Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τα παράτησε όλα και έκατσε κάτω από ένα δέντρο, για να στοχαστεί το σύμπαν.

post-445

Εξακολουθούμε, όμως, στην καθημερινή μας ζωή ν’ αντιμετωπίζουμε ζητήματα που έχουν σχέση με τη ζωντάνια, τα χρήματα, τις σχέσεις, το σεξ, την πολιτική, την κοινωνία, την οικογένεια.
Στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει αυτά ακριβώς τα θέματα, ένας άνθρωπος προσπάθησε κάποτε ν’ απλοποιήσει τη ζωή του αφιερώνοντάς την στην ανακάλυψη του αιώνιου. Τα παράτησε όλα και έκατσε κάτω από ένα δέντρο, για να στοχαστεί το σύμπαν. Μοναδική του ιδιοκτησία ήταν ένα παληόρουχο που φορούσε. Και φυσικά, τον προσέγγισαν θαυμαστές και μαθητές.
Κάποια μέρα ανακάλυψε πως ένα ποντίκι έτρωγε το ρούχο του και ρώτησε τους μαθητές του, τι να κάνει.
“Πρέπει να βρεις μια γάτα, που να μπορεί να κρατήσει μακριά το ποντίκι,” τον συμβούλευσαν.
Κι αυτός πήρε μια γάτα.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ


%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%83
Ο πολεμιστής ξεκουράζεται στη λογική και εμπνέεται από την ενορατική σύνδεση με την ωκεάνεια  πηγή της αντίληψης.
Όταν ο πολεμιστής σκέπτεται, σκέπτεται με στρατηγική.  Τακτοποιεί τον εσωτερικό μονόλογο με  αρμονία και αισθητική και δένει όλες τις σκέψεις του με ένα σχοινί στον ασκό του Αιόλου, αφού τις έχει συνδέσει με άρρηκτο  μίτο και  στερεά λογική.
Ο πολεμιστής αποφεύγει τον χαώδη  εσωτερικό και εξωτερικό  μονόλογο διάλογο, γιατί εκεί που τρεμοπαίζει το σημειο συναρμογής τίποτα δεν μπορεί να κατανοηθεί και  από τα άγρια άλογα του Διομήδη θα καταβροχθισθεί.
Για να σκεφτεί σωστά ο πολεμιστής χρειάζεται ενέργεια. Είναι συνεπώς με την χρήση της  ενέργειας του, φειδωλός. Η σκέψη απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας  και η κατανόηση ακόμη, μεγαλύτερα.
Όταν η ενέργεια ξοδεύεται σε ανόητες ασχολίες, ναρκισσισμούς εγωμανές υπερβολές και απληστίες δεν  υπάρχει περιθώριο  σκέψης. Γι αυτό οι  πραγματικά σκεπτόμενοι άνθρωποι σπανίζουν, όπως και οι άνθρωποι της λογικής και αφθονούν τα  ψυχικά προβλήματα  συμπεριφοράς νοσηρής.
Όταν ο πολεμιστής φθάσει στα όρια της σκέψης σπρώχνει και  τη λογική  στα όρια της .
Αυτό σημαίνει πως έχει εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα της σκέψης του και των συλλογισμών του.

Πως να αναγνωρίσετε τον Οδυσσέα


Σύγχρονη Γνώση και Ομηρογνωσία
Αναζητώντας τον Οδυσσέα συμφώνως με το Ομηρικό Πνεύμα μη ψάχνετε να τον βρείτε στις συνηθισμένες  ορνιθοασχολίες συνηθισμένων ανθρώπων του σύγχρονου ορνιθοτροφείου γιατί θα απογοητευτείτε. Δεν είναι εκεί. Δεν ανήκει εκεί.
Δεν θα τον βρείτε στα γήπεδα να ουρλιάζει για μια  στρογγυλή μπάλα. Δεν θα τον βρείτε στις εκκλησίες να προσκυνάει. Δεν παίρνει μέρος σε νοσηρές τελετές και τελετουργίες. Δεν φωτογραφίζεται σε γραφικές παγανιστικές αρχαιογλοιωδίες . Δεν θα τον συναντήσετε σε πορνοσελίδες. Δεν έχει διασυνδέσεις, με θρησκευτικά παραθρησκευτικά κέντρα και τα πλοκάμια κρατικής και παρακρατικής  ανομίας.
Δεν θα τον δείτε να γλύφει τις εξουσίες. Να ωρύεται στο ΦΒ για τα κακώς κείμενα σε άχρηστη εκτόνωση, σκοτώνοντας τον χρόνο του, να βρίζει να χυδαιολογεί,να γράφει συνεχώς  με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ανορθόγραφα. Να σχολιάζει  βλακωδώς σε  σχόλια χωρίς ειρμό, λογική και συνοχή και χωρίς αισθητική. Να αφήνει σεξουαλικά  σεξιστικά υπονοούμενα  για μια γυναίκα , να κάνει επιδείξεις ανδρισμού και πατριδοκαπηλείας. Να διυλίζει τον κώνωπα σε ανούσια κριτική.Να ποζάρει αυτάρεσκα σε ανόητες φωτογραφίες άνευ νοήματος και σημασίας.
Δεν θα τον  συναντήσετε σε πολλές σελίδες και πολλά Like. Δεν αγοράζει like και δεν πουλάει. Δεν αγοράζει τον έρωτα,  τους φίλους, δεν εξαγοράζει ανθρώπους   και δεν τους πουλάει.  Έχει λίγους φίλους και καλούς, αλλά αληθινούς και τους κρατάει.
Ο σύγχρονος Οδυσσέας έχει μια άψογη ζωή διαδρομή με όλα του τα λάθη, αλλά ποτέ δεν εκπίπτει  σε πράξεις  χωρίς ήθος και αρετή. Η ζωή του είναι διάφανη, με άψογη αισθητική, η περιουσία του, το πόθεν έσχες, οι επιλογές του, η κοινωνική του   συναναστροφή. Είναι αδυσώπητα νηφάλιος και βαθιά καλλιεργημένος, οπωσδήποτε κοσμοπολίτης Ελληνικής καταγωγής.

ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΑΝΑ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ



Η ζωή είναι ένα απέραντο σχολείο. Υπάρχει ένα μάθημα για κάθε τι, το οποίο πρέπει να μάθετε. Όπως όμως τα άτακτα παιδιά στο σχολείο ασχολούνται με σκανταλιές, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή άλλων παιδιών, δεν προσέχουν τον δάσκαλο και μετά δεν προβιβάζονται και πρέπει να επαναλάβουν την ίδια τάξη, έτσι γίνεται και με τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι «κακά παιδιά» στο σχολείο της ζωής, μπλέκοντας συνέχεια σε προβλήματα γιατί δεν ακούν τον δάσκαλο. Η ζωή σάς διδάσκει όλη την ώρα. Είστε κακός μαθητής αν δεν προσέχετε. Σκεφτείτε το. Είναι η κεντρική ιδέα όσων θέλω να σας πω.
Τα «κακά παιδιά» που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις πρέπει να επιστρέψουν ξανά και ξανά και ξανά, μέσα στην ντροπή, για να αντιμετωπίσουν τα ίδια μαθήματα. Οι καλοί μαθητές ωστόσο γίνονται σοφοί άνθρωποι. Ο Χριστός, ο Κρίσνα, ο Βούδας και άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, αποφοιτώντας με επαίνους και γύρισαν στον Θεό. Δεν χρειάζεται να ξανάρθουν πια σ’ αυτό το σχολείο της ζωής εκτός αν, με τη δική τους ελεύθερη βούληση, γυρίσουν ξανά σαν Δάσκαλοι, «σωτήρες», για να βοηθήσουν άλλους.
Μετενσάρκωση σημαίνει ότι δεν ολοκληρώσατε την εκπαίδευσή σας. Έχετε ακόμα να περάσετε όλες τις βαθμίδες της φυσικής, νοητικής και πνευματικής εξέλιξης, που θα σας αποφέρουν το δίπλωμα της τελειότητας και της ελευθερίας.
Η μελαγχολία δεν είναι παρά η σκιά του χεριού του Θεού που το εκτείνει θωπευτικά. Μην το ξεχνάτε αυτό. Μερικές φορές, όταν ο Θεός πρόκειται να σας χαϊδέψει, πριν σας αγγίξει προβάλλεται μια σκιά από το χέρι Του. Γι’ αυτό όταν έρχονται προβλήματα, μη νομίζετε πως σας τιμωρεί. Το χέρι Του, που ρίχνει πάνω σας τη σκιά του, έχει μια ευλογία για σας καθώς σας προσεγγίζει για να σας φέρει πιο κοντά σ’ Εκείνον.

ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΞΥΠΝΑ!! – ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ


Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ.
Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Το εγώ πρέπει να υποχρεωθεί να ανέβει μέσω του ίδιου μονοπατιού της σπονδυλικής στήλης μέχρι να συνειδητοποιήσει τον αληθινό Εαυτό του ως ψυχή και μέχρι να ενωθεί ξανά η ψυχή με το Πνεύμα.
Ο γιόγκα δηλώνει ότι αυτή η εγκεφαλονωτιαία οδός είναι η μία ευθεία λεωφόρος που όλα τα κατελθόντα στη γη θνητά όντα πρέπει να ακολουθήσουν για την τελική άνοδο προς την απελευθέρωση.
Η ψυχή απατάται από τη συμπαντική αυταπάτη και γίνεται το περιορισμένο εγώ, το οποίο ταυτίζεται με το σώμα και τα αποκτήματα του σώματος. Η ψυχή, ως εγώ, αποδίδει στον εαυτό της όλους τους περιορισμούς του σώματος. Όταν ταυτιστεί μ’ αυτόν τον τρόπο, η ψυχή δεν μπορεί πλέον να εκφράσει την πανταχού παρουσία της, την παντογνωσία της και την παντοδυναμία της, ενώ έχει όλες τις δυνάμεις του Θεού. Φαντάζεται ότι είναι περιορισμένη – όπως ένας πλούσιος πρίγκιπας, που περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές σε κατάσταση αμνησίας, μπορεί να φαντάζεται ότι είναι πάμφτωχος.
Όταν όμως ένας πρίγκιπας που κοιμάται ονειρεύεται ότι είναι ζητιάνος και οδύρεται με αγωνία για την εξαθλίωσή του και την πείνα του δεν του λέτε: «Ζητιάνε, ξύπνα!». Του λέτε: «Πρίγκιπα, ξύπνα!».

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ… ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ


Μπορεί, ο Αμερικανός θεατρίνος P.T. Barnum (1810-1891) να έχει αφήσει τον κόσμο αυτό περισσότερο από εκατό χρόνια πριν, αλλά υπάρχει κάτι τόσο αξιότιμο, τόσο συναρπαστικό στην ιστορία της ζωής του ώστε συχνά αναφέρομαι σε αυτόν. Ο Barnum είχε ιδρύσει ένα από τα πρώτα πιο διάσημα τσίρκο στην Αμερική. Άφησε το σχολείο σε ηλικία οκτώ χρονών για να βοηθήσει στο κατάστημα του πατέρα του. Όταν ο πατέρας του πέθανε, ανέλαβε το κατάστημα και άνοιξε κάποιες άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις. Μια λανθασμένη επιχειρηματική συμφωνία άφησε τον Barnum πτωχευμένο στην ηλικία των 46 ετών. Αντί να τα παρατήσει, ο Barnum αποφάσισε να ανοίξει μια νέα επιχείρηση, ένα «Μουσείο Παραδοξοτήτων». Όταν το μουσείο κάηκε ολοσχερώς, αφήνοντας τον ακόμη μια φορά με χρέη, άνοιξε ένα περιπλανώμενο τσίρκο. Αλλά η κορυφαία στιγμή του ήλθε όταν στην νομοθεσία της πολιτείας του Connecticut πήρε θέση για την κατάργηση της δουλείας, λέγοντας, «Η ανθρώπινη ψυχή δεν είναι παιχνίδι. Μπορεί να κατοικεί μέσα στο σώμα ενός Κινέζου, ενός Τούρκου, ενός Άραβα ή ενός ιθαγενή – ακόμα και τότε είναι ένα αθάνατο πνεύμα!» Θεωρώ ότι ο P.T. Barnum γνώριζε κάτι για την ζωή, και σχετικά με το τι είναι σωστό και λάθος, που θα μπορούσε να μας ωφελήσει όλους!
Του Lewis Timberlake
«Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Οι άνθρωποι αλλάζουν για να μάθεις να αφήνεσαι. Τα πράγματα πάνε στραβά για να τα εκτιμάς όταν πάνε καλά και μερικές φορές καλά πράγματα καταρρέουν έτσι ώστε καλύτερα πράγματα να μπορούν να παρουσιαστούν». - Ανώνυμος

Πως γίνεται μια “κατά λάθος” επιδρομή, μου λες;

vomvardismoi-suria
Από τότε που βγήκε το συγνώμη γίναν όλοι γαϊδούρια, λέγαμε παλιά. Βέβαια… λέγαμε και το σύνθημα “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών”, αλλά… άσε τι λέγαμε και δες τι δεν λέμε σήμερα!
Κι εκεί που όλοι χαρήκαμε με την εκεχειρία στη Συρία, άντε λέμε, μπας και μπει κανένα τέλος στο δράμα του λαού της αλλά και στις επιπτώσεις που έχει αυτό σε άλλες χώρες, ξαφνικά οι ΗΠΑ έκαναν επιδρομή… κατά λάθος!
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, τουλάχιστον 62 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Η… “κατά λάθος” αεροπορική επιδρομή προκάλεσε και μία ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη: από την στιγμή που εξουδετερώθηκαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, άνοιξε ο δρόμος για να προελάσουν οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους και να καταλάβουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο πολιορκούσαν μέχρι χθες. Ωστόσο, εκπρόσωπος του συριακού στρατού δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν και τελικά απέκρουσαν την επίθεση των τζιχαντιστών.
Ο συνασπισμός των συμμάχων, υπό αμερικανική διοίκηση, παραδέχθηκε τις ευθύνες του. Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου εξέφρασε τη λύπη του «για ενδεχόμενο λάθος και ιδιαίτερα για τις ανθρώπινες απώλειες».
Όμως το επεισόδιο δεν τελειώνει εδώ. Λίγο αργότερα η Ρωσία, η οποία από κοινού με τις ΗΠΑ δρομολόγησε την τελευταία εκεχειρία για τη Συρία που έχει τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να επιληφθεί του ζητήματος σωθήκαμε τώρα!

«Κακός οιωνός» για την ειρήνευση

Αποδέξου ότι κάθε μέρα είναι η καλύτερη σου μέρα, κάθε στιγμή είναι η στιγμή σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποδέξου ότι κάθε μέρα είναι η καλύτερη σου μέρα, κάθε στιγμή είναι η στιγμή σου

Αν νιώθεις παγιδευμένος είναι μέσω του νου σου.
Αν νιώθεις ελεύθερος είναι μέσω του νου σου.
Μην το δώσεις στο νου σου για να αξιολογήσει πόσο καλή ήταν η μέρα.
Απλά να είσαι παρών. 
Να είσαι όπως το χώρο—δεν παλιώνει ποτέ, δεν έχει καμιά διάθεση.
Να είσαι όπως τον καθαρό καθρέφτη—δεν έχει γνώμες ούτε προτιμήσεις.
Δε λέει, "Θα ήθελα να αντανακλώ λουλούδια, αλλά όχι γενειάδες".
Ό,τι εμφανιστεί, το αντανακλά τέλεια.
Γι' αυτό μην τα παρατάς. Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες 
ο νου σου θα γίνει πιο ανάλαφρος, ανοιχτός και καθαρός. Γιατί; 

Ποιος είναι το "εγώ" που "Είμαι";

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιος είναι το "εγώ" που "Είμαι";

Ποιος είναι το "εγώ" που "Είμαι";
Αυτή η έρευνα χρησιμοποιεί πραγματικά τη ζωή σου και την ευφυϊα σου
για να αρχίσεις να κατανοείς τη φύση της Ύπαρξης,
για να αρχίσεις να εδραιώνεσαι μέσα στην Αλήθεια ως αυτό που είσαι
πέρα από απλές υποθέσεις.
Ακόμα κι αυτή η απλή ερώτηση έχει δύναμη.
Ποιος σου έδωσε την αίσθηση "εγώ είμαι";
Και ποιος είσαι εσύ που την αντιλαμβάνεσαι;
Είναι απλά εδώ.
Όλα όσα εγείρονται μέσα στο νου και στο σώμα
σε σκέψεις, αισθήματα, αναμνήσεις, και ούτω καθεξής,
όλες οι διανοητικές λειτουργίες, όλες οι βιολογικές λειτουργίες,
όλες οι κινήσεις του χρόνου και του χώρου—εμφανίζονται μπροστά σου.
Αυτό που τις αντιλαμβάνεται είναι το ίδιο το εγώ είμαι σου
—είναι όμως μόνο ένα άτομο;
Το άτομο πάντοτε αλλάζει,
αλλά κάτι έχει επίγνωση αυτών των αλλαγών ταυτόχρονα.
Αυτό που έχει επίγνωση της μεταβλητότητας του ατόμου,
μήπως Αυτό αλλάζει;
Αυτό που παρακολουθεί τη ζωή σου να εκτυλίσσεται,
που έχει επίγνωση του μεταβλητού, της ανήσυχης φύσης του νου,
που έχει επίγνωση οποιωνδήποτε αισθημάτων περηφάνειας ή ανασφάλειας ή οτιδήποτε απ' αυτά που προκύπτουν
με την αίσθηση του ατόμου που νομίζουμε ότι είμαστε·
όλα αυτά παρατηρούνται μέσα στο ίδιο σώμα—όλα αυτά είναι ορατά. 

Δες με τα δικά σου εσωτερικά αληθινά μάτια και επιβεβαίωσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δες με τα δικά σου εσωτερικά αληθινά μάτια και επιβεβαίωσε.

Εδώ όπως είσαι τώρα,
ποια είναι η εμπειρία σου;
Αυτό το τώρα, αυτό το τώρα του τώρα.
Το παρελθόν είναι παρελθόν—έφυγε!
Διαιωνίζεται μόνο μέσω της μνήμης,
όμως η πραγματικότητα αυτού που αποκαλείς παρελθόν είναι ανεπανάληπτη.
Το μέλλον—είναι μόνο μια ιδέα.
Κανένας δεν έχει βιώσει το μέλλον.
Βιώνεις μόνο το τώρα. Τι είσαι ακριβώς τώρα;
Οτιδήποτε έχει περάσει, με νόημα, έχει ενσωματωθεί στο τώρα.
Τα συντρίμια τελείωσαν· είσαι Εδώ, πλήρης και Ένας.
Αν δεν αγγίξεις το παρελθόν ή προβάλεις οποιαδήποτε ιδέα του μέλλοντος,
όπως είσαι αυτή τη στιγμή, χωρίς να πας στο νου,
ή να αναμιχθείς με αχρειάστες σκέψεις—ποιος είσαι;
Τι έχει συμβεί;
Πού υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα;
Ποια είναι η πραγματικότητα;
Εσύ είσαι Εδώ.
Αν κινηθείς Εδώ μέσα ως το ίδιο το Εδώ,
ακόμα και καθώς κινούνται τα πόδια σου, μπορείς να πεις ποτε θα φτάσεις στο "εκεί".
Τι είναι ακριβώς το "εδώ" ή το "εκεί" για αυτό που τα αντιλαμβάνεται και τα δύο;
Δε χρειάζεται καμιά φαντασία τώρα.
Δεν απαιτείται δημιουργικότητα.
Στο νηφάλιο σου είναι,
καμιά εικόνα δεν είναι αληθινή σε βάθος χρόνου.
Μην περιμένεις για την επόμενη ένδειξη,
την επόμενη κίνηση
ή την επόμενη εμπειρία
γιατί κι αυτή θα περάσει.
Εσύ είσαι Εδώ, απλά Εδώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα