Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ποιο είναι το αποτελεσματικότερο «αντίδοτο» στην καυτερή πιπεριά


Την επόμενη φορά που θα φάτε μια καυτερή πιπεριά και θα νιώσετε το στόμα σας να έχει πάρει φωτιά, τρέξτε αμέσως στο ψυγείο.
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού (NMSU), μια πρωτεΐνη έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει το κάψιμο που προκαλεί η πιπεριά τσίλι.
bigstock Chili Peppers And Chili Powder 135799733
«Η καψαϊκίνη είναι η σύνθετη χημική ουσία που κάνει την πιπεριά τσίλι καυτερή»αναφέρει ο Πωλ Μπόσλαντ, διευθυντής στο Ινστιτούτο Πιπεριάς Τσίλι του NMSU. «Τογάλα περιέχει μια πρωτεΐνη που αντικαθιστά την καψαϊκίνη στους υποδοχείς της γλώσσας» και για τον λόγο αυτό είναι η ιδανική λύση για να υποχωρήσει το κάψιμο.
Όταν η καψαϊκίνη συνδέεται με τους υποδοχείς της στοματικής κοιλότητας, αποστέλλει στον εγκέφαλο ένα σήμα που πυροδοτεί το αίσθημα του καψίματος, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ακουμπάμε μια καυτή επιφάνεια. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί ορισμένοι αρχίζουν να ιδρώνουν όταν φάνε κάτι καυτερό.

Προς επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία;



Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώθηκε και ακολουθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επίσης υπό την προεδρία του ιδίου, μετά το πέρας της οποίας αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν τη στιγμή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρωτοφανούς κλίμακας εκκαθάριση παντού.

Επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης φαίνεται να «δείχνει» υψηλόβαθμος βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο προεδρικό μέγαρο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:50 το απόγευμα της Τετάρτης, και έπεται το υπουργικό συμβούλιο.

Φεγγάρια του Έρωτα


σελήνη
Η μαγεία της Σελήνης βρίσκεται στο ότι παρόλο που δεν είναι αυτόφωτη μα αντανακλά το Φως του Ήλιου, έχει επάνω μας μεγαλύτερη επίδραση από Εκείνον…
ίσως γιατί οι άνθρωποι δεν αντέχουμε να αντικρύσουμε απευθείας το Φως, παρά μόνον μέσω αντανάκλασής Του…
όπως όλα όσα έχουν Αξία για εμάς, μα ο Φόβος μάς εμποδίζει να γευθούμε…
ίσως για να μην χαθεί η δύναμη του Μύθου τους.
όπως και ο Έρωτας…
οι πιο παθιασμένες ερωτικές εξομολογήσεις γίνονται την Νύχτα…
όταν το βολικό σκοτάδι είναι πρόθυμο να κρύψει το ντροπιασμένο από την πιθανή απόρριψη βλέμμα…
όταν ο Ήλιος στέκει αδέκαστος Κριτής των πάντων, το Φεγγάρι πρόθυμο θα στέρξει λόγια πάθους που θα χαθούν στο φως της μέρας…
όταν οι εραστές λούζονται στο Φεγγαρόφωτο που ποτίζει τον Ίμερο που στραγγίζεται από τα παλλόμενα στην Μουσική των Ουράνιων Σφαιρών σφιχταγκαλιασμένα κορμιά τους.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Θα πεθάνουμε από καρκίνο. Τέρμα και τέλειωσε. Και στο λέω για ένα μόνο λόγο. Για να συμβιβαστούμε όλοι με τον καρκίνο. Δεν μιλάω μακάβρια, ούτε εκβιάζω από μέσα σου το φόβο.
Καρκίνος. Αυτή θα ’ναι η πρώτη αιτία θανάτου. Πού σημαίνει ότι αυτά που ξέραμε, να τα ξεχάσουμε. Πού δεν τολμούσαν ούτε το όνομα της ασθένειας να αναφέρουν. Η κακιά αρρώστεια, λέγανε.
Είπαμε. Θα μάθουμε να ζούμε με τον καρκίνο. Πού θα πάθουμε, που θα πάθουν οι δικοί μας. Πού πιθανόν να έχουν πάθει. Δεν τρέχει τίποτα. Δεν θα πεθάνουμε αμέσως. Πιθανόν να αργήσει  τόσο και να πάμε, τελικά, από άλλη αιτία.
Τα γράφω μετά από κουβέντα που είχα μ’ ένα σοφό γιατρό. Όχι σκέτο γιατρό. Ογκολόγος είναι, αλλά και μελετητής πέντε ανθρώπινων πολιτισμών. Ψαγμένος άνθρωπος.

Οι καπιταλιστικές τάξεις της Τουρκελλάδας έχουν υπογράψει σύμφωνο αιώνιας φιλίας

1. Να μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε την Πόλη, να φτάσουμε και μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, σκέφτονται πολλοί, όχι πολλές, αυτοί που μέχρι χτες ανησυχούσαν ότι οι Τούρκοι θα μας πάρουν την Θράκη μας και τα Νησιά μας.

2. Λησμονούν, αγνοούν μάλλον, ότι πρέπει πρώτα να τηλεφωνήσουμε στην Ουάσιγκτον. Και επειδή γνωρίζουμε την απάντηση, δεν τηλεφωνούν – δεν τηλεφώνησαν στο παρελθόν ούτε θα το κάνουν και στο μέλλον.

3. 58 χρόνια βλέπω κι ακούω να ανησυχούν ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία γιατί θέλει να μας πάρει τη Θράκη μας και τα Νησιά μας και πόλεμο δεν βλέπω. Κι ούτε πρόκειται να δω.

4. Γιατί δεν μας τα πήραν όταν, το 1945-9, στη Θράκη και στα Νησιά δεν υπήρχε ελληνικός στρατός, όταν αυτός πολεμούσε τους αντάρτες στον Γράμμο και το Βίτσι;

5. Και οι Τούρκοι πρέπει να τηλεφωνήσουν στην Ουάσιγκτον.

ΤΟΥΛΠΑ: ΟΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Η εποχή στην οποία ζούμε εμπλουτίζεται συνεχώς με συνθήκες επαυξημένης πραγματικότητας, μέσα από την οποία εισχωρούν στην δική μας πραγματικότητα πλάσματα τα οποία, μέσω των ηλεκτρονικών μας συσκευών, αποκτούν υπόσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει το Pokemon Go σε ολόκληρο τον Πολιτισμένο κόσμο, όπου οι παίκτες κυνηγούν σε κάθε σπιθαμή του πλανήτη τα φανταστικά αυτά πλασματάκια. Μπορούν όμως να έρθουν στην ζωή φανταστικά πλάσματα μονάχα με την χρήση της φαντασίας και μερικές τεχνικές Διαλογισμού; Αν εντρυφήσουμε λίγο στην δημιουργία των Πλασμάτων Τουλπα, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε πως είναι πιθανό.
Όμως τι είναι τα Τουλπα; Προκειται για ένα αυτόνομο πλάσμα που δημιουργείται αποκλειστικά από το μυαλό κάποιου ατόμου.  Σε μία σύγχρονη ενσάρκωσή τους, τα άτομα που δημιουργούν τα Τουλπα αναφέρονται ως Τουλπομάντες (Tulpomancers)  και αποτελούν τη νέα τάση της Υπο-κουλτούρας που αναδύεται μέσα από το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.
Αρκετά είναι τα ερωτήματα που αφορούν αυτά τα «πλάσματα της φαντασίας»: Είναι ορατά στους άλλους ή μονάχα σε εκείνους που τα δημιούργησαν; Πρόκειται για πλάσματα ανεξάρτητα από τους δημιουργούς τους; Έστω και αν μιλήσουμε για την δημιουργία τέτοιων πλασμάτων μεταφορικά, η ύπαρξη των Τουλπα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μία εσωτερική δυνατότητα του Εγκεφάλου που με την χρήση της «δίνει ζωή» σε αυτά τα μεταφυσικά πλάσματα.

Τα 10 Ασυνείδητα Λάθη που Σαμποτάρουν τη Σχέση σας

Να 10 Πράγματα που Κάνετε Ασυνείδητα και Σαμποτάρουν τη Σχέση σας!



1) Βλέπετε αυτό που κάνει λάθος ο/η σύντροφός σας και όχι αυτό που κάνει σωστά. 

Η ζωή μας είναι φτιαγμένη ότι τόσο από τα ίδια τα γεγονότα που μας συμβαίνουν, αλλά από το επιλέγουμε να σκεφτούμε και να ερμηνεύσουμε αυτά τα γεγονότα και πώς τελικά διαλέγουμε να αντιδράσουμε απέναντι τους.  Έτσι, αν διαρκώς βλέπετε τα λάθη του άλλου, το φίλτρο της ζωής σας είναι αρνητικό και προφανώς δυσκολεύεστε να δείτε τα θετικά.  Το αποτέλεσμα όμως είναι να μη νιώθετε όμορφα.


2) Δυσκολεύεστε να συγχωρήσετε τον/τη σύντροφό σας και του «χτυπάτε» τα λάθη του.

Όπως κι εσείς, έτσι και ο/η σύντροφός σας κάνει λάθη.  Τις περισσότερες φορές τα λάθη γίνονται με καλή πρόθεση αλλά λάθος υπολογισμούς, κακές συγκυρίες και όχι επειδή το άλλο άτομο αποφάσισε εξαρχής να κάνει κάτι λάθος.  Το πρόβλημα με τα λάθη είναι ότι συνήθως, αφού γίνουν δε ξεγίνονται!  Μπορεί να υπάρχει τρόπος να επανορθώσει κανείς, αλλά συχνά καταγράφονται ως λάθη, με τις όποιες συνέπειες έχουν.  Έτσι, το θέμα γίνεται τώρα δικό σας και όχι του/της συντρόφου που έκανε λάθος: διαλέγετε να «κολλήσετε» στο λάθος του άλλου, να του το χτυπάτε διαρκώς και έτσι να τορπιλίσετε τη σχέση σας και την καλή σας διάθεση, ή κάνετε ό,τι μπορείτε για να το διορθώσετε και δίνετε στο άτομο που αγαπάτε μια ακόμα ευκαιρία, αφήνοντας το λάθος πίσω σας;


3) Τα παίρνετε όλα προσωπικά και κατάκαρδα.

Αν ξεκινάτε από μια βάση προσωπικής ανασφάλειας και περιμένετε να σας δώσει προσωπική επιβεβαίωση, αυτοπεποίθηση και έπαινο ο/η σύντροφός σας, τότε στο παραμικρό που θα κάνει και δεν αντιστοιχεί με τα παραπάνω θα νιώθετε απόρριψη και απογοήτευση.  Έτσι όμως δημιουργείτε συνθήκες αποξένωσης μέσα στη σχέση σας και δεν παίρνετε, αλλά ούτε και προσφέρετε τη συναισθηματική ικανοποίηση που απαιτείται για να υπάρχει ισορροπία και χαρά μέσα στη σχέση και τη ζωή σας.


4) Δε δημιουργείτε κλίμα καλής επικοινωνίας.

Συχνά τα ζευγάρια θεωρούν ότι επικοινωνούν επειδή μιλάνε, κάνουν προγράμματα, λίστες για ψώνια και δουλειές, κλπ.  Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν είναι επικοινωνία, είναι απλή συζήτηση και οργάνωση.  Για να υπάρξει βαθύτερη επικοινωνία, χρειάζεται να επιτρέψετε στον εαυτό σας (α) να προτρέψει τον/τη σύντροφό σας να σας μιλήσει και (β) ταυτόχρονα ακούσει τι έχει να σας πει ο άλλος, χωρίς να τον κρίνετε.  Αν δε μιλάτε εσείς για τις βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματά σας και δεν κάνετε χώρο και στο άλλο άτομο να μιλήσει αντίστοιχα, τότε συζητάτε, αλλά δεν επικοινωνείτε. 

Με ποιον τρόπο οι ηγεμόνες πρέπει να κρατούν τον λόγο τους

post-375

1. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο αξιέπαινο είναι ένας ηγεμόνας να κρατάει τον λόγο που έχει δώσει και να ζει με ακεραιότητα και όχι με πανουργία. Παρ όλα αυτά, βλέπουμε από πρόσφατα παραδείγματα ότι κατάφεραν σπουδαία πράγματα εκείνοι οι ηγεμόνες οι οποίοι έδωσαν λίγη σημασία στη συνέπεια τους και κατάφεραν με την πανουργία τους να γυρίσουν τα μυαλό των ανθρώπων. Και στο τέλος ξεπέρασαν εκείνους που στηρίχτηκαν στη συνέπεια τους.

2. Πρέπει λοιπόν να ξέρετε πως υπάρχουν δύο τρόποι για να πολεμάς: ο ένας είναι με τους νόμους και ο άλλος με τη βία. Ο πρώτος είναι ίδιον του ανθρώπου, ο δεύτερος των ζώων. Όμως, επειδή ο πρώτος τρόπος πολλές φορές δεν επαρκεί, πρέπει να καταφύγεις στο δεύτερο. Έτσι, ο ηγεμόνας πρέπει να ξέρει να χρησιμοποιεί καλά και το ζώο και τον άνθρωπο. Αυτή την αρχή δίδαξαν συγκαλυμμένα στους ηγεμόνες οι αρχαίοι συγγραφείς με τους μύθους, γράφοντας πως ο Αχιλλέας και πολλοί άλλοι αρχαίοι ηγεμόνες ανατράφηκαν από τον κένταυρο Χείρωνα για να τους διαπαιδαγωγήσει σύμφωνα με τις αρχές του. Το να έχεις για παιδαγωγό ένα πλάσμα που είναι μισό ζώο και μισό άνθρωπος σημαίνει πως ο ηγεμόνας πρέπει να χρησιμοποιεί τόσο τη μία όσο και την άλλη φύση, καθώς η μία δε μπορεί να έχει διάρκεια χωρίς την άλλη.
 3. Ένας ηγεμόνας λοιπόν, εφόσον πρέπει να ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη φύση του ζώου, οφείλει να παίρνει ως παράδειγμα την αλεπού και το λιοντάρι, γιατί το λιοντάρι δεν ξέρει να προφυλάγεται από τις παγίδες και η αλεπού δεν μπορεί να προφυλαχτεί από τους λύκους. Πρέπει λοιπόν να είναι κανείς αλεπού για να αναγνωρίζει τις παγίδες και λιοντάρι για να τρομάζει τους λύκους. Εκείνοι που ακολουθούν μόνο την πρακτική του λιονταριού δεν καταλαβαίνουν από πολιτική.

Μη το πείτε πουθενά

Σιγά-σιγά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα απόρροια των «μνημονιακών προηγούμενων κυβερνήσεων» (όπως μας λένε οι τωρινοί μνημονιακοί πρωτιφοράκιδες) λύνονται το ένα μετά το άλλο.  Ετσι μας λένε τουλάχιστον.
Από τα εναπομείναντα κανάλια της «αντίστασης», εκ των οποίων την πιο σοβαρή και σθεναρή στάση ενάντια στην κυβέρνηση,κρατά η ΕΡΤ1. Φαντάσουν δηλαδή που είναι ο Σκάυ και ο Αλφα και ο Βήτα μαλάκας που είδαν οι πούστιδες το «φως» το αληθινό στο δρομο για τη Δαμασκό και αλλαξοπίστησαν.Και για να μη μείνουν άνεργοι ο Πρετεντέρης και η Τρέμη,ας τους πάρει κάποιος ρε παιδιά από  τα υπόλοιπα αδειοδοτούμενα κανάλια.  Σε όλους αρέσει η αντίσταση με τον κώλο. Αρκεί να μπαίνει βαθιά.
Τα capital controls χαλαρώνουν. Ετσι είπε το «αστροπελέκι» ο Στουρνάρας. Αντι για 420 τη βδομάδα, θα μπορείς  να σηκώνεις 840 το δεκαπενθήμερο. Φυσικά θα βρεθούν κάποιοι και θα πουν «μα είναι το ίδιο πράγμα». Σκασμός ανόητε. Ξέρεις εσύ και δεν ξέρει ο κος Διοικητής; Αλλο να πηγαίνεις κάθε βδομάδα στο ΑΤΜ και άλλο κάθε 15 μέρες.
Φήμες από οικονομικούς κύκλους σοβαρούς,λένε πως υπάρχει πιθανότητα,το επόμενο εξάμηνο να απελευθερωθούν πλήρως οι αναλήψεις και έτσι να χρειάζεται μόνο μια φορά το μήνα να πηγαίνει κανεις για να πάρει μάξιμουμ τα 1680 ευρώ. (420 επί 4 μας κάνει 1680). Να πείτε και ένα ευχαριστώ στους προηγούμενους αλήτες παιδιά. Στον Γκαργκάνα και στον Παπαδήμο. Και στον Προβόπουλο. Μη ξεχασετε. Εκαναν ότι μπορούσαν οι «άνθρωποι», 20 χρόνια τώρα.
Υπάρχει και ένα ακομα καλό: Οι πιθανότητες να πέσουν οι καταθέτες θύματα κλοπής,μειώνονται κατά 50% Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον. Γϊγαντες. Φυσικά,μαζί με τις κλοπές, έχουν μειωθεί και οι καταθέτες. Η μάλλον, οι μείωση των κλοπών είναι απόρροια της μειωσης του αριθμού των καταθετών. Αρα λιγότερη δουλειά για την αστυνομία,λιγότερες εργατοώρες, δηλαδή οικονομία. Α,ρε γίγαντες.
Ο κόσμος συνήθησε στους περιορισμούς και στην ημιδιατροφή. Οι πλατείες είναι έρημες εδώ και πάρα πολύ καιρό. (μια συγκέντρωση έγινε μονο στο Σύνταγμα από κάτι πεινασμένους με»Lacoste».
Ωστε να πληρωθεί το ρηθέν του προφήτου Χάρυ Κλιν: «Εμπρος αδέρφια, να βγούμε στους δρόμους,με rolex στα χέρια και γούνες στους ώμμους».

"Δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου"

"Δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου"
​Του Στέλιου Κράλογλου​
"Το τρίτο Μνημόνιο και το "συμπληρωματικό Μνημόνιο" ισοδυναμούν με δύο νέες προσπάθειες για αλλαγή και σταθεροποίηση ενός νέου "παραδείγματος" οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Αν οι αλλαγές ολοκληρωθούν θα επιφέρουν θεμελιώδη μεταβολή όχι μόνο του περιεχομένου, αλλά και των θεσμών της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής"
Αυτό αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του τονίζοντας οτι "Το έργο της προσαρμογής δεν έχει τελειώσει. Εκκρεμούν κρίσιμες αποφάσεις για τους επόμενους μήνες ως την αξιολόγηση του Νοεμβρίου 2016. Όμως, η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα στην πορεία επιστροφής στην ομαλότητα και, αν εφαρμοσθεί με συνέπεια, θα ανοίξει προοπτικές ανάκαμψης". Στην ίδια έκθεση αναφέρονται τα εξής:
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί να εφαρμόσει τον δημοσιονομικό κόφτη, όμως μπορεί να αναγκασθεί να τον ενεργοποιήσει, πράγμα που θα υπέσκαπτε τις προοπτικές σταθερής ανάκαμψης. Και μπορεί να αναγκασθεί να το κάνει αν σημειωθούν υστερήσεις στα φορολογικά έσοδα (λόγω υψηλών φόρων). Εκτός τούτου, ακόμα και μόνη της η προοπτική ενεργοποίησής του θα επενεργεί αποτρεπτικά σε κατανάλωση και δευτερογενώς σε επενδύσεις!

Μετά το πραξικόπημα η "οικονομία" σπρώχνει την Τουρκία στο Αιγαίο;

Μετά το πραξικόπημα η "οικονομία" σπρώχνει την Τουρκία στο Αιγαίο;
Του Γιάννη Αγγέλη  
Η άφιξη του κ. Jack Lew στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές "ίσως αποδειχθεί περισσότερο σημαντική από ό,τι αρχικά είχε προγραμματισθεί...". Από τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους εκφράζονται ισχυρές ανησυχίες για το πως θα αντιδράσει η τουρκική κυβέρνηση στο μετα-πραξικοπηματικό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται ως "υψηλής οικονομικής - πολιτικής έντασης και κινδύνων". 
Τα ζητήματα αυτά πολύ περισσότερο από τα θέματα της πορείας του ελληνικού προγράμματος στήριξης (Β αξιολόγηση, ΔΝΤ, κ.λ.π.) θα απασχολήσουν τις συζητήσεις του Αμερικανού αξιωματούχου με την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος μετά την Αθήνα θα μεταβεί στην Κίνα για την συνάντηση του G-20 σε ένα επίσης φορτισμένο οικονομικά και γεωπολιτικά περιβάλλον λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Κίνας και Φιλιππίνων.    
Η συμπεριφορά των ξένων επενδυτών έχει ήδη αρχίσει να επιβεβαιώνει τους λόγους για την ήδη εμπεδωμένη ανησυχία στη γειτονική χώρα. 
Η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα τροφοδοτείται και από τα ερωτηματικά για το πως θα αντιδράσει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας απέναντι στην φυγή κεφαλαίων. Τα στοιχεία που καταγράφονται φαίνεται να οδηγούν σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο με τις χρηματιστηριακές αγορές να αντανακλούν σπασμωδικά τις κινήσεις αυτές.
Τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία "φωτογραφίζουν” τις κυριότερες εστίες αβεβαιότητας. 

Σκοτώνοντας Pokemon

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκοτώνοντας Pokemon

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,

Αυτός ο Ιούλιος έχει κάτι το πολύ μελαγχολικό. Είναι, κυρίως, τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Όπου και να κοιτάξεις πια, μελαγχολείς. Ευτυχώς που προλάβαμε –εγώ τουλάχιστον- και κάναμε λίγα μπάνια, και στείλαμε προκαταβολές για τα επόμενα.
Ο κόσμος, αφού έλυσε τα προβλήματά του, κυνήγησε τα όνειρά του, τους δαίμονές του, τη ζωή του, είπε να βγει και στο κυνήγι κανενός πόκεμον, έτσι, για χαλάρωμα.
Δεν πιστεύω σε αυτά που βλέπουν τα μάτια μου.
Θέλω να ουρλιάξω και μετά να εκραγώ πάνω σε ένα πόκεμον, να έρθουν να το πιάσουν και να τους πάρουν τα σκάγια.
Κι επειδή εγώ μάλλον δεν είμαι αρκετή, θέλω να ακούσω για έναν κομήτη που τρέχει αυτός να μας φτάσει.
Θα είχε ενδιαφέρον να κατασκευαστεί μια εφαρμογή που αντί για πόκεμον να βάζει τον κόσμο να κυνηγά τον χαμένο του χρόνο.
Και όσο περισσότερο τον κυνηγά, τόσο περισσότερος αυτός να γίνεται. Μέχρι να τον πιάσει.
Κι εκεί θα είναι η ουσία όλου του παιχνιδιού.
Γιατί μόλις τον πιάσει, θα τον καταβάλλει η επιθυμία να «ανέβει» επίπεδο. Και θα ανεβαίνει και θα ανεβαίνει. Θα το τερματίζει μαζί με τη ζωή του.
Δεν είναι απλώς κόλαση αυτό. Οι τραγικοί ποιητές ήταν πολύ πίσω για να το προβλέψουν.
Δεν ξέρω ο Κοσμάς ο Αιτωλός ή ο Παΐσιος αν είχαν καταφέρει κάτι.
Φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι απλώς βλακεία. Είναι αποχαύνωση. Είναι παραίτηση. Είναι παράδοση με τους όρους του παιχνιδιού.
Μιλάω με 20-25 χρονών παιδιά και αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα έχει προχωρήσει σε τεράστιο βάθος και κάνουμε όλοι πως δεν καταλαβαίνουμε.
Τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν, νεκρώνοντας καθημερινά χιλιάδες εγκεφάλους, κυρίως νέων ανθρώπων.
Και δεν μιλάμε για τα τσιγαράκια που κάναμε μικρότεροι –ή και μεγαλύτεροι- και νιώθαμε και πολύ ροκ και αλήτες· μιλάμε για έκσταση και κοκαΐνη που τα βρίσκεις, πλέον, παντού στην Αθήνα, τουλάχιστον, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει μετατραπεί σε τρελάδικο.
Είναι πολύ τυχερά τα νέα τα παιδιά που θα καταφέρουν να αποδράσουν, από την Αθήνα τουλάχιστον.
Καμένα παιδιά, καημένα παιδιά, τουλάχιστον εμείς προλάβαμε να ονειρευτούμε, να μεθύσουμε από έρωτα, από κρασί, έστω.

4 σημάδια, ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο και πως να το διορθώσετε.



Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα τέλεια ισορροπημένο σύστημα χημικών ουσιών, βακτηρίων και κυττάρων. 

Ένας τρόπος για να διαπιστώσουμε, αν ο οργανισμός μας λειτουργεί σωστά είναι να ελέγξουμε το επίπεδο του pH του σώματός μας. 

Τι είναι το pH; 

Με απλά λόγια είναι το μέτρο της οξύτητας και αλκαλικότητας. 

Και τα δύο είναι σημαντικά με τον δικό τους τρόπο. 

Το στομάχι, για παράδειγμα, απαιτεί υψηλή οξύτητα για να αφομοιώσει τα τρόφιμα, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα βασίζεται στην αλκαλικότητα. 

Τι σημαίνει; 

Η κλίμακα pH ποικίλει από το 0 έως το 14. Όσο πιο χαμηλός είναι ο αριθμός τόσο πιο μεγάλη είναι η οξύτητα. 

Το τέλειο ισοζύγιο βρίσκετε ακριβώς στην μέση στο 7. Αυτό το επίπεδο pH πρέπει να διατηρήσει το σώμα για να μπορεί να λειτουργεί σωστά. 

Βέβαια, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι το σώμα να βρίσκεται σε μια κατάστασης αυξημένης οξύτητας, η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές συνήθειες. 

Σημάδια, ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο. 

Εξαλείψτε τις ουλές από οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας σε λιγότερο από ένα μήνα



Οι ουλές είναι κάτι δυσάρεστο που επηρεάζουν την γενική εικόνα σας.


Εξάλειψη ουλές από οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας σε λιγότερο από ένα μήνα
 Οι ουλές είναι ανώδυνες. Πολλά μαγικά φίλτρα και κρέμες διατίθενται στην αγορά προς πώληση και υπόσχονται εξάλειψη των ουλών. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε για αυτά τα προϊόντα και θέλετε να θεραπεύσετε τις ουλές, φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε σπιτικές θεραπείες.
Σταματήστε να κρύβεται τις ουλές σας με μακιγιάζ και δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές θεραπείες αφαίρεσης ουλών στο σπίτι.
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία εξαιρετική σπιτική αλοιφή που θα εξαλείψει αποτελεσματικά τις ουλές σε μόνο 2 εβδομάδες!

Βάλτε αυτά τα 2 συστατικά στον καφέ σας. Μετά από μόλις 2 γουλιές, το λίπος της κοιλιάς σας θα εξαφανιστεί και ο μεταβολισμός σας θα είναι πιο γρήγορος από ποτέ!

Βάλτε αυτά τα 2 συστατικά στον καφέ σας.  Μετά από μόλις 2 Γουλιές, λίπος της κοιλιάς σας θα εξαφανιστούν και ο μεταβολισμός σας θα είναι πιο γρήγορα από ποτέ!
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν να πίνουν καφέ ειδικά το πρωί, αλλά μόνο λίγοι από αυτούς γνωρίζουν ότι ο καφές είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς ένας αρωγός ενέργειας.
Μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας το πρωί και μπορεί επίσης να σας προστατεύσει από διάφορες ασθένειες.
Έτσι, εάν προσπαθείτε να χάσετε κάποια επιπλέον κιλά, μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε τον πρωινό καφέ σας σε έναν μεγάλο καυστήρα λίπους. 
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε αυτά τα συστατικά: καρύδα, κανέλα, μέλι και κακάο και στη συνέχεια να τα προσθέσετε στον καφέ σας, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να χάσετε έως και 10 κιλά σε ένα μήνα.
Αυτά τα συστατικά θα βελτιώσουν τη γεύση του πρωινού καφέ σας, θα επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας και θα αποκτήσετε ένα νέο σώμα πολύ γρήγορα!
Η κανέλα είναι ένα σπουδαίο συστατικό το οποίο έχει πολλές ιατρικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες. Είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν την μόλυνση και την φλεγμονή. Επίσης επιταχύνει τον μεταβολισμό και διασπά τη ζάχαρη σε ενέργεια.
Το έλαιο καρύδας είναι σπουδαίο φυσικό θερμογόνο το οποίο έχει πολλά υγιεινά λίπη. Μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την ενεργειακή σας κατανάλωση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περισσότερο αποτελεσματική καύση του λίπους.
Το μέλι είναι επίσης εκπληκτικό συστατικό το οποίο περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο που είναι απαραίτητα για τη διάλυση του λίπους. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο, φυσικό, μη παστεριωμένο, βιολογικό μέλι!

Πως μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή:

Περπάτημα με τα Γόνατα: μια θαυμάσια άσκηση για κάθε ασθένεια




Το περπάτημα με τα γόνατα είναι η τελευταία τάση στην κινεζική ιατρική η οποία συνιστάται σε όλους όσους πάσχουν από κάποιου είδους πάθηση. Αυτή η άσκηση δεν έχει αντενδείξεις και συνιστάται ακόμη και σε εκείνους που πάσχουν από πόνους στα γόνατα και στις αρθρώσεις, διότι σε πολλές περιπτώσεις, αυτός ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της μυϊκής ατροφίας.
Το περπάτημα με τα γόνατα μπορεί να βοηθήσει στην μάχη κατά των ασθενειών των νεφρών και του ήπατος εκτός από την επούλωση των πόνων των αρθρώσεων.
Τι πρέπει να κάνετε? 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ


Ένας ταξιδιώτης φτάνοντας σε μια μεγάλη πόλη, ρώτησε μια γυναίκα που συνάντησε στις παρυφές, «Πώς είναι οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτή την πόλη;».
«Πώς ήταν οι άνθρωποι εκεί από όπου έρχεσαι;»

«Τρομερό σινάφι», απάντησε ο ταξιδιώτης. «Κακοί, απατεώνες, απαίσιοι σε όλα τους».

«Τέτοιους θα βρεις και στην πόλη που βρίσκεται μπροστά σου», του είπε η γυναίκα.

Αμέσως μόλις έφυγε ο πρώτος ταξιδιώτης, ένας άλλος σταμάτησε και ρώτησε πάλι για τους κατοίκους εκείνης της πόλης. 

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ… ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ




Θυμάμαι ένα παιδί στο λύκειο με σοβαρό πρόβλημα βάρους. Ζύγιζε 130 κιλά. Μια μέρα, βρήκε ένα σημείωμα πάνω στο αυτοκίνητο του που έλεγε, «Οι χοντροί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι. Σε παρακαλώ, μην πεθάνεις». – Μια Θαυμάστρια.
Ο νέος αυτός άντρας άρχισε μια δίαιτα αστραπή και μέσα σε τρεις μήνες έχασε πάνω από 50 κιλά…. Κυρίως λιμοκτονώντας. Το αποτέλεσμα; Κατέστρεψε το σώμα του. Ενώ ανάρρωνε, έγραψε έναν στόχο: να μάθει πώς να χάνει βάρος με ασφάλεια με σωστή διατροφή και κατάλληλη άσκηση. Αφού το έμαθε αυτό, θέλησε να μοιραστεί την γνώση του με άλλους που υπέφεραν από παχυσαρκία. Είχε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό με την καινούργια του γνώση ώστε οι άνθρωποι αμέσως ελκύονταν από αυτόν. Τελικά έκανε την εκπαίδευση για το χάσιμο βάρους επιχείρηση. Αλλά δεν θα είχε μπορέσει να το καταφέρει χωρίς έναν στόχο που άλλαξε τη ζωή του – και τεράστιο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ.
Lewis Timberlake
«Ενθουσιασμός είναι ο ηλεκτρισμός της ζωής. Πώς τον αποκτάς; Συμπεριφέρεσαι με ενθουσιασμό μέχρι που γίνεται συνήθεια». - Gordon Parks
«Ο ενθουσιασμός βρίσκεται στο βάθος όλης της προόδου! Με αυτόν, υπάρχει εκπλήρωση. Χωρίς αυτόν, υπάρχουν μόνον δικαιολογίες». - Henry Ford

Τι πρέπει να ξέρουν οι άντρες για το safe sex

stogiatroprofulaksiapohiv.jpg
Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ο HIV υπάρχει στο αίμα, στο σπέρμα και στην βλέννη του ορθού.
Η βλέννη του ορθού είναι το σωματικό υγρό με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε HIV.
Έστω και μια μικρή αμυχή στο δέρμα, στην εσωτερική επίστρωση του ορθού, του κόλπου ή του στόματος είναι αρκετή για τη μετάδοση του ιού, ακόμα και αν δεν είναι ορατή. 
Η ουρήθρα μπορεί να είναι πύλη εισόδου για τον ιό
Η θεραπεία των αφροδίσιων νοσημάτων μειώνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.
Δεν πλένουμε τα δόντια μας πριν από τη σεξουαλική πράξη γιατί μπορεί να δημιουργηθούν πληγές στο στόμα.

Με αυτά ΔΕΝ κινδυνεύω να κολλήσω HIV

Τρίψιμο σωμάτων - αμοιβαίος αυνανισμός

Το τρίψιμο των σωμάτων μας είναι ερεθιστικό και ό,τι πιο ασφαλές υπάρχει. Ακόμη κι αν χύσουμε πάνω στο σώμα του άλλου ή εκείνος στο δικό μας δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εφόσον δεν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα ή γρατσουνιές. Το ίδιο ισχύει και για τα golden showers, δηλαδή το κατούρημα του σώματος του άλλου ή του δικού μας.
Φιλί

Μπορούμε να φιληθούμε χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη και τα βαθιά φιλιά με τη γλώσσα είναι ασφαλή. Προσοχή όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Η επαφή με το αίμα του άλλου ενέχει πάντα σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης.

Αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο 400€ για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση του Noor 1

noor1

Την ποινή της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης σκάφους για διάστημα ενός μήνα σε συνδυασμό με χρηματικό πρόστιμο 400€ (200€ αν καταβληθεί σε δέκα εργάσιμες ημέρες) επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στους καταδικασθέντες για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1, με απόφασή του που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί.
Χθες το δικαστήριο είχε αθωώσει τους 15 από τους 30 κατηγορουμένους λόγω αμφιβολιών και μη ύπαρξης επαρκών ενδείξεων ενοχής.
Για τα υπόλοιπα 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε πως είναι ένοχοι για μεταφορά υπέρβαρου φορτίου ενώ διαπίστωσε σειρά άλλων παραβάσεων όπως έλλειψη φαρμακείου, υπερβολική ταχύτητα και πλημμελή μέτρα φύλαξης και συντήρησης του φορτίου της ηρωίνης (σ.σ. ενδεικτικό είναι ότι η ηρωίνη είχε ήδη πιάσει υγρασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα