Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση: Βράστε κανέλα και μέλι και θεραπεύστε την Αρθρίτιδα, τον Καρκίνο, την Χοληδόχο Κύστη, την Χοληστερόλη και 10 ακόμη ασθένειες!

οι γιατροί-έχουν-δεν-εξήγηση-βρασμού-κανέλα-και-μέλι-και-θεραπεία της αρθρίτιδας-καρκίνου-gallbaladder-χοληστερόλη-και-10-άλλος-ασθένειες

Το μείγμα μελιού και κανέλας χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για αιώνες, αλλά μόλις πρόσφατα κέρδισε την προσοχή της Δύσης. 
Η κανέλα είναι ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά στη Γη. Περιέχει αιθέρια έλαια και ένζυμα και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες λειτουργούν ενάντια σε πολλές ασθένειες όταν συνδυάζεται με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού.
Αυτό το ισχυρό φάρμακο μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε την αρθρίτιδα, να μειώσετε την χοληστερόλη σας, να προστατεύσετε την καρδιά σας και να θεραπεύσετε ακόμη και τον καρκίνο!
Να τι Αλλο ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ:
Κρυολογήματα και γρίπη
Την επόμενη φορά που ένα κρυολόγημα ή η γρίπη σας ρίξει κάτω, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και  ¼  κουταλάκι του γλυκού κανέλα για 3 ημέρες και θα αισθανθείται πολύ καλύτερα.
Απώλεια βάρους
Βράζουμε σκόνη κανέλας και μέλι σε μια κατσαρόλα με νερό, στη συνέχεια πίνουμε το ρόφημα κάθε πρωί μια ώρα πριν από το πρωινό για να χάσουμε βάρος.
Καρδιακή ασθένεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη και φάτε την με ένα κομμάτι ψωμί για πρωινό. Θα μειώσει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες σας και θα αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις.

Oταν ο Θεός (ξανα)έστειλε τον Υιό του στην Γη!

 Αγγιξε τον θάνατο και αναστήθηκε. Για 56 χρόνια ντριμπλάρει αγγέλους και δαίμονες την κόλαση και τον παράδεισο.

Οι Αργεντινοί δεν ήταν-είναι κανονικός ενιαίος λαός. Αποτελούνται από διαφορετικές εθνότητες που μετανάστευσαν εκεί ουσιαστικά τα τελευταία 300 χρόνια. Ενας από τους πολλούς ανώνυμους που αναγκάστηκαν να περάσουν τον Ατλαντικό, ήταν και ο Φρανθίσκο Φερνάντεθ ντε Μοντόγια Μαραντόνα (σ.σ.: το σωστό είναι Μαραδόνα, αλλά δεν θα αλλάξουμε τώρα εμείς την ιστορία του ποδοσφαίρου), ο οποίος στα μέσα του 18ου αιώνα μπάρκαρε από το χωριό Πέδρο ντε Αράντες στην Γαλικία της Ισπανίας με προορισμό το Μπουένος Αϊρες.

Oταν ο Θεός (ξανα)έστειλε τον Υιό του στην Γη!
Αυτόν αναγνωρίζει η ιστορία ως αρχικό πρόγονο. Για την ακρίβεια, εκεί έχει την αφετηρία της η θρησκεία. Για την “Iglesia Maradoniana” το ξεκίνημα του πρώτου καταγεγραμμένου Μαραντόνα, θεωρείται το πρώτο κεφάλαιο στην δική της Παλαιά Διαθήκη, η οποία φτάνει στην πρώτη μέρα που ξεκίνησε να μετράει ο χρόνος: στην γέννηση του Θεού.
Εκεί, στην Αργεντινή, ο μετά από αρκετές γενιές απόγονος, Ντιέγο Μαραντόνα, γνώρισε κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του 1940, την Ντάλμα Σαλβατόρε Φράνκο. Η δική της αφετηρία είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν, καθώς προέρχεται από το νησί Κόρτσουλα στις δαλματικές ακτές της Κροατίας και το όνομα του δικού της προπάππου, ήταν Ματέο Κάριολιτς.

Πώς πέθανε ο Μίνωας και η τρίτη φυλή των Κρητών



Η εικοστή πέμπτη ιστορία του Κόνωνος μας αφηγείται πώς σκοτώθηκε ο Μίνωας, ο γιος του Δία και της Ευρώπης, βασιλιάς της Κρήτης, όταν αναζητώντας τον Δαίδαλο, έφτασε με τα πλοία του στη Σικανία, η οποία ονομάζεται σήμερα Σικελία. Ο Μίνωας θανατώθηκε από τις θυγατέρες του Κωκάλου, ο οποίος ήταν βασιλιάς των Σικελών. Οι Κρήτες πολέμησαν με τους Σικελούς υπέρ του βασιλιά τους, αλλά ηττήθηκαν. Καθώς επέστρεφαν, παρασύρθηκαν εξαιτίας μιας καταιγίδας στη χώρα των Ιαπύγων, όπου και ίδρυσαν έναν οικισμό και έγιναν Ιάπυγες αντί για Κρήτες. Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μια ομάδα από αυτούς, έχοντας εξοριστεί από τη χώρα τους μετά από κάποια εξέγερση, έλαβαν χρησμό ότι πρέπει να ιδρύσουν οικισμό, στο μέρος που θα τους δώσει κάποιος γη και νερό.

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΣΤΡΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ!

Όλα τα άστρα δεν είναι (σχεδόν) σφαιρικά σαν τον Ήλιο μας. Μερικά μοιάζουν με… κολοκύθες, όπως ανακοίνωσαν αστρονόμοι της NASA, που έκαναν την παρατήρηση 18 τέτοιων γιγάντιων άστρων με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων Kepler και Swift.
starsΑστρονόμοι της NASA έκαναν την παρατήρηση 18 γιγάντιων άστρων
Τα εν λόγω άστρα, που παράγουν ισχυρές ακτίνες-Χ, περιστρέφονται τόσο γρήγορα που έχουν συμπιεστεί στους πόλους, έτσι ώστε να αποκτήσουν σχήμα κολοκύθας. Ενώ ο Ήλιος χρειάζεται σχεδόν ένα μήνα για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, τα άστρα αυτά περιστρέφονται μέσα σε λίγες μόνο μέρες.
Η πιο ακραία περίπτωση είναι ένας πορτοκαλί γίγαντας, το άστρο Ksw 71, που είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο από τον Ήλιο και παρόλα αυτά περιστρέφεται σε πεντέμισι μόνο μέρες, ενώ παράγει 4.000 φορές πιο ισχυρές ακτίνες-Χ από το δικό μας άστρο.

Σλαβικά και ελληνικά τοπωνύμια…



Οκτώβριος 30, 2016.

Σκόπια.

«Το ποια είναι η πολιτική των ελληνικών αρχών σε σχέση με τα σλαβικά τοπωνύμια το δείχνει το παράδειγμα του αυτοκινητοδρόμου Φλώρινα- «Μπίτολα» που αντικαταστάθηκε η λέξη Μοναστήρι με την Μπίτολα», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:





Φαντασθείτε τώρα τα Σκόπια να αλλάξουν όλες τις πινακίδες κυκλοφορίας προς την Ελλάδα και να μιλούσαν για ονομασίες Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Νάουσα, Σέρρες, Καστοριά, … καλά αυτός θα ήταν ένας πραγματικός «αλυτρωτικός» πόλεμος!



Πέρσι, λοιπόν, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές της νέας εθνικής οδού Φλώρινας –Νίκαια, σεβόμενοι τα διεθνή πρότυπα,  σχεδίασαν την πινακίδα με το όνομα Μπίτολα στα ελληνικά  και στα λατινικά ως Bitola (για το Μοναστήρι).



Αυτό για πολλούς σλαβικής καταγωγής Έλληνες πολίτες θα ήταν μια θετική έκπληξη και  μια ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει στην Ελλάδα από την άποψη της πολιτικής περί τοπωνυμιών.

Ενσυναίσθηση: Ο πόνος μπορεί να μεταδοθεί κοινωνικά – Τι έδειξε έρευνα σε ζώα

πόνος

Η φράση «νιώθω τον πόνο σου» υποτίθεται ότι λέγεται μεταφορικά. Μήπως όμως έχει και κυριολεκτική -βιολογική- διάσταση;

Αν ένα ζώο πονά, το διπλανό του μπορεί να αποκτήσει και αυτό υπερευαισθησία στον πόνο, ακόμη μάλιστα κι αν το ένα δεν βλέπει το άλλο. Αυτό έδειξαν νέα πειράματα επιστημόνων στις ΗΠΑ με ποντίκια. Η μετάδοση του πόνου φαίνεται να συμβαίνει μέσω οσφρητικών σημάτων.
Η νέα μελέτη -εκτός από τη σημασία που έχει για τα ίδια τα ζώα και πώς αυτά νιώθουν όταν κάποιο άλλο κοντά τους υποφέρει, π.χ. στη διάρκεια πειραμάτων- μπορεί επίσης να ανοίξει το δρόμο για την καλύτερη κατανόηση του πώς ένα κοινωνικό περιβάλλον είναι δυνατό να συμβάλει στην «μετάδοση» του πόνου στους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, ο πόνος μπορεί να είναι «κολλητικός» κατά κάποιο τρόπο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή συμπεριφορικής νευροεπιστήμης Αντρέι Ριαμπίνιν του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances".

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ



Ακόμα και για ένα ζήτημα τέτοιας εξόφθαλμης παθογένειας, υπάρχουν ενστάσεις στις οποίες πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Οι ενστάσεις που καταγράφει ο Rossi είναι πολύ ρεαλιστικές, συχνά τις ακούω και ακόμα συχνότερα τις συναντώ στο ίδιο το διαδίκτυο: είναι άλλωστε χαρακτηριστική η ελαφρότητα με την οποία προσπερνούν το ζήτημα πάμπολλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή λοιποί ψυχαγωγικοί και «life – style» ιστότοποι...

Στην πραγματικότητα, έχει κανείς την αίσθηση διαβάζοντας κείμενα περί σεξ σε χώρους σαν αυτούς, πως υπονοείται ως απολύτως φυσιολογική και άρα αποδεκτή (για να μην πω ενδεδειγμένη) η επίσκεψη σε πορνογραφικές σελίδες. Τα δυο βασικά επιχειρήματα – απόπειρες δικαιολόγησης μιας τέτοιας στάσης ζωής αφορούν αμφότερα στην έννοια του κακού: «δεν κάνω κακό σε κανέναν», μας λέει το πρώτο επιχείρημα, «δεν είναι δα και τόσο κακό», είναι η δεύτερη ένσταση.

Ο Rossi προσπαθεί να απαντήσει ως εξής:

«Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ενστάσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε. Η πρώτη είναι πως η πορνογραφία δεν κάνει κακό σε κανέναν. “Την εξασκώ κατά μόνας”, ακούμε να λέγεται. Αυτή η ένσταση αφορά τον ισχυρισμό ότι το να βλέπεις πορνό είναι ένα, τρόπον τινά, “έγκλημα άνευ θύματος”. Ωστόσο, κάθε “κλικ” συντελεί στις επιλογές ζωής των νέων ανθρώπων που βλέπετε στην οθόνη. Πράγμα διόλου ανώδυνο».

Υπάρχει η αίσθηση πως οι αποκαλούμενοι «πορνοσταρ» απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, δίνουν την εντύπωση χαρούμενων και υγιών ανθρώπων. Είναι όμως όντως έτσι; Κατά τον καθηγητή Rossi, υπάρχει πολλή δυστυχία πίσω από την επιφάνεια της απόλαυσης και της ηδονής. Αναφέρει ότι οι περισσότεροι «ηθοποιοί» τέτοιων παραγωγών πεθαίνουν συνήθως πριν τα πενήντα τους χρόνια, από μη – φυσικά αίτια, δηλαδή ναρκωτικά ή αυτοκτονίες. Ορισμένοι πεθαίνουν πριν και από τα τριάντα πέντε. Κάθε «κλικ», λοιπόν, σε πορνογραφική ιστοσελίδα συμβάλλει στο να συνεχίσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν ολέθρια λάθη στη ζωή τους, λάθη που ενδέχεται να τα πληρώνουν μια ζωή ή και με την ίδια τους τη ζωή. 

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ


vag.ets.jpg
Λόγω της λίπανσης, της διόγκωσης και τις τριβής που έχουν υποστεί οι κολπικοί ιστοί κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αντιδρούν διαφορετικά στο περιβάλλον μετά από αυτήν. Γι’ αυτό προσοχή: Ασφαλείς, κατά τα φαινόμενα, δραστηριότητες, μπορεί τελικά και να σας βάλουν σε μπελάδες.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

Να σαπουνίζετε την ευαίσθητη περιοχή: Μερικές γυναίκες μπορεί να αισθάνονται την ανάγκη να καθαρίσουν τον κόλπο τους μετά τη σεξουαλική πράξη, ωστόσο μια τέτοια πρακτική μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα. Όχι μόνο μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση, καθώς μετά το σεξ το δέρμα τους μπορεί να αντιδρά διαφορετικά στις χημικές ουσίες των προϊόντων, αλλά χρησιμοποιώντας τα ενδέχεται να προκληθεί κολπική ξηρότητα και ερεθισμός.
Ο κόλπος είναι ένα αυτο-καθαριζόμενο όργανο και πρέπει να αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα ήπια. Αν θέλετε, οπωσδήποτε, να κάνετε ένα ντους μετά το σεξ, απλά ξεπλύντε την περιοχή με νερό.

Να φοράτε συνθετικά εσώρουχα: Το βαμβακερά εσώρουχα είναι ιδανικά καθώς επιτρέπουν στην περιοχή να αναπνέει. Ωστόσο, τα νάιλον, η βισκόζη και ο πολυεστέρας απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά.
Μετά το σεξ αναπτύσσεται θερμότητα και υγρασία στο δέρμα, εξαιτίας της εφίδρωσης, των κολπικών εκκρίσεων και του σπέρματος. Τα συνθετικά εσώρουχα παγιδεύουν την υγρασία και έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο για κολπίτιδες.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι είτε να παραμείνετε γυμνή είτε να φορέσετε βαμβακερά εσώρουχα μετά το σεξ.

5 λάθη που κάνετε με το αποσμητικό σας

womandeo.jpg
Kάνετε μπάνιο πριν βγείτε από το σπίτι, βάζετε το αποσμητικό σας, αλλά καταλήγετε με ιδρωμένες και -το χειρότερο- οσμηρές μασχάλες; Μήπως κάνετε κάτι λάθος; Διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν, για να αποφύγετε τα συνηθέστερα λάθη με τη χρήση του αποσμητικού.
Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν.
Τα αποσμητικά και τα αντι-ιδρωτικά είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Αν ανησυχείτε για τη μυρωδιά, χρησιμοποιήστε αποσμητικό. Αν ιδρώνετε πολύ, το δεύτερο. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των αποσμητικών και των ανθιδρωτικών είναι ότι τα τελευταία περιέχουν χλωρίδιο του αλουμινίου, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για να μπλοκάρει τον ιδρώτα.
Το εφαρμόζετε λάθος στιγμή.
Τα αποσμητικά μπορούν να εφαρμοστούν κάθε στιγμή της ημέρας, η καλύτερη στιγμή ωστόσο είναι το βράδυ, που δεν ιδρώνετε τόσο πολύ. Η εφαρμογή του αποσμητικού το βράδυ, θα το βοηθήσει να ενωθεί καλά με την επιδερμίδα, προτού αρχίσετε να ιδρώνετε.

Ένα κουταλάκι από αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι για επτά ημέρες και θα εκπλαγείτε από το πόσο βάρος θα χάσετε!


take-ένα-κουτάλι-σε-ένα-άδειο στομάχι-προς-επτά ημέρες τυπικοί-να-έκπληξη-της-πώς-πολύ-βάρος-σας-θα-χάσει-συνταγή-600x374

Το σκόρδο είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για πολλά προβλήματα υγείας. Επίσης χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο λόγω των σπουδαίων οφελών του στη γεύση και την υγεία.


Η κατανάλωση ωμού σκόρδου είναι ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε από αυτό. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, εμποδίζοντας αποτελεσματικά τις καρδιαγγειακές ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση. Εκτός από την προστασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, το σκόρδο βοηθάει, επίσης, στην εξάλειψη του κρυολογήματος, της γρίπης, της διάρροιας, των τσιμπιμάτων από έντομα και των μυκητιασικών λοιμώξεων.
Η κατανάλωση σκόρδου κάθε μέρα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση του λίπους. Συνδυάζοντας το υγιές λαχανικό με κρεμμύδια και πιπερόριζα μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και να ανακάμψετε από τις βλαβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας.
Πώς να καταναλώνετε το σκόρδο

Ρόφημα Μπανάνας που διαλύει Άμεσα το λίπος στο στομάχι!

bananadrink-1024x576

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο - είναι νόστιμες και θρεπτικές και μπορούν να καταναλωθούν είτε ωμές ή να χρησιμοποιηθούν ως βάση για ένα γευστικό smoothie. 

Αν το καλοσκεφτείτε, κανένα smoothie δεν είναι νόστιμο χωρίς μπανάνες. 

Πέραν του ότι είναι νόστιμη, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! 

Σας παρουσιάζουμε ένα ρόφημα μπανάνας που θα κάψει άμεσα το λίπος στο στομάχι σας!


Οφέλη της μπανάνας για την υγεία 
  • Πλούσια σε κάλιο που είναι ζωτικής σημασίας για ισχυρούς μύες και οστά και μπορεί να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες.
  • Βοηθάει στο λιώσιμο του λίπους, και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, μπορεί να θεραπεύσει και άλλες καταστάσεις υγείας.
Συνταγή λιποδιαλυτικού ροφήματος μπανάνας 

ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ - Φυσική Θεραπεία Του Σακχάρου - Η ινσουλίνη μπορεί να κατεβάσει το σάκχαρο, δεν θεραπεύει όμως τον διαβητικό




Νους και Λόγος - Η αιτία και το αιτιατό αποτέλεσμα είναι η Ζωή





Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτός ο κόσμος; 
ο χώρος; η φύση; τα σώματα μας; η πραγματικότητα γύρω μας;

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς αν όχι όλοι αυτό θεωρούμε ως αλήθεια της ζωής, άσχετα αν δεν το αντιληφθήκαμε ποτέ, ότι για να υπάρχουμε, και να αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη μας, την ζωή, πρέπει πρώτα να έχουμε και έναν σκοπό, ένα κίνητρο, κάτι να μας απασχολεί συνεχώς!

Το κίνητρο λοιπόν που επιφέρει στην αντίληψη μας ότι υπάρχουμε και ζούμε, είναι η αιτία, η προσδοκία ενός αιτιατού σκοπού και αποτελέσματος.
Η αιτία και το αιτιατό αποτέλεσμα είναι η Ζωή

Αυτό λοιπόν που θεωρούμε ως τον πιο σημαντικό σκοπό  στην ζωή μας, είναι η ποιότητα της ζωής που επιτρέπουμε στον ίδιο μας τον εαυτό για να ζήσει την ζωή.

Ζωή λοιπόν είναι η αντίληψη της ύπαρξης μας. 
Νους και Λόγος αδιαίρετος, η δε ένωση τους είναι η ζωή.
Μέσω της ποιότητας του Νου που διαθέτουμε, αντιλαμβανόμαστε ως ζωή αυτό που βλέπει ο Λόγος-λογική μας.

Νους και Λόγος η δε ένωση τους είναι η Ζωή.

Ρωτάς πράγματα που δεν απαντιούνται

post-529

Λένε, λοιπόν, πως κάποτε έγινε ένας αγώνας ανάμεσα στον Όμηρο και στον Ησίοδο για το πρωτείο. Να κριθεί, τέλος πάντων, στους Έλληνες, ποιος από τους δύο μεγαλύτερους είναι ο πιο μεγάλος.
Η επιτροπή κρίσης, εκεί κάπου στην Αυλίδα ή στις Θήβες, κάθισε με σεβασμό τους δύο σοφούς στο θρονί τους, και άρχισε να τους ερωτά. Ήθελαν να μετρήσουν, ποιος θα δώσει τις πιο φρόνιμες αποκρίσεις στα ζητήματα.
Ρωτήσανε τον Ησίοδο, και αποκρίθηκε ζυγιασμένα. Οι θέσεις που έλαβε, φανέρωναν τον άνθρωπο με την πλούσια πείρα που έζησε στον κόσμο ζωντανός. Που έκαμε, και έπαθε, και έμαθε.
Ρωτήσανε και τον Όμηρο. Ο γλυκός αοιδός με τη λευκή κεφαλή και τα άδεια μάτια, που κάποια ερμηνεία θέλει να επιμένει πως έχασε το φως του γιατί δεν άντεξε το πολύ κακό που αντίκρυσε στον κόσμο, τους άκουσε μειλίχια.
Πες μας, λοιπόν, αστέρι στις θάλασσες και ήλιε στα βουνά, του είπανε. Πες μας, ποιο το μεγαλύτερο στον άνθρωπο καλό. Άριστο σε όλους και σε όλες, αποκρίθηκε ο Όμηρος, είναι ο άνθρωπος ποτέ να μη γεννιέται!.
Η επιτροπή έμεινε καγκελόξυλο. Ένας πονηρός όμως ανάμεσα στους κριτές, ένας ελληνικά πονηρός, ένας μικρός Οδυσσέας, σκόρπισε την ταραχή που γέννησε η σπαθιά του Ομήρου με μια δεύτερη ερώτηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΥΗΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΥΗΣΗ

Στην Πλήρη Άμεση Αντίληψη της Πραγματικότητας Είναι Όλα Εδώ, Τώρα, Πέρα από την Ακινησία ή την Κίνηση (δηλαδή την απουσία ή την ύπαρξη φαινομένων), πέρα από τον χρόνο, στον Μόνο Πραγματικό Χρόνο που υπάρχει, στην Στιγμή που Ρέει. Είναι Μια Κατάσταση Ολότητας (αφού Όλα Είναι εδώ ταυτόχρονα, Τώρα), Μια Ενοποιημένη Κατάσταση της Συνείδησης που Αναγνωρίζει την Ενότητα της Ύπαρξης, τόσο στο Βάθος της Ύπαρξης όσο και στις επιφανειακές εκδηλώσεις (πίσω και πέρα από τις επιφανειακές εκδηλώσεις τις οποίες αναγνωρίζει, αλλά μόνον σαν εκδηλώσεις, φαινόμενα και όχι σαν πραγματικότητα).

Είναι ακριβώς η Μεταφυσική Άγνοια (δηλαδή η μη πλήρης άμεση αντίληψη της πραγματικότητας) που δημιουργεί σύγχυση και παρουσιάζει μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας. Στην πραγματικότητα όλα τα φαινόμενα της ύπαρξης δεν είναι παρά δραστηριότητες χωρίς δική τους υπαρξιακή ουσία, υπόσταση, είναι δηλαδή απλά φαινόμενα. Κι αυτή η Κατάσταση (της Ύπαρξης, της παρουσίας φαινομένων) δεν είναι κάτι διαφορετικό από την Κατάσταση της Ακινησίας, της Ηρεμίας, της απουσίας φαινομένων. Είναι ο σε κατάσταση σύγχυσης νους (των όντων) που δημιουργεί τον διαχωρισμό, την δυαδικότητα, την αναγνώριση αντιθέσεων. Κι είναι αυτός ο “νους σε σύγχυση” που προσπαθεί μέσα από την διαλεκτική σχέση των αντιθέτων να κατανοήσει το φαινόμενα της ύπαρξης, τα φαινόμενα. Αλλά όλες οι ερμηνείες του δεν είναι παρά κατασκευές του διαχωρισμένου δυαδικού νου.

Πάντα, στη γη, στην ιστορία της ανθρωπότητας, στον ιστορικό χρόνο της μνήμης, υπήρχαν κι υπάρχουν άνθρωποι που Κατανοούν ότι η Πραγματικότητα Είναι Εδώ, Μπροστά μας, στην Άμεση Επαφή με αυτό που συμβαίνει πραγματικά (κι όχι μέσα από διαστρεβλωτικές διαδικασίες). Αυτοί οι άνθρωποι Διαπιστώνουν ότι η Αφύπνιση στην Πραγματικότητα είναι κάτι άμεσο που γίνεται εδώ, στον πραγματικό χρόνο, τώρα και δεν είναι ζήτημα εξέλιξης του διαμορφωμένου (δυαδικού) νου ή προσπάθειας ή επίτευξης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία “ενότητα της συνείδησης” που πρέπει να πραγματοποιηθεί, υπάρχει μόνο δυαδικότητα (μια ψευδής κατάσταση-εμπειρία) που πρέπει να αναγνωριστεί (πραγματικά, με πραγματική δράση). Κι αυτό μπορεί να γίνει Βλέποντας στην Ρίζα των φαινομένων, εκεί που αναδύεται η ψευδής αντίληψη της διαχωρισμένης ύπαρξης, εκεί που διαμορφώνεται το “εγώ”. Αυτοί οι άνθρωποι “Δημιούργησαν” μια Παγκόσμια Εσωτερική Παράδοση ξεπερνώντας τις τοπικές εκφράσεις της Αλήθειας, τις περιορισμένες περιγραφές της πραγματικότητας. Βιώνοντας την Μοναδική Εσωτερική Πνευματική Πραγματικότητα “Συνδέονται” με Πνευματικούς Δεσμούς (κι όχι με εξωτερικούς δεσμούς, στον κόσμο των φαινομένων). Είναι οι Αληθινοί Διδάσκαλοι της Ανθρωπότητας. 

39 τρόποι να ζήσεις κι όχι απλά να υπάρχεις

Αυτό που ακολουθεί είναι μία λίστα από ιδέες, ως επί το πλείστον προφανείς, που μπορεί να τις έχεις σκεφτεί και μόνος σου, αλλά είναι χρήσιμες υπενθυμίσεις. Όλοι  τις χρειαζόμαστε μερικές φορές. Εάν τις βρεις χρήσιμες, να τις εκτυπώσεις και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς. Σήμερα!
woman-art-lake
01. Ερωτεύσου. Ίσως το πιο σημαντικό. Να ερωτευτείς, εάν δεν είσαι ήδη. Εάν είσαι, ερωτεύσου το σύντροφο σου από την αρχή. Σταμάτα να είσαι επιφυλακτικός και άφησε την καρδιά σου ελεύθερη. Ή αγάπησε τα μέλη της οικογένειας σου, τους φίλους σου, οποιονδήποτε, δεν χρειάζεται να είναι ρομαντική αγάπη. Αγάπησε όλη την ανθρωπότητα, κάθε άτομο ξεχωριστά.
02. Βγες έξω. Μην κλειστείς μέσα στο σπίτι. Βγες έξω όταν βρέχει. Κάνε μια βόλτα στην παραλία. Κάνε μια βόλτα μέσα στο δάσος. Κολύμπησε σε μια παγωμένη λίμνη. Απόλαυσε τον ήλιο. Κάνε διάφορα αθλήματα ή περπάτα ξυπόλυτος στο γρασίδι. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη φύση.
Get outside03. Απόλαυσε το φαγητό. Μην τρως απλά το φαγητό σου, απόλαυσέ το. Νιώσε την υφή, τις εκρήξεις των γεύσεων. Απόλαυσε την κάθε μπουκιά. Εάν μειώσεις την ποσότητα των γλυκών, τότε τα μικρά γλυκάκια που θα τρως θα είναι ακόμα πιο απολαυστικά (μούρα ή μαύρη σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μου). Και όταν τα έχεις, γεύσου τα. Αργά.
04. Δημιούργησε ένα τελετουργικό πρωινού. Ξύπνα νωρίς το πρωί να καλωσορίσεις την μέρα. Δες την ανατολή του ηλίου. Φώναξε δυνατά, πες στο εαυτό σου ότι δεν θα χαραμίσεις αυτή την μέρα, η οποία είναι ένα δώρο ζωής. Να είσαι συμπονετικός προς τους συνανθρώπους σου, να ζεις την κάθε στιγμή στο έπακρο. Κάνε γυμναστική ή διαλογισμό κάθε πρωί και μετά απόλαυσε το καφέ σου.
05. Πάρε ρίσκα. Ζούμε συχνά τη ζωή μας πολύ προσεκτικά, μήπως κάτι μας πάει στραβά. Να είσαι τολμηρός, παραιτήσου από την δουλεία σου και κάνε την δική σου επιχείρηση (μελέτησε το πρώτα), ή βρες εκείνο το κορίτσι που σ’ αρέσει εδώ και πολύ καιρό και ζήτησε της να βγείτε έξω. Τι έχεις να χάσεις;
06. Ακολούθησε τον ενθουσιασμό σου. Ψάξε να βρεις πράγματα που σε συναρπάζουν και κυνήγησε τα. Κάνε τη ζωή σου μια συναρπαστική περιπέτεια (με μερικές στιγμές ηρεμίας καμιά φορά).
07. Βρες το πάθος σου. Παρόμοια με την παραπάνω συμβουλή, αυτή σου ζητά να βρεις τι θέλεις να κάνεις. Ζήσε τη ζωή σου με πράγματα που σου αρέσει να κάνεις. Καταρχήν ρώτησε τον εαυτό σου «τι πραγματικά μ’αρέσει να κάνω;». Μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα. Βρες πως μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά ζεις μόνο μια φορά.

Μεταβολικό σύνδρομο: Ποια είναι τα όρια σε περιφέρεια μέσης, σάκχαρο, πίεση, τριγλυκερίδια και χοληστερίνη

μεταβολικό σύνδρομο

Γνωρίζετε τι είναι το μεταβολικό σύνδρομο και πώς το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να επηρεάσει την καρδιά; Συνδέεται ο διαβήτης με τα επιπλέον κιλά και, εάν ναι, πώς; Ποια είναι η ασφαλής περιφέρεια στην κοιλιά που πρέπει να έχει ένα ενήλικο άτομο για να αποφύγει καρδιαγγειακούς κινδύνους;

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι η συνύπαρξη περισσοτέρων του ενός φυσιοπαθολογικών διαταραχών, που δεν τις χαρακτηρίζουμε από μόνες τους απαραίτητα ως παθολογικές, αλλά που, αν συνδυαστούν στο ίδιο άτομο, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Αν και παρατήρηση ότι το αυξημένο σωματικό βάρος, ιδιαίτερα η κοιλιακή παχυσαρκία, προδιαθέτει για σακχαρώδη διαβήτη και καρδιοαγγειακά νοσήματα είναι πολύ παλιά, το ενδιαφέρον γι' αυτή την πάθηση έγινε πιο έντονο τα τελευταία 60 χρόνια και μόλις το 2001 αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως "Δυσμεταβολικο Σύνδρομο Χ".
Κριτήρια Διάγνωσης
Η ύπαρξη ή μη του μεταβολικού συνδρόμου δίχασε, και συνεχίζει να διχάζει, τον ιατρικό κόσμο για πολλά χρόνια. Κατά ανάλογο τρόπο και στα κριτήρια διάγνωσης του συνδρόμου δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία.
Κατά την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IFD) πρέπει να συνυπάρχουν το λιγότερο δύο απ τις παρακάτω διαταραχές για να διαγνωστεί το μεταβολικό σύνδρομο:

Ο ρατσισμός του "δεν έχω παιδί"

οικογένεια, παιδί
Είμαι 23 ετών. Γράφοντας κείμενα που αφορούσαν τις σχέσεις γονιού-παιδιού, ήρθα πολλές φορές αντιμέτωπη με εκείνο το ειρωνικό κούνημα του κεφαλιού και τη φράση κλισέ: ‘’Εσύ δεν έχεις παιδιά, δε δικαιούσαι να εκφέρεις γνώμη’’, ‘’εσύ είσαι μικρή και δεν έχεις οικογένεια, δεν μπορείς να μιλάς’’. Φράσεις που για εμένα , είναι απαράδεκτες και ανυπόστατες.

Ένας άμεσα εμπλεκόμενος άνθρωπος σε μία κατάσταση –ένας γονιός στη συγκεκριμένη περίπτωση-υποτιμά πολλές φορές τη γνώμη ενός ανθρώπου που δεν είναι γονέας ή δεν τη λαμβάνει σοβαρά υπόψη του. Η στερεοτυπική αυτή αντίληψη συνδέεται με την τεράστια αξία που δίνει η Ελληνική οικογένεια στην απόκτηση παιδιών, στην απόκτηση απογόνων, στην προσφορά απέναντι στην κοινωνία με ένα επάγγελμα, ένα παιδί κτλ. Άρα ένας άνθρωπος που δεν έχει, δεν μπορεί και να εκφέρει γνώμη.
Η άποψη αυτή, κατά τη γνώμη μου, υστερεί για δύο σοβαρούς λόγους:
Πρώτον, διότι εχθρικά στερεί από έναν άνθρωπο ή από πολλούς το δικαίωμα στο να εκφέρουν μία γνώμη, μία άποψη για ένα θέμα , ακόμα και αν δεν εμπλέκονται άμεσα.
Και δεύτερον , διότι η άμεση συμμετοχή δε σημαίνει και ωριμότητα, υπευθυνότητα ή λήψη σωστών αποφάσεων.

Ξεκινώντας ἀπὸ τὴν ἀρχή…

Ξεκινώντας ἀπὸ τὴν ἀρχή...Τὸ δικαίωμα στὴν ζωὴ ὀφείλουμε κάθε στιγμὴ νὰ τὸ κατακτᾶμε…
Ἕνα δικαίωμα πού, θεωρητικῶς, ἔχουμε ὄλοι μας, ἀπὸ τὴν ὥρα τῆς γεννήσεώς μας, ἀλλὰ οἱ περισσότεροι ἀπὸ ἐμᾶς, γιὰ τοὺς ὅποιους λόγους, τὸ …ἀπενεργοποιοῦμε, τὸ μεταθέτουμε, μεταφέροντας τὸ πολυτιμότερο αὐτὸ δικό μας δικαίωμα σὲ ἄλλους.
Εἶτε αὐτοὶ οἱ ἄλλοι λέγονται σύντροφοί μας, εἶτε ἐργοδότες μας, εἶτε ἀκόμη καὶ φίλοι μας.
Τὸ δικαίωμα στὴν ζωὴ κερδίζεται καθημερινῶς, μὲ τὴν δική μας συμμετοχή, τὴν δική μας ἑτοιμότητα, τοὺς ἀγῶνες μας, τὶς προσπάθειες, τὶς νίκες καὶ τὶς ἧττες μας. Κάθε μας στιγμή, κάθε μας ἀνάσα ἐὰν δὲν τὰ κατακτοῦμε μὲ προσπάθεια, δὲν μᾶς ἀνήκουν. Εἶναι σὰν νὰ τὰ …«κλέβουμε» ἀπὸ ἄλλους, ἀπὸ τὴν πλανήτη, ἀπὸ τὴν ἔννοια τῆς ζωῆς.
Ἀπὸ τὴν ἄλλην…
Γιὰ νὰ ἀναγνωρισθοῦν, νὰ τιμηθοῦν, νὰ ἐκτιμηθοῦν καὶ νὰ προασπισθοῦν ἡ χαρά, ἡ εὐτυχία, οἱ στιγμὲς χαλαρώσεως, ἡ νίκη καὶ ἡ γνῶσις ἢ ἀκόμη καὶ ἡ ἀπόλαυσις, πρέπει νὰ ἔχουν κερδηθεῖ κι ὄχι νὰ μᾶς προσφέρονται ὡς τυχαιότητες καὶ μέσῳ …παραλλήλων ὁδῶν. Ἀξίζει μόνον ὅ,τι μόνοι μας κερδίσαμε κι ὄχι ὅ,τι κλέψαμε.

Ορισμοί του Ερμή του Τρισμέγιστου στον Ασκληπιό: μετάφραση, σχολιασμός και ερμηνεία ολόκληρης της πραγματείας



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η πραγματεία που μεταφράζεται, ερμηνεύεται και σχολιάζεται παρακάτω έχει τον τίτλο «Ορισμοί του Ερμή στον γιο του, τον Ασκληπιό» και ανήκει στην πλούσια ερμητική παράδοση. Ήταν κάποτε γραμμένη στα Ελληνικά, αλλά σώζεται ολόκληρη μόνο στην αρμενική της μετάφραση, η editio princeps της οποίας έγινε μόλις το 1956, οπότε και το κείμενο έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό, αλλά και στους ίδιους τους ειδικούς.
Η αρμενική μετάφραση των Ορισμών του Ερμή του Τρισμέγιστου προέρχεται από το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα μ.Χ. Αποτελεί έργο της λεγόμενης ελληνίζουσας σχολής, η οποία στις μεταφράσεις της των ελληνικών κειμένων επιζητεί να μεταφέρει στην αρμενική γλώσσα τους μορφολογικούς και συντακτικούς τρόπους της ελληνικής γλώσσας, για να διευκολύνει τους Αρμένιους στη μελέτη της επιστημονικής γραμματείας. Οι σπουδές της γραμματικής, των μαθηματικών, της αστρονομίας και της φιλοσοφίας είχαν ένα διπλό στόχο: αφενός οι ελληνίζουσες μεταφράσεις παρείχαν στον αρμενικό κλήρο τα απαραίτητα διαλεκτικά εργαλεία για την πολεμική του εναντίον του περσικού ζωροαστρισμού. Αφετέρου μετά την ρήξη της αρμενικής με την βυζαντινή εκκλησία το 553 με 555, αυτές οι μεταφράσεις επιτρέπουν τη δημιουργία στην Αρμενία ενός ανεξάρτητου εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και την χρήση φιλοσοφικών εργαλείων για την διαμάχη με τους Έλληνες οπαδούς της συνόδου της Χαλκηδόνος. Οι Αρμένιοι θεολόγοι ακολουθούν την αλεξανδρινή ερμηνευτική και δογματική παράδοση και το ενδιαφέρον τους για τα ερμητικά κείμενα μπορεί να εξηγηθεί από την σχετικά θετική στάση που κρατούσε απέναντι σ’ αυτά ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός καθώς και ο Κύριλλος, πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος αποτελούσε την κύρια αυθεντία για την χριστολογία της αρμενικής εκκλησίας. 
Το ενδέκατο κεφάλαιο της πραγματείας στην αρμενική της μορφή αντιπροσωπεύει μια παρεμβολή (από κάποιον ανώνυμο Αρμένιο συγγραφέα) που σχετίζεται με το θέμα της φυσικής των τεσσάρων στοιχείων. Αυτή η κοσμολογική θεωρία,  η οποία προέρχεται από τον Εμπεδοκλή, γίνεται κοινός τόπος ξεκινώντας από τον Πλάτωνα, τον οποίο στη συνέχεια ακολούθησε και ο Αριστοτέλης. Οι Αρμένιοι συγγραφείς τη χρησιμοποίησαν και εναντίον του ζωροαστρισμού, αλλά και εναντίον των οπαδών της Χαλκηδόνος. Έχει προταθεί ότι η πηγή του ενδέκατου κεφαλαίου είναι το πέμπτο κεφάλαιο της πραγματείας Περί της φύσεως του ανθρώπου του Νεμέσιου από την Έμεσα, στα τέλη του 4ου αιώνα, η οποία μεταφράστηκε στα αρμενικά το 717-718. Η προσέγγιση ανάμεσα στον Ερμή και τον Νεμέσιo διευκολύνθηκε ουσιαστικά από την θετική αντιμετώπιση του δημιουργημένου κόσμου, η οποία διαχωρίζει χαρακτηριστικά τα ερμητικά κείμενα από την γνωστική γραμματεία. Επιπλέον αυτό το παρεμβλητό ενδέκατο κεφάλαιο μπορεί να αντιπροσωπεύει μία απόπειρα σχολιασμού της αρχής της μίξης των στοιχείων, που αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό της ανθρωπολογίας και της κοσμολογίας των Ορισμών και σχολιάζεται από τον Ερμή στο δεύτερο κεφάλαιο των Ορισμών.

Κάτι σοβαρό συμβαίνει μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρα: Εντολή να φύγουν οι οικογένειες Αμερικανών διπλωματών


Το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία https://diplomacy.state.gov
Το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία https://diplomacy.state.gov
October 30, 2016
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε χθες Σάββατο την απομάκρυνση των οικογενειών του αμερικανικού προξενικού προσωπικού στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιθέσεων «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο αμερικανούς πολίτες.
Πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους που κάνει μέσα σε μια εβδομάδα μόλις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς στην Τουρκία, γεγονός που πιστοποιεί την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Η απόφαση αυτή ελήφθη «βάσει πληροφοριών που καταδεικνύουν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτεθούν σε αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή όπου συχνάζουν».

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ



Έναυσμα για το παρακάτω κείμενο ήταν μια συζήτηση (chat)  με έναν φίλο για το κείμενο που ανέβασα πριν από δυο χρόνια για την αχαριστία, αλλά και για την ζωή γενικότερα (διαβάστε εδώ)

Ο συγκεκριμένος φίλος πιστεύει πως η ερμηνεία της αχαριστίας, έτσι όπως την θέτω προσωπικά στο κείμενο μου, μπορεί να είναι και διαφορετική μέσα στην πραγματικότητα που ζούμε.
Με λίγα λόγια αυτό που εγώ θεωρώ ως αχαριστία και αχάριστο αντίστοιχα μπορεί να είναι μια υποκειμενική αντίληψη μου για ζωή.
Αυτή η δήλωση και διάφορα γεγονότα στην ζωή μου, μου έδωσαν το έναυσμα να γράψω ένα δικό μου κείμενο.

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ,  ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Στην - μέχρι σήμερα- πορεία μου σε αυτό που ονομάζουμεπραγματικότητα έχω συναντήσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων διαφορετικοί δε σε ποιότητα και σε ποσότητα.
Άνθρωποι που δεν δίστασαν να με βοηθήσουν να με στηρίξουν να με συμβουλεύσουν αλλά και άνθρωποι που τόλμησαν να τα βάλουν με το σύστημα, να βουτήξουν στα βαθιά νερά και να με σώσουν από τα ανθρωπόμορφα πιράνχας.


Τέτοιους ανθρώπους συνάντησα σε κομβικά σημεία της ζωής μου, εκεί όπου ήταν επείγουσα ανάγκη να εμφανιστούν, και όντως εμφανίστηκαν, σαν από μηχανής Θεοί
Αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν τις γραμμές του τραίνου μου (το τραίνο της ζωής), και οδήγησαν το όχημα και εμένα  σε μια άλλη κατεύθυνση που ήταν περισσότερο ευοίωνη και αισιόδοξη για την εξέλιξη μου.
Έπειτα  υπήρχαν άνθρωποι που έμοιαζαν με την παραπάνω ποιότητα ανθρώπων, και έπραξαν παρόμοια με τους προηγούμενους, με μια διαφορά… 
Μόλις η τροχιά άλλαξε, άλλαξε και η συμπεριφορά τους απέναντι μου.
Με λίγα λόγια   συνέπραξαν με το αντίπαλον δέος, και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως προσπαθώντας να καννιβαλίσουν με τον χειρότερο τρόπο ότι όμορφο είχα δημιουργήσει.
Επίσης υπήρχαν άνθρωποι, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να με δυσφημίσουν, να λασπολογήσουν, να ρουφιανεύσουν, να μου σκάψουν κοινώς τον λάκκο, και να με «κάψουν» κοινώς στην πυρά, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. 
Αν τους ρωτήσετε, ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν το γιατί, αλλά ακόμη και να γνώριζαν δεν θα τολμούσαν να το ομολογήσουν.


Πως να ομολογήσεις το έγκλημα σου εάν δεν γνωρίζεις πως διαπράτεις έγκλημα; 
Πώς να αποδεχθείς τα σκοτεινότερα σημεία του εαυτού σου, και πάνω από όλα ότι αυτά είναι πως σε κυβερνούν;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα