Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πως να κρατήσεις το σπίτι σου ασφαλές για να μην σε κλέψουν!

κλοπη
Ο μεγαλύτερος φόβος σου όταν πας διακοπές, είναι να γυρίσεις και να το βρεις έτσι όπως το άφησες. Τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο που η Αθήνα αδειάζει, οι κλοπές αυξάνονται. Για να μην βρεθείς στους άτυχους της υπόθεσης, καλό είναι φέτος να λάβεις τα μέτρα σου και να προστατέψεις το σπίτι σου, ακόμα κι όταν δεν έχεις φύγει για διακοπές.
1. Η πόρτα και τα παράθυρα δεν πρέπει να μένουν ποτέ ξεκλείδωτα, ακόμα κι αν χρειαστεί να λείψεις για λίγη ώρα.
2. Προσοχή στο γκαράζ και στους αποθηκευτικούς χώρους γιατί γίνονται εύκολα στόχος, ακόμα και για να εισέλθουν στο σπίτι.
3. Τοποθέτησε ένα σύστημα συναγερμού σε εμφανές σημείο γιατί (σχεδόν) πάντα σώζει την κατάσταση.

Ένα απίστευτο τριγωνικό σπίτι στην άκρη του λόφου

triangular-house-cliff-matthias-arndt-1


O Γερμανός αρχιτέκτονας Matthias Arndt δέχθηκε πρόσφατα την πρόκληση να σχεδιάσει ένα concept σπίτι για την εταιρεία του Lichtecht. Έχοντας την ελευθερία να φτιάξει ότι πιο τρελό μπορούσε να φανταστεί, κατέληξε στοTriangle Cliff House.

To φανταστικό αλλά άκρως εντυπωσιακό σπίτι είναι «κρεμασμένο» στην άκρη του λόφου, με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες που αφήνουν το φως να πλημμυρίζει το εσωτερικό του και φυσικά να έχει ατελείωτη θέα στο απίθανο περιβάλλον, σίγουρα κάπου στις ‘Αλπεις. 

Αν ο άντρας που σ’αρέσει έχει αυτό το χαρακτηριστικό, τότε θα γίνει άπιστος!

apistos

Για την απιστία έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς έρευνες εξηγώντας γιατί ένας άντρας ή μια γυναίκα οδηγείται σε αυτή την κίνηση, ποιος φταίει γενικά και ποιο φύλο είναι άπιστο περισσότερο. Άλλη μια έρευνα πάντως, έρχεται να μας ανοίξει τα μάτια φίλες μου. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρήκαν ποιο χαρακτηριστικό στον άντρα πρέπει να μας υποψιάσει για τα χειρότερα.
Η έρευνα είχε δύο σκέλη και σε αυτή την πήραν μέρος τα ζευγάρια που είχαν μακροχρόνια σχέση.
Το πρώτο σκέλος λοιπόν ζητούσε από τους άντρες και τις γυναίκες να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχολιάζοντας για το πώς βλέπουν την εμφάνιση του συντρόφου τους. Οι γυναίκες που είχαν καλύτερη δουλειά απ’τον φίλο τους, έβρισκαν πιο ωραία την εμφάνιση τους. Οι άντρες αντίστοιχα, πίστευαν ότι η εμφάνιση της κοπέλας τους έπρεπε να ήταν πιο προσεγμένη.

7 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία των αντρών

7 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία των αντρών

Σύμφωνα με έρευνα, το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Κι αυτό είναι καλό, μιας και η σεξουαλική επαφή είναι ευεργετική για την υγεία τους!
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο οργασμός προκαλεί στον οργανισμό μας μια ευφορία, λόγω των ορμονών που εκκρίνονται. Όσον αφορά, όμως, το αντρικό φύλο συγκεκριμένα, η σεξουαλική επαφή εξασφαλίζει κι άλλα οφέλη, και μάλιστα πολύ ουσιαστικά. Όπως δημοσιεύεται στη διαδικτυακή μιντιακή εταιρεία «YourTango», που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικής υγείας, υπάρχουν 7 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το σεξ λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία των αντρών…

1. Διατηρεί δυνατή την καρδιά τους
Μπορεί πολύ συχνά η γυναικεία πολυλογία να ταράζει την ψυχική ηρεμία ενός άντρα, όμως από μια άλλη οπτική ενισχύει την καρδιά του. Όπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%. Δεν είναι, λοιπόν, το σεξ ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να κρατάτε το γιατρό μακριά;

2. Βελτιώνει τη διάθεσή τους
Η σεξουαλική επαφή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλή ψυχολογία. Εκτός από την ανακούφιση από το στρες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης, το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας. Οπότε, ξέρετε ποια είναι η λύση όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στη μέρα!

Να μπει το παιδί στην θάλασσα μετά το φαγητό; Δείτε ποια είναι η αλήθεια

stogiatroparalia.jpg
Εδώ και δεκαετίες έχει παγιωθεί στην συνείδηση των γονέων ότι από την στιγμή που θα δώσουν το παιδί τους κάτι να φάει στην παραλία, πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα (πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά ακόμα και 3 ώρες) προτού το αφήσουν να μπει στην θάλασσα.

Ισχύει, λοιπόν, κάτι τέτοιο; Είναι επικίνδυνο για το παιδί να μπει στην θάλασσα αμέσως αφότου έχει φάει;

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΜΑΛΛΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΩΡAKI ΜΟΥ;

Το χρώμα των μαλλιών μας αν και αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της εμφάνισής μας, είναι και το στοιχείο αυτό πάνω στο οποίο μπορούμε να επέμβουμε σχετικά εύκολα, χάρη στις διάφορες βαφές.
Το φυσικό χρώμα των μαλλιών εξαρτάται από τη συγκέντρωση στην τρίχα χρωστικών, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των χρωστικών της μελανίνης. Οι χρωστικές της οικογένειας αυτής δεν καθορίζουν μόνο το χρώμα των μαλλιών, αλλά και του δέρματος και της ίριδας του ματιού. Οι χρωστικές, από τις οποίες εξαρτάται το χρώμα των μαλλιών είναι δύο: η ευμελανίνη, η οποία έχει βαθιά καφέ απόχρωση και η φαιομελανίνη, η οποία έχει κοκκινωπή απόχρωση.
Το χρώμα των μαλλιών εξαρτάται κατά βάση από δύο παράγοντες. Αφενός από τησυγκέντρωση της χρωστικής στην τρίχα, δεύτερον από την αναλογία ευμελανίνης και φαιομελανίνης. Σχηματικά μπορούμε να πούμε πως όσο περισσότερη ευμελανίνη έχει η τρίχα, τόσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά. Η φαιομελανίνη δίνει ανάλογα με την συγκέντρωσή της την κοκκινωπή απόχρωση.
Οι παραγωγή των χρωστικών αυτών εξαρτάται καταρχήν από διάφορα γονίδια. Οι ακριβείς γενετικοί μηχανισμοί, με τους οποίους τα διάφορα γονίδια, που επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών, κληροδοτούνται από τους γονείς στα παιδιά, δεν έχουν ακόμα πλήρως διασαφηνισθεί.
Ένα σχηματικό πρότυπο, το οποίο φαίνεται πως εξηγεί εν μέρει τις διάφορες αποχρώσεις του καστανού, από το ξανθό μέχρι το μαύρο, βασίζεται στην υπόθεση, πως κάθε ένας από εμάς έχει οκτώ (8) γονίδια, που ελέγχουν την παραγωγή της ευμελανίνης. Τέσσερα γονίδια έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του και τέσσερα από τον πατέρα του.

Ψιθυριστά να μου λες το σ’ αγαπώ…

Από τη Δέσποινα Παλαμάρη


Ψιθυριστά να μου λες το σ’ αγαπώ…
Δεν χρειάζεται να το φωνάζεις. Σε Ακούω!
Η Καρδιά μου είναι ανοικτή και δεν ακούω μόνο τα λόγια σου αλλά και τις σιωπές σου. Ακούω τον κάθε χτύπο της δικής σου καρδιάς…
Ακούω όλα τα θέλω και όλα τα δεν μπορώ σου… Ακούω την Αλήθεια σου και την αφήνω να με αγγίξει στην καρδιά μου…
Και δεν σε Ακούω μόνο, σε Βλέπω κιόλας. Βλέπω την ψυχή σου να καθρεφτίζεται στα μάτια σου. Νιώθω την μεταξένια απαλότητα της να με τυλίγει…
Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να το φωνάζεις.
Ψιθυριστά να μου λες το σ’ αγαπώ!
Με μια φωνή βαθιά, μεστή, για να έχει η στιγμή την ιερότητα που της ταιριάζει. Ψιθύρισέ μου το όχι μόνο με τη φωνή σου. Νιώσε το με κάθε κύτταρό σου και άφησε τον ψίθυρο της αγάπης να ξεχειλίσει από μέσα του.
Και δώσε μου χώρο στη σιωπή για να το ακούσω, να το δεχτώ, να του παραδοθώ… Να κάψω μέσα στο ψιθύρισμα σου όλες μου τις αντιστάσεις, όλους μου τους φόβους, τις αμφιβολίες…
Δώσε μου χώρο να σε νιώσω… για να πεθάνω και να ξαναγεννηθώ μέσα στην αγάπη σου… Και κάνε το ίδιο κι εσύ!
Μη φοβάσαι! Δεν έχω σκοπό να εξαρτηθώ από εσένα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ (Μέρος Β)




Εκτός από αυτές τις φανερές πηγές πόνου, ίσως υπάρχει ακόμα μία η οποία είναι λιγότερο φανερή, και παρόλα αυτά τόσο μεγάλη και παγκόσμια κοινή που μας είναι δύσκολο ακόμα και να την σκεφτούμε. Σε πολιτισμούς και κοινωνίες, ιστορίες που αφορούν την δημιουργία αναφέρουν ότι για να γίνουμε ολοκληρωμένα άτομα σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να «αποχωριστούμε» από την ευρύτερη συλλογική οικογένεια της ψυχής. Συγχρόνως, ένας από τους βαθύτερους παγκόσμιους φόβους είναι ακριβώς αυτός: να είμαστε αποκομμένοι και μόνοι.
Ίσως ο μεγάλος πόνος κάτω από όλους τους άλλους είναι ο πόνος του αποχωρισμού από μια μεγαλύτερη ύπαρξη. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ίσως η ευρύτερη οικογένεια της ψυχής μας μας λείπει τόσο πολύ, ώστε προσπαθούμε να γεμίσουμε το κενό δημιουργώντας ξανά μια αίσθηση ενότητας μέσω μικρότερων οικογενειών εδώ στην Γη. Δεν είναι παράξενο, επομένως, που η απώλεια τους μπορεί να είναι τόσο καταστροφική για μας. Μας πετάει πίσω στον πόνο της αρχικής πληγής.
Για πολλούς, ο μεγάλος τους πόθος είναι να «πιαστούν» από την οικογένειας τους, τις σχέσεις, και τις αναμνήσεις των εμπειριών του παρελθόντος που δημιουργεί τις συνθήκες που οδηγούν στην μεγαλύτερη οδύνη. Λαχταρούν τα κατοικίδια που δεν μπορούν να έχουν ποτέ ξανά και τους ανθρώπους που τους λείπουν, και το αλκοόλ και τα ναρκωτικά πολύ συχνά γίνονται το κοινωνικά αποδεκτό αναισθητικό που χρησιμοποιούν για να νεκρώσουν τον τόσο αυτό βαθύ πόνο της ψυχής.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ (Μέρος Α)




Γιατί, λοιπόν, το αναμενόμενο όριο της ανθρώπινης ζωής φαίνεται να κυμαίνεται το πολύ γύρω στα 100 χρόνια; Γιατί όχι 200 χρόνια, 500, ή ακόμη και περισσότερο; Αν πρέπει να πιστέψουμε αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη (ή στην Τορά στην Εβραϊκή παράδοση), πολλοί αρχαίοι λαοί μετρούσαν την ζωή τους με αιώνες αντί με δεκαετίες που χρησιμοποιούμε σήμερα. Το βιβλίο της Γένεσης, για παράδειγμα, αναφέρει ότι ο Νώε έζησε 350 χρόνια μετά την Μεγάλη Πλημμύρα. Αν ήταν 950 χρονών όταν πέθανε, όπως επίσης αναφέρει το κείμενο, αυτό σημαίνει ότι ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να κτίση την κιβωτό που θα του εξασφάλιζε την επιβίωση ολόκληρου του ανθρώπινου γένους όταν ήταν 600 χρονών!!
Σύμφωνα με τις Γραφές, εκείνοι που ζούσαν σε προχωρημένη ηλικία, δεν ήταν απλά συρρικνωμένοι σκελετοί του προηγούμενου εαυτού τους, που κρέμονταν από το εύθραυστο νήμα της ζωής. Ήταν ενεργοί και είχαν ζωντάνια, ενώ απολάμβαναν τις οικογένειες τους, δημιουργώντας ακόμα και καινούργιες. Και γιατί να μην ήταν; Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε σε σώματα που είναι φτιαγμένα να αντέχουν για πολύ χρόνο. Και προφανώς το έχουν κάνει στο παρελθόν. Επομένως, γιατί όχι τώρα; Τι έχει αλλάξει;
Αυτό είναι ένα από εκείνα τα σημεία που πρέπει να περάσουμε τα παραδοσιακά όρια μεταξύ της επιστήμης και της πνευματικότητας για να έχουμε απαντήσεις. Είναι φανερό ότι είμαστε πολύ περισσότερο από τα στοιχεία από τα οποία είναι φτιαγμένο το DNA του σώματος μας. Παρ’ όλο που η επιστήμη δεν έχει ακόμη συλλάβει ή ψηφιακά αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής, γνωρίζουμε ότι είναι η μυστηριώδης δύναμη που δίνει ζωή στα στοιχεία του σωματικού μας εαυτού. Είναι αυτό που ζωντανεύει το σώμα. Και εδώ βρίσκεται η καρδιά της απάντησης μας. Όταν η ψυχή μας πονάει, ο πόνος μας μεταφέρεται μέσα στο σώμα ως την πνευματική ποιότητα της δύναμης της ζωής με την οποία τροφοδοτούμε κάθε ένα από τα κύτταρα μας.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Απόγευμα της 30ης Ιουνίου 2016, Cartagena, Κολομβία:


Το παράξενο φαινόμενο κράτησε για αρκετή ώρα και τα social media πλημμύρισαν με φωτογραφίες και βίντεο που λαμβάνονταν από τους αμήχανους θεατές.

gfdgd

sgs


Το βίντεο που ακολουθεί το τράβηξε ο David Ramos Martínez και κάνει θραύση στα εναλλακτικά και στα mainstream μέσα ενημέρωσης.

Μπάκιγχαμ: η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΕΝ είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

Βασίλισσα Ελισάβετ
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Ένα παράδοξου περιεχομένου Δελτίο Τύπου δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βασιλικής Οικογένειας χθες (4/7/2016), το οποίο πολύ σύντομα εξαφανίστηκε…
Αλλά όχι τόσο σύντομα, καθώς έγινε άμεσα αντιληπτό από διάφορους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι το αποθανάτισαν σε screenshots ως απόδειξη της ύπαρξής του.
Σύμφωνα με το yournewswire.com υπάρχει ο ισχυρισμός ότι εντοπίστηκε ένα εσωτερικό έγγραφο στο οποίο αναγνωρίζεται -και ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλους τους απανταχού συνωμοσιολόγους – ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα ερπετό που έχει την δυνατότητα να αλλάζει μορφές.
Είναι κατανοητό ότι το Δελτίο Τύπου ήταν ένα υψηλής διαβάθμισης εσωτερικό έγγραφο, το οποίο σχεδιάστηκε για να κυκλοφορήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – για παράδειγμα, αν η βασίλισσα γινόταν αντιληπτή από χιλιάδες ανθρώπους σε μια δημόσια εκδήλωση ότι άλλαζε όψη. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόταν μία δημόσια ανακοίνωση, μιας και το πιθανό συμβάν δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί.

BREXIT – Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ & ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Britain Challenges Covert Fourth Reich
(Σημ. Μτφρ) Ο αρθρογράφος παρουσιάζει μιαν εμπεριστατωμένη έρευνα, αλλά προσέξτε ! Οι παρασκηνιακοί παράγοντες που αναφέρει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι σύνθετη μεν, αλλά δεν πλησιάζει καν την πραγματική πολυπλοκότητα του παγκόσμιου αυτού θέματος δε, ......και επίσης εκθειάζει την πατρίδα του την Βρετανία. Σε αυτό δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε.
DR MICHAEL SALLA 27 Ιουνίου 2016.
Από τις 17 Ιουνίου του 1940 έως τις 22 Ιουνίου του 1941, η Μεγάλη Βρετανία στάθηκε μόνη κατά του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ που είχε καταλάβει ακαριαία την ηπειρωτική Ευρώπη και είχε υπογράψει μια συμμαχία της πλάκας με την Σοβιετική Ένωση με την οποία μοιράστηκε την Πολωνία. Τώρα, 75 χρόνια αργότερα, με την απόφαση της 23 Ιουνίου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία έχει εκδώσει μια σαφή πρόκληση σε ένα μυστικό «Τέταρτο Ράιχ», που συστάθηκε συγκεκαλυμμένα και απαρτίστηκε από αποσχισθείσες ναζιστικές ομάδες που κατέφυγαν στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική, και οι οποίες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου είχαν εδραιώσει ένα προηγμένο διαστημικό πρόγραμμα, ενώ αργότερα άσκησαν μιαν ολοένα και πιο ισχυρή κρυφή επιρροή επί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ρίζες της διείσδυσης των αποσχισθεισών ομάδων των Ναζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους προκατόχους της, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να εντοπιστεί σε μια απόφαση που ελήφθη από τον αναπληρωτή Φύρερ Μάρτιν Μπόρμαν στις 10 Αυγούστου του 1944, αμέσως μετά την απόβαση των στρατευμάτων των Συμμάχων στις ακτές της Νορμανδίας. Ο Μπόρμαν συγκέντρωσε κρυφά τους κορυφαίους γερμανούς βιομήχανους και τους δήλωσε πως ο πόλεμος είχε χαθεί.
Ένα έγγραφο των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών που ονομάζεται "Red House Report," (αναφορά της Κόκκινης Βουλής) της 7ης Νοεμβρίου του 1944, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι γερμανοί βιομήχανοι διετάχθησαν να φυγαδεύσουν όλα τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία σε ουδέτερες χώρες, χρησιμοποιώντας χιλιάδες επιχειρήσεις υπό κάλυψη, σχεδιασμένες να κρύψουν τη μαζική έξοδο των ναζιστικών κεφαλαίων και βιομηχανικών πόρων.

Η πηγή των μυστικών διαταγών, σύμφωνα με τον Paul Manning, συγγραφέα του βιβλίου «Μάρτιν Μπόρμαν: Οι ναζί στην εξορία », ήταν ο Μπόρμαν του οποίου η επιρροή στο Ναζιστικό Κόμμα μεγάλωνε καθώς ο Χίτλερ γινόταν όλο και πιο καταθλιπτικός λόγω της επικείμενης ήττας.

Καταιγίδα 40 λεπτών πλημμύρισε τον Βόλο – Είχαν προηγηθεί χααρπισμένα σύννεφα!

0050229089_000000αζ

Λέω σε μια φίλη χτες αργά το βράδυ στο φέις, «Το μηχάνημα δουλεύει στο φουλ, γεμίσαμε χααρπισμένα σύννεφα»
Όσο να πάω για ύπνο γύρω στις 1.30 οι καιρικοί Ταλιμπάν είχαν για μια ακόμα φορά κάνει το θαύμα τους!
Η καταιγίδα ήταν μεγάλης έντασης και διάρκειας και σάρωσε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή, ακόμα και διακοπή ρεύματος.
Αλλά κανένα πρόβλημα. Οι απανωτές αστραπές, εκκενώσεις η μια μετά την άλλη, έκαναν το σπίτι να μοιάζει φωτισμένο. Εύγε! Να τι εννοούσε ο Τέσλα για δωρεάν ενέργεια, απέξω θα βαράν αστραπές κι εμείς θα αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά να φέγγει!
Οι δρόμοι πλημμύρισαν κι έγιναν αδιάβατοι, και μετανιώνω που αγόρασα νέο ξύλινο κρεββάτι, βάρκα έπρεπε να πάρω, να βάλω μέσα ένα στρώμα και να την έχω έτοιμη καλού κακού!

Τα 4 Κλειδιά για να Έχετε Ποιοτικό Χρόνο με το Μικρότερο Παιδί



Όταν έχετε περισσότερα από δύο παιδιά…



Όταν υπάρχουν πολλά παιδιά σε μία οικογένεια το εύκολο είναι να χαθεί ο χρόνος, κυρίως για το μικρότερο παιδί.  Μπορεί αντικειμενικά να μην έχετε άφθονο χρόνο για το μικρότερο παιδί σας –ειδικά αν είστε εργαζόμενη και επιστρέφοντας στο σπίτι έχετε να ασχοληθείτε με τις ανάγκες των μεγαλύτερων παιδιών.  Πώς μπορεί λοιπόν μια μαμά με πολλά παιδιά να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα και να μην αδικήσει το μικρότερο παιδί;

  1. Αντιμετωπίστε το Μικρότερο Παιδί ως Χωριστό Άτομο
Καταρχήν, μην κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα στο μικρότερο παιδί και τα μεγαλύτερα αδέρφια του.  Αντιμετωπίστε το μικρότερο παιδί σας ως έναν μικρό, σπέσιαλ άνθρωπο και όχι ως το μωρό της οικογένειας.  Ο λόγος είναι απλός: με αυτό τον τρόπο λαμβάνετε πάντα υπόψη και τις επιθυμίες του μικρότερου, ακόμα και αν δεν μπορεί να τις εκφράσει με λόγια.
Παρατηρήστε το μικράκι σας και ακούστε τι έχει να σας πει ή να σας δείξει.  Είναι ο πρώτος σημαντικός τρόπος για να του δώσετε να καταλάβει ότι είναι σημαντικό μέλος της οικογένειας.  Ανακαλύψτε την προσωπικότητα του παιδιού και παρατηρήστε με ποιον τρόπο αλληλεπιδρά με τον μικρόκοσμό του.  Από τις πληροφορίες που θα πάρετε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του, μπορείτε να βρείτε απλές, καθημερινές εμπειρίες για να μοιραστείτε με το μικρό σας παιδί και να τις χρησιμοποιήσετε για να έρθετε πιο κοντά συναισθηματικά αλλά και να διδάξετε πράγματα στο παιδί.

  1. Επενδύστε σε στιγμές συναισθηματικής σύνδεσης

Με την ιδιότητά μου ως ψυχολόγος αλλά και ως μαμά, αυτό που βλέπω ότι πραγματικά λειτουργεί και κάνει θαύματα στη ζωή μικρών και μεγάλων είναι η έννοια του συναισθηματικού δεσμού ή συναισθηματικής σύνδεσης.  Για να νιώσει το παιδί αυτό το σπέσιαλ δέσιμο με τη μαμά του δε χρειάζονται πολλά πράγματα: μερικές φορές, μια ζεστή αγκαλιά, ένα κοίταγμα στα μάτια, ένα γαργάλημα και παιχνίδι στα πεταχτά είναι αρκετά για να υπενθυμίσουν στο παιδάκι πόσο πολύ το αγαπάει η μαμά του και πόσο κοντά του είναι.  Ενώ κάνετε άλλες δουλειές, μπορείτε να τραγουδήσετε μαζί, να πάτε με το παιδί για ψώνια ή για άλλες εκτός σπιτιού εργασίες και στην επιστροφή μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη στάση στην παιδική χαρά.  Αυτές οι στιγμές είναι μαγικές!

Ο Άνθρωπος Που Ήξερε Τη Μέρα Που Θα Πέθαινε

nikos-5
Πηγαίναμε στο καφενείο του χωριού με τον πατέρα, για να φάμε το έπαθλο.
Μέσα στους καπνούς των τσιγάρων και στα παράσιτα του ραδιοφώνου οι μεγάλοι έπαιζαν κολιτσίνα. Δηλωτή συνήθως, που χρειαζόταν να έχεις και ικανότητες, δεν έφτανε η τύχη. Η ξερή ήταν για τα παιδιά.
Το στοίχημα ήταν ένα λουκουμάκι. Κι εμείς παραμονεύαμε πάνω απ’ το τραπέζι, ελπίζοντας να τα φέρει όλα δεξιά, ώστε να κερδίσει ο πατέρας και να μοιραστούμε -ήμασταν δύο αδέλφια- το έπαθλο.
Δεν ήταν ακριβό, ζήτημα να έκανε δέκα δραχμές. Και στο σπίτι είχαμε ολόκληρο κουτί με λουκούμια. Αλλά εκείνο ακριβώς το λουκούμι, που ίσως να κερδιζόταν ίσως να χανόταν, είχε άλλη γεύση, πιο συναρπαστική.
Γνωρίζαμε ότι οι άντρες δεν είναι «κουτσομπόλες», όπως οι γυναίκες, έτσι μας είχαν πει. Αλλά μέσα στο καφενείο, ενώ έπαιζαν, δεν σταματούσαν να σχολιάζουν τους άλλους άντρες, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους -κάποιες φορές και τα ζώα τους.
Κι όλοι έπαιζαν με όλους, εκτός απ’ όταν ερχόταν στο καφενείο ο Πεθαμένος.
~~
Ο Πεθαμένος ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, διόλου νεκρός. Ήταν γέρος, αλλά στο χωριό υπήρχαν και πιο γέροι απ’ αυτόν. Έμπαινε μέσα γελώντας και φωνάζοντας, όχι μόνο ελληνικά, αλλά και σε άλλες γλώσσες, ζητούσε κονιάκ και καφέ, και κοιτούσε να δει ποιος είχε μείνει χωρίς ταίρι στο χαρτί. Οι άλλοι θαμώνες τον αποφεύγαν.
Ένα βράδυ που είχαμε μείνει χωρίς αντίπαλο -και χωρίς λουκούμι, μπήκε μέσα ο Πεθαμένος. Και τα δυο παιδιά είπαμε στον πατέρα να παίξει μαζί του.
– Δεν είστε καλά, αυτός δεν χάνει ποτέ, έκανε ο πατέρας.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ BREXIT… ΕΝΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΟ» ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ! (βίντεο)

urlΓράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Την ήμερα της πολύ κρίσιμης ψηφοφορίας στην Μεγάλη Βρετανία για το αν θα παραμείνει ή όχι η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίστηκε ένα πολύ περίεργο επίγειο σχέδιο, που πολύ δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι δημιούργημα ανθρώπου.
Το σχέδιο αυτό που εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα στην βόρειο Αγγλία απεικονίζει, όπως αναφέρεται, ένα καρχαρία μαζί με ένα ψαρί σε ένα πολύ περίεργο και αρκετά πελώριο γεωμετρικό σχηματισμό.
Είναι γνωστό πως κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα γεωμετρικά σχήματα σε αγροτικές εκτάσεις που προκαλούν το ενδιαφέρων πολλών ερευνητών για τον τρόπο που εμφανίζονται και κυρίως τι συμβολίζουν.

ΜΑΡΤΙΧΟΡΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ!



Για την πηγή που κάθε χρόνο γεμίζει από υγρό χρυσάφι, και από την οποία κάθε χρόνο αντλούνται εκατό πήλινα σταμνιά, που πρέπει να είναι πήλινα, γιατί το χρυσάφι όταν αντληθεί πήζει και είναι ανάγκη να σπάσουν το δοχείο και έτσι να το βγάλουν. Η πηγή είναι τετράγωνη με περίμετρο δεκαέξι πήχεων και βάθος μια οργυιά και κάθε στάμνα χωράει ένα τάλαντο.

Λέγει και για τον σίδηρο που υπάρχει στον πυθμένα της πηγής, από τον οποίο ο Κτησίας έχει δύο ξίφη, ένα δώρο του βασιλιά, και το άλλο από την μητέρα του βασιλιά. Λέγει γι’ αυτό ότι όταν μπηχθεί στη γη απομακρύνει τα νέφη και το χαλάζι και τις θύελλες, και ότι είδε τον βασιλιά να το κάνει αυτό δύο φορές...

Για τα Ινδικά σκυλιά λέγει ότι είναι πολύ μεγάλα, ώστε να τα βάζουν και με λιοντάρια. Για τα μεγάλα βουνά από τα οποία εξορύσσονται το σάρδιο, ο όνυχας και οι άλλοι πολύτιμοι λίθοι. Ότι υπάρχει εκεί πολύ ζέστη, ότι ο ήλιος είναι δεκαπλάσιος στο μέγεθος από ό,τι αυτός φαίνεται στις άλλες χώρες, και πολλοί πεθαίνουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Υπάρχει λέγει και θάλασσα εκεί καθόλου μικρότερη από την Ελληνική, η επιφάνειά της σε βάθος μέχρι τέσσερα δάκτυλα είναι τόσο θερμή, ώστε να μην ζουν τα ψάρια όταν πλησιάσουν σ’ αυτή, αλλά πρέπει να ζουν κάτω από αυτήν.

Ότι ο ποταμός Ινδός, που ρέει μέσα από πεδιάδες, ρέει και από τα βουνά, όπου φύεται ο λεγόμενος Ινδικός κάλαμος, με πάχος κορμού τόσο, που θα μπορούσαν να τον αγκαλιάσουν δυο άνθρωποι, ενώ το ύψος του είναι όσο το κατάρτι ενός μεγάλου καραβιού. Υπάρχουν βέβαια και ακόμα μεγαλύτεροι και μικρότεροι, όπως είναι φυσικό σε μεγάλο βουνό, και ότι υπάρχουν κάλαμοι και αρσενικοί και θηλυκοί. Ο αρσενικός δεν έχει εντεριώνη και είναι πολύ ισχυρός, ενώ ο θηλυκός έχει.

Ω, κακόμοιρα ανθρώπινα μυαλά και τυφλωμένες καρδιές!

post-279

Σου δίνει τέρψη το να κάθεσαι να παρακολουθείς από τη στεριά τις σκληρές δοκιμασίες του άλλου που παραδέρνει μες στην απέραντη θάλασσα, την ώρα που οι άνεμοι σηκώνουν τα κύματα και την κάνουν να λυσσομανά. Όχι βέβαια γιατί ευχαριστιέσαι με τα ξένα βάσανα, μα γιατί είναι γλυκό να βλέπεις από τι κακά έχεις γλυτώσει εσύ ο ίδιος. Όπως κι είναι ευχάριστο να βλέπεις τις σκληρές μάχες να μαίνονται πέρα στους κάμπους, χωρίς να σε αγγίζει ο κίνδυνος. Τίποτε όμως δεν είναι πιο γλυκό από το να είσαι θρονιασμένος στα ύψη τα οχυρωμένα από τις γνώσεις και τη διδασκαλία των σοφών, κι από τις γαλήνιες αυτές κατοικίες σκύβοντας να ρίχνεις το βλέμμα στους άλλους και να τους βλέπεις να τρέχουν πέρα δώθε, ψάχνοντας στα τυφλά το δρόμο της ζωής, να συναγωνίζονται σε εξυπνάδα, να μαλώνουν για την ευγενή τους καταγωγή, να μοχθούν μέρα και νύχτα και να τσακίζονται να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του πλούτου ή να κατακτήσουν την εξουσία.

Σε γνωρίζω από την όψη

περιστερα
Ο ένας,δεξιά,είναι σαν να βλέπεις τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας που έχει έρθει για συνέντευξη σε τοπικό κανάλι. Η δε άλλη,αριστερά,μοιάζει σα Μολδαβή που ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά σε μπαρ στην οδό Δροσοπούλου. Τέτοια ατημέλεια,τέτοιο καρακιτσαριό,τέτοια κακογουστιά,δεν θα την περίμενε κανείς ούτε από πολιτικό ζεύγος της Αλβανίας επί Χότζα. Από το «non political correctness» μέχρι το αντιαισθητικό,υπάρχει μιά απόσταση. Τα παιδιά εδώ όμως,την απόσταση αυτή την εκμηδένισαν. Εύγε!
«Νεγκλιζέ». Μισόγυμνη έσκασε η Περιστέρα στην Κίνα. Να είναι από την χαρά της και βγήκε από τα ρούχα της; Να είναι ένα κρυφο «μήνυμα» στις Κινέζες  γκέισες «βγάλτε τα βαριά κιμονό και βάλτε δαντέλα»; Να είχε σκοπό να «αναστατώσει» εκεί στην «Απαγορευμένη πόλη» κανένα Σαμουράι; Ποιος να  ξέρει.
Το θέμα είναι πως «ξεψάρωσε» η Περιστέρω και προφανώς μετά και από συμβουλές των ειδικών που έχουν αναλάβει το «ίματζ» του ζεύγους-Misko, είπε να βάλει κάτι ανάλαφρο. Και που να ταιριάζει και στην περίσταση φυσικά.  Συνοδεύοντας πρωθυπουργό, υπουργούς,επιχειρηματίες. Και που; Στην Κίνα που η δημόσια εκσάρκωση  θεωρείται προσβολή. Και που πιο συγκεκριμένα; Στην «απαγορευμένη πόλη». Εύγε Μπετυ.Και γαμώ τους συμβούλους έχει το πρωθυπουργικό ζέυγος. Οταν με το καλό έρθει στην Αθήνα ο Ινδός  Πρόεδρος,να σφάξετε πεντε-έξη αγελάδες για πάρτυ του.
Ισως την ιδέα να την πέταξε ο  Καρανίκας. «Ρε Μπετούλα, δεν τα πετάς όλα έξω,να τους βγάλεις τα μάτια στους κοντοψώλιδες κιτρινιάριδες μπας και έτσι αποσπάσουμε καμιά καλή υπογραφή και έρθει καμιά επενδυσούλα,να δουλέψει και το ταβερνάκι του θείου μου του Μανώλη»; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε.
Ουτως ή  άλλως, οι ευκαιρίες για  την Περιστέρα να επισκεφτεί τις χώρες-ιδεολογικά πρότυπα,την Ρωσσία και την Κίνα,δεν θα ήταν πολλές, πόσο μάλλον ως «φερστ λέϊντυ» ή μάλλον ως «σέκοντ ουάν» αφού τυπικά «πρώτη κυρία» στο τοπικό κωλοχανείο μας, είναι η σύζυγος του «Πάκη»,του ήρωα του «Καλημέρα Ελλάδα».
Εγινε πράξη λοιπόν το όνειρο. Ρωσσία και Κίνα επισκέφτηκε η «αριστερή» σύζυγος του «αριστερού» Τσίπρα. Μετά από αυτό, μπορεί να αράξει στην Αθήνα δια βίου,αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο να δει και να επισκεφτεί. Τι να κλασουν οι Μαλδίβες,τα νησιά του Πάσχα, η Βαρκελώνη, τα φιορδ, οι Ανδεις, το Κατλαμακάν,το Μάτσου-Πίτσου και το Καστελοριζο; Ποιος ο λόγος πλέον να ταξιδέψει άλλο στο εξωτερικό,αφού το όνειρο έγινε πραγματικότητα και φίλησε τα άγια χώματα των χωρών των δύο «παππούλιδων». Του Στάλιν και του Μάο.

O διευθυντής της CIA μιλάει ανοικτά για τους αεροψεκασμούς!

CIA-chemtrails-889x500.jpeg



Τη στιγμή που οι ανημέρωτοι ή ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι, τύπου Μπογδάνος και Πορτοσάλτε, οι «έχοντες πάρει εντολές να σιωπούν» μετεωρολόγοι ή κάτι… “καταρριψίες άντρες με κολάν” προσπαθούν να απομυθοποιήσουν και σωπάσουν τη θεωρία των χημικών αεροψεκασμών, ο διευθυντής της CIA αναφέρεται επίσημα και ανοικτά σε αυτούς!
Σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations), στις 29 Ιουνίου, μιλώντας για τις παγκόσμιες απειλές, ο διευθυντής της CIA, John O. Brennanκλείνει την μακροσκελή ομιλία του με θέμα την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο “αντιμετώπισης” της, όπως είναι μια από τις μεθόδους της Γεωμηχανικής: Ψεκασμοί της στρατόσφαιρας με αιωρούμενα σωματίδια (SAI):

Άκου



Όταν σου ζητώ να με ακούσεις και συ αρχίζεις να δίνεις συμβουλές δεν έχεις κάνει αυτό που σου ζήτησα.

Όταν σου ζητώ να με ακούσεις κι εσύ αρχίζεις να μου λες γιατί δεν θάπρεπε να αισθάνομαι όπως αισθάνομαι παίζεις με τα αισθήματα μου,

Όταν σου ζητώ να με ακούσεις κι εσύ νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι για να λύσω τα προβλήματα μου έχεις αστοχήσει, γιατί μπορεί να μου φανεί παράξενο.

Άκου Μόνο να μ' ακούσεις σου ζητώ. Ούτε να μου μιλήσεις ούτε να κάνεις πράγματα. Μόνο να μ' ακούσεις.

Οι συμβουλές είναι φτηνές: με 100 δρχ. παίρνεις και την Ντόροθυ Ντιξ και τον Dr. Σπόκ στην ίδια εφημερίδα.
Κι εγώ μπορώ να κάνω πράγματα για μένα. Δεν είμαι ανίκανος. Ίσως αποθαρρυμένος και χαμένος αλλά όχι ανίκανος.   

7 μυστικά για να κατακτήσεις την ευτυχία, ξεκινώντας σήμερα

7 μυστικά για να κατακτήσεις την ευτυχία, ξεκινώντας σήμερα

Έχουν αναρωτηθεί πολλοί τι είναι ευτυχία και πώς επιτυγχάνεται και άλλοι τόσοι έχουν επιχειρήσει να απαντήσουν. Τελικά, η πιο ασφαλής απάντηση μάλλον συνοψίζεται ως εξής: η ευτυχία είναι στιγμές.
Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα και πηγάζει μέσα από τον καθένα, όταν αυτός να βρίσκεται στο τιμόνι του εαυτού του, έχοντας ορίσει το "εγώ" του. Και κανενός το εγώ (και επομένως, η ευτυχία) δεν είναι το ίδιο. Αλλά υπάρχουν 7 συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε όλοι, ώστε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτήν.
Αν ακόμα αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς γίνεται να είσαι ευτυχισμένος καθημερινά και πού να στρέψεις το βλέμμα σου για να το επιτύχεις, μάλλον πρέπει να κάνεις την αρχή από την καθημερινότητά σου, για να έρθουν τα "καλύτερα". Από πού ακριβώς να ξεκινήσεις; Ιδού.

Επιδίωξε την πρωινή ηρεμία

7 μυστικά για να κατακτήσεις την ευτυχία, ξεκινώντας σήμερα
Πέντε λεπτά απόλυτης χαλάρωσης κάθε φορά που ξυπνάμε, μας εφοδιάζουν με τεράστια διάθεση και ενέργεια για όλη την την ημέρα. Έπειτα, ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό, αξίζει τον χρόνο μας. Αλλά να θυμάσαι: οι σκέψεις και τα άγχη δεν έχουν χώρο στο τραπέζι -πόσο μάλλον στο πρωινό.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ ΣΤΟ CERN

Έχουν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες και να διαχέονται ελπίδες ότι θα ανακοινωθεί σε ένα μήνα στο Σικάγο, στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, η πιθανή ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου – όμως μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι πρόκειται απλώς για ευσεβείς πόθους.
feyman-art
Ένα γλυπτό του Andy Charalambous. που αναπαριστάνει το διάγραμμα Feynman για την βήτα διάσπαση ενός νετρονίου σε ένα πρωτόνιο, ένα ηλεκτρόνιο και ένα αντινετρίνο ηλεκτρονίου
«Αυτή είναι η εποχή που είναι μεγαλύτερη από ποτέ η πιθανότητα να βρεθεί κάτι καινούριο» δήλωσε ο Ιταλός πειραματικός φυσικός Tiziano Camporesi, επικεφαλής του πειράματος CMS του επιταχυντή.
Οι συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων (πρωτονίων) που έγιναν έως τώρα με την ενέργεια-ρεκόρ των 13 TeV (τεραηλεκτρονιοβόλτ), έχουν αυξήσει τις προσδοκίες ότι επίκεινται νέες ανακαλύψεις.
Ο «θόρυβος» πηγάζει πρωτίστως από μια «ανωμαλία» που εντοπίσθηκε κατά την ανάλυση των δεδομένων και από τους δύο βασικούς πειραματικούς ανιχνευτές του LHC, τους CMS και ATLAS. Συγκεκριμένα, μετά τις συγκρούσεις των σωματιδίων, ανιχνεύονται περισσότερα φωτόνια από τα αναμενόμενα σε ένα ορισμένο επίπεδο ενέργειας (750 GeV).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα