Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Και ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΙΑ που «ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ» – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΤΙ; (Βίντεο)

Και ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΙΑ που

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Φωτιά πήρε το διαδίκτυο με αυτή την εικόνα, καθώς είναι η δεύτερη μέσα σε ελάχιστα 24ωρα που «πιάνεται» να δείχνει ένα άγνωστο αντικείμενο να πυροβολεί με κάποιο είδος ακτίνας…
Η πρώτη «σύλληψη» εξαπέλυε την ίδια χαρακτηριστική ακτίνα.
Σε αυτήν που δείχνει στο video που ακολουθεί, είναι καθαρό το γεγονός πως εξαπολύει δύο ακτίνες, προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μπορεί οι ακτίνες αυτές να έχουν να κάνουν με την εξουδετέρωση κάποιων αστεροειδών; Ή μήπως είναι κάποιο είδος ακτίνων που «ρουφούν» ενέργεια από τον Ήλιο για ανεφοδιασμό;

Ένα κλουβί πήγε να βρει ένα πουλί

post-448

Μια άλλη παραδοσιακή διήγηση έχει ως πρωταγωνιστή ένα κλουβί το οποίο ξύπνησε ένα πρωί και είδε πως, αφηρημένο, είχε αφήσει την πόρτα του ανοιχτή και η καρδερίνα που ήταν μέσα είχε εξαφανιστεί.
Το κλουβί ένιωθε ένα τεράστιο κενό στα σπλάχνα του και η μοναξιά τού έφερνε λύπη. Του έλειπε το κελάηδημα του πουλιού που είχε συνηθίσει να φιλοξενεί.
Το επόμενο πρωί, βλέποντας ότι εκείνη η αχάριστη δεν είχε γυρίσει, άρχισε να κουνιέται για να σκορπίσει όλους τους σπόρους και τα φρυγανισμένα ψίχουλα που είχε μέσα, ώστε να εξαπλωθεί η μυρωδιά της τροφής.
Το πρώτο πουλί που έτρεξε ήταν ένας γιγάντιος γλάρος. Ο γλάρος άρχισε να τσιμπολογάει τον πάτο του κλουβιού, που ήταν γεμάτος από τη σκορπισμένη τροφή. Το κλουβί, βλέποντας το τεράστιο, επιθετικό πουλί, ανοιγόκλεισε την πόρτα του απότομα, δίνοντας έτσι στον γλάρο δύο χαστούκια που τον τρόμαξαν, και πήγε από εκεί που ήρθε.
Αμέσως μετά πλησίασε ένα πράσινο παπαγαλάκι, το οποίο περιφρόνησε την τροφή, καθότι προτιμούσε το φρέσκο ψωμί.
Ήρθε στο τέλος η σειρά ενός σπουργιτιού.

Οι «Αλλόκοσμοι» Δρόμοι της Πόλης

Κολωνός 1

Αλήθεια… όλοι όσοι περπατούν τριγύρω σας και έχουν 2 πόδια (φανερά πάντα) είναι όλοι τους… άνθρωποι;
Ξέρω ξέρω… ήδη ακούω τα ξεσπάσματα γέλιου όσων δεν έχουν μείνει αποσβολωμένοι με την ανακάλυψή μου, αλλά τί να κάνω;
Λάτρης της Περιπατητικής Σχολής του Αριστοτέλη, αν θυμάστε είχε ένα… Λύκειο(για τους πιο μυημένους) και της Μαγείας των Πόλεων, σκέφτομαι διάφορα.
Θυμάστε το Matrix; Θυμάστε τον Agent Smith που μπορούσε να παίρνει όποια ταυτότητα ήθελε, κάνοντας download τη Συνείδησή του σε κάποιον κάτοικο της Πραγματικότητας του Νίο; Λέτε να συμβαίνουν αυτά στην… Πραγματικότητα;
Όχι;
Μπααα… αρκεί να ρίξετε μια ματιά και σε διάφορες περιπτώσεις του στυλ “μπήκε μέσα του ο… διάβολος” (μπρρρ…), “τον κατέλαβαν εξωγήινοι”, “είναι νεραϊδοπαρμένος” και λοιπά.
Και είναι πάρα πολύ απλό να το διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι (χμμμ… με Άλλα Μάτια όμως).
Όσοι έχετε σκύλο βγάλτε τον μια βόλτα, βραδάκι κατά προτίμηση, και αφού έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι εκείνο το βράδυ θα δείτε “κάτι Άλλο” (πιο απλά, να έχετε ενεργοποιηθεί για πιθανή είσοδο σε Άλλη Πραγματικότητα και μην κολλήσουμε τώρα σε λεπτομέρειες περί Πραγματικοτήτων και λοιπά. Αυτή την ενεργοποίηση θα την πιάσει ο σκύλος σας και θα ενεργοποιηθεί με τη σειρά του). Μετρήστε πόσους ανθρώπους θα συναντήσετε στο δρόμο σας και πόσους ο τετράποδος φίλος σας θα θελήσει να… κατασπαράξει.
Παρατηρήστε σε ποια δρομάκια αποφεύγει να μπαίνει και ρίξτε μια ματιά και στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που κατοικούν εκεί.
Upsss… γιατί κοιτάζει ξαφνικά πίσω ο σκύλος μου; Από που ξεφύτρωσε αυτός ο τύπος με το παράξενα παγερό βλέμμα;
Πόσα γατιά βλέπετε τριγύρω; Σας κοιτάζουν κάπως περίεργα ή ιδέα σας είναι; Και γιατί δεν κουνιούνται καθόλου όταν περνάει δίπλα τους εκείνη η περίεργη γριούλα που το βλέμμα της μοιάζει 20άρας; Βλέπετε δεν κάνουν downloading μόνο οι “κακοί”. Θυμάστε στην Μυθολογία μας πόσες φορές Θεοί και Θεαινές, έπαιρναν την ταυτότητα κάποιου ανθρώπου για να κινηθούν ανάμεσα στους ανθρώπους;

«Κόψε» αυτή την κακή συνήθεια και χάσε τα κιλά των διακοπών σε χρόνο «dt»... και μάλιστα χωρίς γυμναστική

«Κόψε» αυτή την κακή συνήθεια και χάσε τα κιλά των διακοπών σε χρόνο «dt»
Φθινοπώριασε, ήρθαν και τα πρώτα κρυάκια -ευτυχώς δεν κράτησαν και πολύ- και εσύ παλεύεις να χάσεις τα κιλά των διακοπών για να μπεις στα περσινά σου ρούχα.
Σε καταλαβαίνουμε, συμβαίνει σε όλες μας σχεδόν πάντα. Βασικά, για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει πάντα δύο φορές το χρόνο. Μία τώρα και μία λίγο πριν βγούμε στην παραλία με το μπικίνι μας.
Και να που τώρα πάλι αρχίζουν οι σκέψεις να βασανίζουν το μυαλό σου. Ποιά δίαιτα να ακολουθήσεις, ποια είναι πιο αποτελεσματική, ποια θα σου πάρει λιγότερο χρόνο; Και άλλα τόσα ερωτήματα, που συνήθως όμως, μένουν αναπάντητα.
Οι ειδικοί μίλησαν και αποφάσισαν. Η λύση είναι μία. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος, είναι να

Αυνανισμός – Ψυχολογική προσέγγιση

Δώρα Γεωργίου, Ψυχολόγος
     
Αυνανισμός – Ψυχολογική προσέγγιση


Συνήθως δεν σκεφτόμαστε ή δεν μιλάμε για θέματα σεξουαλικότητας σε σχέση με τα παιδιά μας, ειδικά σε σχέση με μωρά και βρέφη, εκτός όταν έχει να κάνει με τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Αυτοί οι υπαρκτοί κίνδυνοι επισκιάζουν το θέμα της κανονικής σεξουαλικής ανάπτυξης  των παιδιών, για την οποία δεν ακούμε αρκετά. Η σεξουαλική ανάπτυξη αποτελεί τόσο μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξης του παιδιού, όσο η εκμάθηση της γλώσσας, το παιχνίδι και η σωστή διατροφή, προκειμένου να μεγαλώσει υγιές.


Τι είναι ο αυνανισμός;
Ο αυνανισμός είναι η σκόπιμη αυτο-διέγερση που οδηγεί στη χαλάρωση ή/και ευχαρίστηση ή/και διέγερση ή/και καταπράυνση. Ο αυνανισμός αναφέρεται στην αυτο-διέγερση των γεννητικών οργάνων. Στα παιδιά παρουσιάζεται ως τρίψιμο των γεννητικών οργάνων με το χέρι ή άλλο αντικείμενο. Κάποτε, σε μωρά ή και βρέφη,  παρατηρείται ως συνεχόμενες κινήσεις του σώματος, ειδικά τεντώματα στα πόδια, που μπορεί να μοιάζουν με σπασμούς. Ο αυνανισμός σε μωρά και πολύ μικρά παιδιά δεν έχει σκόπιμο χαρακτήρα, απλά φαίνεται πως είναι μια κίνηση που έχει ανακαλύψει το μωρό ότι του αρέσει και το κάνει. Κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ένα παιδί πιθανόν να εμφανίζεται ζαλισμένο, να έχει έξαψη και να είναι αποπροσανατολισμένο.
Πολλοί γονείς ανησυχούν όταν βρούν το μικρό παιδί τους να ασχολείται με τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όμως είναι μια φυσιολογική και υγιής συμπεριφορά στην πορεία αυτο-ανακάλυψης του σώματος. Ο περιστασιακός αυνανισμός είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά πολλών νήπιων και παιδιών προσχολικής ηλικίας. Έως ένα τρίτο των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας ανακαλύπτουν τον αυνανισμό ενώ διερευνούν το σώμα τους.

Είναι φυσιολογικό να αυνανίζεται ένα παιδί;

Η αγάπη χαρίζεται, δεν αγοράζεται!

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοναδικό άτομο που είναι απολύτως απαραίτητο για την ευτυχία σας είναι ο εαυτός σας. Αν έχετε υγιή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους άλλους να σας πληγώσουν.

agapi

Ποτέ μη θυσιάζετε τον εαυτό σας για κάποιον που δεν αναγνωρίζει την αξία σας. Αν κάποιος δεν μπορεί να δει πόσο σημαντικοί είστε, σας αγνοεί, σας εγκαταλείπει ή δεν σας σέβεται, μην τον ικετεύετε να σας προσέξει ή να σας αγαπήσει επειδή δεν θα είναι ποτέ πραγματική ή ειλικρινής η αγάπη του για σας.
Μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να γευτείτε το δηλητηριασμένο μήλο της αδιάφορης αγάπης γιατί θα σας κάνει να υποφέρετε.
Αν ζητάτε πάρα πολλά, είναι επειδή γνωρίζετε τι θέλετε και πόσο σημαντικά είναι αυτά για σας. Εσείς πρέπει να είστε οι πρώτοι που θα αξιολογήσετε τις σκέψεις, τις επιθυμίες, τις απόψεις και τη συμπεριφορά σας.
Θα πρέπει να αποφεύγουμε τους ανθρώπους που απειλούν τη συναισθηματική μας ισορροπία.
Θυμηθείτε τις ενδόμυχες επιθυμίες σας, ακούστε και αγαπήστε τον εαυτό σας επειδή εσείς είστε οι μοναδικοί που μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεφύγει από τις ψεύτικες αγάπες.

Η Αφύπνιση της Πνευματικής Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Αφύπνιση της Πνευματικής Ενέργειας

Τι θα γινόταν αν υπήρχε μια λεπτοφυής δύναμη που λειτουργεί σαν τη βαρύτητα
– μόνο που σε ανυψώνει προς όλο και μεγαλύτερα ύψη συνειδητότητας, νοημοσύνης, ομορφιάς, δύναμης, χάρης και αγάπης;


Τι θα συνέβαινε αν αυτή η δύναμη γινόταν αισθητή από όλους; 


- μόνο που οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν την προσέχουν..


Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε πρόσβαση σ’ αυτή την ανείπωτη νοημοσύνη, που κρύβεται πίσω από την εξαιρετική ομορφιά της ζωής - τη σπίθα που εμπνέει την ιδιοφυΐα - που προκαλεί απροσδόκητες θεραπείες - που ξαναζωντανεύει την άνευ όρων αγάπη - που πραγματοποιεί απρόβλεπτα θαύματα;


Τι θα συμβεί αν προσκαλέσουμε στη ζωή μας αυτή τη δύναμη, που προσδίδει στους ανθρώπους την εκπληκτική δύναμη να ξεπερνούν όλες τις αντίξοες συνθήκες;


Πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ;


Πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, έτσι ώστε να γεμίζει τη ζωή μας - και μας βοηθά να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας;


Ο Γκάντι ονόμασε αυτή τη δύναμη, "δύναμη της ψυχής" ή "δύναμη της ζωής". 

Πώς να αφυπνιστεί η Κουνταλίνι με ασφάλεια !

Από τον GrandMaster Choa Kok Sui
 

Τι είναι η Κουνταλίνι; Ο όρος Κουνταλίνι, όπως χρησιμοποιείται από τους γιόγκι, αναφέρεται στην Ιερή Φωτιά βρίσκεται κοντά στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Η Κουνταλίνι έχει επτά στρώματα. Κάθε στρώμα έχει επτά υπο-στρώματα. Συνεπώς, υπάρχουν σαράντα εννέα βαθμίδες αφύπνισής της.
Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι αν η Κουνταλίνι θα αφυπνιστεί ή όχι, αλλά το θέμα είναι πώς αφυπνίστηκε η Κουνταλίνι, ή σε ποιο βαθμό έχει αφυπνιστεί. Ακόμη και στους κοινούς ανθρώπους, η Κουνταλίνι είναι ήδη αφυπνισμένη, αλλά σε ένα πολύ μικρό βαθμό.

Στην Ινδία, ο βαθμός αφύπνιση της ενέργειας Kundalini συμβολίζεται με τον αριθμό από κόμπρες που αιωρείται στην κορυφή του κεφαλιού του γιόγκι. Ο αριθμός των κομπρών συμβολίζει τον αριθμό των στρωμάτων που η Κουνταλίνι έχει ενεργοποιηθεί. Μερικές φορές μπορεί να δείτε ένα άγαλμα ενός γιόγκι διαλογισμό, με μια, τρεις ή πέντε κόμπρες να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του. Αλλά σπάνια θα δείτε ένα γλυπτό που δείχνει επτά κόμπρες πάνω από το κεφάλι του γιόγκι. Επτά κόμπρες συμβολίζουν μια πολύ προχωρημένη ψυχή, ένα μεγάλο πνευματικό δάσκαλο.
Στην Κίνα, ένας σοφός που έχει αφυπνίσει πλήρως την ενέργεια Κουνταλίνι και την έχει κατακτήσει, αντιπροσωπεύεται από ένα άτομο που ιππεύει ένα δράκο. Για το λόγο αυτό ορισμένοι πίνακες απεικονίζουν την Μποντισάτβα Kuan Yin με αυτόν τον τρόπο.
Στην Αίγυπτο, η αφύπνιση της ενέργειας Kundalini, η οποία έχει αυξηθεί μέχρι το κέντρο της κεφαλής, συμβολίζεται με ένα φίδι στην κεφαλή του Φαραώ.

Ποια είναι η χρήση της ενέργειας Κουνταλίνι στην πνευματική πρακτική;

Σεξ: Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για το πώς να ικανοποιήσεις μια γυναίκα

womsexstogia.jpg
Η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας αποτελεί για τους περισσότερους άντρες ένα «μυστήριο» με το οποίο μάλλον προτιμούν να μην ασχοληθούν. Ωστόσο, το μόνο μυστήριο που υπάρχει στο τι ικανοποιεί μια γυναίκα στο σεξ, είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλες τις γυναίκες.

Η κάθε γυναίκα έχει την προσωπική της σεξουαλική ιδιοσυγκρασία, με τα δικά της "θέλω", φαντασιώσεις κι επιθυμίες.  Αυτό ακριβώς είναι που δυσκολεύονται να αντιληφθούν πολλοί άντρες, κι έτσι γεννιούνται πολύ εύκολα κάποιοι μύθοι:

Μύθος 1 - Εάν ο άνδρας έχει αρκετά μεγάλο μόριο, η γυναίκα θα έχει κολπικό οργασμό. 
Η αλήθεια: Μόνο ένα 15% των γυναικών έχει κολπικό οργασμό. Κι ανάμεσα σε αυτές, οι περισσότερες πετυχαίνουν μεγάλο βαθμό ερεθισμού με τα προκαταρκτικά κι όχι με την κυρίως πράξη. Οι ίδιες αισθάνονται ερωτικές ζώνες πολλά σημεία του σώματός τους, που αν τα ανακαλύψει ο άντρας, ο οργασμός τους είναι κι έντονος και γρήγορος στην επίτευξή του.

Μύθος 2 -  Εάν η στύση του άντρα διαρκεί ώρες, η ικανοποίηση της γυναίκας είναι εξασφαλισμένη
Η αλήθεια: Παρά τα όσα εσφαλμένα έχει κάνει βεβαιότητα στο μυαλό των αντρών η βιομηχανία του πορνό, για τις περισσότερες γυναίκες ακόμα και τα 30 λεπτά διάρκειας σεξουαλικής επαφής θα ήταν υπερβολικά. Η τριβή που προσφέρει ευχάριστη αίσθηση στην αρχή της πράξης, θα αρχίσει να γίνεται μετά τα πρώτα 15 λεπτά ενόχληση και ίσως και πόνος αφού τα επίπεδα ερεθισμού της δύσκολα παραμένουν στο αρχικό αυξημένο επίπεδο. Ο μέσος όρος ικανοποιητικής οργανικά αποδοχής χρόνου τριβής δια της επαφής είναι 8 λεπτά για την γυναίκα.

Μύθος 3 – Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι φοβερά απογοητευτική για τις γυναίκες.
Η Αλήθεια: Αυτό που είναι πράγματι απίστευτα απογοητευτικό για την κάθε γυναίκα είναι ότι αυτή συνοδεύεται από τους άντρες από την απόσυρσή τους από το ερωτικό παιχνίδι. Εάν ο άντρας συνεχίσει να παίζει ερωτικά με την σύντροφό του ακόμα και μετά από μια πρόωρη εκσπερμάτισή του, καμία απογοήτευσή της δεν θα υπάρξει.

ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Δε χρειάζεται να επιστρατεύσεις γνωμικά, παροιμίες και επιχειρήματα για να της εξηγήσεις το λόγο που την άνοιξη τη θες περισσότερο. Αρκεί να ξέρεις πώς να τη ρίξεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Η βασική σας διαφορά είναι ότι εκείνη δεν έχει όρεξη για σεξ 24 ώρες το 24ωρο. Αλλά ακόμα κι αν δεν το πολυπιστεύεις, το φταίξιμο δεν είναι δικό της. Ο υποθάλαμος, η περιοχή του εγκέφαλου που ρυθμίζει τη σεξουαλική διάθεση, είναι 2,5 φορές μικρότερος στις γυναίκες απ’ ό, τι στους άντρες, σου εξηγεί η Louann Brizendine, νευροψυχίατρος και συγγραφέας των βιβλίων The Male Brain και The Female Brain. «Ο άντρας εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο που είναι έτοιμος να κάνει σεξ με την πρώτη ευκαιρία, σου λέει. Ενώ οι γυναίκες διαλέγουν σύντροφο με τελείως διαφορετικό τρόπο: Από τον τρόπο που μιλάς, μαθαίνοντας πράγματα για σένα, από το πόσο άνετα νιώθουν μαζί σου, κλπ. Αυτό συμβαίνει γιατί η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι τόσο επικίνδυνες, επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες, που οι γυναίκες αναγκάζονται να διαλέξουν έναν άντρα που θα μπορεί να τις στηρίξει. Παράκαμψε τα εμπόδια που σου βάζει η φύση με τις παρακάτω συμβουλές.

Η γενιά μου λέει «παρακαλώ» και «ευχαριστώ»

Πέρα από το ότι είναι ευγενικό, το να λέτε 'ευχαριστώ' και 'παρακαλώ' είναι ένας τρόπος να εκφράσετε το σεβασμό σας για τους άλλους και έχει θετική επίδραση και σε εκείνους και σε σας.


Το να ανήκετε στη γενιά που λέει «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» σημαίνει ότι έχετε αξίες που ξεπερνούν την απλή ευγένεια. Σημαίνει ότι σέβεστε τους άλλους και συμπεριφέρεστε σε αυτούς όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται.
Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι πολλές από αυτές τις υγιείς συνήθειες εξαφανίζονται.
Ίσως είμαστε τόσο πολυάσχολοι στη ζωή μας που φαίνεται να μην υπάρχει χρόνος για να πούμε «παρακαλώ». Ή, επειδή επιθυμούμε να δώσουμε τα πάντα στα παιδιά μας, αυτά έχουν μάθει να θεωρούν τα πράγματα δεδομένα και δεν μπορούν να τα εκτιμήσουν πραγματικά.
Δεν θα πρέπει να γενικεύουμε λέγοντας ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει χάσει εντελώς αυτή τη θεραπευτική συνήθεια.
Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι οι λέξεις «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» είναι δωρεάν, δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά έχουν μεγάλη αξία.
«Παρακαλώ» και «ευχαριστώ»: δύο αξίες που αξίζει να μεταδώσουμε
Περιέργως οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να λένε «ευχαριστώ» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες: thanks, grazie, merci, danke, obrigado, ευχαριστώ, spasiba, arigato, shokran… Ωστόσο ξεχνάμε να το πούμε στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.
Μερικές φορές ξεχνάμε να πούμε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» όταν είμαστε με τους γονείς, το σύντροφο, τους φίλους ή τα παιδιά μας, επειδή θεωρούμε ότι δεν αξίζει, ότι θα πρέπει να εξυπακούεται επειδή τους αγαπάμε.
Αυτό δεν είναι σωστό επειδή, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι λέξεις αυτές είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά γράμματα.
Συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματά μας, σε σημείο που έχουν γίνει δύο ισχυρές εκφράσεις της γλώσσας μας που μας είναι απαραίτητες.

Χυμοί που καθαρίζουν τα νεφρά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Χάρη στις διουρητικές ιδιότητές του, ο συνδυασμός του λεμονιού με το καρπούζι βοηθά το σώμα σας να εξαλείφει τις τοξίνες. Σας διατηρεί ενυδατωμένους και προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.
xumoi



Ο υγιεινός τρόπος ζωής προωθεί τη σωστή λειτουργία των νεφρών και την καλή κυκλοφορία του αίματος και χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες.
Όταν αποφεύγουμε την καθιστική ζωή, το κάπνισμα και ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά κερδίζουμε χρόνια ζωής. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το γιατρό σας για τακτικά τσεκάπ!
Όπως ήδη γνωρίζετε, η φύση μάς προσφέρει τόσα πολλά υλικά που μπορούν να ενισχύσουν την εσωτερική ισορροπία του σώματός μας, να βοηθήσουν τα νεφρά μας να λειτουργούν σωστά και να προωθήσουν την κατάλληλη ροή του αίματος.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα από κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και όταν τα καταναλώνετε τακτικά μπορούν να βελτιώσουν απίστευτα την υγεία σας. Στο σημερινό άρθρο, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο γευστικούς και θρεπτικούς φυσικούς χυμούς που μπορείτε να απολαμβάνετε.
Είστε έτοιμοι να τους σημειώσετε;

Χυμός με καρότο, λεμόνι και αγγούρι

Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Κάποια τρόφιμα καλό είναι να μην μπαίνουν στο ψυγείο.

Μπορεί όλοι από συνήθεια και θεωρώντας ότι είναι το καλύτερο να αποθηκεύουμε τα πάντα στο ψυγείο, ωστόσο, όχι μόνο οι συνθήκες που επικρατούν εκεί δεν είναι οι ιδανικότερες για όλα τα τρόφιμα αλλά υπάρχουν και κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο.
Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, όπως σημειώνει το Click@life.gr, είναι τα εξής:
  1. Ντομάτες
    Στο ψυγείο χάνουν τη φρεσκάδα και τη σφριγιλότητά τους. Για να μην χαλάσουν τοποθετείστε τις σε μέρος φωτεινό. Προσέξτε, όμως να μην τις χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου.
  2. Πατάτες
    Το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη οπώτε σίγουρο το ψυγείο δεν αποτελεί το ιδανικό αποθηκευτικό χώρο για τις πατάτες. Προτιμείστε να τις αποθηκεύσετε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  3. Κρεμμύδια
    Τα κρεμμύδια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
  4. Σκόρδα
    Πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
  5. Αβοκάντο
    Εαν το αβοκάντο που αγοράσατε ήταν άγουρο τότε δεν πρέπει να μπει στο ψυγείο καθώς θα καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία ωρίμανσής του. Αν, από την άλλη πλευρά, το αβοκάντο είναι ώριμο τότε θα μπορούσε να μπει στο ψυγείο.
  6. Βασιλικός
    Αν ο βασιλικός μπει στο ψυγείο θα μαραθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί είναι να το βάλετε σε μια κούπα με νερό που θα ανανεώνετε κάθε μια, με δυο μέρες και πάντα μακριά από το φώς το ήλιου.

Το μυστήριο με την εξαφάνιση της θρυλικής λεγεώνας των Ρωμαίων στη Μ. Βρετανία



5.000 άνδρες χάθηκαν κυνηγώντας βαρβαρικά φύλα και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους, ούτε καν από τον οπλισμό τους!

Το τείχος του Αδριανού στη Μεγάλη Βρετανία είναι η απόδειξη ότι οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιμετωπίσουν τα βαρβαρικά φύλα του βορά, σύμφωνα με τους ιστορικούς. Γι αυτό έφτιαξαν το τείχος για να προστατευτούν.


Ακόμα και η ένατη, η πιο τρομερή και σκληρή μονάδα του ρωμαϊκού στρατού, όταν έφτασε στο βρετανικό βορρά, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Πέντε χιλιάδες επίλεκτοι άνδρες χάθηκαν και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος, ούτε καν από τις ασπίδες ή τα σπαθιά τους, με τα οποία είχαν γίνει μια θρυλικά καταδρομική μονάδα.

Η εξαφάνιση της ενάτης

 Η επεκτατική πολιτική που ακολουθούσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πραγματοποιούταν χάρη τον ισχυρό και άρτια εκπαιδευμένο στρατό της. Η κατάκτηση της Βρετανίας ήταν διακαής πόθος των Ρωμαίων από την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα. Την εποχή του αυτοκράτορα Κλαύδιου, συγκεντρώθηκε μεγάλη στρατιωτική δύναμη ώστε να καταλάβει τη Βρετανία, που θεωρούνταν ισχυρός αντίπαλος. Έστειλε συνολικά τέσσερις λεγεώνες με χιλιάδες στρατιώτες. Ανάμεσά τους ήταν η 9η λεγεώνα, που αποτελούσε την αφρόκρεμα του ρωμαϊκού στρατού. Είχε ιδρυθεί το 65 π.Χ. στην Ισπανία με το όνομα «Ένατη Ισπανική» με επικεφαλής τον Ιούλιο Καίσαρα. Αποτελούταν από 5.000 στρατιώτες και θεωρούταν η πιο δυνατή μονάδα του στρατού. Ξεχώριζε για τον βαρύ εξοπλισμό, τους καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες και την αποτελεσματικότητα της στο πεδίο της μάχης. Η 9η λεγεώνα θεωρούταν ανίκητη γι’αυτό επιλέχθηκε από τον Κλαύδιο για το δύσκολο έργο της κατάκτησης της Βρετανίας.

To Ιερό Θηλυκό και η δυτικη εσωτερική παράδοση, Η Επιστροφή της Μεγάλης Θεάς



Κοσμικές Εποχές της Αιωνικής Θάλλασσας
Τον περασμένο αιώνα η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας πολλών φρικαλεοτήτων αλλά και γεγονότων που σήμαναν την πρόοδο της φυλής με την εισαγωγή φαινομενικά νέων ιδεών και αντιλήψεων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μερικές από αυτές ήταν η ισότητα των δύο φύλων,η χειραφέτηση της γυναίκας το δικαίωμα ψήφου στο θηλυκό γένος που είχα φυσικά ως αποτέλεσμα την σεξουαλική απελευθέρωση στον δυτικό κόσμο. Η Γυναίκα άρχισε να αποκαθίσταται και αποκτά ισότιμη θέση δίπλα στον μέχρι τότε κυρίαρχο άντρα, εξάλλου τότε αναπτύχθηκε το φεμινιστικό κίνημα το οποίο γιγαντώθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς και φυσικά επανήλθε στο πνευματικό προσκήνιο η λατρεία του Θηλυκού με την ανάπτυξη πνευματικών κινημάτων-θρησκειών όπως η Wicca που έδωσαν έμφαση στην Λατρεία της Μεγάλης Θεάς. Πιστεύετε ότι η θηλυκή επανάσταση και η άνοδος του Θείου Θηλυκού και της γυναίκας συνέβη για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πατριαρχικής δομής της κοινωνίας; Λάθος! Υπήρξε και στο Παρελθόν όχι μόνο παρόμοια άνοδος αλλά και κοινωνίες με καθαρά μητριαρχική δομή……

Γιατί όμως συμβαίνουν αυτές οι εναλλαγές μεταξύ του αρσενικού και του θυληκού στοιχείο τόσο κοινωνικά όσο και πνευματικά Υπάρχει μια απόκρυφη θεωρία που εξηγεί αυτό το γεγονός, πρόκειται για την Θεωρία της εναλλαγής των κοσμικών εποχών .Ο ‘Ιππαρχος ανακάλυψε ότι μια από τις 14 κινήσεις της Γης είναι η κυκλική κίνηση του πολικού της άξονα ο οποίος διαγράφει έναν γεωμετρικά τέλειο κώνο μέσα σε διάστημα 25.800 χρόνων μέσα σε αυτήν την περίοδο η οποία ονομάστηκε κοσμικό έτος πραγματοποιούνται οι λεγόμενες μεταπτώσεις των ισημεριών κάθε 2.150 περίπου χρόνια τα οποία σχηματίζουν τον λεγόμενο πλατωνικό Μήνα οποίος βρίσκεται κάτω από την επίδραση του ζωδίου στο οποίο γίνεται η ισημερία, διάφοροι λαοί της μεσοποταμίας πίστευαν επίσης ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός κοσμικών ετών σχηματίζει μια μεγαλύτερη περίοδο η οποία ονομάζεται “Μεγάλος Ενιαυτός”. Η Αρχή κάθε εποχής ονομάζεται αυγή και το τέλος νύχτα έτσι σήμερα βρισκόμαστε στην νύχτα της εποχής των ιχθύων ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήδη έχει μπει η εποχή του Υδροχόου.

Κάθε εποχή λοιπόν έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και το δικό της πάνθεο, για παράδειγμα η εποχή του Καρκίνου σηματοδότησε την ανάπτυξη της Σεληνιακής Λατρείας και της Θεάς. Επίσης κάθε εποχή έχει το δικό της μαγικό τύπο με τον οποίο συμβαδίζει όχι μόνο η ατομική απόκρυφη αντίληψη αλλά και το σύνολο του εκάστοτε πολιτισμού έτσι στην εποχή των ιχθύων ήταν σε ισχύ ο τύπος ΙΑΟ(λένε οτι είναι τα αρχικά των λέξεων Ισιδα Αποφις όσιρης παρόλο που δεν αποδέχονται όλοι αυτήν την ερμηνεία)όπου παραπέμπει στην θυσιαστική λατρεία και στην Θεϊκή Θυσία..Στις διάφορες λοιπόν αυτές εποχές η Θεά λατρεύτηκε με τρεις μορφές οι οποίες αντιστοιχούν στις τρεις μορφές ανάπτυξης του θηλυκού γένους έτσι η Θεά αναγνωρίστηκε πρώτα ως παρθένας πολεμίστριας,ως αγαπημένη Μητέρα και ως Σοφή Γραία. Σήμερα η νύχτα των ιχθύων σηματοδοτεί την αυγή της υδροχοικής εποχής που θα είναι μια εποχή η οποία θα φέρει πίσω με διάφορους τρόπους την Λατρεία της Θεάς ως Μεγάλης Μητέρας και θα επαναπροσδιοριστεί το θηλυκό που θάφτηκε και υποβαθμίστηκε συνειδητά κάτω από την πατριαρχική δομή του Χριστιανισμού. Περισσότερα ως προς την θεωρία των εποχών θα βρείτε στο Βιβλίο του Lon Milo Duquette “Άγγελοι,Δαίμονες και Θεοί της Νέας Χιλιετίας” που κυκλοφόρησε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

Φθινοπωρινή ισημερία: Οι αρχαίες γιορτές, τα Μυστήρια και τα έθιμα του Σεπτέμβρη

Φθινοπωρινή Ισημερία
Ο Σεπτέμβριος είναι ο ένατος μήνας του Γρηγοριανού ημερολογίου και ο πρώτος του φθινοπώρου. Στο αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο έβδομος (septem, εξ ου και το όνομά του), ωστόσο όταν μετακινήθηκε στο ημερολόγιο, δεν άλλαξε όνομα.
Στην Αρχαία Ρώμη τον Σεπτέμβριο εορταζόταν ο Δίας και η 1η Σεπτεμβρίου ήταν κάτι σαν τη δική μας Πρωτοχρονιά. Την ονόμαζαν Indictio (Ινδικτιώνα) που σημαίνει «κατανομή των φόρων». Μήπως και στα χρόνια μας ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο μήνας που πληρώνουμε την Εφορία;..
Επίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την αρχή του εκκλησιαστικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου με τη λειτουργία της Ακολουθίας της Ινδίκτου. Ακόμη, σε πολλά μέρη της Ελλάδας η 1η Σεπτεμβρίου θεωρείται Η Μέρα του Χρονικογράφου: είναι η μέρα που ο Χάρος ανοίγει το τεφτέρι του και γράφει μέσα τα ονόματα των ψυχών που θα πάρει στη διάρκεια του έτους -φόρος αίμαστος ετούτος εδώ... Στην Κρήτη εκείνη η μέρα είναι αφιερωμένη στη Μαντική: βάζουν ένα καρύδι στην ταράτσα αποβραδύς «να το δουν τα άστρα» και το πρωί της 1ης Σεπτέμβρη το σπάνε. Αν είναι καθαρό και βγει ολόκληρο, η οικογένεια θα είναι γερή όλο τον χρόνο.
Ο Ιωάννης Ασημακόπουλος γράφει για τον Σεπτέμβριο: «Πρώτος μήνας του Φθινόπωρου ο Σεπτέμβριος, αλλά και Πρωτόμηνας του εκκλησιαστικού χρόνου. Αρχή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου εκκλησιαστικού έτους. Είναι ο έβδομος μήνας στο μηνολόγιο των Ρωμαίων και αντίστοιχος προς τον Αττικό Βοηδοδρομιώνα. Εκλαϊκευμένα ονοματίζεται Σεπτέβρης, Σεπτέμπρης ή Θεσέμπρης. Από τις γιορτές που συναντάμε σ’ αυτόν ονοματίζεται Σταυρός, Σταυριάτης ή Αι Νικήτας. Αλλά Τρυγητής και Βεντεμάς (βένδεμα: ο τρύγος και κάθε συγκομιδή) λόγω του τρύγου ή Σποριάρης λόγω της προετοιμασίας για τη σπορά. 
»Στη συνείδηση των ανθρώπων της υπαίθρου είναι ο μήνας του τρύγου, που του δίνει χαρά το ξεφάντωμα στ’ αμπέλια. Που του δίνουν γεύση τα μουστόγλυκα, οι μουσταλευριές, τα μουστοκούλουρα και οι μουστολαμπάδες από μουστόμελο (πετιμέζι) και καρύδια. Που του δίνουν άρωμα τα ώριμα φρούτα, και χρώματα τα φύλα που σιγά - σιγά κιτρινίζουν για να πέσουν.
»Όμως στην ψυχή όλων μας ο Σεπτέμβρης, συνδέεται με το πρώτο καρδιοχτύπι από το πρώτο κουδούνισμα ή τη δασκαλοκαμπάνα παλιότερα, της πρώτης ημέρας μας στο σχολείο…».
Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ, Η ΟΡΦΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Υπέρταση: Πόσες φορές την εβδομάδα κάνει να τρώτε πατάτες


υπέρταση

Δεν έχει σημασία αν είναι σε μορφή πουρέ, ψητές, βραστές, ή τηγανητές, οι πατάτες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες, αν εκείνες καταναλώνουν περισσότερες από τρεις μερίδες την εβδομάδα, σύμφωνα με μια 20ετή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, σχετικά με τον αντίκτυπο της πατάτας στην υπέρταση.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ένα 11% αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση μεταξύ εκείνων των γυναικών που κατανάλωναν βραστές, ψητές, ή σε μορφή πουρέ πατάτες τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με άτομα που κατανάλωναν πατάτες λιγότερο από μία φορά το μήνα.
Η αύξηση στον κίνδυνο για υπέρταση ήταν ακόμη μεγαλύτερη για όσους καταναλώνουν τηγανητές πατάτες περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα, αφού υπολογίστηκε στο 17%, τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες.
Αν και τα αποτελέσματα μιας τόσο σημαντικής έρευνας, πρέπει να επαληθευτούν από άλλες παρόμοιες, εντούτοις η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ Lea Borgi, από το νοσοκομείο Brigham and Women's πρότεινε να καταναλώνουμε γενικά λιγότερες από τέσσερις μερίδες πατάτες την εβδομάδα.
Και πρόσθεσε: “Αν καταναλώνετε πέντε μερίδες πατάτες την εβδομάδα, τότε θα πρέπει να μην τρώτε καμία άλλη μερίδα αμυλούχων λαχανικών, όπως γλυκοπατάτες, καλαμπόκι ή αρακά”.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ… ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Σκέψου πώς ένας κόκκος άμμου μπαίνει μέσα στο κέλυφος του στρειδιού και πληγώνει το στρείδι. Ένα υγρό εκκρίνεται που αρχίζει να επενδύει αυτόν τον κόκκο της άμμου με σκοπό να προστατέψει το στρείδι από περαιτέρω βλάβη. Με χρόνο και πίεση, ένα ανεκτίμητο μαργαριτάρι (και ανακούφιση από τον πόνο) δημιουργείται. Το στρείδι δεν καταφέρνει τίποτα αξιόλογο, εκτός αν είναι το πρώτο που πληγωθεί. Ακριβώς όπως το ατσάλι αποκτά την δύναμη του μόνον αφού περάσει μέσα από την φλεγόμενη κάμινο, και ακριβώς όπως ο άνθρακας μετατρέπεται σε διαμάντια μόνον μετά από αιώνες πίεσης και τριβής, έτσι και οι άνθρωποι (όπως ΕΣΥ!) μπορούν να γίνουν και γίνονται δυνατοί μέσα από τις δοκιμασίες της ζωής!
Του Lewis Timberlake
«Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα πριν γίνουν εύκολα» - Thomas Fuller
«Αγωνίσου ακόμα έναν γύρο. Όταν τα πόδια σου είναι τόσο κουρασμένα που πρέπει να τα σύρεις πίσω στο κέντρο της αρένας, πάλεψε έναν ακόμη γύρο! Όταν είσαι τόσο κουρασμένος που θέλεις να τα παρατήσεις, πάλεψε έναν ακόμη γύρο! Όταν νιώθεις ότι έχει κτυπηθεί και νικηθεί από τις θύελλες της ζωής, πάλεψε έναν ακόμη γύρο. Όταν είσαι εξαντλημένος, κουρασμένος, και τελειωμένος, πάλεψε έναν ακόμη γύρο!» - James Corbett
«Να βλέπεις κάθε λάθος που κάνεις σαν προσόν» - Paul J. Meyer

Πλημοχόη



Η λέξη «πλημοχόη» πιθανότατα προέρχεται από το ρήμα «πίμπλημι», γεμίζω, και το ουσιαστικό «χοή», σπονδή. 

Μια δεύτερη εκδοχή συνδέει το αγγείο με ιεροτελεστίες σχετικές με την παλίρροια και τη σελήνη. 

Πρόκειται για αγγείο πλατύ, με κυρτό περίγραμμα και κάλυμμα, που στηρίζεται σε κεντρικό πόδι. 

Στην ελληνική κεραμική εμφανίστηκε στα τέλη του -7ου αιώνα και εξέλιπε στις αρχές του -4ου αιώνα.

 Ίσως το κομψότερο αγγείο της ομάδας της, η πλημοχόη, όπως ο κώθων και η τριποδική πυξίδα, ανήκει στα εξάλειπτρα. 

Δοχείο καλλυντικών που περιέχει αλοιφή, το εξάλειπτρον είναι παράγωγο του ρήματος «εξαλείφω», δηλαδή: αλείφω εντελώς, επιχρίω. 

Ο Beazley διέκρινε δυο τύπους πλημοχόης ανάλογα με το πλάτος του ποδιού και τη βάση του αλλά οι αγγειογραφίες πρόσθεσαν και άλλους. 

Τι απαντάμε στην πιο συχνή ερώτηση της ζωής μας: “Τι κάνεις;”

“τι κάνεις;”
Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το θέμα αυτό, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι η ερώτηση “Τι κάνεις;” είναι η πιο κοινή και συχνή ερώτηση που θα ακούσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε είστε οι ίδιοι που την απευθύνετε σε κάποιο άλλο άτομο, είτε καλείστε διαρκώς να απαντήσετε εσείς σε αυτήν.
Αν το σκεφτείτε λίγο, η ερωταπάντηση στο “τι κάνεις;” μοιάζει με ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο από σκηνή της καθημερινότητας.
- Τι κάνεις;
- Καλά, μια χαρά, εσύ;
Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω στιχομυθία; Δεν χρειάζεται καν να σταματήσετε και να σκεφτείτε αν είστε πραγματικά είστε καλά ή όχι. Μα ούτε και το άτομο που σας ρωτάει δεν έχει πραγματικά αναλογιστεί την πιθανή απάντησή σας. Αυτό που συμβαίνει είναι να εκτελείται απλά ένα σενάριο ανταλλαγής κοινότυπων αστεϊσμών, που δεν επιφέρουν καμία πραγματική επικοινωνία.
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνατε αν αυτή η ερώτηση απαντιόταν κάθε φορά με ειλικρίνεια; Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις θα περνούσαν σε ένα άλλο, πολύ πιο ουσιαστικό επίπεδο. Σίγουρα θα μας έβγαζε από τον προφορικό μας λήθαργο.
Δείτε τι άλλο προσθέτει σε αυτό το θέμα, το οποίο ελάχιστοι από εμάς αναλογιζόμαστε στην σωστή του έκταση, η δρ Susan Krauss Whitbourne, καθηγήτρια Επιστημών Ψυχολογίας και Εγκεφάλου στο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ:

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ...Ο ΘΕΟΣ ΙΑΚΧΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ



«Να, τι διηγείται ένας Αθηναίος εξόριστος, ο Δίκαιος του Θεοκύδη, ο οποίος θεωρείτο από τους Μήδους ως σημαίνον πρόσωπο. 

Την εποχή που η ύπαιθρος χώρα της Αττικής μετά την εκκένωση των Αθηνών ελεηλατείτο από τον πεζικό στρατό του Ξέρξη, αυτός έτυχε τότε να είναι στο Θριάσιο πεδίο μαζί με τον Δημάρατο τον Λακεδαιμόνιο και είδαν, λέει, να έρχεται από την Ελευσίνα σκόνη (κονιορτός), σαν να τη σήκωναν καμμιά τριανταριά χιλιάδες άνδρες και απορούσαν, από ποιους τάχα να ήταν αυτή η σκόνη και , να σου,έξαφνα άκουσαν μια φωνή και τους φαινόταν πως ήταν η επίκληση των μυστών στον Ίακχο. 

Και ο Δημάρατος λέει, που δεν ήξερε τις θρησκευτικές τελετές της Ελευσίνος, τον ρώτησε από ποιον είναι αυτή η φωνή. 

Και εκείνος του απάντησε : «Δημάρατε, δεν γίνεται , κάποια μεγάλη συμφορά θα βρει τον στρατό του Βασιλέως. Είναι ολοφάνερο αυτό μια που δεν υπάρχει ψυχή στην Αττική, ότι η φωνή είναι του θεού και έρχεται από την Ελευσίνα να φέρει βοήθεια στους Αθηναίους και τους συμμάχους τους. Και αν μεν ξεσπάσει κατά την Πελοπόννησο, θα υπάρχει κίνδυνος για τον Βασιλέα και τον στρατό του που είναι στη στεριά, αν πάλι διευθυνθεί προς τα πλοία που είναι στη Σαλαμίνα, τότε ο Βασιλιάς κινδυνεύει να χάσει τον στόλο του. Όσο για την εορτή αυτή, οι Αθηναίοι την εορτάζουν κάθε χρόνο προς τιμήν της Μητρός και της Κόρης και κατ΄αυτήν όποιος θέλει απ΄αυτούς και τους άλλους Έλληνες μυείται στα Μυστήρια. Και η φωνή αυτή που ακούς είναι εκείνη που φωνάζουν κατά την εορτή αυτή επικαλούμενοι τον Ίακχο».

Σε αυτά απάντησε ο Δημάρατος:

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα αυγά, σύμφωνα με την επιστήμη

αυγά

Τα αυγά είναι μια φθηνή, αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και διάφορα θρεπτικά ιχνοστοιχεία.
Τούτου λεχθέντος, ο τρόπος που μαγειρεύετε τα αυγά μπορεί να επηρεάσει το προφίλ των θρεπτικών τους συστατικών.
Το μαγείρεμα των αυγών κάνει κάποια θρεπτικά συστατικά πιο εύπεπτα
Ένα παράδειγμα αυτού είναι η πρωτεΐνη στα αυγά. Μελέτες έχουν δείξει ότι γίνεται πιο εύπεπτη, όταν θερμαίνεται. Μάλιστα, μια μελέτη έδειξε ότι το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί το 91% της πρωτεΐνης στα μαγειρεμένα αυγά, σε σύγκριση με μόνο το 51% στα ωμά.
Αυτή η αλλαγή στην πεπτικότητα συμβαίνει επειδή η θερμότητα προκαλεί δομικές αλλαγές στις πρωτεΐνες. Στα ωμά αυγά, οι μεγάλες ενώσεις πρωτεΐνης είναι διαχωρισμένες η μία από την άλλη και κουλουριασμένες σε πολύπλοκες, περιστρεφόμενες δομές. Όταν οι πρωτεΐνες θερμαίνονται σπάνε οι δεσμοί που τις συγκρατούν και σχηματίζουν νέους δεσμούς με τις άλλες πρωτεΐνες γύρω τους. Αυτή η νέα τους μορφή είναι ευκολότερο για το σώμα σας να την αφομοιώσει.
Μπορείτε να δείτε αυτές τις αλλαγές να συμβαίνουν καθώς το ασπράδι και ο κρόκοαλλάζουν σύσταση από ένα παχύ “τζελ” σε μια ελαστική και σφριγηλή μορφή, όταν μαγειρεύετε τα αυγά.
Η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα της βιοτίνης. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή βιοτίνης, το οποίο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιείται στον μεταβολισμό του λίπους και της ζάχαρης. Είναι επίσης γνωστή ως βιταμίνη B7, ή βιταμίνη H.
Στα ωμά αυγά, μια πρωτεΐνη στο ασπράδι που ονομάζεται αβιδίνη κολλάει στην βιοτίνη και κάνει αδύνατον για το σώμα σας να την χωνέψει. Ωστόσο, όταν τα αυγά μαγειρεύονται, η θερμότητα προκαλεί δομικές αλλαγές στην αβιδίνη, η οποία πλέον δεν κολλάει στην βιοτίνη. Αυτό επιτρέπει στον οργανισμό να απορροφήσει τη βιοτίνη.
Το μαγείρεμα σε υψηλή θερμότητα μπορεί να καταστρέψει άλλα θρεπτικά συστατικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα