Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πρακτική και ψυχολογική μνήμη



Τι εννοούμε λέγοντας μνήμη; 
Πηγαίνεις στο σχολείο και σε γεμίζουν το κεφάλι με γεγονότα, με τεχνικές γνώσεις. Αν είσαι μηχανικός, χρησιμοποιείς τη μνήμη των τεχνικών γνώσεων για να κτίσεις κάποια γέφυρα. Αυτή είναι η πρακτική μνήμη. 
Υπάρχει όμως και η ψυχολογική μνήμη. 
Μου λες κάτι ευχάριστο ή δυσάρεστο, κι εγώ το συγκρατώ στη μνήμη μου· όταν σε ξανασυναντώ, σου συμπεριφέρομαι με βάση αυτή την ανάμνηση, την ανάμνηση εκείνου που είπες. 
Η μνήμη έχει δύο πλευρές: την ψυχολογική και την πρακτική. 
Είναι πάντα αλληλένδετες και επομένως όχι καθαρά ξεχωριστές. 
Ξέρουμε ότι η πρακτική μνήμη είναι ουσιαστική σαν ένα μέσο επιβίωσης, αλλά είναι και η ψυχολογική μνήμη το ίδιο ουσιαστική; 
Ποιος είναι ο παράγοντας που διατηρεί την ψυχολογική μνήμη; 
Τι είναι εκείνο που κάνει κάποιον να θυμάται ψυχολογικά την προσβολή ή τον έπαινο; 
Γιατί διατηρεί κανείς ορισμένες αναμνήσεις και σβήνει κάποιες άλλες; 
Προφανώς διατηρεί κανείς τις αναμνήσεις που του είναι ευχάριστες και αποφεύγει τις δυσάρεστες. 
Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι τις οδυνηρές αναμνήσεις τις σβήνουμε πιο γρήγορα από τις ευχάριστες. 
Ο νους είναι μνήμη, σε οποιοδήποτε επίπεδο και οποιοδήποτε όνομα και αν του δίνετε. 
Ο νους γεννιέται από το παρελθόν, είναι θεμελιωμένος στο παρελθόν, είναι μνήμη, είναι μια διαμορφωμένη κατάσταση. 
Τώρα: μ’ αυτή τη μνήμη ανταμώνουμε τη ζωή, αντιμετωπίζουμε κάθε καινούργια πρόκληση. 

Οι Διδασκαλίες του Δον Χουάν: Τονάλ και Ναγουάλ

Στις«Ιστορίες Δύναμης» ο Δον Χουάν  δίνει  μια  σημαντική μυστικιστική εξήγηση του κόσμου. Επαναπροσδιορίζει τη γνώση που έδωσε στον  Καστανέντα  και  την  επανερμηνεύει με τη λεγόμενη «εξήγηση των Μάγων», που είναι  η  εξήγηση  του  κοσμικού δυϊκού χαρακτήρα  των  φαινομένων.  Εισάγει τις έννοιες του «Τονάλ» και του «Ναγουάλ».
Τονάλ
Το Τονάλ  είναι  το  «κοινωνικό  άτομο».  Το  Τονάλ  είναι  ο οργανωτής  του  κόσμου  και στους ώμους του πέφτει το καθήκον να μπει σε τάξη το χάος  του  κόσμου. Κάθε τι  που  γνωρίζουμε  και κάνουμε  είναι  έργο  του Τονάλ.  Αν και το Τονάλ  είναι ένας προστάτης, ένας φύλακας,  το δυσάρεστο είναι ότι τον περισσότερο καιρό μετατρέπεται σε φρουρό.  Ένας φύλακας έχει ανοιχτό μυαλό και κατανόηση. Ένας φρουρός, αντίθετα, είναι άγρυπνος,  στενόμυαλος και δεσποτικός.
Το  Τονάλ  είναι  σαν  ένα νησί ή σαν ένα τραπέζι,που σ’ αυτό έχουμε το κάθε τι.  Αυτό το νησί ή το  τραπέζι είναι ο κόσμος. Υπάρχει ένα προσωπικό Τονάλ για τον καθένα μας και ένα συλλογικό Τονάλ για όλους μας,  κάθε στιγμή.  Αυτό θα το λέγαμε «Τονάλ των καιρών». Ας πάρουμε για παράδειγμα τα τραπέζια ενός εστιατορίου. Κάθε τραπέζι έχει το σχήμα του.  Μερικά στοιχεία είναι κοινά  σε όλα,  όμως  το κάθε τραπέζι  διαφέρει από το άλλο. Το Τονάλ των καιρών μας, μάς κάνει παρόμοιους, όπως τα τραπέζια. Κι όμως κάθε τραπέζι έχει κάτι το ξεχωριστό, όπως και το προσωπικό Τονάλ του καθενός μας.
Το Τονάλ είναι το κάθε τί  που σκεφτόμαστε ότι αποτελεί στοιχείο του κόσμου, μαζί και ο Θεός, φυσικά. Ο Θεός δεν έχει καμία  παραπάνω σπουδαιότητα  από  το ότι είναι μέρος του Τονάλ της εποχής μας. Το Θεό δεν μπορείς να τον αντιληφθείς όποτε θέλεις, μπορείς μονάχα να μιλάς γι’ αυτόν. Το Τονάλ δεν δημιουργεί τίποτε (μόνο το Ναγουάλ μπορεί να το κάνει). Το Τονάλμόνο εκτιμάει.
Χονδρικά, υπάρχουν δύο πλευρές κάθε Τονάλ. Ένα εξωτερικό, η κρούστα, η επιφάνεια του νησιού.  Αυτό το μέρος συνδέεται με τη δράση και την πράξη.  Το άλλο μέρος είναι η απόφαση και η κρίση, το «εσωτερικό Τονάλ»,  πιο μαλακό,  πιο ευαίσθητο και περίπλοκο. Το κατάλληλο Τονάλ είναι αυτό όπου τα δύο επίπεδα βρίσκονται σε τέλεια αρμονία και  ισορροπία,  κι  αυτό  είναι  το  Τονάλ του υποψήφιου πολεμιστή μάντη. Ένας πολεμιστής χρειάζεται ισχυρό και εύπλαστο Τονάλ.

«Δεν αποδέχομαι τίποτα, θα ψάξω, θα το ερευνήσω» — που σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να σταθείς στα πόδια σου μόνος σου.


Μην εξαρτάστε από κανένα. Εγώ ή κάποιος άλλος μπορεί να σας πούμε ότι υπάρχει μια κατάσταση πέρα από το χρόνο, αλλά τι αξία έχει αυτό για σας;

Όταν πεινάς θέλεις να φας και δεν χορταίνεις με τα λόγια. 
Είναι όπως όταν κάθεσαι έξω από ένα εστιατόριο και διαβάζεις το μενού: πρέπει να μπεις μέσα και να φας· με το να κάθεσαι έξω και να διαβάζεις το μενού δεν πρόκειται να χορτάσεις την πείνα σου.
Αυτό, λοιπόν, που είναι σημαντικό για σας είναι ν’ ανακαλύψετε από μόνοι σας.
 Μπορείτε να δείτε γύρω σας ότι όλα παρακμάζουν, καταστρέφονται.

«Υπάρχει κάτι το ιερό, αλλά όχι στα πράγματα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος»


Η αρετή είναι ομορφιά και η ομορφιά
είναι αγάπη και χωρίς αγάπη δεν έχεις αρετή κι επομένως
δεν έχεις τάξη. 
Έτσι, λοιπόν, αν το κάνατε τώρα,
όση ώρα ο ομιλητής μιλούσε γι’ αυτό, αν κοιτάζατε τον
ουρανό μ’ όλο σας το είναι, αυτή η ίδια η πράξη του κοι-
τάγματος έχει τη δική της πειθαρχία κι επομένως τη δική
της αρετή, τη δική της τάξη. 
Τότε ο νους φτάνει στο
ύψιστο σημείο απόλυτης τάξης και επομένως, επειδή βρίσκεται
σε απόλυτη τάξη, αυτός ο ίδιος γίνεται ιερός. Δεν
ξέρω αν το καταλαβαίνετε αυτό. Ξέρετε, όταν αγαπάς το
δέντρο, το πουλί, το φως πάνω στο νερό, όταν αγαπάς
το γείτονά σου, τη γυναίκα σου, τον άνδρα σου, χωρίς
ζήλια, μ’ αυτή την αγάπη που ποτέ δεν την έχει αγγίξει
μίσος, όταν υπάρχει αυτή η αγάπη, αυτή η αγάπη από
μόνη της είναι ιερή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να
μπορεί να είναι πιο πολύ έτσι.

Υπάρχει, λοιπόν, κάτι το ιερό, αλλά όχι στα πράγματα
που έχει φτιάξει ο άνθρωπος, αλλά σ’ εκείνο που γεννιέται
όταν ο άνθρωπος αποκόψει εντελώς τον εαυτό του
από το παρελθόν, που είναι μνήμη. 

O μύθος της πορτοκαλάδας

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι η πορτοκαλάδα είναι μία καλή λύση για την αντιμετώπιση της υπότασης ή αντίστροφα «αν έχετε υψηλή πίεση μην τρώτε πορτοκάλια».
Ωστόσο, η πορτοκαλάδα δεν ανεβάζει την πίεση, και -αν κάνει κάτι- μάλλον τη μειώνει, ή ακόμα καλύτερα τη ρυθμίζει. Γενικά, η βιταμίνη C, ως αντιοξειδωτική βιταμίνη που είναι, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, οπότε και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Aπό την άλλη πλευρά, το πορτοκάλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, που είναι διουρητικό και βοηθά στη σχετική μείωση της πίεσης.

Μύθος & Πραγματικότητα | Τα καυτερά αδυνατίζουν και πώς τα χρησιμοποιούμε στη διατροφή;

Όταν καταναλώνουμε καυτερά φαγητά, μεξικάνικες πιπεριές και κάρυ νιώθουμε έντονα το αίσθημα καψίματος.
Μια σειρά από ερευνητές του Πανεπιστημίου Λάβαλ του Καναδά, προτείνουν ότι το βασικό χημικό που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές είναι ικανό να ωθήσει την ικανότητα του σώματος να κάψει το λίπος και να περιορίσει την όρεξη για φαγητό. 
Αυτό οφείλεται στο βασικό χημικό συστατικό που περιέχει την καψαϊκίνη, η οποία δίνει τη χαρακτηριστική οξύτητα η οποία διεγείρει τη φυσική διαδικασία, όπου μέρος του  γεύματος μετατρέπεται σε θερμότητα. Σύμφωνα με τους Επιστήμονες αποκαλείται ως η «δίαιτα» που προκαλεί αυξημένη θερμογένεση. Μέσα από έρευνες  έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι  μετά από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακα όπως μακαρόνια, ρύζι παράγουμε μεγαλύτερη θερμότητα έναντι του γεύματος υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Οι Καναδοί επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ότι εάν προσθέσουμε καυτερές πιπεριές σε ένα γεύμα πλούσιο σε λίπος  αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα που προκαλούν τη θερμογένεση. Τα οφέλη δεν σταματούν εδώ!

Συμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (Βίντεο)









ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 

του Βασίλη Καπούλα


Συμπλοκές Ρώσων και αμερικανών πρακτόρων έχουμε τα τελευταία 24ωρα με ένα νεκρό και ένα βαριά τραυματισμένο πράκτορα της CIA. Νεκρός είναι ο πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, Alexander Poteyev, που πρόδωσε το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων και είχε βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ.
O πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, Alexander Poteyev, βρέθηκε νεκρός κάτω από άγνωστες συνθήκες στις ΗΠΑ. Στην Ρωσία ο Poteyev είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση ερήμην για προδοσία και λιποταξία.
Το όνομα Alexander Poteyev ήρθε στην επιφάνεια το 2010 όταν συνδέθηκε με το σκάνδαλο κατασκοπείας στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Alexander Poteyev πρόδωσε τη Ρωσία και αποκάλυψε το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων που δρούσε στις ΗΠΑ στις αμερικανικές αρχές, μεταξύ των οποίων και την Αnna Chapman.
Η ζημιά που είχε προκαλέσει τότε ο Poteyev στην Ρωσία εκτιμάται στα 50 εκατ δολ..
Ο ίδιος ο Poteyev και η οικογένεια του εγκατέλειψαν την Ρωσία πριν αποκαλυφθούν οι Ρώσοι κατάσκοποι.
Η ρωσική υπηρεσία εξωτερικής κατασκοπίας SVR αρνήθηκε να σχολιάσει στα ΜΜΕ το θάνατο του πρώην υπαλλήλου της.
Ο εκπρόσωπος της SVR Sergei Ivanov είπε σχετικά «δεν σχολιάζουμε αυτές τις αναφορές».
«Όχι δεν το γνωρίζουμε.. Είναι φανερό ότι ήταν προδότης αλλά δεν βλέπουμε ποια είναι η απειλή σε αυτή την περίπτωση. Το ζήτημα δεν ανησυχεί ούτε το Κρεμλίνο ούτε τον πρόεδρο Β.Πούτιν» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ.

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ


Η αγενής και άδικη κριτική δημιουργεί δυσαρμονία και κλίκες μεροληψίας, προκατάληψης και εξέγερσης. Υποστηριζόμενη απ’ αυτούς που αγαπούν το κουτσομπολιό, γίνεται σταύρωση της ψυχής του αθώου, πιο οδυνηρή από τη σταύρωση του σώματος. Η αγάπη για το κουτσομπολιό είναι αγάπη για τη σταύρωση της ψυχής των άλλων.
Όμως, αν και το κουτσομπολιό, τα ψέματα και η δυσφήμηση πληγώνουν τον επικρινόμενο, τελικά πληγώνουν ακόμα περισσότερο τον επικριτή. Αυτός που κατακρίθηκε άδικα γίνεται πιο αγνός από ποτέ, ενώ οι αχρείοι κατήγοροι καταδικάζονται από τον αιώνιο καρμικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Αυτοί που σπέρνουν το λάθος θα θερίσουν τη σοδειά της αυταπάτης και της δυστυχίας.
Ο θεϊκός τρόπος ζωής είναι να κρίνετε τον εαυτό σας, όχι τους άλλους. Αν δεν καθαρίσετε το σπίτι σας, δεν έχετε το δικαίωμα να πείτε στους άλλους ότι το σπίτι τους δεν είναι καθαρό. Αν οι άλλοι ειλικρινά ζητήσουν τη γνώμη σας, τότε μην τους κρίνετε με βάση την προκατάληψη ή προσωπικές επιδιώξεις, αλλά με αμερόληπτη αγάπη, και κάντε με αγάπη τις υποδείξεις σας. Μη συμβιβάζεστε με λανθασμένες πράξεις. Μην οικτίρετε απλώς αυτόν που σφάλλει. Μην τον επικρίνετε με αγένεια. Διδάξτε αυτόν που κάνει λάθος με απύθμενη αγάπη. Πείτε στον αδελφό σας: «Η καρδιά μου πονά με τα βάσανα που προκλήθηκαν σε σένα από τις λανθασμένες πράξεις σου. Διορθώσου. Θέλω να είσαι καλά». Οι λέξεις της αλήθειας μπορεί να πληγώσουν και να πικράνουν, γι’ αυτό ντύστε τες με αγάπη και καλοσύνη ώστε να αφομοιωθούν πιο εύκολα απ’ αυτόν που έχει πληγεί από τον πυρετό της φαυλότητας.
Αν όμως κάποιος δεν θέλει να ακούσει τις απόψεις σας, να παραμένετε σιωπηλοί. Νοητικά να στέλνετε σ’ αυτόν που σφάλλει εποικοδομητικές σκέψεις, αγάπη και προσευχές –χωρίς να του μιλάτε– γιατί αυτό είναι επίσης ευεργετικό και θα τον βοηθήσει να αφυπνιστεί.

ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ


Πείρα δεν είναι αυτό που συμβαίνει σ’ έναν άνθρωπο. Είναι το πώς χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος αυτό που του συμβαίνει.
Aldous Huxley
Τι θα έκανες αν στα 46 σου χρόνια καιγόσουν, σε βαθμό που να γίνεις αγνώριστος, σ’ ένα δυστύχημα με μοτοσικλέτα και τέσσερα χρόνια αργότερα έμενες παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά από αεροπορικό δυστύχημα; Θα μπορούσες μετά απ’ αυτά να φανταστείς τον εαυτό σου να γίνεται εκατομμυριούχος, ευτυχής γαμπρός, κι επιτυχημένος επιχειρηματίας; Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει κανό σε ορμητικά ρεύματα ποταμών; Να πηδά από αεροπλάνο; Να βάζει υποψηφιότητα για πολιτικό αξίωμα;
Ο Ου. Μίτσελ τα έχει κάνει όλα αυτά, και πολλά άλλα, μετά από δύο φρικτά δυστυχήματα που άφησαν το πρόσωπο του ένα συνονθύλευμα από πολύχρωμα μοσχεύματα, τα χέρια του χωρίς δάχτυλα και τα πόδια του λεπτά και ακίνητα, διπλωμένα σ’ ένα αναπηρικό καροτσάκι.
Οι δεκαέξι χειρουργικές επεμβάσεις, που είχε υποστεί ο Μίτσελ μετά το δυστύχημα με τη μοτοσικλέτα, κατά το οποίο κάηκε περισσότερο από το 65% του σώματος του, τον άφησαν ανίκανο να πάρει πιρούνι στο χέρι του, να σχηματίσει έναν αριθμό στο καντράν του τηλεφώνου ή να πάει στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια.
Αλλά ο Μίτσελ, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, ποτέ δε δέχτηκε ότι νικήθηκε.

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ.Ι.Α. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ!!!!

Ενώ μιλώντας για την ταινία Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συζητά τις πεποιθήσεις του σχετικά με τα Α.Τ.Ι.Α και των εξωγήινων επισκέψεων στη Γη!!!!
Οι Στενές επαφές τρίτου τύπου – http://www.imdb.com/title/tt0075860/  είναι μια Αμερικάνικη ταινία μυθοπλασίας του 1977, σε σενάριο και σκηνοθεσία από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ!!!!



Ο Σπίλμπεργκ όταν πήγε για να δείξει τον E.T. στα Ηνωμένα Έθνη, εισήχθη από τον Γενικό Γραμματέα Javier Perez de Cuellar ( Χαβιέρ Πέρεζ ντε Κουελλάρ ), ο οποίος είχε  τη δική του δραματική εμπειρία από Α.Τ.Ι.Α μερικά χρόνια αργότερα!!!! (Πλήρης ιστορία) ο Σπίλμπεργκ όπου παρασημοφορήθηκε από τον ΟΗΕ με το μετάλλιο de Cuellar ( Nτε Κουελλάρ )!!!!
1
\
2
Για δείτε τι λέει το χαρτάκι!!!!

Εγνώρισα την καταχτητικότητα του πέους, μα και τη νωχελικότητα του αιδοίου.



Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΤΟΝ ΕΡΜΟΛΑΟ - ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Ο ΑΥΝΑΝ ήτανε, σίγουρα, αυτάρκης. Τουλάχιστον αν συγκριθεί με τα μέτρα της καθημερινής ερωτικής έκφρασης των ανθρώπων. 

Κάποτε άκουσα πως ο αυνανισμός είναι η υψίστη έκφραση μοναξιάς. 

Διαφωνώ — διαφωνώ τόσο για το «ύψιστη», όσο και για το «μοναξιά». 

Εγώ πιστεύω πως είναι μια προχωρημένη εκδήλωση ερωτικής αυτάρκειας. 

Προχωρημένη, αλλά πάντα πεπερασμένη. 

Το μηδέποτε οριοθετούμενο ανευρίσκεται στην έλλειψη κάθε σύμβασης, και τι άλλο από σύμβαση είναι η εκσπερμάτωση ή ο οργασμός;

Προικίσθηκα από τη δυνατότητα να υπερβαίνω τον σπασμό, ακριβώς όπως υπερβαίνω και την όποια άλλη σωματική λειτουργία. 

Δεν υφίσταμαι τον εξευτελισμό των εντέρων, τη μηδαμινότητα της ουροδόχου κύστης, τη χυδαιότητα της πείνας, τη μικρότητα της θερμοκρασίας, τη δεσμευτικότητα των συναισθημάτων, το υποτιμητικό του πόνου, την αφέλεια της χαράς, το άνοστο της κατανάλωσης.

Μαρινόπουλος: το «κανόνι» και οι ευθύνες τραπεζών – κυβέρνησης

edito_7_7
Γράφει ο Ceteris Paribus
Το «κανόνι» της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός. Δεν πρόκειται για απλή χρεοκοπία, αλλά για «μολυσματικό ιό» που απειλεί να μεταδώσει την «ασθένεια» σε πολλές άλλες επιχειρήσεις. Τα χρέη ύφους 1,3 δισ. ευρώ προς κάθε είδους προμηθευτές αλλά και προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι πολύ μεγάλα και θα έχουν εκτεταμένες συνέπειες. Σε όλα τα σενάρια, οι προμηθευτές θα υποστούν ένα γενναίο «κούρεμα» τουλάχιστον 50% όσων τους οφείλονται, ενώ στο δυσμενές σενάριο που η εταιρεία θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών και θα μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης, θα χάσουν στο σύνολό τους τις απαιτήσεις τους.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι το «κανόνι» αυτό δεν είναι απλώς πλήγμα στις εκατοντάδες εταιρείες-προμηθευτές αλλά και πλήγμα στην αξιοπιστία των συναλλαγών στην αγορά: στην αξιοπιστία των μεγάλων επιχειρήσεων προς τους προμηθευτές τους, στο σύστημα των μεταχρονολογημένων επιταγών (ο Μαρινόπουλος δούλευε με επιταγές εξάμηνης διάρκειας) κ.λπ.
Ο ρόλος των τραπεζών
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα δεν είναι οι συνέπειες της χρεοκοπίας της Μαρινόπουλος αυτής καθαυτής, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω απ’ αυτήν: ο ρόλος των τραπεζών και της πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής. Με το πέρασμα των τραπεζών υπό τον έλεγχο των ξένων funds και των δανειστών, ο «μηχανισμός» επιβίωσης και εξασφάλισης κερδών για τους ιδιοκτήτες χιλιάδων επιχειρήσεων αχρηστεύεται. Ποιος ήταν αυτός ο μηχανισμός; Τα θαλασσοδάνεια (δάνεια χωρίς εγγυήσεις, που δεν εξυπηρετούνταν) και η δυνατότητα αναχρηματοδότησης παλαιών δανείων. Όταν οι τράπεζες έκλεισαν τη στρόφιγγα αναχρηματοδότησης των παλαιών του δανείων, το MEGA χρεοκόπησε. Η Jet Oil του Μαμιδάκη δεν θα χρεοκοπούσε αν ο αυτόχειρας ιδιοκτήτης της δεν έχανε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των παλαιών του δανείων. Ο Μαρινόπουλος ήταν η πιο «σκαστή» περίπτωση χρεοκοπημένης επιχείρησης: για μια τέτοια επιχείρηση, τα «φέσια» ύψους 1,3 δισ. ευρώ (!!!) είναι προκλητικά αδιανόητα. Σε αυτή τη λίστα είναι χιλιάδες επιχειρήσεις. Η αχρήστευση του κεντρικού μοχλού της πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής είναι η αιτία που αυτό το απόστημα άρχισε να σπάει. Το MEGA, η Jet Oil και ο Μαρινόπουλος είναι μόνο η αρχή – θα ακολουθήσουν πολλές άλλες.

Βάλε σε τάξη τα οικονομικά σου με την Ελληνική εφαρμογή Έσοδα Έξοδα

Βάλε σε τάξη τα οικονομικά σου με την Ελληνική εφαρμογή Έσοδα – Έξοδα

Το Έσοδα Έξοδα είναι μια νέα Ελληνική εφαρμογή για τη διαχείριση των μηνιαίων εσόδων-εξόδων μας.Με την βοήθεια της μπορείτε να καταγράφετε τι ξοδεύετε κάθε μήνα και που, ενώ σας επιτρέπει να δημιουργήσετε επαναλλαμβανόμενες συναλλαγές (πχ πληρωμή ενοικίου).


Πέρα από την απλή καταγραφή των συναλλαγών σας μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας Μπάτζετ.Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Μπάτζετ των 100 ευρώ ανά μήνα για καφέ και ποτό με την εφαρμογή να σας ειδοποιεί όποτε το ξεπεράσετε.


Μέσα από τα γραφήματα του Έσοδα Έξοδα μπορείτε να δείτε τι έχετε ξοδέψει στο τέλος του μήνα και που πήγαν τα χρήματα σας.Συγκεκριμένα θα βρείτε δύο γραφήματα τύπου γραμμών και πίτας με το δεύτερο να ενεργοποιείται με μια περιστροφή της συσκευής σε “Landscape Mode”.

Τι να κάνετε αν ένας σκύλος δαγκώσει το παιδί (ΒΙΝΤΕΟ)


σκύλος
Δεν υπάρχει σκυλί (και ζώο γενικότερα) που να θέλει να επιτεθεί ή να τραυματίσει άνθρωπο. Αλλά κάποιες φορές, κατά κανόνα λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς από την πλευρά του ανθρώπου, μπορεί ο σκύλος να δαγκώσει.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν τύχει το παιδί σας να το δαγκώσει κάποιος σκύλος. Εκτός από τραυματισμό και πληγές στο δέρμα, το δάγκωμα ενός σκύλου μπορεί να μεταδώσει τον τέτανο και, σε σπάνιες περιπτώσεις, την λύσσα.
Πρώτες βοήθειες για τα δαγκώματα σκυλιών
Αν το δάγκωμα απλά “γρατζουνίσει” το δέρμα, τότε αντιμετωπίστε το πολύ απλά σας μια επιπόλαια πληγή. Πλύνετε καλά την πληγή με σαπούνι και τρεχούμενο νερό. Εφαρμόστε και λίγη αντιβιοτική κρέμα και έναν χαλαρό αποστειρωμένο επίδεσμο.
Επισκεφθείτε ένα γιατρό αν:

Θέλω να σε(ξ)υπνήσω

Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών

Ακόμη και τα ερωτικά παιχνίδια έχουν τους κανόνες τους.
Τήρησέ τους όσο μπορείς.
Αν όχι, ακόμα καλύτερα!
Game 01: Ο χρόνος γίνεται σύμμαχος, όταν τον εκμεταλλευτείτε
Αρχικά αυτό που θα συμφωνήσετε μεταξύ σας, θα είναι ένα χρονικό όριο, σας προτείνω 20-25 λεπτά. Είθισται να χρησιμοποιήσετε και ρολόι αν δεν το κοιτάτε και δεν σας αγχώνει, σε λειτουργία αφύπνισης. Αφού κοιτάζεστε, συμφωνείτε στους κανόνες με προκαταρκτικό χαρακτήρα. Όλα αργά και βασανιστικά…
Sex tip χωρίς το «κυρίως πιάτο»
Trust me Η σεξουαλική αφύπνιση δεν αργεί.
Game 02: Άναψε τη μηχανή
Καλά κατάλαβες. Όλα ξεκινούν από εδώ, από τον ελάχιστα ωφέλιμο χώρο. Η αθωότητα εκείνης της εποχής επιβάλλει να επιλέξετε ένα ασφαλές μέρος και να επιδοθείτε σε αυτοκίνητες ακολασίες. Το bonus mind game είναι να επανέλθει η λαχτάρα της πρώτης φοράς. Ακόμη κι αν πιαστείτε ή γίνετε ρόμπα στο άκουσμα της κόρνας, θα το θυμάστε για καιρό.
Sex tip το δεν ξέρω πώς γίνεται
Trust me Η ανανέωση θέλει safe flash.
Game 03: Θάρρος ή Αλήθεια;

Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ





                      

Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

Η ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 
ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΩΣ
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 


...................
.......................................

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΤΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΤΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ



ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΤΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ 
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΤΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
(ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΤΤΟ)



Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΤΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ (ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ)

ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΥΡ (ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ (ΛΟΓΟ) ΑΛΛΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΔΙΤΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Αφύπνιση: η πιο σιωπηλή και καθοριστική επανάσταση


Αφυπνίζομαι σημαίνει συνειδητοποιώ ότι αυτό που είμα πραγματικά δεν προσδιορίζεται από τις σκέψεις, ούτε από το σώμα, αλλά οι σκέψεις και οι αισθήσεις του σώματος είναι παρατηρούμενα αντικείμενα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα στο πεδίο της επίγνωσής μου, δηλαδή μέσα μου.

Το να δει κάποιος ότι οι σκέψεις δεν λένε ποια είναι η πραγματικότητα -για τον ίδιο, για τους άλλους ή για τον κόσμο γενικότερα- είναι ιδιαίτερα απελευθερωτικό. Όταν ξέρεις ότι αυτό που είσαι δεν ορίζεται από λέξεις, κριτικέςταυτότητες, αρχίζεις να αποδεσμεύεσαι από το παρελθόν και τον προγραμματισμό σου.

Ό,τι και αν πίστευες τα προηγούμενα χρόνια ότι είσαι, βλέπεις ότι ήταν απλά η διαμόρφωση που είχες πάρει μέσα από την ανατροφή, την παιδεία και την κοινωνία. Ήταν κυρίως οι προβολές των άλλων -γονιών, αδερφών, δασκάλων, καθηγητών, φίλων- που διαμόρφωσαν αυτό που αντιλαμβανόσουν ως "εαυτός", ως "εγώ είμαι αυτός/ή".

Με την αφύπνιση λοιπόν, βγαίνεις από αυτό το παιχνίδι όπου πίστευες ότι οι άνθρωποι είναι πρόσωπα, άτομα ή χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, και έρχεσαι στην πραγματικότητα όπου εξετάζεις βιωματικά οτιδήποτε γνωρίζεις για "εσένα" και τη "ζωή σου". Το "εσένα" παύει να είναι πλέον ένα άτομο και "ζωή σου" παύει να είναι μια ιστορία που αποτελείται από αναμνήσεις, επιθυμίες, πεποιθήσεις, ανασφάλειες, αυτοεικόνες, ταυτότητες, κ.. 

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΥΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"




ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΥΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

Πως τον βλέπετε τον Χριστό; είναι ο Υιός του Ανθρώπου!

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; ότι ο Θεός δεν ενσαρκώνεται ο ίδιος, αλλά ο Λόγος του που είναι ο Υιός, δηλαδή η ένωση τους αφού είναι αδιαίρετοι, γεννά την Ζωή από την ίδια δική τους ουσία το άπλετο Φως.

Ο δικός μας κόσμος όμως δεν είναι άπλετο φως, αλλά ένα μίγμα από τον Άγιο Λόγο του Φωτός, και το Πυρ και Πνεύμα του σκότους.
Η δε ένωση τους επέφερε ένα Πνεύμα διττό από Πυρ (ενέργεια) διπολικό.

Αυτή την φύση την δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός ομοούσιος στον Νου με τον Λόγο, από πυρ και πνεύμα, αφού την περιέκλεισε με τον Αιθέρα (Λόγο) σε επτά κύκλους, από τα πιο κατωφερή βαριά σκοτεινά στοιχεία ως τα πιο ελαφρά.

Με την κίνηση που έδωσε στους κύκλους οι οποίοι περιλείονται από τον Λόγο μαζί με τις πύλες τους, δημιουργήθηκαν επτά κόσμοι, όπου η πιο βαριά ενέργεια η ύλη κατακάθησε στον δικό μας κόσμο.

Αυτή η ύλη δεν ενώθηκε με τον Λόγο, γι'αυτό παραμένει σκοτεινή, και υπάρχει ο θάνατος σε όλα τα σώματα από ύλη.

Τα έμβια υλικά σώματα παίρνουν ζωή από από την εικόνα της ζωής τις ψυχές.

Οι ψυχές δίνουν ζωή στα άψυχα σώματα, και την λογική το διττό πνεύμα της φύσης.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός επιβάλλει την Αρμονία σε ολόκληρη την φύση με τον Αιθέρα που πληρεί τα πάντα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα