Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΛΑ, ΠΕΣ ΤΟ

Αν επρόκειτο να πεθάνεις σε λίγο και είχες τη δυνατότητα να κάνεις μόνο ένα τηλεφώνημα, ποιόν θα έπαιρνες και τι θα του έλεγες; Και γιατί περιμένεις;
Stephen Levine
Ένα βράδυ, έχοντας διαβάσει ένα από τα εκατοντάδες βιβλία που απευθύνονται σε γονιούς, ένιωθα λίγο ένοχος επειδή το βιβλίο περιέγραφε μερικές παιδαγωγικές στρατηγικές που, για λίγο καιρό, δεν είχα χρησιμοποιήσει. Η σημαντικότερη απ’ αυτές έλεγε ότι πρέπει να μιλάς με το παιδί σου για να χρησιμοποιείς αυτήν τη μαγική φράση: «Σ’ αγαπώ». Εγώ ο ίδιος το είχα τονίσει ξανά και ξανά ότι τα παιδιά πρέπει να ξέρουν με βεβαιότητα πως πραγματικά τ’ αγαπάς και μάλιστα χωρίς όρους.
Ανέβηκα στο δωμάτιο του γιου μου και χτύπησα την πόρτα. Το μόνο που άκουγα ήταν τα ντραμς του. Ήξερα ότι ήταν μέσα αλλά δεν ερχόταν ν’ ανοίξει. Έτσι έσπρωξα την πόρτα και φυσικά τον είδα να κάθεται φορώντας τα ακουστικά του. Άκουγε μια κασέτα κι έπαιζε ντραμς. Έσκυψα προς το μέρος του για να με προσέξει και μετά του είπα: «Τιμ, έχεις ένα λεπτό καιρό;»
«Ναι, βέβαια πατέρα. Πάντα έχω ένα λεπτό». Κάθισα κι αφού πέρασαν καμιά δεκαπενταριά λεπτά με κουβέντες χωρίς ιδιαίτερη σημασία, τον κοίταξα και του είπα: «Τιμ, μ’ αρέσει να σ’ ακούω να παίζεις ντραμς».
«Ω, ευχαριστώ, πατέρα», μου είπε. «Χαίρομαι γ’ αυτό».
Βγαίνοντας από το δωμάτιο του είπα: «Θα σε δω αργότερα!»
Καθώς κατέβαινα στο ισόγειο, συνειδητοποίησα πως είχα ανέβει επάνω με ένα συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο όμως δεν παρέδωσα. Ένιωθα ότι έπρεπε ν’ ανέβω και να προσπαθήσω να βρω την ευκαιρία να πω αυτήν την μαγική φράση.
Ανέβηκα πάλι τη σκάλα χτύπησα κι άνοιξα. «Έχεις ένα λεπτό καιρό, Τιμ;»
«Ναι, βέβαια, πατέρα. Πάντα έχω ένα δυο λεπτά για σένα. Τι θέλεις;»

Ένας ερωτευμένος μεθύστακας



Από όστρακο του 2ου ή 1ου αιώνα π.Χ. προέρχονται τα υπολείμματα ενός μίμου στον οποίον κάποιος μεθυσμένος διακατέχεται από το πάθος του έρωτα. Ένα δεύτερο, νηφάλιο πρόσωπο προσπαθεί να τον συγκρατήσει:

[Α]  Ο καημένος είναι μεθυσμένος κι έτσι είναι όλος χαρά.
Πρόσεχε, πρόσεχε!
[Β] (Κάτι κοπέλες ήταν όμορφες), Νύμφες του νερού μ’ ωραίους αστραγάλους.
Κι απ’ τις πολλές προπόσεις βακχεύω και χοροπηδώ.
[Α] Αλίμονο, ταλαίπωρε!
[Β] Για πανηγύρι είμαι έτοιμος.
Έχω ένα τραύμα αφανέρωτο αγάπης απ’ την Κύπριδα.
Ο Έρωτας με συνέλαβε ο γόης. Έπεσε μέσα στην ψυχή μου,
με κάνει να χάνω το μυαλό μου.
[Α] Έχεις μεθύσει υπερβολικά. Συγκράτησε τον εαυτό σου, να μην πάθεις τίποτα!
[β]  Άσε με να ορμήσω και μην μου αποσπάς την προσοχή.  
Το ομολογώ πως αγαπώ, πως είμαι ερωτευμένος.

Η αποδοχή των αντιφάσεών μας

post-190
Η αποδοχή των αντιφάσεών μας, μας ανοίγει το δρόμο προς την προσωπική μας ανάπτυξη, ακόμη κι όταν (ή ειδικά όταν, σύμφωνα με τον Καρλ Γκ. Γιουνγκ) κάποια από τις πλευρές του εαυτού μας με τις οποίες ερχόμαστε σε σύγκρουση μας φαίνεται μισητή και σκοτεινή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάποιες πλευρές μας, από τη στιγμή που τις απορρίπτουμε και τις απαρνούμαστε γίνονται ιδιαιτέρως κακοήθεις ακόμη κι αν δεν είναι έτσι «από τη φύση τους». Αν –αντί να νιώθουμε ότι μας απειλούν και μας καταδιώκουν- τις αγκαλιάσουμε σαν πλευρές του εαυτού μας, αν τους δώσουμε μια θέση και καθίσουμε ν’ ακούσουμε τα επιχειρήματά τους, τότε θα γίνουμε σοφότεροι, δυνατότεροι και θ’ ανακαλύψουμε μέσα τους μια δύναμη που δεν ξέραμε πως είχαμε.

Ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ γεννήθηκε το 1875 στην Ελβετία, όπου και πέθανε το 1961. Υπήρξε επί μακρόν ο αγαπημένος μαθητής του Σίγκμουντ Φρόιντ και ο θεωρούμενος ως διάδοχός του στους ψυχαναλυτικούς κύκλους, ωστόσο, το 1913 μια προσωπική και ακαδημαϊκή ρήξη μεταξύ τους οδήγησε τον Γιουνγκ σε διαφορετικό δρόμο. 

Η Ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Νιμπίρου και οι Ανουνάκι είναι μια μεγάλη αλήθεια [Βίντεο]




Νιμπίρου και οι Ανουνάκι είναι μια μεγάλη αλήθεια – Ο υπουργός Μεταφορών του Ιράκ, Καζέμ Finjan, δηλώνει ότι οι αρχαίοι εξωγήινοι («Ancient Aliens» )έχτισαν το πρώτο αεροδρόμιο της γης πριν από 7.000 χρόνια στη Μέση Ανατολή – και το χρησιμοποίησαν για διαπλανητικές αποστολές.

Οι Σουμέριοι κατοικούσαν στην Μεσοποταμία και, σύμφωνα με τον Finjan, βοηθήθηκαν στην ανάπτυξη τους εξαιτίας του διαστημικού σταθμού με την επίσκεψη αλλοδαπών (Anunnaki).

«Το πρώτο αεροδρόμιο που ιδρύθηκε στον πλανήτη Γη ήταν σε αυτό το μέρος. Χτίστηκε 5.000 χρόνια πριν από τον Χριστό,» είπε ο Finjan και άφησε με αμηχανία την ομάδα των δημοσιογράφων.

σκέψεις για τις πνευματικές επαναστάσεις των ανθρώπων, του Κυρίου και των Υποτελών

Αποτέλεσμα εικόνας για σκέψεις για τις πνευματικές επαναστάσεις των ανθρώπων, του Κυρίου και των Υποτελών
φίλες και φίλοι
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ότι ζούμε τις απαρχές μιας παγκόσμιας πνευματικής επανάστασης, έχει αρχίσει από τη δεκαετία του ΄60, η οποία θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Η επανάσταση αυτή έχει πολλά κοινά σημεία με άλλες πνευματικές επαναστάσεις του παρελθόντος, έχει όμως δύο χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν. Είναι η πρώτη που αφορά όλη την ανθρωπότητα, είναι η πρώτη παγκόσμια επανάσταση· οι φορείς αυτής της επανάστασης είναι η Υποτελής Ανθρωπότητα. Το υλικό της υπόβαθρο είναι αφενός η προϊούσα συρρίκνωση του καπιταλισμού και η αντίφαση μεταξύ τεράστιου πλούτου και επιβαλλόμενης σπάνης και ένδειας,  και αφετέρου το αδιέξοδο της δυτικής Κυριαρχίας (η αδυναμία εκπλήρωσης της επιθυμίας της αθανασίας, η αστοχία και αποτυχία της πλήρους και ολοκληρωτικής καθυπόταξης της φύσης).
ΓΙΑ να την μελετήσω και την κατανοήσω στρέφω το βλέμμα μου στις πνευματικές επαναστάσεις του παρελθόντος. Τις διακρίνω σε τρεις κατηγορίες, με γνώμονα τους φορείς της κάθε επανάστασης. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτές που εκτυλίχθηκαν κατά την εποχή της ανθρωπογένεσης/κοινωνιογένεσης και της νεολιθικής εποχής, δηλαδή της προκυριαρχικής περιόδου, που καταλαμβάνει το 90% της διάρκειας της ζωής του ανθρώπινου είδους. Η δεύτερη περιλαμβάνει τις πνευματικές επαναστάσεις του (δυτικού) Κυρίου και οι τρίτη αυτές των (δυτικών) Υποτελών – προσθέτω τον χαρακτηρισμό ‘δυτικός’ γιατί αυτές γνωρίζω καλύτερα.
ΓΙΑ  όλες αυτές τις επαναστάσεις του παρελθόντος θα ασχοληθούμε διεξοδικά στο μέλλον, φέτος τον χειμώνα. Δεν μπορώ να συγκρατηθώ όμως και θα παραθέσω κάποια σχόλια, δίκην ορεκτικού. Η πιο σημαντική πνευματική επανάσταση ήταν η ίδια η ανθρωπογένεση/κοινωνιογένεση. Τα αποτελέσματα της υλικής και πνευματικής επανάστασης  της νεολιθικής εποχής (καλλιέργεια της γης, απόθεμα, εκτροφή ζώων, μόνιμη εγκατάσταση) επιβιώνουν μέχρι σήμερα και θα επιβιώνουν μάλλον για πολύ ακόμα, αν όχι για πάντα.

ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ



ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ 


Η πνευματική άσκηση είναι μια συνεχής προσπάθεια αποταύτισης από το σώμα και το νου και προσήλωσης του νου στην πηγή του, τον Ατμαν, την εσωτερική σιωπή*, κενή περιεχομένου αλλά γεμάτη ζωή και φως, ειρηνική, πλήρης στον εαυτό της και μακάρια.

ΣΧΟΛΙΟ: εσωτερική σιωπή*: Δεν αναφέρομαι στην σιωπή του νου, η οποία συμβαίνει όταν ο νους σταματά να κινείται, να φαντάζεται και να σκέπτεται, αλλά στην εσωτερική σιωπή που είναι πέρα από το νου, αυθύπαρκτη και πάντα παρούσα ακόμη και όταν ο νους είναι σε κίνηση. Αυτή η 'ζωντανή σιωπή΄, που δεν είναι απλά η απουσία ήχου και σκέψης, είναι πραγματική μας ταυτότητα και το σταθερό υπόβαθρο που εμφανίζεται ο νους και τα περιεχόμενα του. Είναι το υπόβαθρο και ταυτόχρονα το φως της επίγνωσης που κάνει κάθε εμπειρία δυνατή. Χωρίς 'αυτή' δεν μπορεί να υπάρξει η επίγνωση των μορφών.
Για να σταματήσουμε την ταύτιση και να παραμένουμε σε αυτεπίγνωση απαιτείται να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι είναι η ταύτιση και τι η αυτεπίγνωση και βέβαια να ασκούμαστε συνεχώς.
Για να αποταυτιστούμε απο το σώμα και το νου απαιτείται συνεχής εγρήγορση και επαγρύπνηση. Απαιτείται πλήρης προσοχή και διάκριση. Απαιτείται να συνειδητοποιήσουμε τι είναι η ταύτιση και πως συμβαίνει. Θα πρέπει να διερευνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε πλήρως πως το εγώ καταφέρνει να δημιουργεί ταύτιση, με το σώμα, με τις σκέψεις, τις φαντασίες, τα εξωτερικά αντικείμενα και τα συναισθήματα. Τέλος θα πρέπει να βρούμε τρόπους και μεθόδους να μην πέφτουμε στην ταύτιση ή να την σταματάμε αν έχουμε ήδη πέσει σε ταύτιση και να επανερχόμαστε σε αυτεπίγνωση.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με την αυτεπίγνωση. Μέσω της μελέτης και τις οδηγίες που πιθανόν να έχουμε από κάποιο δάσκαλο ή προχωρημένο μαθητή αλλά κυρίως μέσω της συνεχώς άσκησης, της διερευνητικής προσοχής και της διάκρισης να αναγνωρίσουμε ποιός ή τι είναι ο αληθινός μας Εαυτός και να βρούμε τρόπους να θυμόμαστε να είμαστε σε αυεπίγνωση (επίγνωση του Εαυτού μας) και να παραμένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε Αυτεπίγνωση.

Αυτή η εργασία με την αποταύτιση και την αυτεπίγνωση δεν είναι κάτι που το μαθαίνουμε σε κάποιους μήνες και αυτό είναι όλο.  Είναι μια συνεχής εργασία εμβάθυνσης και εκλέπτυνσης και η οποία τελειώνει με την αυτοπράγματωση ή φώτιση.  

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Δύο επίπεδα αυτεπίγνωσης
  1.       Επίγνωση της αντανακλώμενης Συνειδητότητας
  2.       Επίγνωση της απόλυτης Συνειδητότητας

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ!


sahil_guvenlik_komutanligi_cok_sayida_personel_alimi_yapacak_h12036_69133Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε σημαντική κίνηση ενίσχυσης και γιγάντωσης του σώματος της ακτοφυλακής στο Αιγαίο προχωρεί η Τουρκία, εν όψει όπως προδιαγράφεται, σημαντικών εξελίξεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περαιτέρω σημαντική αύξηση των ενόπλων της τουρκικής ακτοφυλακής με την απόκτηση 50 νέων αξιωματικών που θα αναλάβουν αμέσως υπηρεσία, συν 105 υπαξιωματικών και 635 ειδικευόμενων αντρών που θα υπηρετούν στα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής.
650x344-sahil-guvenlik-komutanligina-personel-alimi-1476345548518
Η κατάταξη των νέων αυτών στελεχών θα αρχίσει από τις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με προκήρυξη της τουρκικού υπουργείου Άμυνας και η τελική επιλογή των υποψηφίων για την κατάταξη θα γίνει στις 31 του μηνός, δηλαδή με ταχύτατους ρυθμούς καθώς όπως αναφέρεται οι ανάγκες της ακτοφυλακής στον ευαίσθητο αυτό χώρο είναι πολύ μεγάλες.

Jorge Luis Borges: Το Δέντρο των φίλων

Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας…
που μας κάνουν ευτυχισμένους…
απ΄την απλή σύμπτωση να συναντηθούν τα μονοπάτια μας…
Κάποιους τους έχουμε σε ολη τη διαδρομή στο πλάι μας…
βλέποντας πολλά φεγγάρια να περνάνε…
ενώ κάποιους τους βλέπουμε ελάχιστα μεταξύ δύο βημάτων μας…
tree-faceΊσως κάθε φύλλο ενός δέντρου χαρακτηρίζει τους φίλους μας…
Επιπλέον…
η μοίρα μάς φέρνει και άλλους φίλους…
αυτούς που δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να διασχίσουν το δρόμο μας…
Πολλούς από αυτούς…
τους ορίζουμε ως αδερφές ψυχές… φίλους Καρδιακούς…
Είναι ειλικρινείς…
είναι αληθινοί…
Ξέρουν πότε δεν είμαστε καλά…
ξέρουν τι μας κάνει ευτυχισμένους!!

Αποτυχία: Ένα μεγάλο σχολείο (μια άλλη οπτική)


Έπαινοι, αριστεία, απουσιολόγια, μπράβο και βαθμοί. Από μικροί όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, μυηθήκαμε στο πρότυπο του άτρωτου, του σωστού, του αλάνθαστου. Το λάθος, οποιοδήποτε ολίσθημα, το μεγάλο αυτό εύρος της αποτυχίας είναι οι πλέον καταδικαστέες κι επιλήψιμες καταστάσεις, γνωστές ως τα «θανάσιμα αμαρτήματα» τα οποία πρέπει να αποφύγεις δια ροπάλου.
Από το μικρόκοσμο μέχρι το μακρόκοσμο. Στην οικογένεια, οι καλοί σχολικοί βαθμοί ανταμείβονται με δώρο, τα περασμένα μαθήματα της σχολής με την πληρωμή των διακοπών, το πτυχίο με δίπλωμα αυτοκινήτου… Στο σχολείο , ο άριστος μαθητής κηρύσσεται απουσιολόγος, δεξί χέρι του καθηγητή και παράλληλα υπόδειγμα ήθους σύμφωνα με το φαινόμενο του φωτοστέφανου.(Halo effect - Edward Thorndike) Έπαινοι, αριστεία, απουσιολόγια, μπράβο και βαθμοί… Ακόμα και σε θέματα μεγαλύτερου βεληνεκούς, λίγοι θυμούνται τους ηττημένους ως αγωνιστές.
Τι συμβαίνει όμως με εκείνους που δεν κατάφεραν να διακριθούν; Μένουν στην αφάνεια ; Δεν κατάφεραν όντως τίποτε ή μήπως τελικά κατάφεραν κάτι αλλά από διαφορετική οπτική γωνία;
Η αποτυχία έχει αποκτήσει, κοινωνικά, ένα αρνητικά φορτισμένο σημασιολογικό περιεχόμενο. Ίσως γι’ αυτό να ευθύνεται η ετυμολογία της λέξης που τη μεταφράζει ως απόσταση από την επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο που το λάθος στο γραπτό ακυρώνεται βίαια με το χρώμα του πάθους και του πολέμου (κόκκινο), στηλιτεύεται κι αργότερα εξαφανίζεται στη σιωπή. Το σωστό άλλωστε, είναι αυτό που επιβραβεύεται κι αποτελεί αντικείμενο μίμησης και θύμησης. Γιατί άραγε δεν ακούμε ποτέ «Μπράβο για το λάθος σου» , «Επανάλαβε το λάθος» ή «Ποια τα μυστικά της αποτυχίας σου»; Στις περιπτώσεις δε , που αποτρέπεται η κριτική , ενεργοποιείται η λύπηση, ο οίκτος κι η παρηγοριά. Στο πέρασμα των χρόνων και παρατηρώντας την εξέλιξη διαφόρων πολιτισμών, η κοινωνική αναπαράσταση του σφάλματος αποκτούσε ηθικές και θρησκευτικές διαστάσεις, εξ ου κι οι ατιμωτικές συνέπειες που ακολουθούσαν.

Τι είναι η ευτυχία;

ευτυχία
Υπό το πρίσμα της θετικής ψυχολογίας η ευτυχία έχει άμεση σχέση με την ικανότητά μας να χαιρόμαστε το δώρο της ζωής, να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, να έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας και να τις χρησιμοποιούμε με δημιουργικό τρόπο για να δίνουμε νόημα στην ύπαρξή μας.
Ο Viktor Frankl, μέσα από τις εμπειρίες του στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο ένας άνθρωπος προσπαθεί να είναι ευτυχισμένος, τόσο πιο δυστυχισμένος γίνεται.
Ο Viktor Frankl ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους νευρολόγους- ψυχιάτρους της Αυστρίας στη δεκαετία του 1930, με μια όμορφη οικογένεια και αναγνώριση από τους συναδέλφους του. Μια μέρα, ολόκληρη τη ζωή του ανατράπηκε, καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους, τους έκλεψαν όλα τους τα υπάρχοντα και τους στρίμωξαν σε ένα φορτηγό βαγόνι που τους μετέφερε σε ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί ο Frankl χωρίστηκε από τη σύζυγό του –την οποία δεν μπόρεσε να ξαναδεί ποτέ– τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και ξύρισαν όλο του το σώμα.
Πέρασε τα επόμενα χρόνια ζώντας σε απερίγραπτη φρίκη. Κοιμόταν μαζί με εννέα άλλους άνδρες σε ένα μικρό κρεβάτι χωρίς στρώμα και μόνο δύο κουβέρτες. Έπαιρνε τόσο λίγο φαγητό που το σώμα του έμοιαζε με έναν σκελετό με δέρμα. Υπέμεινε ξυλοδαρμούς από τους φρουρούς των SS και τους συγκρατούμενούς του. Έβλεπε αμέτρητους ανθρώπους να υποφέρουν και να πεθαίνουν.
Ωστόσο, εν μέσω αυτής της κόλασης, ο Viktor Frankl κατάφερε να ανακαλύψει τα σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Υποστήριξε πως αντί να προσπαθούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, θα έπρεπε να επιδιώκουμε να είμαστε πνευματικά, διανοητικά, κοινωνικά και σωματικά υγιείς. Αυτό μας απομακρύνει από τον ολοένα αυξανόμενο εγωκεντρισμό και μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι υπάρχουν κάποιες αρχές που διέπουν τη διαδρομή προς την ευτυχία τις οποίες μπορούμε να μάθουμε.
Τώρα μπορεί να λέτε, «Μα δεν είναι αυτό που χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος. Χρειάζομαι μια νέα κοπέλα» ή «ένα νέο αφεντικό» ή «περισσότερα χρήματα!»
Ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα πολλά χρήματα, η δόξα και η μόρφωση δεν καθορίζουν την προσωπική μας ευτυχία.

Πότε μια γυναίκα δεν έχει οργασμό; Όλοι οι λόγοι

οργασμος

Δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που παραπονιούνται ότι σχεδόν ποτέ δεν έχουν νιώσει οργασμό.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ, ο οργασμός στις γυναίκες συνεπάγεται αντιδράσεις σε 30 διαφορετικά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος, προκαλώντας ακόμα και προσωρινή απώλεια της αίσθησης του πόνου. Όταν αυτό δε συμβαίνει τότε ο όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την κατάσταση αυτή, επιστημονικά ονομάζεται ανοργασμία.
Μάθετε ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που ορισμένες γυναίκες δεν βιώνουν οργασμό.
Οργανικά αίτια
Οι ορμονικές μεταβολές,  που συντελούνται στον γυναικείο σώμα όπως είναι η εμμηνόπαυση, η χημειοθεραπεία, ο υποθυρεοειδισμός,  ακόμη και η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική διέγερση και επομένως της γυναίκας.
Η εικόνα σώματος
Η εικόνα που έχει μία γυναίκα για το σώμα της είναι καθοριστικής σημασίας, για το αν θα φτάσει σε οργασμό ή όχι αναφέρουν οι εδικοί επιστήμονες.

Να το θυμάσαι

Να το θυμάσαι
Στα δύσκολα ξέρουμε να είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας, μα και επιφυλακτικοί. Να τον κατανοούμε, να μην τον πιέζουμε με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες μας. Να του επιτρέπουμε να πέσει, να ξαποστάσει, ακόμα και να αφεθεί στην αδυναμία του. Να μην περιμένουμε να αποδείξει τίποτα, σε κανέναν.
Να αποδεχόμαστε ακόμη και την πιο δυσάρεστη αλήθεια του. Αλλά και να τον συγχωρούμε. Το έχουμε μάθει καλά αυτό, μέσα από τις δύσκολες φάσεις της ζωής μας, τις επώδυνες εμπειρίες, τις αποτυχίες και όλων των ειδών τις απώλειες.
Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα βαίνουν καλώς; Όταν η ομορφιά εξαπλώνεται και καταλαμβάνει τη ζωή μας; Όταν τα πράγματα απλά ρέουν με ένα παράξενα όμορφο τρόπο;
Γιατί ξεχνάμε τον ακρογωνιαίο λίθο της φύσης μας; Το γεγονός ότι πλάι στις δυνατότητές μας συνυπάρχουν πάντα και οι αδυναμίες μας, άλλοτε με πιο έκδηλους, άλλοτε με πιο απόκρυφους τρόπους; Το ότι ακόμη και όταν δεν μας φανερώνουν την ύπαρξή τους, δεν παύουν να είναι εκεί, να μας συντροφεύουν, να συν-υπάρχουν μαζί μας, μέσα μας;
Πάντα χρειάζεσαι να κρατάς λίγο χώρο μέσα σου, ένα μέρος από τις αντοχές και την ενέργειά σου διαθέσιμο να ακούσει, να παρηγορήσει, να κατανοήσει, να δώσει ένα χέρι βοήθειας στον ίδιο σου τον εαυτό.

Κιρσοί: 6 απλοί κανόνες για πιο όμορφα πόδια...Δείτε πως θα απαλλαγείτε φυσικά

κιρσοί

Κιρσοί είναι οι πρησμένες, ορατές φλέβες, που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος.\


Οι κιρσοί συνήθως προκαλούνται από φλέβες που δεν υποστηρίζουν την επαρκή ροή αίματος, επιτρέποντας, έτσι, στο αίμα να συσσωρευθεί.
Το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς Πνευμόνων και Αίματος προτείνει τα ακόλουθα:

  1. Να κάνετε συχνά διαλείμματα, εάν η εργασία σας απαιτεί να στέκεστε, ή να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  2. Μην σταυρώνετε τα πόδια σας, όταν κάθεστε και να προσπαθείτε να τα έχετε ανυψωμένα, όσο και όταν αυτό είναι δυνατό.
  3. Μην αμελείτε να κάνετε ασκήσεις που να ενισχύουν τους μυς στα πόδια σας, κάτι που σε βάθος χρόνου συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
  4. Προσπαθήστε να χάσετε τα περιττά κιλά, ή τουλάχιστον να χάσετε όσα περισσότερα μπορείτε.
  5. Να φοράτε άνετα ρούχα, που να μην σας πιέζουν και να μην περιορίζουν τις κινήσεις σας. Μην φοράτε τίποτα που είναι σφιχτό γύρω από την μέση, τα πόδια και τη βουβωνική χώρα. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι πρέπει να μην σφίγγετε πολύ την ζώνη του παντελονιού σας.
  6. Να προτιμάτε παπούτσια χωρίς ψηλό τακούνι.

Με αυτή τη διατροφή θα ρίξετε το «ζάχαρο»

ζαχαρο

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο για να κρατήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα σας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι αν οι διαβητικοί καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Δείτε ποιες είναι οι σούπερ τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο
Βρώμη
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ειδικότερα β-γλυκάνες, οι οποίες ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και προσφέρουν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.
Κανέλλα
Η προσθήκη κανέλλας, λόγω των πολυφαινόλων που περιέχει, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο στα δημητριακά ή ακόμη και στη φρουτοσαλάτα, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Η προτεινόμενη δοσολογία για τους διαβητικούς είναι 6 γρ. και δε θα πρέπει να υπερβαίνεται.

Το μυστικό: οι μικροί στόχοι.

The great forest

Οι στόχοι είναι το αποτέλεσμα. Η αιτία τους εισαι εσύ. Άλλαξε την αιτία αλλάζει το αποτέλεσμα.
Αντίθετα από ότι μάθατε, "τα καλά κόποις κτώνται” λέμε, "τα καλά με νου κτώνται”. 
Στο προηγούμενο  προτείναμε την στρατηγική των μικρών αλλαγών αντί των μεγάλων. Με σκοπό να γνωρίσεις ότι μπορείς εύκολα να πετυχαίνεις μικρούς στόχους χρησιμοποιώντας επιμονή και συνέπεια. Μόλις τ᾽αποτελέσματα γίνουν μόνιμα, προχωράς στην επόμενη μικρή αλλαγή. Για παράδειγμα, μια μικρή αλλαγή θα μπορούσε να είναι μια ενθαρρυντική φράση που επαναλαμβάνεις στο νου σου μέχρι να κοιμηθείς. Το σημαντικό είναι να γίνεται κάθε βράδυ. Σε τρεις μέρες την προσθέτεις και σαν πρώτη σκέψη κάθε πρωΐ. 
Ο νους είναι δημιουργικός από την φύση του. Χρησιμοποίησέ τον για σου δώσει ιδέες απλές, εύκολες για μικρές αλλαγές που σε ξυπνούν από τον ύπνο της απογοήτευσης και της ανασφάλειας. 
Οραματίσου καθημερινά τον εαυτό σου εσωτερικά βελτιωμένο, με σιγουριά κι εμπιστοσύνη ότι, εκεί μέσα που κατοικείς, έχεις την απόλυτη δύναμη να το επιλέγεις ξανά.
Η επιθυμία σου να φτάσεις και να βιώσεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, είναι η κινητήρια δύναμή σου. Η επιθυμία να γίνεις κάτι καλύτερο, να νοιώθεις εμπιστοσύνη και σιγά-σιγά και χαρά που τα καταφέρνεις.

Πώς θα μειώσετε άμεσα το ουρικό οξύ στο αίμα σας – Κίνδυνος ουρικής αρθρίτιδας

ουρικό οξύ

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Η πουρίνη εμφανίζεται υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές.

Το ουρικό οξύ αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα. Μια διατροφή που εστιάζει στην μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος στον οργανισμό μπορεί μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για μια διατροφή που μειώνει το ουρικό οξύ
Οι γενικές αρχές μιας διατροφής ουρική αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά το ίδιο με προτάσεις για μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή:

Δεν φταίω εγώ... Εσύ φταις!

καυγάς ζευγάρι

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτά τα λόγια, «Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν φταίω εγώ. Μην κατηγορείς εμένα»; Όταν έχουμε δυσκολία στις σχέσεις μας, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι είμαστε αθώοι και ρίχνουμε το φταίξιμο στο σύντροφό μας.
Ο Λουκάς και η Ελένη είχαν έναν έντονο καυγά και την επόμενη μέρα, όταν η Ελένη μιλούσε με έναν φίλο της, το μόνο που μπορούσε να θυμηθεί ήταν τα οδυνηρά λόγια που της είπε ο Λουκάς. Και εκείνος ένιωθε το ίδιο για την Ελένη.
Όλοι γνωρίζουμε χωρισμένα ζευγάρια που μιλούν τόσο άσχημα για τους πρώην συντρόφους τους, που φανταζόμαστε ότι είναι τέρατα. Και όταν τους συναντήσουμε, μένουμε έκπληκτοι με το πόσο φυσιολογικοί φαίνονται.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με το θεραπευτικό μοντέλο IFS (InternalFamilySystems), για να κατανοήσουμε το φαινόμενο αυτό χρειάζεται να λάβουμε υπόψη ότι το μυαλό μας αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη ή υπο-προσωπικότητες. Συχνά χρησιμοποιούμε  εκφράσεις όπως «Ένα μέρος του εαυτού μου θέλει να είμαι λεπτή και ένα άλλο μέρος του εαυτού μου θέλει να τρώω ό,τι βλέπω μπροστά μου». Κάποια μέρη του μυαλού μας λειτουργούν ως «προστάτες» που οργανώνουν και διαχειρίζονται τις ζωές μας και δίνουν τις μάχες μας στον εξωτερικό κόσμο. Επίσης έχουμε «εξόριστους» δηλ. ευάλωτα μέρη που κρατούν μνήμες της παιδικής μας ηλικίας και πόνο.
Εάν ο σύντροφός σας, σας κριτικάρει ή απομακρύνεται από εσάς, μπορεί να πυροδοτεί ένα ευάλωτο μέρος του πληγωμένου εσωτερικού σας παιδιού που αισθάνεται ανάξιο, ασήμαντο ή μη αγαπητό. Στη συνέχεια, ένα επικριτικό μέρος μπορεί να παρέμβει για να ρίξει το φταίξιμο στο σύντροφό σας, σε μια προσπάθεια να σας προστατεύσει από αυτά τα ανυπόφορα συναισθήματα.

Απίστευτο: Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους το πρωί και τι αν κάνετε βράδυ

ντους

Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Οι συνήθειες του καθενός μας στο ντους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο, με την άφθονη διαθεσιμότητα του νερού που απολαμβάνουν, κάνουν ένα την μέρα.
Σε γενικές γραμμές, το ντους θεωρείται ως πιο υγιεινός τρόπος πλυσίματος από το μπάνιο, όπου το σώμα μουλιάζει ολόκληρο μέσα στην γεμάτη μπανιέρα, αλλά και μέσα σε νερό που είναι γεμάτο με νεκρά δερματικά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το καθημερινό ντους, όσο ευχάριστο και επιθυμητό -ειδικά σε περιόδους υπερβολικής ζέστης και υπερβολικήςεφίδρωσης- και αν είναι, δεν είναι πάντα απαραίτητο, επειδή στεγνώνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα. Οι “επιθετικές θεραπείες” με άφθονο σαπούνι που ενδεχομένως περιέχει δαφναιθοθειϊκό νάτριο και parabens μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα και αυξημένη εφίδρωση.
Πότε όμως είναι καλύτερο; Το πρωί ή το βράδυ και γιατί; Αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς. Δείτε ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε κάθε περίπτωση για να ξέρετε τι βολεύει καλύτερα εσάς:

Κι όταν θυμώνω πολύ, τι;

Control-your-anger

Σοφία Στουραΐτου
Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι ότι ένα από τα κυρίαρχα συναισθήματα που βιώνουν είναι αυτό του θυμού. Θυμός που εκφράζεται στο δρόμο, μέσα από την οδηγική μας συμπεριφορά, στις προσωπικές μας σχέσεις, ακόμα και στις επαγγελματικές μας σχέσεις. Από που προκύπτει όμως αυτό το έντονο, συχνά, συναίσθημα, τι προκαλεί στη ζωή μας και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε;
Ο θυμός αποτελεί μια συναισθηματική κατάσταση, την οποία βιώνουμε οι άνθρωποι όταν πιστεύουμε ότι απειλούμαστε, αδικούμαστε ή έχουμε με έναν τρόπο παραβιαστεί. Συνήθως, σηματοδοτεί μια κατάσταση ανασφάλειας στην οποία βρισκόμαστε. Πρόκειται για ένα συναίσθημα που είναι έμφυτο στον άνθρωπο και βασίζεται στην αντίδραση «μάχη ή φυγή» («fight or flight») όταν κάποιος νιώθει ότι κινδυνεύει (Shepherd, P.). Στη σύγχρονη εποχή με τις οικονομικές δυσκολίες και την εργασιακή ανασφάλεια, η αίσθηση της αδικίας, της ανασφάλειας και του φόβου είναι μεγάλη και άρα ο θυμός βιώνεται έντονα. Ως απόρροια αυτών των συναισθημάτων οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι επισφαλείς και απειλούνται με ρήξη και διάλυση.
Η αντίδραση του κάθε ανθρώπου στο θυμό μπορεί να είναι θετική, ώστε να ενεργοποιηθεί αποτελεσματική δράση αντιμετώπισης ενός προβλήματος, όπως για παράδειγμα ένα πρόβλημα στις διαπροσωπικές σχέσεις ή να υιοθετήσει μια αρνητική αντίδραση και να προχωρήσει σε μια ανταγωνιστική κατάσταση. Όσο καλύτερα αναγνωρίζει κανείς το θυμό του, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να τον ελέγξει αποτελεσματικά.
Συχνά οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρύβουν το θυμό τους από ανησυχία μήπως αυτό προκαλέσει μόνιμη ρήξη και διάλυση μιας σχέσης, φιλικής, συντροφικής, επαγγελματικής, κλπ. Ωστόσο, ο θυμός, όπως και όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν πρέπει να καταπιέζονται ή να αποφεύγονται. Οι άνθρωποι που αρνούνται το θυμό τους ή προσπαθούν να μην τον αφήσουν να φανεί, μοιάζουν με μια χύτρα που βράζει και αν κάποιος δεν ανοίξει αργά και σταθερά τη βαλβίδα να εκτονωθεί η βράση, κάνει έκρηξη. Κάπως έτσι, λοιπόν συμβαίνει και με όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Συνήθως μας οδηγούνε σε καταστροφικές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Θυμός που δεν έχει εκφραστεί μπορεί να οδηγήσει σε καταθλιπτικά συναισθήματα και στην απόσυρση από τις κοντινές, διαπροσωπικές σχέσεις. 

Τα WikiLeaks αποκάλυψαν τι ξέρει η Χίλαρι για τους εξωγήινους – Email «φωτιά»



Θυμάστε που η Χίλαρι Κλίντον είχε υποσχεθεί, τον Ιανουάριο του 2016, ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποκαλύψει την αλήθεια για τους εξωγήινους;

Λοιπόν, σας έχουμε νέα. Τόσο για την Χίλαρι, όσο και για τους εξωγήινους.

Τα WikiLeaks έδωσαν στη δημοσιότητα χιλιάδες email της υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποια που αφορούν τους εξωγήινους.

Σε ένα email γίνεται λόγος για τη βάση που αποθηκεύτηκαν τα συντρίμμια του ιπτάμενου δίσκου που λέγεται ότι έπεσε στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού στις 7 Ιουλίου 1947.

Αποστολέας του εν λόγω email είναι ο πρώην τραγουδιστής των Blink-182, Τομ Ντιλόνγκ (Tom DeLonge), ο οποίος άφησε να εννοηθεί στο μήνυμά του ότι ένας σημαντικός απόστρατος υποπτέραρχος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες.
Ο πρώην μουσικός Τομ Ντιλόνγκ, 40 ετών, που έστειλε τα email στον Τζον Ποντέστα σχετικά με τις «καυτές» αποκαλύψεις για το διαστημόπλοιο που συνετρίβη στο Ρόσγουελ.

Του email παραλήπτης ήταν ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Ο Τζον Ποντέστα είναι γνωστός για το μεγάλο του ενδιαφέρον σχετικά με τα ΑΤΙΑ (UFO).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα