Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Γιατί κάποιες επιθυμίες δεν εκπληρώνονται; 6 πολύτιμες απαντήσεις

Αν μπορούσα να αλλάξω τις συνθήκες της ζωής μου, θα επέλεγα να βρίσκομαι απομονωμένη σε ένα βουνό στη σιωπή, εκδηλώνοντας τον σιωπηλό, εσωτερικό Εαυτό. Έχω πολλές φορές φανταστεί τη ζωή μου εκεί. Η καλλιέργεια της Γης θα έδινε ό,τι χρειαζόταν το σώμα μου και θα περνούσα τις ημέρες μου γράφοντας ή μοιράζοντας τα δώρα και τα ταλέντα μου από εκεί.

Ήταν μια εικόνα που είχα για πολύ καιρό στο κεφάλι μου. Αυτή η εικόνα με βοήθησε να περάσω μέσα από πολλές δυσκολίες και να σηκωθώ από τα πατώματα. Έβρισκα μια ανακούφιση βλέποντας τον εαυτό μου να ζει εκεί, σα να άνοιγα ένα παράθυρο και να περνούσα σε κάποιον άλλο κόσμο. Είχα συλλέξει φωτογραφίες από σπίτια χτισμένα με φυσικά υλικά και τις χάζευα με τις ώρες, καθώς φανταζόμουν κάθε γωνιά του δικού μου σπιτιού. Η καρδιά μου γέμιζε με πληρότητα σα να βρισκόμουν εκεί.

Σίγουρα πολλοί από εσάς θέλουν να ζήσουν κάπου ήσυχα και απομονωμένα… Άλλωστε,ποιος εσωτερικός αναζητητής δε θα το ήθελε;

Κάποια στιγμή κατάλαβα πως αυτή μου η επιθυμία ήταν ένας τρόπος άρνησης να αποδεχτώ αυτό που μου συμβαίνει και όσο όμορφη κι αν ήταν η ζωή που ονειρευόμουν, έφερνε μια σύγκρουση μέσα μου. Μόλις «προσγειωνόμουν» στον υλικό κόσμο, μου φαινόταν ακόμη πιο βαρύς και δύσκολος. Ήταν μια προσωρινή ανακούφιση.

Εκείνες τις στιγμές αναρωτιόμουν αν τελικά αυτό που έκανα ήταν και ο σκοπός της ζωής μου ή έπρεπε να ακολουθήσω την βαθιά μου επιθυμία, να εγκαταλείψω δηλαδή τα πάντα και να προσπαθήσω να ζήσω στα βουνά. Προσπαθούσα να καταλάβω αν η σύγκρουση μέσα μου ήταν ένα σημάδι ότι έπρεπε να αλλάξω αυτό που συμβαίνει ή να κάνω την υπέρβαση και να συμβιβαστώ με αυτό.

Όταν όμως κοιτούσα πάνω στο τραπέζι τα υλικά που είχα, κανένα από αυτά δεν μου έδειχνε την κατεύθυνση των βουνών. Γιατί όμως είχα μέσα μου μια τόσο βαθιά επιθυμία;

Η κατάσταση που βίωνα τότε, σήμερα μου έχει χαρίσει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με τη φύση των επιθυμιών και απαντήθηκε η ερώτησή μου γιατί κάποιες επιθυμίες δεν εκπληρώνονται όπως τις θέλουμε, μέσα από 6 διαφορετικές απαντήσεις.

Δέκα σημάδια πως ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας

αλλαγή
Ενώ υπάρχουν πολλές ευχάριστες αλλαγές που ψάχνουμε στη ζωή μας – νέες σχέσεις, μια ανακαίνιση, ένα αυτοκίνητο – για τους περισσότερους από εμάς οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν την αβεβαιότητα. Με την αβεβαιότητα έρχονται η ανασφάλεια και η ανησυχία.
Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές δεν αποτελούν πάντοτε μια ευχάριστη και χαρούμενη εποχή αλλά μια εποχή που πρέπει να προσποιηθούμε πως τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια. Έτσι μοιάζει να συμβαίνει για πολλούς από εμάς: πράγματα για τα οποία πρέπει να χαμογελάμε και να προσποιούμαστε πως μας αρέσουν ακόμα κι αν αισθανόμαστε απαίσια.
Πολλοί από εμάς θέλουμε τις αλλαγές αλλά τις φοβόμαστε. Λέμε πράγματα όπως «Είμαι δυστυχισμένος με τον γάμο μου αλλά φοβάμαι να μείνω μόνος. Δεν θέλω να εργάζομαι σε αυτή τη δουλειά αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν μου αρέσει το μέρος που ζω αλλά δεν έχω άλλο σπίτι.
Αντιστεκόμαστε στις αλλαγές γιατί κρατιόμαστε από αυτό που το σύμπαν μας ζητάει να απελευθερώσουμε. Είτε είναι σχεδιασμένες είτε απρόσμενες οι αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε, πρέπει να επανεξετάζουμε τη ζωή και να σκεφτόμαστε ποια κατεύθυνση είναι η πιο σημαντική.
Οι αλλαγές είναι κομμάτι της ζωής. Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα γίνουν με ή χωρίς τη δική μας έγκριση. Μπορεί να είναι μικρές (έκλεισε η αγαπημένη σας πιτσαρία) ή τεράστιες (θάνατος, διαζύγιο, αναπηρία). Το σύμπαν έχει ένα φυσικό τρόπο να τα εξισορροπεί όλα.
Βασιζόμενη στη δική μου εμπειρία και στις εμπειρίες εκατοντάδων πελατών μου, οι αλλαγές είναι πολύ πιο ευχάριστες αν τις κάνετε εσείς αντί να περιμένετε να τις κάνει το σύμπαν για εσάς.
Ακολουθούν δέκα σημάδια πως ήρθε η ώρα για αλλαγές στη ζωή σας.

Μόλις 45% πληρότητα εμφανίζουν τα glory holes στο Φαληράκι μετά το «Brexit», σοβαρό πρόβλημα για τους ντόπιους επιχειρηματίες



Σκοτεινό διαγράφεται το τοπίο για τους επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως, η Ζάκυνθος κι η Ρόδος, αφού οι συνέπειες του «Brexit» επηρεάζουν άμεσα την εισροή Βρετανών τουριστών στα ελληνικά νησιά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα «glory holes», οι γνωστές αυτές τρύπες-έκπληξη που προσφέρουν ικανοποίηση στις τουαλέτες μπαρ, κλαμπ κι εστιατορίων, εμφανίζουν πληρότητα μόλις 45%, ενώ άλλα χρόνια τέτοια εποχή, άγγιζαν ακόμη και το 95%. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό τον έντονο προβληματισμό των ντόπιων επιχειρηματιών, αφού σε περιοχές όπως το Φαληράκι της Ρόδου και τον Κάβο της Κέρκυρας, τα glory holes αποτελούσαν τη βασικότερη ατραξιόν προσέλκυσης τουριστών.
«Κάποτε δεν έμενε τρύπα άδεια για περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα. Στέλναμε τον μικρό με το μπλακ εν ντέκερ κι άνοιγε τρύπες ακόμα και στις πόρτες της κουζίνας, αφού οι Βρετανοί ερχόντουσαν αγριεμένοι κι έφερναν φυσικά κόσμο στα μέρη μας. Τώρα οι τρύπες μαραζώνουν, επιστρατεύουμε συγγενείς και φίλους αλλά δεν είναι το ίδιο», σχολιάζει εμφανώς προβληματισμένος μιλώντας στο «Κουλούρι» επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης στο Φαληράκι.

4. Δύναμη...Συγχώρεση, Μετάνιωμα, Διαύγεια



Τα παράπονα είναι μια μορφή χειραγώγησης, αλλά είστε ελεύθεροι να κινηθείτε πέρα από αυτή, να κάνετε το επόμενο βήμα, το οποίο είναι αντίληψη και μοίρασμα χωρίς χειραγώγηση.

Εκείνο που παίζεται εδώ δεν είναι το μοίρασμα. αλλά η πρόθεση που υπάρχει πίσω του.

Όταν χρησιμοποιούνται τα παράπονα, αντί για το μοίρασμα, εκείνο που γίνεται αρνητικό είναι τα παράπονα κι όχι το μοίρασμα.

Το θέμα είναι πως διαμορφώνετε το μοίρασμα από πριν, ποια είναι η πρόθεσή σας να μοιράζεστε κάτι.

Πριν μοιραστείτε κάτι, ρωτήστε το εαυτό σας, ''Ποια είναι η πρόθεση με την οποία θέλω να μοιραστώ αυτό; Μήπως περιμένω κάποια συγκεκριμένη ανταπόκριση; Χρησιμοποιήστε αυτό τον τρόπο για να επικεντρώνετε τη στάση σας πριν μετατρέψετε την  ενέργεια σε λόγια.

Όταν αναλαμβάνετε την ευθύνη για αυτά που βιώνετε και μοιράζεστε αυτά που βιώνετε με πνεύμα συντροφικότητας, αυτό είναι το ίδιο πράγμα με την συγχώρεση.

Όταν θεωρείτε κάποιον άλλο υπεύθυνο για αυτά που βιώνετε, χάνετε δύναμη. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα κάνει ο άλλος. Επομένως, όταν εξαρτάστε από κάποιον άλλο για να έχετε τις εμπειρίες που νομίζετε ότι είναι απαραίτητες για την ευημερία σας, θα ζείτε συνεχώς με τον φόβο ότι δεν θα σας δώσει αυτά που θέλετε.

Η αντίληψη ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για αυτά που βιώνετε αποτελεί τη βάση της ιδέας ότι η συγχώρεση είναι κάτι που ένα άτομο κάνει για ένα άλλο. Πως μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον άλλο για το γεγονός ότι εσύ επέλεξες να αυξήσεις τη δύναμή σου;

Όταν συγχωρείς αποβάλλεις την αρνητική κρίση για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Ελαφραίνεις. Δεν προσκολλάσαι σε αρνητικές εμπειρίες που δημιουργήθηκαν από αποφάσεις που πήρες όσο μάθαινες. Αυτό είναι μετάνιωμα.

Δυσκολο το κομματι του γκρεμισματος του Νου...αλλα δε παει αλλιως...και οσο αντιστεκεσαι...τοσο πιο οδυνηρο...



Ποσοι απο σας , πιστευετε πραγματικα οτι ειστε ασφαλεις, με το να εχετε κατω απο τον πληρη ελεγχο (ψευδαισθηση) τη ζωη σας...? 

Μπορειτε , αληθεια , να την ελεγξετε ...?

Την ασφαλεια του φυσικου σας σωματος... των παιδιων σας...της δουλειας σας...του σπιτιου σας...των χρηματων σας... ???


Ζησαμε τοσες χιλιαδες χρονια στο Πλανητη , με την ψευδη αισθηση νοητικη καθαρα , οτι πρεπει να κανω αυτα για να ειμαι ασφαλης...να σπουδασω να εχω δουλεια, χρηματα, κοινωνικη επιφανεια , οικογενεια, σπιτι, αμαξι....και πολλα λοιπα...


Αληθεια με ενα σεισμο,ενα ατυχημα,μια κλοπη, μια ασθενεια...που πανε ολα αυτα για τα οποια πιστευατε οτι κραταγατε τον ΕΛΕΓΧΟ...?


Περιπατο....!!!


Αρα τωρα ειναι πολυ ευκολο πια να καταλαβουμε γιατι ζουμε ολα αυτα που ζουμε... οι καθαρσεις που βιωνουμε μεσα απο την ανοδο της ενεργειας στο Πλανητη μας, ολα αυτα που κλειδωνιζονται γυρω και μεσα μας , εχουν ως σκοπο , να καταρευσει η ψευδαισθηση του ΕΛΕΓΧΟΥ...


Ετσι οταν τα παντα γκρεμιζονται...μετα απο τα σοκ...και χωρις επιλογες...φτανουμε στην Αφυπνιση...Φωτιση... και σε εκεινο το σημειο αναλαμβανει το Θεικο μεσα μας!!!

Επιβεβαιωμένο! Λευκάνετε τα κίτρινα δόντια σας σε λιγότερο από 2 λεπτά!

Αποτέλεσμα εικόνας για Guaranteed! Whiten Your Yellow Teeth In Less Than 2 Minutes!

Τα κίτρινα δόντια είναι ένα αρκετά ενοχλητικό θέμα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι καπνιστές, να αποφεύγουν να χαμογελούν και να γελούν μπροστά στους άλλους, μόνο και μόνο για να τα κρύψουν.
Ωστόσο, τα λευκά δόντια δεν είναι ένας στόχος που είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή χρησιμοποιώντας εμπορικά προϊόντα τα οποία είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες!
Τα κίτρινα δόντια είναι ένα κοινό πρόβλημα, ακόμη και μη-καπνιστές μπορεί να έχουν, ειδικά αν γίνεται κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων ζάχαρης.
Αν είστε ένας από εκείνους που αντιμετωπίζεται πρόβλημα αυτοπεποίθησης λόγω κίτρινων δοντιών, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτόν τον φυσικό τρόπο για να λευκάνετε τα δόντια σας!
Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε για μέρες, νύχτες, μήνες, για να δείτε αποτελέσματα. Το έλαιο καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει στο να λευκάνετε τα δόντια σας σε μόλις 2 λεπτά!
Για να φτιάξετε την δική σας λευκαντική πάστα δοντιών θα χρειαστείτε μόνο αυτά τα 2 συστατικά:

«Πατρίς Άρουρα»...


..."Τι σημαίνει άραγε για τον πολύ κόσμο, σήμερα, η συγκεκριμένη λέξη; Είναι φανερό ότι μόνο σε ελάχιστους η λέξη παραπέμπει στη γή των προγόνων μας, στη γή των πατέρων μας, σε εκείνο τελοσπάντων στο οποίο αναφερόταν ο μεγάλος μας τραγικός Ευριπίδης με τον στίχο «..καί τινες άλλαι στοναχαί μείζους ή γής πατρίας όρον εκλείπειν;» (Και ποιό κακό είναι βαρύτερο από τον χαμό της πατρίδος;”). Αυτή η απαξίωση της λέξεως δεν είναι φυσικά δίχως εξήγηση, αφού αν αναρωτηθεί κανείς τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η λέξη για τον νεοελληνικό άνθρωπο, τον άνθρωπο δηλαδή που όλοι συναντάμε γύρω μας, στα λεωφορεία, τις ταβέρνες, τις καφετέριες, τα γήπεδα και τα κάθε λογής “ελληνάδικα”, τότε με τρόμο συνειδητοποιεί ότι δύσκολα θα μπορούσε να έχει μία ξεκάθαρη απάντηση.
Με δεδομένη την αλήθεια ότι η διαμόρφωση των ανθρώπων είναι μία προσθετική διαδικασία, κάθε άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης «μορφωτικής» (με ευρεία έννοια) και εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και το άθροισμα κάποιων συγκεκριμένων εμπειριών, γνώσεων και αντιλήψεων. Είμαστε δηλαδή αυτό που μάθαμε να είμαστε από τους γονείς μας, από το ανθρώπινο περιβάλλον μας, από το σχολείο, από τους ρόλους που μας ανετέθησαν και τους ενστερνισθήκαμε, και τελικά διαμορφώσαμε άποψη και θέση για τη ζωή και τον κόσμο σύμφωνα με ό,τι μας επεβλήθη ως δεδομένο. Μη απτές λοιπόν πραγματικότητες, που είναι έξω από τα δεδομένα που μας έχουν παρασχεθεί, υποβιβάζονται κατά κανόνα σε αφηρημένες έννοιες που ελάχιστα μας αφορούν στην καθημερινή μας ζωή. Μία από αυτές είναι φυσικά, για τα δεδομένα της «Παγκοσμίου Ιερουσαλήμ» και η λέξη «Πατρίς».
Η λέξη αυτή, βαθύτατα κακοποιημένη τους τελευταίους αιώνες στα στόματα των πατριδοκάπηλων εθνικιστών αλλά και των διεθνιστών, μα επίσης και ουσιαστικά νεκρή μετά την ομογενοποίηση του πλανήτη κάτω από τους πολιτικοστρατιωτικούς μηχανισμούς των μονοθεϊστικών και οικουμενιστικών Θρησκειών και πολιτικών ιδεολογιών της Βαρβαρικής Εποχής, αξίζει την προστασία μας και την επαναφορά της στο αρχικό και αυθεντικό νοηματικό της περιεχόμενο, όπως οριζόταν δηλαδή από τους προγόνους μας πραγματικούς Έλληνες.

ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ




O ΘΝΗΤΟΣ ANΘΡΩΠOΣ EINAI O ΔIABOΛOΣ
ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!

ΕΝΔΥΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ


Όταν ζούμε σε μία φύση ένα περιβάλλον όπου το κάθε τι έχει και το αντίθετο του, όταν και στο ανθρώπινο σώμα όπως και στην λογική του ανθρώπου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, τότε δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση και είναι πλέον αποδεδειγμένο από τα προηγούμενα, ότι τα πάντα στην φύση και σε όλα τα έμβια όντα αποτελούνται από δύο πόλους των αντιθέτων εννοιών.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ όλη η φύση του σύμπαντος όποια κι αν είναι, ζει αποκλειστικά μέσω της αρμονίας των αντιθέτων δυνάμεων, στα έμβια όντα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, και ιδιαίτερα στον άνθρωπο συμβαίνει να είναι το μόνο είδος το μόνο γένος που ζει αποκλειστικά με τις άκρες των δύο πόλων και ποτέ μέσω της αρμονίας των δύο πόλων.

Αν αυτό το παράδοξο γεγονός που συμβαίνει αποκλειστικά στα έμβια όντα, το να ζουν δηλαδή στην σκέψη αποκλειστικά μέσα από την αντίθεση και όχι μέσα από την ισσορροπία, , αυτό σημαίνει ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, και ότι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την διπολική φύση! γι'αυτό και δρα σαν παρείσακτος!

Eίσαι Άνθρωπος; η θνητός άνθρωπος;




Eίσαι Άνθρωπος; η θνητός άνθρωπος;

Σίγουρα είμαστε θνητοί άνθρωποι, διότι κανένας δεν μπορεί να συλλάβει την έννοια της αγάπης (έλξη της αρμονίας), διότι ακόμη και τα ζώα που δεν έχουν στην ψυχή τους τον Λόγο αγαπούν!

Πόσο δε να κατανοήσουν οι άνθρωποι την σημασία και έννοια της Ολότητας, αλλά ακόμη κι αν κάποιοι ελάχιστοι μπορούν να δουν την αλήθεια, χαρακτηρίζονται από τους υπόλοιπους ως εγωϊστές, διότι κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί την πνευματική και νοητική ενόραση και ανωτερότητα ενός συνανθρώπου του λόγω εγωϊσμού αν πρώτα δεν έχει ατομικό προσωπικό συμφέρον.

Ενδυθήκαμε το αντίθετο της ζωής, την σάρκα, τα μη όντα!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ



Το ταίρι σου δεν το ψωνίζεις από το σουπερμάρκετ. Μιλάμε για το ταίρι σου, για τον άνθρωπο που πλάστηκε για πάρτη σου. Να ’ναι η μοίρα σου, η υπέρτατη ευτυχία σου, η απόλυτη καταστροφή σου. Μιλάμε για τον άντρα της ζωής σου, της δικής σου ζωής, για τη γυναίκα της δικής σου ζωής, όχι της ζωής της κοινωνίας, της ζωής κάποιου άλλου, κάποιας άλλης.

 Ξέχνα τα αυτά τα περί του πεπρωμένου, όλα αυτά περί γραφτού και της επιθυμίας των άστρων. Δεν θα το πάμε εκεί, θα αφήσουμε στην άκρη τις επιταγές του σύμπαντος…, αν δουλεύουν οι προφητείες και τα όνειρα εκείνα που χρειάζονται τις απόκρυφες ερμηνείες τους. Είμαστε στη γη. Είμαστε γήινα ανθρωπάκια, που κάποιες φορές κουβαλάμε μέσα μας την κατάρα αλλά και την ευλογία του ανθρώπακα, του όντος που είναι καταδικασμένο να ματώσει μέχρι θάνατο, να τραυματισθεί μέχρι ανείπωτου βασανισμού.

Αυτό το σεντόνι το ’χω χρόνια στο κεφάλι μου. Κανονικά θα έπρεπε, επιτέλους, να το απλώσω την περασμένη Κυριακή…, όμως είπα, άσε, λόγω των κωλοεκλογών, ας καθυστερήσουμε λίγο λόγω της επικαιρότητας… Δεν χάθηκε ο κόσμος, αντί δυο μέρες πριν, τελικά να σας μιλήσω με πέντε μέρες καθυστέρηση για την Ασια, αυτή την τεράστια γυναίκα, που πέρασε στη σκιά της άλλης, της Σύλβια…

Την περασμένη Τρίτη έγινε στο Λονδίνο η πρεμιέρα της Φαίδρας του Ρακίνα, αυτής της κλασικής γαλλικής τραγωδίας, που το βρετανικό βασιλικό θέατρο θα την παρουσιάσει 10-11 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Το ρόλο της Φαίδρας, της γυναίκας που καψουρεύθηκε τον Ιππόλυτο, το γιό του συζύγου της, παίζει η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν. Το καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού. Όχι, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Η Φαίδρα του Ρακίνα ανέβηκε σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Τεντ Χιούζ. Εδώ είμαστε. Απ’ εδώ αρχίζουμε… Ο Τεντ Χιούζ είναι ο Διονύσιος Σολωμός της Αγγλίας. Ο εθνικός της ποιητής που πέθανε πριν από δέκα χρόνια περίπου.

10 συγκλονιστικά οφέλη από την ακρόαση κλασσικής μουσικής

classiacl music


Ίσως ήδη έχετε ακούσει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη του να ακούτε κλασική μουσική. Αλλά ισχύει αυτό πραγματικά; Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, φαίνεται ότι ισχύει!
Υπάρχουν ένα σωρό πνευματικά οφέλη που προκύπτουν από τη συνήθεια να ακούει κανείς κλασσική μουσική. Από τη διαχείριση του πόνου μέχρι τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, ακούγοντας κλασσική μουσική τα οφέλη είναι τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά.
Στην πραγματικότητα, απλά έχοντας την κλασσική μουσική ως ένα ηχητικό περιβάλλον, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεσή σας, την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα.
Παρακάτω είναι μερικά εκπληκτικά οφέλη του να ακούτε κλασσική μουσική που υποστηρίζουν οι επιστήμονες:
benefits-of-classical-music-infographic-1

1. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Θέλετε να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή; Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η κλασσική μουσική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Στη μελέτη, οι ερευνητές έπαιξαν στους συμμετέχοντες διαφορετικά στυλ μουσικής, συμπεριλαμβανομένων ραπ, ποπ, techno και κλασσική.
Η κλασσική μουσική ήταν αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης των συμμετεχόντων, ενώ ραπ, ποπ και techno τους αύξησαν πραγματικά την αρτηριακή πίεση.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ JUNO

Για δεύτερη φορά, μετά το Galileo το 1995, ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος, το Juno (Ήρα), κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον τεράστιο και μυστηριώδη Δία, που περιβάλλεται από πυκνά νέφη.
juno
Το ρομποτικό σκάφος της NASA, μετά από ένα πενταετές ταξίδι, ενεργοποίησε τις μηχανές του για να επιβραδύνει όσο χρειαζόταν και στις 06:53 ώρα Ελλάδος αφέθηκε στη βαρυτική «αγκαλιά» του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, εισερχόμενο έτσι σε τροχιά γύρω του.
Λίγες ώρες πριν, η ίδια αυτή βαρύτητα είχε επιταχύνει το σκάφος με ταχύτητα 265.000 χιλιομέτρων την ώρα, ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο γήινο αντικείμενο είχε ποτέ ταξιδέψει.

Η καθαρή και απλή αλήθεια σπάνια είναι καθαρή και ποτέ δεν είναι απλή

post-326

Η αφετηρία των περισσότερων τριβών μεταξύ των ανθρώπινων πλασμάτων είναι ότι πιστεύουμε πως η αλήθεια μας είναι αλάνθαστη και βρίσκεται πάνω από την αλήθεια κάθε άλλου ανθρώπου. Η στάση αυτή μας κάνει να φερόμαστε με ακαμψία και να δείχνουμε ελάχιστη συναισθηματική κατανόηση για τους άλλους.
Το να βαδίζεις στη ζωή με βεβαιότητες είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλήξεις θυμωμένος με όλο τον κόσμο.
Για να καταπολεμήσει τον πειρασμό της μονοσήμαντης σκέψης, ο διάσημος ψυχολόγος Έντουαρντ ντε Μπόνο μας προτείνει τα παρακάτω εργαλεία για να αναπτύξουμε την παράπλευρη σκέψη.
  • Να αλλάξουμε την ορθολογική ανάλυση με πρόκληση. Αντί να εκτιμούμε πώς είναι τα πράγματα, ας παίξουμε με το πώς θα μπορούσαν να είναι αν…

Πώς θα προχωρήσω παρακάτω όταν περνάω μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή μου; Πώς μπορώ να φτιάξω την ψυχολογία μου και να το ξεπεράσω;

Πολλές φορές τα προβλήματα στην ψυχολογια μας, μας φαίνονται «βουνό» και φαίνονται εντελώς αξεπέραστα.

Όταν βρισκόμαστε μέσα στο πρόβλημα είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε διέξοδο και νομίζουμε πως αυτή η δύσκολη κατάσταση θα είναι εκεί για πάντα.

Έτσι μειώνεται η ψυχολογια μας κατά πολύ. Πέφτει η αυτοπεποίθησή μας. Και νιώθουμε πως δεν υπάρχει έξοδος το μαύρο τούνελ της ζωής μας.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, αρκεί να το πιστέψετε.

Αρκεί να αρχίσετε και πάλι να πιστεύετε σε σας.
 Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους

Αλλά και ακόμα αν δεν τη βλέπετε τώρα, θα πρέπει να κάνετε πράγματα ώστε να καθαρίσει το μυαλό σας και να τη δείτε.

Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις 

Δεν ωφελεί σε τίποτα με το να σκέφτεστε συνεχώς τα προβλήματά σας.
Μπορεί να το έχετε ήδη παρατηρήσει αλλά οι περισσότερες από τις σκέψεις που κάνουμε είναι αρνητικές.

Η αρνητικότητα αυτών των σκέψεων είναι ιδιαίτερα τοξική, και ακόμα κι αν τα προβλήματα που έχουμε δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά, οι σκέψεις μας τα μεγαλοποιούν σε τέτοιο βαθμό όπου τα διογκώνουν και τους δίνουν τεράστιες διαστάσεις.Όλα είναι στο μυαλό.

Μην πιστεύετε ότι το μυαλό σας, σας λέει, γιατί τα περισσότερα δεν είναι αληθινά. 

          

Προσπαθήστε να κάνετε συχνές ασκήσεις χαλάρωσης, μέσω του διαλογισμού, της γιόγκα, με τεχνικές αναπνοής 
για να χαλαρώσετε και να σταματήσετε αυτές τις τοξικές σκέψεις. Κάντε μικρά – μικρά βήματα κάθε φορά και να δείτε που όλο και περισσότερο θα μειώνονται.

Με καθαρό μυαλό θα μπορέσετε να βγείτε λύσεις που ούτε που φανταζόσασταν πριν ότι υπήρχαν. 

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τον ύπνο μας και δεν μας παχαίνουν

Ένα βραδινό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο. 

Ο λόγος είναι ότι οι τροφές αυτές προκαλούν την έκκριση ινσουλίνης, δηλαδή της ορμόνης που διαμέσου ενός σύνθετου μηχανισμού που βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει ένα βασικό αμινοξύ, την τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει τη σεροτονίνη, μία ουσία που θεωρείται φυσικό χαλαρωτικό.
  • Ένα ποτήρι ζεστό ή χλιαρό γάλα είναι επίσης ότι καλύτερο πριν από την νυχτερινή κατάκλιση
  • Επιπλέον, προσπαθήστε να περιορίσετε τα ροφήματα και τα τρόφιμα που περιέχουν καφεΐνη τις βραδινές ώρες.
  • Επίσης, επιβαρυντικά για τον ύπνο θεωρούνται τα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά. Φαγητά με βασικό συστατικό το σκόρδο, οι κόκκινες πιπεριές κτλ, σε πολλούς ανθρώπους προκαλούν καούρες στο στομάχι, ενώ δυσχεραίνεται η διαδικασία της πέψης.
  • Τα σνακ που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως οι φρυγανιές, οι φρουτοσαλάτες και οι μαρμελάδες, διεγείρουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης, χημικής ουσίας που σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε.
  • Αντίστοιχα, τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β (π.χ. τρόφιμα ολικής αλέσεως) συμμετέχουν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, και έμμεσα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Άλλα τρόφιμα που συμβάλλουν είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, και τα μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο βασιλικός.
Απλές συμβουλές για το βραδινό γεύμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΥΠΑ....ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ!


Κάθεται στην καρέκλα ο άντρας κι έχει τα πόδια ανοικτά. Αντίθετα η γυναίκα πρώτα «κλείνει» τα πόδια και μετά βάζει τα οπίσθια στο κάθισμα. Κι αν, για οποιοδήποτε λόγο, η γυναίκα νοιώσει φόβο, ότι απειλείται, ασυναίσθητα σφίγγει περισσότερο το «διαβήτη» της, μπούτια και γόνατα έρχονται σε απόλυτο επαφή. Γιατί;
Η προστασία του πιο ευαίσθητου σημείου του σώματος, του αιδοίου. Είναι η αυτοπροστατευτική στάση που παίρνει η γυναίκα.
Το πέος, το σχήμα του, από τη φύση του έχει μια επιθετικότητα. Παραπέμπει σε κάτι αιχμηρό, μαχαίρι, καρφί, κατσαβίδι, στιλέτο. Λόγω της προεξοχής του. Και γιατί η γυναίκα γνωρίζει ότι το ανδρικό μόριο εύκολα μεταμορφώνεται από «κρεμασμένο» σε «σηκωμένο», όπου μεγαλώνει και σκληραίνει.
Μήπως η γυναίκα ασυνείδητα, ενδόμυχα αισθάνεται ήδη τραυματισμένη πριν ακόμα έρθει σε επαφή, πριν την επισκεφθεί το πέος. Λειτουργεί ίσως η αρχέγονη σκέψη ότι το αιδοίο δημιουργήθηκε όπως μια ουλή, μια πληγή, μια σχισμή, ότι «σχίστηκε» εκείνο το σημείο του σώματος, που προκαλεί πόνο, και αίμα.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ!


Η Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια εξήγαγε τις περισσότερες πουτάνες της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ρωσίδα, που στον πόλεμο φόρεσε το χακί και αντιμετώπιζε χιτλερικά τανκ, στη δυτική σκέψη ταυτίσθηκε με μπαργούμαν, κωλγκέρλ, ντασγκέρλ. Πώς βλέπουν τη δουλειά οι Έλληνες που δίνουν υποσχέσεις στην Ευρώπη ότι θα προχωρήσουν στην αληθινή πολιτική αλλαγή, δηλαδή σε τροχιά επενδύσεων; Ας ανοίξουν Σχολές Εραστών. Η απόλυτη επιλογή για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας!
Δεν προβλέπεται να αποδώσει μια προπαγάνδα στους συνταξιούχους π.χ.να αμολυθούν στα βουνά να μαζεύουν άγρια χόρτα. Αυτή είναι μια μπίζνα επισφαλής, ελαφρά βεβαίως, που δεν πρόκειται να ρεφάρει τα κλεμμένα τους. Έτσι είναι. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ποιες «μειώσεις» των συντάξεων; Πρόκειται για καραμπινάτη ληστεία κρατική όταν βάζεις χέρι νταηλίκι στην τσέπη του άλλου.

Απώλεια βάρους χωρίς γλυκές στερήσεις

Eσείς φοβάστε να φάτε γλυκό ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος;
Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας καταλάβει πανικός επιλέγοντας μία «ανορθόδοξη» μέθοδο: «αποτοξίνωση», «μονοφαγία» κλπ, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους. Αντίθετα, είναι σημαντικό να εντάξουμε στη διατροφή μας όλα τα τρόφιμα σε κατάλληλη ποσότητα και συχνότητα, έτσι ώστε να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμο.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των γλυκών, μιας και η αποχή από την κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα από τα άτομα που «τα έχουν ανάγκη», συνδέεται με φαινόμενα διαταραχών διατροφής όπως είναι η βουλιμία.
Εξάλλου, στόχος μιας καλής και αποτελεσματικής δίαιτας δεν πρέπει να είναι η στέρηση αγαπημένων γεύσεων αλλά να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά και υγιεινά. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή με διάρκεια.
Επομένως, μία σημαντική ενέργεια είναι να επιλέγονται οι καλύτερες «προτάσεις» γλυκών και επιδορπίων. Με τον όρο αυτό εννοούνται τις επιλογές γλυκών με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών.

«Δεν προλαβαίνω να βρεθούμε» και 8 ακόμη φράσεις που πληγώνουν τους γονείς μας

Είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν με αγάπη και θυσίες και τους αγαπάμε πολύ γι’ αυτό, αλλά η ζωή είναι τέτοια που δεν μπορούμε πάντα να συμφωνούμε με τους γονείς μας ή να σκεφτόμαστε τα δικά τους συναισθήματα όποτε εκείνοι μας πατούν τον κάλο. Και όμως, αξίζει να είμαστε σε μια μικρή εγρήγορση μαζί τους, ώστε ν’ αποφεύγουμε μικρά «διπλωματικά» επεισόδια που μετά θα μετανιώσουμε και ξεκινούν με φράσεις σαν τις παρακάτω...
«Δεν προλαβαίνω να βρεθούμε» και 8 ακόμη φράσεις που πληγώνουν τους γονείς μας

«Θα το τακτοποιήσω μόνη μου»

Είστε μεγάλη πια, αλλά όταν σας βλέπουν να παιδεύεστε το γονεϊκό ένστικτο ξυπνά και νιώθουν την ανάγκη να σας βοηθήσουν. Αντί να τους αποκλείσετε εντελώς, δείξτε τους ότι έχετε τα πράγματα υπό έλεγχο, λέγοντας: Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά.

«Δική μου είναι η ζωή και την κάνω ότι θέλω»

Σίγουρα, η ζωή σας σας ανήκει και μπορείτε να την χαραμίσετε κιόλας, αλλά δεν χρειάζεται και να το ξέρουν. Αντ’ αυτού, δώστε τους την εικόνα ενός ανθρώπου που, πάνω απ’ όλα, θέλει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του: Θα ήθελα να παίρνω μόνη μου τις αποφάσεις μου.

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε»

Ναι, πιθανότατα δεν μπορούν, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά η επικοινωνία σας είναι πολύ σημαντική για να την υπονομεύσετε χωρίς προσπάθεια. Εξηγήστε τους όσο καλύτερα μπορείτε τι είναι αυτό που πάτε να κάνετε, αλλά δείξτε τους ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξετε γνώμη, ξεκινώντας κάπως έτσι: Ακούστε να δείτε…

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Τα μυστικά του Γκάλμπρεϊθ, οι οργανωτές της εκτροπής του 2015

Ο Οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ήταν αυτός που είχε κληθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη να υλοποιήσει το σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή.  Φωτογραφία Ημερησία.
Ο Οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ήταν αυτός που είχε κληθεί από τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη να υλοποιήσει το σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή. Φωτογραφία Ημερησία.

Του Γιώργου Πετράκη Ξαφνικά η αγωνία για το ποιος θα πληρώσει την νύφη του καταστροφικού Γ΄ Μνημονίου και της καταβύθισης της ελληνική οικονομίας με το εκ προμελέτης κλείσιμο των τραπεζών, αρχίζει να ανοίγει στόματα. 

Στην επέτειο του περίφημου δημοψηφίσματος με το οποίο ο κ. Τσιπρας έπαιξε την τύχη της χώρος σε μια ζαριά απλώς και μόνο για να εκκαθαρίσει εσωκομματικούς αντιπάλους του και να κοροϊδέψει έναν λαό προκειμένου να παραμείνει μερικού ακόμη μήνες στην εξουσία, άνοιξαν στόματα, που λέγοντας δικές τους «αλήθειες», επιχειρούν να καρφώσουν πρώην συντρόφους και συνοδοιπόρους για την καταστροφή που επήλθε στην χώρα. 

Τρείς παρεμβάσεις ξεχωρίζουν όμως: του Νίκου Παππά και του Νίκου Κοτζιά σε εκπομπή της ΕΡΤ και αυτή του Αμερικανού καθηγητή Γκάλμπρεϊθ ο οποίος συμμετείχε στον στενό πυρήνα της ομάδας που διαχειρίσθηκε την «διαπραγμάτευση» της πρώτης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατόπιν διαμόρφωσε το Σχέδιο Β που θα εφαρμόζονταν στην σύγκρουση με τους δανειστές. 

Οι κ. Παππάς και Κοτζιάς με συντονισμένο τρόπο επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον κ. Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον όμως για κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα του είχαν φορτώσει μέχρι τώρα: κατηγόρησαν τον πρώτο υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης τους ότι τον Φεβρουάριο του 2015 πρότεινε τον συμβιβασμό με τους δανειστές και αποδοχή της ολοκλήρωσης του Β Μνημονίου επειδή «δεν ήθελε να φορτωθεί τις ευθύνες από μια χειρότερη κατάληξη…». 

Η πλάνη της Αποτοξίνωσης

Ο όρος «αποτοξίνωση» λόγω ότι είναι ελκυστικός στη γλώσσα μάρκετινγκ έχει αποτελέσει πολλές φορές το δόλωμα, για όσους θέλουν να έχουν μια θεαματική απώλεια βάρους ειδικά μετά από μια περίοδο «κακής» ποιοτικά διατροφής. Ποια είναι όμως η επιστημονική τεκμηρίωση για την έννοια της αποτοξίνωσης και πως έχει συγχυστεί με το αδυνάτισμα και την υγεία;
Γράφει ο Ιωάννης Κάλφας, διαιτολόγος και συνεργάτης του doctoranytime.gr
Η υπόσχεση.
Διαστρεβλώνοντας βασικές αρχές της βιοχημείας, η υπόσχεση αυτών διατροφικών σχημάτων είναι θεαματική απώλεια βάρους, αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων και αύξηση της ενέργειας απλά αποβαλόντας τις τοξίνες από το σώμα μας.
Είναι αποτελεσματικές;
Αυτού του είδους οι δίαιτες είναι πραγματικά αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους, όχι όμως λόγω της αποβολής τοξινών αλλά εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού θερμιδικού προφίλ που έχουν.Το βάρος όμως που χάνεται κατά αυτόν τον τρόπο, είναι κυρίως νερό και μυϊκός ιστός. Μετά το τέλος της αποτοξίνωσης οι περισσότεροι άνθρωποι επανακτούν τα κιλά που έχασαν με μαθηματική ακρίβεια και πολλές φορές συν 10% του αρχικού βάρους.
Η πραγματικότητα.
Οι τοξίνες είναι χημικές ουσίες που έχουν βρεθεί ότι σε αυξημένες συγκεντρώσεις στο σώμα μας είναι βλαβερές. Αυτές οι ουσίες προέρχονται από τις τροφές, από το νερό, ακόμα και από τον αέρα που αναπνέουμε. Η θεωρία όμως, ότι ο οργανισμός μας αποβάλλει τις τοξίνες, ακολουθώντας μονοφαγικα σχήματα με αποκλειστική κατανάλωση φρούτων ή/και λαχανικών, δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Κάθε υγιής ενήλικας είναι εφοδιασμένος με ένα υπέροχο σύστημα απομάκρυνσης των τοξινών και των παραπροϊόντων του μεταβολισμού. Το συκώτι, το γαστρεντερικό σύστημα, και τα νεφρά είναι άρτια εξοπλισμένα ώστε να μεταβολίσουν και να αποβάλουν τις τοξίνες, μέσω του ιδρώτα, των ούρων και των κοπράνων.

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; - 6 άνθρωποι που επέστρεψαν από το θάνατο αποκαλύπτουν πως είναι η άλλη πλευρά

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; - 6 άνθρωποι που επέστρεψαν από το θάνατο αποκαλύπτουν πως είναι η άλλη πλευρά

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Το ερώτημα αυτό έχει γίνει ουκ ολίγες φορές αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να απαντήσει επίσημα. Κατά καιρούς βέβαια έχουμε δει διάφορους ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέθαναν και επέστρεψαν στη ζωή και μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror έξι άνθρωποι που υποτίθεται ότι πέθαναν και βρέθηκαν στον άλλο κόσμο κατέθεσαν μέσω του Reddit τις μαρτυρίες τους και οι απαντήσεις τους θα σας εκπλήξουν.

1) Σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο


Πριν από πέντε χρόνια ένας από ;αυτούς που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν για λίγα λεπτά νεκρός.

«Ξύπνησα σε κάτι που έμοιαζε με το διάστημα αλλά δεν υπήρχαν αστέρια ή φως. Δεν μπορούσα να μιλήσω, ήμουν εκεί» ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν πεινούσα, δεν κρύωνα ούτε ένιωθα πεινασμένος. Ήξερα ότι υπήρχε φως και αγάπη κάπου κοντά, αλλά δεν είχα καμία επιθυμία να πάω προς τα εκεί».

«Θυμάμαι να σκέφτομαι τη ζωή μου αλλά ήταν σαν ένα μοντάζ», σημείωσε ακόμη.

14 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι!

Κάποια μικροαντικείμενα συνηθίζουμε να τα κρατάμε χωρίς λόγο, πιστεύοντας ίσως πως κάποια στιγμή θα μας χρειαστούν. Έτσι, λοιπόν, αρκετοί από εμάς, όταν τελειώνει το τυρί του τοστ ή η γαλοπούλα που έχουμε πάρει απ’ τον πάγκο του σούπερ μάρκετ, συνήθως δεν πετάμε τα λαστιχάκια που δένουν την συσκευασία τους.
14 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι!
Ενώ το αναμενόμενο είναι να τα χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο σκοπό, θα δείτε κάποιους απρόσμενους τρόπους που τα λαστιχάκια θα σας φανούν χρήσιμα στο νοικοκυριό.

1. Για να μην χτυπάει η πόρτα

Το δένετε χιαστί στο πόμολο και έτσι η πόρτα δεν χτυπάει στον τοίχο.

2. Για να κρατήσετε ένα κομμένο μήλο… στη θέση του

Αν ετοιμάζετε το σνακ του παιδιού, έτσι θα το κρατήσετε «δεμένο».

3. Στην κρεμάστρα

Το τέλειο κόλπο για να μην γλιστράνε τα ρούχα σας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ – ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ Η ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΑΣ??


Είναι προσβολή για τον Εαυτό σας να γεννιέστε, να ζείτε και να πεθαίνετε χωρίς να γνωρίζετε την απάντηση στο μυστήριο του λόγου για τον οποίο, πρώτα απ’ όλα, έχετε σταλεί εδώ σαν άνθρωποι. Όταν ξεχνάτε τον Θεό, χάνετε όλον τον σκοπό της ύπαρξης. Μάθετε να νιώθετε τον Θεό και να Τον απολαμβάνετε. Κάντε το συνήθεια και θα δείτε με τον καιρό πόσα πολλά θα έχετε κερδίσει. Η απόκτηση υλικών αγαθών και η ευημερία δεν είναι εξασφάλιση κατά της θλίψης. Θα έρθει μια μέρα κατά την οποία θα νιώθετε απόλυτα αβοήθητοι, τίποτε άλλο από ένα πιόνι της μοίρας. Και τότε θα συνειδητοποιήσετε πως μόνον ο Θεός είναι ο παράδεισος της σιγουριάς σας. Δεν θέλει να επιβάλει τον Εαυτό Του σε κανέναν. Πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία να Τον αναζητήσετε μέσω της δικής σας διακαούς επιθυμίας, προτιμώντας Αυτόν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όπως ο κύκνος μπορεί να κολυμπήσει σε λασπωμένα νερά χωρίς τα φτερά του να λερώνονται, έτσι θα έπρεπε κι εσείς να ζείτε σ’ αυτόν τον κόσμο. Αν προστατεύσετε τον νου σας με την ασπίδα της μη-προσκόλλησης, τότε οι υλικές επιθυμίες δεν μπορούν να κολλήσουν πάνω σας.
Η δροσοσταλίδα που διαχωρίζεται από τη λίμνη κι επιπλέει απομονωμένη πάνω σ’ ένα φύλλο λωτού θα εξατμιστεί εκτός κι αν γυρίσει στη λίμνη. Έτσι, πριν η ζωή εξατμιστεί σε υλικές επιθυμίες, καλύτερα γλιστρήστε στη συνειδητότητα του Θεού. Τότε η δροσοσταλίδα της ζωής δεν θα χρειαστεί να υποστεί τον θάνατο αλλά θα γίνει αιώνια. Η γέννηση είναι διαχωρισμός από το Άπειρο. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος της ζωής αλλά η μετάβαση σ’ ένα ανώτερο επίπεδο. Η ελευθερία από τη γέννηση και τον θάνατο είναι επιστροφή στον Θεό. Η δροσοσταλίδα ανήκει στη θάλασσα. Χωριστά από τη θάλασσα είναι ευάλωτη στον ήλιο και τον άνεμο και τα άλλα στοιχεία της φύσης. Όμως, όταν αυτή η σταγόνα γυρνά στην πηγή της, γίνεται δυνατή αφού βρίσκεται σε ενότητα με τη θάλασσα. Έτσι είναι και με τη ζωή σας. Ενωμένοι με τον Θεό γίνεστε αθάνατοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα