Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Εάν εφαρμόσεις τις παρακάτω συμβουλές …. ποιος ξέρει… μπορεί να ξεφύγεις από εκεί που είσαι ήδη κολλημένος… και δεν το ξέρεις.
Μην σκέπτεσαι άνθρωπε συνέχεια τα προβλήματά σου. Μην τα ανακυκλώνεις συνεχώς. Η πολλή σκέψη να ξέρεις… καταναλώνει και πολύ μεγάλη ενέργεια. Η πολλή σκέψη σε κάνει να φαίνεσαι γέρος και άρρωστος. Όταν λοιπόν στο γύρω σου περιβάλλον… διαπιστώσεις ότι είναι γεμάτο με αρνητικές σκέψεις και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σκέφτονται και πράττουν αρνητικά, μην αφήσεις τον εαυτό σου, να γίνει από απροσεξία… ένας κακός «αγωγός»… τέτοιων συχνοτήτων. Να εστιάζεις πάντοτε σ το νου σου τις θετικές όψεις της ζωής και βρες πράγματα που πράγματι σε χαροποιούν και σε κάνουν να χαμογελάσεις.
Σταμάτα επιτέλους να μιλάς πολύ και γενικά πρόσεχε, ώστε να μην παραμιλάς συνέχεια. Μην χάνεις τον έλεγχο σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι … είτε λένε λόγια… είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα εσύ ο ίδιος… να κάνεις πράξεις… με ουσία και μ’ ένα νόημα. Ξεκόλλα… επιτέλους…. και μην κοιτάς και κολλάς συνέχεια σε κάτι … όλη την ώρα, διότι αυτό μπορεί να σου αποβεί βλαβερό για την υγεία σου και για τα μάτια σου.
Μην αγωνιάς και αγχώνεσαι πάρα πολύ και γενικά μην θυμώνεις υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά , θα βλάψουν το συκώτι σου και τα έντερά σου. Όταν εργάζεσαι πολύ σκληρά και δουλεύεις για καμιά ώρα συνεχώς… τότε κάνε μια στάση… ένα μικρό διάλλειμα περίπου για 10 λεπτά, αυτό θα σε ξεκουράσει. Όταν πρόκειται να κάνεις κάτι, γενικά μην βιαστείς να το κάνεις στα γρήγορα και δώσε στον εαυτό σου ένα περιθώριο χρόνου σκέψης. Γενικά μην είσαι πολυπράγμονας, κάνοντας πολλά και διάφορα πράγματα μαζί. Στο τέλος δεν θα έχεις σε κανένα επιτυχία.

4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ ελαιόλαδο

elaiolado1

Η σημασία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή, μεγάλη. Περιέχει καλά λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το καθιστούν τροφή που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Βασικό συστατικό του ελαιόλαδου και οι πολυφαινόλες: αντιοξειδωτικά που τα γνωρίζαμε ως συστατικό των κόκκινων φρούτων, του καφέ και του κρασιού. Το ελαιόλαδο περιέχει ακόμα βιταμίνη Ε (μια ακόμα βιταμίνη που συνδέεται με την καλή υγεία της καρδιάς) – σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει-. Παρά τη μεγάλη του διατροφική αξία, υπάρχουν 4 χρήσεις του ελαιόλαδου που δεν πρέπει να κάνεις. Απλά γιατί το αποτέλεσμά τους δεν είναι τόσο θετικό και ωφέλιμο.
1) Μην το χρησιμοποιήσεις όταν δεν ξέρεις ποια είναι η προέλευσή του: Πριν το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική ή την ομορφιά, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για παρθένο ελαιόλαδο. Πολλές φορές στην αγορά γίνονται νοθείες και αναμειγνύονται διαφορετικές ποιότητες ελαιόλαδου και προσφέρεται για φρέσκο, ελαιόλαδο που έχει ταγγίσει.
2) Μην το χρησιμοποιήσεις στο τηγάνισμα. Οι γνώμες των διατροφολόγων διίστανται. Πολλοί το συστήνουν στο τηγάνισμα υποστηρίζοντας ότι το παρθένο ελαιόλαδο δεν θα απελευθερώσει βλαβερές τοξίνες. Από την άλλη, υποστηρίζεται ότι η αξία του ελαιόλαδου αλλοιώνεται κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τα ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά καταστρέφονται όταν υπόκεινται μια διαδικασία όπως αυτή του τηγανίσματος. Αν πάλι θέλεις να το χρησιμοποιήσεις διατηρώντας τις ευεργετικές ουσίες του μπορείς να το προσθέσεις όσο το τηγάνισμα θα φτάνει στο τέλος του.

Πέντε βήματα για να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα

dyskoiliotita
Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα που «ταλαιπωρεί» σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, προκαλώντας δυσφορία και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής.
Ωστόσο, εξαιρώντας κάποιες περιπτώσεις όπου το πρόβλημα οφείλεται σε άλλα παθολογικά αίτια, η δυσκοιλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του ατόμου.
Παρακάτω, θα δείτε τα 5 βασικότερα βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος:
Φυτικές ίνες – η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Επομένως, στόχος είναι η καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας φρούτων, λαχανικών και προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς και η τακτική επιλογή οσπρίων.
Ενυδάτωση – η καλή ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί σημαντική προϋπόθεση ώστε οι φυτικές ίνες να ασκήσουν την ευεργετική τους δράση. Συνεπώς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής πρόσληψη νερού και υγρών καθημερινά. Ένας χρήσιμος δείκτης για τα επίπεδα υδάτωσης του οργανισμού είναι το χρώμα των ούρων, το οποίο θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ




Πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στη θρησκευτική αδιαφορία και στο συνειδητό αθεϊσμό. Ο συνειδητός αθεϊσμός είναι υπαρξιακό γεγονός και στάση ζωής, ενώ η θρησκευτική αδιαφορία μόνο ένα κοινωνιολογικό σύμπτωμα. Κατά κανόνα ο αθεϊσμός αντιπροσωπεύει μια φάση του θρησκευτικού προβληματισμού, είναι η άλλη όψη του θρησκευτικού φαινομένου, της δίψας του ανθρώπου στα ακραία όρια του υπερβατικού και του απόλυτου, της πάλης του για το νόημα της ύπαρξης, του κόσμου και της Ιστορίας...


Η θρησκευτική αδιαφορία είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με τη μορφή της καταναλωτικής κοινωνίας. Αντιπροσωπεύει μια παθητική στάση απουσίας προβληματισμού και είναι συνάρτηση της γενικότερης αδιαφορίας για την ποιότητα της ζωής. Ο θρησκευτικά αδιάφορος άνθρωπος περιορίζει συνήθως τις εμπειρίες ή τις αναζητήσεις του σε έναν ατομοκρατικό ευδαιμονισμό, δίχως απαιτήσεις για ουσιαστικότερες δυνατότητες υπαρκτικής πλήρωσης. Γι’ αυτό και δεν αρνείται την ύπαρξη του Θεού ή την αλήθεια της Εκκλησίας˙ απλώς δεν θέτει τέτοια ερωτήματα – δεν γεννιώνται μέσα του ή δεν αφήνει να γεννηθούν προβλήματα που απαιτούν μια υπεύθυνη πνευματική δοκιμασία και τελικά μια δυναμική υπαρξιακή τοποθέτηση.

Η ίδια η καταναλωτική κοινωνία, σαν οργανωμένο σύστημα και τρόπος ζωής, σκοπεύει προγραμματισμένα στη δημιουργία παθητικών φορέων της καταναλωτικής νοοτροπίας. Η καλλιέργεια υπαρκτικών ερωτημάτων, η μετάθεση των κοινωνικών απαιτήσεων από το επίπεδο της ζωώδους ευημερίας στο επίπεδο ανάπτυξης της ανθρώπινης προσωπικότητας και δημιουργίας κριτηρίων ποιότητας της ζωής, προσκρούει ωμά και απερίφραστα στην καταναλωτική σκοπιμότητα.

Τα πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν ξεκινάς μια σχέση

Η αλήθεια βρίσκεται στις λεπτομέρειες, και οι παρακάτω λεπτομέρειες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν αξίζει να κάνεις σχέση μαζί του. Αυτή είναι μια περιεκτική λίστα με όλες εκείνες τις συμπεριφορές που, αν τις δεις όταν ξεκινήσετε να βγαίνετε, πρέπει να γυρίσεις την πλάτη και να τρέξεις γρήγορα στην αντίθετη κατεύθυνση.
woman-in-windows

 

Το μόνο πράγμα που πρέπει να ακούς όταν πας να κυνηγήσεις μια καινούρια σχέση είναι το ένστικτό σου. Και το ένστικτό σου ξέρει πάντα καλύτερα τι συμβαίνει…







*Είναι αγενής;
*Δείχνει σεβασμό σε άλλους όταν είστε μαζί;
*Πιο συγκεκριμένα, παρατήρησε την συμπεριφορά του στους σερβιτόρους κάθε φορά που βγαίνετε.
*Πώς αντιδρά στο άκουσμα της λέξης Όχι;
*Πίνει υπερβολικά;
*Έχει κάποιο πρόβλημα που προσπαθεί να σου δικαιολογήσει, λέγοντας ότι το ελέγχει;
*Μήπως σου στέλνει τόσο συχνά, που είσαι στα όρια να βγάλεις περιοριστικά μέτρα;
*Άρχισε με το καλημέρα σας να σε ρωτάει πολύ προσωπικές ή σεξουαλικές ερωτήσεις;

32 σκύλοι και το δέντρο του Σίσυφου

«32 σκύλοι, ένας άνθρωπος»
dog
  • Ο σκύλος, μοναχικός, σε προσπερνάει και αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξή σου. Έχει χορτάσει από τα εφήμερα χαμόγελα και τα στιγμιαία χάδια των περαστικών ακόμα όμως συνεχίζει πεινασμένος.
  • Το σκυλί και η γάτα. Αυτοί κατέρριψαν τους φυσικούς νόμους του ανταγωνισμού. Πλέον, ζουν μονιασμένα μέσα στα διαμερίσματα υπό χωροκρατικούς κανόνες και μόνο, αναγνωρίζοντας την μαγεία της διαφορετικότητας.
  • Έχω δύο λέιζερ πίσω στην πλάτη μου καρφιτσωμένα και μία προέκταση ουράς που κουνιέται με τα βήματά μου. Μου δίνει δύναμη να προχωράω μπροστά μα συχνά κρατάει τον νου μου πίσω βαθιά.
  • Φαϊ εγώ, φαϊ ο σκύλος. Νερό εγώ, νερό ο σκύλος. Μπάνιο εγώ μπάνιο και ο σκύλος. Νάνι εγώ, ύπνο ο σκύλος. Χαίρομαι εγώ, καλά ο σκύλος. Πολλές φορές το εγώ μου καταφέρνει να γαυγίζει.
  • Βόλτα ο σκύλος, βόλτα και γω. Παιχνίδι ο σκύλος, παίζω και γω. Χάδια ο σκύλος, χαϊδεύω και γω. Γλείφει ο σκύλος, σαλιώνομαι εγώ. Θλίψη ο σκύλος, κλόουν εγώ. Χωρίς λουρί ο σκύλος, τρέχω εγώ. Την ίδια γλώσσα μιλάμε χωρίς τα σύμφωνα.
  • Οι σκύλοι μας βλέπουν αποχρωματισμένους, σκούρους. Είναι ικανοί να βλέπουν το σκοτάδι μέσα μας.
  • Έχω ένα όνειρο να ζήσω κάποιο βράδυ. Να με βγάλει βόλτα ο σκύλος για λυσσασμένες κραιπάλες στα σκουπίδια και περιπέτειες στα σοκάκια. Στο τέλος θα γλείψουμε τις πληγές μας χορτάτες.
  •    «Είμαστε ήρωες μιας άτολμης πράξης
    Δυο ραγισμένοι αχώριστοι βράχοι
    Καθηλωμένοι στην σκιά μιας αγάπης
    Μ΄αυτό που οι σκύλοι βαφτίσαν αγάπη’’ Γ. Αγγελάκας

Αν δεν μάθουμε τίποτα, ο επόμενος κόσμος θα είναι ίδιος με αυτόν …

post-417

….. “Που είναι οι άλλοι Σάλιβαν;” ρώτησε ο Ιωνάθαν, σιωπηλά, τέλεια εξοικειωμένος πια με την απλή τηλεπάθεια που χρησιμοποιούσαν αυτοί οι γλάροι, αντί για κρωξίματα και τσιρίγματα. “Γιατί είμαστε τόσο λίγοι εδώ; Από ‘κει που ήρθα, υπήρχαν….”

“…χιλιάδες, πολλές χιλιάδες γλάροι. Το ξέρω”, τον διέκοψε ο Σάλιβαν, κουνώντας το κεφάλι του. “Η μόνη απάντηση που μπορώ να σου δώσω, Ιωνάθαν, είναι πως εσύ είσαι από τα πουλιά που βρίσκει κανείς ένα στο εκατομμύριο. Οι περισσότεροι από μας άργησαν πολύ να έρθουν. Πηγαίναμε από τον έναν κόσμο στον άλλον, καθένας σχεδόν ίδιος με τον προηγούμενο, ξεχνώντας αμέσως από που είχαμε έρθει και χωρίς να νοιαζόμαστε που πηγαίναμε, αφού ζούσαμε μόνο τη στιγμή. 
Μπορείς να φανταστείς πόσες ζωές θα πρέπει να ζήσαμε, ώσπου να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή πέρα από το φαγητό, τους καβγάδες ή την ανάληψη εξουσίας μέσα στο σμήνος; 
Χίλιες ζωές, Ίωνα, δέκα χιλιάδες ζωές! Κι ύστερα, άλλες εκατό μέχρι ν’ αρχίσουμε να μαθαίνουμε πως υπάρχει κάτι που λέγεται τελειότητα, κι άλλες εκατό ακόμα για να συλλάβουμε την ιδέα ότι σκοπός μας στη ζωή είναι να βρούμε αυτή την τελειότητα και να την εκδηλώσουμε. 
Φυσικά, ο ίδιος κανόνας εξακολουθεί να ισχύει και τώρα ακόμα: επιλέγουμε τον επόμενο κόσμο μας με βάση τα όσα μαθαίνουμε σ’ αυτόν εδώ. Αν δεν μάθουμε τίποτα, ο επόμενος κόσμος θα είναι ίδιος με αυτόν και θα ‘χουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους περιορισμούς και τα ίδια αβάσταχτα βάρη”.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει!

haarp-1-1000x500.jpg

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία, κοντά στην Φουκουσίμα που χτυπήθηκε από το HAARP το 2011
Ξέρω, πολλοί θα πουν σεισμογενής η χώρα, φυσικό είναι. Τότε όμως που το σάιτ της  εν λόγω “ερευνητικής” εγκατάστασης (που αργότερα παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι ότι ελεγχόταν από την DARPA) ήταν ανοικτό, είχε δείξει φωτιά στο μαγνητόμετρο τους.
Σήμερα μοναδική πηγή είναι να παρακολουθούμε πόσο “κατσάρωσαν” τα νέφη στην περιοχή ενός μεγάλου σεισμού και συνήθως η… περμανάντ είναι βεβαία! Αυτό δε το εστιακό βάθος, το κολλημένο γύρω στα 10χλμ μας ξεπερνά!
Japan.2016326.terra_.1km-431x500.jpg
Αυτό το βιολί πρέπει να σταματήσει. Εκεί έξω κυκλοφορεί ένας τρελός με πριόνι και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, που δεν αφήνει ίχνη, και ναι μεν ποτέ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο σεισμός είναι τεχνητός, αλλά ούτε όμως και το αντίθετο. Το ότι μια περιοχή είναι σεισμογενής, δεν σημαίνει ότι και ο κάθε της σεισμός ήταν γραπτό της να συμβεί. Η γριά πάει από πέσιμο, αλλά αν την σκουντήξεις δυνατά, μάλιστα… πολύ δυνατά, είναι γελοίο να πεις μετά γριά ήταν γι’ αυτό κι έπεσε!

Γιατί άρχισα και γιατί δεν θα σταματήσω

arxiΥπάρχουν πολλοί και λόγοι γιατί άρχισα να γυμνάζομαι κάθε πρωί. Εδώ και 5 χρόνια, 5 μέρες τη βδομάδα, ξυπνώ στις 6 και στις 6.30 είμαι στο γήπεδο και τρέχω, γυμνάζομαι. Το ξύπνημα δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά όταν έχεις σοβαρούς λόγους το ξεπερνάς. Και όπως είπα, υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ σε τρεις και νομίζω ότι είναι αρκετοί για να μου δίνουν κίνητρο.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι γυμναστική μου δίνει φυσική και ψυχική ενέργεια για να ανταποκριθώ στις διάφορες εργασίες που πρέπει να εκτελέσω κάθε μέρα. Παλαιότερα κουραζόμουν εύκολα, ένοιωθα άνευρος, και τρόπος του λέγειν, « σερνόμουνα» ανόρεκτα όλη την μέρα. Αυτό έχει βελτιωθεί κατά πολύ, μπορώ και αποδίδω περισσότερο, ποιοτικότερα και χωρίς να βαρυγκωμώ όλη την ώρα. Επίσης έχω μάθει να καταλαβαίνω καλύτερα τις αντοχές μου, να διαχειρίζομαι την ενέργειά μου ορθότερα και να προλαβαίνω με διάφορες τεχνικές το ενεργειακό άδειασμα. Χωρίς ενέργεια δεν μπορείς να παράγεις, Συνεπώς χρειάζεσαι τρόπους αποφόρτισης του στρες και της κούρασης και να επαναφορτιστείς ενεργειακά.
Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόληψη προβλημάτων υγείας. Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωστή γυμναστική προσφέρει σημαντικά στην διατήρηση της υγείας και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών. Είναι σοφό συνεπώς , ο καθένας μας να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της υγείας και να διαφυλάξει αυτό το πολύτιμο αγαθό. Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο μια ασθένεια μας αναστατώνει και φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή μας στους περισσότερους τομείς. Άρα η υγεία είναι προτεραιότητα και προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι συνεπής όχι μόνο ως προς την γυμναστική αλλά και προς την διατροφή και την ανάπαυση.

5 πράγματα που ενδεχομένως δεν ξέρετε για το πέος


penets.jpg
Έχετε μεγαλώσει μαζί και έχετε μοιραστεί πολλές εμπειρίες, αλλά πόσο καλά γνωρίζετε το πέος σας; Δείτε πέντε πράγματα που ενδεχομένως να σας έχουν… ξεφύγει.
1.    Οι άνδρες έχουν αρκετές στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ένας υγιής άνδρας έχει, κατά μέσο όρο, τρεις με πέντε στύσεις κατά τη διάρκεια ενός πλήρους νυχτερινού ύπνου, με κάθε μία από αυτές να διαρκεί 25-35 λεπτά. Είναι κοινό για τους άνδρες να ξυπνήσουν με στύση, η οποία στην πραγματικότητα είναι η τελευταία στη σειρά των νυχτερινών στύσεων. Η αιτία των στύσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι πλήρως κατανοητή, ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι συνδέονται στενά με τη φάση REM του ύπνου, κατά την οποία τα όνειρα είναι πιο κοινά. Όποια και αν είναι η αιτία, οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι οι νυκτερινές στύσεις είναι ένα σημάδι ότι όλα «δουλεύουν» χωρίς πρόβλημα.

2.    Το μήκος του πέους δεν σχετίζεται με το μέγεθος του ποδιού
Η ιδέα ότι το μέγεθος του πέους είναι ανάλογο με το νούμερο του παπουτσιού είναι ένας μύθος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Urology International. Ερευνητές στο University College του Λονδίνου μέτρησαν τα πέη 104 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων εφήβων και συνταξιούχων και διαπίστωσαν ότι η θεωρεία αυτή δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Γιατί τιμάμε την ελληνική σημαία


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί τιμούμε την ελληνική σημαία

Σήμερα, που επικρατεί παντού το γκρίζο, το επίσημο χρώμα της παγκοσμιοποίησης έχουμε χρέος όλοι όσοι διδαχτήκαμε τα ελληνικά γράμματα μέσα από απλά παραδείγματα και ιστορικά γεγονότα, να γνωρίσουμε κυρίως στη νέα γενιά που μεγαλώνει διδασκόμενη τα ονομαζόμενα “άθεα γράμματα” ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις τις οποίες οι δάσκαλοί τους και οι γονείς τους δεν φρόντισαν να τους διδάξουν.  Μια τέτοια ιστορία είναι και του καπετάν Παπαδήμου.

Κατά την πρώτη φάση του ένοπλου Μακεδονικού αγώνα και ιδιαίτερα από το 1878 έως και το 1897 στη Δυτική Μακεδονία έχουμε μια έντονη και συνεχή επαναστατική δραστηριότητα. Δρούσαν εικοσιπέντε επαναστατικά ανταρτικά σώματα και ένα από αυτά ήταν του Παπαδήμου ή καπετάν Παπά. Ο οπλαρχηγός Παπαδήμος καταγόταν από το παραλίμνιο χωριό Αυλές που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη των Σερβίων. Το 1871, σε ηλικία τριάντα πέντε ετών, χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος.

Το 1878 ξεσηκώθηκε ο μακεδονικός ελληνισμός για ν’ αποτρέψει τους θανάσιμους κινδύνους που τον απειλούσαν, ιδιαίτερα με όσα σε βάρος του προέβλεπε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Ο Παπαδήμος μπήκε στον αγώνα με την εμφάνιση των πρώτων επαναστατικών σωμάτων. Το βράδυ έκανε επιδρομές και το πρωί ήταν παρών στα ιερά του καθήκοντα, έχοντας κρυμμένα τα όπλα του κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας του χωριού του.  

Η αντιδικία του με ένα πλούσιο Τούρκο μπέη που ήθελε να του πάρει τα λίγα κτήματα που είχε, τον ανάγκασε να βγει φανερά πλέον στον αγώνα. Κατέθεσε το πετραχήλι στην Αγία Τράπεζα, άλλαξε το ράσο με την αντάρτικη φουστανέλα και ζώστηκε τα άρματα. Μαζί με πέντε συντρόφους του ανέβηκαν στο Τιτάριο όρος που βρίσκεται στ’ ανατολικά των Σερβίων. 

Εκεί συναντήθηκαν τυχαία με απόσπασμα εξήντα αντρών του τακτικού τουρκικού στρατού. Κατά την πολύωρη μάχη που ακολούθησε, πενήντα άντρες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι δέκα αιχμαλωτίστηκαν ενώ ο Παπαδήμος και οι σύντροφοί του δεν έπαθαν τίποτα. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος το ηθικό των χριστιανών αναπτερώθηκε και πολλοί Έλληνες έσπευσαν να καταταγούν στ’ ανταρτικά σώματα. 

ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΖΩΝ

Περισσότερα από πενήντα τόσα χρόνια μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τον δολοφονημένο πρόεδρο της αυτοκρατορίας του καιρού μας, τον Τζων Κένεντυ της ''καλής'' στα χρόνια του Αμερικής. Για κάποιους υπήρχε και η καλή Αμερική. Επειδή δεν αποκλείεται η παντρειά της ισχύος και με το δίκαιο, το ηθικό, το καλό.
Το τι έχει γραφτεί για πάρτη του Τζων Κένεντυ δεν έχει προηγούμενο. Η καλύτερη του εκεί που βρίσκεται βλέποντας τα ραδίκια ανάποδα. Μεγαλύτερη επιτυχία του δεν είναι η εκλογή του ως πλανητάρχης, αλλά η δολοφονία του σα σήμερα, 22 Νοεμβρίου, το 1963.
Όποιος δεν περιορίζεται σ’ αυτά που γράφει η Ιστορία, δεν είναι έξω από την πραγματικότητα αν ισχυρισθεί ότι ο κύριος, κτισμένος από κούνια με το υλικό του αδίστακτου εξουσιαστή, επεδίωξε τη δολοφονία του.
Ισχυρή προσωπικότητα στα όρια του μύθου ο Τζων Κένεντυ, από τρανό ιρλανδέζικο σόι κι ένα πατέρα με βεβαιωμένες σχέσεις με την αμερικάνικη μαφία, ήταν πράγματι αυτό που λέμε «Μεγάλος πρόεδρος» στις ΗΠΑ. Άτομο με βιδωμένη σκέψη να προσφέρει, να επιβάλλει το καλό, αλλά και αιχμάλωτος του τυχοδιωκτικού ρομαντισμού του να τοποθετήσει ο ίδιος τη σφραγίδα στη μοίρα του.
Όλοι μιλάνε για τον Τζων Κένεντυ, τον μοναδικό στην αμερικάνικη Ιστορία καθολικό στο θρήσκευμα πρόεδρο, και στο πακέτο συμπεριλαμβάνουν την χήρα του Τζάκυ που την παντρεύτηκε ο Ωνάσης, αλλά και την γκόμενα του Μερυλιν Μονρώ που αυτοκτόνησε, τον αδελφό του Μπομπ, που τον δολοφόνησαν κι αυτόν. Σεναριακό υλικό που προσφέρεται για θρίλερ ατελείωτο και απίθανες θεωρίες συνωμοσίας.
Όλοι ασχολούνται με τον δολοφονημένο πρόεδρο, ουδείς με την οικογένεια Κένεντυ. Τις ρίζες της που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια «Δυναστεία», προϊόν της οποίας ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζών Κένεντυ.

Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ H ΑΙΣΘΗΣΗ




..λαός που δεν έχει η δεν θυμάται την ιστορία του είναι λαός χωρίς ουσία.


Η νόηση σύμφωνα με την επιστήμη αλλά και η αίσθηση προέρχεται από τους νευρώνες, οι οποίοι είναι οι αισθητήρες του σώματος μας, μεταφέροντας την πληροφορία του περιβάλλοντος και του σώματος στον εγκέφαλο.
Ο εγκέφαλος αποκωδικοποιεί αυτές τις εισερχόμενες πληροφορίες που δέχεται από τους αισθητήρες του, τους νευρώνες, και δημιουργεί μέσα από χημικές διεργασίες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, μαζί με τις έννοιες της όποιας πληροφορίας εισέρχεται στον εγκέφαλο ως πραγματικότητα, και αυτό ονομάζουμε λογική, πραγματικότητα, και ζωή.

Δεν μας είπαν ποιος δημιούργησε τις πληροφορίες γύρω μας, το σώμα μας, τον εγκέφαλο μας, την αρχική ουσία-πληροφορία, που αντιλαμβάνεται το αισθητήριο όργανο το σώμα μας, αλλά και ο εγκέφαλος μας που αποκωδικοποιεί την πληροφορία....η μάλλον μας είπαν ότι όλα έγιναν στην..τύχη.
Και η τύχη από τι δημιουργήθηκε; διότι για να υπάρξει η τύχη και το τυχαίο, θα πρέπει πρώτα να προϋπάρξει το αντικείμενο που δημιούργησε πάνω σ'αυτό η τύχη, άρα ποιος και από τι δημιουργήθηκε το αντικείμενο;

Αλλά και η τύχη, το τυχαίο, είναι δίχως νοημοσύνη, και αδύνατον να παράγει Λόγο, σχήμα, και Αρμονία, είναι άλογη πληροφορία, δίχως λογική, άρα και αδύνατον να προέλθει η ζωή μέσα από την δυσαρμονία στο σύμπαν, από το απολύτως τίποτα. Άρα πως η τύχη να γίνει νοήμων Λόγος άρα και οντότητα που εμπεριέχει μέσα της τα πάντα και τον Λόγο;
Μόνον ένας Νους εμπεριέχει μέσα του τα πάντα! Νους της Αρμονίας, που δημιουργεί και γεννά την ζωή με συμμετρία στον Νου του, όπως το σύμπαν όλο κινείται με συμμετρία, και κινεί τον εσωτερικό του κόσμο (σύμπαν) ομοιόμορφα, διότι μόνον το όμορφο και η συμμετρία είναι η ζωή! διότι η αναρχία, η δυσαρμονία, η ασυμμετρία μόνον από ανεγκέφαλα όντα δίχως νοημοσύνη επιφέρεται, που δεν κατανοούν τον Λόγο, και συμπεριφέρονται άλογα δίχως λογική όπως η τύχη!

Αστρονομία – Σύμπαν: Επιστημονική Ομάδα ανακαλύπτει ένα νέο τεράστιο υπερσμήνος γαλαξιών

20161121_cosmic-web-filaments-honeycomb300x340
Ομάδα αστρονόμων από τη Νότια Αφρική, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστραλία ανακοίνωσε, στις 16 Νοεμβρίου 2016, την ανακάλυψη μιας άγνωστης μέχρι πρόσφατα σημαντικής συγκέντρωσης γαλαξιών προς τη κατεύθυνση του αστερισμού, του νότιου ημισφαιρίου, Vela (Ιστία), που το ονόμασαν το υπερσμήνος Vela (Ιστία). Η βαρυτική έλξη από αυτή την τεράστιας μάζας συγκέντρωση, στην κοσμική μας γειτονιά μπορεί να έχει μια σημαντική επίδραση στην κίνηση της τοπικής μας γαλαξιών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο δικός μας Γαλαξίας. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει για να εξηγηθεί η κατεύθυνση και το εύρος της περίεργης ταχύτητας της τοπικής ομάδας, σε σχέση με την Κοσμική Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου.
Τα υπερσμήνη είναι οι μεγαλύτερες και πιο μαζικές δομές που γνωρίζουμε στο σύμπαν. Συνίστανται από σμήνη γαλαξιών και διαχωριστικές (μεγάλων κενών) νηματοειδείς δομές (τείχη) που εκτείνονται πάνω από 200 εκατομμύρια έτη φωτός κατά μήκος του ουρανού. Το πλέον φημισμένο υπερσμήνος είναι το Υπερσμήνος Shapley, κάπου 650 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, που περιέχει δυο δωδεκάδες σμηνών για τα οποία έχουν μετρηθεί χιλιάδες ταχύτητες γαλαξιών. Πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο του είδους στην κοσμική μας γειτονιά.

Αθόρυβο έμφραγμα: Πώς θα το αναγνωρίσετε

Αθόρυβο έμφραγμα: Πώς θα το αναγνωρίσετε

Τα τυπικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο στήθος, η εφίδρωση και η αιφνίδια αδυναμία, όπως σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων –περίπου 20-30%– το έμφραγμα εκδηλώνεται με ασυνήθιστα συμπτώματα ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.
Το αθόρυβο έμφραγμα πλήττει συχνότερα τις γυναίκες και τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη.
Μερικά από τα συμπτώματα που έχουν συνδεθεί με το αθόρυβο έμφραγμα είναι η ανεξήγητη κούραση, η δύσπνοια και οι ενοχλήσεις στο λαιμό, τον αυχένα, το σαγόνι ή κάποιο από τα άκρα. Άλλοι ασθενείς μετά το επεισόδιο δηλώνουν πως εκδήλωσαν καούρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα