Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ… (βίντεο)

sddefault

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Δημοσιεύτηκε στις 29/08/2016 και θυμίζει λίγο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αρκετοί άνθρωποι έιχαν εντοπίσει ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στον ουρανό πάνω από το Meckenheim της Γερμανίας το βράδυ της Δευτέρας 29/08/2016 .

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΜΑΣ


Όταν ονειρευόμαστε πως είμαστε γυμνοί ή όχι όσο πρέπει ντυμένοι μπροστά σε ξένους, το όνειρο αυτό δε συνοδεύεται συνήθως από κανένα συναίσθημα ντροπής. Επιβάλλεται όμως να ασχοληθούμε με ένα τέτοιο όνειρο μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει σ’ αυτό το συναίσθημα ντροπής και αμηχανίας, όταν θέλουμε να φύγουμε και να κρυφτούμε και όταν νιώθουμε πως είναι αδύνατο να κινηθούμε από τη θέση που βρισκόμαστε και είμαστε ολοκληρωτικά ανίσχυροι να μεταβάλουμε τη στενόχωρη αυτή κατάσταση...

Μόνο σ’ αυτή τη περίπτωση πρόκειται για τυπικό όνειρο. Διαφορετικά ο πυρήνας του περιεχομένου του μπορεί να περιλαμβάνει κάθε είδους περιπλοκές, ή μπορεί να τον αντικαθιστούν ατομικές προσθήκες. Το ουσιαστικό είναι ότι νιώθουμε ένα οδυνηρό αίσθημα ντροπής, που μας κάνει να θέλουμε να κρύψουμε την γύμνια μας, συνήθως με το να προσπαθούμε να φύγουμε από το μέρος εκείνο, αλλά είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε.
Η φύση και ο τρόπος που ξεντυθήκαμε είναι τις περισσότερες φορές ακαθόριστα. Ο ονειρευτής θα αφηγηθεί προφανώς τούτα: «Ήμουν με το πουκάμισο» αλλά η εικόνα πολύ σπάνια είναι σαφής. Στις περισσότερες περιπτώσεις η έλλειψη ρούχων είναι τόσο ακαθόριστη, που περιγράφεται στην αφήγηση του όνειρου με τούτα τα λόγια: «Μου φαίνεται πως ήμουν με τα εσώρουχα». Τις περισσότερες φορές η έλλειψη ενδυμασίας δεν ήταν τόσο σημαντική ώστε να εξηγείται το αίσθημα ντροπής που δοκιμάσαμε.
Για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε στον στρατό η γύμνια συχνά παραχωρεί τη θέση της στο αίσθημα πως φοράει μια στολή αντίθετη από τους κανονισμούς. «Ήμουν στο δρόμο χωρίς ξίφος και βλέπω να με πλησιάζουν κάποιοι αξιωματικοί» ή «δεν είχα γραβάτα» ή «φορούσα ένα πολιτικό παντελόνι καρώ» κ.λ.π.
Τα άτομα που μπροστά τους ντρεπόμαστε είναι σχεδόν πάντα ξένοι, που τα πρόσωπά τους παραμένουν ακαθόριστα. Στα τυπικά όνειρα ποτέ δε συμβαίνει τα ενδύματα που ενοχλούν εμάς τους ίδιους σε τέτοιο σημείο να κάνουν τους άλλους να μας χλευάσουν ή ακόμα και να μας παρατηρήσουν. Απεναντίας, οι άνθρωποι στο όνειρο έχουν αδιάφορο ύφος ή, όπως μπόρεσα να παρατηρήσω σε ένα ιδιαίτερο ζωντανό όνειρο, οι φυσιογνωμίες τους ήταν σοβαρές και άκαμπτες.

Εγώ εαυτέ μου θα στα πω κι εσύ αν θες, άκουσέ τα

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγώ εαυτέ μου θα στα πω κι εσύ αν θες, άκουσέ τα

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του πεποιθήσεις, -συνήθως όχι ολότελα δικές του,  δε γίνεται κιόλας κάνεις δε ζει μόνος του-, και σύμφωνα μ’ αυτές προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει τον εαυτό του.
Εγώ λοιπόν εαυτέ θέλω να σου μάθω πως μπορείς τα πάντα.
Δεν υπάρχουν όρια όσο κι αν θέλουν να σε περιορίσουν.
Τα όριά σου εσύ τα χτίζεις και εσύ τα γκρεμίζεις.
Θέλω να σου μάθω ότι ο άνθρωπος αλλάζει.
Τον αλλάζουν οι καταστάσεις και τα βιώματά του. Αλλάζει αν πονέσει πολύ, πληγωθεί, αγαπηθεί. Αλλάζει όμως κι όταν έρθει σε επαφή με προσωπικές αλήθειες, όσο μαθαίνει τον εαυτό του καλύτερα.
Θέλω να σου μάθω ότι όποιος φαίνεται χαμογελαστός,
δε σημαίνει πως είναι και καλά. Συνήθως πονά περισσότερο αλλά σιωπηλά.
Μη βλέπεις ότι σου δείχνουν.
Όταν χτίζεις άμυνες και τείχη δείχνεις απόρθητος και δεν αφήνεις τίποτα να σε πλησιάσει, δε σημαίνει όμως και πως γίνεται.
Φαίνεσαι άτρωτος ή ατσαλάκωτος αλλά τι κερδίζεις με το να είσαι φυλακισμένος στο κουτί του καθωσπρεπισμού;
Τι κερδίζεις αν σε προστατέψεις τόσο καλά και δεν πονέσεις; Ναι, είσαι σαν καινούριος. Είσαι όμως και χωρίς πληγές; Ή τις έθαψες ώσπου το πίστεψες;
Εγώ θέλω να σου μάθω να μην προτιμάς το να μένεις κάπου όπου δεν είσαι και πολύ καλά από το να μην πας εκεί που έχεις πονέσει, πληγωθεί.

H αβοήθητη μοναξιά του άντρα

H αβοήθητη μοναξιά του άντρα

“Ποτέ γυναίκα δεν κατάλαβε έναν άντρα” – Hamlet
Κι αφού η γυναίκα τον άντρα μονάχα να τον αγαπάει μπορεί και τίποτε άλλο, θα κάνω εγώ, ένας άντρας, το εγκώμιο γι’ αυτό το αυτοδημιούργητο θαύμα που είναι ο άντρας.

Χαριστικά θα βάλω πρώτη στη σειρά τη συμβολή της γυναίκας, που σίγουρα βοηθάει να συντελεσθεί, κυρίως με το ανεκτίμητο (και κατ’ εξοχήν γυναικείο) χάρισμά της, που είναι ο αλάθητος ρεαλισμός της.

Χωρίς αυτόν ο άντρας θα παράπαιε, ακόμα θα περιπλανιόταν, θα είχε χαθεί μέσα στις ομίχλες των επικών του φαντασιώσεων ­ ένα χάρισμα που η γυναίκα, αν το θελήσει, μπορεί να το μεταποιήσει σε θανάσιμο ανδροκτόνο εργαλείο ­ αν θελήσει να υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας το, όλες τις ευσυγκίνητες μυθολογίες, που χάρη σ’ αυτές και αποκλειστικά μ’ αυτές ο άντρας επιβιώνει.

Χειρώνακτας του πολιτισμού αλλά και εγκέφαλός του, έκτισε από την αρχή τον κόσμο με μέτρο τον άνθρωπο. Κι αν αυτός ο κόσμος φαίνεται να είναι ανδροπρεπής, εκεί που χρειάζεται γίνεται θηλυκός, πολύ τελειότερα απ’ ό,τι θα τον έπλαθε η ίδια η γυναίκα: χάρη στον άντρα η τέχνη κατοικήθηκε από εξαίσιες (αν και ανύπαρκτες) γυναίκες και πήραν γυναικείο όνομα οι πιο αυστηρές εξουσίες της ζωής ­ ενώ κράτησε για τον εαυτό του τον δυστυχισμένο ρόλο του ηττημένου, δηλαδή αυτός επωμίστηκε με αυταπάρνηση τη μεταφυσική μοίρα της ήττας που βαραίνει το ανθρώπινο γένος.

Δεν δέχθηκε χαρμόσυνους αγγέλους όπως η Θεοτόκος, δεν έπεσε σε ερωτική έκσταση όπως η Αγία Θηρεσία· ταπεινά κι αγόγγυστα υπηρέτησε τη θητεία του στα τάγματα του Θεού. Δεν είχε μεγαλομανιακές ακουστικές ψευδαισθήσεις όπως η Ιωάννα της Λορραίνης ­ ανώνυμος αφανίσθηκε σε ατέλειωτους και άδικους πολέμους (και καμιά δεν έχει σημασία ότι ο ίδιος τους ξεκίνησε), εξοντώθηκε σε ισόβιες δουλείες.

Σε ένα εγώ, χωρίς εσύ, κρύψαμε όλες τις αλήθειες..

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ένα εγώ, χωρίς εσύ, κρύψαμε όλες τις αλήθειες..



ΕΓΩ....σοβαρή λέξη και ίσως παρεξηγημένη.Άλλοι τη θεωρούν εγωιστική και άλλοι περιαυτολoγία. 
ΕΣΥ έχεις σκεφτεί ποτέ το ΕΓΩ σου; Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν το ΕΓΩ σου αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές;
ΕΓΩ έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται τους άλλους περισσότερο απο τον ίδιο μου τον εαυτό.
ΕΓΩ αναρωτιέμαι αν έπραξα σωστά ή λάθος. Έπειτα η ιδέα καρφώθηκε μέσα στο κεφάλι μου και σταμάτησα να σκέφτομαι.Άρχισα να πράττω!
ΕΓΩ άρχισα να χτίζω το ΕΓΩ μου όσο μου έδινες το ΕΣΥ σου.
ΕΓΩ επέλεξα να με πλάσεις.
ΕΓΩ επέλεξα να δεχτώ το ΕΣΥ σου σαν εμπειρία και τρόπο ζωής.
Όσο περνούσαν οι ημέρες,ΕΣΥ μου έδινες όλο και περισσότερο απο το λίγο σου.
Όσο περνούσαν οι ημέρες, ΕΣΥ επέλεξες να μου δείξεις και να μάθω τις εκφράσεις σου, τις αντιδράσεις σου και να διαβάζω τη διάθεση σου απο τις εναλλαγές της φωνής σου.
ΕΓΩ μάθαινα γρήγορα μα όσο πιο γρήγορα μάθαινα,μπερδευόμουν και περισσότερο.
ΕΓΩ όντας μικρός και άπειρος ΑΦΕΘΗΚΑ. Νόμιζα οτι επέλεγα το ΕΓΩ μου.
Περισυλλογή μηνών και έπιασα τον εαυτό μου ξανά ΧΑΜΕΝΟ. ΕΣΥ μου έδινες και ΕΓΩ έπαιρνα, κάθε φορά ένιωθα και πιο γεμάτος!
ΕΣΥ έδειχνες χαρούμενη και οι μέρες περνούσαν γρήγορα. 
ΕΓΩ εγκεφαλικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά θετικά φορτισμένος για μήνες!
ΕΓΩ ένιωθα καλά. Παραπάνω απο καλά. ΕΝΙΩΘΑ ΤΕΛΕΙΑ!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ



Πολλά τραγικά γεγονότα που έχουν συμβεί διεθνώς, και στα οποία εμπλέκονται οι θρησκείες, με ανάγκασαν στο παρελθόν, να αρθρογραφήσω, και να εκθέσω τις απόψεις μου. Πιστεύοντας όμως με το ότι και αν γράφω δεν πρόκειται να επηρεάσω καμία κατάσταση, και άδικα χάνω το χρόνο μου, είπα να μην ασχοληθώ και πάλι με τα εγκληματικά κατορθώματα της θρησκευτικής απάτης. 

Τα τελευταία όμως δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Παρίσι, το Ρωσικό αεροσκάφος, πέρση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας, και στο Volgograd της Ρωσίας, αλλά και αυτά που συμβαίνουν τώρα στη Συρία, και το Ιράκ, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, και κρίνοντας, ότι αυτό που συμβαίνει στην γειτονιά σου πιθανόν να συμβεί και στο σπίτι σου, μου επιβάλουν και πάλι να ασχοληθώ με τα γεγονότα αυτά. Μπορεί τα αίτια των γεγονότων να μην έχουν σχέση με τη θρησκεία, αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός καθίσταται το καλύτερο εκτελεστικό όργανο για την επιβολή των εκάστοτε επιδιώξεων. 


Μιλάμε βεβαίως για τις δύο αδελφές θρησκείες τον Χριστιανισμό και τον Ισλαμισμό. Οι οποίες, ενώ διακηρύττουν ότι είναι οι θρησκείες της αγάπης και της ειρήνης. Δυστυχώς τα γεγονότα αποδεικνύουν, ότι, οι αναχρονιστικές τους θεωρίες, και μη φιλοσοφημένη δομή τους, στα χέρια αυτών που επιδιώκουν ανώμαλες καταστάσεις, τις έχουν καταστήσει παράλογες και αιμοβόρες.
Ο Πούτιν παραλογίζεται, διότι ενώ μέχρι πρότινος, αλλά ακόμη και σήμερα έχει ένα λαό με υψηλή παιδεία, αποστασιοποιημένο από τις θεοκρατίες, έχει βάλει σκοπό να αναστήσει τον βρικόλακα της Βυζαντινής θεοκρατίας. Αυτό όμως θα προκαλέσει με τη σειρά του τον ανταγωνισμό με το Ισλάμ, και άντε κ. Πούτιν να μετράς τα θύματα των καμικάζι τρομοκρατών. 


Ο Μπους επικαλούμενος την Βίβλο, αιματοκύλισε το Ιράκ. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι με τις ενέργειες τους στην βόρεια Αφρική, και στην Συρία, προκάλεσαν λουτρό αίματος, που ακόμη θα συνεχιστεί, για πολλά χρόνια, διότι οι λαοί αυτοί είναι ανώριμοι για δημοκρατία. Πως να είναι ώριμοι όταν η συντριπτική πλειοψηφία των λαών αυτών, πάνω από την δημοκρατία βάζει το Κοράνι. Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη γνώμη και έκφραση, πράγμα αδιανόητο για τον Ισλαμισμό. 


Η λύση του προβλήματος είναι μία : παιδεία και ένας νέος διαφωτισμός , ώστε και ο τελευταίος πολίτης να εμπεδώσει ότι οι θρησκείες δεν συμβαδίζουν με την λογική και απευθύνονται σε θρησκόληπτους βλάκες, και μετά να αναρωτηθεί μήπως είναι και αυτός βλάκας. 

Πού είναι το κράτος, οέο;

kalamata

Μια φράση που κυριαρχούσε στην Ελλάδα μετά από κάθε θεομηνία ήταν η φράση «Πού είναι το κράτος;». Όλοι αναζητούσαν το κράτος, για να τους σώσει. Έριχνε ένα χιονάκι στην Αθήνα -μια φορά στα 15 χρόνια- και ήθελε ο άλλος να πάει το κράτος να φτυαρίσει δυο πόντους χιόνι στην πόρτα του σπιτιού του στην Πλάκα.

Σταδιακά, μετά την χρεοκοπία του 2010, αυτή η φράση έχει αρχίσει να χάνεται.
Όλο και λιγότεροι αναζητούν το «κράτος».
Είναι επειδή αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος πια -αλλά προτεκτοράτο-, οπότε ο καθένας, από δω και πέρα, μόνος του.
Είναι θετικό που η Ελλάδα δεν είναι πια κράτος γιατί σταμάτησαν τα εμφύλια πάθη και ο αλληλοσπαραγμός.
Τώρα πια, οι Θεσσαλονικείς δεν κατηγορούν το «Κράτος των Αθηνών» για την υποβάθμιση της πόλης τους.
Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε για το «Κράτος των Αθηνών»; Μετά την χρεοκοπία, πάει το «Κράτος των Αθηνών».
Αν το πει κάποιος σήμερα αυτό, θα τον πούν όλοι βλαμμένο.
Βέβαια, η Αθήνα ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη από την Θεσσαλονίκη -δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας η εικόνα της Αθήνας- αλλά βόλευε τους τοπικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης να κατηγορούν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το «Κράτος των Αθηνών», ενώ αυτοί έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και μάζευαν χρήματα και για τα τρισέγγονά τους.
Τώρα υπάρχει το κράτος των Βρυξελλών.

Η Cyberchondria ή αλλιώς το να ψάχνεις ιατρικά συμπτώματα στο Google βλάπτει (πάρα πολύ) σοβαρά την υγεία


Οι επιστήμονες προειδοποιούν όσους ψάχνουν τα συμπτώματά τους στο Google και κάνουν μόνοι τους διάγνωση

Κάθε χρόνο οι Αμερικανοί δαπανούν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια για περιττές επισκέψεις σε γιατρούς, φαινόμενο που σε μεγάλο βαθμό εξηγεί και το τεράστιο κόστος της ιατρικής περίθαλψης στη χώρα που προβλέπεται να εκτοξευθεί στα 5.5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2024. Το αξιοπερίεργο όμως σε όλο αυτό και το οποίο δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των ΗΠΑ είναι πως πίσω από αυτήν την "ανάγκη" κρύβεται (χωρίς να το επιδιώκει) η Google που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στον γιατρό, μετά από μια άλλοτε μικρή κι άλλοτε μακρά αναζήτηση των συμπτωμάτων τους στο ίντερνετ.

Έρευνα της Pew το 2013, αποκάλυψε πως το 72% των Αμερικανών ψάχνουν στο διαδίκτυο πληροφορίες που αφορούν στην υγεία, με ένα 35% να αναζητούν διάγνωση για συμπτώματα που εμφανίζουν, οι μισοί εκ των οποίων προβαίνουν και σε αυτο-διάγνωση, κλείνοντας στη συνέχεια ραντεβού με τον αντίστοιχο γιατρό που υπέδειξαν οι αναζητήσεις τους.

Τον Ιούνιο του 2016, η Google γνωστοποίησε πως σχεδόν το 1% των συνολικών αναζητήσεων συνδέεται με ιατρικά συμπτώματα.

Το φαινόμενο, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις σε χρήστες- ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως τους γιατρούς, που επισημαίνουν πως δεν έχει τόσο να κάνει με αμφισβήτηση και υποβάθμιση της αυθεντίας τους, αλλά πως είναι κάτι πολύ πιο ανησυχητικό καθώς οι online ιατρικές αναζητήσεις μπορεί να αλλοιώσουν την διαγνωστική διαδικασία. 

Ότι δεν αναπτύσσεται πεθαίνει. Όποιος δεν προχωρά, βαλτώνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ότι δεν αναπτύσσεται πεθαίνει. Όποιος δεν προχωρά, βαλτώνει.

  • Όπως το σώμα μας, αν δεν το κινούμε διαρκώς, μαραζώνει, πονάει, αγκυλώνεται και αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα.

  • Μια επιστήμη  που μάθαμε όταν τελειώσαμε το Πανεπιστήμιο, αν δεν την προχωρήσουμε, να είμαστε μέσα στις εξελίξεις, τελειώσαμε σαν επιστήμονες, πεθάναμε.

  • Ένας γονέας, όσο καλός και να ήταν όταν τα παιδιά του ήταν 5 χρονών, θα πρέπει να συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται, γιατί άλλες οι ανάγκες των παιδιών στα 5 και άλλες στα 15 και αυτός καλείται να ανταποκριθεί.

  • Το ίδιο και για την πνευματικότητα ενός ανθρώπου. Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχει μια διαρκής κατρακύλα με αναλαμπές νηνεμίας.
Όσο πιο πολύ κατέχει ένας άνθρωπος τους τρόπους που λειτουργεί η Ενέργεια και όσο περισσότερο την χρησιμοποιεί προς συμφέρον του (χωρίς να επιβάλλει τη βούλησή του σε άλλους) τόσο πιο ευτυχισμένος είναι, τόσο περισσότερα καλά πράγματα του συμβαίνουν, τόσο ποιοτικότερη η ζωή του. Ακόμα κι όταν συμβεί κάτι που δεν το περιμένει και στεναχωρηθεί, ξέρει τι χρειάζεται να κάνει για να σηκωθεί γρήγορα στα πόδια του !!

Το κάλεσμα της αφύπνισης για μία νέα κβαντική και πολιτιστική επανάσταση



“Εμείς οι άνθρωποι είμαστε κάποιες παράξενες κι αλλόκοτες μηχανές, που τις τροφοδοτείς με ψωμί, κρασί, ψάρι, χόρτα και σου παράγουν έναν κόσμο γεμάτο αναστεναγμούς, γέλιο και όνειρα”.

Νίκος Καζαντζάκης






Ο άνθρωπος από την εποχή που άρχισε να έχει κάποια στοιχειώδη αντίληψη για τον εαυτό του και την θέση του μέσα στο σύμπαν, έψαχνε να βρει την σχέση που διέπει την συμβίωση με τους ομοίους του και με το περιβάλλον του. Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στις μέρες μας δίνει την δυνατότητα μιας χειροπιαστής απόδειξης πλέον ότι ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του μα  και επηρεάζεται από αυτό. Και η σύγχρονη εποχή αποτελεί ιστορική καμπή στην δομή και την λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς.

Η επιστήμη, με την εξελικτική της πορεία, έφτασε στο σημείο της απόδειξης του αλληλοσυσχετισμού και της αλληλεπίδρασης των πάντων μέσα στο σύμπαν. Αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα των ερευνητών, γιατί προς αυτή την κατεύθυνση εξηγούνται πολλά φαινόμενα και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, τα οποία μέχρι στιγμής θεωρούνταν θέματα της φιλοσοφίας ή της λεγόμενης «μεταφυσικής». Και αυτό το βήμα είναι πολύ παρήγορο για την πνευματική πορεία της ανθρωπότητας.

Η περίοδος πριν τον Αϊνστάιν χαρακτηρίστηκε από μια μονοδιάστατα «μηχανιστική» αντιμετώπιση κάθε μορφής ύλης. Και η κλασική μηχανική του Νεύτωνα προσέφερε άφθονη υποστήριξη στην ντετερμινιστική άποψη για τον κόσμο, μέσα από την οποία περιγραφόταν μια εικόνα που άφηνε ελάχιστα περιθώρια ελευθερίας ανθρώπινη συνείδηση. Από τις αρχές όμως του περασμένου αιώνα παρατηρήθηκε μια μεγάλη αλλαγή  στο χώρο της φυσικής, μια αλλαγή που εξακολουθεί να αναπτύσσεται στις σύγχρονες θεωρίες περί ύλης και ενέργειας.  Και στη νέα χιλιετία, οι άνθρωποι απελευθερωμένοι από τις παλιές προκαταλήψεις αυτού του μοντέλου που ευτέλιζε  συναισθήματα, διαίσθηση και φαντασία, αναζητούν, πλέον,  άλλα επίπεδα γνώσης.

Η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν αλλάζει όλη την εικόνα του κόσμου. Ενώνει τον χώρο με τον χρόνο σε κάτι ενιαίο, τον 4-διάστατο χωροχρόνο  και κατόπιν εισάγει το Ενοποιημένο πεδίο που ενοποιεί τον χώρο, τον χρόνο, την ύλη και την ενέργεια. Η ύλη επίσης, είτε σαν σωματίδια είτε σαν πεδία(ενέργεια), γίνεται ιδιότητα του καμπύλου χωροχρόνου και έτσι, ο κόσμος αποκτά μια ενότητα. Ο δε χωροχρόνος και η ύλη-ενέργεια, έγινε γνωστό πως, άρχισαν να υπάρχουν με το big-bang-την μεγάλη έκρηξη, πριν από 15 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, και από τότε ο χώρος διαρκώς διαστέλλεται.
Κάνοντας ένα παραλληλισμό, θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τη γνώση μας, της οποίας τα όρια -τα τελευταία χρόνια-  άρχισαν ¨διαστέλλονται¨ και αυτά, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την εικόνα του κόσμου στον οποίο υπάρχουμε. Ζούμε σε ένα διαρκώς συντελούμενο θαύμα, που η Φυσική απλώς περιγράφει αλλά αδυνατεί να εξηγήσει πλήρως. Η επιστημονική γνώση γίνεται πλέον ένα είδος θαυμαστής προφητείας. Μα το βάθος του ωκεανού παραμένει ακόμη απρόσιτο, γιατί η φύση έχει “μεγάλο βάθος” κι είναι αρκετά πολύπλοκη μέσα στην απλότητά της!

Το κάλεσμα της αφύπνισης

 Παρ’ όλο που το θαύμα της ζωής συντελείται συνεχώς μπροστά μας, αρκετοί άνθρωποι δρουν ακόμη σα μηχανές, χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν. Και στις μηχανές δεν υπάρχει χώρος για συνειδητή εμπειρία. Άνθρωπος δε χωρίς αφυπνισμένο πνεύμα γίνεται ένα ον επικίνδυνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα, μιας και πάνω στη γη τα δύο τρίτα περίπου του κόσμου ζουν σε συνθήκες υπανθρώπινες, πείνας, δίψας, πολέμου, φτώχειας, χωρίς αυτό να απασχολεί τους υπόλοιπους.

Ο λόγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους στρατιώτες του

Hellenistic statue of  Alexander the Great in a Himation, after an original by Lysippos, late 4th or 3rd century BCE

Τα λόγια του  Μ. Αλέξανδρου  πρός του στρατιώτες του (Αύγουστος του 324 π.Χ. στην πόλη Ώπιδα). Ο μέγας Αλέξανδρος, ἀναφέρει ὅτι αὐτός παρέλαβε μία δυνατή στρατιωτική χώρα ἀλλά χρεωμένη. Παρ’ ὅλα αὐτά τούς ὁδήγησε μόνο σέ νίκες πού πλούτισαν τήν Μακεδονία. Ἀπ’ ὅλους τους τεράστιους θησαυρούς πού βρῆκαν, αὐτός δέν κράτησε τίποτα γιά τόν ἑαυτό του ἀλλά ἔδωσε ὅλα τά χρήματα στούς Μακεδόνες. Ὕστερα ἀνέφερε πώς τούς ὁδήγησε σέ ἀνεπανάληπτες στρατιωτικές νίκες καί πώς δέν ξεχωρίζει σέ τίποτα ἀπ’ αὐτούς.

Τά λόγια του χαρακτηριστικά ἦ
ταν ὅτι τρώει τά ἴδια φαγητά μέ τούς στρατιῶτες του, ὅτι ἔχει τό ἴδιο ὕπνο πού ἔχουν κι αὐτοί καί ὅτι γενικά ζεῖ ὅπως αὐτοί. Ἔπειτα τούς ρώτησε ἄν αὐτά τά κατόρθωσε χωρίς κόπο. Τούς ἔδειξε τά τραύματά του πού ἦταν ὅλα ἀπό μπροστά (ἦταν μέγιστη προσβολή νά ἔχεις τραῦμα στήν πλάτη), καί μετά τούς ρώτησε ἄν εἶχε ἄλλος κανείς περισσότερα ἀπ’ αὐτόν. Τελικά τους ἔφερε στό φιλότιμο καί οἱ Μακεδόνες συμφιλιώθηκαν μέ τόν βασιλιά τους. 

«…Αὐτός ὁ λόγος μου, Μακεδόνες, δέν θά ἐκφωνηθεῖ γιά νά σταματήσει τήν ἐπιθυμία σας γιά ἐπιστροφή στήν πατρίδα – γιατί μπορεῖ ὁ καθένας σας νά φύγει ὅπου θέλει μέ τήν ἔγκρισή μου – ἀλλά γιά νά καταλάβετε τί λογής εἴμαστε ἐμεῖς καί τί λογίς γίνατε ἐσεῖς καί φεύγετε.

Καί θά ἀ
ρχίσω πρῶτα τήν ὁμιλία μου μέ ἀναφορά στόν πατέρα μου Φίλιππο, ὅπως εἶναι φυσικό, ὁ Φίλιππος λοιπόν, ἀφοῦ σας παρέλαβε περιφερομένους καί φτωχούς, πού βοσκούσατε τά λίγα σας πρόβατα στά βουνά ντυμένοι μέ προβιές καί πού πολεμούσατε μέ δυσκολία γι’ αὐτά ἐναντίον τῶν Ἰλλυριῶν καί τῶν Τριβαλλῶν καί τῶν γειτόνων Θρακῶν, σᾶς ἀξίωσε νά φορέσετε χλαμύδες ἀντί γιά τά δέρματα καί σᾶς κατέβασε ἀπό τά βουνά στίς πεδιάδες, καθιστώντας σας ἀξιωματούχους (ἀντιπάλους) ἀπέναντι τῶν γειτόνων βαρβάρων, ἔτσι πού νά στηρίζετε τή σωτηρία σας πιά ὄχι στήν ὀχυρότητα τῆς τοποθεσίας ἀλλά στήν προσωπική σας ἀνδρεία, καί σᾶς κατέστησε πολίτες πόλεων καί σᾶς ἐκπολίτισε μέ νόμους καί χρυσά ἤθη. 

Η ελευθερία που Δεν επιτρέπει ο "ανθρώπινος πολιτισμός"


Όλοι οι αναζητητές χαρακτηρίζονται από τον πόθο τους να βρουν το δρόμο που οδηγεί στο Θείο και στη λύτρωση.
Όλα τα πνευματικά μονοπάτια χαρακτηρίζονται από τη συνταγή της απελευθέρωσης από τα δεσμά της ψευδαίσθησης και της δέσμευσης της ψυχής στον κόσμο της Γης... ή αλλιώς στον τροχό των επανενσαρκώσεων εντός της "σπηλιάς του Πλάτωνα"...
Όλοι οι ειδικοί, επιστήμονες, κλασικοί και μη αναζητούν τα φάρμακα και τα ιάματα στις ασθένειες νου, ψυχής και σώματος ανθρώπων, αλλά και απαντήσεις στα επιμέρους ή στα γενικά ερωτήματα των ανθρώπων...

Όμως Τι είναι τελικά αυτό που προκαλεί τόση αγωνία στον άνθρωπο; 
Τι είναι αυτό που αναζητούμε όλοι, μα λίγοι και σπάνιοι τολμούν να φέρουν εις πέρας;
Και εντέλει Γιατί ενώ τόσοι πολλοί άνθρωποι το αναζητούν, σαν διακαή πόθο, σαν άπιαστο όνειρο, σαν μνήμη από μια εποχή που ζούσαμε αυτόν ακριβώς τον παράδεισο... με απόλυτη αρμονία με τη φύση και τον κόσμο... ενώ βρίσκουν το δρόμο, γυρνούν την πλάτη στην έξοδο προς την ελευθερία;

Τι φοβούνται τόσο πολύ, ώστε να χάνονται και να βουλιάζουν ξανά στη θλίψη, την αρρώστια και τη μιζέρια;

"Η απάντηση είναι απλή, μα και σύνθετη.
Είναι ολοφάνερη και εκτυφλωτικά γυμνή σαν την αλήθεια, μα και αποκρουστική παρά την ομορφιά της...

Οι άνθρωποι όταν δρουν σαν μάζες... ή όταν λειτουργούν μέσα από τις καταγραφές των εμπλοκών τους έχουν την τάση να σκοτώνουν και να αντιμάχονται την αλήθεια και τον ελεύθερο άνθρωπο...
Διατηρούν την τάση να σταυρώνουν και να ξανασταυρώνουν το Χριστό... 
Συνεχίζουν να φορτώνουν το σταυρό και να στέλνουν στα δικαστήρια των Πόντιων Πιλάτων και το Γολγοθά όποιον τολμά να ζει την ελευθερία του και να απογυμνώνει την αλήθεια μπροστά στα μάτια τους...

Ο Χριστός, ως σύμβολο της ίδιας της Ζωής και της Αλήθειας φανερώνει την απλότητα και τη ροή. Φανερώνει την πλαστικότητα και την ευκολία προσαρμογής της ζωής στο φυσικό-φυσιολογικό και υγιή ρυθμό...
Φωνάζει μέσα από τα κύτταρα μας την ουσία της ίδιας της ύπαρξης δίχως ωραιοποιήσεις και μυστικιστικές λιτανείες... μα οι πόλοι των ανθρώπινων πολιτισμών αρέσκονται να αλέθουν στις μυλόπετρες του περάσματος τους οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει έστω και ελάχιστα αυτή τη γυμνή αλήθεια...

Δε χρειάζονται στρατιές από φύλακες ή αστυνόμους για να το πράξουν.
Όλοι οι γύρω μας άνθρωποι φορούν με μεγάλη ευχαρίστηση το ρόλο του "φρουρού" ή τη μάσκα του "γνώστη" για να τραβήξουν τον οποιοδήποτε άνθρωπο πίσω στα γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής κιμά... που κατακρεουργεί όποιον τολμήσει να κάνει το βήμα προς την Έξοδο του...

Ο ελεύθερος άνθρωπος... ο άνθρωπος της αλήθειας έχει να αντιμετωπίσει όλες τις κατηγορίες που μπορεί να σκαρφιστεί ο δόλιος νους των συν...ανθρώπων του... αν τολμήσει και γυρίζει εντός του σπηλαίου για να τους μιλήσει για την σκλαβιά τους και την απλότητα της εξόδου...

7 συνήθειες των ζευγαριών με τοξική σχέση

Ψέματα, ανταγωνισμός, ζήλεια... Υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να μας χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου όσον αφορά τη σχέση που έχουμε με τον σύντροφό μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για 7 συνήθειες των ζευγαριών με τοξική σχέση

Τέλειες σχέσεις, φυσικά, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν σχέσεις υγιείς και σχέσεις τοξικές. Οι πρώτες χαρακτηρίζονται από τρυφερότητα, αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση και κάνουν την ζωή μας πιο ευχάριστη. Αντίθετα, οι δεύτερες χαρακτηρίζονται από αίσθηση ανικανοποίητου, γκρίνιες και τσακωμούς και δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας.
Ας δούμε, λοιπόν, 7 συνήθειες των ζευγαριών με τοξικές σχέσεις:

1) Λένε ψέματα ο ένας στον άλλον.

Παρότι δεν θεωρούν όλοι ότι χρειάζεται να αποκαλύπτουν στον σύντροφό τους τα πάντα, υπάρχουν κι εκείνοι που κρατούν πολλά «στη σκιά». Έτσι, λένε ψέματα σχετικά με το πού πάνε, με ποιον ή και για άλλα, πιο σημαντικά θέματα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι για να μακροημερεύσει μια σχέση χωρίς να συσσωρεύονται ψέματα και ασάφειες, είναι απαραίτητο να υπάρχει ειλικρίνεια και επικοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση, ας αναρωτηθούμε: Γιατί δεν μπορούμε να πούμε στον σύντροφό μας την αλήθεια; Ή, αντίστοιχα, γιατί δεν μπορεί να μας την πει εκείνος;
 

2) Κρατάνε σκορ.

Οι σχέσεις βασίζονται, ούτως ή άλλως, στο δούναι και λαβείν, χωρίς, όμως, να χρειάζεται να μετράμε ποιος πρόσφερε και ποιος έλαβε περισσότερα ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό, γιατί οι περιστάσεις κάθε φορά διαφέρουν: Για παράδειγμα, μπορεί ένας από τους δύο συντρόφους να εργάζεται πολύ και να μην μπορεί να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού ή, αντίθετα, να έχει μείνει για μια περίοδο άνεργος και να μην μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά. Ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν, οπότε το «σκορ» μόνο αντιπαραθέσεις και τσακωμούς μπορεί να προκαλέσει. Με τον σύντροφό μας πρέπει να νιώθουμε ομάδα και όχι αντίπαλοι.

Εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε και πότε να αρχίστε να ανησυχείτε

conceptionstogia.jpg

Αν έχετε βάλει προς για παιδί μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας στα τυφλά. Οργανωθείτε και κάντε το σωστά, προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες να εκπληρωθεί το όνειρό σας.
Η σεξουαλική επαφή από μόνη της δεν φτάνει όταν άλλες παράμετροι δεν συνηγορούν.  Έτσι, εάν ένα ζευγάρι επιθυμεί να συλλάβει και εφόσον ο κύκλος της γυναίκας είναι φυσιολογικός, θα πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική:
 
Να έρχεται σε επαφή κατά τις γόνιμες μέρες και κυρίως από τη 10η - 14η μέρα από την έναρξη της έμμηνης ρύσης, σε κύκλο 28 ημερών. Σε περίπτωση που ο κύκλος σας είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος θα πρέπει να μετράτε 10-14 ημέρες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία έλευσης της επόμενης περιοδου Το σπέρμα παραμένει μέσα στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας από 12 μέχρι 72 ώρες, ενώ το ωάριο παραμένει διαθέσιμο για γονιμοποίηση από 12 μέχρι 24 ώρες από τη στιγμή που θα απελευθερωθεί.
Να αποφεύγει καταχρήσεις, όπως αλκοόλ, κάπνισμα κ.ά.
Να έχει μία ισορροπημένη διατροφή και ένα ισορροπημένο βάρος (κατάλληλο προσωπικό Δείκτη Μάζας Σώματος)
Να αποφεύγει τη χρήση λιπαντικών και άλλων κολπικών σκευασμάτων διότι αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των σπερματοζωαρίων.
 
Όταν … πελαργός δεν έρχεται

Αλάτι : έξυπνοι τρόποι για να το μειώσετε




Σίγουρα έχετε ακούσει πως η αυξημένη πρόσληψη αλατιού είναι επιβαρυντική για την υγεία.
Πράγματι, είναι γνωστό πως η υπερκατανάλωση αλατιού αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση υπέρτασης, η οποία με τη σειρά της, συνδέεται στενά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Από την άλλη, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως, ακόμη και απουσία υπέρτασης, η αυξημένη κατανάλωση αλατιού μπορεί να επιβαρύνει τη λειτουργία πολλών οργάνων και ιστών, συμπεριλαμβανομένων των αγγείων, της καρδιάς, των νεφρών καθώς και ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να μειώσουμε το αλάτι στην καθημερινή μας διατροφή;
Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

Ιδέες για να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή

Καμιά φορά, στις μακροχρόνιες σχέσεις, η ερωτική ζωή φαίνεται να βαλτώνει. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν σημαίνει ότι η σχέση έφτασε στο τέλος της. Οι ρυθμοί ζωής είναι τέτοιοι, ώστε καμιά φορά να μην έχουμε την επιθυμία να ασχοληθούμε με τον έτερον ήμισυ. Για όλα όμως υπάρχει λύση, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει θέληση να προσπαθήσουν και οι δυο!
Ένα κομπλιμέντο την ημέρα
Όπως και η ημερήσια δόση φρούτων, έτσι και το κομπλιμέντο συνίσταται από την επιστήμη, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη καιτονώνει την ψυχολογία. Αν το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λόγοι που θέλετε να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα καλά του συντρόφου σας, τους λόγους για τους οποίους τον/την ερωτευτήκατε, και αντί για κριτική, επιδοθείτε σε ενέσεις ακμαίου ηθικού.
Η τέχνη του αγγίγματος
Ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για σεξουαλικών προθέσεων περιπτύξεις, το άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, το πιάσιμο του χεριού όσο κάνετε βόλτα, μία αγκαλιά στον καναπέ όσο βλέπετε ταινία, σας φέρνει πιο κοντά και βοηθά στο να κρατηθείτε σε επαφή, κυριολεκτικά αλλά και κατά προέκταση, συναισθηματικά.
Η τέχνη του φιλιού
Καλό το σεξ, αλλά –ειδικά για τις γυναίκες- τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση στο «chart» της ερωτικής καθημερινότητας. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πωςτα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Επομένως, ανάψτε εκ νέου την σπίθα του σεξ, αλλά μην ξεχνάτε πως τα φιλιά είναι το καλύτερο προσάναμμα.

Η Εκλειψη του Ανθρώπου

Η Εκλειψη του Ανθρώπου
Πουτάνες, νταβατζήδες, τσατσάδες, τζουτζέδες και παράσιτα μας κυβερνούν.
Κράτος αδηφάγων κι ασυστόλων κώλων.
«Αφού εξήτασα λεπτομερώς όλα τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη φήμη, ανακάλυψα πως αποδίδονται τα λαμπρότερα κατορθώματα σε δειλούς, οι συνετότερες συμβουλές σε ηλιθίους, η ειλικρίνεια σε αυλοκόλακες, η αρετή σε προδότες, η ευσέβεια σε ασεβείς, η αγνότητα σε σοδομίτες, η φιλαλήθεια σε καταδότες. Έβλεπα να αναρριχώνται στα υψηλότερα αξιώματα της πολιτείας κακούργοι, αποκτώντας τίτλους και περιουσίες, τα συμβούλια και τα κοινοβούλια διεκδικούσαν οι πουτάνες, οι νταβατζήδες, οι τσατσάδες, οι τζουτζέδες και τα παράσιτα της κοινωνίας -ανακάλυψα πώς μια πόρνη μπορεί να κυβερνάει, στα παρασκήνια, ένα συμβούλιο και το συμβούλιο να κυβερνάει ένα κοινοβούλιο. (Από «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» του Ιωνάθαν Σουίφτ.)
Ιδού, λοιπόν, το αποκρουστικό πρόσωπο, το δυσειδές μούτρο των νταβατζήδων του λαού.
Το πονηρό προσωπείο των αρχόντων.
Στην πρωτεύουσα της Λαπούτας, Λαγάδο, οι πολιτικοί αναμορφωτές, οι νεαροί σύμβουλοι, ο επί του στρατηγικού σχεδιασμού σύμβουλος του Ηγεμόνα: «Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, (σ.σ. ανορθόγραφα) και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα, αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης», (δημοσιευμένο από τον ίδιο βιογραφικό του) θέλουν να αναδομήσουν, να γκρεμίσουν τα πάντα: παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσια περιουσία, και να τα ξαναφτιάξουν με βάση τα δικά τους πρωταριστερά, αλλοπρόσαλλα προγράμματα. Μόνο που τα σχέδια τους συνεχώς μεταβάλλονται και ποτέ δεν ολοκληρώνονται. Και στο μεταξύ όλη η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και την ανυποληψία. Κι αυτοί θεωρούν υπευθύνους και τα βάζουν με όλους τους άλλους.
Σήμερα βιώνουμε στο πετσί μας μιαν ατέλειωτη απάνθρωπη κρίση, που την ονομάζουν κρίση οικονομική, κρίση του αδηφάγου καπιταλισμού. Η οικονομική κρίση, που έχει ξεσπάσει πάνω στους μη προνομιούχους της ζωής, είναι δημιούργημα του αδηφάγου και βουλιμικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των χρυσοκωλόπαιδων (golden boys) του. Μαζί τους και σε αγαστή σύμπνοια και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς, κυβερνήτες και πολιτικατζήδες.
Και οι κυβερνήτες μας, κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης, τα βάζουν με όλους τους άλλους, εκτός από τους εαυτούς των και τους σφουγγοκωλαρίους των, τους οποίους αυτοί διόρισαν για να διαχειρίζονται τα κοινά και τα δισεκατομμύρια που βρέχει, δέκα δις, κατά τον ανεξάρτητο Έλληνα, Παπαχριστόπουλο, τον οραματιστή. Κι αυτοί, σφυρίζουν κλέφτικα. Των οικιών ΗΜΩΝ (των δικών μας) εμπιμπραμένων ΥΜΕΙΣ (εσείς) άδεται, ως άδοντα αιδοία, τοις των τοκογλύφων οργάνοις κωλοπροβάλλοντες, χωρίς αιδώ αχρείοι.
Κάτω, όμως, από την οικονομική κρίση κρύβουν οι λαομπαίχτες την ουσιαστική και πιο τρομακτική ΚΡΙΣΗ:
Την ΚΡΙΣΗ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Δείξε την αγάπη σου!


loveΜερικές φορές παρασυρόμαστε τόσο πολύ από την τρικυμία της καθημερινότητας και από την προσπάθεια για να πετύχουμε στην ζωή μας, που ξεχνάμε τους άλλους γύρω μας.
Πριν από 10 -13 χρόνια προσπαθούσα να αναπτύξω τις επιχειρήσεις μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πολλές φορές έβγαινα από το ένα αεροπλάνο και έμπαινα στο άλλο. Επαγγελματικά τα πράγματα πήγαιναν εξαιρετικά και ήμουν τόσο εστιασμένος, που δεν παρατηρούσα ακριβώς τι γινόταν γύρω μου. Δεν πρόσεξα τα λευκά μαλλιά του πατέρα, τα ρυτιδιασμένα χέρια της μάνας μου, τα μπουκαλάκια με τα χάπια ου έπαιρναν. Δεν έδωσα την σημασία που έπρεπε. Πήγαινα κάπου κάπου να τους δω, αλλά στα κλεφτά και βιαστικά. Αυτοί χαιρόντουσαν για μένα, γιατί πραγματοποιούσα τα όνειρά μου, παρόλο που τους έλλειπα.

Ώσπου κάποια μέρα, νύχτα για να ακριβολογώ, το τηλέφωνο κτύπησε. Ήταν ήδη αργά. Δεν πρόλαβα να τους πω ευχαριστώ για όλα. Δεν πρόλαβα να ακούσω τις τελευταίες τους επιθυμίες, να τους πω το «Σ’ ΑΓΑΠΩ».
Καταλαβαίνω ότι η πραγματικότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, είναι πολύ σκληρή. Τρέχουμε σαν τρελοί, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όχι τόσο για την επιτυχία, αλλά για την επιβίωση. Το μυαλό μας φοβισμένο και ταραγμένο. Οι σχέσεις μας με τους άλλους σε συνεχή ένταση, έτοιμοι να ξεσπάσουμε και να ξεσπαθώσουμε στον πρώτο που θα μας φανεί περίεργος.

Συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι ένα συμπαθητικό άτομο

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά σας που τραβάνε άλλα άτομα κοντά σας, για διάφορους λόγους και σκοπούς. Καλοσύνη, δύναμη, σοφία, στήριξη, κατανόηση... Με αυτά ή από αυτά διαμορφώνεται η συμπεριφορά που προβάλλετε στους άλλους και διάφορες συνήθειες που τείνουν να σας κάνουν έντονα συμπαθητικούς. Ποιες είναι  αυτές όμως;
  • Λέτε αστεία! Γενικά, το να έχει κάποιος χιούμορ θεωρείται τρομερό προσόν, καθώς τον κάνει αυτόματα και συμπαθητικό ακόμα και σε άτομα που μόλις γνώρισε. Ειδικά το να προσπαθείτε να κάνετε τους υπόλοιπους  να γελάσουν είναι μια πολύ θετική κίνηση εκ μέρους σας και εκλαμβάνεται επίσης θετικά.
  • Προσπαθείτε να κάνετε τους άλλους να νιώσουν άνετα. Για παράδειγμα, είστε σε μια παρέα και κάποιος σας συστήνει ένα νέο άτομο. Αν αντί να τον παραμερίσετε συνεχίζοντας να μιλάτε με την παρέα σας, θα πιάσετε την κουβέντα μαζί του για να τον κάνετε να νιώσει πιο οικεία τότε θα τον βοηθήσετε και να σας συμπαθήσει.
  • Χαιρετάτε τον κόσμο πιο θερμά. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζονται και δεν μιλάνε όταν συναντιούνται τα βλέμματά τους, άλλοι που κάνουν ένα αναγκαστικό ή αμήχανο νεύμα και άλλοι που σηκώνουν αδιάφορα το χέρι τους. Υπάρχουν και εκείνοι, όμως, που θα χαρίσουν και ένα χαμόγελο- γιατί , άλλωστε, τους περισσεύει, ή εκείνοι που θα σταματήσουν για να πουν μια κουβέντα παραπάνω από την τυπική ερώτηση «τι κάνεις;».

'Ολα όσα δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει το πορτοκάλι για την ομορφιά σου!




Το πορτοκάλι μας χαριζει τη βιταμίνη C και Α. Αλλά και τα φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες.

Τα πορτοκάλια περιέχουν περίπου 60 φλαβονοειδή και 170 φυτοθρεπτικά συστατικά που, αποδεδειγμένα, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αφού κάνουν τόσο καλό στον οργανισμό μας και, αφού η ομορφιά ξεκινάει από μέσα, ένα είναι σίγουρο, κάνουν καλό και στην επιδερμίδα μας.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα πορτοκάλια για την επιδερμίδα

Ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος μέσα στον οποίο μπορεί κανείς να ερωτευτεί

lovefsstogia.jpg
Τον /την είδατε μία φορά και από τότε έχει κάνει κατάληψη στο μυαλό σας. Τελικά υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος μέσα στον οποίο μπορούμε να ερωτευτούμε;
Ναι, αρκεί να έχουμε τα μάτια της καρδιάς μας ανοιχτά. Έρχεται και μας βρίσκει για να ανατρέψει τα στερεότυπα, τις πεποιθήσεις και τους αυτοπεριορισμούς μας, και μόνο τότε είναι  αληθινός και ολόκληρος.

Οι έρευνες δίνουν στοιχεία, νούμερα και στατιστικές που αποδεικνύουν ότι ένα ποσοστό, που, ανάλογα με το δείγμα, μπορεί να φτάσει και το 50% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν, έχουν ερωτευτεί έστω και μία φορά με την πρώτη ματιά.

Είναι αυτή η αδιόρατη έλξη του σώματος και της ψυχής που σε προκαλεί στην ανακάλυψη του άλλου αλλά και του εαυτού σου. Οι αισθήσεις εγείρουν και οδηγούν αυτή την έλξη και τότε η φωνή, η μυρωδιά, το άγγιγμα, το βλέμμα γίνονται βέλη στο τόξο του έρωτα. Όλοι, φυσικά, ξέρουμε ότι τα μάτια είναι αυτά που μιλούν τη μυστική γλώσσα του έρωτα πολύ πριν ειπωθεί οτιδήποτε με τα λόγια.
 
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι ερωτευμένοι έχουν βρει τον τρόπο να μιλούν χωρίς λόγια, ακόμα και σε εποχές που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο και να εκφραστούν ελεύθερα.

Αλλά και σήμερα, στα πιο απελευθερωμένα χρόνια του έρωτα, τα μάτια εξακολουθούν να είναι το πιο δυνατό μέσο επικοινωνίας των συναισθημάτων μας, ενώ είναι γνωστό ότι μία ματιά αρκεί για να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι.

Σύμφωνα μάλιστα με το Syracuse University, χρειαζόμαστε μόλις

Πότε το καλό σεξ κάνει κακό στην υγεία

sexolderstogia.jpg

Είναι ευρέως γνωστό ότι το σεξ και δη το καλό σεξ προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Όμως, νέα επιστημονικά στοιχεία θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU), οι σεξουαλικά ενεργοί ηλικιωμένοι άνδρες μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με τους λιγότερο «ακμαίους» συνομηλίκους τους. Μάλιστα, όσο περισσότερο απολαμβάνουν το σεξ τόσο περισσότερο κινδυνεύουν από σοβαρά καρδιαγγειακά συμβάντα.  Αντίθετα, οι ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να έχουν όφελος στην υγεία της καρδιάς τους, υποστηρίζουν επιστήμονες.

Εξετάζοντας στοιχεία από 2.204 εθελοντές. ηλικίας 57 έως 85 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο, πέντε χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους δεν ήταν σεξουαλικώς ενεργοί. Το μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου διέτρεχαν οι άνδρες, οι οποίοι χαρακτήρισαν το σεξ «εξαιρετικά απολαυστικό» ή έστω «ικανοποιητικό».

Ροχαλητό: ένας "βρώμικος" λόγος που το προκαλεί

Ροχαλητό: ένας "βρώμικος" λόγος που το προκαλεί

Σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12000 άνθρωποι, η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τα καυσαέρια, είναι μία από τις αιτίες για το ροχαλητό στους άνδρες και το αίσθημα υπνηλίας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στις γυναίκες.
Ειδικότερα, νέα έρευνα, η οποία θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δείχνει ότι εκτός από την κούραση, την κακή διατροφή και μία σειρά άλλων παραγόντων και η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας.
Οι ερευνητές πίσω από τη νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία σειρά πόλεων της Ευρώπης με τη συμμετοχή 12 χιλιάδων ανθρώπων, διερεύνησαν την πιθανότητα οι τοξικές αναθυμιάσεις των κινητήρων στους πολυσύχναστους δρόμους, να διαταράσσουν τις συνήθειες του ύπνου μας, υποθέτοντας ότι παίζουν ρόλο παρόμοιο με εκείνον του καπνίσματος.

Οι 4 Συμπεριφορές που Δείχνουν ότι το Παιδί Έχει Άγχος του Αποχωρισμού

Τι Είδους Άγχος Αποχωρισμού Έχει το Παιδί σας;



Ένα φυσιολογικό στάδιο της εξέλιξης του παιδιού είναι το άγχος του αποχωρισμού, το οποίο εμφανίζεται στην ηλικία περίπου των 8 μηνών μέχρι περίπου την ηλικία των 3 ετών και δείχνει ότι το παιδί έχει αναπτύξει δυνατό συναισθηματικό δεσμό με τη μητέρα ή το πρόσωπο που το φροντίζει.  Το πολύ μικρό παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι -και τα αντικείμενα- γύρω του είναι μόνιμοι και μοναδικοί.  Ωστόσο, δεν έχει αναπτύξει ακόμα την έννοια του χρόνου, έτσι δεν μπορεί να καταλάβει αν και πότε ο γονιός θα εμφανιστεί, πχ για να το πάρει από το σχολείο.

Κοινός παρονομαστής είναι το άγχος, αλλά το κάθε παιδί έχει διαφορετικό στυλ δυσκολίας αποχωρισμού.  Γνωρίζοντας πώς αντιδρά στο άγχος το δικό σας παιδί, μπορείτε να το βοηθήσετε να έχει ένα ομαλό ξεκίνημα στο σχολείο.

(1). Το Παιδί που Κλαίει
Το παιδί που κλαίει αισθάνεται λυπημένο, στεναχωριέται που η μαμά και ο μπαμπάς το αφήνουν σε ένα άγνωστο μέρος…

Η αντίδραση του γονιού: 
  • Μην αγχώνεστε, μη δείχνετε την ανησυχία σας! 
  • Μη θυμώνετε.
  • Διαβεβαιώστε το παιδί σας ότι θα κάνει διάφορα ωραία πράγματα στο σχολείο και ότι θα πάτε να το πάρετε αργότερα.  Για να προσδιορίσετε το πότε, μην του πείτε «στις 3 το μεσημέρι», γιατί το παιδί δεν έχει την έννοια του χρόνου με αυτό τον τρόπο.  Μιλήστε του χρονικά σε σχέση με κάτι που ξέρει: «θα σε πάρω αφού φας μεσημεριανό, πριν πάμε το απόγευμα στη γιαγιά», κλπ.
  • Υπενθυμίστε του ότι η δασκάλα είναι εκεί για να το βοηθήσει.
  • Κάντε τον αποχωρισμό γρήγορο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα