καθένας να θάψει μία δικτατορία και να αμφισβητήσει αντιμετωπίζοντας την αμερικανική αυτοκρατορία.
Δεν μπορεί ο καθένας να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.
Δεν μπορεί o καθένας να χαμηλώσει την παιδική θνησιμότητα από 42% σε 4%.
Δεν μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει περισσότερους από 130.000 γιατρούς, εξασφαλίζοντας 1 γιατρό για κάθε 130 άτομα, με το υψηλότερο ποσοστό των γιατρών ανά κάτοικο στον κόσμο.
Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή του κόσμου, με 1500 ξένους γιατρούς ανά έτος και 25.000 απόφοιτους ιατρικών σχολών από 84 χώρες.
Δεν μπορεί ο καθένα να στέλνει περισσότερους από 30.000 γιατρούς να εργάζονται σε περισσότερες από 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε περίπου 600.000 αποστολές.

BΑΡΥΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ… ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Η ανίχνευση βαρυτικών σημάτων που δημιουργούνται από τους σεισμούς, μπορεί να δώσει νέες δυνατότητες έγκαιρης προειδοποίησης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ζαν-Πολ Μοντανιέ του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Παρισιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", εξέτασαν στοιχεία για τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία το 2011, που προκάλεσε το καταστροφικό τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

471376655
Για πρώτη φορά, εντόπισαν ένα διακριτό βαρυτικό σήμα πριν την ανίχνευση των πρώτων σεισμικών κυμάτων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, διαγράφεται έτσι μια νέα προοπτική για την πιο έγκαιρη προειδοποίηση ότι επίκειται μεγάλος σεισμός.
Για κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί όμως η τοποθέτηση νέων δικτύων οργάνων για την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, παράλληλα με τους παραδοσιακούς σεισμογράφους. Σήμερα, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης βασίζονται στον εντοπισμό σεισμικών κυμάτων, που όμως ανιχνεύονται με μια χρονική υστέρηση, αφότου έχει σπάσει το ρήγμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ



Black friday shopping
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ

Μόνο αυτός που είναι ελεύθερος από επιθυμίες είναι ελεύθερος από ψευδαισθήσεις.

Μόνο αυτός που είναι ελεύθερος από επιθυμίες είναι ελεύθερος απο θυμό, φόβο και υπερηφάνεια.

Μόνο αυτός που είναι ελεύθερος από επιθυμίες είναι ελεύθερος από δυστυχία και μιζέρια.

Μόνο αυτός που είναι ελεύθερος από επιθυμίες δεν κρίνει κανέναν, και αγαπά τους πάντες.

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΘΟΣ





Δεν είμαι φυσιοδίφης, γνωρίζω τα ελληνικά πολύ λίγο˙ ο αρχικός μου σκοπός, ταξιδεύοντας στη Σικελία, δεν ήταν να παρατηρήσω τα φαινόμενα της Αίτνας, ούτε να ρίξω κάποιο φως, για μένα ή για τους άλλους, πάνω σ’ όλα όσα έχουν πει για τη Σικελία οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς. Αναζητούσα στην αρχή την απόλαυση των ματιών, που είναι μεγάλη σ’ αυτό τον παράξενο τόπο. Μοιάζει, θα ’λεγε κανείς, με την Αφρική˙ όμως αυτό που, για μένα, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός, είναι πως δεν μοιάζει με την Ιταλία παρά μόνον όσον αφορά τα άγρια πάθη. Πραγματικά για τους Σικελούς μπορεί να πει κανείς πως η λέξη αδύνατον δεν υπάρχει μόλις τους κυριεύσει ο έρωτας ή το μίσος, και το μίσος, σ’ αυτό τον ωραίο τόπο, δεν πηγάζει ποτέ από χρηματικά συμφέροντα...

Σημειώνω πως στην Αγγλία, και κυρίως στη Γαλλία, μιλούν συχνά για το ιταλικό πάθος, για το ξέφρενο πάθος που συναντούσε κανείς στην Ιταλία τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα. Στις μέρες μας, αυτό το ωραίο πάθος έχει πεθάνει, έχει πεθάνει ολοκληρωτικά, στις τάξεις που προσβλήθηκαν από τη μίμηση των γαλλικών ηθών και των μοντέρνων τρόπων συμπεριφοράς στο Παρίσι ή το στο Λονδίνο.

Ξέρω καλά πως μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι, από την εποχή του Καρόλου Ε΄ (1530), η Νάπολη, η Φλωρεντία, ακόμα και η Ρώμη, μιμήθηκαν κάπως τα ισπανικά ήθη˙ όμως αυτές οι τόσο αριστοκρατικές κοινωνικές συνήθειες δεν βασίστηκαν άραγε πάνω στο απέραντο σεβασμό που κάθε άνθρωπος άξιος αυτού του ονόματος οφείλει να έχει για τις εκδηλώσεις της ψυχής του; Αντί ν’ αποκλείουν τη ζωντάνια, την υπερτόνιζαν, ενώ η πρώτη αρχή των ανόητων που μιμούνταν τον δούκα του Ρισελιέ, κατά τα 1760, ήταν να μη δείχνουν συγκινημένοι από τίποτα. Η αρχή των Εγγλέζων δανδήδων, τους οποίους αντιγράφουν τώρα στη Νάπολη περισσότερο από τους Γάλλους ανόητους, δεν είναι να δείχνουν βαριεστημένοι απ’ όλα, ανώτεροι απ’ όλα;

Κλείσε τα μάτια. Πες μου. Τι φοβάσαι;

Φόβος: βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη.
ckose-eyesΚλείσε τα μάτια. Πες μου. Τι φοβάσαι;
Φοβάμαι το σκοτάδι. Γιατί με κάνει να νιώθω ανίσχυρη. Γιατί μέσα στην απολυτότητά του και την απεραντοσύνη του νιώθω ότι μπορεί να κρύβει το οτιδήποτε. Τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες μου, τα πιο απαισιόδοξα σενάρια που πλέκω. Νιώθω το κρύο όταν είμαι στο σκοτάδι, την ανάσα μου να βγαίνει παγωμένη και τα ένστικτα επιβίωσης να ξεπροβάλλουν. Ακούω τα πάντα, όλοι οι ήχοι αποκτούν άλλη διάσταση, μεγεθύνονται και οι πιο μικροί φαντάζουν τρομακτικοί, δηλώνουν την ύπαρξη όσων δε βλέπω. Το φοβάμαι γιατί δεν μπορώ να τοποθετήσω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό και να υποδηλώσω την ύπαρξη μου.Είμαι κι γω ένα αδύναμο τίποτα μέσα στο κενό. Φαντάζομαι το άπειρο, το αιώνιο, το συνεχές, τα πάντα και το τίποτα που μπορεί να σε λυγίσει στη μοναξιά σου ή να σε βλάψει με όσα κρύβει. Το φοβάμαι γιατί δεν οδηγεί πουθενά και σημαίνει στασιμότητα, άγνοια, απορία. Το φοβάμαι γιατί με κάνει να σκέφτομαι. Δε βλέπω τίποτα, τίποτα δε μου αποσπά την προσοχή και φέρνω στο νου μου ό,τι με βασανίζει, γεμίζω ερωτηματικά, σκέψεις βασανιστικές, απορίες, πρόσωπα και εικόνες που είναι πιο τρομακτικές από τους δαίμονες των ταινιών τρόμου. Το φοβάμαι γιατί μου θυμίζει τον θάνατο. Το αντίθετο της ζωής και των χρωμάτων, της λάμψης, της χαράς και του φωτός.

Το Πείραμα διπλής σχισμής

Είναι δυνατόν η συνείδηση να δημιουργεί το Σύμπαν των 14 δις ετών ΤΩΡΑ
Μετάφραση σχόλια από τον Ζάχο Σκαφίδα.
Από τον Gregg Prescott, MS Editor, In5D.com

Το πείραμα της διπλής σχισμής είναι μία  από τις πιο καταπληκτικά μελέτες στη κβαντική φυσική, γιατί μας δείχνει τη σημασία της της εστιασμένης πρόθεσης και πώς αυτή επηρεάζει την πραγματικότητά μας.

( Σημ. μεταφραστή. Στο πείραμα αυτό, κατά το οποίο τα σωματίδια αναγκάζονται να περάσουν μέσα από μια διάταξη με δύο λεπτές παράλληλες σχισμές που είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, παίζει σημαντικό ρόλο η παρατήρηση. Στην προσπάθειά του παρατηρητή να δει από ποια σχισμή περνά το κάθε σωματίδιο, αλλοιώνεται η συμπεριφορά που αυτά εμφανίζουν σε σχέση με όταν δεν τα παρατηρεί. Η προσπάθεια παρατήρησης τα κάνει να εκδηλώνουν ιδιότητες ύλης ενώ όταν δεν τα παρατηρεί εμφανίζουν κυματικές ιδιότητες.)

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί το πείραμα της διπλής σχισμής:

Στην περίπτωση της διπλής σχισμής του πειράματος, όταν εστιάζουμε στα αποτελέσματα, τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια, αλλά όταν εστιάζομε την πρόθεση βγαίνουμε έξω από τα αναμενόμενα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά διαφορετικά.

Σημ. μεταφραστή. «Η Κβαντομηχανική μας ανάγκασε να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν ότι ο παρατηρητής είναι αναγκαίος για την δημιουργία του Σύμπαντος όπως και το Σύμπαν είναι αναγκαίο για την δημιουργία του παρατηρητή» Βλέπε το χρονικό του Χρόνου. Stephen Hawking )

Έτσι, ποιες είναι οι δυνατότητες και οι επιπτώσεις αυτού του πειράματος;
Πολυάριθμες μελέτες αμφισβητούν τη δυνατότητα των παράλληλων συμπάντων και των πολλαπλών χρονοδιαγραμμάτων. Τι αντιλαμβανόμαστε σε αυτή την  3η διάσταση είναι ένα αθροιστικό σύστημα πεποιθήσεων για το τι αυτός ο κόσμος αντιλαμβάνεται, με βάση αυτά που έχουμε διδαχθεί, και οι πεποιθήσεις που κρατάμε ως την αλήθεια.
Τι θα συμβεί αν η πραγματικότητα είναι σχετική και το αποτέλεσμα εξαρτάται από την πρόθεση εναντίον των προκατασκευασμένων πεποιθήσεων που γνωρίζουμε ως την τρέχουσα πραγματικότητα μας;

Πώς ο Διαλογισμός για τον "Θεό" Αλλάζει το μυαλό σας

Μπορεί να αλλάζει ο εγκέφαλός μας αν κάνουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις; Εργαστηριακές μελέτες το αποδεικνύουν. Με ποιο τρόπο θα βαλτώσουμε τον εγκέφαλο μας; Με ποιο τρόπο θα χαλαρώσουμε καλύτερα;

Μετάφραση από τον Zaxo Skafida

Από τον Mark Robert Waldman, Αναπληρωτή Ερευνητή στο Κέντρο Πνευματικότητας και το Νου, του Πανεπιστήμιου της Πενσυλβάνια. 

Η τρέχουσα έρευνα αποκαλύπτει τις καθολικές επιδράσεις που έχει στον εγκέφαλο, ο διαλογισμός με θετικές ιδέες. Η παρούσα έρευνα σήμερα του Andrew Newberg, MD, αναφέρεται στις νευρολογικές μεταβολές που προκαλούν οι πεποιθήσεις, η ηθική, η συμπόνια, ο διαλογισμός, οι θρησκευτικές εμπειρίες, και οι πνευματικές πρακτικές. Ο Mark είναι συν-συγγραφέας του best-seller Πώς ο Θεός αλλάζει τον εγκέφαλό σας, ένα βιβλίο που προτείνεται από την Oprah σαν ένα από τα εννέα καλύτερα βιβλία του 2012 που "πρέπει να διαβαστεί" 

(http://www.amazon.com/gp/product/0345503422/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0345503422&linkCode=as2&tag=aapros-20)

Το παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ στο πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο.
Απομαγνητοφωνημένο το περιεχόμενο του βίντεο στα Ελληνικά.   

Συστήνετε για όσους δυσκολεύονται με την Αγγλική, αφού μελετήσουν το κείμενο, να δουν το βίντεο για τις κατατοπιστικές εικόνες που έχει, ίσως χρησιμοποιώντας την αυτόματη μετάφραση. 

Νομίζω ότι αυτή είναι μια τέλεια μέρα για να αλλάξει ο κόσμος, και πρόκειται να ξεκινήσω με το Θεό. Ναι, ο Θεός. Ο Θεός; Ω θεέ μου. Δεν έχει σημασία πώς θα το σκεφτώ, ο Θεός πρόκειται να αλλάξει το μυαλό σας, και δεν έχει σημασία αν τον πιστεύετε  ή δεν τον πιστεύετε. Μπορεί να σας εξοργίσει. Μπορεί να σας ενθουσιάσει. Μπορεί να σας μπερδέψει. Μπορεί ακόμη να νομίζετε ότι είναι κάτι μυστηριώδες. Αλλά η έρευνα σάρωσης του εγκεφάλου μας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αποδεικνύει καθοριστικά: Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

Γιατί; Επειδή ο Θεός είναι μια μεγάλη ιδέα, και ίσως η δεύτερη μεγαλύτερη ιδέα στον κόσμο. Και κάθε μεγάλη ιδέα, κάθε πραγματικά μεγάλη ιδέα, πρόκειται να αυξήσει τους δενδρίτες σε μερικά από τα πιο σημαντικά μέρη του εγκεφάλου σας. Μεγάλες ιδέες, είναι η ειρήνη, η συμπόνια, η αγάπη, ο Θεός. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη, αν αυτές οι ιδέες υπάρχουν πραγματικά στον κόσμο, αλλά αυτές θα οικοδομήσουν σε σας ένα καλύτερο μυαλό.

Μερικές ιδέες μπορούν να μειώσουν το άγχος, την κατάθλιψη, ή την οργή. Άλλες μπορούν πράγματι να βελτιώσουν τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ίδια την συνείδηση. Και έπειτα, υπάρχουν μερικές ιδέες που πραγματικά τρομάζουν τους δενδρίτες που ζουν έξω από την αμυγδαλή σας. Όπως και τα χρήματα, ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο φόβος της απώλειας χρημάτων.

Αλλάξτε τη ζωή σας με το διαχρονικό, δυναμικό, διαλογισμό του νερού



Ψυχήσιν Θάνατος ύδωρ γενέσθαι, ύδατι δε θάνατος γην γενέσθαι, εκ γης δε ύδωρ γίνεται, εξ ύδατος δε ψυχή.


Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος
Από το Ζάχο Σκαφίδα

Το νερό είναι εύπλαστο, ακούει και καταγράφει τις επιθυμίες μας

Για τις ψυχές θάνατος είναι να γίνουν νερό, για το νερό θάνατος να γίνει γη, από τη γη γίνεται νερό κι απ' το νερό ψυχή. (Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος) Αν αντιστοιχήσουμε, τη γη με το σώμα, το νερό με τη ψυχή και τη ψυχή με το πνεύμα, ο φιλόσοφος περιγράφει πριν χιλιάδες χρόνια την κάθοδο του πνεύματος στη ύλη και την άνοδο της ύλης στο πνεύμα.

Όλοι γνωρίζουμε το θαύμα του Ιησού στην Κανά της Γαλιλαίας.

“λέγει αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· γεμίσατε τὰς ὑδρίας ὕδατος. καὶ ἐγέμισαν αὐτὰς ἕως ἄνω. 
καὶ λέγει αὐτοῖς· ἀντλήσατε νῦν καὶ φέρετε τῷ ἀρχιτρικλίνῳ. καὶ ἤνεγκαν. 
ὡς δὲ ἐγεύσατο ὁ ἀρχιτρίκλινος τὸ ὕδωρ οἶνον γεγενημένον”


Ο Δρ Masaru Emoto ήταν από τους πρώτους που πειραματίστηκε με τις κρυσταλλικές μορφές των μοριακών συγκεντρώσεων του νερού. Ακολούθησαν και άλλοι που διαπίστωσαν ότι η σκέψη έχει επίδραση στις μοριακές δομές νερού. Ξέρουμε την επίδραση που έχει η προσευχή και έχουμε ακούσει για τις ιδιότητες του αγιασμού σαν χριστιανοί. 

Όσοι θέλουν μια εκτεταμένη μελέτη με σχετικά βίντεο και εικόνες θα πρέπει να μελετήσουν το άρθρο Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος





Εδώ θα ασχοληθούμε με ποιό τρόπο θα πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας με τη χρήση του νερού.

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στο δυναμικό διαλογισμό

1. Θα περιμένατε να διαβάσετε συνταγές μαγείας, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, η μαγεία στην εποχή μας είναι η επιστήμη. 

Σταμάτα να είσαι δέσμιος της ρουτίνας σου


Η ζωή, όπως λέγεται, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να πηγαίνεις σε μία δουλειά, να κάνεις μία οικογένεια, να πληρώνεις λογαριασμούς και φόρους και να πεθαίνεις.Δυστυχώς όμως, στην καθημερινότητα μας έχει τρυπώσει αυτό το σαράκι, η ρουτίνα, που δεν αφήνει περιθώριο για το κάτι διαφορετικό. 

Ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουμε.

Η εβδομάδα μας αποτελεί έναν ατελείωτο μαραθώνιο υποχρεώσεων, ευθυνών και διαπραγματεύσεων σε συνδυασμό με το μοτίβο σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι. «Πώς θα καταφέρω αυτό, να ρυθμίσω το άλλο, να μην ξεχάσω να κάνω εκείνο» και πάει λέγοντας.

Όταν περνάνε μήνες ή και χρόνια από τη ζωή σου σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο, άντε με καμία έξοδο για ποτό -το πολύ κανένα δίωρο γιατί δουλεύεις την επόμενη μέρα- τότε μία ξαφνική αλλαγή, είτε καλή, είτε και όχι, μας πετάει απότομα από το λήθαργο μας, μας αποπροσανατολίζει και μας αγχώνει. 

Τότε, κάνουμε ένα από τα πιο κλασικά λάθη. Δημιουργούμε ένα δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο είναι το ερώτημα του πώς θα λύσουμε το πρώτο πρόβλημα. 

Το πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η στάση σου απέναντί του. Συνήθως, κάπου εκεί χανόμαστε, γιατί ποτέ δε σκάει ένα πρόβλημα μόνο του αλλά όλα μαζί και στο μυαλό μας επικρατεί μία χαοτική κατάσταση. Η καλύτερη λύση σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, είναι η απομόνωση.

Το άγνωστο πλεονέκτημα υγείας όσων γίνονται μητέρες μετά τα 35…

μητέρες

Η ηλικία που μια γυναίκα «κλείνει» την οικογένειά της, σχετίζεται με την κατάσταση του νου της στην τρίτη ηλικία.

Οι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά την ηλικία των 35 ετών (ανεξάρτητα από το αν έχουν γεννήσει ξανά στο παρελθόν), έχουν πιο «κοφτερό» μυαλό και καλύτερη μνήμη μετά τα 60 τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που διαπίστωσε μια τέτοια σχέση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ροξάνα Καρίμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας "Journal of American Geriatrics Society", μελέτησαν 830 γυναίκες με μέση ηλικία 60 ετών.
Οι συμμετέχουσες υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ για την μνήμη τους, την ικανότητα συγκέντρωσης, την ταχύτητας σκέψης, αντίληψης, σχεδιασμού κ.α. Τα αποτελέσματα των τεστ συσχετίσθηκαν με το πότε κάθε γυναίκα είχε αποκτήσει παιδιά και άλλους παράγοντες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες έχουν πιο «φρέσκο» νου, όταν έκαναν το τελευταίο παιδί τους μετά τα 35, όταν έκαναν το πρώτο παιδί τους μετά τα 24, όταν έπαιρναν ορμονικά αντισυλληπτικά για πάνω από δέκα χρόνια και όταν είχαν την πρώτη περίοδό τους πριν τα 13 τους.

Ζωή ολοκληρωμένη, από τον Ζωρζ Μπατάιγ




13 αφορισμοί του Γάλλου διανοητή


  1. Από την υπέρτατη γνώση στην άξεστη άγνοια, η διαφορά είναι μηδαμινή.
  2. Ορισμός του ολοκληρωμένου ανθρώπου: ο άνθρωπος που η ζωή του είναι μια γιορτή «δίχως κίνητρο» και γιορτή με όλες τις έννοιες της λέξης – γέλιο, χορός, όργιο που δεν υποτάσσονται ποτέ, μια θυσία που χλευάζει σκοπούς και υλικούς και ηθικούς.
  3. Στο διάβολο ο Θεός, οι βλασφημίες ή οι υπερβατικότητες! Το σύμπαν είναι ταπεινό: το γέλιο μου είναι η αθωότητά μου.
  4. Μεθάω με το να μην επιθυμώ τίποτα και να μην είμαι εξασφαλισμένος. Δοκιμάζω μια αίσθηση ελευθερίας.
  5. Ο ακόλαστος δεν έχει καμιά τύχη να αποκτήσει πρόσβαση στην κορυφή, παρά μόνο αν δεν έχει τέτοια πρόθεση.
  6. Η κορυφή δεν είναι «αυτό που πρέπει να κατακτήσουμε». Ο ξεπεσμός «αυτό που πρέπει να εξαλείψουμε». Όπως και η κορυφή δεν είναι εντέλει παρά το απρόσιτο, ο ξεπεσμός είναι εξαρχής το αναπόφευκτο

Προφυλάξεις, από την Κική Δημουλά




Όταν βρέχει
δεν παίρνω ομπρέλα.

Το θεωρώ δειλία να προφυλάσσομαι
από το ξεκάθαρο.

Όταν δε βρέχει
όσο κι αν ευτυχεί ο ουρανός
όσο κι αν το πιστεύω

Ένα “μυστήριο” στα σύννεφα!

chemtrail-2



Ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι στα σύννεφα πάνω από τo Warwickshire, στην Αγγλία αυτό το μήνα “προκάλεσε πολλά ερωτήματα που γυρεύουν απαντήσεις απαντήσεις”, αλλά οι απαντήσεις… άλλα λόγια να κοιμόμαστε!

Σύμφωνα με το earthsky.org, ο James Tromans, ο οποίος φωτογράφησε το σχηματισμό, ρώτησε τι μπορεί να το προκάλεσε. Σαφώς, ήταν η ώρα για ντετεκτιβίστικη έρευνα για τα νέφη, αναφέρει το ιστολόγιο.
Ο δακτύλιος ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο από μια καμπύλη, ή ένα «U», καθώς δεν υπήρχε άλλο μισό σε αυτό. Φάνηκε να αποτελείται από τακτά εξογκώματα, ή λοβούς, που κρέμονται κάτω από την κάτω πλευρά της καμπύλης του νέφους.
Οι “ειδικοί” απέρριψαν την περίπτωση να είναι σύννεφο mamma και κατέληξαν ότι, υπήρχε κάτι αναμφισβήτητα αφύσικο στην εμφάνιση του νέφους – σαν να ήταν τεχνητό. Στη συνέχεια, τους ήρθε κάτι σαν… φλασιά, ότι επειδή “η φωτογραφία κοιτάζει προς το αεροδρόμιο Coventry, ίσως αυτό το σύννεφο κατά κάποιο τρόπο προκλήθηκε από ένα αεροσκάφος;” – Έλα, κοντά είστε – ζεστό, ζεστό!!!
Και δείχνουν μια φωτογραφία “να πως γίνονται οι λοβοί από τα ίχνη ενός αεροπλάνου” – Εικόνα του cloudappreciationsociety.org , είναι οι άλλοι “ειδικοί” που “εκτιμούν” τα νέφη:
chemtrail
Και το άρθρο τελειώνει:

Αιμορροΐδες: Πώς θα απαλλαγείτε οριστικά!!!

%cf%86

Οι αιμορροΐδες είναι προεξοχές του πρωκτικού βλεννογόνου και αποτελούνται από ένα δίκτυο αγγείων (φλεβών και αρτηριών). Οι αιμορροΐδες υπάρχουν φυσιολογικά σε όλους τους ανθρώπους και ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στον έλεγχο κατά την αφόδευση όμως όταν διογκωθούν ή ερεθιστούν προκαλούν πόνο, κνησμό και αιμορραγία κατά την εκκένωση. Η αιμορροϊδοπάθεια χωρίζεται σε 4 στάδια και θα πρέπει να τονίσουμε ότι η διατροφική συμπεριφορά δεν παίζει από μόνη της κάποιο σημαντικό όφελος στο 3ο και 4ο στάδιο αλλά θα πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο γιατρό.
Παράγοντες που αυξάνουν την εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας είναι:
  • η χρόνια δυσκοιλιότητα
  • η παχυσαρκία
  • η εγκυμοσύνη
  • η καθιστική ζωή
  • η άρση βάρους
  • διάφορα αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  • και η διατροφική στάση ζωής.
Υιοθετήστε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές:

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΦΘΟΝΗ ΖΩΗ


Τι σημαίνει αφθονία για εσάς; Δεδομένου ότι σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα, θέλω να προκαλέσω τον καθένα από εσάς με κάτι που θα σας αναθέσω. Όταν θα μπορείτε, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να καταλήξετε στον δικό σας ορισμό. Γιατί; Διότι, αν δεν έχετε έναν σαφή ορισμό της αφθονίας, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε ή επιθυμείτε, τότε δεν μπορείτε να το επιτύχετε.
Μετά από συζητήσεις με χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τις πεποιθήσεις τους που αφορούν την αφθονία, η πιο κοινή παρανόηση που αντιμετωπίζουν είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταλήξει στην άποψη ότι όταν κατέχεις κάτι έχεις αφθονία. Με τον ορισμό αυτό, αν δεν έχετε αυτό το πράγμα, τότε βρίσκεστε σε έλλειψη. Αυτός ο τρόπος σκέψης στην πραγματικότητα είναι ανάποδος.
Όπως ήδη γνωρίζουμε, η πραγματικότητα μας βασίζεται στις πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας - οι οποίες προέρχονται από τις εμπειρίες του παρελθόντος μας. Αν βλέπετε τον κόσμο ως εχθρικό, ανταγωνιστικό, περιοριστικό, ή ελλειμματικό, αυτό είναι πιθανώς το αποτέλεσμα κάποιας εμπειρίας του παρελθόντος. Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος που ο κόσμος πρόκειται να συμβαίνει σε σας. Αν καταργούσατε τις ανθρώπινες πεποιθήσεις και αντιλήψεις από την εξίσωση, ωστόσο, μπορεί να βλέπατε ότι ο κόσμος είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ πλούσιος, φιλικός, εποικοδομητικός, χώρος που σας προσφέρει. Αν αντιλαμβάνεστε τον κόσμο μέσα από αυτό το φακό, αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη αφθονία μέσα σας ως κατάσταση ύπαρξης.
Η είσοδος στην αφθονία είναι η συνειδητή προσοχή (mindfulness)
Αν θέλουμε πραγματικά να μπούμε στο ποτάμι της αλλαγής, και ειλικρινείς ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον, τότε χρειάζεται να έχουμε επίγνωση των περιοριστικών σκέψεων μας, διότι από το στάδιο της μέσης ηλικίας το 95% των σκέψεων μας είναι ασυνείδητες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα