Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι συνήθειές σου σε κάνουν δυστυχισμένο



Μήπως εσύ ο ίδιος με τις συνήθειές σου σε κάνεις δυστυχισμένο; Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσεις τους λόγους που νιώθεις θλίψη;

Εάν οι παρακάτω φράσεις σου ακούγονται γνώριμες, τότε ίσως θα πρέπει ν’ αλλάξεις κάποια πράγματα στις συνήθειές σου!
  • Σκέφτεσαι συνεχώς: «Δεν είμαι ωραίος/α. Δεν είμαι ελκυστικός/ή. Η ζωή είναι χάλια».
  • Αφήνεσαι στους εθισμούς σου και μετά νιώθεις ενοχές. «Μόνο ένα κομμάτι γλυκό ακόμα!».
  • Σκέφτεσαι συνεχώς το αν. «Εάν είχα πάει τότε σε μουσικό σχολείο, τότε ίσως σήμερα ήμουν μεγάλος κιθαρίστας».

ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ


Βάσω Δενδροπούλου
Ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης τον οποίο ανέθρεψαν οι νύμφες στις σπηλιές του όρους Ίδη της Φρυγίας. 
Στο πρόσωπό του αντιφέγγιζε η χάρη και η ομορφιά και των δύο γονέων του, από τους οποίους πήρε και το όνομά του. 
Όταν έγινε δεκαπέντε χρόνων, εγκατέλειψε το βουνό όπου μεγάλωσε για να περιπλανηθεί στη Μικρά Ασία και να γνωρίσει καινούργια μέρη. 
Πέρασε από πόλεις της Λυκίας, καθώς και από την Καρία, όπου σταμάτησε να ξεκουραστεί σε μια πηγή που ονομαζόταν Σαλμακίς, τα νερά της οποίας σχημάτιζαν λίμνη.5 
Η ομώνυμη νύμφη της πηγής, η φιλάρεσκη Σαλμακίς, μαγεύτηκε από την ομορφιά του νέου και τον ερωτεύτηκε παράφορα. 
Ο Ερμαφρόδιτος όμως έμεινε ασυγκίνητος και αδιάφορος μπροστά στο ερωτικό πάθος της. 
Όταν εκείνη ένιωσε πως οι προσπάθειές της να τον κατακτήσει απέβαιναν μάταιες, προσποιήθηκε την αδιάφορη και απομακρύνθηκε από την πηγή. 
Ο Ερμαφρόδιτος, νομίζοντας ότι έμεινε μόνος, βούτηξε στο νερό της πηγής. 
Η Σαλμακίς όμως, που είχε κρυφτεί σε ένα γειτονικό θάμνο και παρακολουθούσε τις κινήσεις του νέου, βλέποντάς τον ανυπεράσπιστο μέσα στο βασίλειό της, βούτηξε και αυτή στην πηγή. 
Ο Ερμαφρόδιτος, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αγκαλιά της νύμφης, που τυφλωμένη από το πάθος παρακάλεσε τους θεούς να μη χωρίσουν ποτέ οι δυο τους. 
Οι θεοί πραγματοποίησαν την επιθυμία της και συνένωσαν τα δύο σώματα σε ένα, δημιουργώντας ένα καινούργιο ον με διττή φύση, ούτε ξεκάθαρα γυναικεία ούτε ξεκάθαρα ανδρική. 
Ο Ερμαφρόδιτος, καθώς ένιωθε το σώμα του να αφομοιώνεται με το θηλυκό, καταράστηκε την πηγή και παρακάλεσε τους γονείς του όποιος άντρας πέφτει στα νερά της να χάνει τον ανδρισμό του και να εκθηλύνεται. 
Ο Ερμής και η Αφροδίτη εισάκουσαν την παράκληση του γιου τους και έδωσαν στην πηγή τη μυστηριώδη αυτή δύναμη.

Με ποια γλώσσα να μιλήσει κανείς για τα ζώα;


Οι πρωτόγονοι μιλούν γι' αυτά με τις σπηλαιογραφίες τους.
Οι Μινωίτες με τα Ταυροκαθάψια και τον Μινώταυρο.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λατρεύοντας τις ιερές τους γάτες.
Οι Έλληνες μεταμορφώνοντας τον Δία σε ταύρο ή κύκνο,
για να κυνηγά αμέριμνος τα κορίτσια που του αρέσουν.
Οι μυθολογίες του κόσμου κάνοντας τα ζώα θεούς
– για να δηλώσουν του καθενός τις ιδιαίτερες δυνάμεις –
ή μεταμορφώνοντας τους ανθρώπους σε ζώα
- όταν πρέπει να γλιτώσουν από τον κίνδυνο ή τον πόνο
ή όταν πρέπει να τιμωρηθούν για την ύβρη τους.
Και οι μεγάλοι λέγοντας πάντα στα παιδιά παραμύθια
για ζώα παλαβά και παράξενα, πολύχρωμα και ομιλητικά.
Με ποια γλώσσα να μιλήσει κανείς στα ζώα;
Με ένα χάδι, με το βλέμμα.
Μέσα στα όνειρα.
Στα παιχνίδια και στον έρωτα
όπου ο καθένας γίνεται όποιο ζώο θέλει.
Με τη φαντασία που τρέχει και βόσκει ελεύθερη όπου της αρέσει.
Με την ποίηση, όπου οι άνθρωποι, τα ζώα, τα δέντρα και το νερό
γίνονται ένα, για να κατοικήσουν την αθανασία. 
Άννα Γρίβα 

Στη μικρή ανθολογία που ακολουθεί
περιλαμβάνονται ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών
που συνομιλούν με τα ζώα της γης.

                                                                           
Σπίτι με Kήπον                                                                    
 
Ήθελα να ’χω ένα σπίτι εξοχικό
μ’ έναν πολύ μεγάλο κήπο— όχι τόσο
για τα λουλούδια, για τα δένδρα, και τες πρασινάδες
(βέβαια να βρίσκονται κι αυτά·  είν’ ευμορφότατα)
αλλά για να ’χω ζώα.  A να ’χω ζώα!
Τουλάχιστον επτά γάτες— οι δυο κατάμαυρες,
και δυό σαν χιόνι κάτασπρες, για την αντίθεσι.
Έναν σπουδαίο παπαγάλο, να τον αγρικώ
να λέγει πράγματα μ’ έμφασι και πεποίθησιν.
Aπό σκυλιά,  πιστεύω τρία θα μ’ έφθαναν.
Θα ’θελα και δυό άλογα  (καλά είναι τ’ αλογάκια).
Κ’ εξ άπαντος τρία, τέσσαρα απ’ τ’ αξιόλογα,
τα συμπαθητικά εκείνα ζώα,  τα γαϊδούρια,
να κάθονται οκνά, να χαίροντ’ οι κεφάλες των.

Κωνσταντίνος Καβάφης
(Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ



«Να είσαι όμορφος σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να είσαι αποδεκτός από τους άλλους. Χρειάζεται να αποδεχθείς τον εαυτό σου» - Thich Nhat Hanh
Η αυτό-κριτική είναι πολύ εύκολη και είμαστε όλοι θύμα της. Αλλά πώς μπορείς να βρεις την αγάπη ή να πάρεις αγάπη από τους άλλους, όταν συνεχώς κάνουμε κριτική στον εαυτό μας; Για να βρούμε την αγάπη που θέλουμε να πάρουμε, πρέπει να βρούμε το εσωτερικό μας φως. Πρέπει να αγαπήσουμε την αληθινή ύπαρξη μας και αυτό ξεκινάει στις σκέψεις σας. Όταν σκέφτεστε τον εαυτό σας, σκέφτεστε με αγάπη προς αυτόν, άσχετα με το ποιο είναι το παρελθόν σας; Με τα λόγια του Wayne:
«Αν δεν παίρνεις την αγάπη που επιθυμείς, μια καλή ιδέα είναι να εξερευνήσεις τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτήν την κατάσταση. Προφανώς, οι περισσότεροι από μας θέλουν να ρίξουν την ευθύνη για την έλλειψη της αγάπης σε κάτι έξω από τους εαυτούς μας. Αυτό αποτελεί χάσιμο χρόνου και ενέργειας, αλλά συχνά είναι ευχάριστο, γιατί φαίνεται ότι η μετάθεση της ευθύνης απαλύνει τον πόνο, αλλά για πολύ λίγο. Η ενέργεια της μετάθεσης της ευθύνης σε βοηθάει μόνον να χάσεις την ισορροπία σου, είτε κατηγορείς τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον. Το να είσαι σε ισορροπία επικεντρώνεται γύρω από την αρχή ότι στην ζωή λαβαίνεις αυτό με το οποίο είσαι ευθυγραμμισμένος. Μέχρις στιγμής, πρέπει να το έχετε διαβάσει αρκετές φορές ώστε να γνωρίζετε ότι αυτό που εννοώ είναι ότι παίρνεις αυτό το οποίο σκέφτεσαι!
Ενώ ίσως δικαιολογείτε την έλλειψη αγάπης στην οποία ζείτε με την σκέψη ότι δεν σας εκτιμούν, ή επιλέγετε να βλέπετε ολόκληρο τον κόσμο σαν ένα μέρος όπου δεν υπάρχει αγάπη, γεγονός παραμένει ότι βιώνετε την ανισορροπία του να μην αισθάνεστε καλά επειδή δεν έχετε αρκετή αγάπη στη ζωή σας. Το να περιμένετε από τους άλλους να αλλάξουν, ή κάποιο είδος αλλαγής να συμβεί στον κόσμο, το οποίο θα επαναφέρει την ισορροπία σας, δεν θα λειτουργήσει χωρίς την δική σας δέσμευση να πάρετε την ευθύνη να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Αν αυτό το αφήσετε στους άλλους, θα παραδώσετε τον έλεγχο της ζωής σας σε κάποιον ή κάτι έξω από σας. Και αυτό είναι μια συνταγή για καταστροφή.

Ποιές είναι οι πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις των Ελλήνων

Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Ποιές είναι οι πιο συχνές ερωτικές φαντασιώσεις των Ελλήνων

Αθήνα

Μπορεί κάποιοι να ντρέπονται να τις εκστομίσουν, πολύ, δε, περισσότερο να τις κάνουν πράξη, όμως οι φαντασιώσεις, λένε οι ειδικοί, είναι το αλατοπίπερο των ερωτικών σχέσεων. Είναι η απαραίτητη πικάντικη «δόση», που απελευθερώνει τα εσωτερικά ένστικτα και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστημονική ομάδα* του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με τη συμμετοχή 600 ατόμων, ανδρών και γυναικών, από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αποκάλυψε τους τύπους των φαντασιώσεων, που «ξεσηκώνουν» τους Έλληνες.

Οι γυναίκες ομολογούν - ενώ οι άνδρες όχι- ότι αποδίδουν καλύτερα όταν υπάρχει αίσθημα κι ότι προτιμούν να επιδίδονται στο σπορ του έρωτα, εκτός σπιτιού.

«Σχεδόν όλοι προτιμούν το βουκολικό σεξ. Η φύση προσφέρει εναλλακτικούς τόπους ηδονών και, μάλιστα, τζάμπα. Το σεξ με θέα τη δύση του ήλιου στη Σαντορίνη ή στην Αμοργό, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται χάπια και ομαδογαμικά παραληρήματα, αφού οι εραστές νιώθουν πιο Θεοί από τους Θεούς» εξηγεί ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στον αντίποδα του ρομαντισμού, πολλοί φαντασιώνονται βίαιες σκηνές υποταγής και ταπείνωσης του άλλου. Δεν είναι τυχαίο, λένε χαρακτηριστικά οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, ότι τα «ροζ» ξενοδοχεία κάνουν χρυσές δουλειές καθώς αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για την υλοποίηση αυτών των φαντασιώσεων.

Οι γυναίκες είπαν:

1. Μου αρέσει να βιώνω ρομαντικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ.
2. Φαντασιώνομαι σεξ σε ασυνήθιστο μέρος, εκτός σπιτιού. Γραφείο, δημόσια τουαλέτα, σκοτεινός δρόμος. Επίσης μία ερημική παραλία. Αλλά και μια σουίτα στο Παρίσι ή στο Ντουμπάι δεν με χαλάει.
3. Έχω φαντασιωθεί ότι συμμετέχω σε ομαδικό σεξ.

Σεξ και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεπεράστε τα ταμπού

Σεξ και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γράφει ο Παντελής Μεσσαρόπουλος* MD, MSc, Phd cand. Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Η μητρότητα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας δίνοντας την ικανότητα σε μια γυναίκα που θα αποκτήσει παιδί, να οριοθετήσει τους ρόλους προς τον σύντροφό της και προς το παιδί της, πριμοδοτώντας το γονιδιακό της στοιχείο που την φέρει ως μάνα από τον τοκετό της. Η σεξουαλικότητα της σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει ευαλώτητα ως προς την ψυχική της διάθεση για σεξουαλική επαφή.

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το σεξ στην εγκυμοσύνη; 

Οι παράγοντες που δημιουργούν μια πρόσκαιρη σεξουαλική συχνότητα στη γυναίκα, που δεν καταλαβαίνει γιατί της συμβαίνει αυτό, δεν είναι τόσο οροθετημένοι ως κλινικά κριτήρια. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έχουν καμία επιθυμία για ερωτικές περιπτύξεις. Αρκετές γυναίκες βρίσκουν ιδιαίτερα ενοχλητική τη διόγκωση των γεννητικών οργάνων και του στήθους, αισθάνονται πόνο από τις συσπάσεις της μήτρας μετά την επαφή, αισθάνονται άβολα μπροστά στον σύντροφο τους με αποτέλεσμα να διστάζουν να απολαύσουν το σεξ. Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας της σεξουαλικής δραστηριότητας του ζευγαριού μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ο φόβος μιας πιθανής πρόκλησης βλάβης στο έμβρυο. Τέτοιου είδους φόβοι και ανησυχίες ξεπερνιούνται με σωστή ενημέρωση του ζευγαριού από τον ιατρό.

Μπορεί ο οργασμός να επηρεάσει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης;

Ελληνική αποικία 155 ετών στο Σαν Αντρές, Περού

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαν Αντρές, Περού


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ



Κι όμως δεν είναι φάρσα ή μεγαλόσχημη αυτάρεσκη μπαρούφα:
Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.

Ανάμεσα σε αυτούς όμως, ήταν και 7 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι αγάπησαν το Περού από τα ταξίδια τους και είχαν εγκατασταθεί από το 1860 εκεί για να ζήσουν. Κάποιοι από αυτούς είχαν παντρευτεί με Περουβιανές γυναίκες και είχαν δημιουργήσει τις οικογένειές τους. Οταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Ελληνες σε ένα σπίτι, μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.



Και τότε έγινε το θαύμα! Οι Χιλιανοί στρατιώτες που είχαν ξεκληρίσει το χωριό, δεν πείραξαν καθόλου το σπίτι με την ελληνική σημαία!

Οι απόγονοι 6ης, 7ης και τώρα πια 8ης γενιάς αυτών των 7 Ελλήνων ναυτικών, είναι περίπου 650 άτομα και αποτελούν σήμερα την ισχυρή ακόμη ελληνικής καταγωγής παροικία  /κοινότητα του Σαν Αντρές

Τα Ενδύματα της Ήρας





Τα φωτεινά  ενδύματα μιας ωραίας ψυχής.
   Η Ήρα, η συλλογική ψυχή του ανθρώπου προστρέχει στον Ύπνο, τον αδελφό του θανάτου για να ζητήσει τη βοήθεια του με σκοπό να ξεγελάσει τον Δία, τον συλλογικό νου, ο οποίος κάθεται στο όρος Ίδη  της Ασίας και ατενίζει την ύλη  Τροία, ανάμεσα από πίδακες Ιδεών, αναθρεμμένος  σε μια άλλη Ίδη και άντρο ηγετών δυνατών, στην Κρήτη της Μεσογείου.
   Μέσα από ένα δωμάτιο που έχει φτιάξει ο γιος της ο Ήφαιστος, και μόνο αυτή από τους θεούς, έχει το κλειδί, όπως και η Πηνελόπη, η ατομική ψυχή, για την κάμαρα των θησαυρών, αφού περιλούζει το ενεργειακό  σώμα της με αβροσία και θυμίαμα, φορά το πέπλο της Αθηνάς Σοφίας με πολλά κεντήματα και την ζώνη με 100 θυσάνους αρμοσμένους. Φτιάχνει πλεξούδες τα μαλλιά της, λευκή κορδέλα  κεφαλόδεσμο και  σκουλαρίκια με τρεις λίθους  σαν μούρα, να κρέμονται στους λοβούς. Παίρνει τον κεστό, κεντητό ιμάντα της θελτικότητος από την Αφροδίτη, και βάζει τα χρυσά πέδιλα στα πόδια της. Από τον φωτισμένο Όλυμπο πετάει δια μέσου Πιερίων, Ημαθίας, Θράκης και Άθω για να φθάσει στη Λήμνο αναζητώντας τον Ύπνο. Ορκίζεται στον  Ύπνο πως θα του δώσει σύζυγο μία από τις Χάριτες, την ΠΑΣΙΘΕΑ. Μαζί φθάνουν στο όρος τυλιγμένοι στη καταχνιά και  ο ίδιος ο Ύπνος για να μη τον δει ο  Ζευς,  κρύβεται πίσω από ένα ψηλό  έλατο με την μορφή  πτηνού, Χαλκίδα αποκαλούμενο από τους Αθανάτους, στο ακρωτήρι Λέκτο της Τρωάδας Ίδης, την μητέρα των θηρευμάτων, των θεριών.

Περί Σοφίας


 Τι είναι Σοφία;


Σοφία είναι μία ιδιότητα του νου, αρμονίας, νηφαλιότητος  και γαλήνης, μία κατάσταση  ευθυγράμμισης του εσωτερικού ενεργειακού  πλέγματος  με το  εξωτερικό, αφορά δε, ανθρώπινα όντα πάντοτε, ούτε ζώα, ούτε φυτά.
Είναι ηρεμία δυναμική, όχι παθητική. Ροϊκή, όχι στατική. Πολύπλευρη και συμπεριεκτική, όχι επιπόλαια και καιροσκοπική. Είναι θέση δια λογιστική.


 Πολλοί άνθρωποι είναι έξυπνοι , αλλά δεν είναι σοφοί. Δεν γίνονται σοφοί, παγιδεύονται στην ευφυΐα τους και σε επιδείξεις αυταρέσκειας  και εγωισμού.
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται έξυπνοι, αλλά δεν πεθαίνουν σοφοί, για αυτό και πεθαίνουν αλύτρωτοι  ημιτελείς, μισοί. Συνήθως γεράζουν και άσχημα, γιατί γεράζουν χωρίς εσωτερική γαλήνη και συμφιλίωση με τον εσωτερικό Εαυτό. Μπορείς να παραβλέψεις στην νεότητα, την έλλειψη σοφίας και εμπειρίας, αλλά όχι σε ενήλικα, την παντελή απουσία της.


Η Σοφία αποτελεί  μια κατάκτηση και μια συνεχή πορεία  ζωής με πολλές παγίδες και εμπόδια.


Θάλεγε κανείς πως όλα  και όλοι, εναντιώνονται εναντίον της.


Το πρώτο εμπόδιο είναι η κοινωνική διαμόρφωση που οριοθετεί τα συρματοπλέγματα του σπηλαίου  του ΜΑΤΡΙΞ, της κάθε δομημένης κοινωνίας και εποχής.


Το δεύτερο είναι όλα τα μεγάλα ελαττώματα των ανθρώπων, απληστία, ζηλοφθονία, εγωισμός ,λαγνεία, φιλαυτία ,εγωμανία υπερβολή που σε ένα φαύλο κύκλο καταστρέφουν κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο συμβολισμός του σταυρού και του κύκλου

Ο σταυρός έχει αποκτήσει μία κακή έννοια διότι έχει ταυτιστεί με τον Ιησού Χριστό και τον μαρτυρικό του θάνατο επάνω σε αυτόν.
Για να δημιουργήσετε ένα σταυρό μπορείτε να …
ΣΤΑΥΡΟΣπάρετε τέσσερα σημεία,ένα σημείο επάνω. ένα σημείο κάτω, ένα σημείο αριστερά και ένα σημείο δεξιά τα οποία απέχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
Αν ενώσετε το επάνω σημείο με το κάτω σημείο με μιά γραμμή και το αριστερό σημείο με το δεξιό σημείο με μια γραμμή θα έχετε το αποτέλεσμα ενός ισοσκελούς σταυρού.
Σύμφωνα με την γεωμετρία από δύο σημεία περνάει μόνο μια ευθεία γραμμή.
Μπορούμε να πούμε ότι ένας ισοσκελής σταυρός είναι ένα ένα αρμονικό γεωμετρικό σχήμα.
Αν ενώσετε το πάνω σημείο με το αριστερό σημείο θα δημιουργηθεί ο αριθμός 4.
Σκεφτείτε ότι υπάρχουν: 4 ομάδες αίματος,  4 σημεία στον ορίζοντα (Βορράς, Νότος, Ανατολή και δύση), 4 τέσσερα στοιχεία που διέπουν τον υπαρκτό κόσμο (φωτιά, νερό, γη, αέρας).

Η ορθότητα της χρωματικής αύρας και ο φιλοσοφικός λόγος


Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον. Μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση.[148] Ηράκλειτος.
Τι είναι αυτό που…
εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε λογικό;
Μάλλον θα εννοούμε ότι έχει σχέση με τον λόγο που τείνει να ταυτιστεί με το αιώνιο πύρ.
Σαφώς ο λόγος έχει αυτό το στοιχείο με την έννοια της πρόσθεσης σε κάθε έννοια που δίνει χρώμα όπως π.χ. συμβαίνει με τα χρώματα της ίριδας.
Ένα απλό παράδειγμα είναι ο ίδιος ο ήλιος, που στον πυρήνα του είναι κόκκινος και όσο τείνει προς την περιφέρεια αλλάζει χρωματισμό και σε εμάς έρχεται σε λευκό φωτισμό την διάρκεια της ημέρας.
Προσέξτε μία λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο.
Όταν κάνουμε επίπληξη σε άνθρωπο για κάποια κακή του ενέργεια το παρατηρούμε στο πρόσωπο του που κοκκινίζει.
Είναι σαν απελευθερώνουμε το εσωτερικό του πυρ από κάποιο τείχος που ήταν εγκλωβισμένο.

Τα Μυστήρια του Φθινοπώρου

Φθινόπωρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται, ζουν μια χαλαρή ζωή και πεθαίνουν με μια κρυφή αίσθηση του ανικανοποίητου, μην έχοντας αναπτύξει παρά ένα πολύ μικρό μέρος των δυνατοτήτων που είχαν ΜΕΣΑ τους από την γέννησή τους.
Και αυτό είναι το πιο τραγικό…
πως οι δυνατότητες αυτές δεν είναι επίκτητες, μα έmφυτες.
Το «Δυνάμει» και «Ενεργεία» του Αριστοτέλη…
Το σώμα μας είναι απλά ένας φορέας της Συνείδησής μας, ένα όχημα με πολλές δυνατότητες, δυνάμεις και μεγάλη Δύναμη… μα ελάχιστοι είναι αυτοί που εφαρμόζουν αυτή την γνώση στην Πράξη.
Σαν να έχεις μια «τουρμπάτη» ferrari και να την πηγαίνεις «πρώτη – δευτέρα»…
θα «μπουκώσει» και θα αγκομαχάει δυστυχισμένη.
Καλή ώρα σαν τους ανθρώπους γύρω μας που δεν έμαθαν να Αναζητούν.
Πρώτα από όλα τον ίδιο τους τον Εαυτό…
Το Φθινόπωρο είναι από την Αρχαιότητα η εποχή των Μυστηρίων…

Ακραιο-φαινομενική τρομοκρατία με…το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως!

AAimBRZ
Κυκλοφόρησε άρθρο, ένα από αυτά που κυκλοφορούν κατά καιρούς και πάντα όταν κάποια καταστροφή έχει συμβεί: Οι χώρες που κινδυνεύουν άμεσα με φυσικές καταστροφές
Και το άρθρο ξεκινάει ως εξής:
Μετά τον καταστρεπτικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο κίνδυνος μιας νέας φυσικής καταστροφής, που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδες ανθρώπους είναι πιο ορατός από ποτέ.
Η παγκόσμια υπηρεσία καταγραφής του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι χώρες σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής, WorldRiskReport, έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη που καταγράφει τις χώρες που απειλούνται άμεσα.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι στις πρώτες θέσεις της λίστας κατατάσσονται χώρες που βρίσκονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν, ήδη, μεγαλύτερες απειλές για κάποια καταστροφή λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, όπως η Χιλή, που βρίσκεται σε μια σεισμογενή περιοχή. Παράλληλα, υψηλό κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι χώρες που δεν διαθέτουν ικανές υποδομές για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης, όπως πολλά κράτη της Αφρικής.
Άρα η Ιαπωνία με ανάπτυξη και υποδομές εξαιρείται; Η Φουκουσίμα το ξέρει αυτό, ή “δεν κινδυνεύει άλλο”;
Αλλά… αλλού πάει το πράμα. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν, σχετικά, μέτριο κίνδυνο, με ποσοστό 6.70%.
Ποιές χώρες είναι τοπ; Όπου ο φτωχός και η… δανειοδότηση.

Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει οικονομία δυνάμεων ακόμα κι όταν είναι νέος

post-435

Μέχρι τα 36 μας χρόνια, ως προς τη ζωτική μας δύναμη, μπορούμε να συγκριθούμε με κάποιον που ζει από τους τόκους του κεφαλαίου του: ό, τι ξοδεύει σήμερα, θα το έχει πάλι αύριο. Απ’ αυτή την ηλικία όμως και μετά, η θέση μας είναι σαν τη θέση του επενδυτή που αρχίζει να βάζει χέρι στο κεφάλαιό του. Στην αρχή το πράγμα δεν γίνεται καν αντιληπτό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του επιστρέφει στον ίδιο με τη μορφή τόκων: κι αν υπάρχει κάποια μικρή αρνητική διαφορά, περνάει απαρατήρητη. Αυτή η διαφορά όμως σιγά-σιγά μεγαλώνει, γίνεται αισθητή, και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει: η θέση του γίνεται όλο και πιο επισφαλής κι ο ίδιος νιώθει να γίνεται όλο και φτωχότερος, χωρίς να ελπίζει στο σταμάτημα αυτής της κατρακύλας.

Πώς η τηλεόραση κλέβει την ευτυχία από τη ζωή σου

Η τηλεόραση είναι ίσως η πιο αγαπημένη ηλεκτρική συσκευή που έχει επινοηθεί μέχρι σήμερα. Όχι, γιατί προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία, αλλά επειδή μας δίνει την ψευδαίσθηση της συντροφιάς. Σπάει τη μονότονη σιωπή της μοναξιάς μας και συχνά βοηθά να περάσουν «ευχάριστα» οι ώρες που (νομίζουμε ότι) δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε.
tele
Αλλά αν έχεις περάσει και εσύ αρκετές ώρες από τη ζωή σου μπροστά της, θα έχεις σίγουρα αισθανθεί ότι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί δεν είναι πάντα ευχάριστα. Όχι μόνο επειδή μπορεί να σε μελαγχόλησαν αυτά που παρακολούθησες, αλλά και επειδή σε γεμίζει με πληροφορίες και συναισθήματα, τα οποία δεν προλαβαίνεις να επεξεργαστείς και έτσι, αφιλτράριστα, θρονιάζονται μέσα σου δημιουργώντας ένα χάος. Και γιατί αυτό είναι κακό;
1) Βλέποντας συνεχώς στιγμές από τις ζωές άλλων ανθρώπων (πραγματικών ή ηρώων σε ταινίες), αποσυντονίζεσαι από τη δική σου ζωή και δυσκολεύεσαι να συνειδητοποιήσεις και να προσδιορίσεις τις δικές σου, πραγματικές, ανάγκες και επιθυμίες.
Ερώτηση κρίσης: Μήπως δεν σου αρέσει η ζωή σου και επιλέγεις να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων για να ξεχνιέσαι;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα