Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Γιατί η Ιεραρχία δεν επεμβαίνει;



Πολλοί άνθρωποι ρωτούν, εφόσον η Ιεραρχία είναι τόσο μεγάλη, γιατί Εκείνοι δεν αλλάζουν τις άθλιες συνθήκες του κόσμου; Η απάντηση είναι ότι η Ιεραρχία δεν παραβιάζει την ανθρώπινη ελεύθερη βούληση. Μπορείτε να οικοδομήσετε μόνοι σας τον εαυτό σας ή μπορείτε να καταστρέψετε τον εαυτό σας. Αλλά η Ιεραρχία θα συνεχίζει να στέκεται ως ένα παράδειγμα αγνότητας και αθανασίας. Τα μέλη της Ιεραρχίας δίνουν την Διδασκαλία, αλλά ποτέ δεν επιβάλλουν τη θέλησή Τους πάνω στους ανθρώπους. Αν ακούσετε ή διαβάσετε ότι ένας "διδάσκαλος" επέβαλε τη θέλησή του πάνω σε κάποιον, αυτός δεν είναι ένας διδάσκαλος· είναι ένα ανθρώπινο ον. Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό ενός Διδασκάλου είναι ότι ποτέ δεν επιβάλλει τη θέλησή Του.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των μελών της Ιεραρχίας είναι ότι ποτέ δεν παραβιάζουν το κάρμα. Αν κάνετε κάτι λάθος ή αν παραβιάσετε ένα νόμο στο σύμπαν, θα σας αφήσουν να αντιμετωπίσετε το κάρμα σας, να κατανοήσετε το μάθημά σας και να πληρώσετε για αυτό, έτσι ώστε με τα χέρια σας και τα πόδια σας να ανεβείτε τη σκάλα της εξέλιξης. Αλλά αν ζητήσετε βοήθεια, θα σας βοηθήσουν, αν το κάρμα σας ανέχεται αυτή τη βοήθεια.

Αρχέτυπα


Σύμφωνα με την Προαιώνια Σοφία, ο Ηλιακός Λόγος δημιούργησε τα Αρχέτυπα για όλες τις μορφές που θα βοηθήσουν τα πνεύματα που ενσαρκώνονται να εξελιχθούν. Αυτά τα Αρχέτυπα είναι χτισμένα από την Κοσμική νοητική ουσία. Είναι πλατωνικές ιδέες που ταξιδεύουν συνεχώς, φτάνοντας μέχρι και το χαμηλότερο πεδίο και παράγουν σε κάθε πεδίο μια αντανάκλαση του αληθινού Αρχετύπου μέχρι να πραγματωθούν στη φυσική ύλη στο φυσικό πεδίο.

Έτσι, οποιαδήποτε μορφή στη Γη έχει την αντίστοιχη μορφή της στο αστρικό, νοητικό, Ενορατικό και σε υψηλότερα Πεδία, όπως στο Κοσμικό Αστρικό και Κοσμικό Νοητικό.

ΦΑΓΕ

13174219_112365962510071_455482326011290230_n
Ιούνιος 2005 Αμύνταιο Φλώρινας η ΦΑΓΕ εγκαινίαζε υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Μία επένδυση ύψους 37 εκατ. ευρώ που συγκέντρωνε γάλα από 588 παραγωγούς και απασχολούσε σε μόνιμη βάση 140 άτομα. Την εποχή εκείνη συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα πρώτα παγκοσμίως που διέθετε μηχανολογικό εξοπλισμό για την συσκευασία προϊόντων σε φιάλη PET. Έχοντας βγει εδώ και αρκετά χρόνια από το φρέσκο γάλα η ΦΑΓΕ ενημερώσε με αφορμή τον απολογισμό της χρήσης του 2015 ότι θα αποχωρήσει συνολικά από την αγορά του γάλακτος καθώς πλέον δεν είναι μία επικερδής δραστηριότητα και ότι προχωράει σε συζητήσεις για την πώληση του εργοστασίου και του εξοπλισμού στο Αμύνταιο.
Πιθανοι αγοραστές (σ.σ. ανταγωνιστές) του εργοστασίου ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής καθώς η αγορά του γάλακτος είναι συνεχώς πτωτική στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε με ακόμη πιο πτωτικούς ρυθμούς καθώς στο πρώτη δίμηνο του 2016 η πτώση φτάνει στο 15% στο σύνολο του γάλακτος και στο 12,7% χωρίς την κατηγορία του εβαπορέ.
Γιατι ομως εφτασε εκει η κατασταση? Μα ειναι απλο: Η μεσοσταθμική τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια από τις μεσοσταθμικές τιμές spot που πωλούν μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης, όπως π.χ. η Ολλανδία. Στελέχη γαλακτοβιομηχανιών και αγελαδοτρόφοι αναφέρουν πως σήμερα οι τιμές spot στην Ολλανδία είναι στα 18-20 λεπτά το λίτρο, όταν στην Ελλάδα η μέση τιμή αν και έχει υποχωρήσει αισθητά από τον Μάιο του 2015 που ήταν 0,4199 ευρώ στα 0,3733 ευρώ τον φετινό Μάιο, παραμένει υψηλότερη από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές χώρες.
Γιατι βεβαια ειναι διπλασια δε θελει και πολυ μυαλο να το σκεφτει καποιος. Ο Ελληνας παραγωγος εχει να πληρωσει το ελληνικο κρατος που απαρτιζεται απο την κανονικη ιερη αγελαδα που λεγεται ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΥ. Εργοδοτικες εισφορες, εισφορα αλληλεγύης, ΕΝΦΙΑ, εφορια, ΦΠΑ 24% στη διαδικασια παραγωγης- μεταφορικα κλπ κλπ. Ολοι οι συνταξιουχοι δημοσιου πρεπει απο καπου να πληρωθουν στη τρυφερη ηλικια των 45-50 ετων. Για ολες αυτες οι στρατιες ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ στις εφοριες στα υπουργεια στις δημοσιες υπηρεσιες θα πρεπει τελος του μηνα να ‘μπει’ ο μισθος- αυτη ειναι η μοναδικη μας εννοια.
Παρενθεση ΙΤΑΛΙΑΣ: Σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, χωρίς να πτοείται από την πτώση της δημοτικότητάς της. Μία από τις αλλαγές που εξετάζονται είναι και η άρση της μονιμότητας των 3 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων της γειτονικής χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Corriere della Sera, οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να χάσουν πολλά από τα προνόμια που θεωρούσαν αυτονόητα, όπως την αυτόματη αύξηση του μισθού τους ετησίως. Κάθε χρόνο θα αξιολογούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους προϊσταμένους τους και θα εγκρίνεται μικρή αύξηση μόνο για το 20% από αυτούς, δηλαδή για 600.000. Εξίσου σημαντική μεταρρύθμιση θα είναι και η σχεδιαζόμενη οριστική κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα δύο βότανα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Τα δύο βότανα που ανακουφίζουν από τον πόνο
Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί τα χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.
Το φαρμακείο της φύσης διαθέτει μια σειρά βοτάνων που εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.
Δύο από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα, εκτός από νοστιμιά στο φαγητό μπορούν να προσφέρουν και ανακούφιση από τον πόνο.
Τα αρωματικά βότανα που βάζουμε στα φαγητά και τα ψητά μας βρέθηκε ότι διαθέτουν συστατικά που ονομάζονται διτερπένια (που συναντώνται και σε διάφορα άλλα φυτά όπως για παράδειγμα τα μανιτάρια), που μειώνουν τη φλεγμονή, μπλοκάροντας ένζυμα που την ευνοούν, και ως εκ τούτου μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αναλγητικά.

Facebook: Από τι «έλκονται» οι γυναίκες...

Έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα μίας έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Behavior in the Social Environment, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που ψάχνουν σύντροφο από κάποια ιστοσελίδα γνωριμιών, γοητεύονται περισσότερο από τους άνδρες που τους αρέσουν τα παιδιά.
Facebook: Από τι «έλκονται» οι γυναίκες...
Φαίνεται πως οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που είναι πιο εξοικειωμένοι και αγαπούν τα παιδιά.

Οι βάρδοι...


ανα-κάλυψα τον εαυτό μου…


Άργησα να ανταμωθώ με τον Ηράκλειτο. Το ομολογώ. Άργησα πολύ. Ασυγχώρητα πολύ ίσως.

Διάβαζα και άκουγα γι αυτόν τα χειρότερα… πώς ήταν ένας παράξενος και μυστικοπαθής και ιδιότροπος άνθρωπος που ενώ είχε βασιλική καταγωγή και γαλάζιο αίμα, κάποτε αποφάσισε να τα βροντήξει όλα και να πάρει τα βουνά. Μόνος, μισάνθρωπος και αγριάνθρωπος. Να αχνίζει η ψυχή του από απέχθεια και αηδία και το κεφάλι του απ’το στοχασμό. Να τρώει βότανα και ρίζες και να απαρνιέται το ‘είδος του’… Φιλόσοφος βέβαια… όμως τι να το κάνεις; Μέσα στο πυκνό σκοτάδι, μέσα στο γνόφο του Αχανούς… Έτσι τον αποπήρα κάποτε…

Στα σχολεία διδάσκεται μαζί με όλους τους σπουδαίους Προσωκρατικούς, λεγόμενους φιλοσόφους… η αρχή της διερώτησης, η αρχή της επιστήμης των Ελλήνων… άλλοι τον μνημόνευαν με δέος και θαυμασμό, άλλοι κουνούσαν το κεφάλι κι άλλοι το έξυναν γιατί δεν κατανοούσαν τίποτα… κάποιοι το πάλεψαν φιλότιμα… να τον χώσουν κι αυτόν στο μαντρί της ‘κατηγορίας’ και στο συρτάρι της ταξινόμησης… ο Πλάτων σεβόταν το γίγαντα αυτό, ο Αριστοτέλης είχε χίλια ερωτήματα, οι μεταγενέστεροι του κόλλησαν ένα σωρό ταμπέλες για να τον ξορκίσουν ή να τον λατρέψουν… ένας σκοτεινός θεός δεν παύει να είναι θεός…

Δεκάρα δεν έδινε ο ‘φίλος μου’ για όλα τούτα… όλα όσα γίνονταν τότε… όλα όσα θα γίνονταν κατόπιν… κι αν ζούσε σήμερα πάλι στα όρη και στ’άγρια βουνά θα ήταν και θα ‘διητάτο πόας και βοτάνας’…

Είναι εκείνη η ρημαδιασμένη φράση του που με ανάγκασε να τον… αναζητήσω…

εδιζησάμην εμεωυτόν…
εδιζησάμην…
εμεωυτόν…

Αναζήτησα τον εαυτό μου… ή πάλι έψαξα βαθιά για τον εαυτό μου, ή ακόμα ανακάλυψα τον εαυτό μου…

Το άρθρο του Στίβεν Χόκινγκ για το ανθρώπινο είδος και τη μανία του πλούτου

Το άρθρο του Στίβεν Χόκινγκ για το ανθρώπινο είδος και τη μανία του πλούτου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΕΡΑ/FACUNDO ARRIZABALAGA
Ο σπουδαίος βρετανός επιστήμονας αναλύει σε άρθρο του την επίπτωση του πλούτου και του χρήματος στο σύγχρονο άνθρωπο.

Με το κοφτερό του μυαλό του προτείνει μια νέα κοσμοθεωρία για να έχουν μέλλον ο πλανήτης μας και το ανθρώπινο είδος. 
Ολόκληρο το άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στον Guardian:
«Έχουν τα χρήματα σημασία; Μήπως ο πλούτος μας κάνει πιο πλούσιους; Αυτά μπορεί να φαίνονται κάπως περίεργα ως ερωτήματα για έναν φυσικό, όπως είμαι εγώ, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω πως σχετίζονται.
Η απόφασή του δημοψηφίσματος της Βρετανίας είναι μια υπενθύμιση ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους και ότι, αν θέλουμε να κατανοήσουμε τη θεμελιώδη φύση του σύμπαντος, θα ήταν πολύ ανόητο να αγνοήσουμε το ρόλο που παίζει ο πλούτος και το χρήμα στην κοινωνία μας.
Έχω υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν το δημοψήφισμα πως θα ήταν λάθος για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι λυπημένος για το αποτέλεσμα, αλλά αν έχω μάθει ένα μάθημα στη ζωή μου, αυτό είναι να κάνω το καλύτερο με αυτό που έχω.
Τώρα λοιπόν πρέπει να μάθουμε να ζούμε εκτός της ΕΕ, αλλά για να διαχειριστεί με επιτυχία το μέλλον, θα πρέπει να κατανοήσουμε γιατί ο βρετανικός λαός έκανε αυτήν την επιλογή.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ


φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φωτογραφίες από τον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία, δημοσιεύουν Τούρκοι στο διαδίχτυο που δείχνουν ότι εκτός από την στρατιωτική κινητοποίηση υπάρχει και κινητοποίηση πολιτών μόλις διαδόθηκε η είδηση ότι νέο πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη από την βάση.
φοτο2
Η κατάσταση είναι πολύ έκρυθμη, καθώς στην βάση βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί, ενώ όπως είναι γνωστό υπάρχει και παλαιωμένο πυρηνικό οπλοστάσιο που κάνεις δεν ξέρει τι δυνατότητες έχει.

Μάρω Βαμβουνάκη - Ο παλιάτσος και η Άνιμα, Αποσπάσματα

"Η γεύση της αγάπης είναι η γαλήνη, του έρωτα ο πανικός."

"Σ' αγαπώ σημαίνει να αναζητώ να γεμίσω τις δικές σου ανάγκες κι όχι να θέλω, χρησιμοποιώντας σε, να καλύψω τις δικές μου ανάγκες."

"Η αντίσταση χρειάζεται πολύ μεγάλο μόχθο και την οδύνη που απαιτούν πάντοτε οι εσωτερικές μεταμορφώσεις, οι αλλαγές που όταν είναι συνειδητές ονομάζονται μετάνοια. Είναι πιο βολικό να παραιτείσαι απ' το ν' αγωνίζεσαι. Κι ας είναι ο αγώνας ταυτόσημος με το ζω, αληθινά ζω. Αλλά "ζω" σημαίνει "πηγαίνω με τη ζωή", όχι κατασκευάζω ιδέες και σενάρια "περί ζωής" στα μέτρα μου."

"Γιατί ο πόνος είναι ζωοδότης, αφυπνιστικός και θαυματουργός, και μόνο ως απελπισία ακυρώνει την αξία του όπως και την αξία της ζωής του προσώπου που πάσχει. Γιατί ο άνθρωπος μέσα σε τούτον τον κόσμο της πτώσης και της φθοράς, μέσα στην ασχήμια και τη βλακεία που μεθοδικά επισημοποιείται, μέσα στων εγωισμών τα άγχη, της ματαιοδοξίας και της κενοδοξίας τα κόμπλεξ, της σκληροκαρδίας το δηλητηριο, της απονιάς τις πληγές, δεν μπορεί παρά να υποφέρει, αν είναι άνθρωπος φυσιολογικός. Αντιθέτως, όταν οι πολλοί αμυντικοί μηχανισμοί χτίσουν πανοπλία μονωτική κατά της οδύνης και, κατά συνέπεια, κατά της ευαισθησίας, σκάβουν τάφρο κατά της ζωής και εκτρέφουν το νευρωσικό ανικανοποίητο της νεκροζώντανης προσωπικότητας."

Ο Έρωτας και ο Θάνατος


Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί τι είναι ο Έρωτας, δίχως να μπορούμε να δώσουμε πειστική απάντηση. Για μένα ο πιο επιτυχής ορισμός είναι αυτός του Καζαντζάκη “Αγαπώ θα πει χάνομαι.” Ο Ηράκλειτος είπε: Έρωτας δεν είναι”αυτό ή εκείνο”.Είναι αυτό εκείνου και εκείνο αυτού, ο πόλεμος και η ειρήνη, το οιωνεί άφατον, η άγρια ηρεμία, η ήρεμη αγριότητα. Ο Σταντάλ τον βιώνει ως “ένα εξαίσιο λουλούδι, που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη ενός φοβερού γκρεμού”.

Όπως και να 'χει επικίνδυνος ο Έρωτας, όσο και γλυκός και αναγκαίος για τη ζωή μας. Ερωτευόμαστε αυτό που δεν είμαστε. Αυτό που θα θέλαμε να γίνουμε. Τον τολμηρό οι δειλοί, τον ντροπαλό οι θαρραλέοι , τον άπιστο οι πιστοί κι αντίστροφα. Πόσο καταλυτικά όμορφα το είχε πει ο Έρνεστ Χεμινγουέι: Σ' αγαπώ τόσο πολύ που θα 'θελα να 'μουν ο εαυτός σου.

Οι άντρες έλκονται πρωταρχικά από την εξωτερική εμφάνιση, οι γυναίκες από τους τρόπους, την συμπεριφορά και κυρίως την αίσθηση της μοναδικότητας που το αρσενικό θα προσφέρει. Κάνε μια γυναίκα να νιώσει πως έχει την αμέριστη προσοχή σου και την έχεις κερδίσει. Αφοσίωση κυρίως ψάχνει η γυναίκα ανασφαλής μέσα στο κυνήγι των προτύπων και των στερεοτύπων αιώνων. Η ομορφιά, η τρυφερότητα, η γλυκήτητα, η ευαισθησία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που της έχουν “απονεμηθεί” και που καμία επαγγελματική επιτυχία ή φυλετική χειραφέτηση δεν τα έχει καταρρίψει. Ο άντρας πάλι οφείλει να είναι ο δυνατός, ο στιβαρός, ο επαγγελματικά επιτυχημένος και ο “λίγο αλήτης” που ενώ “ξενοκοιτάει” εν τέλει μόνο εμάς θέλει, μόνο εμάς αγαπά. Οποία ουτοπία...

Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται...




Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται. Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ'αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουμε ποτέ. Και μεις τί την κάνουμε, ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Την σέρνουμε από δω και από κει δολοφονώντας την...

Οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις. 

Μα αφού είναι οργανωμένες, πώς είναι σχέσεις; 

Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος. 

Πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα; 

Έτσι, μ' αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες μας, σα να είναι βάρος. Και μάς είναι βάρος. Γιατί δε ζούμε... κατάλαβες; 

Όλο κοιτάμε το ρολόι! Να φύγει κι αυτή η ώρα, να φύγει κι αυτή η μέρα, να έρθει το αύριο, και πάλι φτου κι απ'την αρχή. 

Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν "αξίες", σαν "ανάγκες", σαν "ηθική", σαν "πολιτισμό". 

Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών.

Το Όνειρο του Τσουάνγκ Τζου

post-341

Ήταν μια δροσερή βραδιά στην αρχαία Κίνα. Ο φίλος του Τσουάνγκ Τζου πήγε στο πανδοχείο ψάχνοντάς τον. Τον βρήκε να κάθεται σε ένα τραπέζι σκεπτικός και να πίνει το ποτό του.
Να ‘σαι!» είπε χαιρετώντας τον. «Πίστευα πως θα σε βρω να αφηγείσαι μια από τις ιστορίες σου. Γιατί κάθεσαι τόσο ήσυχος;»
«Με απασχολεί κάτι», αποκρίθηκε ο Τσουάνγκ Τζου, «και έχει να κάνει με την ύπαρξη…»
«Δηλαδή;» ρώτησε ο φίλος του.
Και ο δάσκαλος Τζου συνέχισε:
«Αργά το απόγευμα βγήκα για βόλτα και πήγα σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη κάτω από ένα δέντρο. Κάθισα και άρχισα να αναρωτιέμαι για το νόημα της ζωής. Έκανε ζέστη και ήταν τόσο ευχάριστα που πολύ γρήγορα χαλάρωσα και με πήρε ο ύπνος. Ονειρεύτηκα ότι πετούσα πάνω από το λιβάδι.

Ποτέ να μην κάνω αυτό που δεν θέλω.

post-393

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει πάντα αυτό που θέλει, αλλά ο καθένας μπoρεί να ΜΗΝ κάνει ΠΟΤΕ
αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
Επαναλαμβάνω:
Ποτέ να μην κάνω αυτό που δεν θέλω.
Το να αποδεχθεί κάποιος αυτήν την ιδέα και να την κάνει σημείο αναφοράς του, —δηλαδή να μάθει να ζει σύμφωνα με αυτήν—, δεν είναι εύκολο πράγμα. Και, κυρίως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν είμαι ενήλικος, κανείς δεν μπορεί να με αναγκάσει να κάνω κάτι που δεν θέλω. Το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί σε κάθε περίπτωση, είναι να το πληρώσω με τη ζωή μου. (Δεν θεωρώ μικρό αυτό το κόστος, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως το να σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να το κάνω, διαφέρει από το να ξέρω ότι, κάνοντάς το, θα χάσω τη ζωή μου.)

LUCA: Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ

Η ζωή στη Γη ξεκίνησε από κάπου και στη συνέχεια εξαπλώθηκε- και επιστήμονες θεωρούν ότι έχουν βρει τον «προπάτορα», τον οργανισμό από τον οποίο προήλθαν όλοι οι σημερινοί ζωντανοί οργανισμοί.
HYDROTHERMAL
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, πλέον υπάρχει μια καλή εικόνα σχετικά με το πώς έμοιαζε και πού ζούσε ο πρόγονος αυτός, χάρη σε μια μελέτη η οποία εντόπισε 355 γονίδια τα οποία πιθανότατα κατείχε. «Ήταν συγκλονιστικό για εμάς το ότι βρήκαμε τόσα πολλά» είπε ο Γουίλιαμ Μάρτιν, του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, βάσει της οποίας ο κοινός πρόγονος (υπό τον χαρακτηρισμό LUCA- Last Universal Common Ancestor) ζούσε σε σημεία με έντονη υδροθερμική δραστηριότητα στη θάλασσα, όπου θερμό νερό, πλούσιο σε υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα και ορυκτά, έβγαινε από τον πυθμένα.

Τα 9 Χαστούκια που Δίνετε στον Εαυτό σας και Δεν τον Αφήνετε να Πάει Μπροστά


Πώς θα θέλατε να είστε σαν άτομο;  Πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας; Ποια είναι τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και σε αυτό που επιθυμείτε;  



Πιθανόν να κατονομάσετε στοιχεία όπως το παρελθόν σας, η πατρική σας οικογένεια, τραυματικές εμπειρίες, άτομα από τον περίγυρό σας, οι τωρινές σας συνθήκες, κλπ.  Ωστόσο, ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσωπική σας εξέλιξη να είστε εσείς ο ίδιος/η ίδια!  Αν έχετε ορισμένες «κακές» συνήθειες, αρνητικά πράγματα που κάνετε ή θετικά που δεν κάνετε, τότε έχετε καλωδιώσει τον εγκέφαλό σας με αρνητικό τρόπο και έτσι εμποδίζετε την προσωπική σας εξέλιξη.  Αν παγιωθούν αυτές οι κακές σας συνήθειες, γίνονται τρόπος ζωής, γίνονται η ίδια σας η ζωή.

Εξετάστε λοιπόν τους παρακάτω τομείς και ελέγξτε τι κάνετε ή τι δεν κάνετε:

1. Είστε κακοί και αρνητικοί με τον ίδιο σας τον εαυτό.

Αυτό σημαίνει ότι φέρεστε στον εαυτό σας άσχημα, δεν τον υπολογίζετε και έχετε παγιώσει έναν αρνητικό μονόλογο, λέγοντας στον εαυτό σας πράγματα που ΠΟΤΕ δε θα λέγατε στους φίλους σας, ούτε καν στους εχθρούς σας!  Όταν λέτε στον εαυτό σας «πάχυνες, είσαι χάλια», «είσαι οικονομικά αποτυχημένος», «δε θα καταφέρεις ποτέ να έχεις μια καλή σχέση» και άλλα παρόμοια, τότε «κουρδίζετε» τον εγκέφαλό σας ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση: να παραμείνετε υπέρβαροι, να μην κάνετε τίποτα για τα οικονομικά ούτε για τις σχέσεις σας.

Λύση: Πείτε «Αγαπάω, σέβομαι και φροντίζω τον εαυτό μου.  Αποφασίζω να μην κάνω το στομάχι μου καλάθι αχρήστων και να μη βάζω μέσα μου ανθυγιεινά φαγητά».


2. Κάνετε αρνητικές σκέψεις.

Η ώρα της αποπαγκοσμιοποίησης


Γράφει ο Ρουχίρ Σαρμά
Άρθρο στην εφημερίδα «Guardian»

Εναν μήνα μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, ο πολιτικός σεισμός στην Ευρώπη δείχνει σταδιακά να υποχωρεί. Ωστόσο, ακόμη κι αν το Brexit δεν αποτελέσει πρόδρομο του ξηλώματος της Ευρώπης ή της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό σημάδι μέχρι σήμερα ότι η εποχή της παγκοσμιοποίησης όπως την ξέραμε έχει πλέον τελειώσει. 


Ο όρος αποπαγκοσμιοποίηση (deglobalisation) θα είναι η νέα αγαπημένη λέξη όλων στο μέλλον. Μετά την κρίση του 2008, ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερη αναταραχή σε σύγκριση με πριν. Παράλληλα, πολλές από τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών αντί να απαλύνουν τον πόνο, έχουν κάνει τα πράγματα χειρότερα.


Σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την κρίση μαίνεται μια αντισυστημική εξέγερση. Σε 30 από τις μεγάλες δημοκρατίες της υφηλίου, κάθε χρόνο από το 2008 και μετά, μόνο το 1/3 των εκλογικών αναμετρήσεων κερδίζεται από το κόμμα που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην εξουσία, ενώ παλαιότερα ήταν τα 2/3. 

Το Τέρας

1. Όταν συναντιούνται δυο άνθρωποι, Εγώ κι Εσύ, συναντιούνται δύο Τέρατα. Το δικό μου Τέρας και το δικό σου Τέρας. Τέρας! φώναζε η μανούλα μου η καλή η σχωρεμένη όταν την εξαγρίωνα. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι Τέρας! Είναι μεγάλο Τέρας!

2. Στις γλώσσες των Ινδιάνων των Πεδιάδων της Β. Αμερικής δεν υπήρχε το ρήμα έχω. Εμείς λέμε, έχω ένα τόξο, αυτοί λέγανε, ζω με ένα τόξο. Δεν θα λέγανε ποτέ, αυτή έχει [ωραίο] σώμα! Έχει; Αρχίδια έχει! Που το βρήκε και έχει; Ζει με το σώμα της.

3. Εγώ δεν έχω Τέρας, ζω με το Τέρας μου. Εσύ δεν έχεις Τέρας, ζεις με το Τέρας σου.

4. Εγώ αγνοώ το δικό μου Τέρας, δεν γνωρίζω, δεν έχω συνείδηση ότι ζω με το Τέρας μου. Το ίδιο κι εσύ.

5. Είμαστε όλοι και όλες Πεντάμορφες: διαισθανόμαστε, ψυλλιαζόμαστε το Τέρας του άλλου αλλά το δικό μας είναι σαν να μην υπάρχει. Υπάρχει.
6. Το Τέρας είναι ένα άπληστο, αιμοβόρο άγριο θηρίο

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ!

-782051323Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα «καυτό» δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας Independent, που αναδημοσιεύεται στην τουρκική Cumhurriyet, έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας γιατί περιγράφει τα σταδιακά βήματα με τα οποία η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ.
20160730105737-independentcockburn-501x660jpg
Σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τις μεγάλες εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν προκαλέσει ανεπανάληπτο χάος, κανείς δεν ξέρει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση εντός τους, ενώ η επιχείρηση εξάρθρωσης του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι αδύνατο να περατωθεί γιατί και μέσα στο κόμμα του Ερντογάν υπάρχουν πυρήνες του που δεν μπορούν να εξουδετερωθούν.

Αυνανισμός: Τέσσερα πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε…

αυνανισμός

Έχει πάψει προ πολλών ετών να αποτελεί θέμα «ταμπού» όπως συνέβαινε παλιότερα, αφού χάρη στην ποικιλία εκπομπών στην τηλεόραση, αλλά και στην τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου, κάθε ζήτημα που σχετίζεται με το σεξ, έχει αναλυθεί διεξοδικά.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση, ή αλλιώς, ο αυνανισμός. Και αν πολλοί από εσάς εξακολουθούν να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε για τον αυνανισμό, η επιστήμη είναι εδώ για να σας ενημερώσει σωστά.
Δείτε, λοιπόν, τι έδειξαν διάφορες επιστημονικές έρευνες για τον αυνανισμό, με στοιχεία που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.
Εγκυμονεί... κινδύνους: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έδειξε ότι σε περιπτώσεις που ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

  1. Παίζει ρόλο η συχνότητα: Άλλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sex Roles έδειξε ότι η συχνότητα του αυνανισμού, παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του καθενός και της καθεμίας, καθώς αυτή η... πρακτική μπορεί να επηρεάσει την σχέση του με τον/την σύντροφο του αλλά και την εργασία του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα