Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Σεξουαλική ζωή των ζευγαριών: Τι είναι το κανονικό;


Σεξ στο ζευγάρι: Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται κατά πόσο η σεξουαλική τους ζωή είναι φυσιολογική
Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται κατά πόσο η σεξουαλική τους ζωή είναι φυσιολογική.
Είναι γεγονός, ότι αυτά που λέγονται και ακούγονται για το τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, δημιουργούν σε αρκετά άτομα και σε ζευγάρια, απορίες κατά πόσο η δική τους σεξουαλική ζωή είναι κανονική ή όχι.
Ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει μέσα στο ζευγάρι μια πλήρης ικανοποίηση για τη δική τους σεξουαλικότητα, εντούτοις οι απορίες υπάρχουν και είναι δικαιολογημένες.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ευθύς εξ' αρχής ότι μια ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση που εκπληρώνει τις ψυχικές και σωματικές ανάγκες ενός ζευγαριού δεν εξαρτάται από τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής ή από ένα είδος συγκεκριμένης σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Εκείνο που είναι καθοριστικό είναι το κατά πόσο οι σεξουαλικές δραστηριότητες μέσα στο ζευγάρι, κάνουν και τους δύο να νιώθουν καλά και ικανοποιημένους, χωρίς να βλάπτουν ή να δημιουργούν ψυχικά ή σωματικά προβλήματα ή κίνδυνους στον ένα από τους δύο.
Οι στατιστικές που αφορούν τη συχνότητα σεξουαλικής επαφής μέσα στα ζευγάρια, δημιουργούν συχνά λανθασμένες εντυπώσεις. Για παράδειγμα διαβάζουμε συχνά ότι κατά μέσο όρο, ένα ζευγάρι μπορεί να έχει συνουσία 3 φορές την εβδομάδα. Αυτό δεν είναι μια ορθή εικόνα του τι πραγματικά επικρατεί. Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός που δίνεται είναι ένας αριθμητικός μέσος όρος.
Στην πράξη ο αριθμός των φορών που ένα ζευγάρι έρχεται σε συνουσία, κυμαίνεται μέσα σε ένα πολύ μεγάλο πεδίο. Μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 20 φορές την εβδομάδα για μερικούς μέχρι καμία φορά την εβδομάδα για άλλους. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα ζευγάρι έχει λιγότερες από 3 φορές, που είναι ο αναφερόμενος μέσος όρος, τότε είναι και αυτό μια φυσιολογική κατάσταση.
Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα ένα ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή ή τι είδους σεξουαλική δραστηριότητα έχει αλλά το κατά πόσο ο κάθε ένας μέσα στο ζευγάρι είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα μέσα στα πλαίσια της σεξουαλικής τους σχέσης.
Ακόμη κάτι που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αφορά το τι είναι η κανονική σεξουαλική συμπεριφορά.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

anthropia


Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.
Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις
πολιτείες
μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες.
Δεν έχεις καιρό
δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη
ή το παιδί σου.
Δε θα διστάσεις.
Θ΄απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου
Θ΄απαρνηθείς τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι
για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.
Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς.
Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ,
να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι
είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄το κόκκινο στόμα της αγάπης σου
Να την ακούς να σου λέει τα όνειρα της για το μέλλον.
Μα εσύ πρέπει να τ΄αποχαιρετήσεις όλ΄αυτά και να ξεκινήσεις
γιατί εσύ είσαι υπεύθυνος για όλες τις φυσαρμόνικες του κόσμου,
για όλα τ΄άστρα, για όλες τις λάμπες και
για όλα τα όνειρα
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Τι προσπαθεί να σάς πει ο σκύλος σας;

dtstogia.jpg

Δεν χρειάζεται να είστε σκύλος για να καταλάβετε τι θέλει να σας «πει» το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Υπάρχουν ορισμένοι κώδικες που αποκρυπτογραφούν τις διαθέσεις του και τα συναισθήματά του.
Ένα από τα βασικότερα «εργαλεία» για να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματός του είναι η ουρά του. Αν είναι κρυμμένη κάτω από το σώμα του, τότε μάλλον φοβάται. Αν είναι όρθια σε ευθεία θέση, τότε δείχνει επιθετικότητα.
Εάν η ουρά γέρνει περισσότερο προς τα δεξιά όταν βλέπει άλλα σκυλιά, τότε αυτά είναι χαλαρά και θα μπορούσατε ακόμη και να διερευνήσετε το ενδεχόμενο να θέλει να κάνει ένα νέο φίλο. Εάν, όμως, η ουρά του γέρνει περισσότερο προς τα αριστερά, τα άλλα σκυλιά μπορεί να γίνουν ανήσυχα, γι’ αυτό είναι καλύτερα να φροντίσετε να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.
Εάν ο σκύλος σας σάς κοιτάζει στα μάτια, τότε προσπαθεί να καταλάβει τι αισθάνεστε. Μια μελέτη έδειξε ότι τα σκυλιά δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια όταν προσπαθούν να καταλάβουν τι αισθάνονται οι άνθρωποι τους.

Πότε το σεξ είναι καλό ή μέτριο; Όλες οι διαφορές

sex

Το καλό σεξ δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.
Υπάρχουν φορές που το αποτελέσμα δεν είναι πάντα ικανοποιητικό. Και αυτό γιατί απαραίτητο συστατικό του καλού σεξ είναι η χημεία μεταξύ των συντρόφων. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Personality and Social Psychology Bulleti έδειξε ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται όταν υπάρχει χημεία δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε καμία περίπτωση με τις περιστασιακές συνευρέσεις όσο διεγερτικές και αν είναι.
Σεξ χωρίς ταμπού
Δεν σταματούν να το βροντοφωνάζουν οι ειδικοί, ότι άνδρες και γυναίκες όταν σπάνε τα ταμπού στο σεξ τότε οι ερωτικές τους συνευρέσεις απογειώνονται. Στο σημείο αυτό η Αμερικανίδα θεραπεύτρια Ian Kerner, PhD, συστήνει στα ζευγάρια να  κάνουν σεξ χωρίς να ντρέπονται.
Αφήνονται στη μαγεία
Στο σεξ δεν κρίνονται οι επιδόσεις σας! Η ειδικός συστήνει να αφεθείτε στη μαγεία αλλά και στην απόλαυση που προσφέρει το σεξ ώστε να είναι καλό.
Εκτός κρεβατοκάμαρας το άγχος και το στρες
Όσα ζευγάρια καταφέρνουν και αφήνουν εκτός κρεβατοκάμαρας το άγχος και το στρες τότε κατά κοινή ομολογία το αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλό.

5 συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σας

slsastogia.jpg

Οι συνήθειές σας λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι θα μπορούσαν να είναι μία από τις αιτίες που δεν μπορείτε να απολαύσετε έναν επαρκή και ξεκούραστο ύπνο.

Ένας ποιοτικός ύπνος με διάρκεια είναι απαραίτητος προκειμένου να αντεπεξέλθει ο οργανισμός στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες μπορεί να τον σαμποτάρουν και τελικά να μην ξεκουράζεστε όσο χρειάζεστε.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου λίγο πριν πάτε για ύπνο δεν πρέπει:

1. Να πάρετε οποιαδήποτε μη συνταγογραφούμενο φάρμακο που περιέχει ψευδοεφεδρίνη.
2. Να γράφετε μηνύματα, να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να περάσετε  το χρόνο σας στον υπολογιστή.

ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΟΧΟΣ


"...Η ζωή των ατόμων, όπως κι εκείνη των εθνών και ολόκληρων πολιτισμών, "μοιάζει" να κυριαρχείται δογματικά από το νόμο των αντιθέτων."
...............
" Όλοι αισθάνονται την ύπαρξη μιας δύναμης που παρεμβάλλεται μεταξύ των επιθυμιών τους και της υλοποίησής τους....την παρουσία ενός είδους παγκόσμιας τριβής", αν κρίνουμε τουλάχιστον από την ιστορία και τις ατέλειωτες αντιξοότητες που χρειάστηκε να ξεπεράσει ο άνθρωπος, ο Ανταγωνιστής θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως η κινητήρια δύναμη της εξέλιξής του..

"Ο Ανταγωνιστής μας μετράει...Κανείς δεν μπορεί να έχει ένα goal μεγαλύτερο από τον εαυτό του..Ένας καθημερινός άνθρωπος μπορεί να ονειρευτεί ένα μικρό διαμέρισμα, ένας άλλος μια βίλα στη θάλασσα, αλλά μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να ονειρευτεί τις Βερσαλλίες"....

Αυτό  ήταν αντίθετο με την κοινή πεποίθηση...ότι ο καθένας θα μπορούσε να θέσει οποιοδήποτε στόχο, εάν δεν τον σταματούσε η επίγνωση της ανεπάρκειας των διαθέσιμων πόρων και η κοινή του λογική. Ότι οποιοσδήποτε, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς, θα μπορούσε να θρέψει τα μεγαλύτερα όνειρα ή να στηρίξει τις υψηλότερες προσδοκίες...
Στη συνέχεια ο Dreamer, απέδειξε τη σαθρότητα αυτής της γενικής πεποίθησης:
" Η ευρύτητα του Είναι, καθορίζει για τον καθένα, το ανώτατο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τη ζωή, και το αποκορύφωμα της κάθε επιθυμίας του. Ταυτόχρονα, είναι και το όριο για οτιδήποτε ένας άνθρωπος  μπορεί να αποκτήσει και να κατέχει."

"Ο Ανταγωνιστής είναι το πιο ακριβές μέτρο της ευρύτητας της σκέψης μας, της συναίσθησής μας...

Γυναίκες και θηλυκότητα


Άρθρο του Henry Makow (2002) 
Πολλές γυναίκες έχουν ακόμα επαφή με τα θηλυκά τους ένστικτα. Τους αρέσουν οι αρρενωποί άνδρες κι επιθυμούν να θεμελιώσουν τη ζωή τους στη συζυγία και την οικογένεια.

Οι νέοι άνδρες θα πρέπει να περιορίσουν την αναζήτησή τους στις γυναίκες που είναι δεκτικές προς αυτούς και να αγνοήσουν τις υπόλοιπες. Στρατολόγησε, μην υποβάλεις συνεχείς αιτήσεις!

Εάν θέλετε μια γυναίκα να είναι Γυναίκα, τότε θα πρέπει ο άντρας να είναι Άντρας. Θα πρέπει να είναι ηγέτης.

"Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να ταιριάξετε τα αταίριαστα επειδή διψάτε για ‘αγάπη’. Απεναντίας, επικεντρωθείτε μόνο στις γυναίκες που σας θέλουν".

Από τον Henry Makow (2002).

Οι άνδρες χρειάζεται να διακρίνουν μεταξύ των γυναικών που είναι θηλυκές και των γυναικών που έχουν μεταλλαχθεί. Η γυναίκα που έχει θηλυκότητα είναι δεκτική προς τους άνδρες. Αποπνέει ευθυμία και φιλόξενη ζεστασιά. Θα δεχτεί θετικά τα φιλικά σχόλια των ανδρών.

Η μεταλλαγμένη-αντεστραμμένη γυναίκα είναι φοβισμένη και περιφρονητική προς τους άνδρες. Έχει διδαχθεί ότι ο άνδρας είναι ανταγωνιστής, ή ακόμα χειρότερα, ένα σαρκοβόρο αρπακτικό.

Η ουσιώδης φύση της γυναίκας είναι να γίνει ένα εκκολαπτήριο αγάπης. Ο φυσικός ρόλος της είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος εντός του οποίου όλοι ευδοκιμούν. Ο προορισμός της είναι να αγαπήσει έναν άνδρα και δια μέσου αυτού, τα παιδιά της. Η ανταμοιβή της είναι η αγάπη και ευτυχία τους.

Η γενετήσια επαφή και η τεκνοποιία αποτελούν εκδηλώσεις μιας πνευματικής σχέσης. Ο άνδρας πρέπει πρώτιστα να φυτέψει το πνεύμα του στην καρδιά μιας γυναίκας και να βρει ζεστή αποδοχή. Αυτό το πνεύμα αρχίζει και ριζώνει και η αγάπη αναπτύσσεται αρχικά ως δεντράκι και στη συνέχεια γίνεται μια πανύψηλη βελανιδιά. Και τελικά η γέννηση ενός παιδιού είναι η φυσική έκφραση αυτής της αόρατης πραγματικότητας.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτής της δυναμικής αρσενικού-θηλυκού;

Η φιλοσοφία ως μέθοδος ψυχοθεραπείας





Ο Λου Μαρίνοφ  στο βιβλίο του "Πλάτωνας όχι Πρόζακ", προτείνει να διαβάζουμε Πλάτωνα, αντί να παίρνουμε αντικαταθλιπτικά  χάπια  Πρόζακ!

Δε θα ήταν μεγάλο προνόμιο να μπο­ρούσαμε να μιλάμε για τους φόβους μας, τα άγχη μας ή για κάθε είδους στενοχώρια μας με τα μεγαλύτε­ρα πνεύματα της ιστορίας; Ασφαλώς θα αισθανόμα­σταν μεγάλη πνευματική ανακούφιση, αν κουβεντιά­ζαμε για τον θάνατο με τον Πλάτωνα ή με τον Καρτέσιο. Θα ανακαλύπταμε άγνωστες πτυχές του εαυ­τού μας αν ανοιγόμασταν στον Καντ, στον Αριστοτέ­λη ή στον Μοντεσκιέ.

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου σε όλα μπαίνουν ετικέτες . Μπορεί ένας άνθρωπος να καταληφθεί από συναισθηματική αγωνία στην προσπάθειά του να κατανοήσει την κοινωνία που τον περιβάλλει δεν υπάρχει λόγος να του κρεμάσουν την καρτελίτσα «ασθενής», αφού μια τέτοια αγωνία τη νιώθουμε όλοι πάνω από μία φορά στη ζωή μας.

Η αγωνία ή το άγχος που εμφανίζεται προ της ιδέας του θανάτου ή πριν από μια δραστική αλλαγή, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ένα σωρό ζητήματα. Δεν είμαστε τόσο πρωτότυποι, αφού τα ερωτήματα αυτά έχουν τεθεί πολύ πριν και οι μεγάλοι φιλόσοφοι τα έχουν απαντήσει/ίσως οι απαντήσεις τους να μην είναι αυτές που ψάχνουμε, αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τη δική μας εξήγηση και παρηγοριά. Αν διαβάζουμε Πλάτωνα, και άλλους κλασσικούς είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε ικανοί  για κάτι παραπάνω… 
(*)

Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να κάνει κάποιον να μάθει τον εαυτό του κι ούτε μπορεί να τον κάνει να πετύχει τους στόχους του ή να κατανοήσει την κοινωνία που τον περιβάλλει.

Τα χάπια δεν είναι λύση, ακόμα κι αν επενεργούν, γιατί ο πάσχων έχει την αίσθηση ότι δεν είναι αυτός ο ίδιος όταν βρίσκεται κάτω από την επήρειά τους. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα «Ποιος είμαι πραγματικά»; Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ζήτημα καθαρά φιλοσοφικό.

Ποια ειναι η "Aκτίνα Θανάτου" και τι σχέση είχε με το FBI; Μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν


Έγγραφα που δημοσιεύει το FBI αποκαλύπτουν οτι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία είχε δείξει ενδιαφέρον για την ''Ακτίνα Θανάτου'' που είχε ανακαλύψει ο Τέσλα ώστε να χρησιμοποιηθεί από το ''Υπουργείο Πόλεμου'' των ΗΠΑ (War Department ).Το FBI  δημοσίευσε τα έγγραφα που αφορούν τον διάσημο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, 73 ολόκληρα χρόνια αφότου η περιουσία του ‘’κατασχέθηκε’’ από την αμερικανική κυβέρνηση μετά το θάνατο του. Τα έγγραφα τα οποία δεν είναι πλέον απόρρητα αποκάλυψαν ότι το FBI και η κυβέρνηση είχαν δείξει ενδιαφέρον για την ‘’Ακτίνα Θανάτου’’, ένα όπλο που ισχυρίζονται ότι κατασκεύασε ο Τέσλα. 

Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις δηλαδή έως και 10.000 αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη της Τουνγκούσκα. 
Σύμφωνα με τον Τέσλα ενεργοποίησε την "Ακτίνα Θανάτου" του σημαδεύοντας την περιοχή της Αρκτικής με σκοπό να γίνει αντιληπτό κάποιο φαινόμενο και να ειδοποιηθεί από μια αποστολή που εκείνη την εποχή έπλεε στον Βόρειο Πόλο. Αντ' αυτού, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, έγινε λάθος στη σκόπευση και η ακτίνα προχώρησε πέραν της περιοχής της Αρκτικής και χτύπησε στην προέκτασή της την περιοχή της Τουνγκούσκα.



Η Καισαρική τομή στην Αρχαιότητα και σήμερα


Ο Ασκληπιός εξάγεται από την κοιλιά της μητέρας του, Κορωνίδος, από τον πατέρα του, Απόλλωνα. Ξυλογραφία από την έκδοση του 1549 του De Re Medica του Alessandro Beneditti.

Η λέξη «καισαρική», που τόσο συχνά ακούμε στις ημέρες μας, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και μια ετυμολογία που χάνεται στους αιώνες. Αν και ο όρος δεν χρησιμοποιείται στην αρχαία ελληνική, η καισαρική τομή ως διαδικασία υπάρχει στην ελληνική μυθολογία. 


Ακόμη περισσότερο, συνδέεται με γέννηση θεών και ηρώων. Καθώς αποτελεί μια εξαιρετική είσοδο σε τούτο τον κόσμο, συμβολίζει και την εξαιρετική φύση του ατόμου που γεννιέται με αυτόν τον τρόπο. Π.χ., ο ίδιος ο Δίας απομάκρυνε τον Διόνυσο από το νεκρό σώμα της μητέρας του Σεμέλης (που είχε σκοτώσει η Ήρα σε μια κρίση ζήλιας). Ομοίως, ο Άδωνις απομακρύνθηκε από το σώμα της μεταμορφωμένης σε δένδρο μητέρας του Μύρρας.

Αν οι αρχαίοι μας πρόγονοι μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει στις ημέρες μας, πιθανότατα δεν θα συνέδεαν την καισαρική τομή με έλευση στον κόσμο θεών και ηρώων: παγκοσμίως ολοένα και περισσότερα παιδιά έρχονται στον κόσμο με αυτή τη μέθοδο, πράγμα που κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν και να μιλούν για φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. 


Στην Ελλάδα τα παιδιά σε ποσοστό 50% γεννιούνται με καισαρική, στην Ιταλία στο 35%, στις ΗΠΑ στο 33%, στη Γαλλία στο 18%, στην Ολλανδία στο 14%, στην Αίγυπτο στο 10% και στην Αϊτή στο 1,6%; Είναι άραγε οι γυναίκες στην Αϊτή ή στην Αίγυπτο ή στην Ολλανδία διαφορετικά σχεδιασμένες από τις Ελληνίδες, τις Ιταλίδες και τις Αμερικανίδες; Φυσικά και δεν συμβαίνει αυτό! Και επειδή ακόμη και στις χώρες που προς το παρόν διαθέτουν μικρά ποσοστά καισαρικών η τάση είναι αυξητική, οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αυξάνονται. Η αβίαστη επιλογή της χειρουργικής γέννας έχει όμως βαρύ τίμημα: κατακόρυφη αύξηση των μαθησιακών δυσκολιών, αύξηση κρουσμάτων άσθματος και διαβήτη..! Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε σχετικά στον ακόλουθο σύνδεσμοεδώ

Η προέλευση της λέξης «καισαρική» δεν είναι σαφής. Τρεις κύριες εξηγήσεις έχουν προταθεί:

ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ, ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΩΣΦΟΡΟΥ



Στο Τάγμα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά όρους με μη συνηθισμένη σημασία. Έτσι μιλάμε για το Κακό, για τον Καταστρεπτικό ή Μεταμορφωτικό παράγοντα και για τον Εωσφόρο, τον οποίον χαρακτηρίζουμε επίσης και με το όνομα του Αντιπάλου.

Θα σας μιλήσω λοιπόν απόψε, για την έννοια που πρέπει να αποδίδουμε στους τρεις αυτούς όρους, έννοια η οποία απορρέει αποκλειστικά από τα κείμενα της διδασκαλίας μας, καθώς και από σχετικές διευκρινήσεις, τις οποίες μας έδωσε ο Διδάσκαλός μας.

Όπως θα δείτε, πρόκειται για τρία πράγματα τελείως διαφορετικά, τα οποία δεν θα πρέπει να συγχέουμε.

Πρώτα απ' όλα,

α) τι είναι Κακό:

Το Κακό αποτελεί μέρος μιας δυάδας και αντιτίθεται προς το Καλό. Έτσι έχουμε την δυάδα του Καλού και του Κακού.

Το Κακό δεν είναι μια αλήθεια, δεν είναι κάτι που έχει υπόσταση αυτό καθ' αυτό. Το Κακό είναι μια έλλειψη. Μπορούμε να κάνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις για να κατανοήσουμε όχι την φύση του -αφού το Κακό δεν έχει δική του φύση- αλλά τα αίτια και τις καταστάσεις που μπορούν να το εκδηλώσουν.

Ως άτομα ευρισκόμενα στον κύκλο Κόσμο, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα πράγματα, παρά μόνον εντός του χρόνου και του διαστήματος. Από το γεγονός αυτό, συλλαμβάνουμε την έννοια του ανώτερου και του κατώτερου, ως υψηλότερο και κατώτερο, ότι θεωρούμε τέλειο και ατελές, πλήρες ή ελλιπές, ως ευρισκόμενο πλησιέστερα της Πηγής ή μακριά από αυτήν.

Ο θεός τον οποίο συλλαμβάνουμε ως απόλυτο, δεν μπορεί παρά να έχει και να εκδηλώνει παρά το υπέρτατο Καλό. Το ίδιο ισχύει για όλες τις αρετές, τις οποίες μπορούμε να συλλάβουμε ή μη, ως ανήκουσες στον Θεό. Έχουν όλες τον χαρακτήρα του απολύτου, του τέλειου, του πλήρους και ως τέτοιες αποκλείουν κάθε έλλειψη. Επειδή όμως η εκδήλωση συνεχίζεται, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι τα διάφορα επίπεδα εκδηλώσεως, αποτελούν καταστάσεις που είναι λιγότερο τέλειες και περισσότερο ελλιπείς, αφού δυο απόλυτα δεν δύνανται να υπάρξουν.

Για τον θεό λοιπόν, κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα εκτός Θεού, δεν μπορεί να εκφράσει το απόλυτο κατά κανέναν τρόπο και θα μπορούσαμε να παραδεχτούμε ότι για τον Θεό, το Κακό συνίσταται στην διαφορά μεταξύ του Καλού που εκδηλώνουν τα δημιουργήματά του και του υπέρτατου Καλού, το οποίο ανήκει στον Θεό.

Το συμπέρασμα αυτό, δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογημένο και θα εξηγήσω γιατί:
Κάθε δημιουργημένο ον, είναι απόλυτο στην κατηγορία του και σχετικό προς τον Θεό ή προς καταστάσεις όντων, ανώτερων αυτού. Κανένα εκδηλωμένο ον δεν μπορεί να συλλάβει και να εκδηλώσει το υπέρτατο καλό ή το απόλυτο Καλό, εκτός των όρων της Αγ. Τριάδος και θα ήταν σφάλμα να πιστέψουμε ότι επειδή ένα δημιουργημένο ον εκδηλώνεται σχετικώς, εκδηλώνει το Κακό. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από κανένα ον να εκδηλώσει, παρά μόνον την ποσότητα του καλού που η φύση του επιτρέπει.

Άρα ένα ον πρέπει να θεωρείται τέλειο, αν κατορθώσει να επιτύχει την πλήρη και ολοκληρωτική απάνθιση των ικανοτήτων του, δηλαδή των δυνητικοτήτων του με τις οποίες προικίσθηκε κατά την δημιουργία του.

...ευλογεί κάθε φαινομενικό εμπόδιο...


Εάν θέλουμε ν' αλλάξουμε  κάτι μπορούμε να το κάνουμε μόνο εξυψώνοντας το Είναι. Το πεπρωμένο του ανθρώπου-ενός οργανισμού, ενός έθνους ή ενός ολόκληρου πολιτισμού- και η οικονομία του, είναι η προβολή της ύπαρξής του, της οπτικής του.

Όσο πιο ευρεία είναι η οπτική ενός ανθρώπου, τόσο πιο πλούσια είναι η πραγματικότητά του.

Ο αληθινός άνθρωπος δεν ανήκει σε καμία φιλοσοφία, ιδεολογία ή θρησκεία. Ένας πραγματικός ονειρευτής δεν έχει ετικέττες. Δεν μπορεί να ανήκει...Γνωρίζει ότι ο Ανταγωνιστής έρχεται μόνο και μόνο για να μας επιτρέψει να υπερβούμε τα όριά μας. Για το λόγο αυτό ευλογεί κάθε φαινομενικό εμπόδιο, κάθε φαινομενική αντιξοότητα.

Εάν μια μέρα, περπατώντας σ' έναν κήπο, πατήσεις ένα αγκάθι, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ "ευχαριστώ".

8 ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ «ΛΙΒΑΝΙ» (Μέρος Α)


Το αιθέριο έλαιο Λιβάνι (Boswellia Carter) θεωρείται πολύ σημαντικό σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτή η αρωματική ρητίνη μετατρέπεται σε ένα αιθέριο έλαιο που θεωρείται πολύτιμο όχι μόνο σε θρησκευτικές και πνευματικές πρακτικές, αλλά και στην αρωματοθεραπεία και τη φυσική υγεία.
Το Λιβάνι αιθέριο έλαιο έχει υπάρξει για καιρό δημοφιλές συστατικό σε καλλυντικά και χρησιμοποιείται για θυμίαμα. Έχει ακόμη βρεθεί στα ερείπια του Αγγλοσαξωνικού και του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού. Το λιβάνι προέρχεται από τα δέντρα του γένους Boswellia, που καλλιεργούνται σε περιοχές της Αφρικής και της Αραβίας, τα οποία παράγουν μια κόλλα ή ρητίνη η οποία μπορεί να αποσταχθεί σε αιθέριο έλαιο που συγκεντρώνει τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία. Τα μονοτερπένια και τερπένια είναι τα πιο πολύτιμα στοιχεία του λαδιού αυτού, καθώς προωθούν τις φυσικές θεραπευτικές διεργασίες του σώματος.
Τα οφέλη για την υγεία του ελαίου λιβάνι ως επί το πλείστον οφείλονται στις αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές, αντισηπτικές, απολυμαντικές, πεπτικές, διουρητικές, και αποχρεμπτικές του ιδιότητες. Θεωρείται επίσης τονωτικό για την υποστήριξη της απόδοσης όλων των συστημάτων του σώματος - συμπεριλαμβανομένων του πεπτικού, του αναπνευστικού, του νευρικού συστήματος, καθώς και του συστήματος απέκκρισης - και βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το άρωμα του πικάντικου, γήινου ξύλου του ελαίου λιβάνι δίνει μια κατευναστική και χαλαρωτική αίσθηση, και οι ηρεμιστικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στον οραματισμό, την γείωση, και την βελτίωση της πνευματικής σύνδεσης του ανθρώπου. Στην αρωματοθεραπεία, το λάδι λιβάνι είτε εισπνέεται ή διαχέεται, το οποίο μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό ηρεμιστικό που προκαλεί ένα αίσθημα ψυχικής γαλήνης, ενώ παράλληλα βοηθά στην ανακούφιση του άγχους, του θυμού, του στρες και της απελπισίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα