Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Βιώνοντας τον πόνο βρίσκεις την ευτυχία.

EMPNEYSH-MARKOULIDAKH-VIONONTAS-TON-PONO-VRISKEIS-THN-EYTYXIA

Η ευτυχία είναι ίσως η μεγαλύτερη επιθυμία όλων των ανθρώπων. Αν ρωτήσεις κάθε άνθρωπο τί θέλει στη ζωή του, θα πει ότι απλά θέλει να είναι ευτυχισμένος. Η ευτυχία ήταν πάντα ο πιο σημαντικός στόχος του κάθε ανθρώπου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. Συχνά ακούς ότι η ευτυχία είναι η έλλειψη άγχους και στεναχώριας, το να μη φοβάσαι για το τί θα συμβεί, το να είσαι εξασφαλισμένος, να μην υπάρχει κάτι που σε πληγώνει. Όμως, η ευτυχία δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί όταν πονάς, να πιστεύεις ότι δε θα ξανανιώσεις ποτέ χαρούμενος. Κι όμως, βιώνοντας τον πόνο βρίσκεις την ευτυχία.
Η ευτυχία δεν είναι κάτι ίδιο για όλους. Είναι κάτι ατομικό για τον κάθε άνθρωπο. Η βασική προϋπόθεση της ευτυχίας είναι, λοιπόν, να γνωρίζεις τον εαυτό σου.
Το σώμα και το μυαλό έχουν την τάση να αντιστέκονται σε κάτι που προσπαθεί να τα αλλάξει, περνώντας μέσα από τη διαδικασία του πόνου, κάνοντας τον άνθρωπο να αποφεύγει την προσπάθεια να γίνει χαρούμενος.
Προκειμένου να πετύχεις την πραγματική ευτυχία, πρέπει κανείς να επιλέξει τον πόνο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευχαρίστηση. Έτσι, το μυαλό και το σώμα θα εκπαιδευτούν και θα έρθει η αρμονία ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το να χρειαστεί να απομακρύνεις ανθρώπους που είναι τοξικοί για τη ζωή σου. Θα βιώσεις τον πόνο από την απώλειά τους, αλλά θα οδηγηθείς, εν τέλει, στην χαρά.
Μία στιγμή θλίψης μπορεί να είναι αποκαλυπτική. Μπορεί να σε κάνει να δεις καθαρά για πρώτη φορά, να σε ξυπνήσει. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο πια.

Η νηστεία είναι εστία η οποία θεραπεύει την αιτία.



Κάθε τι στη ζωή μας έχει μία αιτία και η αιτία οδηγεί στο αποτέλεσμα. Μία αιτία έχει μία έναρξη συνήθως από συμπεριφορά συνολική, δηλαδή συναίσθημα + σκέψεις + πράξη.
Εμείς εγκλωβισμένοι μέσα σε πολλές αιτίες συνήθως επαναλαμβανόμενες κάποια στιγμή χάνουμε το κουράγιο μας, τη διάθεσή μας για προσπάθεια, νιώθουμε μόνοι μας και γεμίζουμε από πόνο κυρίως συναισθηματικό. Πελαγωμένοι από όλα όσα μας συμβαίνουμε ψάχνουμε για λύσεις. Όμως όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η όρασή μας ίσως να μη μας βοηθάει να βγούμε από όλο αυτό.


 Καθώς όσο περισσότερη απόγνωση νιώθουμε τόσο σκοτεινιάζουν τα πάντα γύρω μας και η ορατότητά μας για λύσεις μικραίνει. 
Έτσι η επιλογή να στραφούμε προς τα μέσα μας έχει δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος είναι της αυτολύπησης και της εσωστρέφειας, να πέφτουμε συναισθηματικά και πρακτικά. Και ο άλλος τρόπος είναι να επιλέξουμε πάλι το προς τα μέσα, αλλά αυτή τη φορά να γνωρίσουμε το μέσα μας και μέσα από αυτό να φτάσουμε να συναντήσουμε τον Θεό.  Ο Θεός δεν είναι μακριά μας, δεν είναι έξω από εμάς. Αλλά κατοικεί μέσα μας.
Για να τον συναντήσουμε μας έχει δώσει διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η νηστεία. Η οποία νηστεία δημιουργεί μία εστία. Δηλαδή εστιάζω σε έναν στόχο. Τι θα πει εστιάζω σε έναν στόχο ? 

Κατανοώντας τον Νου (3)

Μετ. Παναγιώτης Χαρτάλος


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΣΥΜΠΟΝΙΑ

Οι πλάνες σας θα ήταν μόνιμες, έτσι δεν θα υπήρχε τίποτα που να μπορείτε να κάνετε γι' αυτές. Σε αυτή την περίπτωση, αν θυμώνατε μια φορά, θα ήσασταν θυμωμένος συνέχεια. Αν μετά την γέννησή σας, θυμώνατε μια φορά, μέχρι τον θάνατό σας, θα ήσασταν θυμωμένος όλη την ώρα, νύχτα και μέρα, συνεχώς. Ακόμη και κατά την διάρκεια του ύπνου που η προσκόλληση σε ένα αντικείμενο θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά, θα συνεχιζόταν επ' άπειρον για το ίδιο αυτό αντικείμενο. Επίσης, αν οι διαταραγμένες σκέψεις είχαν την δική τους ανεξάρτητη υπόσταση, δεν θα χρειαζόταν ούτε καν το αντικείμενο σαν συνθήκη ώστε να εξαρτώνται από αυτό. Δεν θα χρειαζόταν καν να συναντήσετε ένα αντικείμενο προσκόλλησης ώστε αυτή η σκέψη να εμφανιστεί. Εφόσον ο θυμός θα ήταν ανεξάρτητος, η εμφάνισή του δεν θα εξαρτιόταν από την συνάντηση με ένα ανεπιθύμητο αντικείμενο. 

Ωστόσο, ο θυμός είναι εξαρτώμενη εκδήλωση και όχι ανεξάρτητη. Ο θυμός εξαρτάται από το αντικείμενο και την σκέψη, ή ερμηνεία. Παραδείγματος χάριν, οι γονείς με σκοπό να δώσουν μόρφωση στο παιδί ώστε αργότερα να έχει επιτυχία και καλή ζωή, το χτυπούν όταν τεμπελιάζει και δεν μελετά. Στην αρχή, το παιδί ερμηνεύει το γεγονός ότι το στέλνουν σχολείο, το μαλώνουν, του απαγορεύουν το παιχνίδι στο σπίτι και το χτυπούν όταν δεν πάει σχολείο, σαν βλαβερές, για αυτό το ίδιο, ενέργειες και θυμώνει. Μπορείτε να δείτε ότι ο θυμός είναι εξαρτώμενη εκδήλωση. 

Έπειτα από κάποιο διάστημα, όταν το παιδί θυμάται τον τρόπο που οι γονείς το μεταχειρίστηκαν, θεωρεί ότι υπήρξαν πολύ καλοί και όχι μόνο δεν το έβλαψαν αλλά αντίθετα το ωφέλησαν. Βλέπει την καλή τους καρδιά και την φροντίδα τους ώστε να έχει μια καλή μόρφωση και μια καλή ζωή. Μετά θεωρεί την στάση τους θετική και τις πράξεις τους όταν το μάλωναν και το χτυπούσαν ωφέλιμες. Αργότερα βάζει αυτά τα ονόματα στις πράξεις των γονιών του και αντί να αισθάνεται θυμό, αισθάνεται πλέον αγάπη γι' αυτούς. Με αυτή την ερμηνεία, έρχεται η στοργή προς τους γονείς του. Με την προηγούμενη εμφανίζεται ο θυμός. Όμως ο θυμός αυτός μπορεί να σταματήσει όταν δει τις πράξεις τους σαν ωφέλιμες. Με αυτή την εξήγηση, δεν υπάρχει τρόπος γι' αυτόν να θυμώσει. Ο θυμός και η κακή διάθεση που είχε κρατήσει μέσα του τόσο καιρό, εξαφανίζονται. Διακρίνει τους λόγους των πράξεών τους, την καλή τους καρδιά και την καλοσύνη τους να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν και τα οφέλη από τις πράξεις τους: " Αν δεν μου είχαν φερθεί μ' αυτόν τον τρόπο, αν δεν με είχαν φροντίσει, δεν θα είχα καμία μόρφωση και δεν θα είχα επιτύχει ". 

Επειδή ο θυμός είναι εξαρτώμενη εκδήλωση, μπορείτε να σταματήσετε τον θυμό, βασιζόμενοι στις συνθήκες, όπως επίσης μπορείτε να κάνετε τον θυμό να εμφανιστεί βασιζόμενοι σε άλλες αιτίες και συνθήκες. Η φύση του θυμού είναι κενή ανεξάρτητης υπόστασης. Επειδή η εμφάνιση του θυμού εξαρτάται από την αιτία και τις συνθήκες, έχετε την δυνατότητα να σταματήσετε τον θυμό, χρησιμοποιώντας κάποιες αιτίες και συνθήκες. 

Το ίδιο και με την προσκόλληση. Η προσκόλληση είναι μια εξαρτώμενη εκδήλωση, η οποία εμφανίζεται εξαρτώμενη από αιτίες και συνθήκες που εσείς δημιουργείτε. Αλλά μπορείτε επίσης να σταματήσετε την προσκόλληση μέσω αιτιών και συνθηκών. Σκεφτόμενοι τις ατέλειες του αντικειμένου της προσκόλλησης, σκεφτόμενοι την απόλυτη φύση του και την παροδική φύση του, μπορείτε να κόψετε την προσκόλληση και να φέρετε μέσα σας πνευματική γαλήνη και χαλάρωση. Αν η προσκόλληση δεν είχε μια αιτία που συνεχίζεται από την προηγούμενη ζωή, θα είχε την δική της ανεξάρτητη υπόσταση, χωρίς να έχει δημιουργηθεί από κανέναν. Στην περίπτωση που δεν θα ήταν εξαρτώμενη από αιτία και συνθήκες, δε θα υπήρχε τρόπος να ελέγξετε τον θυμό ή την προσκόλληση, κανένας τρόπος για να μπορέσετε να απελευθερωθείτε από τον πόνο και την αληθινή αιτία του πόνου, το κάρμα και τις διαταραγμένες σκέψεις. 

Κατανοώντας τον Νου (2)

Μετ. Παναγιώτης Χαρτάλος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Τα προβλήματα που απασχολούν κάθε μέρα στους άλλους ανθρώπους στον κόσμο, αποτελούν διδαχές και διαλογισμούς πάνω στο κάρμα για μας. Θα πρέπει να τα συζητήσετε με τον εαυτό σας. Παραδείγματος χάριν στην Ιταλία υπήρχε κάποτε ένας κρεοπώλης, του οποίου η μητέρα πήγαινε πάντοτε, κάθε πρωί και σκότωνε γουρούνια. Νομίζω ότι είχαν τεράστιες μηχανές για να το κάνουν αυτό. Όλα τα γουρούνια έμπαιναν στη γραμμή - νομίζω ότι θα πρέπει να έμοιαζε με τον μακρύ πεζόδρομο στο αεροδρόμιο του Λονδίνου - και μετά έπεφταν σε μια μηχανή που γύρναγε. Αυτόματα όλα έβγαιναν από την άλλη μεριά της μηχανής σε κομμάτια. Μια μέρα, η μητέρα γλίστρησε και πέρασε μέσα από τη μηχανή. Κόπηκε κι αυτή σε κομμάτια. Αυτό είναι καταπληκτικό. Αυτό κάνει εξαιρετικά καθαρό ότι το κάρμα υπάρχει. Βιώνετε αυτά ακριβώς που κάνετε στους άλλους. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απόδειξη από αυτήν ότι το κάρμα υπάρχει. Είναι απλά ζήτημα χρόνου. Συγκεντρώνοντας πολλά ισχυρά αρνητικά κάρμα, αυτή η μητέρα βίωσε το αποτέλεσμα γρήγορα, σε αυτήν τη ζωή. 

Υπάρχει κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα που ίσως είδατε στην εφημερίδα. Κάποτε στην Ινδία - στη δυτική Βεγγάλη νομίζω - υπήρχε κατά μήκος του δρόμου ένα τεράστιο, πολύ μακρύ φίδι. Πολλά φορτηγά είχαν κολλήσει εκεί, γιατί το φίδι είχε μπλοκάρει ολόκληρο το δρόμο και δεν έφευγε. Ένας οδηγός πήγε και το σκότωσε. Μετά από αυτό κάποια στιγμή παντρεύτηκε. Το πρώτο του παιδί ήταν υγιές, αλλά κάθε δεύτερο παιδί είχε λέπια σαν το δέρμα του φιδιού σε όλο του το σώμα. Το τρίτο και το πέμπτο παιδί ήταν υγιή. Το τέταρτο και το έκτο είχαν το φιδίσιο δέρμα. Ο οδηγός έκανε εννέα παιδιά και κάθε δεύτερο παιδί είχε δέρμα σαν του φιδιού. Ο πατέρας πήγε το μεγαλύτερο που ήταν δεκαοχτώ χρονών, σε πολλά νοσοκομεία ψάχνοντας για θεραπεία, αλλά θεραπεία δεν υπήρχε. Τα κάρμα όπως αυτό, που αρχίζει κανείς και τα βιώνει κανείς σε τούτη τη ζωή, είναι πολύ ισχυρά. 

Δύο ζητιάνοι πήγαν να ζητιανέψουν τροφή από ένα μοναστήρι. Ο ένας πήγε τη σωστή ώρα, την ώρα δηλαδή που οι μοναχοί έτρωγαν και έτσι πήρε πολύ τροφή. Ήταν τόσο χαρούμενος που έκανε την ευχή να κτίσει μοναστήρια και να προσφέρει την υπηρεσία του στους μοναχούς. Ο άλλος ζητιάνος πήγε στο μοναστήρι ακατάλληλη ώρα, όταν οι μοναχοί δεν έτρωγαν και έτσι δεν πήρε τίποτα. Θύμωσε τόσο πολύ που σκέφτηκε: " Θα κόψω τα κεφάλια των μοναχών και θα πέσουν στο χώμα ". Το σκέφτηκε αυτό εξ αιτίας του θυμού του. 

Αργότερα, ο ζητιάνος κείτονταν στο δρόμο. Μία άμαξα με άλογα πέρασε και το κεφάλι του κόπηκε από τον τροχό της. Ο άλλος ζητιάνος που ήταν τόσο ευτυχισμένος και εξέφρασε την θετική επιθυμία, κοιμόταν κάτω από ένα δέντρο στο πάρκο, τη στιγμή που οι άνθρωποι στο μέρος εκείνο, έψαχναν κάποιο ξεχωριστό άνθρωπο για να γίνει ο ηγέτης τους. Εξ αιτίας της δύναμης της αρετής αυτού του ζητιάνου, ή του καλού του κάρμα, όση ώρα κι αν κοιμήθηκε κάτω από το δέντρο, η σκιά του δέντρου δεν κινήθηκε μακριά από αυτόν. Βλέποντάς το αυτό, και θεωρώντας το σαν μια πολύ ιδιαίτερη ποιότητα, οι άνθρωποι ζήτησαν από το ζητιάνο να γίνει ο βασιλιάς της χώρας τους. Τότε, επειδή απέκτησε πλούτο στάθηκε ικανός να προσφέρει υπηρεσίες στους μοναχούς. 

Έχετε συσσωρεύσει διάφορα κάρμα σε τούτη και σε άλλες ζωές, από τον χωρίς αρχή χρόνο. Υπάρχουν κάρμα τα οποία έχετε συσσωρεύσει και δεν γνωρίζετε γι' αυτά. Υπάρχουν αρνητικά και θετικά κάρμα τα οποία γνωρίζετε και άλλα που δεν τα γνωρίζετε. Δεν ξέρετε τι κάρμα έχετε συσσωρεύσει στο παρελθόν, καθώς δεν μπορείτε να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας μέσα στον άπειρο χρόνο. Έχετε ήδη βιώσει τόσο πολύ από αυτό, αλλά υπάρχει τόσο πολύ ακόμη για να βιωθεί ή που δεν έχετε σταματήσει να βιώνετε. Μια πράξη που έγινε σε ένα δευτερόλεπτο, μπορεί να δημιουργήσει κάρμα, του οποίου το αποτέλεσμα, ευτυχία ή δυστυχία, μπορεί να βιώνεται για πολλούς αιώνες, για πολλές εκατοντάδες ζωές. Ακόμα κι από το κάρμα που έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. 

Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να εξαγνίσετε τα προηγούμενα αρνητικά κάρμα και, όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να αποφεύγετε την δημιουργία καινούργιων, με την εξάσκηση ενάρετων πράξεων, μικρών ή μεγάλων. Εφόσον ακόμη και σ' ένα όνειρο επιθυμείτε να έχετε έστω και την ελάχιστη ευχαρίστηση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να συσσωρεύσετε ακόμη και μικρές ενάρετες πράξεις, ευεργετώντας τις άλλες αισθανόμενες υπάρξεις, ανθρώπους ή πλάσματα. Να κάνετε ακόμη και μικρά πράγματα όπως να προσπαθείτε να προστατεύετε μικροσκοπικά πλάσματα σαν τα μυρμήγκια που ζουν στον κίνδυνο να τους επιτεθούν άλλα ζώα. Δεν θα πρέπει να αγνοείτε αυτά τα μικρά οφέλη που μπορείτε να προσφέρετε σε άλλες αισθανόμενες υπάρξεις, είτε είναι άνθρωποι είτε άλλα όντα, με όποιο τρόπο διαθέτετε.

Κατανοώντας τον Νου (1)

Μετ. Παναγιώτης Χαρτάλος

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατανοώντας τον Νου


Η φύση του νου σας, είναι στην πραγματικότητα καθαρή. Η φύση του νου σας είναι καθαρό φως, που δεν κηλιδώνεται και δεν αναμιγνύεται με την άγνοια. Αν και έχετε άγνοια, το πνεύμα σας δεν είναι ένα με την άγνοια. Αν και έχετε προσκόλληση και οργή, η φύση του νου σας δεν είναι ένα με την προσκόλληση και την οργή.

Η φύση του νου σας είναι καθαρή. Το πρόβλημα είναι ότι συσκοτίζετε αυτή την καθαρή φύση ακολουθώντας, εγωιστικές στάσεις και λανθασμένες αντιλήψεις. Αυτές, ρυπαίνουν το νου σας και σταματούν την ανάπτυξη της ικανότητας να αποκτήσετε διαρκή συμβατική και ύστατη ευτυχία για τον εαυτό σας και ιδιαίτερα μέσα από την ανάπτυξη του δυναμικού του νου σας, να κάνετε όλες τις αισθανόμενες υπάρξεις να αποκτήσουν την συμβατική και την ύστατη ευτυχία.

Όταν ακολουθείτε λανθασμένες αντιλήψεις, ο νους σας μολύνεται και δεν μπορεί να αναπτύξει αυτή την ικανότητα, καθώς οι αντιλήψεις αυτές εμπλέκονται στην αφύπνιση του πνεύματός σας. Όσο περισσότερο αφήνετε ένα καθρέπτη εκεί που υπάρχει σκόνη, τόσο περισσότερο θαμπός γίνεται από τη σκόνη. Αν και ο καθρέπτης έχει την ικανότητα να δίνει αντανάκλαση, η σκόνη που τον καλύπτει τον εμποδίζει να αντανακλά. Εάν δεν καθαρίσεις τον καθρέπτη και τον αφήνεις συνεχώς μέσα στην σκόνη, αν και ο καθρέπτης έχει τη δυνατότητα να δώσει όλες τις αντανακλάσεις, δεν θα μπορέσει να το κάνει. Παρόμοια, όταν ακολουθείτε λάθος αντιλήψεις ο νους σας συσκοτίζεται διαρκώς. Εάν δεν εξασκείστε στο διαλογισμό πάνω στον ορθό δρόμο, ο οποίος μπορεί να απαλείψει αυτές τις νοητικές κηλίδες και συσκοτίσεις, οι συσκοτίσεις γίνονται όλο και πιο πυκνές, παρ' όλο που η φύση του νου σας είναι εντελώς καθαρή και δεν είναι ένα με αυτές τις συσκοτίσεις. Και τότε γίνεται πολύ δύσκολο να αναπτύξετε τις δυνατότητες του νου σας.

Έχετε την δυνατότητα να αναπτύξετε πλήρως αυτή την υπέροχη ικανότητα του νου που έχετε μέσα σας. Μπορείτε να επιτύχετε για τον εαυτό σας οποιαδήποτε ευτυχία, και ιδιαίτερα την ύστατη ευτυχία, και να δώσετε ένα τέλος στη συνέχιση των προβλημάτων και των πόνων σας. Μπορείτε να πραγματώσετε μεγάλα έργα για όλα τα αισθανόμενα πλάσματα, φέρνοντας κάθε βασανισμένη ύπαρξη στην ευτυχία της ύστατης απελευθέρωσης. Έχετε αυτό το απίστευτο δυναμικό για να προσφέρετε άπειρο όφελος, τόσο στον εαυτό σας όσο και στις άλλες αισθανόμενες υπάρξεις του άπειρου διαστήματος. Μπορείτε να προσφέρετε πάρα πολλά καλά πράγματα σε αμέτρητα αισθανόμενα όντα.

Έχετε όλο αυτό το δυναμικό, αλλά λείπει η κατανόηση του δρόμου ο οποίος μπορεί να καθαρίσει πραγματικά την νοητική σας ροή, διαχωρίζοντάς την εντελώς από τις συσκοτίσεις και τις κηλιδώσεις. Δεν κατανοείτε την κατάπαυση των βασάνων και την μέθοδο με την οποία επιτυγχάνεται.

Δεν αντιλαμβάνεστε επίσης τα διάφορα επίπεδα των βασάνων και τις εσώτερες αιτίες αυτών. Βασικά αυτό είναι μια έλλειψη κατανόησης της φύσης του ίδιου σας του νου. Όταν κατανοείτε την φύση του νου σας πολύ καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα του κόσμου είναι η έλλειψη κατανόησης της φύσης του νου. Η βασική αιτία προβλημάτων όπως οι θρησκευτικές διαμάχες, είναι η μη ορθή κατανόηση της φύσης του νου. Εάν σκεφτείτε ευρύτερα για τον κόσμο, θα δείτε ότι ολόκληρο το πρόβλημα ξεκινάει από αυτό. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια μικρή κατανόηση του νου, δεν έχει γίνει καμία συνεχής προσπάθεια ώστε να αναπτυχθεί αυτή η κατανόηση.

Προς το παρόν, η φύση του νου σας είναι σαν ένα βρώμικο ρούχο ή σαν ένα καθρέπτη καλυμμένο από σκόνη. Επειδή το ρούχο δεν είναι ένα με τη βρωμιά, υπάρχει η δυνατότητα να πλυθεί και να ξεχωρίσει η βρωμιά από το ρούχο. Εάν το ίδιο το ρούχο ήταν ένα με την βρωμιά, δεν θα υπήρχε τρόπος να καθαριστεί. Ο ορισμός του καθαρού ρούχου είναι το ρούχο χωρισμένο από τη βρώμα. Το ίδιο και με τον καθρέπτη η σκόνη που σκεπάζει εντελώς τον καθρέπτη μπορεί να καθαριστεί. Εάν ο καθρέπτης ήταν ένα με τη σκόνη, δε θα υπήρχε τρόπος να βγει, εκτός κι αν σβήνατε τον ίδιο τον καθρέπτη. Παρόμοια, η φύση του νου σας δεν είναι ένα με τις συσκοτίσεις, αλλά είναι προσωρινά συσκοτισμένη, ακριβώς όπως ένα βρώμικο ρούχο είναι προσωρινά καλυμμένο από τη βρώμα.

Είναι σίγουρο ότι μπορείτε να καθαρίσετε ένα σπίτι βασιζόμενος σε εξωτερικά υλικά όπως το νερό, το σαπούνι και η ηλεκτρική σκούπα. Το ίδιο σίγουρο είναι ότι μπορείτε να καθαρίσετε το νου. Μπορείτε να διώξετε όλες τις νοητικές ακαθαρσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της εσωτερικής γαλήνης και της ύστατης ευτυχίας και φέρνουν τόση μεγάλη σύγχυση και τόσα πολλά προβλήματα στη ζωή. Μπορείτε να τις καθαρίσετε βασιζόμενος στον ίδιο το νου. Με τις ορθές επιδέξιες σκέψεις, με τις ορθές πραγματώσεις, μπορείτε να διαλύσετε τις λανθασμένες αντιλήψεις ώστε να μην εμφανίζονται και μολύνουν την νοητική σας ροή, αλλά μπορείτε επίσης να εξαγνίσετε τις κηλίδες του παρελθόντος. 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΤΟΥ ΣΕΞ!


Όσα χρόνια ζώ δεν ξεχνάω ποτέ το πλάνο που μπήκε μέσα μου. Και μετά από 840 χρόνια να πεθάνω, πάντα θα το θυμάμαι. Ο παίδαρος αυτός. Όμορφος και καλοκτισμένος. Εκείνη να μη βλέπεται! Κοντή, σίγουρα μεγαλύτερη του 3-4 χρονάκια, και άσχημη! Λάθος. Κακάσχημη! Να μη θες να γυρίσεις το βλέμμα σου επάνω της, Τόσο άσχημη.
Κι όμως. Ο ωραίος και το τέρας εδώ και πέντε χρόνια είναι ζευγάρι ταιριαστό. Εννοώ ισορροπημένο, μακριά από μανούρες. Απόρησα στον κολλητό μου. ‘’Αδερφή είναι το παλληκάρι και κρύβεται μ’ αυτό το κάγκελό; Διαφορετικά, πρόκειται για μαλάκα, να μη ξέρει την αξία του, πόσο μετράει…’’.
‘’Ο μαλάκας είσαι εσύ, αγόρι μου…’’ μου βγήκε από αριστερά ο δικός μου. Και εξήγησε. Κι εγώ πιτσιρικάς πήρα ένα από τα πρώτα μαθήματα αληθινής ζωής.
‘’Είναι μαζί της ο κούκλος γιατί σ’ αυτήν βρίσκει εκείνο που δεν μπορεί να του δώσει καμιά άλλη. Τόσο απλά’’

Απόλυτη Αποτυχία των Ψυχιάτρων




Απόλυτη Αποτυχία των Ψυχιάτρων

Είμαστε όλοι ψυχικά διαταραγμένοι;

Είναι γεγονός ότι ψυχικά προβλήματα, όπως άγχος, κακή διάθεση, υπερβολικός θυμός, όλοι μας έχουμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας βιώσει. Όλοι ανεξαιρέτως. Είναι επίσης γεγονός ότι αυτές οι ψυχικές εκδηλώσεις είναι αληθινές, τις βιώνουμε, και ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικών αναταραχών και οικονομικών κρίσεων ακόμα πιο έντονα. Κανείς δεν το αρνείται αυτό, και γιατί άλλωστε. Όμως, αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι διαταραγμένοι στην ψυχή ή ότι, τελικά, «πάσχουμε» από κάποια «ασθένεια» του μυαλού;

Πώς μας έπεισαν οι ψυχίατροι, όλους εμάς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, που «δεν χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα», να λέμε και να πιστεύουμε ότι «όλοι κάτι έχουμε, κανείς δεν είναι τελείως καλά», ότι δηλαδή όλοι είμαστε διαταραγμένοι και χρειαζόμαστε ψυχιατρική αντιμετώπιση; Όχι πάντως με επιστημονικές αποδείξεις, αλλά χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυθαιρεσίες και στρατηγικές μάρκετινγκ που εφαρμόζονται σχεδόν από το ξεκίνημα της ιστορίας της ψυχιατρικής. Ας δούμε επιγραμματικά τις βασικές.

Προώθηση υπηρεσιών από ειδικούς

Εάν κάτι ειπωθεί από κάποιον «ειδικό», και κυρίως επιστήμονα, τότε αποκτά εγκυρότητα. Το πιο γνωστό παράδειγμα σε αυτή τη στρατηγική είναι ο γνωστός ψυχίατρος Ζίγκμουντ Φρόιντ. Ο Φρόιντ, τη δεκαετία του ’20, συνέβαλε καθοριστικά στη μαζική επιδημία εξάρτησης από την κοκαΐνη (νόμιμο τότε ψυχοφάρμακο) απλών καθημερινών ανθρώπων τους οποίους ονόμασε «νευρωσικούς». Η νοοτροπία αυτή ήταν που αύξησε ραγδαία το πελατολόγιο των ψυχιάτρων. Πλέον δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτό το οποίο είχαν αναλάβει και αποτύχει, στους λεγόμενους «παράφρονες» έγκλειστους σε ψυχιατρικά άσυλα, αλλά σε κάθε, μα κάθε απλό καθημερινό άνθρωπο που αντιμετωπίζει μια οποιαδήποτε ψυχική δυσφορία.

Ο Φρόιντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο επίσης σε μια από τις πιο οξύμωρες ιδέες της ιστορίας, να συνδυάσει τα ασυνδύαστα, την ψυχανάλυση με τα χημικά, που στην πραγματικότητα δρουν σε αντίθετες κατευθύνσεις – με απόλυτη αποτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει ναρκομανείς που όχι μόνο δεν είχαν λύσει τα θέματα για τα οποία απευθύνθηκαν σε αυτόν, αλλά πλέον είχαν προσθέσει και οργανικά/βιολογικά σοβαρά προβλήματα από τη χρήση τοξικής ουσίας.

Την εποχή που τα έκανε αυτά, έναν αιώνα πριν, δεν είχε κανένας ακόμα εμπνευστεί το μύθο των προβληματικών νευροδιαβιβαστών, παρ’ όλα αυτά το κύρος του ειδικού και η αυθαιρεσία της ψυχιατρικής κοινότητας ήταν αρκετά ώστε να φτάσουμε σήμερα να υποστηρίζουμε με φανατισμό και χωρίς δεύτερη σκέψη ότι τα ψυχο-λογικά μας, δηλαδή τα μη παθολογικά, τα μη απτά σωματικά, θα πρέπει να τα «θεραπεύσουμε» με απτούς βιολογικούς τρόπους που δρουν στο σώμα, και ειδικά στον εγκέφαλο!

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος έκανε χρήση κοκαΐνης, την οποία και πρότεινε ως πανάκεια για κάθε μορφής ψυχολογικό πρόβλημα. Δεν είναι όμως ευρέως γνωστή η στενή του σχέση με δυο από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της εποχής, τη Merk και την Park Davis, που τον «στήριζαν» ώστε να γράφει διθυραμβικά άρθρα για την αποτελεσματική και θεραπευτική δράση της κοκαΐνης, όπως το On Coca by Sigmund Freud. 

Στα χνάρια του Φρόιντ ακολούθησαν οι περισσότεροι ως σήμερα, η συνταγή δοκιμασμένη άλλωστε:

Τι να τις κάνουμε τις αποδείξεις όταν μιλάνε οι ειδικοί;

Ψυχιατρικοποίηση κάθε ανθρώπινης συμπεριφοράς

Οι προηγμένες γνώσεις της αρχαίας Ελλάδος....






5ος αιών. π.χ, διατυπώνεται η «ατομική» θεωρία, περιγράφεται η κίνηση των ατόμων και ο σχηματισμός των ουρανίων σωμάτων από τα άτομα.

Δημόκριτος, Λεύκιππος, Επίκουρος.



Η Μεγάλη Έκρηξη και ο Δημιουργός του Σύμπαντος.

Ορφέας- Ορφικοί.



Η φύση του Σύμπαντος, το παλλόμενο σύμπαν, και η σφαιρικότητά του.

Πλάτων, Θαλής, Πυθαγόρειοι



Το Ηλιακό Σύστημα, η σφαιρικότητα της Γης, και η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο.

Αρίσταρχος ο Σάμιος, Πυθαγόρας, Πλάτων.



5ος αιώνας π.χ, υποστηρίζεται πως οι  πλανήτες κατά την περιφορά τους παράγουν  ήχους.

Πυθαγόρας

Κερασφόροι θεοί, και συμβολισμός

Στην αρχαιότητα τα κέρατα ήταν αντικείμενο σεβασμού, και θεωρούνταν ιερά σύμβολα, καθώς αντιπροσώπευαν την Θεϊκή δύναμη. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές αρχαίες Ελληνικές θεότητες ήταν κερασφόρες, όπως  λ.χ ο Πάνας, και οι Σάτυροι. Στην εικόνα που σας παραθέτω, βλέπουμε τον Δία ως κερασφόρο.  

Ο  Δίας τράφηκε με το γάλα της κατσίκας, Αμάλθειας. Η οποία σύμφωνα με το μύθο, ήταν η τροφός του Δία τα χρόνια που αυτός μεγάλωνε κρυμμένος σε ένα σπήλαιο στην Κρήτη για να προστατευτεί από τον πατέρα του Κρόνο. Κάποια ημέρα καθώς η Αμάλθεια έπαιζε με το μικρό Δία, αυτός κατά λάθος της έσπασε το κέρατο. Για να μη στεναχωριέται η Αμάλθεια και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Δίας έκανε το σπασμένο κέρατο να είναι πάντα γεμάτο με ό,τι λαχταρούσε ο κάτοχός του. Αυτό έμεινε γνωστό στην ιστορία σαν το «κέρατο της Αμάλθειας», ένα αιώνιο σύμβολο αφθονίας.

Ο Δίας κερασφόρος. Roman cast terracotta of ram-horned Jupiter Ammon, 1st century AD (Museo Barracco, Rome).

Δεν είναι  τυχαίο, πως μόνο όταν ο Αλέξανδρος αναγνωρίστηκε ως υιός του Διός στο μαντείο της όασης Σίουα, άρχισε να παριστάνεται κερασφόρος ( οι παλαιότεροι θυμούνται τον Αλέξανδρο κερασφόρο στο παλαιό 100 δραχμο) κλπ.



Το μαντείο του Άμμωνα βρισκόταν σε όαση, σε αμμώδη και άνυδρη έρημο της Λιβύης. Για το τι ακριβώς συνέβη στο μαντείο έχουμε πολλές παραλλαγές και στην αρχαιότητα ίσως να υπήρχαν ακόμη περισσότερες, αφού το θέμα και μεταφυσικό ήταν,  και τη θεοποίηση του Αλεξάνδρου αφορούσε. 

Θησέας Μινώταυρος, και αυτογνωσία

Από τον κύκλο αποσυμβολισμού της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας

«Ο άνθρωπος με τη σκέψη επεμβαίνει στην ύλη, ενώ με το νου υπερβαίνει την ύλη».
Σωκράτης




Σύμφωνα με τον μύθο,  η σύζυγος του Μίνωα Πασιφάη ερωτεύτηκε τον ταύρο τον οποίο  είχε κάνει δώρο ο Θεός Ποσειδώνας στον Μίνωα.  Ο Ποσειδώνας  ζήτησε από το Μίνωα να του θυσιάσει αυτόν τον ταύρο. Ο Μίνωας όμως αντί για αυτόν θυσίασε έναν άλλο ταύρο, ελπίζοντας ότι ο θεός δε θα το προσέξει. Ο Ποσειδώνας όμως κατάλαβε τι είχε γίνει, εξοργίστηκε, και έκανε τη γυναίκα του Μίνωα Πασιφάη να ερωτευτεί τον ταύρο. Η Πασιφάη  δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το πάθος της και ζήτησε βοήθεια από το μηχανικό Δαίδαλο. Αυτός κατασκεύασε ένα κενό ομοίωμα αγελάδας, η Πασιφάη μπήκε μέσα σε αυτό και ο ταύρος ξεγελάστηκε και ζευγάρωσε μαζί της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Μινώταυρος.

Ο Μινώταυρος όπως και όλα τα τερατόμορφα όντα στην μυθολογία εκπροσωπούν τα ζωώδη πάθη, τις ψυχικές αδυναμίες, ελαττώματα, διαστροφές και φοβίες, που διαλύονται όταν έρθουν στο φως του Ήλιου, όταν δηλαδή φωτιστούν τα αίτια τους από την εσωτερική γνώση (Ήλιος - Απόλλωνας ), την μύηση δηλαδή, «το πνευματικό φώς»,  το οποίο περιγράφεται ως ήλιος του μεσονυκτίου.

Ο Θησέας κατερχόμενος στον λαβύρινθο της Κρήτης, σκότωσε τον φοβερό  Μινώταυρο, στον οποίο θυσίαζαν κάθε χρόνο επτά νέες κι επτά νέους Αθηναίους. Η κατάβαση του Θησέα στον λαβύρινθο, και ο  φόνος του Μινώταυρου,  αφορά μία συμβολική «μυητική διαδικασία»,  μέσα από την οποία μπορεί ο άνθρωπος να βγει  νικητής από τον σκοτεινό κόσμο  του ανεξερεύνητου «λαβύρινθου του εγκεφάλου».  Ο Λαβύρινθος είναι οι άγνωστες πτυχές  του εγκεφάλου μας (συγκρίνετε το σχήμα του εγκεφάλου και του λαβύρινθου) ,  ο «Μινώταυρος»,  είναι το υποσυνείδητο , τα πάθη, οι φοβίες ,οι εξαρτήσεις που μπορούν να μας καθηλώσουν, να μας  καθυποτάξουν.  

Ο εγκέφαλος δεν είναι απλά, ένα ακόμη όργανο του σώματος μας.

Το απόλυτα extreme σενάριο: Πείνα και Κανιβαλισμός

European Flag

Κάποια (ελάχιστα) από τα άρθρα μας δεν απευθύνονται στον καθένα. Αυτό το κείμενο είναι μία τέτοια ειδική εξαίρεση. Όποιος έχει αδύναμο στομάχι, μικρή ηλικία ή ευαίσθητες χορδές και νεύρα καλό είναι να απέχει! Για τους υπόλοιπους παραθέτουμε το κείμενο… Αν μη τι άλλο ρίχνει άνετα πιπέρι στο στόμα όσων χασκογελούν βλέποντας ταινίες τρόμου βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.
Τρομακτικοί Λιμοί του παρελθόντος…Πόσο εύκολα – λέτε – άνθρωπος τρώει άνθρωπο σε συνθήκες πείνας; Πόσο συχνά στην ιστορία οι χασάπηδες, οι υπαίθριες αγορές και τα καπηλειά πούλαγαν κρέας ανθρώπινο; Μην βάλετε στοίχημα… (σχόλιο Γ. Ανεστόπουλου: πόσο κοντά ή μακριά είμαστε άραγε από μια ακόμη επανάληψη αυτής της, αν και νοσηρής (κανιβαλισμός), αν και «απόκρυφης» (δήθεν…ο κόσμος το χει τούμπανο…), συνάμα τόσο «συνήθους» πτυχής της ανθρώπινης ιστορίας; Διαβάζετε με δική σας ευθύνη…καλού κακού, πάρτε λίγη δραμαμίνη για την αηδία κι έχετε και μια λεκάνη δίπλα σας)
Στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε στο National Geographic το 1917, παρουσιάζονται με συγκλονιστικό τρόπο οι ολέθριοι λιμοί που οδήγησαν στον αφανισμό και την ένδεια εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο…
του ΡΑΛΦ ΓΚΡΕΪΒΣ
  • Η πρώτη αξιόπιστη μαρτυρία για την πείνα είναι μια επιτύμβια στήλη από γρανίτη, η «στήλη του λιμού», που ανακαλύφθηκε πρόσφατα [1917] στο νησί Σαχάλ, στον πρώτο καταρράκτη του Νείλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, πρέπει να σμιλεύτηκε την εποχή του Ζοζέρ, που κυβερνούσε την Αίγυπτο περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή του Αβραάμ:
  • «Πενθώ καθισμένος στο θρόνο μου για την εκτεταμένη δυστυχία» θρηνούσε ο μονάρχης της αρχαϊκής εποχής. «Πενθώ διότι κατά τη βασιλεία μου ο Νείλος δεν έχει πλημμυρίσει επί επτά χρόνια. Δεν υπάρχουν σοδειές και η τροφή είναι ελάχιστη. Ο ένας κλέβει τον άλλο. Όλοι θέλουν να τρέξουν, αλλά δεν μπορούν ούτε καν να περπατήσουν. Τα παιδιά κλαίνε, η ανάπτυξη των νέων δεν είναι κανονική και οι γέροι υποτάσσονται στη μοίρα. Τα πόδια τους λυγίζουν, σέρνονται στο έδαφος και κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος. Το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυλής έχει αποδεκατιστεί. Δεν υπάρχουν προμήθειες, παρά μόνο αέρας. Τα πάντα έχουν εξαφανιστεί». Με αυτά τα λόγια αρχίζει το πρώτο χρονικό των δεινών της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια ενός λιμού.
Ρώμη
  • Οι απαρχές της ιστορίας της Ρώμης σημαδεύτηκαν από μια τρομακτική επιδημία και έναν ολέθριο λιμό. Κατακόκκινα έντομα έπεφταν από τον ουρανό, ενώ αρρώστιες, πείνα και πόλεμος μάστιζαν ολόκληρη την Καμπανία. Στη συνέχεια, η ιστορία της Ρώμης στιγματίστηκε από μια σειρά λιμών, λοιμωδών νόσων και πολέμων.
  • Μέχρι τα μέσα όμως του 5ου αιώνα π.Χ. δεν συνέβη κάποια άλλη συμφορά. Ωστόσο, στις αρχές του 450 π.Χ., ενέσκηψαν πολλές επιδημίες λιμού που διήρκεσαν περίπου είκοσι χρόνια. Σε μια τέτοια περίοδο μεγάλης λιμοκτονίας, χιλιάδες απελπισμένα άτομα έπεσαν στον Τίβερη για να γλιτώσουν από την πείνα.

Όταν δεν αφήνεσαι αλλά παλεύεις να σωθείς, στο τέλος πνίγεσαι


Αισθάνομαι ότι ποτέ δεν θα μπορέσω, να χαρώ μια πτήση με αεροπλάνο. Ομολογώ ότι το φοβάμαι.Και τούτο γιατί ακόμη δεν έχω μάθει να αφήνομαι στην ζωή. Και όταν δεν αφήνεσαι αλλά παλεύεις να σωθείς, στο τέλος πνίγεσαι.

Ποιος μονάχα επιπλέει στην θάλασσα και δεν βουλιάζει; Ο νεκρός. Γιατί δεν αντιστέκεται και δεν παλεύει. Όσο αντιστέκεσαι και επιθυμείς όλα να τα ελέγξεις θα βουλιάζεις στο πανικό, το άγχος, τον φόβο και την θλίψη. Μια κοπέλα στον διπλανό αεροπορικό κάθισμα κοιμόταν, απόλυτα ήσυχη.

Οι Στρατιές του Αβαδδών

Οι Στρατιές του Αβαδδών



Ο Αβαδδών της βιβλικής Αποκάλυψης, ο Απολλύων στα ελληνικά, είναι ήδη εδώ!
Οι στρατιές του -άγνωστης ταυτότητας κυβικά διαστημόπλοια- βρίσκονται γύρω από τη γη μας, την έχουν περικυκλώσει και μας παρακολουθούν (;). Ποιοι είναι, τι θέλουν, τι έχουν σκοπό να κάνουν; Πώς μας ελέγχουν; Γιατί τόση μυστικότητα; Ποιες διεθνείς εξουσίες εμπλέκονται στο θέμα;
Κυβικά διαστημόπλοια ενός κυβικού μιλίου με τεχνολογία superstealth έχουν εγκιβωτίσει την Γη. Η σιωπή της NASA , οι μάχες γύρω από τον ήλιο και με την Αμερικανική αεροπορία, με βολές σωματιδίων και airborne lasers. Ενώ οι δορυφόροι του Άρη, ο Φόβος και ο Δείμος  κόβουν βόλτες γύρω από την Γη. Τι ήξερε ο Όμηρος; ΠΟΛΕΜΟΣ, Δυτικοί, Ανατολικοί, Πρόεδροι, Πάπες, Παπάδες, Ραβίνοι, Μουλάδες, Μονάρχες, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί, Μεγιστάνες, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Παγανιστές, Σιωνιστές, κανονικοί Άνθρωποι και Σαυροειδείς με λέπια και άλλα DNA για άλλη μία φορά συναγωνίζονται για το πολυπόθητο βραβείο της υπέρτατης βλακείας μέσα στην συγκεκριμένη δημιουργία στην οποία ζούμε.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
Βρισκόμαστε στο ζενίθ μιας μαζικής εισβολής στον πλανήτη μας, κυρίως από το 2001. Τι είπατε ; φαντασιώσεις ενός συντάκτη άρθρων (αυτόκλητου ερευνητή) που έχει στερέψει η έμπνευση του; η δεν βρίσκει θέματα στο ιντερνέτ (μια και είναι χαμηλή η διείσδυση του στην Ελληνική κοινωνία), οπότε λίγοι θα το καταλάβουν από τους αναγνώστες; Μακάρι να ήταν έτσι, όμως η πραγματικότητα υπερβαίνει την φαντασία. Για να δούμε:
Τα μαγνητόμετρα του GOES http://www.goes.noaa.gov./. ειδικά το 2002 πήραν φωτιά. Οι ενδείξεις να τερματίζουν την κλίμακα μετρήσεως και οι επάλληλες καμπύλες να δείχνουν την άφιξη κάθε νέου κυβικού σκάφους με τεχνολογία αορατότητας, ενώ ήδη είχαν αρχίσει τις βόλτες σε χαμηλό ύψος αδιαφορώντας για τους πυραύλους και τις βολές απο μαχητικά αεροσκάφη με airborne lazers, τα οποία υποτίθεται ότι ακόμη δοκιμάζουν.
Αυτός ο αόρατος πόλεμος μαίνεται γύρω μας.
eik1
eik1b
Ας δούμε μερικά στοιχεία: Στην εικόνα 1 είναι ένας κύβος με τεχνολογία αορατότητας ο οποίος βάλει εναντίον άγνωστου σε εμάς στόχου. Από την εικόνα 1Β προέρχεται η εικόνα 1 από τον ιστότοπο http://www.labyrinthina.com.

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων» - Media

Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ευθύνεται για το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή.
Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων το οποίο έχει εμβαδό 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει «κατηγορηθεί» ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροπλάνων και εκατοντάδων πλοίων.
Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην Mirror ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα.
Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Οι σεισμοί που έριξαν τον Κολοσσό, ισοπέδωσαν τον Αρχάγγελο και γέμισαν με αντίσκηνα τη Ρόδο!


Μια καταγραφή των σεισμών στην περιοχή από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας
Οι σεισμοί που έριξαν τον Κολοσσό, ισοπέδωσαν τον Αρχάγγελο  και γέμισαν με αντίσκηνα τη Ρόδο!
Πόσοι γνωρίζουμε ότι ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη Ελλάδα έγινε στη Ρόδο; Στον Αρχάγγελο το 1926, μεγέθους 8,0 Ρίχτερ, τον ισοπέδωσε, κι έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο, γι’ αυτό και ονομάστηκε παγκόσμιος;  Κι ότι και πριν και μετά, η Ρόδος  έδινε 7άρια,  κι 8άρια, και πάει λέγοντας;

Από τον πρώτο καταγεγραμμένο σεισμό στην αρχαιότητα,  που  έριξε τον Κολοσσό της Ρόδου το 227 π.χ- κι η πτώση του, εκτός των άλλων, απέδειξε πως  δεν ήταν τοποθετημένος στο λιμάνι, με ανοιχτά τα πόδια, να περνάνε από κάτω τα καράβια- μέχρι τον τελευταίο μεγάλο σεισμό της Ρόδου το 1957 όταν οι πλατείες γέμισαν αντίσκηνα, όλα μαρτυρούν, ότι η περιοχή έχει υποστεί πλήθος ιδιαίτερα ισχυρών και φονικών σεισμών.

Άλλωστε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας το έχει δηλώσει: «η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα προέκυψαν από σεισμούς. Γι’ αυτό παρατηρείται αυτή η πολυμορφία και πολυπλοκότητα της περιοχής»!  

Το ελληνικό τόξο-ξεκινώντας από την Κεφαλονιά, διασχίζοντας το νότιο Ιόνιο ανατολικά της Πελοποννήσου και περνώντας νότια της Κρήτης, καταλήγει στη Ρόδο και έχει δώσει μέχρι και 8,2 Ρίχτερ!

Είναι αυτή η τιτάνια μάχη των πλακών στο Νότιο Αιγαίο, η κύρια αιτία εκδήλωσης των περισσότερων σεισμών στην Ελλάδα. Εμείς εδώ δεν θα αναφερθούμε στους  λόγους,  καταγραφή των ισχυρότερων σεισμών θα κάνουμε, μέρες που είναι και όλοι για σεισμούς μιλούν! 
Ρόδος 227 π.χ
 Το επίκεντρο του σεισμού ήταν Νότια της Ρόδου. Μέγεθος σεισμού, σύμφωνα με τους μελετητές,  λίγο πάνω από τα 7 Ρίχτερ. Η πόλη υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Στον σεισμό αυτό κατέρρευσε και το άγαλμα του Κολοσσού. Ο Στράβων γράφει ότι έπεσε «περικλασθείς από των γονάτων» ενώ υπάρχει και η μαρτυρία ότι «πεσών πολλάς οικίας κατέσεισε» που καταδεικνύει ότι δεν πρέπει να ήταν στο λιμάνι, αλλά εντός της πόλης.
Ρόδος 515  μ.χ
Ισχυρός σεισμός κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της Ρόδου

Εγκεφαλικό: Αναγνωρίστε το από τα σημάδια

εγκεφαλικο


Το εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλείται όταν ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται είτε κάποιου θρόμβου είτε κλειστής αρτηρίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Έτσι όσο πιο έγκαιρα διαπιστώσετε τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και όσο πιο γρήγορα λάβετε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιβιώσετε.

Πως αναγνωρίζετε τα σημάδια

Μήπως έχετε χαμηλή λίμπιντο; Δείτε όλες τις απίστευτες αιτίες

πρωινο σεξ

Η χαμηλή λίμπιντο αποτελεί σημάδι των καιρών αφού »χτυπά» όλο και περισσότερα ζευγάρια.

Οι επιστήμονες αυτή τη φορά βάλθηκαν να εντοπίσουν όλες τις πιθανές αιτίες που τα ζεγάρια έχουν μειωμένη ερωτική επιθυμία. Δείτε τι ανακάλυψαν!
Τα αντικαταθλιπτικά
Σαρώνει η κατάθλιψη στα χρόνια της κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών όπως προκύπτει από νεότερες έρευνες. Όμως η χρήση αυτών των χαπιών έχει ενοχοποιηθεί για την μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Πάντως μην βιαστείτε να σταματήσετε όποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ακολουθείτε, πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Όταν πια δεν θα ‘σαι μαζί μου…

“I do believe in poetry. I believe that there are creatures endowed with the power to put things together and bring them back to life” -Helene Cixous, The Book of Promethea:

Με ρωτάς τι νιώθω για σένα μα δεν επιτρέπω στην απάντηση να φτερουγίσει προς το μέρος σου.  Την κλείνω ερμητικά μες στην αγκαλιά μου την ίδια  στιγμή που επιλέγει να με προδώσει τόσο κατάφωρα η αγαπημένη μου σύμμαχος, η σιωπή. Άλλωστε τα πιο φλογισμένα συναισθήματά μου για σένα συνοδεύονταν πάντα από μια υπόκωφη σιωπή. Και καμία λέξη δεν μπόρεσε ποτέ να σε συγκλονίσει τόσο δυνατά όσο το κλειδωμένο μου στόμα που αγαπάς.
Και η σιωπή μου σου καταμαρτυράει…
Αν ποτέ σε χάσω, θα γίνω ένα ξεθωριασμένο, ξεπλυμένο χρώμα στο γκρίζο φόντο της ζωής. Ένα χρώμα που θα θυμίζει παλιές, στιλβωμένες εποχές που έχασαν την λάμψη τους στο πρώτο φύσημα του χρόνου… ένα χρώμα μετέωρο κι ορφανό από τον ορίζοντα που το αγκάλιαζε μέχρι τώρα.
Ο κήπος της καρδιάς μου, στον οποίο φύτευες ενδελεχώς ερωτικές συγκινήσεις με ρίζες βαθιές και πότιζες το διψασμένο χώμα με την βροχή του έρωτά σου, θα βλαστήσει ζιζάνια αν μια μέρα εξαφανιστείς. Θα ανέβουν ίσαμε το λαιμό μου να με πνίξουν στην μουντή τους, αγέλαστη θαλπωρή.

Σαντιντέβα - Μποντιτσαρυαβατάρα- κεφάλαιο 3: Υιοθετώντας το Νου της Αφύπνισης


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

Υιοθετώντας το Νου της Αφύπνισης

1. Με χαρά αγαλλιάζω για την αρετή όλων των αισθανόμενων όντων, που ανακουφίζει τον πόνο των δυστυχισμένων καταστάσεων της ύπαρξης. Είθε εκείνοι που υποφέρουν, να εδραιωθούν στην ευτυχία.
2. Χαίρομαι για την απελευθέρωση των αισθανόμενων όντων από τη δυστυχία της κυκλικής ύπαρξης και αγαλλιάζω για την πραγμάτωση των Μποντισάττβα και τη Βουδδότητα των Προστατών.
3. Αγαλλιάζω για τον ωκεανό των εκφράσεων του Νου της Αφύπνισης των δασκάλων, οι οποίες ευφραίνουν και ωφελούν όλα τα αισθανόμενα όντα.
4. Με τις παλάμες ενωμένες ικετεύω τους Πλήρως Αφυπνισμένους σε όλες στις κατευθύνσεις να ανάψουν το φως του Ντάρμα για εκείνους που δυστυχούν εξαιτίας της σύγχυσης.
5. Εκλιπαρώ ταπεινά τους Νικητές που επιθυμούν να περάσουν στη νιρβάνα, να παραμείνουν για αμέτρητους αιώνες, ώστε αυτός ο κόσμος να μην μείνει στο σκοτάδι.
6. Είθε η αρετή που έχω αποκτήσει κάνοντας όλα αυτά, να ανακουφίσει κάθε δυστυχία των αισθανόμενων όντων.
7. Είθε να είμαι το φάρμακο και ο γιατρός για τους αρρώστους. Είθε να είμαι η νοσοκόμος τους έως ότου η ασθένειά τους να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά.
8. Με πληθώρα τροφής και ποτού είθε να υπερνικήσω τις οδύνες της πείνας και της δίψας. Είθε να γίνω τροφή και ποτό σε περιόδους λιμού.
9. Είθε να είμαι ένα ανεξάντλητο θησαυροφυλάκιο για τους άπορους. Με ποικίλες μορφές βοήθειας είθε να παραμένω στην παρουσία τους.
10. Για χάρη της επίτευξης της ευημερίας όλων των αισθανόμενων όντων, ελεύθερα εγκαταλείπω το σώμα μου, τις απολαύσεις και όλες τις αρετές μου των τριών χρόνων.
11. Το να παραδίδεις τα πάντα είναι η νιρβάνα, και ο νους μου αναζητά τη νιρβάνα. Αν πρέπει να παραδώσω τα πάντα, το καλύτερο είναι να τα προσφέρω στα αισθανόμενα όντα.
12. Για χάρη όλων των όντων έχω κάνει αυτό το σώμα ανήδονο. Ας το χτυπούν συνεχώς, ας το διασύρουν, κι ας το ρυπαίνουν.
13. Ας παίζουν με το σώμα μου. Ας το χλευάζουν και ας το γελοιοποιούν. Τι σημασία έχει για μένα; Έχω προσφέρει το σώμα μου σε αυτά.
14. Ας με έχουν να εκτελώ πράξεις που ευνοούν την ευτυχία τους. Είθε ποτέ να μην είναι μάταιο, οποιοσδήποτε καταφεύγει σε εμένα.

Σαντιντέβα - Μποντιτσαρυαβατάρα- κεφάλαιο 2: Η Εξομολόγηση της Αμαρτίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η Εξομολόγηση της Αμαρτίας 

1. Για να ενστερνιστώ αυτό το πετράδι του νου, κάνω προσφορές στους Ταταγκάτα, στο ακηλίδωτο πετράδι του ανυπέρβλητου Ντάρμα και στα Παιδιά των Βουδδών, που είναι ωκεανοί εξαιρετικών ποιοτήτων.
2. Όσα άνθη, φρούτα, φαρμακευτικά βότανα, καθαρά και ευχάριστα νερά και όσα πετράδια υπάρχουν στον κόσμο,
3. Βουνά πολύτιμων λίθων, δασώδεις περιοχές και άλλα ευχάριστα και απομονωμένα μέρη, αμπέλια που λάμπουν στολισμένα με όμορφα λουλούδια και δέντρα με κλαδιά που γέρνουν με γευστικούς καρπούς,
4. Ευωδίες και θυμιάματα του κόσμου των θεών και άλλων ουράνιων πεδίων, δέντρα που εκπληρώνουν τις επιθυμίες, δέντρα με πολύτιμους λίθους, λίμνες στολισμένες με λωτούς, μαγευτικά καλέσματα αγριόχηνων,
5. Ακαλλιέργητες σοδειές, και σπαρμένες καλλιέργειες, και οτιδήποτε άλλο που κοσμεί τους σεβάσμιους, όλα αυτά που είναι ελεύθερα και εκτείνονται σε όλη την έκταση του διαστήματος,
6. Τα προσφέρω νοερά στους Επιφανέστερους των Σοφών μαζί με τα Παιδιά τους. Είθε οι μεγάλοι ελεήμονες που είναι άξιoι πολύτιμων δώρων,  να δεχτούν με συμπόνοια αυτά από εμένα.
7. Στερούμενος αρετής και πάμπτωχος, δεν έχω τίποτε άλλο να προσφέρω. Γι αυτό, είθε οι Προστάτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ευημερία των άλλων, να τα δεχτούν αυτά μέσα από τη δική τους δύναμη για χάρη μου.
8. Προσφέρω πλήρως ολάκερο τον εαυτό μου στους Νικητές και τα Παιδιά τους. Ω Υπέρτατα Όντα, δεχτείτε με! Με σεβασμό αφιερώνω τον εαυτό μου στην υπηρεσίας σας.
9. Όντας ελεύθερος από το φόβο της εγκόσμιας ύπαρξης εξαιτίας της προστασίας σας, θα υπηρετήσω τα αισθανόμενα όντα· θα υπερβώ τελείως τις προηγούμενες ανηθικότητές μου και από τώρα και στο εξής δεν θα αμαρτάνω πια.
10. Μέσα σε αρωματισμένες αίθουσες λουτρών των οποίων οι υπέροχοι κίονες ακτινοβολούν με πετράδια, οι λαμπεροί θόλοι είναι καμωμένοι από μαργαριτάρια και τα κρυστάλλινα δάπεδα είναι διάφανα και αστραφτερά,
11. Ετοιμάζω το λουτρό των Ταταγκάτα και των Παιδιών τους με πολλά δοχεία  διακοσμημένα με θαυμάσια πετράδια και γεμάτα με ευχάριστα ευωδιαστά άνθη και νερό, με τη συνοδεία τραγουδιών και ενόργανης μουσικής.
12. Στεγνώνω τα σώματά τους με αρωματισμένα, άσπιλα, εκλεκτά υφάσματα· έπειτα τους προσφέρω ενδύματα όμορφα χρωματισμένα και γλυκά μυρωμένα.
13. Με εκείνες τις θεϊκές, απαλές, λεπτεπίλεπτες και πολύχρωμες ενδυμασίες και με τα πιο πολύτιμα από τα πετράδια, Στολίζω τον Σαμανταμπάντρα, τον Ατζίτα, τον Μαντζουγκόσα, τον Λοκεσβάρα, και άλλους.
14. Με αρώματα που διαπoτίζουν χίλια εκατομμύρια κόσμους, μυρώνω τα σώματα των Μεγάλων Σοφών που λαμποκοπούν με την στιλπνότητα του καλώς εξευγενισμένου, τριμμένου και γυαλισμένου χρυσού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα