Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Χαρακτηρας

Ο Γκαιτε ειχε πει οτι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται μέσα στις τρικυμίες της ζωής ενώ ο Novallis από την Γερμανία την ίδια εποχή με τον Γκαίτε συμπληρώνει ότι η μοίρα και ο χαρακτήρας είναι διαφορετικές ονομασίες του ίδιου πράγματος …….Είναι προδιαγεγραμμένο πως θα συμπεριφερθούμε; Ακόμα και η τύχη, για να φθάσει σε εμας , περνάει μέσα από συνθήκες που δημιουργεί ο χαρακτήρας μας .

Ο χαρακτήρας είναι σαν το δέντρο …..και έχει τις ανάλογες ρίζες …. κάπου είναι χαραγμένος… εξ’ου και η λέξη…. Χαραγμ-ένος…. Πρόσφατα επιστήμονες εξέφρασαν την άποψη ότι τα πάντα είναι χαραγμ-ένα στο dna του κάθε ενός μας…. οπότε το dna…ΟΔΗΓΕΙ την συμπεριφορά μας. 

Οι αρχαίοι έλεγαν ότι επίσης το όνομα που έχει ο κάθε ένας από εμάς είναι ανάλογο του χαρακτήρα και της ζωής μας. Δυστυχώς ο χαρακτήρας είναι υπόθεση του κάθε ενός μας να αλλάξει …γιατί αλλάζει ….αλλά εάν τα γονίδια είναι ισχυρά τα περιθώρια είναι μικρά….

Το Βασίλειο του Πλούτωνα - Σκορπιός

Ένα απόσπασμα που μας δείχνει το πώς αισθάνεται ένας Σκορπιός ή με έντονα στοιχεία Σκορπιού ή Πλούτωνα στον χάρτη του. Είναι λίγο “κάπως”, αλλά και αυτά μέσα στην ζωή είναι και οφείλουμε να τα αντικρίσουμε από το να τα αφήνουμε στην άκρη απαξιώνοντάς τα.. Αν δεν πάμε βαθιά κάτω, πώς θα ανέβουμε;
Καλώς ήλθατε στο Βασίλειο του Πλούτωνα όπου κυριαρχεί το σκότος, ο φόβος, το πάθος, το χρήμα, η δύναμη και η μαγεία...
Είναι σκοτάδι.. το τοπίο ομιχλώδες.. Είμαστε στο τέρμα γκρεμών, μέσα στα έγκατα της Γης.. Ακούγονται τερατώδη γρυλίσματα.. είναι αυτά των Τιτάνων που έριξε ο Ζεύς στα Τάρταρα, είναι η Λερναία Ύδρα, η Χίμαιρα και άλλα μυθολογικά τέρατα.. κάποια ελεύθερα κάποια αλυσοδεμένα. Υπάρχουν φωτιές και καπνοί σε διάφορα σημεία. Το έδαφος άγονο και λασπωμένο. Που και που συναντούμε μαύρα κριάρια να περπατούν. Γύρω γύρω έχει πορφυρούς λόφους.. Στο βάθος φαίνεται ένα μεγάλο σκοτεινό παλάτι.. Γύρω του περιμετρικά φύλακες δράκοι, στην κεντρική πύλη ο Κέρβερος. Στις κορυφές φωτιές.
Βλέπουμε πάνω απο την πόρτα τρία σύμβολα: ένα φίδι, έναν άνθρωπο κι έναν φοίνικα αναγεννημένο έτοιμο να πετάξει. Πάνω δεσπόζει το σύμβολο του Σκορπιού.
Μπαίνουμε στο εσωτερικό του παλατιού. Το φως είναι αχνό και ίσα που διακρίνουμε τις μορφές. Μόλις μπαίνουμε υπάρχει ένας μεγάλος χώρος όπου κυριαρχεί το πορφυρό κόκκινο χρώμα. Στους τοίχους διακρίνουμε σύμβολα μέσα από τα οποία καλούμαστε να εξιχνιάσουμε τον σκοτεινό ασυνείδητο εσωτερικό μας κόσμο, να τον αντικρίσουμε, να συμφιλιωθούμε μαζί του και να επιστρέψουμε στο συνειδητό επίπεδο αναγεννημένοι.

Το διαμέρισμα που μέσα είναι όλο… Star Wars!

star-wars-taipei-apartment-1


Το Star Wars δεν είναι μία απλή ταινία. Είναι ένα ορόσημο της ποπ κουλτούρας, μία έμπνευση που σημάδεψε την σύγχρονη ζωή μας από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη. Φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το home decor από την σαραντάχρονη ορμή του.Και είναι πολλοί εκείνοι που άνοιξαν το σπίτι τους για να βάλουν μέσα το Star Wars concept. 
Όπως μία οικογένεια στην Τάϊπέι της Ταϊβάν. Χωρίς να κάνει υπερβολές, έχει βάλει στα δωμάτια της τις σωστές Star Wars δόσεις, φτιάχνοντας ένα πολύ ζεστό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Οι λεπτομέρειες κάνουν εδώ τη διαφορά. Το τραπέζι που θυμίζει «TIE fighter», τα φωτιστικά φωτόσπαθα, τα κράνη του Darth Vader και των Stormtroopers… Πάντως τα παιδικά δωμάτια είναι όλα τα λεφτά!
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο, ρίξτε μία ματιά στην design firm που ανέλαβε το project, την White Interior Design.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ-Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ



Όλοι περιμένετε να κάνετε μια μεγάλη νίκη στη ζωή σας. 
Αλλά αγνοείτε τις μικρές καθημερινές νίκες, αυτές που θα σας προετοιμάσουν και θα σας απογειώσουν. 
Η μεγαλύτερη νίκη δεν είναι να νικήσετε τους άλλους....αλλά να νικήσετε τον ίδιο σας τον ΕΑΥΤΟ. 

Εάν δεν παλέψετε με τα θηρία που έχετε μέσα σας....θα είσαστε μια ζωή υποτακτικοί και όχι ελεύθερα πνεύματα. Σήμερα ξύπνησα πρωί πρωί....ναι είδα τον ήλιο να φωτίζει την ΚΑΡΔΙΑ μου .... τον καλημέρισα κι έκαμα το πρώτο αποφασιστικό βήμα. 

Είμαι ζωντανός είπα μέσα μου....κι αυτό είναι μία νίκη....διότι μπορώ να παλέψω και να προσπεράσω όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μου. 

Ναι είμαι ζωντανός ...και οραματίζομαι τον εαυτό μου να προχωράει αγέροχα μπροστά ...ναι βλέπω τον Εαυτό μου να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες και γίνομαι παράδειγμα ήθους και για τους άλλους. 

Πότε πρέπει να ανησυχούμε για τα τσιμπήματα των κουνουπιών;

Τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού. Πόσα αλήθεια γνωρίζουμε για αυτά και πότε ένα τσίμπημα είναι επικίνδυνο;
koynoypi-637x472
Τα κουνούπια που τσιμπάνε είναι τα θηλυκά και αυτό γιατί το αίμα είναι πηγή πρωτεΐνης για τα αυγά τους. Το τσίμπημά τους ωστόσο, δεν είναι απλά ενοχλητικό καθώς προκαλεί κνησμό αλλά μπορεί να είναι η πηγή μίας σοβαρής και μολυσματικής ασθένειας. Συνήθως το τσίμπημα αφήνει ένα στρογγυλό, κόκκινο σημάδι με μια τρύπα στη μέση, που συνοδεύεται από μια αίσθηση φαγούρας. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να εμφανιστούν σκούρα σημάδια σαν μελανιές, πρηξίματα ή μικρές φουσκάλες.
Σε παιδιά ή άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα ένα τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει κνίδωση, πρήξιμο των αδένων και χαμηλό πυρετό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας, ένα τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία, μία εν δυνάμει απειλητική για την ανθρώπινη ζωή, αντίδραση του οργανισμού, που χαρακτηρίζεται από οίδημα στο λαιμό, κνίδωση, λιποθυμία ή συριγμό και απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Μήπως ελκύετε τα κουνούπια;

Τα tattoos και η ψυχολογία όσων τα κάνουν

Ο Ψυχολόγος Δημοσθένης Κ. Παναγιώτου μας αναλύει για τα tattoos…
tattoo-psyxologia-oswn-to-kanoun
Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μόνιμες αλλαγές στο σώμα τους, τόσο ορατές ώστε να επηρεάζεται η κοινωνική διάσταση της προσωπικότητάς τους; Και τελικά επηρεάζεται η άποψη της κοινωνίας από τα tattoos που προσθέτει κάποιος στο κορμί του;
Οι μόνιμες εικαστικές παρεμβάσεις στο σώμα έχουν μια κοινή διαπολιτισμική βάση, με τις κοινωνίες να θεωρούν αποδεκτά ή απαράδεκτα κάποια μοτίβα και κάποια όχι, πάντα ανάλογα με το χωρόχρονο που αυτά έρχονται στο προσκήνιο. Κάποτε ήταν σημάδι των ναυτικών ή όσων είχαν φυλακιστεί. Αργότερα έγιναν διακριτικά στρατιωτικών ομάδων, περιθωριακών ατόμων με παθογένεια και με τα χρόνια, έφτασαν στα χέρια μοσχοαναθρεμμένων 14χρονων, επιχειρηματιών ή και πολιτικών, έγιναν πεταλουδίτσες και λουλουδάκια σε ταλαιπωρημένες νοικοκυρές.
Είναι περίεργη και άξια έρευνας η πρόθεση που εκφράζουν όσοι κάνουν μόνιμα tattoos, να δηλώνουν μέσω του σώματός τους προσωπικές τους απόψεις ή και βιωματικές καταστάσεις, δομώντας με αυτόν τον τρόπο τηνκοινωνική τους ταυτότητα, δίνοντας την ίδια στιγμή την προσωπική τους μάχη για να αποσβέσουν ή να «εξορκίσουν» το δυσάρεστο παρελθόν τους και τις ανάλογες εμπειρίες τους, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν ανενεργές τις σκανδάλες που πυροδότησαν την ανάγκη να κάνουν ένα tattoo. Εξίσου περίεργη είναι και η επιλογή να φέρουν μόνιμα πάνω τους ένα σχέδιο που δε σημαίνει τίποτε απολύτως για αυτούς, μια απλή ζωγραφιά!
Η δερματοστιξία (tattooing) είναι μια διαπολιτισμική πραγματικότητα με βαθιές ρίζες ανά τους αιώνες, κυρίως στις μη δυτικές κοινωνίες, εκφράζοντας περισσότερο θρησκευτικά ή ταξικά δεδομένα και λιγότερο προσωπικές αλήθειες ή βιώματα. Μετά το 1950 και κυρίως την τελευταία δεκαετία όμως, τα μόνιμα tattoos έχουν παρουσιάσει μια κάθετη αύξηση στον αριθμό, στη συχνότητα επισκέψεων αλλά και στο ηλικιακό και ταξικό εύρος των ενδιαφερόμενων, ενώ δείχνει να έχει χαθεί και ο χαρακτήρας των «προσωπικών δηλώσεων» μέσω της θεματολογίας που επιλέγουν, με τα εικαστικά (απλά για ομοφιά) θέματα να κερδίζουν έδαφος, κυρίως στις γυναίκες.

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ


Από τότε που συνειδητοποίησα πως δεν θα δω ποτέ τους γονείς μου μαζί σαν ηλικιωμένο ζευγάρι, άρχισα να παρατηρώ έξω με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τα ηλικιωμένα ζευγάρια. Δεν ξέρω τι με παρακίνησε να πράξω κατά αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα, όμως απέκτησα μία διαφορετική οπτική για τον κόσμο και εκτίμησα πολύ παραπάνω την αξία της συντροφικότητας και του ‘’μαζί’’.





Πόσο δυνατή η λέξη ‘’μαζί’’? Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να γίνει πράξη? Πόσες συνέπειες έχει είτε θετικές είτε αρνητικές? Και πόσοι εν τέλει καταφέρνουν αυτό το ‘’μαζί’’ να το κρατούν για πάντα?

Μου αρέσει συγκεκριμένα να παρατηρώ τα ηλικιωμένα ζευγάρια και τις όμορφες συνήθειές τους, να βγαίνουν το βράδυ περιποιημένοι και οι δύο στο εστιατόριο, να ακούν την αγαπημένη τους μουσική και να σιγοτραγουδούν,να κρατιούνται σφιχτά από το χέρι. Λες και δεν υπάρχει αύριο, λες και δεν υπάρχει χθες, αυτά τα ζευγάρια ζουν το τώρα και απολαμβάνουν την στιγμή χωρίς άγχος,κοιτώντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Τι μας έκανε άραγε να έχουμε συνηθίσει να κάνουμε εκπτώσεις στον έρωτα και στην αγάπη?

Στις μέρες μας με το παραμικρό, λίγη γκρίνια, κάποιες μικρές διαφωνίες και κατευθείαν λέμε αντίο. Γιατί δεν αντέχουμε να χορέψουμε μέχρι τέλος τον χορό στον οποίο διαλέξαμε να είμαστε?

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Κάθε μέρα όταν πηγαίνω για τον πρωινό μου περίπατο, σκέφτομαι πως θα ήταν καλό να φορέσω τα καινούρια παπούτσια που έχω αγοράσει εδώ και δύο μήνες και βρίσκονται ΄΄κρυμμένα’’ στην ντουλάπα. Για κάποιο λόγο, όμως, πάντα πείθω τον εαυτό μου να φορέσει εκείνα τα παλιά παπούτσια με την σχεδόν απαρατήρητη φαγωμένη σόλα που είναι  τόσο αναπαυτικά. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι μόνο δύο ετών, αλλά μου φαίνεται λες και τα φοράω από μικρό παιδί. Σε όλες τις καταστάσεις με ακολουθούν. Όταν θέλω να τρέξω, να πάω βόλτα, να οδηγήσω, να χορέψω. Σαν να αποτελούν και τα ίδια κομμάτι του σώματός μου. Πάντα, όμως, αναρωτιέμαι το γιατί αρνούμαι τόσο πεισματικά να τα εγκαταλείψω έστω για μία μέρα και να φορέσω εκείνα τα καινούρια που στέκονται υπομονετικά στην ντουλάπα και με περιμένουν. Και πράγματι, είναι εξίσου αναπαυτικά και εκείνα.

Συχνά συναντώ στη δουλειά μου, σε βιβλία, σε άρθρα, ανθρώπους να υποστηρίζουν πόσο δύσκολο είναι να εγκαταλείψουν τις παλιές συνήθειες και να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα, καινούριους τρόπους σκέψης και ζωής. Μου ήταν δύσκολο να το καταλάβω ακριβώς, τώρα όμως συνειδητοποιώ και την δική μου δυσκολία που ξεκινάει από μικρά πράγματα, όπως είναι τα παλιά μου παπούτσια.

Το να δοκιμάζεις κάτι καινούριο στην αρχή φαντάζει τρομακτικό, δύσκολο να εγκαταλείψεις κάτι που για σένα είναι οικείο και άνετο. Και τι κρύβεται πίσω από αυτή την δυσκολία; Μία λέξη: ο φόβος. Φόβος απογοήτευσης και αποτυχίας.  Φοβάμαι μήπως το καινούριο ματαιώσει τις προσδοκίες μου, με απογοητεύσει, με κάνει να νιώσω την αποτυχία. Εμπιστεύομαι αυτό που γνωρίζω και θυσιάζω την εξέλιξη μου, μένοντας σε κάτι στάσιμο, γνώριμο, ασφαλές.

H διατροφική αξία των γκότζι μπέρι

Goji berries on wooden background

Ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία μας;
΄Ισως να μην έχετε ακούσει για τα γκότζι μπέρι, όμως αξίζει να γνωρίσετε περισσότερα για αυτά, λόγω των διατροφικών πλεονεκτημάτων τους. Γνωστά και ως ‘λυκόμουρα’, τα γκότζι μπέρι καταναλώνονται εδώ και πολλά χρόνια στην Κίνα και τα Ιμαλάια για τη γλυκιά τους γεύση και το έντονο χρώμα.
 Η ιστορία τους ως ιατρικά φυτά έχει της ρίζες της στην αρχαία Κίνα, όπου τα γκότζι μπέρι ακόμα χρησιμοποιούνταν για να θεραπεύσουν ασθένειες των ματιών, του ήπατος και των νεφρών.  Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει περισσότερο γνωστά για τη θρεπτική τους αξία στην Ευρώπη και την Αμερική.
Που θα τα βρείτε;
Αυτό το γλυκό φρούτο συνήθως πωλείται σε αποξηραμένα μορφή και μοιάζει με έντονα κόκκινες σταφίδες. Μπορείτε, επίσης, να απολαύσετε τα γκότζι μπέρι φρέσκα, καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε θερμά κλίματα. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ πουλάνε αποξηραμένα γκότζι μπέρι χύμα ή συσκευασμένα.
Όπως με όλα τα μούρα, τα γκότζι μπέρι έχουν βιταμίνες και άλλα αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Η κατανάλωση δυο ή περισσότερων μερίδων φρούτων τη μέρα είναι συνήθως προτεινόμενη ποσότητα για τη σωστή λήψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών.
Πως μπορείτε να καταναλώσετε το γκότζι μπέρι;

Χρειάζεται μέτρο και στην καλοσύνη;

Η απάντηση που προκύπτει από επιστημονικές έρευνες είναι ναι, χρειάζεται μέτρο και στην καλοσύνη!
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντ, το να φέρεται κανείς με υπερβολική καλοσύνη, κατανόηση και να βάζει πάντα σε προτεραιότητα το συμφέρον των άλλων μπορεί τελικά να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, ειδικά στο επαγγελματικό περιβάλλον. 
Η μελέτη αυτή «συμφωνεί» με παλαιότερη έρευνα του Harvard και αποδεικνύει ότι είναι απείρως αποτελεσματικότερο – ειδικά όταν διοικείς μία ομάδα – να είσαι ζεστός ως άνθρωπος, αλλά όχι ιδιαιτέρως ανεκτικός και καλοσυνάτος, για τους εξής λόγους: όταν είναι κάποιος πολύ καλός μένει στάσιμος στη δημιουργία σοβαρών ανθρώπινων σχέσεων.

Όταν κάποιος είναι πάντα καλός, συμπονετικός, γεμάτος κατανόηση και έτοιμος να δίνει λύσεις ακόμα και σε παράλογα αιτήματα και αρνείται να «πατήσει πόδι» και να δείξει πυγμή, μοιραία βιώνει μία άκρως ενοχλητική μοναξιά. Με αυτή τη συμπεριφορά δύσκολα κάνεις πραγματικούς φίλους και συνεργάτες, όχι μόνο επειδή γίνεσαι βαρετός – σύμφωνα με τη μελέτη πάντα -, αλλά επειδή το ανθρώπινο είδος έχει την τάση να μην εμπιστεύεται όσους έχουν μόνο ένα πρόσωπο: το αγγελικό. Καλό είναι να ξέρεις όλες τις αντιδράσεις ενός ανθρώπου – στα καλά και στα άσχημα του – πριν αποφασίσεις αν τον θες για συνοδοιπόρο στη ζωή και στη δουλειά.   Με το να είσαι μονίμως ευγενής και τίποτα άλλο, μοιραία «θυματοποιείσαι»

O έρωτας ...καίει!


Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος και λέει ότι αισθάνεται την καρδιά του να χτυπά πιο γρήγορα και ένα θερμό κύμα να διαπερνά το σώμα του, λέει την αλήθεια, και κάθε άλλο από ψευδαίσθηση είναι αυτό που ζει.

Σύμφωνα με μελέτη που βασίστηκε σε θερμικά διαγράμματα του σώματος, τα συναισθήματά μας επιφέρουν μια σειρά από μεταβολές, οι οποίες είναι ίδιες σε όλες τις φυλές του κόσμου.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Φινλανδίας έθεσαν υπό το… θερμόμετρό τους 700 άνδρες και γυναίκες. Στο πλαίσιο της μελέτης, όλοι τους παρακολούθησαν ταινίες ή διάβασαν βιβλία που διέγειραν άμεσα συγκεκριμένα συναισθήματα.

Ακολούθως, οι επιστήμονες έδιναν στους εθελοντές σε σκίτσο το περίγραμμα ενός ανθρώπινου σώματος και τους ζητούσαν να το χρωματίσουν με διαφορετικά χρώματα στα σημεία στα οποία ένιωθαν περισσότερη ή λιγότερη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», το ίδιο συναίσθημα προκαλούσε την ίδια ακριβώς σωματική αντίδραση στους εξεταζομένους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή και τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχονταν.

Αυτό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της μελέτης, σημαίνει ότι φυσιολογικές διεργασίες οι οποίες προκαλούν αισθήματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σώμα.

«Η αποκρυπτογράφηση των υποκειμενικών σωματικών αισθημάτων που συνδέονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα διαταραχές της διάθεσης, όπως η μελαγχολία και το στρες» υπογραμμίζουν στην επιθεώρηση.

Στα συναισθήματα που ανέλυσαν, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η ευτυχία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μια θέρμη να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα τους, από την κορυφή ώς τα νύχια.

Ο έρωτας από την πλευρά του ζεσταίνει το σώμα από το κεφάλι μέχρι τα μπούτια, αλλά όχι από το γόνατο και κάτω. Όσοι πάλι έχουν πρόσφατα χωρίσει ή είχαν κάποια ερωτική απογοήτευση, αισθάνονται πραγματικά ένα βάρος στο στήθος, το οποίο είναι κρύο.

Γενικώς η θλίψη προκαλεί μια αίσθηση αδυναμίας στα άκρα και εντονότερης δραστηριότητας στην καρδιά (κατ' επέκταση στον θώρακα), ενώ η μελαγχολία κυριολεκτικά παγώνει τον κορμό του σώματος.

Συναισθήματα όπως ο θυμός και η οργή γίνονται κυρίως αισθητά στο επάνω μέρος του θώρακα, «κάτι το οποίο ίσως σημαίνει ότι υποσυνείδητα ετοιμαζόμαστε για καβγά» υπογραμμίζουν οι ειδικοί. Η αηδία από την πλευρά της ερεθίζει τον λαιμό και το πεπτικό μας σύστημα, ακριβώς δηλαδή όπως το αισθανόμαστε.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο Πολ Ζακ, πρόεδρος του Κέντρου Νευροοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κλερμόντ στην Καλιφόρνια, επισημαίνει ότι η μελέτη δεν ρίχνει περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα συναισθήματα, απλώς επιβεβαιώνει πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (SATELITE GOVERMENT)


Μετά την νέα εξαφάνιση του Πούτιν, το θέμα της "Δορυφορικής Κυβέρνησης" γίνεται πολύ επίκαιρο..
Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (SATELITE GOVERMENT)
Στις αρχές της δεκαετίας του '70, επί προεδρίας Richard Nixon, συστήθηκε με προεδρική απόφαση μια "΄Άκρως Απόρρητη Μεικτή Επιτροπή Γηίνων και Εξωγηίνων" με την ονομασία "Δορυφορική Κυβέρνηση" (Satelite Goverment) ή "Αόρατη Κυβέρνηση" (Invisible Goverment).
Η "Δορυφορική Κυβέρνηση" συγκροτείται από γήινους και εξωγήινους και διαμένει σε εξωγήινο δορυφορικό σταθμό σε απόσταση 150.000 χλμ γύρω από τη Γη. Ο αριθμός των γήινων αντιπροσώπων είναι 450 άτομα και των εξωγήινων 150. Οι εξωγήινοι σήμερα ανήκουν στις δυνάμεις της 8ης Αποστολής του Διός, οι οποίες αντικατέστησαν τις αντίστοιχες της 7ης Αποστολής.
Οι σκοποί της "Δορυφορικής Κυβέρνησης" είναι οι εξής:
- Η αποτροπή της σύγκρουσης γήινων δυνάμεων με εξωγήινες αποστολές.
- Η ματαίωση κάθε προσπάθειας της Cabal να κυριαρχήσει στον πλανήτη.
- Η προστασία του πλανήτη από επιθέσεις εχθρικών εξωγήινων δυνάμεων και η απαγόρευση εισβολής εξωγήινων αστρικών αποστολών, εχθρικών προς την ανθρωπότητα.
- Η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα συνδέσουν την Γη με τις αστρικές κοινωνίες και να προωθήσουν την γνώση σε όλα τα επίπεδα στους ανθρώπους.
- Η ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας των δυνάμεων της Αυτοκρατορίας για την διάσωση τμήματος του πληθυσμού του πλανήτη σε περίπτωση κοσμικής καταστροφής.
- Η μελέτη και επίλυση διαφόρων κοσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από την ρύπανση, καθώς και του ελέγχου των γεννήσεων και του υπερπληθυσμού.
- Η αναστροφή και θεραπεία όλων των οικολογικών προβλημάτων που μαστίζουν τον πλανήτη.

Κι ἀπό μέσα;

Κι ἀπό μέσα;Πῶς εἶναι τό ἀπό μέσα μας;
Εἶναι αὐτό πού βλέπουμε ἤ μήπως ἕνας …κουμπαράς, σάν ὅλους τους ἄλλους;
Εἴμαστε πράγματι αὐτό πού δείχνουμε;
Ἤ εἴμαστε μόνον αὐτό πού θέλουν οἱ ἄλλοι νά βλέπουν ἐπάνω μας;
Εἴμαστε τελικῶς πραγματικοί ἄνθρωποι ἤ εἴμαστε …χωματερές;
Χάσαμε πολλὰ ἀπὸ τότε ποὺ μάθαμε νὰ κρυβόμαστε…
Χάσαμε τὴν ζωή μας… Χάσαμε την χαρά μας… Χάσαμε τὴν ἐλευθερία μας…

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Πνευματική Αφύπνιση (Μέρος Β)


Πνευματική Αφύπνιση
Σας καθιστά η τεχνολογία περισσότερο εξαρτημένους και ατομιστές, ή περισσότερο άνετους και ανεξάρτητους;
Το περασμένο μήνα ο Jonathan αγόρασε μια συσκευή που ονομάζεται The Muse. Πρόκειται για μια συσκευή που φοράς στο μέτωπο σου και διαβάζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου σου που απεικονίζει στο smartphone σου. Στοχεύει στο σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να χαμηλώσεις τα κύματα του εγκεφάλου σου ώστε να μπορέσεις να βιώσεις ένα βαθύτερο επίπεδο γαλήνης.
Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές τώρα, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σε επαναφέρουν στο κέντρο σου, ώστε να αισθάνεσαι γαλήνιος και ξεκούραστος.
Η ερώτηση που ίσως θα θέλαμε να κάνουμε σχετικά με συσκευές και εφαρμογές σαν αυτήν είναι: σου δίνουν ένα προσωρινό πνευματικό βίωμα, μόνον όταν τις χρησιμοποιείς, ή μακροπρόθεσμα σε οδηγούν σε μια μακροχρόνια σταθερή αίσθηση πνευματικής ωριμότητας και αφύπνισης;
Και οι δύο έχουμε φίλους που κάνουν μιαν «νηστεία από την τεχνολογία» μια ημέρα την εβδομάδα. Κλείνουν το ίντερνετ και το κινητό τους για 24 ώρες, και επιστρέφουν σε έναν πιο απλό, πιο γαλήνιο τρόπο ζωής. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση και τον εθισμό από τις συσκευές.
Μπορεί η τεχνολογία να σας βοηθήσει να ζείτε περισσότερο αφυπνισμένοι;
Υγεία
Η συσκευή αυτή, ή το πρόγραμμα, βελτιώνει την ζωή σας, ή επιδρά αρνητικά στην υγεία σας;
Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει πολλή ιατρική τεχνολογία η οποία σώζει ζωές σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν στην παρακολούθηση των παλμών της καρδιάς σας, της αρτηριακής πίεσης και του λίπους, καθώς και σας βοηθούν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις. Μπορούμε να διαγνώσουμε, να προβλέψουμε, και να παρακολουθήσουμε την κατάσταση της υγείας με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το παρελθόν.
Από την άλλη μεριά, το να μένετε άϋπνοι αργά την νύκτα, καρφωμένοι στην οθόνη, παίζοντας video games, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; (Μέρος Α)



Είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια. Πρόσφατα παραβρεθήκαμε μαζί σε ένα μικρό συνέδριο για την τεχνολογία και την συνειδητότητα. Πώς μπορεί η τεχνολογία, και συγκεκριμένα η τεχνητή νοημοσύνη, να επηρεάσει την κατάσταση της συνειδητότητας μας; Πολλοί ενδιαφέροντες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί: από την Microsoft και άλλους οργανισμούς και περιβάλλοντα.
Επιστρέψαμε από το συνέδριο με το ίδιο αυτοκίνητο. Συζητώντας, αντιληφθήκαμε κάτι ενδιαφέρον. Όταν οι άνθρωποι στον χώρο της τεχνολογίας συναντώνται για να συζητήσουν τις καινούργιες εξελίξεις, στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο ερωτήσεις που τίθενται συνήθως:
Η πρώτη ερώτηση είναι: «Μπορεί να γίνει; Έχουμε την κατάλληλη τεχνολογία για να το δημιουργήσουμε;»
Η δεύτερη ερώτηση είναι: «Θα πληρώσει ο κόσμος; Θα θελήσουν οι άνθρωποι να υιοθετήσουν αυτήν την τεχνολογία με τρόπου που να δημιουργήσει οικονομικά ανταποδοτικά οφέλη;»
Υπάρχει επίσης και άλλη μία σημαντική ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας. Δεν αφορά το αν μπορεί να γίνει ή αν θα υιοθετηθεί. Μπορούμε επίσης να ρωτήσουμε: «Στην πραγματικότητα, είναι καλό για μας; Ευθυγραμμίζεται με αυτό που πραγματικά θέλουμε, με αυτό που επιθυμούμε πιο βαθειά;»
Για να απαντήσουμε αυτήν την ερώτηση, κατά το μακρύ ταξίδι μας από την Νότια Καλιφόρνια στην Βόρεια Καλιφόρνια, σκεφτήκαμε κάποιες ευρέως αποδεκτές αξίες, με τις οποίες θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Και μετά υπολογίσαμε την πρόοδο στην τεχνολογία σύμφωνα με τις αξίες αυτές.
Κοιτάξτε τις ερωτήσεις που κάναμε, και δώστε τις δικές σας απαντήσεις.
Σας Κάνει Να Είστε Περισσότερο Αυτάρκης ή Περισσότερο Εξαρτώμενος;
Σας εκπαιδεύει αυτή η τεχνολογία να γίνετε καλύτερος εσείς ο ίδιος, ή σας εκπαιδεύει να εξαρτάστε περισσότερο από την τεχνολογία;
Ο Jonathan έχει ένα μικρό κουμπί που ονομάζεται «LumoLift». Είναι πολύ έξυπνο: έχει μια συσκευή ενσωματωμένη, η οποία, αν μισοκοιμηθείτε, σας υπενθυμίζει να επανέλθετε στην σωστή στάση. Άριστα! Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης, ο Jonathan έχει παρατηρήσει ότι ακόμα και όταν δεν φοράει την συσκευή του, θυμάται να καθίσει όρθιος μόνος του. Η τεχνολογία τον έχει εκπαιδεύσει να υιοθετήσει μια καλύτερη συνήθεια, και μεγαλύτερη επίγνωση, με τρόπο τέτοιο, που τώρα δεν εξαρτάται από την τεχνολογία καθ’ αυτή.

ΚΡΙΤΙΚΗ


Η αγενής και άδικη κριτική δημιουργεί δυσαρμονία και κλίκες μεροληψίας, προκατάληψης και εξέγερσης. Όμως, αν και το κουτσομπολιό, τα ψέματα και η δυσφήμηση πληγώνουν τον επικρινόμενο, τελικά πληγώνουν ακόμα περισσότερο τον επικριτή. Αυτός που κατακρίθηκε άδικα γίνεται πιο αγνός από ποτέ, ενώ οι αχρείοι κατήγοροι καταδικάζονται από τον αιώνιο καρμικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Αυτοί που σπέρνουν το λάθος θα θερίσουν τη σοδειά της αυταπάτης και της δυστυχίας.
Ο θεϊκός τρόπος ζωής είναι να κρίνετε τον εαυτό σας, όχι τους άλλους. Αν δεν καθαρίσετε το σπίτι σας, δεν έχετε το δικαίωμα να πείτε στους άλλους ότι το σπίτι τους δεν είναι καθαρό. Αν οι άλλοι ειλικρινά ζητήσουν τη γνώμη σας, τότε μην τους κρίνετε με βάση την προκατάληψη ή προσωπικές επιδιώξεις, αλλά με αμερόληπτη αγάπη, και κάντε με αγάπη τις υποδείξεις σας. Μη συμβιβάζεστε με λανθασμένες πράξεις. Μην οικτίρετε απλώς αυτόν που σφάλλει. Μην τον επικρίνετε με αγένεια. Διδάξτε αυτόν που κάνει λάθος με απύθμενη αγάπη. Πείτε στον αδελφό σας: «Η καρδιά μου πονά με τα βάσανα που προκλήθηκαν σε σένα από τις λανθασμένες πράξεις σου. Διορθώσου. Θέλω να είσαι καλά». Οι λέξεις της αλήθειας μπορεί να πληγώσουν και να πικράνουν, γι’ αυτό ντύστε τες με αγάπη και καλοσύνη ώστε να αφομοιωθούν πιο εύκολα απ’ αυτόν που έχει πληγεί από τον πυρετό της φαυλότητας.
Αν όμως κάποιος δεν θέλει να ακούσει τις απόψεις σας, να παραμένετε σιωπηλοί. Νοητικά να στέλνετε σ’ αυτόν που σφάλλει εποικοδομητικές σκέψεις, αγάπη και προσευχές –χωρίς να του μιλάτε– γιατί αυτό είναι επίσης ευεργετικό και θα τον βοηθήσει να αφυπνιστεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα